Aktuelno

Ćerka Breda i Anđeline sve više liči na dečaka: Pogledajte njenu novu frizuru

Četvrtak, 29.10.2015.

13:47

Izvor: Super žena

Æerka Breda i Anðeline sve više lièi na deèaka: Pogledajte njenu novu frizuru IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

zone

pre 8 godina

ja sam moje cerke sisala kratko i stalno nose musku odecu-i jedno i drugo je prakticnije....ali ne vidim da nisu i dalje devojcice

nana

pre 8 godina

Ko zna čega se dete naslušalo pa mu je ovo možda interesantno i želi da skrene pažnju na sebe na svaki način. Nikada nisam upoznala ni jedno dete tog uzrasta koje bi želelo da je dečak a devojčica je ili suprotno. Inače nekada davno sam volela da kupujem sebi muške džempere, dopadali su mi se, inače pripadam veoma ženstvenim ženama, tako da odeća ne znači ništa. I sad pod stare dane mi se desi da ponešto pogledam a prodavačica mi kaže da je to za muškarce. Dopada mi se neverovatno jedan dezen muške košulje, ali je ne nalazim u ženskoj varijanti, bar tu gde se nalazim. Isto tako nekadašnje bele levis košulje su bile prelepe. Jednom sam kupila svom momku i odmah se pokajala što sebi nisam kupila veličinu S.

klj

pre 8 godina

aman, mala ima 12, 13 godina... Sta se deca tad razlikuju?! Penje se po drvecu i igra fudbal sa decacima kao sve ostale dvanaestogodisnje devojcice..

tortura

pre 8 godina

Meni je neshvatljivo da Bred, koji je toliki car u Holivudu, ne moze da se odupre uticaju svoje gospodje makar po pitanju vaspitavanja i razvijanja sopstvenog deteta, to je vec previse... Dete od 7 do 10 godina starosti da prica o operaciji promene pola???? Dal ste realni? Razumem da postoje zene manipulatori, al ne mogu da razumem da su njemu vrane popile mozak!!! Treba neko da mu kaze da mu je dete prelepo i da treba da pocne da radi ono sto je u njenom interesu. Nek joj obuce farmerke i kosuljicu. Kad bude postala svesna onoga sto vidi u ogledalu, sigurno ce se i licno pobuniti!

džontra

pre 8 godina

@maya
Poštujem Vaše mišljenje, pre svega. Takođe ne mislim da nije tačno. Jedno me zanima, zašto osobe Vašeg mišljenja ne mogu da prihvate stav da je ovakvo ponašanje (najverovatnije) posledica ne baš najnormalnije majke? A i generalno je ova situacija specifična, pošto su oba roditelja jako poznata, to sigurno ima posledice na decu. Moje neko lično mišljenje je da devojčica ne želi da postane Endži, nego Bred, koji je jedan od najvećih careva u Holivudu.

Zoki kaze

pre 8 godina

Dete koje je žensko hoće da bude dečak i mi pričamo o normalnom odrastanju? Gluposti! Šta uopšte dete tog uzrasta zna o promeni pola? U normalnoj zemlji ovo bi bio slučaj za socijalne radnike jer roditelji nisu uspeli da usmere i odgoje dete na pravi način. Kad bude punoletna neka sama bira šta će da radi od svog života i tela, a do tad mora da bude ono što je normalno i prirodno.

хм

pre 8 godina

Чуди ме да су тражили стручну помоћ, јер је ово дете Анђин производ. одлично се сећам изјава како подржава хомосексуалност, трансродност, итд, како би она била срећна да подржи своје дете ако је на том путу, и форсирања овог детета да се од годину дана облачи као мушко. Не може беба да зна шта је, кад му намећеш да је другог пола од кад прохода, тако ће и расти. Мислим да неки родитељи из помодарства не знају шта раде. Знам случај особе из Крагујевца, велике заговорнице права геј особа, што уопште није спорно док не пређе у бесмислено претеривање. Има троје деце, мале, и била би одушевљена да неко буде геј, како би она целом свету показала да је кул мајка. Недавно је била силно разочарана, јер ћеркица није дала да је за маскенбал преобуче у мушку маску и залепи бркове. Од тих помодара ми се повраћа. А за ову девојчицу мислим да ће потпуно променити причу када уђе у пубертет и схвати колико је лепа и какав утицај има на мушки род, као и њена мајка. Експериментисаће са сексуалношћу, опет- као и мајка, а и тако их очито васпитавају, отвореног духа, али врло вероватно биће фам фатале :-)

Ђенерал

pre 8 godina

@ Đeneral

Što je jadno dete? Gladno, boso?

Devojčica je lepa kao lutka, ista tata. Tatine oči, mamina usta.
(Pablo, 29. oktobar 2015 18:00)
Нек је дете живо и здраво, рекох јадно к'о му је мајка...

Gile

pre 8 godina

Jadno dete,sta napravi Andja-i detetu ce da promeni pol SAMO da bude u vestima!Sve me stra da dete bira frizuru ili odecu pored one vestice-Andje,mda kako da ne!

gđica

pre 8 godina

Kad sam bila mala bilo me je sramota da govorim u zenskom rodu, tako da je uvek bilo: Bio sam, radio sam, ucinio sam....a danas ni traga od toga

Bozidar

pre 8 godina

Amerika "zemlja snova...zemlja demokratije i zdravog drustva" .
Andjelina i Bred popularni i bogati a dete zeli da bude muskarac i da menja pol...to je okrenut sistem vrednovanja,lose vaspitanje,preterano bogatstvo,losa slika realnosti i devijantno drustvo.
Dzaba im sve u zivotu..

Ivana

pre 8 godina

Garderoba ne čini čoveka, treba je pustiti da se normalno razvija, pa neka sama odluči kad odraste. Ali verujem da kod nenormalne Andje nema normalnog života.

stidite se svojih prostackih komentara

pre 8 godina

Neki komentari ovde su stvarno ruzni i bezdusni.

Mozda je devojcici tesko da prihvati da je devojcica i genima najverovatnije osudjena na rak kao njene majka, baka, bakina sestra... Pa joj je lakse da se pravi da je decko.

Bilo kako bilo, svako dete ima pravo na razumevanje, ljubav i podrsku, cak i ako nije vase, a nijedno sigurno ne zasluzuje ismevanje, osudu niti bilo kakvo etiketiranje. Cak ni anonimno koje nikad nece videti. Videce neko drugo dete koje se muci sa sopstvenim problemima.

maya

pre 8 godina

Pošto mi, u Srbiji, smo i dalje puni predrasuda, needukovani i zatvorenih umova, pa mislimo da je transrodnost nešto što se stiče, da je pomodarstvo a često mislimo da je i bolest, sada imamo direktan prenos toga kad malo dete shvati da mu/joj telo tj. pol nije odgovarajući i kad od malih nogu pokazuje želju da bude drugi pol. To nije hir, nije bolest, to je jednostavno neka genska mutacija, kao što imamo i različite boje očiju, neko je levoruk, itd. Ovde samo vidimo liberalnije roditelje koji dozbvoljavaju detetu da bude srećno, dok se kod nas takve osobe šikaniraju, zlostavljaju pa je ta osoba prinuđena da ćuti i da glumata ceo život nešto što ona nije. Isti slučaj je i sa homoseksualizmom. Toliko emisija je bilo na tv-u koje objašnjavaju sve to sa naučnog aspekta ali mi jednostavno odbijamo da prihvatimo različitost. Iskreno se nadam da će naše društvo jednog dana početi da prihvata sve ono štp ne poznaje i što je drugačije od onoga što nam se servira. Svi ćemo biti srećniji u takvom društvu.

putujuci lakrdijas

pre 8 godina

ovo je nasledno ili je dejstvo vakcina ili hrane.. zasto decaci hoce da budu devojcice ili devojcice decaci!? a iskreno,bas me boli uvo sto mala Andjina zeli da bude ono sto nije!

ZORA

pre 8 godina

To nista ne govori. Cerka moje komsinice je bila u istom slucaju do svoje 16-te godine a onda se sve promenilo.Danas je udata kupili su kucu i planiraju porodicu.Kao dete i adolescentna se oblacila sisala i kupila motor sve kao decko.Stvarno to izgleda neverovatno.Cak se i druzila iskljucivo sa muskarcima pravila kolibe s njima u sumi i odlazila na pecanje.

psiholoska tortura nije neuobicajena

pre 8 godina

Ja mislim da je Andja isuvise ugrozena dominantna zena da bi dozvolila takvu lepoticu u kuci. Realno mala je prelepa, a na ovoj fotografiji izgleda kao siroce, a ne kao decak.

Donglai Pei

pre 8 godina

To sto dete fura decacki fazon ne mora da znaci da zeli da bude decak. Sa takvim ocenama bi ipak trebalo sacekati do puberteta. I ja sam kao mala pa i kasnije uglavnom nosila muske stvari (suknju sam oblacila samo za slet), nosila sam uvek kratku frizuru (desilo mi se i da me na ulici pozovu "ajde momak da pomognes da poguramo auto"), i bilo mi je zao sto se nisam rodila kao musko ali se nikada nisam osecala kao musko. Jednostavno sam zavidela muskarcima, a i danas im zavidim jer je njima u zivotu mnogo lakse nego zenama a i muska odeca je mnogo udobnija i prakticnija.

kt7mpy

pre 8 godina

Ne vredi nagadjati da li je Sajlo transrodna ili gender queer i sl. jer to se iz stila oblacenja i nacina prezentacije svetu ne moze reci sa nikakvom sigurnoscu. Mnoge devojcice bi izabrale jednostavnu garderobu, frizuru, sport, da ih se od malena ne uslovljava socijalnim podelama na 'muske' i 'zenske' stvari/zanimacije, isto bazi za decake. Ali kad vec pricamo, transrodne osobe cesto govore da su vec u toj dobi osecali da imaju pol suprotan onome sto im je receno/odredjeno. Medicinski govoreci, najnezdravije je forsirati tu decu da se konformisu, jer se tako se pravi ogromna mentalna steta. Nema te sile koja ce transrodnog decaka ili homoseksualno dete 'prevaspitati' ali su mnogi ljudi zadobili bolesti i traume jer su izlozeni takvim pokusajima. Najzdravije je ne uslovljavati decu bez obzira na pol. Neka nose sta im se svidja, eksperimentisu sa stilom, neka se igraju i interesuju za stvari koje hoce, a ne koje su odredjene kao 'muske' ili 'zenske'. I na kraju, ako dete kaze roditelju da je transrodno, potraziti pomoc da se tom detetu omoguci da odraste u osobu kakvu zele da budu.

kendi

pre 8 godina

ista ćaća. osećam se čudno jer sam osetila ono zadovoljstvo koje imam i kad geldam breda pita iz mlađih dana.. a onda sam se setila da je ovo dete devojčica. zbunjujuće.

Donglai Pei

pre 8 godina

To sto dete fura decacki fazon ne mora da znaci da zeli da bude decak. Sa takvim ocenama bi ipak trebalo sacekati do puberteta. I ja sam kao mala pa i kasnije uglavnom nosila muske stvari (suknju sam oblacila samo za slet), nosila sam uvek kratku frizuru (desilo mi se i da me na ulici pozovu "ajde momak da pomognes da poguramo auto"), i bilo mi je zao sto se nisam rodila kao musko ali se nikada nisam osecala kao musko. Jednostavno sam zavidela muskarcima, a i danas im zavidim jer je njima u zivotu mnogo lakse nego zenama a i muska odeca je mnogo udobnija i prakticnija.

kt7mpy

pre 8 godina

Ne vredi nagadjati da li je Sajlo transrodna ili gender queer i sl. jer to se iz stila oblacenja i nacina prezentacije svetu ne moze reci sa nikakvom sigurnoscu. Mnoge devojcice bi izabrale jednostavnu garderobu, frizuru, sport, da ih se od malena ne uslovljava socijalnim podelama na 'muske' i 'zenske' stvari/zanimacije, isto bazi za decake. Ali kad vec pricamo, transrodne osobe cesto govore da su vec u toj dobi osecali da imaju pol suprotan onome sto im je receno/odredjeno. Medicinski govoreci, najnezdravije je forsirati tu decu da se konformisu, jer se tako se pravi ogromna mentalna steta. Nema te sile koja ce transrodnog decaka ili homoseksualno dete 'prevaspitati' ali su mnogi ljudi zadobili bolesti i traume jer su izlozeni takvim pokusajima. Najzdravije je ne uslovljavati decu bez obzira na pol. Neka nose sta im se svidja, eksperimentisu sa stilom, neka se igraju i interesuju za stvari koje hoce, a ne koje su odredjene kao 'muske' ili 'zenske'. I na kraju, ako dete kaze roditelju da je transrodno, potraziti pomoc da se tom detetu omoguci da odraste u osobu kakvu zele da budu.

kendi

pre 8 godina

ista ćaća. osećam se čudno jer sam osetila ono zadovoljstvo koje imam i kad geldam breda pita iz mlađih dana.. a onda sam se setila da je ovo dete devojčica. zbunjujuće.

psiholoska tortura nije neuobicajena

pre 8 godina

Ja mislim da je Andja isuvise ugrozena dominantna zena da bi dozvolila takvu lepoticu u kuci. Realno mala je prelepa, a na ovoj fotografiji izgleda kao siroce, a ne kao decak.

maya

pre 8 godina

Pošto mi, u Srbiji, smo i dalje puni predrasuda, needukovani i zatvorenih umova, pa mislimo da je transrodnost nešto što se stiče, da je pomodarstvo a često mislimo da je i bolest, sada imamo direktan prenos toga kad malo dete shvati da mu/joj telo tj. pol nije odgovarajući i kad od malih nogu pokazuje želju da bude drugi pol. To nije hir, nije bolest, to je jednostavno neka genska mutacija, kao što imamo i različite boje očiju, neko je levoruk, itd. Ovde samo vidimo liberalnije roditelje koji dozbvoljavaju detetu da bude srećno, dok se kod nas takve osobe šikaniraju, zlostavljaju pa je ta osoba prinuđena da ćuti i da glumata ceo život nešto što ona nije. Isti slučaj je i sa homoseksualizmom. Toliko emisija je bilo na tv-u koje objašnjavaju sve to sa naučnog aspekta ali mi jednostavno odbijamo da prihvatimo različitost. Iskreno se nadam da će naše društvo jednog dana početi da prihvata sve ono štp ne poznaje i što je drugačije od onoga što nam se servira. Svi ćemo biti srećniji u takvom društvu.

Ivana

pre 8 godina

Garderoba ne čini čoveka, treba je pustiti da se normalno razvija, pa neka sama odluči kad odraste. Ali verujem da kod nenormalne Andje nema normalnog života.

ZORA

pre 8 godina

To nista ne govori. Cerka moje komsinice je bila u istom slucaju do svoje 16-te godine a onda se sve promenilo.Danas je udata kupili su kucu i planiraju porodicu.Kao dete i adolescentna se oblacila sisala i kupila motor sve kao decko.Stvarno to izgleda neverovatno.Cak se i druzila iskljucivo sa muskarcima pravila kolibe s njima u sumi i odlazila na pecanje.

stidite se svojih prostackih komentara

pre 8 godina

Neki komentari ovde su stvarno ruzni i bezdusni.

Mozda je devojcici tesko da prihvati da je devojcica i genima najverovatnije osudjena na rak kao njene majka, baka, bakina sestra... Pa joj je lakse da se pravi da je decko.

Bilo kako bilo, svako dete ima pravo na razumevanje, ljubav i podrsku, cak i ako nije vase, a nijedno sigurno ne zasluzuje ismevanje, osudu niti bilo kakvo etiketiranje. Cak ni anonimno koje nikad nece videti. Videce neko drugo dete koje se muci sa sopstvenim problemima.

Bozidar

pre 8 godina

Amerika "zemlja snova...zemlja demokratije i zdravog drustva" .
Andjelina i Bred popularni i bogati a dete zeli da bude muskarac i da menja pol...to je okrenut sistem vrednovanja,lose vaspitanje,preterano bogatstvo,losa slika realnosti i devijantno drustvo.
Dzaba im sve u zivotu..

хм

pre 8 godina

Чуди ме да су тражили стручну помоћ, јер је ово дете Анђин производ. одлично се сећам изјава како подржава хомосексуалност, трансродност, итд, како би она била срећна да подржи своје дете ако је на том путу, и форсирања овог детета да се од годину дана облачи као мушко. Не може беба да зна шта је, кад му намећеш да је другог пола од кад прохода, тако ће и расти. Мислим да неки родитељи из помодарства не знају шта раде. Знам случај особе из Крагујевца, велике заговорнице права геј особа, што уопште није спорно док не пређе у бесмислено претеривање. Има троје деце, мале, и била би одушевљена да неко буде геј, како би она целом свету показала да је кул мајка. Недавно је била силно разочарана, јер ћеркица није дала да је за маскенбал преобуче у мушку маску и залепи бркове. Од тих помодара ми се повраћа. А за ову девојчицу мислим да ће потпуно променити причу када уђе у пубертет и схвати колико је лепа и какав утицај има на мушки род, као и њена мајка. Експериментисаће са сексуалношћу, опет- као и мајка, а и тако их очито васпитавају, отвореног духа, али врло вероватно биће фам фатале :-)

putujuci lakrdijas

pre 8 godina

ovo je nasledno ili je dejstvo vakcina ili hrane.. zasto decaci hoce da budu devojcice ili devojcice decaci!? a iskreno,bas me boli uvo sto mala Andjina zeli da bude ono sto nije!

Zoki kaze

pre 8 godina

Dete koje je žensko hoće da bude dečak i mi pričamo o normalnom odrastanju? Gluposti! Šta uopšte dete tog uzrasta zna o promeni pola? U normalnoj zemlji ovo bi bio slučaj za socijalne radnike jer roditelji nisu uspeli da usmere i odgoje dete na pravi način. Kad bude punoletna neka sama bira šta će da radi od svog života i tela, a do tad mora da bude ono što je normalno i prirodno.

džontra

pre 8 godina

@maya
Poštujem Vaše mišljenje, pre svega. Takođe ne mislim da nije tačno. Jedno me zanima, zašto osobe Vašeg mišljenja ne mogu da prihvate stav da je ovakvo ponašanje (najverovatnije) posledica ne baš najnormalnije majke? A i generalno je ova situacija specifična, pošto su oba roditelja jako poznata, to sigurno ima posledice na decu. Moje neko lično mišljenje je da devojčica ne želi da postane Endži, nego Bred, koji je jedan od najvećih careva u Holivudu.

tortura

pre 8 godina

Meni je neshvatljivo da Bred, koji je toliki car u Holivudu, ne moze da se odupre uticaju svoje gospodje makar po pitanju vaspitavanja i razvijanja sopstvenog deteta, to je vec previse... Dete od 7 do 10 godina starosti da prica o operaciji promene pola???? Dal ste realni? Razumem da postoje zene manipulatori, al ne mogu da razumem da su njemu vrane popile mozak!!! Treba neko da mu kaze da mu je dete prelepo i da treba da pocne da radi ono sto je u njenom interesu. Nek joj obuce farmerke i kosuljicu. Kad bude postala svesna onoga sto vidi u ogledalu, sigurno ce se i licno pobuniti!

gđica

pre 8 godina

Kad sam bila mala bilo me je sramota da govorim u zenskom rodu, tako da je uvek bilo: Bio sam, radio sam, ucinio sam....a danas ni traga od toga

Ђенерал

pre 8 godina

@ Đeneral

Što je jadno dete? Gladno, boso?

Devojčica je lepa kao lutka, ista tata. Tatine oči, mamina usta.
(Pablo, 29. oktobar 2015 18:00)
Нек је дете живо и здраво, рекох јадно к'о му је мајка...

nana

pre 8 godina

Ko zna čega se dete naslušalo pa mu je ovo možda interesantno i želi da skrene pažnju na sebe na svaki način. Nikada nisam upoznala ni jedno dete tog uzrasta koje bi želelo da je dečak a devojčica je ili suprotno. Inače nekada davno sam volela da kupujem sebi muške džempere, dopadali su mi se, inače pripadam veoma ženstvenim ženama, tako da odeća ne znači ništa. I sad pod stare dane mi se desi da ponešto pogledam a prodavačica mi kaže da je to za muškarce. Dopada mi se neverovatno jedan dezen muške košulje, ali je ne nalazim u ženskoj varijanti, bar tu gde se nalazim. Isto tako nekadašnje bele levis košulje su bile prelepe. Jednom sam kupila svom momku i odmah se pokajala što sebi nisam kupila veličinu S.

klj

pre 8 godina

aman, mala ima 12, 13 godina... Sta se deca tad razlikuju?! Penje se po drvecu i igra fudbal sa decacima kao sve ostale dvanaestogodisnje devojcice..

Gile

pre 8 godina

Jadno dete,sta napravi Andja-i detetu ce da promeni pol SAMO da bude u vestima!Sve me stra da dete bira frizuru ili odecu pored one vestice-Andje,mda kako da ne!

zone

pre 8 godina

ja sam moje cerke sisala kratko i stalno nose musku odecu-i jedno i drugo je prakticnije....ali ne vidim da nisu i dalje devojcice

psiholoska tortura nije neuobicajena

pre 8 godina

Ja mislim da je Andja isuvise ugrozena dominantna zena da bi dozvolila takvu lepoticu u kuci. Realno mala je prelepa, a na ovoj fotografiji izgleda kao siroce, a ne kao decak.

Bozidar

pre 8 godina

Amerika "zemlja snova...zemlja demokratije i zdravog drustva" .
Andjelina i Bred popularni i bogati a dete zeli da bude muskarac i da menja pol...to je okrenut sistem vrednovanja,lose vaspitanje,preterano bogatstvo,losa slika realnosti i devijantno drustvo.
Dzaba im sve u zivotu..

putujuci lakrdijas

pre 8 godina

ovo je nasledno ili je dejstvo vakcina ili hrane.. zasto decaci hoce da budu devojcice ili devojcice decaci!? a iskreno,bas me boli uvo sto mala Andjina zeli da bude ono sto nije!

kendi

pre 8 godina

ista ćaća. osećam se čudno jer sam osetila ono zadovoljstvo koje imam i kad geldam breda pita iz mlađih dana.. a onda sam se setila da je ovo dete devojčica. zbunjujuće.

Donglai Pei

pre 8 godina

To sto dete fura decacki fazon ne mora da znaci da zeli da bude decak. Sa takvim ocenama bi ipak trebalo sacekati do puberteta. I ja sam kao mala pa i kasnije uglavnom nosila muske stvari (suknju sam oblacila samo za slet), nosila sam uvek kratku frizuru (desilo mi se i da me na ulici pozovu "ajde momak da pomognes da poguramo auto"), i bilo mi je zao sto se nisam rodila kao musko ali se nikada nisam osecala kao musko. Jednostavno sam zavidela muskarcima, a i danas im zavidim jer je njima u zivotu mnogo lakse nego zenama a i muska odeca je mnogo udobnija i prakticnija.

Ivana

pre 8 godina

Garderoba ne čini čoveka, treba je pustiti da se normalno razvija, pa neka sama odluči kad odraste. Ali verujem da kod nenormalne Andje nema normalnog života.

maya

pre 8 godina

Pošto mi, u Srbiji, smo i dalje puni predrasuda, needukovani i zatvorenih umova, pa mislimo da je transrodnost nešto što se stiče, da je pomodarstvo a često mislimo da je i bolest, sada imamo direktan prenos toga kad malo dete shvati da mu/joj telo tj. pol nije odgovarajući i kad od malih nogu pokazuje želju da bude drugi pol. To nije hir, nije bolest, to je jednostavno neka genska mutacija, kao što imamo i različite boje očiju, neko je levoruk, itd. Ovde samo vidimo liberalnije roditelje koji dozbvoljavaju detetu da bude srećno, dok se kod nas takve osobe šikaniraju, zlostavljaju pa je ta osoba prinuđena da ćuti i da glumata ceo život nešto što ona nije. Isti slučaj je i sa homoseksualizmom. Toliko emisija je bilo na tv-u koje objašnjavaju sve to sa naučnog aspekta ali mi jednostavno odbijamo da prihvatimo različitost. Iskreno se nadam da će naše društvo jednog dana početi da prihvata sve ono štp ne poznaje i što je drugačije od onoga što nam se servira. Svi ćemo biti srećniji u takvom društvu.

stidite se svojih prostackih komentara

pre 8 godina

Neki komentari ovde su stvarno ruzni i bezdusni.

Mozda je devojcici tesko da prihvati da je devojcica i genima najverovatnije osudjena na rak kao njene majka, baka, bakina sestra... Pa joj je lakse da se pravi da je decko.

Bilo kako bilo, svako dete ima pravo na razumevanje, ljubav i podrsku, cak i ako nije vase, a nijedno sigurno ne zasluzuje ismevanje, osudu niti bilo kakvo etiketiranje. Cak ni anonimno koje nikad nece videti. Videce neko drugo dete koje se muci sa sopstvenim problemima.

kt7mpy

pre 8 godina

Ne vredi nagadjati da li je Sajlo transrodna ili gender queer i sl. jer to se iz stila oblacenja i nacina prezentacije svetu ne moze reci sa nikakvom sigurnoscu. Mnoge devojcice bi izabrale jednostavnu garderobu, frizuru, sport, da ih se od malena ne uslovljava socijalnim podelama na 'muske' i 'zenske' stvari/zanimacije, isto bazi za decake. Ali kad vec pricamo, transrodne osobe cesto govore da su vec u toj dobi osecali da imaju pol suprotan onome sto im je receno/odredjeno. Medicinski govoreci, najnezdravije je forsirati tu decu da se konformisu, jer se tako se pravi ogromna mentalna steta. Nema te sile koja ce transrodnog decaka ili homoseksualno dete 'prevaspitati' ali su mnogi ljudi zadobili bolesti i traume jer su izlozeni takvim pokusajima. Najzdravije je ne uslovljavati decu bez obzira na pol. Neka nose sta im se svidja, eksperimentisu sa stilom, neka se igraju i interesuju za stvari koje hoce, a ne koje su odredjene kao 'muske' ili 'zenske'. I na kraju, ako dete kaze roditelju da je transrodno, potraziti pomoc da se tom detetu omoguci da odraste u osobu kakvu zele da budu.

tortura

pre 8 godina

Meni je neshvatljivo da Bred, koji je toliki car u Holivudu, ne moze da se odupre uticaju svoje gospodje makar po pitanju vaspitavanja i razvijanja sopstvenog deteta, to je vec previse... Dete od 7 do 10 godina starosti da prica o operaciji promene pola???? Dal ste realni? Razumem da postoje zene manipulatori, al ne mogu da razumem da su njemu vrane popile mozak!!! Treba neko da mu kaze da mu je dete prelepo i da treba da pocne da radi ono sto je u njenom interesu. Nek joj obuce farmerke i kosuljicu. Kad bude postala svesna onoga sto vidi u ogledalu, sigurno ce se i licno pobuniti!

Gile

pre 8 godina

Jadno dete,sta napravi Andja-i detetu ce da promeni pol SAMO da bude u vestima!Sve me stra da dete bira frizuru ili odecu pored one vestice-Andje,mda kako da ne!

Zoki kaze

pre 8 godina

Dete koje je žensko hoće da bude dečak i mi pričamo o normalnom odrastanju? Gluposti! Šta uopšte dete tog uzrasta zna o promeni pola? U normalnoj zemlji ovo bi bio slučaj za socijalne radnike jer roditelji nisu uspeli da usmere i odgoje dete na pravi način. Kad bude punoletna neka sama bira šta će da radi od svog života i tela, a do tad mora da bude ono što je normalno i prirodno.

хм

pre 8 godina

Чуди ме да су тражили стручну помоћ, јер је ово дете Анђин производ. одлично се сећам изјава како подржава хомосексуалност, трансродност, итд, како би она била срећна да подржи своје дете ако је на том путу, и форсирања овог детета да се од годину дана облачи као мушко. Не може беба да зна шта је, кад му намећеш да је другог пола од кад прохода, тако ће и расти. Мислим да неки родитељи из помодарства не знају шта раде. Знам случај особе из Крагујевца, велике заговорнице права геј особа, што уопште није спорно док не пређе у бесмислено претеривање. Има троје деце, мале, и била би одушевљена да неко буде геј, како би она целом свету показала да је кул мајка. Недавно је била силно разочарана, јер ћеркица није дала да је за маскенбал преобуче у мушку маску и залепи бркове. Од тих помодара ми се повраћа. А за ову девојчицу мислим да ће потпуно променити причу када уђе у пубертет и схвати колико је лепа и какав утицај има на мушки род, као и њена мајка. Експериментисаће са сексуалношћу, опет- као и мајка, а и тако их очито васпитавају, отвореног духа, али врло вероватно биће фам фатале :-)

ZORA

pre 8 godina

To nista ne govori. Cerka moje komsinice je bila u istom slucaju do svoje 16-te godine a onda se sve promenilo.Danas je udata kupili su kucu i planiraju porodicu.Kao dete i adolescentna se oblacila sisala i kupila motor sve kao decko.Stvarno to izgleda neverovatno.Cak se i druzila iskljucivo sa muskarcima pravila kolibe s njima u sumi i odlazila na pecanje.

džontra

pre 8 godina

@maya
Poštujem Vaše mišljenje, pre svega. Takođe ne mislim da nije tačno. Jedno me zanima, zašto osobe Vašeg mišljenja ne mogu da prihvate stav da je ovakvo ponašanje (najverovatnije) posledica ne baš najnormalnije majke? A i generalno je ova situacija specifična, pošto su oba roditelja jako poznata, to sigurno ima posledice na decu. Moje neko lično mišljenje je da devojčica ne želi da postane Endži, nego Bred, koji je jedan od najvećih careva u Holivudu.

Ђенерал

pre 8 godina

@ Đeneral

Što je jadno dete? Gladno, boso?

Devojčica je lepa kao lutka, ista tata. Tatine oči, mamina usta.
(Pablo, 29. oktobar 2015 18:00)
Нек је дете живо и здраво, рекох јадно к'о му је мајка...

nana

pre 8 godina

Ko zna čega se dete naslušalo pa mu je ovo možda interesantno i želi da skrene pažnju na sebe na svaki način. Nikada nisam upoznala ni jedno dete tog uzrasta koje bi želelo da je dečak a devojčica je ili suprotno. Inače nekada davno sam volela da kupujem sebi muške džempere, dopadali su mi se, inače pripadam veoma ženstvenim ženama, tako da odeća ne znači ništa. I sad pod stare dane mi se desi da ponešto pogledam a prodavačica mi kaže da je to za muškarce. Dopada mi se neverovatno jedan dezen muške košulje, ali je ne nalazim u ženskoj varijanti, bar tu gde se nalazim. Isto tako nekadašnje bele levis košulje su bile prelepe. Jednom sam kupila svom momku i odmah se pokajala što sebi nisam kupila veličinu S.

gđica

pre 8 godina

Kad sam bila mala bilo me je sramota da govorim u zenskom rodu, tako da je uvek bilo: Bio sam, radio sam, ucinio sam....a danas ni traga od toga

klj

pre 8 godina

aman, mala ima 12, 13 godina... Sta se deca tad razlikuju?! Penje se po drvecu i igra fudbal sa decacima kao sve ostale dvanaestogodisnje devojcice..

zone

pre 8 godina

ja sam moje cerke sisala kratko i stalno nose musku odecu-i jedno i drugo je prakticnije....ali ne vidim da nisu i dalje devojcice