Ako vaše dete ima ovu osobinu nemojte da ga grdite, ona određuje uspeh u životu

Asocijacija za psihološke nauke u svom izdanju kaže da postoji veza između prkosa i kršenja pravila u adolescentskom dobu i velike zarade kasnije u životu. Da li je moguće da su obešenjaci i nemirna deca (neko bi možda upotrebio i grublje izraze), u stvari pravi mali geniji? Evo o čemu se radi.

Prikazati ovde celokupan tekst članka

Pošaljite komentar
  1. Najvažnije od svega, nemojte satirati prvo dete od svojih želja i prohteva, kritika i svega što vam padne na pamet. Prvo je uvek pod lupom, na njemu isprobavaju, ono je eksperimentalno, guše svu njegovu osobenost. Pored toga, mora biti odgovorno za mlađu decu i to se ugradi u njih, proteže se na ceo život i n ća sve ljude okolo. Sledeća deca uvek, ali uvek imaju veću slobodu, stariji su im raskrčili put i dalje su stariji u nekoj fazi koja je roditeljima zanimljiva da oni prave neki red. Od drugog deteta pa nadalje je deci lakše, mogu da ostvare svoj potencijal jer nisu trošili vreme i energiju na borbu sa roditeljima i pružanje svega mlađoj deci.
    (..., 31. oktobar 2023 16:00)

    # Link komentara

  2. Bil gejts je bas los primer. Nista on nije napravio. On je dobio da vodi firmu! Kad se penzionisao sve je satro poklonio. Nikad nije ni bilo njegovo!
    (draganche, 30. oktobar 2023 20:30)

    # Link komentara