Da li je ispravno spavati sa uključenim grejanjem ili nije?

Prema mišljenju stručnjaka, centralno grejanje je jedan od najvećih faktora koji doprinose isušivanju kože tokom zimskih meseci.

Prikazati ovde celokupan tekst članka

Pošaljite komentar
 1. Kome smeta sto se greje zimi, uvek moze da spava napolju. Kad mogu skandinavci, sto ne bi i mi pokondireni to mogli…
  (duki, 20. novembar 2023 16:26)

  # Link komentara

 2. Ma najbolje da spavam bez grejanja kad je zima-nemojte me zezati, ko jos voli da se smrzava. Kod mene je uvek toplo za kratke rukave, kome
  Smeta prozor se moze otvoriti i cao. Pustite me prica nije zdravo.
  Na kolima upalim ono daljinsko grejanje pre nego sto krenem nekuda pa Se auto ugreje dok sidjem do njega, grejanje sedista i volana-prosto nisam osoba koja voli da se smrzava! Uvek mi je hladno, vec od kad je vreme kao sada, pa celu zimu se napatim najatrasnije.
  (nina, 20. novembar 2023 12:50)

  # Link komentara

 3. "Slično klimatizaciji, centralno grejanje smanjuje nivo vlage u vazduhu,"

  Ovo jednostavno uopste nije tacno. Klima preko leta smanjuje vlaznost vazduha, da, i to se vidi tako sto klima na crevce izbaci i preko 5 litara vode dnevno. To je ta vlaznost vazduha koja se smanji - voda. Gde je voda koju centralno grejanje izvuce iz vazduha? Dodatni argument je da u kuci imam dva digitalna i jedan analogni merac vlaznosti vazduha koji variraju izmedju 50 i 75% u zavisnosti od vremenskih prilika napolju a nikako u zavisnosti od grejanja. Ako je napolju stabilno vreme stabilna je i vrednost na njima, a sva tri se manje vise poklapaju.
  (Igor, 20. novembar 2023 10:38)

  # Link komentara