Veze i odnosi

Naučnici utvrdili idealnu razliku u godinama za parove

Petak, 25.08.2023.

15:06

Izvor: Blic/Stefana Pavloviæ

Nauènici utvrdili idealnu razliku u godinama za parove IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

39 Komentari

Sortiraj po:

fuj

pre 1 godinu

@10 do 15 god.mladje zene.
Taman toliko su muskarci zaostali u razvoju u odnosu na zene...A neki nikad ne odrastu...
(Srk, 25. avgust 2023 18:11)

Bljak, sta ce nekoj zeni ovo

Toliko

pre 1 godinu

@10 do 15 god.mladje zene.
Taman toliko su muskarci zaostali u razvoju u odnosu na zene...A neki nikad ne odrastu...
(Srk, 25. avgust 2023 18:11)

A kako su muškarci baš toliko nezreli? Hajde molim te objasni

Samo primećujem

pre 1 godinu

@(Sanja, 26. avgust 2023 19:24)
Tako se i druge devojke ponašaju, jure starije momke, pa kad sa 35 ne mogu da nađu nikog, onda im odgovaraju i momci njihovog uzrasta. Ali tada ti momci gledaju po 5-10 godina mlađe devojke. Onda kreće žensko kukanje kako se muškarci "plaše" da priđu njima nego prilaze mlađima zato što su lakše, neiskusne i slične gluposti.

Alex

pre 1 godinu

@Maja,kod muškaraca je erektilna disfunkcija vezana na njegov način života jednako ko i njegov stomak.. Kad sam napunio 30-tu, imao sam stomak, što se tiče vježbe,još mi je teško bilo do auta bilo ič peške.. I tad sam upoznao curu,al onda mi se prvi put desilo da me moj prijatelj izneverio.Jest da je ona samo legla ko lutka i čekala,kao "ajd kad več moraš,napravi to".. Nismo ostali skupa al posle toga promenio sam način života,sad se bližim 50-toj, imam stas ko 20 godišnjak i seksualni život ko što sam ga nekad imao. Ne treba tablete,samo fizička aktivnost i imati pravu osobu.

Ivana

pre 1 godinu

Ja bas najvise razvoda znam sa razlikom u godinama od godinu do tri godine. I jos ako su usli u brak u 20 tim, mislim da ne znam ni jedan koji je preziveo sa tom malom razlikom u godinama. Najdugovecniji su se pokazali bracni parovi sa razlikom od 4 do 9 godina, svi koje znam su i dalje u braku . Oni gde je veca razlika od 9 su se takodje razvodili ali manje od onih gde je razlika godinu do tri. Ti vrsnjacki brakovi zadnjih trideset godina bas retko opstanu.

Sanja

pre 1 godinu

Devojke su u 20tim i 30 tim cesto zrelije od vrsnjaka i zato im njihovi vrsnjaci ne odgovaraju. Tako da mi te razlike tipa godinu dve , uopste nisu jasne i retko su uspevale gledajuci moje drustvo tada. Tada im najvise odgovara da je decko 3- 8 godina stariji. Vec u 40 i 50 tim razlika u zrelosti ne postoji i tad mogu ista godista. Ali licno u 20 tim nisam podnosila svoje vrsnjake, vec su me privlacili samo oni 4- 10 godina stariji. Kasnije sam se , u 33 udala, za 7 godina starijeg.Nisam za neke vece razlike od preko 10 godina ali su se jos gore pokazali ti spojevi vrsnjaka ili godinu dve razlike, svi su pukli. 4-5 godina je moguce neka ideala.

Maja

pre 1 godinu

@popo
Devojci od 18 nikako nije privlačan muškarac od 33, previše je star za nju. Imala sam 18 i - fuj, čiča. Pa, moja majka je 5 godina starija bila od tog koji je imao 33 tad! Bolesno!
Muškarci preko 40 krenu da venu, erektilna disfunkcija, problemi sa prostatom, stomaci. Neki čak i u tridesetim. To može za one sirote koje se udaju zbog para i koje nisu željne ljubavi i seksa. Ko hoće kompletan život, ide sa svojom generacijođ.

Сава

pre 1 godinu

До 10 година разлике је прихватљиво. Све преко тога постане обострано мучење, јер је то сукоб две различите енергије. Поготово када један од њих пређе 50. Млађем партнеру је до провода, излазака и динамичног живота, старији већ размишља о пецању, кафани и пензији.

popo

pre 1 godinu

@ žo

Delimično se slažem s tobom, delimično ne. Devojci od 20 može itekako biti privlačan zgodan i lep momak od trideset. Momak od 30 nije starac. Vreme mu je i za osnivanje porodice.

Već, ako žena ima 40 kada kada joj muž ima 55 može postajati sve mučnije i teskobnije sa čovekom koji vremenom postaje starac. Šta vam to u životu treba??

Sofercina

pre 1 godinu

Obrni okreni ipak je generacijska veza ( + - 1 ) najbolja i najpostenija ! A ako vas Bog nije pogledao kada se zenite ili udajete dzabe sva nauka i trikovi !

Moje mišljenje

pre 1 godinu

@ ime

Misli šta god hoćeš. Kod tebe je sve nekako relativno. Ali veruj mi da je svako različit. Ja ne bih mogla da budem sa nekim druge boje kože nikad, niti mi se to ikad svidelo, nit sam pomislila. Niti me pali da budem sa nekim (mnogo) starijim. Znači, to su za mene dve stvari vrlo bitne.

A ovaj što priča o 'kotiranju u kraju', dovoljno ta rečenica govori o njemu. Lik kome je najbitnije mišljenje drugih o njemu, kladim se da takođe misli da je vrlo korektno da ima 5 devojaka (iliti, opcija) i da mu raste vrednost sa njegovom nesposobnošću da voli tu ženu/devojku sa kojom je. To je onaj, neću da upotrebim izraze koji mi padaju na pamet, što je izjavio da žene vole i više cene kada muškarac ima njih što više, pa se one bore oko njega. Nažalost, moj komentar i odgovor tada nije objavljen. Ali rekla sam isto što i tad, u očima glupih devojka, porašće ti vrednost na taj način. U očima inteligentnih i emotivno stabilnih i sazrelih, pašće ti vrednost.

žo

pre 1 godinu

Pita li se neko kako je tim devojkama od 18 da gledaju, dodiruju i žive sa tim "idealnim" starcima za njih od 33? Ima zrelih muškaraca, znate, ko ne sazri do 18-19, neće sazreti ni kao starac, ostaće nezreo u telu starca. Drugo su interesi. Ljubav je nemoguća.

ime

pre 1 godinu

(Veruj u ljubav, 25. avgust 2023 20:45)

Kakve su to kulturoloske razlike ako je neko rodjen 68, a partner 78?
Ili 2008:2018?
Kao da ih vekovi dele…?

Drugo, sta ako je neko starmal, neko voli mladje/starije, itd…?
Razlika u godinama je bitna koliko i boja kose, koze… dakle, parametar koji nema uticaj na vezu.
A, opet, moze da bude izgovor, kao sto to moze biti horoskopski znak, recimo. Ili neka slicna trivijalnost.

Verovatno velika vecina nas ima odredjene kriterijume kad trazi partnerku (govorim kao muskarac)… ne secam se da mi je godiste jedan od.

Inace, ozenjen sam 10 godina mladjom… ima razlika, neke su nepremostive (narocito kad je jedan od partnera ziveo 80e, a drugi stasavao u 90im), al nisu sustinske. Neke “kulturoloske” teme ne pokusavam da predocim ili nametnem, kao sto ne mogu/ne zelim da shvatim iste vezane za 90e… Nebitna stavka. A mozda nas bas ona cini komplementarnim…

Lola

pre 1 godinu

Jos su Stari Grci, tacnije Platon i Sokrat, govorili da muskarac treba da udje u brak nakon 30e, a devojke pre 20e… Jedan je cak precizirao 33:18.

Ubedili su me argumentima.
(ime, 25. avgust 2023 18:36)

Jel Sokrat beše bio onaj koji je mrzeo svoju ženu i kao deda zavodio dečake?

Inače, Stari Grci (ona manjina što nisu bili robovi) se jesu ženili posle tridesete. Do tridesete su bilo silovali robinje, bilo imali odnose s drugim muškarcima, ili najčešće oba.

Lobanje

pre 1 godinu

Možemo da se pravimo ludi koliko hoćemo, ali je činjenica da muškarac koji ne nadje zenu svojih godina (+-4 godine) ima problem da smuva ribu. Tako da razlika od više godina u korist muškarca, odnosno žene govori više o tim ljudima nego sti oni misle.. Takodje ako je iz tvog kraja ili grada je dodatni plus za tebe, jer znaci da se dobro kotiras u tvom mestu.. Svaka druga priča je zavaravanje klasično.

Brzi

pre 1 godinu

10 do 15 god.mladje zene.
Taman toliko su muskarci zaostali u razvoju u odnosu na zene...A neki nikad ne odrastu...
(Srk, 25. avgust 2023 18:11)

Za razliku se slažem, to sam shvatio nakon 30te. Pre toga sam mislio da je sve preko 5godina razlike previše. Život me naučio da je situacija potpuno drugačija ,ali ne iz razloga koji ste naveli.
Muškarci i žene jednostavno nemaju iste prioritete u istoj životnoj dobi.
Recimo, sa 25 ona bi da se uda i da radja decu ali nema s kim jer je on (u najboljem slučaju) tek završio fakultet i počeo da radi.
Nije još zauzeo poziciju pa mora mnogo da radi i nema dovoljno vremena za nju. Pri tom mu sve fali (stan, auto, novac za lepo venčanje koje odavno više nije jeftino, ako je ikad i bilo). Oseca prevelik pritisak kao muškarac i još uvek nije naucio s tim da se nosi. Sve to utiče na vezu.
Još ako se u sve mešaju roditelji - eto "belaja".

Zato ženi tehnički najbolje leži neko 10 godina stariji ko je preležao sve dečije bolesti i stigao da se sredi.
Naravno, ako nije oronuo, propao i narodski rečeno - ofucao se :-)
Ali, naravno, devojkama se više dopada neki vršnjak mlad i lep.
Zato ima toliko tužnih ljubavnih pesama, a tako malo veselih.

Milan

pre 1 godinu

U mojoj familiji nije retkost da je ta razlika 9-10 godina i kad sam bio mlađi smatrao sam da je to nepravedno jer su supruge onda potčinjene tj.da je ravnopravniji odnos kad su oboje vršnjaci pa sam se zarekao da će u mom slučaju to biti neka vršnjakinja, da bi naravno ponovio pomenutu "grešku" i našao 9 godina mlađu.

Moje mišljenje

pre 1 godinu

Vi u koment. niste svesni o čemu pričate. Vi biste radije bili još tih pet, deset godina koliko ćete izgledati relativno mlado sa nekim 15 godina mlađim, pa makar vas se ta osoba gadila i izazivali u njoj želju za povraćanjem kada mnogo ostarite, izbrazdaju vas bore, telo krene da luči drugačiji znoj i miris, jak neki, opor, nego da budete sa nekim par godina mlađim ili par godina starijim? Moj muž je 4 godine stariji od mene, ali mu je kosa rano osedela. Počela da sedi još u srednjoj. Ja bih šutnula u mošnice svakog dedu koji pokuša da mi priđe, a oni na osnovu njegove boje kose misle da je među nama veća razlika, te da ja možda volim dede. A ja suprotno. Volim svoju generaciju, privuče mi pogled malo mlađi dečko, ili eventualno, malo stariji. MALO. Prema starijim ljudima osećam samo poštovanje, ne osećam nikakvu erotsku privlačnost.

Veruj u ljubav

pre 1 godinu

Smatram da je svaka razlika u godinama veca od 10 pokazatelj emocionalne hendikepiranosti tj.ta razlika u godinama je emotivna ŝtaka da se lakŝe nosi sopstveni zivot.
Naravno da postoje i pozitivni izuzeci kao i u svemu.
Mora da postoji generacijska-kulturoloska interakcija za svaku kvalitetnu muskarac-zena vezu,isto kao i ljubav.
Ali vecina veza ne pociva na ljubavi,vec na interesu.
I zato su ogromne razlike u godinama sve prisutnije.

Pr agencija

pre 1 godinu

Vi sto mrzite globalizam, od nemoci sirite lazi i neistine, samo dajete vise snage i argumenata nama koji smo protiv zatvaranja u svoje torove...19% medjurasnih brakova u SAD, lako je proveriti. Necemo dzmahiriju, ni islamsku, ni katolicku, ni pravoslavnu. Veliki pozdrav.

ime

pre 1 godinu

Jos su Stari Grci, tacnije Platon i Sokrat, govorili da muskarac treba da udje u brak nakon 30e, a devojke pre 20e… Jedan je cak precizirao 33:18.

Dali su dovoljne razloge, a meni se svideo najprakticniji: kad je takav slucaj, dakle idealan po filozofima, muskarac i zena u isto vreme zavrsavaju svoj plodni ciklus i ulaze u smiraj…

Koliko je bitno to fizicko i fiziolosko podudaranje govorio je i Vajninger.

Ubedili su me argumentima.

Pera

pre 1 godinu

To je zato što su se ti istih godina upoznali u srednjoj školi ili na fakultetu. Pošto im je to jedina veza u životu, nisu ni svesni da li im ta osoba odgovara.

Bgd

pre 1 godinu

Globalisticke lazi i manipulacije. Sve je individualna stvar. Izgleda da licno poznajem velik broj parova sa razlikom vecom od 15 godina i koji traju. A kad vole statitistiku, sto ne objave koliko uspe brakova izmedju crne i bele rase i zasto nema ni 0.5% takvih brakova u Americi?

Pera

pre 1 godinu

To je zato što su se ti istih godina upoznali u srednjoj školi ili na fakultetu. Pošto im je to jedina veza u životu, nisu ni svesni da li im ta osoba odgovara.

Bgd

pre 1 godinu

Globalisticke lazi i manipulacije. Sve je individualna stvar. Izgleda da licno poznajem velik broj parova sa razlikom vecom od 15 godina i koji traju. A kad vole statitistiku, sto ne objave koliko uspe brakova izmedju crne i bele rase i zasto nema ni 0.5% takvih brakova u Americi?

ime

pre 1 godinu

Jos su Stari Grci, tacnije Platon i Sokrat, govorili da muskarac treba da udje u brak nakon 30e, a devojke pre 20e… Jedan je cak precizirao 33:18.

Dali su dovoljne razloge, a meni se svideo najprakticniji: kad je takav slucaj, dakle idealan po filozofima, muskarac i zena u isto vreme zavrsavaju svoj plodni ciklus i ulaze u smiraj…

Koliko je bitno to fizicko i fiziolosko podudaranje govorio je i Vajninger.

Ubedili su me argumentima.

Veruj u ljubav

pre 1 godinu

Smatram da je svaka razlika u godinama veca od 10 pokazatelj emocionalne hendikepiranosti tj.ta razlika u godinama je emotivna ŝtaka da se lakŝe nosi sopstveni zivot.
Naravno da postoje i pozitivni izuzeci kao i u svemu.
Mora da postoji generacijska-kulturoloska interakcija za svaku kvalitetnu muskarac-zena vezu,isto kao i ljubav.
Ali vecina veza ne pociva na ljubavi,vec na interesu.
I zato su ogromne razlike u godinama sve prisutnije.

Lola

pre 1 godinu

Jos su Stari Grci, tacnije Platon i Sokrat, govorili da muskarac treba da udje u brak nakon 30e, a devojke pre 20e… Jedan je cak precizirao 33:18.

Ubedili su me argumentima.
(ime, 25. avgust 2023 18:36)

Jel Sokrat beše bio onaj koji je mrzeo svoju ženu i kao deda zavodio dečake?

Inače, Stari Grci (ona manjina što nisu bili robovi) se jesu ženili posle tridesete. Do tridesete su bilo silovali robinje, bilo imali odnose s drugim muškarcima, ili najčešće oba.

Pr agencija

pre 1 godinu

Vi sto mrzite globalizam, od nemoci sirite lazi i neistine, samo dajete vise snage i argumenata nama koji smo protiv zatvaranja u svoje torove...19% medjurasnih brakova u SAD, lako je proveriti. Necemo dzmahiriju, ni islamsku, ni katolicku, ni pravoslavnu. Veliki pozdrav.

popo

pre 1 godinu

@ žo

Delimično se slažem s tobom, delimično ne. Devojci od 20 može itekako biti privlačan zgodan i lep momak od trideset. Momak od 30 nije starac. Vreme mu je i za osnivanje porodice.

Već, ako žena ima 40 kada kada joj muž ima 55 može postajati sve mučnije i teskobnije sa čovekom koji vremenom postaje starac. Šta vam to u životu treba??

Moje mišljenje

pre 1 godinu

@ ime

Misli šta god hoćeš. Kod tebe je sve nekako relativno. Ali veruj mi da je svako različit. Ja ne bih mogla da budem sa nekim druge boje kože nikad, niti mi se to ikad svidelo, nit sam pomislila. Niti me pali da budem sa nekim (mnogo) starijim. Znači, to su za mene dve stvari vrlo bitne.

A ovaj što priča o 'kotiranju u kraju', dovoljno ta rečenica govori o njemu. Lik kome je najbitnije mišljenje drugih o njemu, kladim se da takođe misli da je vrlo korektno da ima 5 devojaka (iliti, opcija) i da mu raste vrednost sa njegovom nesposobnošću da voli tu ženu/devojku sa kojom je. To je onaj, neću da upotrebim izraze koji mi padaju na pamet, što je izjavio da žene vole i više cene kada muškarac ima njih što više, pa se one bore oko njega. Nažalost, moj komentar i odgovor tada nije objavljen. Ali rekla sam isto što i tad, u očima glupih devojka, porašće ti vrednost na taj način. U očima inteligentnih i emotivno stabilnih i sazrelih, pašće ti vrednost.

Brzi

pre 1 godinu

10 do 15 god.mladje zene.
Taman toliko su muskarci zaostali u razvoju u odnosu na zene...A neki nikad ne odrastu...
(Srk, 25. avgust 2023 18:11)

Za razliku se slažem, to sam shvatio nakon 30te. Pre toga sam mislio da je sve preko 5godina razlike previše. Život me naučio da je situacija potpuno drugačija ,ali ne iz razloga koji ste naveli.
Muškarci i žene jednostavno nemaju iste prioritete u istoj životnoj dobi.
Recimo, sa 25 ona bi da se uda i da radja decu ali nema s kim jer je on (u najboljem slučaju) tek završio fakultet i počeo da radi.
Nije još zauzeo poziciju pa mora mnogo da radi i nema dovoljno vremena za nju. Pri tom mu sve fali (stan, auto, novac za lepo venčanje koje odavno više nije jeftino, ako je ikad i bilo). Oseca prevelik pritisak kao muškarac i još uvek nije naucio s tim da se nosi. Sve to utiče na vezu.
Još ako se u sve mešaju roditelji - eto "belaja".

Zato ženi tehnički najbolje leži neko 10 godina stariji ko je preležao sve dečije bolesti i stigao da se sredi.
Naravno, ako nije oronuo, propao i narodski rečeno - ofucao se :-)
Ali, naravno, devojkama se više dopada neki vršnjak mlad i lep.
Zato ima toliko tužnih ljubavnih pesama, a tako malo veselih.

Sofercina

pre 1 godinu

Obrni okreni ipak je generacijska veza ( + - 1 ) najbolja i najpostenija ! A ako vas Bog nije pogledao kada se zenite ili udajete dzabe sva nauka i trikovi !

Moje mišljenje

pre 1 godinu

Vi u koment. niste svesni o čemu pričate. Vi biste radije bili još tih pet, deset godina koliko ćete izgledati relativno mlado sa nekim 15 godina mlađim, pa makar vas se ta osoba gadila i izazivali u njoj želju za povraćanjem kada mnogo ostarite, izbrazdaju vas bore, telo krene da luči drugačiji znoj i miris, jak neki, opor, nego da budete sa nekim par godina mlađim ili par godina starijim? Moj muž je 4 godine stariji od mene, ali mu je kosa rano osedela. Počela da sedi još u srednjoj. Ja bih šutnula u mošnice svakog dedu koji pokuša da mi priđe, a oni na osnovu njegove boje kose misle da je među nama veća razlika, te da ja možda volim dede. A ja suprotno. Volim svoju generaciju, privuče mi pogled malo mlađi dečko, ili eventualno, malo stariji. MALO. Prema starijim ljudima osećam samo poštovanje, ne osećam nikakvu erotsku privlačnost.

Alex

pre 1 godinu

@Maja,kod muškaraca je erektilna disfunkcija vezana na njegov način života jednako ko i njegov stomak.. Kad sam napunio 30-tu, imao sam stomak, što se tiče vježbe,još mi je teško bilo do auta bilo ič peške.. I tad sam upoznao curu,al onda mi se prvi put desilo da me moj prijatelj izneverio.Jest da je ona samo legla ko lutka i čekala,kao "ajd kad več moraš,napravi to".. Nismo ostali skupa al posle toga promenio sam način života,sad se bližim 50-toj, imam stas ko 20 godišnjak i seksualni život ko što sam ga nekad imao. Ne treba tablete,samo fizička aktivnost i imati pravu osobu.

Sanja

pre 1 godinu

Devojke su u 20tim i 30 tim cesto zrelije od vrsnjaka i zato im njihovi vrsnjaci ne odgovaraju. Tako da mi te razlike tipa godinu dve , uopste nisu jasne i retko su uspevale gledajuci moje drustvo tada. Tada im najvise odgovara da je decko 3- 8 godina stariji. Vec u 40 i 50 tim razlika u zrelosti ne postoji i tad mogu ista godista. Ali licno u 20 tim nisam podnosila svoje vrsnjake, vec su me privlacili samo oni 4- 10 godina stariji. Kasnije sam se , u 33 udala, za 7 godina starijeg.Nisam za neke vece razlike od preko 10 godina ali su se jos gore pokazali ti spojevi vrsnjaka ili godinu dve razlike, svi su pukli. 4-5 godina je moguce neka ideala.

ime

pre 1 godinu

(Veruj u ljubav, 25. avgust 2023 20:45)

Kakve su to kulturoloske razlike ako je neko rodjen 68, a partner 78?
Ili 2008:2018?
Kao da ih vekovi dele…?

Drugo, sta ako je neko starmal, neko voli mladje/starije, itd…?
Razlika u godinama je bitna koliko i boja kose, koze… dakle, parametar koji nema uticaj na vezu.
A, opet, moze da bude izgovor, kao sto to moze biti horoskopski znak, recimo. Ili neka slicna trivijalnost.

Verovatno velika vecina nas ima odredjene kriterijume kad trazi partnerku (govorim kao muskarac)… ne secam se da mi je godiste jedan od.

Inace, ozenjen sam 10 godina mladjom… ima razlika, neke su nepremostive (narocito kad je jedan od partnera ziveo 80e, a drugi stasavao u 90im), al nisu sustinske. Neke “kulturoloske” teme ne pokusavam da predocim ili nametnem, kao sto ne mogu/ne zelim da shvatim iste vezane za 90e… Nebitna stavka. A mozda nas bas ona cini komplementarnim…

žo

pre 1 godinu

Pita li se neko kako je tim devojkama od 18 da gledaju, dodiruju i žive sa tim "idealnim" starcima za njih od 33? Ima zrelih muškaraca, znate, ko ne sazri do 18-19, neće sazreti ni kao starac, ostaće nezreo u telu starca. Drugo su interesi. Ljubav je nemoguća.

Сава

pre 1 godinu

До 10 година разлике је прихватљиво. Све преко тога постане обострано мучење, јер је то сукоб две различите енергије. Поготово када један од њих пређе 50. Млађем партнеру је до провода, излазака и динамичног живота, старији већ размишља о пецању, кафани и пензији.

Lobanje

pre 1 godinu

Možemo da se pravimo ludi koliko hoćemo, ali je činjenica da muškarac koji ne nadje zenu svojih godina (+-4 godine) ima problem da smuva ribu. Tako da razlika od više godina u korist muškarca, odnosno žene govori više o tim ljudima nego sti oni misle.. Takodje ako je iz tvog kraja ili grada je dodatni plus za tebe, jer znaci da se dobro kotiras u tvom mestu.. Svaka druga priča je zavaravanje klasično.

Samo primećujem

pre 1 godinu

@(Sanja, 26. avgust 2023 19:24)
Tako se i druge devojke ponašaju, jure starije momke, pa kad sa 35 ne mogu da nađu nikog, onda im odgovaraju i momci njihovog uzrasta. Ali tada ti momci gledaju po 5-10 godina mlađe devojke. Onda kreće žensko kukanje kako se muškarci "plaše" da priđu njima nego prilaze mlađima zato što su lakše, neiskusne i slične gluposti.

Ivana

pre 1 godinu

Ja bas najvise razvoda znam sa razlikom u godinama od godinu do tri godine. I jos ako su usli u brak u 20 tim, mislim da ne znam ni jedan koji je preziveo sa tom malom razlikom u godinama. Najdugovecniji su se pokazali bracni parovi sa razlikom od 4 do 9 godina, svi koje znam su i dalje u braku . Oni gde je veca razlika od 9 su se takodje razvodili ali manje od onih gde je razlika godinu do tri. Ti vrsnjacki brakovi zadnjih trideset godina bas retko opstanu.

Maja

pre 1 godinu

@popo
Devojci od 18 nikako nije privlačan muškarac od 33, previše je star za nju. Imala sam 18 i - fuj, čiča. Pa, moja majka je 5 godina starija bila od tog koji je imao 33 tad! Bolesno!
Muškarci preko 40 krenu da venu, erektilna disfunkcija, problemi sa prostatom, stomaci. Neki čak i u tridesetim. To može za one sirote koje se udaju zbog para i koje nisu željne ljubavi i seksa. Ko hoće kompletan život, ide sa svojom generacijođ.

Toliko

pre 1 godinu

@10 do 15 god.mladje zene.
Taman toliko su muskarci zaostali u razvoju u odnosu na zene...A neki nikad ne odrastu...
(Srk, 25. avgust 2023 18:11)

A kako su muškarci baš toliko nezreli? Hajde molim te objasni

fuj

pre 1 godinu

@10 do 15 god.mladje zene.
Taman toliko su muskarci zaostali u razvoju u odnosu na zene...A neki nikad ne odrastu...
(Srk, 25. avgust 2023 18:11)

Bljak, sta ce nekoj zeni ovo

Milan

pre 1 godinu

U mojoj familiji nije retkost da je ta razlika 9-10 godina i kad sam bio mlađi smatrao sam da je to nepravedno jer su supruge onda potčinjene tj.da je ravnopravniji odnos kad su oboje vršnjaci pa sam se zarekao da će u mom slučaju to biti neka vršnjakinja, da bi naravno ponovio pomenutu "grešku" i našao 9 godina mlađu.

ime

pre 1 godinu

Jos su Stari Grci, tacnije Platon i Sokrat, govorili da muskarac treba da udje u brak nakon 30e, a devojke pre 20e… Jedan je cak precizirao 33:18.

Dali su dovoljne razloge, a meni se svideo najprakticniji: kad je takav slucaj, dakle idealan po filozofima, muskarac i zena u isto vreme zavrsavaju svoj plodni ciklus i ulaze u smiraj…

Koliko je bitno to fizicko i fiziolosko podudaranje govorio je i Vajninger.

Ubedili su me argumentima.

Pr agencija

pre 1 godinu

Vi sto mrzite globalizam, od nemoci sirite lazi i neistine, samo dajete vise snage i argumenata nama koji smo protiv zatvaranja u svoje torove...19% medjurasnih brakova u SAD, lako je proveriti. Necemo dzmahiriju, ni islamsku, ni katolicku, ni pravoslavnu. Veliki pozdrav.

Veruj u ljubav

pre 1 godinu

Smatram da je svaka razlika u godinama veca od 10 pokazatelj emocionalne hendikepiranosti tj.ta razlika u godinama je emotivna ŝtaka da se lakŝe nosi sopstveni zivot.
Naravno da postoje i pozitivni izuzeci kao i u svemu.
Mora da postoji generacijska-kulturoloska interakcija za svaku kvalitetnu muskarac-zena vezu,isto kao i ljubav.
Ali vecina veza ne pociva na ljubavi,vec na interesu.
I zato su ogromne razlike u godinama sve prisutnije.

Bgd

pre 1 godinu

Globalisticke lazi i manipulacije. Sve je individualna stvar. Izgleda da licno poznajem velik broj parova sa razlikom vecom od 15 godina i koji traju. A kad vole statitistiku, sto ne objave koliko uspe brakova izmedju crne i bele rase i zasto nema ni 0.5% takvih brakova u Americi?

Pera

pre 1 godinu

To je zato što su se ti istih godina upoznali u srednjoj školi ili na fakultetu. Pošto im je to jedina veza u životu, nisu ni svesni da li im ta osoba odgovara.

žo

pre 1 godinu

Pita li se neko kako je tim devojkama od 18 da gledaju, dodiruju i žive sa tim "idealnim" starcima za njih od 33? Ima zrelih muškaraca, znate, ko ne sazri do 18-19, neće sazreti ni kao starac, ostaće nezreo u telu starca. Drugo su interesi. Ljubav je nemoguća.

Lobanje

pre 1 godinu

Možemo da se pravimo ludi koliko hoćemo, ali je činjenica da muškarac koji ne nadje zenu svojih godina (+-4 godine) ima problem da smuva ribu. Tako da razlika od više godina u korist muškarca, odnosno žene govori više o tim ljudima nego sti oni misle.. Takodje ako je iz tvog kraja ili grada je dodatni plus za tebe, jer znaci da se dobro kotiras u tvom mestu.. Svaka druga priča je zavaravanje klasično.

Maja

pre 1 godinu

@popo
Devojci od 18 nikako nije privlačan muškarac od 33, previše je star za nju. Imala sam 18 i - fuj, čiča. Pa, moja majka je 5 godina starija bila od tog koji je imao 33 tad! Bolesno!
Muškarci preko 40 krenu da venu, erektilna disfunkcija, problemi sa prostatom, stomaci. Neki čak i u tridesetim. To može za one sirote koje se udaju zbog para i koje nisu željne ljubavi i seksa. Ko hoće kompletan život, ide sa svojom generacijođ.

Moje mišljenje

pre 1 godinu

Vi u koment. niste svesni o čemu pričate. Vi biste radije bili još tih pet, deset godina koliko ćete izgledati relativno mlado sa nekim 15 godina mlađim, pa makar vas se ta osoba gadila i izazivali u njoj želju za povraćanjem kada mnogo ostarite, izbrazdaju vas bore, telo krene da luči drugačiji znoj i miris, jak neki, opor, nego da budete sa nekim par godina mlađim ili par godina starijim? Moj muž je 4 godine stariji od mene, ali mu je kosa rano osedela. Počela da sedi još u srednjoj. Ja bih šutnula u mošnice svakog dedu koji pokuša da mi priđe, a oni na osnovu njegove boje kose misle da je među nama veća razlika, te da ja možda volim dede. A ja suprotno. Volim svoju generaciju, privuče mi pogled malo mlađi dečko, ili eventualno, malo stariji. MALO. Prema starijim ljudima osećam samo poštovanje, ne osećam nikakvu erotsku privlačnost.

Brzi

pre 1 godinu

10 do 15 god.mladje zene.
Taman toliko su muskarci zaostali u razvoju u odnosu na zene...A neki nikad ne odrastu...
(Srk, 25. avgust 2023 18:11)

Za razliku se slažem, to sam shvatio nakon 30te. Pre toga sam mislio da je sve preko 5godina razlike previše. Život me naučio da je situacija potpuno drugačija ,ali ne iz razloga koji ste naveli.
Muškarci i žene jednostavno nemaju iste prioritete u istoj životnoj dobi.
Recimo, sa 25 ona bi da se uda i da radja decu ali nema s kim jer je on (u najboljem slučaju) tek završio fakultet i počeo da radi.
Nije još zauzeo poziciju pa mora mnogo da radi i nema dovoljno vremena za nju. Pri tom mu sve fali (stan, auto, novac za lepo venčanje koje odavno više nije jeftino, ako je ikad i bilo). Oseca prevelik pritisak kao muškarac i još uvek nije naucio s tim da se nosi. Sve to utiče na vezu.
Još ako se u sve mešaju roditelji - eto "belaja".

Zato ženi tehnički najbolje leži neko 10 godina stariji ko je preležao sve dečije bolesti i stigao da se sredi.
Naravno, ako nije oronuo, propao i narodski rečeno - ofucao se :-)
Ali, naravno, devojkama se više dopada neki vršnjak mlad i lep.
Zato ima toliko tužnih ljubavnih pesama, a tako malo veselih.

ime

pre 1 godinu

(Veruj u ljubav, 25. avgust 2023 20:45)

Kakve su to kulturoloske razlike ako je neko rodjen 68, a partner 78?
Ili 2008:2018?
Kao da ih vekovi dele…?

Drugo, sta ako je neko starmal, neko voli mladje/starije, itd…?
Razlika u godinama je bitna koliko i boja kose, koze… dakle, parametar koji nema uticaj na vezu.
A, opet, moze da bude izgovor, kao sto to moze biti horoskopski znak, recimo. Ili neka slicna trivijalnost.

Verovatno velika vecina nas ima odredjene kriterijume kad trazi partnerku (govorim kao muskarac)… ne secam se da mi je godiste jedan od.

Inace, ozenjen sam 10 godina mladjom… ima razlika, neke su nepremostive (narocito kad je jedan od partnera ziveo 80e, a drugi stasavao u 90im), al nisu sustinske. Neke “kulturoloske” teme ne pokusavam da predocim ili nametnem, kao sto ne mogu/ne zelim da shvatim iste vezane za 90e… Nebitna stavka. A mozda nas bas ona cini komplementarnim…

Milan

pre 1 godinu

U mojoj familiji nije retkost da je ta razlika 9-10 godina i kad sam bio mlađi smatrao sam da je to nepravedno jer su supruge onda potčinjene tj.da je ravnopravniji odnos kad su oboje vršnjaci pa sam se zarekao da će u mom slučaju to biti neka vršnjakinja, da bi naravno ponovio pomenutu "grešku" i našao 9 godina mlađu.

Samo primećujem

pre 1 godinu

@(Sanja, 26. avgust 2023 19:24)
Tako se i druge devojke ponašaju, jure starije momke, pa kad sa 35 ne mogu da nađu nikog, onda im odgovaraju i momci njihovog uzrasta. Ali tada ti momci gledaju po 5-10 godina mlađe devojke. Onda kreće žensko kukanje kako se muškarci "plaše" da priđu njima nego prilaze mlađima zato što su lakše, neiskusne i slične gluposti.

Sofercina

pre 1 godinu

Obrni okreni ipak je generacijska veza ( + - 1 ) najbolja i najpostenija ! A ako vas Bog nije pogledao kada se zenite ili udajete dzabe sva nauka i trikovi !

Sanja

pre 1 godinu

Devojke su u 20tim i 30 tim cesto zrelije od vrsnjaka i zato im njihovi vrsnjaci ne odgovaraju. Tako da mi te razlike tipa godinu dve , uopste nisu jasne i retko su uspevale gledajuci moje drustvo tada. Tada im najvise odgovara da je decko 3- 8 godina stariji. Vec u 40 i 50 tim razlika u zrelosti ne postoji i tad mogu ista godista. Ali licno u 20 tim nisam podnosila svoje vrsnjake, vec su me privlacili samo oni 4- 10 godina stariji. Kasnije sam se , u 33 udala, za 7 godina starijeg.Nisam za neke vece razlike od preko 10 godina ali su se jos gore pokazali ti spojevi vrsnjaka ili godinu dve razlike, svi su pukli. 4-5 godina je moguce neka ideala.

popo

pre 1 godinu

@ žo

Delimično se slažem s tobom, delimično ne. Devojci od 20 može itekako biti privlačan zgodan i lep momak od trideset. Momak od 30 nije starac. Vreme mu je i za osnivanje porodice.

Već, ako žena ima 40 kada kada joj muž ima 55 može postajati sve mučnije i teskobnije sa čovekom koji vremenom postaje starac. Šta vam to u životu treba??

Ivana

pre 1 godinu

Ja bas najvise razvoda znam sa razlikom u godinama od godinu do tri godine. I jos ako su usli u brak u 20 tim, mislim da ne znam ni jedan koji je preziveo sa tom malom razlikom u godinama. Najdugovecniji su se pokazali bracni parovi sa razlikom od 4 do 9 godina, svi koje znam su i dalje u braku . Oni gde je veca razlika od 9 su se takodje razvodili ali manje od onih gde je razlika godinu do tri. Ti vrsnjacki brakovi zadnjih trideset godina bas retko opstanu.

Alex

pre 1 godinu

@Maja,kod muškaraca je erektilna disfunkcija vezana na njegov način života jednako ko i njegov stomak.. Kad sam napunio 30-tu, imao sam stomak, što se tiče vježbe,još mi je teško bilo do auta bilo ič peške.. I tad sam upoznao curu,al onda mi se prvi put desilo da me moj prijatelj izneverio.Jest da je ona samo legla ko lutka i čekala,kao "ajd kad več moraš,napravi to".. Nismo ostali skupa al posle toga promenio sam način života,sad se bližim 50-toj, imam stas ko 20 godišnjak i seksualni život ko što sam ga nekad imao. Ne treba tablete,samo fizička aktivnost i imati pravu osobu.

Lola

pre 1 godinu

Jos su Stari Grci, tacnije Platon i Sokrat, govorili da muskarac treba da udje u brak nakon 30e, a devojke pre 20e… Jedan je cak precizirao 33:18.

Ubedili su me argumentima.
(ime, 25. avgust 2023 18:36)

Jel Sokrat beše bio onaj koji je mrzeo svoju ženu i kao deda zavodio dečake?

Inače, Stari Grci (ona manjina što nisu bili robovi) se jesu ženili posle tridesete. Do tridesete su bilo silovali robinje, bilo imali odnose s drugim muškarcima, ili najčešće oba.

Moje mišljenje

pre 1 godinu

@ ime

Misli šta god hoćeš. Kod tebe je sve nekako relativno. Ali veruj mi da je svako različit. Ja ne bih mogla da budem sa nekim druge boje kože nikad, niti mi se to ikad svidelo, nit sam pomislila. Niti me pali da budem sa nekim (mnogo) starijim. Znači, to su za mene dve stvari vrlo bitne.

A ovaj što priča o 'kotiranju u kraju', dovoljno ta rečenica govori o njemu. Lik kome je najbitnije mišljenje drugih o njemu, kladim se da takođe misli da je vrlo korektno da ima 5 devojaka (iliti, opcija) i da mu raste vrednost sa njegovom nesposobnošću da voli tu ženu/devojku sa kojom je. To je onaj, neću da upotrebim izraze koji mi padaju na pamet, što je izjavio da žene vole i više cene kada muškarac ima njih što više, pa se one bore oko njega. Nažalost, moj komentar i odgovor tada nije objavljen. Ali rekla sam isto što i tad, u očima glupih devojka, porašće ti vrednost na taj način. U očima inteligentnih i emotivno stabilnih i sazrelih, pašće ti vrednost.

Сава

pre 1 godinu

До 10 година разлике је прихватљиво. Све преко тога постане обострано мучење, јер је то сукоб две различите енергије. Поготово када један од њих пређе 50. Млађем партнеру је до провода, излазака и динамичног живота, старији већ размишља о пецању, кафани и пензији.

Toliko

pre 1 godinu

@10 do 15 god.mladje zene.
Taman toliko su muskarci zaostali u razvoju u odnosu na zene...A neki nikad ne odrastu...
(Srk, 25. avgust 2023 18:11)

A kako su muškarci baš toliko nezreli? Hajde molim te objasni

fuj

pre 1 godinu

@10 do 15 god.mladje zene.
Taman toliko su muskarci zaostali u razvoju u odnosu na zene...A neki nikad ne odrastu...
(Srk, 25. avgust 2023 18:11)

Bljak, sta ce nekoj zeni ovo