Prepoznajte zrelog muškarca: Oni nikad ne rade ove stvari

Sreda, 30.09.2015.

13:05

Izvor: minimagazin

Prepoznajte zrelog muškarca: Oni nikad ne rade ove stvari IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

151 Komentari

Sortiraj po:

Hajdi haj

pre 9 godina

@ona koja nije

Sta reci na ovo nego bravo... E to se zove naleteti na vrednu truda...

@vaske

Kralju, svaka cast...

@bot kod KT7MPY

Odlicno receno...

Filmofil

pre 9 godina

Brkajlo, 30. septembar 2015 19:11

Ovo je fantastican komentar i onaj dole sto ga je ostavio Neko sa nick-om Rasha (dijagnoza drustva).

gagga

pre 9 godina

"...koga da nadjem ovde? Samo kukaju i to su mi neki muskarci."
(Natalija, 30. septembar 2015 15:48)

Jeste čudna ta kuknjava muška kod nas, a ovamo smo kao patrijarhalno društvo, u kome bi muškarci trebalo da su od inicijative i akcije. Kad ono jok! Uglavnom se žale, kao babe!

Ertz

pre 9 godina

Ako budete ovakvi u Srbiji sledi vam otkaz na poslu, za početak, zatim gubljenje prijatelja, devojke ili žene, jer kome treba neko pored koga se osećaju slabo i nezrelo. Osobine Čaka Norisa ne treba mešati sa nama, opštom populacijom. Vidimo kako je on prošao.

džon

pre 9 godina

kako prepoznati zrelu ženu
- ne piše ovako naivne i nerealne tekstove...
ono nisu odlike zrelog muškarca već karakterne osobine nadčoveka.

Covek u prolazu

pre 9 godina

Vi ste opisali gospodina savrsenog a takvih nema kao obrnuto sto nema gospodjice savrsene..Stoga trula vam je logistika skroz!

Vuk samotnjak

pre 9 godina

Znaci cim ima 25 godina znaci da sam nezreo jer dosad nisam uspeo da ostvari nijednu vezu sa devojkom..Tu lezi moj problem kad su u pitanju cure a ne recimo u drugim stvarima koje su me vise unistile nego sto sam dobio za uzvrat!

Sanela

pre 9 godina

U Srbiji tetose muskarce kao da su ceo zivot bebe. Ima ovakvih kso iz teksta ali su retki. Obicno se kad im se rodi "princ" pocinje sa odgajanjem nesposobnog i bahatog debila.

Prle

pre 9 godina

nikad ne rade:
oni ne dozvoljavaju...
oni ne obavljaju...
...

Koliko negacija u par rečenica! Da li je neko tačno razumeo šta oni nikada ne ne dozvoljavaju ili nikada ne ne obavljaju

Manner

pre 9 godina

I te kako ima ovakvih muskaraca samo sto se oni neprimetni, ne krecu po "javnim" krugovima (utakmice, kladionice, setnje, kafenisanje, fejsovanje i slicno). Oni su maksimalno posveceni svojoj profesiji i interesovanjima, pa se krecu u veoma uskom krugu ljudi. Vecina nabrojanih elemenata zapravo proiziskuju iz sigurnosti, koju su stekli baveci se upravo svojom profesijom i interesovanjima. Znam, jer sam i sam takav, a verovali ili ne - ispunjavam sve sa ove liste osim jedne, a to je da sam zlopamtilo.

Mirjana

pre 9 godina

Ne znam zasto se muski pale, verujem da je i vecini zena ovaj tekst nebuloza. Srce ne zna za listu zelja ono ako voli voli. Ne zanosimo se. Ono sto se meni samo cini je da smo generalno se degenerisali, oba pola. Mislim na Srbiju, muskarci traze barbike 20god mladje, zene se prodaju, pokvarili smo se mnogo

csc

pre 9 godina

Ima i takvih, ima smisla da s iskustvom muskarac tezi ovakvoj listi...ali mislim da ih je komparativno malo i da se ne moze toliko sazreti bez 45-50 godina zivota.

Brkajlo

pre 9 godina

Ispada po ovim tezama da sam oo barem osam nezreo. Ali posto nisam toliko nesiguran u sebe, pokusacu da zadrzim samopouzdanje i dodam po meni najbitniju osobinu zaista emotivno zrelog coveka:
- ne dozvoljava sebi da na kartu sazaljenja manipulise drugim ljudima. Ne unizava sebe zarad dobijanja jeftine paznje. Ne govori „Mene niko ne razume“ ili „Niko ne mari za mene,“ jer je svestan da time ce zloupotrebiti saosecajnost samo onih kojima je stalo do njega, sto nije odlika zrelog coveka.
Na kraju mudar covek ne sme sebi dozvoliti da su mu sve istine i principi urezani u kamenu.

Sabre

pre 9 godina

Najgori su, a osudjuju me sto imam decka Hrvata. Pa koga da nadjem ovde? Samo kukaju i to su mi neki muskarci.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Natalija, 30. septembar 2015 15:48)

Jasta. I mi imamo Hrvatice, hvala bogu, Zagrepcanke pogotovo. Jednako dobre ribe, samo 10x finije i makar 5x manje nadmene. Sirimo braCtvo i jedinstvo, svako na svoj nacin :D Smesan tekst, ovakvi likovi postoje kao i one zgodne-lepe-pametne-uspesne-poslovne-zene-domacice-signl-duhovite-mentalno-uravnotezene devojke samo u diznilendu.

LFC

pre 9 godina

Retko ostavim komentar, ali sad moram.Ima ovde previse komentara tipa: 'bajke','nacekacete se devojke','idealizacija', itd. Evo ja kazem-postoje ovakvi muskarci, postoje pravi i muskarci i zene,postoje pravi ljudi.To sto ih vi ne vidite i ne nalecete na njih,to je ipak malo i do vas, do krugova u kojima se krecete,nacina na koji zivite i mislite. Da nije ovo anonimno nikad to ne bih rekao, ali da, smatram se priblizno ovakvim,a sve iz razloga sto se iskreno trudim da napredujem svaki dan i iz svakog iskustva,i da se ne hvalim onime sto prepoznam kao manu, nego pokusavam da to popravljam. Jos sam uz to jako dobrog izgleda.I kako ja sad da nadjem devojku koja ce mene inspirisati,motivisati, itd.? Tesko i retko.Ali bilo je par puta za ove 32 godine.I bile su to prave i dragocene veze. Cekam novu takvu, pozdrav. :)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Danilo Sub., 30. septembar 2015 12:29)

Sva sreća pa si još i skroman... ;)

Necke 26

pre 9 godina

Ovde je rec o nekom robotu??Koga breee zanima sta zene zele,mene sigurno ne?!!
(Molder, 30. septembar 2015 16:35)

Gadne muke mučimo brate :)

Ce Gevara

pre 9 godina

Najgori su, a osudjuju me sto imam decka Hrvata. Pa koga da nadjem ovde? Samo kukaju i to su mi neki muskarci.
(Natalija, 30. septembar 2015 15:48)

A sto se zalis nama, ne mozemo ti pomoci!

Rasha

pre 9 godina

Kuca razbijenih prozora oronule fasade gde baba jedina prima penziju a unuci i matora deca gledaju farmu mastajuci o brdu para i jeftinih ideala. U prevodu...prljava i pocepana nacija trazi ideal vodje da ih izbavi iz rupe u koju su sami namerno uskocili iz inata.
Lopov...e to je ovde ideal.

Necke 26

pre 9 godina

Ja mislio da sam ja neozbiljan jer u 28.godini igram PES istim žarom kao kad sam imao 13 godina
(Ante, 30. septembar 2015 16:06)

Ja jedva, smučio mi se u zadnje vreme :p

ROCK

pre 9 godina

Prema ovome sto sam procitao on je prosecan muskarac, zaglavljen na ne perspektivnom poslu (jer nema "nerealne " zelje). Nije zlopamtilo, pa ni ne seca se ko mu je nesto napravio pre mesec dana, pa moze ponoviti istu gresku. Ne radi nesto zbog drugih...e pa to je egoisticni samozivac... ako je to odlika muskarca hvala bogu sto sam nezreo

bot kod KT7MPY

pre 9 godina

Sve ok ali tacka 'ne distanciraju se od porodice BEZ OBZIRA NA SVE" je u najmanju ruku naivna, a moze se reci cak i uvredljiva i bezosecajna. Vi kao ne znate kakvih monstruma od roditelja ima? A posebno u sredinama gde je dugo vladao rat, neimastina, glad, kriminal i sl. Roditelja ima i pedofila, i ubica, i onih koji su fizicki i psihicki terorisali decu toliko da su im ostavili trajne posledice na psihicko i fizicko zdravlje. Sta, takav muskarac treba da odrzava kontakt sa monstrumima 'bez obizira na sve', inace je 'nezreo'? Pazite malo kad pisete, i kad je lagan clanak, ipak treba ukljuciti mozak.

avdija

pre 9 godina

samo vi pisite o ovim temama.zreo i nezreo muskarac,kako da ne.sad neko ko je portir a zreo je vise od onog koji ima ima para a nezreo je bolja prilika?kome bre bvi prodajete maglu ovde u ovoj drzavi?ovde je jedini reper dubina dzepa,a da li je neko zreo li nezreo je totalno irelevantno.

Filmofil

pre 9 godina

Deca se nigde, pa ni u Srbiji ne radjaju sa genetskom predispozicijom da vecno budu nezreli. U Srbiji, a i na Balkanu je tesko odrasti u zrelog muskarca, u zrelu osobu. Ovde se deca radjaju da ima ko da nas gleda (taj nece dobiti blagoslov da ode odande gde su matori resili da riknu), nema veze ako je talentovan da bude astronaut, podvodni ronilac. Nezadovoljstvo zene brakom, svojim polozajem i zivotom gde sin postane zastitnik i emotivni partner, pa kao pre neki dan prebije pijanog oca da zastiti majku i na kraju ubije sebe.
Odavno sam rekla musko dete bih pre odgajila medju pingvinima na Antarktiku nego tu. Imas materijal da napravis BMW, a ti napravis j***nog trabanta da se dete neeee muuuci i upropastis mu zivot sa zenom ili bez nje u prici.
Patrijarhat nije samo sabiti zenu u cosak zivota, to je i kad najstariji sin ostaje na zemlji, srednji ide na zanat, a samo najmladji na visoke skole bez obzira koliko je ko sposoban i sta zeli. A toga je bilo u generaciji mojih dedova. Sumnjam da toga u light varijanti nema i danas.
Vasa odgovornost, ako niste komformista, je samo da prepoznate taj problem i postavite granice. Onaj ko uspe sebe da izvuce na vreme iz tog sr*nja, bio stolar, automehanicar, inzenjer, pilot, filmska zvezda je zreo. Nema veze sa kolicinom para koju poseduje, vec sa osecanjem slobode da odlucuje o svom zivotu po cenu greske. Vaspitajte svoju decu da postanu zreli ljudi, a ne izrsioci vasih neostvarenih snova i ambicija. Sto se mene tice vazi i za zensko.

MARIJANA

pre 9 godina

Što se tiče ega,Srbi su prvi, puni ega,a prazni u suštini kao balon,čast izuzetcima.Isto tako oni misle,tačnije naš narod misli da je impulsivnost pozitivna osobina. To je jedna od najgorih ljudskih osobina. Jer impulsivni muškarci sebi impulsivnožću samo neprijatelje stvaraju. To se kaže brži mu jezik od pameti. Što se tiče ostalog ima jako puno nezrelih muškaraca,i vidimo svaki dan njihovo ponašanje..ako ne vidimo njihove mame nam ispričaju, kako su ih loše vaspitale. Opet naravno čast izuzetcima,ali ja se sad fokusiram na većinu,ne na onu manjinu, a toj manjini svaka čast,jer ti muškarci vrede.

vaske

pre 9 godina

Treba dodati i...."ceka samo tebe da mu ti:"

-Zvocas kad ne radi da je neradnik, a kad radi zvocas da nema vremena za tebe.

-Kad cutis - zasto cutis? Kad pricas - onda je ne slusas.

-Kada nesto ne znas - glup si, a kad znas - pravis se pametan.

-Kad nisi zlopamtilo onda je ne volis je jer zaboravljas sta ste "pricali".

-Kad ima vise love od tebe onda te "ima u saci i kontrolise da radis kako on zeli", a kad ti imas vise od njega onda "te ne zanimaju luzeri koje manje zaradjuju od zene".

-Kad ne postavljaju nerealne ciljeve - nemaju mastu i vatru u sebi. Zreli su kad mastaju da ce bas "ovaj tiket" da im donese X6 3.0d.

-Kad je samouveren da ne mora da te grli non-stop, onda te ne voli, a kad te grli...eee onda je "pacenik".

-Kad kupi Hondu ili Tojotu - onda sto nije kupio Audi ili BMW, a kupi BMW ili Audi - trazi sponzurusu.

Ma ima tu jos sta. Sto ljudi - sto cudi. Sto zena - 10 000 cudi.

Danilo Sub.

pre 9 godina

@lila Samo sto je cela caka u tome to sto i ne zelim da me takve prepoznaju i primete :) I onda ostajemo dva najudaljenija sveta, i onda je moguć ovakav tekst :)

ona koja nije

pre 9 godina

Dosta mi je vise pravih muskaraca, pravih zena, pravih dimenzija, pravilne ishrane, pravilnih crta lica, dosta vise sablona i pritisaka na mlade ljude da nesto mora da bude onako kako je "propisano", je l' te, dakle pravo i pozeljno.
Ljude treba voleti onakvim kakvi su. Ako vam nesto kod njih ne odgovara, prvo pitajte sebe da li im mozda nesto kod vas ne odgovara.A zatim pokusajte da se pronadjete oboje, da se obostrano prihvatite, ako moze. Ako ne, bez ljutnje i uvreda idite dalje. Ne postoji idealna osoba, niko ne moze da zasluzi ljubav jer se i ne asluzuje. Ljubav se poklanja i zato svi imamo pravo da budemo bezuslovno voljeni. Onakvi kakvi smo. A ne kako je neko negde "propisao" da bi trebalo da budemo.

sale

pre 9 godina

Ja imam 18 godina i ne osecam se bas kao neki zreo muskarac ali ovo što se ovde opisuje kao zrelog muškarca ja necu posedovati ni za 20 godina..

Svedok s'lica mesta

pre 9 godina

U Srbiji nazalost nema ovakvih muskaraca.
(Milena, 30. septembar 2015 12:12)
...da, nema, ali zato u Turskim serijama od takvih nemož' da dišeš, epa ,život nije serija draga moja...muka mi je,od ovakvih žena koje svoj reper o muškarcima nalaze u serijama, evo npr. Kristijan je za njih 90% idealan , samo što taj Kristijan nije idealan njegovoj ženi, jer 20 godina provodi van kuće tj. u zatvoru, ali je idealan?!?...i Dženifer Lopes je idealna ,ali je tuđa...

Safran

pre 9 godina

U Srbiji nazalost nema ovakvih muskaraca.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Milena, 30. septembar 2015 12:12)

Ima nas, Milena, ali su nas brzo "zmije" scepale. Mada, s obzirom kako posao dobro ide, ima mesta za jos koju gospodju... Salim se, volim samo jednu :)

Ionako sumnjam da iko veruje ovakvim tekstovima

pre 9 godina

Ovo cak ni ne zvuci kao opis "idealnog" muskarca, ovo zvuci kao robot. Totalno je normalno da su ljudi ponekad nesigurni zbog izgleda, da ih zbunjuju reci/dela njihovih partenera, nemaju svi taj luksuz da rade posao koji vole itd itd. To sve nema veze sa zreloscu.

Kalindi

pre 9 godina

Ovo ne postoji. Dodatno, ljudi se u sustini ne menjaju. Od zabe se ne moze napraviti princ/princeza, pa samo trazite nekoga spram sebe i otvorite cetvoro ociju.

Abaraham

pre 9 godina

"Oni ne deluju impulsivno i ne dozvoljavaju sebi donošenje bilo kakvih odluka pod uticajem ega."

Onda je bar 98% srpskih muškaraca nezrelo jer je baš karaktertično za balkanskog (dakle i srpskog) muškarca da je vrlo impulsivan i da sve radi na prvu loptu, bez razmišljanja, po sistemu "ma, nećeš ti meni, bre!" O gigantski prenaduvanom egu i sujeti da i ne govorimo...

esma

pre 9 godina

Zaista su nabrojani kvaliteti zrelog muskarca smesni.Ko uopste osim dece koja se zanose barbikom ,moze verovati ili imati zamisljen idealan tip zene.Idealna je samo ona koja uspe da usreci odredjenog muskarca ,sto vazi i za zene.To je toliko jasno da se ne moze pripisivati zrelosti.

esma

pre 9 godina

Zaista su nabrojani kvaliteti zrelog muskarca smesni.Ko uopste osim dece koja se zanose barbikom ,moze verovati ili imati zamisljen idealan tip zene.Idealna je samo ona koja uspe da usreci odredjenog muskarca ,sto vazi i za zene.To je toliko jasno da se ne moze pripisivati zrelosti.

esma

pre 9 godina

Zaista su nabrojani kvaliteti zrelog muskarca smesni.Ko uopste osim dece koja se zanose barbikom ,moze verovati ili imati zamisljen idealan tip zene.Idealna je samo ona koja uspe da usreci odredjenog muskarca ,sto vazi i za zene.To je toliko jasno da se ne moze pripisivati zrelosti.

otkucano 1285 od ukupno 1500 karaktera

pre 9 godina

Zrelost je relativna koliko i lepota, svako je drugacije tumaci jer je poredi sa sopstvenom zreloscu. Nisam zensko pa ne mogu da realno komentarisem ovakav spisak zelja, ali meni slusanje deluje kao najvaznija osobina zrelosti, a ovde je izostavljena. Covek koji ume da vas saslusa, ali bas saslusa a ne da za to vreme razmislja sta ce on da kaze, nego da bude u vasoj prici dok pricate, je na 90% da ostvari sjajne odnose sa svakom zenom. Posebno sa zrelim osobama, jer one cesce imaju sta da kazu i samim tim im je vaznije da budu saslusane. Onim koje nemaju sta da kazu delovacete zrelo ako imate tetovazu ili vozite besna kola, jer njima to deluje kao pobeda nad tabuom ili bedom, a to je na njihovom nivou definicija zrelosti. Na tu osobinu je kasnije lakse nadograditi sve ove navedene. Pravo slusanje je umetnost. Deluje neverovatno lako, u stvari je jedna od najtezih stvari na svetu. Grcko-rimski stil sa egom. Slusanje je koren razumevanja, razumevanje je koren pravilne akcije. Pravilna akcija je valjda zrelost. Inace se slazem sa komentarom da bi ovakav muskarac bio poprilicno dosadan. Svakom je posao ponekad naporan, svakom moze da se desi da ga neko ili nesto maltretira, a da ne moze da uradi nista povodom toga, svakom se desi da nekad deluje impulsivno, da donesu pogresnu odluku, da se distanciraju od svih na neko vreme, da se blokiraju od straha... Nismo masine nego ljudi, a jedna velika simpaticnost ljudi je upravo njihova nesavrsenost. Naravno, u razumnoj meri.

aleksandar todorovic

pre 9 godina

lepo je neko rekao od dole potpisanih....ovakav muskarac ne postoji....moja malenkost dodaje....i ne treba da postoji........dovoljan je vibrator......

Phoenix

pre 9 godina

Aj' I ja da dam savet zenam po pitanju potrage za savrsenim muskarcem.
Ako trazite muskarca sa svim ovim osobinama, verovatno ga necete pronaci. Vec je zauzet. Zasto? Evo ovako. Sustina je pronaci nekoga ko je dobar covek, voli vas I pomozite mu da Iskoristi sav svoj potencijal. Moja supruga je tako davno Pronasla studenta bez Dinara u dzepu, nesigurnog u sebe, nekoga ko je tu nesigurmost kompenzovao zeljom da udovolji drugima. Sada je udata za inzenjera s kojim je zajedno otisla iz Srbije. Coveka koji radi posao koji voli I dobro je placen za to. Coveka koji joj njenu podrsku vraca beskonacnom ljubavlju, posvecenoscu I podrskom.
Sve je to dvosmetna ulica. Da bismo nesto dobili, moramo I da dajemo.akcija-->Reakcija

Danilo Sub.

pre 9 godina

Retko ostavim komentar, ali sad moram.Ima ovde previse komentara tipa: 'bajke','nacekacete se devojke','idealizacija', itd. Evo ja kazem-postoje ovakvi muskarci, postoje pravi i muskarci i zene,postoje pravi ljudi.To sto ih vi ne vidite i ne nalecete na njih,to je ipak malo i do vas, do krugova u kojima se krecete,nacina na koji zivite i mislite. Da nije ovo anonimno nikad to ne bih rekao, ali da, smatram se priblizno ovakvim,a sve iz razloga sto se iskreno trudim da napredujem svaki dan i iz svakog iskustva,i da se ne hvalim onime sto prepoznam kao manu, nego pokusavam da to popravljam. Jos sam uz to jako dobrog izgleda.I kako ja sad da nadjem devojku koja ce mene inspirisati,motivisati, itd.? Tesko i retko.Ali bilo je par puta za ove 32 godine.I bile su to prave i dragocene veze. Cekam novu takvu, pozdrav. :)

esma

pre 9 godina

Ne verujem da postoje ljudi (zene i muskarci)da rade nesto da bi samo zadovoljili druge jer bi to znacilo neopisivu pozrtvovanost sto je u danasnjem svetu nemoguce,na zalost.Ne slazem se da zreo muskarac mora da bude iskljucivo sebican.

Nikada nikome nisam ništa negirala

pre 9 godina

@Prevodilac je zablistao

Prevod je najverovatnije sa engleskog jezika, ali je prilagođen našem jeziku u kojem postoji dvostruka negacija i mora se upotrebiti, u ovom slučaju, da bi rečenica imala smisao, a u izvornom tekstu sigurno nije korišćena.

novosadjan

pre 9 godina

wtf? garantujem da je ovo pisala neka usnula usedelica koja previse mastari :D pa ovo je gore nego kada muskarci pricaju o idealnoj zeni... o kontradikcijama u spisku tek necemo... to je ono kao "treba da bude egoista, ali da nije sujetan" hahaha, da, oce to.

Stefan

pre 9 godina

Ovo je daleko od ozbiljnog ili kako kazete "zrelog" muskarca... Ovo je jedno drvo od coveka ili robot ... kako god nazvali ne postoji ili nije normalno da postoji.

Prevodilac je zablistao

pre 9 godina

Sudeći po tekstu (upotrebljena dvostruka negacija), zreli muškarci:
su zlopamtila,
nesigurni su zbog svog izgleda,
distanciraju se od porodice i prijatelja, bez obzira na sve,
dozvoljavaju da ih maltretiraju itd.

milan

pre 9 godina

Jednostavnije je. Zreo muskarac ce Vam reci sta ima. Nece ga potresti Vase glupo odbijanje. Nasmejace Vam se i drugi put kada Vas vidi tada cete vi prici njemu izviniti se i reci da Vam nije bilo vece. Svaticete da Vas nervira sto ne mozete da ga kontrolisete i reci cete sebi da zelite da postanete majka i da on bude otac. Oprosticete mu nekim mozda i boljim momcima koje ste cimale na faksu nikada ne bi. I na kraju upucacete selfi sa njim staviti Vasu sliku na Fb i cutati jer i dalje ima svoju nepromenjenu sliku na istom Fb. Da ste u vezi ne smete da mu posaljete da ga ne bi pritiskale i ujedno izgubile mozda poslednju dobru priliku. Strah koji zena u tridesetim nosi okrece se u korist muskarca koji je taj strah imao u dvadesetim.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zar nije tako, 30. septembar 2015 09:26)


Svaka cast na komentaru. Veoma dobar komentar i svaka zena , cura bi trebalo da ga procita i zapamti tvoj komentar.

SHARP

pre 9 godina

Umalo da zaboravim. Pametni i zreli ljudi ne mrze, ali pamte zlo koje im je učinjeno, jer je to jedini način da isto spreče i u budućnosti.

dzaba d hat

pre 9 godina

Da niste napisali nezreli muskarac pomislio bih da opisujete zene. Podseca me na jednu bivsu koja je prakticno izjavila da ona moze da bude nesigurna, paranoicna, ljubomorna, uplasena itd. jer ona je zensko, a ja moram da budem bolji od toga. U prevodu, imaj sve pozitivne osobine koje ja nemam, a nijednu negativnu.

Kako da ne

pre 9 godina

Haha, drugim recima oni su savrseni i bezgresni (mada je ovo da NIKAD ne treba uraditi nesto samo da bi zadovoljio nekog drugog zapravo sebicluk). Dajte, ko se nikad u zivotu nije zbunio, nije mu posao bio smor, malo se zaleteo sa postavljanjem ciljeva i slicno, pola stvari na listi je cista besmislica.

Prepoznajte zrelu zenu: ona nikad ne veruje ovakvim clancima :)

Ludak

pre 9 godina

Addendum: zaboravih da pomenem kako je simpaticno da uvek u tekstovima o "pravim muskarcima" zalepite sliku nekog ispeglanog manekena u odelu i kravati. Sto ne staviste Majstor Miku vulkanizera ili Peru, lozaca visokih peci?
(Da se razumemo, ovo pisem slicno odeven. Ispeglan, odelo i kravata, but it's not about me, it's about principle ;)

Ludak

pre 9 godina

Neke stavke stoje, ali neke su smesne. Svako je u nekom trenutku iz nekog razloga nesiguran, bilo da je muskarac ili zena. Samo totalni idiot veruje da je uvek u pravu i uvek je siguran u vezi svega. Mudar covek ponekad zastane i zapida se dal' mozda ne gresi. To vazi na svim nivoima (stoga, i dok kucam ove redove razmisljam da li sam uopste u pravu sto ovo tvrdim).

pagan

pre 9 godina

Ovim i ovakvim osobinama bi trebalo da stremi svaka osoba, bilo ona muškog ili ženskog pola. Potpuno je seksistički i nepotrebno stvarati pritisak samo na jedne, u ovom slučaju muškarce, dok se bezmalo implicira da žene, koje bi bile u vezi sa takvim"idealnim muškarcem" , mogle opušteno biti sve suprotno toga. Ne kažem da to piše u članku, ali poprilično postaje naporno, konstantno primati neko programiranje od strane medija kakav to treba da bude "pravi" muškarac, a kakva "prava" žena. Mislim da ne moram dodatno da naglašavam da se još uvek smatra vrlinom žene da bude statusno ispod muškarca, a to je seksizam najvišeg nivoa i provlači se latentno milenijumima.

Siniša

pre 9 godina

Ovakvih muškaraca (koji zadovoljavaju sve navedene kriterijume) možda ima dosta u Marvel i DC univerzumu (Supermen, Spajdermen, Betmen, Ajronmen, Kapetan Amerika itd), i svi su manje više (pre)zauzeti. U našem svetu ih nema a i ako ih ima kriju se pod plaštom anonimnosti jer bi u suprotnom verovatno bili razapeti na krst.

NoctisAbstract

pre 9 godina

"Oni ne dozvoljavaju da ih strah spreči u postizanju uspeha i lične sreće" i "Oni se ne boje da deluju i donose teške odluke"
TO JE APSOLUTNO TACNO I U POTPUNOSTI SE SLAZEM SA TIM!

Zrela zena

pre 9 godina

Sve je to lepo ali ovde nije opisan zreo muskarac vec Bog. Nema sablon po kome neko treba da zivi i licno meni se svidjaju samo 2-3 stvari od navedenih kod muskaraca a to je da ne odustaje od stvaranja licne srece i uspeha do toga da nije zlopamtilo i da svoje obaveze i posao ne ispunjava sa dosadon vec sa zadovoljstvom.Sve drugo zavisi od okolnosti a pogotovo ona da ne odustaje od svoje porodice ni po koju cenu.To je vec malo psiho jer sta ako druga strana nece ili ako su roditelji od onih "otrovnih". Ima situacija kada treba odustati i pustiti.Druga stvar koja me uzasava je ako radi samo po svome i nece kompromis samo da bi bio faca.Ovo su oni vitezovi iz srednjeg veka kada su se zene apsolutno oslanjale na muskarce a danas se ipak vrednuje nesto drugo.Licno, suprug i ja radimo sve zajedno ( 25 godina braka ),u nekim oblastima je on glavni u drugim ja.Nije ga sramota da prizna da ne zna ili da se boji kao ni mene da mu trazim pomoc i zato smo opusteni i prirodni.Niko nema nikakav pritisak i sve ide svojim tokom.Meni je vazno da znam da me nece izdati a njegovih mana sam i te kako svesna i volim ih isto kao i njegove vrline a on me obozava zato sto sam "3 u 1" i zena i sestra i drug.To je zreo muskarac.

sex & city

pre 9 godina

Crni su, visoki 190 cm. zelene oci, samostalni, snazni, bogati, verni, ljubazni, mastoviti, duhoviti, pametni, iskreni, elokventni, nezni, nemaju majku i sestru, pamte datume, godisnjice, menstruacije, dive se njenoj familiji...

Pantagruel

pre 9 godina

Ово је заправо списак жеља који је саставила жена, а не реалан опис постојећег мушкарца. У пракси, део описаних особина искључује друге.

Glupan

pre 9 godina

Svima će nodastajati pravi muškaraci, ali pravih muškaraca više biti neće. Istrebila ih moderna vremena, brzopleto, jakom kvantitetnom konkurencijom bezkičmenih, ljigavih, prevaranata, fikara kojima se svet poklonio u trenutnoj materjalnoj alavosti, i jeftinoj prodadušnosti.

Zar nije tako

pre 9 godina

Jednostavnije je. Zreo muskarac ce Vam reci sta ima. Nece ga potresti Vase glupo odbijanje. Nasmejace Vam se i drugi put kada Vas vidi tada cete vi prici njemu izviniti se i reci da Vam nije bilo vece. Svaticete da Vas nervira sto ne mozete da ga kontrolisete i reci cete sebi da zelite da postanete majka i da on bude otac. Oprosticete mu nekim mozda i boljim momcima koje ste cimale na faksu nikada ne bi. I na kraju upucacete selfi sa njim staviti Vasu sliku na Fb i cutati jer i dalje ima svoju nepromenjenu sliku na istom Fb. Da ste u vezi ne smete da mu posaljete da ga ne bi pritiskale i ujedno izgubile mozda poslednju dobru priliku. Strah koji zena u tridesetim nosi okrece se u korist muskarca koji je taj strah imao u dvadesetim.

numlock

pre 9 godina

Uglavnom je istinito ovo, osim za lik idealne zene, ipak mislim da svaki iole ozbiljan i ostvaren muskarac tezi da nadje partnerku koja je blizu te idealne koju zamislja...

sex & city

pre 9 godina

Crni su, visoki 190 cm. zelene oci, samostalni, snazni, bogati, verni, ljubazni, mastoviti, duhoviti, pametni, iskreni, elokventni, nezni, nemaju majku i sestru, pamte datume, godisnjice, menstruacije, dive se njenoj familiji...

Ludak

pre 9 godina

Addendum: zaboravih da pomenem kako je simpaticno da uvek u tekstovima o "pravim muskarcima" zalepite sliku nekog ispeglanog manekena u odelu i kravati. Sto ne staviste Majstor Miku vulkanizera ili Peru, lozaca visokih peci?
(Da se razumemo, ovo pisem slicno odeven. Ispeglan, odelo i kravata, but it's not about me, it's about principle ;)

Kako da ne

pre 9 godina

Haha, drugim recima oni su savrseni i bezgresni (mada je ovo da NIKAD ne treba uraditi nesto samo da bi zadovoljio nekog drugog zapravo sebicluk). Dajte, ko se nikad u zivotu nije zbunio, nije mu posao bio smor, malo se zaleteo sa postavljanjem ciljeva i slicno, pola stvari na listi je cista besmislica.

Prepoznajte zrelu zenu: ona nikad ne veruje ovakvim clancima :)

Phoenix

pre 9 godina

Aj' I ja da dam savet zenam po pitanju potrage za savrsenim muskarcem.
Ako trazite muskarca sa svim ovim osobinama, verovatno ga necete pronaci. Vec je zauzet. Zasto? Evo ovako. Sustina je pronaci nekoga ko je dobar covek, voli vas I pomozite mu da Iskoristi sav svoj potencijal. Moja supruga je tako davno Pronasla studenta bez Dinara u dzepu, nesigurnog u sebe, nekoga ko je tu nesigurmost kompenzovao zeljom da udovolji drugima. Sada je udata za inzenjera s kojim je zajedno otisla iz Srbije. Coveka koji radi posao koji voli I dobro je placen za to. Coveka koji joj njenu podrsku vraca beskonacnom ljubavlju, posvecenoscu I podrskom.
Sve je to dvosmetna ulica. Da bismo nesto dobili, moramo I da dajemo.akcija-->Reakcija

vaske

pre 9 godina

Treba dodati i...."ceka samo tebe da mu ti:"

-Zvocas kad ne radi da je neradnik, a kad radi zvocas da nema vremena za tebe.

-Kad cutis - zasto cutis? Kad pricas - onda je ne slusas.

-Kada nesto ne znas - glup si, a kad znas - pravis se pametan.

-Kad nisi zlopamtilo onda je ne volis je jer zaboravljas sta ste "pricali".

-Kad ima vise love od tebe onda te "ima u saci i kontrolise da radis kako on zeli", a kad ti imas vise od njega onda "te ne zanimaju luzeri koje manje zaradjuju od zene".

-Kad ne postavljaju nerealne ciljeve - nemaju mastu i vatru u sebi. Zreli su kad mastaju da ce bas "ovaj tiket" da im donese X6 3.0d.

-Kad je samouveren da ne mora da te grli non-stop, onda te ne voli, a kad te grli...eee onda je "pacenik".

-Kad kupi Hondu ili Tojotu - onda sto nije kupio Audi ili BMW, a kupi BMW ili Audi - trazi sponzurusu.

Ma ima tu jos sta. Sto ljudi - sto cudi. Sto zena - 10 000 cudi.

Glupan

pre 9 godina

Svima će nodastajati pravi muškaraci, ali pravih muškaraca više biti neće. Istrebila ih moderna vremena, brzopleto, jakom kvantitetnom konkurencijom bezkičmenih, ljigavih, prevaranata, fikara kojima se svet poklonio u trenutnoj materjalnoj alavosti, i jeftinoj prodadušnosti.

ona koja nije

pre 9 godina

Dosta mi je vise pravih muskaraca, pravih zena, pravih dimenzija, pravilne ishrane, pravilnih crta lica, dosta vise sablona i pritisaka na mlade ljude da nesto mora da bude onako kako je "propisano", je l' te, dakle pravo i pozeljno.
Ljude treba voleti onakvim kakvi su. Ako vam nesto kod njih ne odgovara, prvo pitajte sebe da li im mozda nesto kod vas ne odgovara.A zatim pokusajte da se pronadjete oboje, da se obostrano prihvatite, ako moze. Ako ne, bez ljutnje i uvreda idite dalje. Ne postoji idealna osoba, niko ne moze da zasluzi ljubav jer se i ne asluzuje. Ljubav se poklanja i zato svi imamo pravo da budemo bezuslovno voljeni. Onakvi kakvi smo. A ne kako je neko negde "propisao" da bi trebalo da budemo.

Filmofil

pre 9 godina

Deca se nigde, pa ni u Srbiji ne radjaju sa genetskom predispozicijom da vecno budu nezreli. U Srbiji, a i na Balkanu je tesko odrasti u zrelog muskarca, u zrelu osobu. Ovde se deca radjaju da ima ko da nas gleda (taj nece dobiti blagoslov da ode odande gde su matori resili da riknu), nema veze ako je talentovan da bude astronaut, podvodni ronilac. Nezadovoljstvo zene brakom, svojim polozajem i zivotom gde sin postane zastitnik i emotivni partner, pa kao pre neki dan prebije pijanog oca da zastiti majku i na kraju ubije sebe.
Odavno sam rekla musko dete bih pre odgajila medju pingvinima na Antarktiku nego tu. Imas materijal da napravis BMW, a ti napravis j***nog trabanta da se dete neeee muuuci i upropastis mu zivot sa zenom ili bez nje u prici.
Patrijarhat nije samo sabiti zenu u cosak zivota, to je i kad najstariji sin ostaje na zemlji, srednji ide na zanat, a samo najmladji na visoke skole bez obzira koliko je ko sposoban i sta zeli. A toga je bilo u generaciji mojih dedova. Sumnjam da toga u light varijanti nema i danas.
Vasa odgovornost, ako niste komformista, je samo da prepoznate taj problem i postavite granice. Onaj ko uspe sebe da izvuce na vreme iz tog sr*nja, bio stolar, automehanicar, inzenjer, pilot, filmska zvezda je zreo. Nema veze sa kolicinom para koju poseduje, vec sa osecanjem slobode da odlucuje o svom zivotu po cenu greske. Vaspitajte svoju decu da postanu zreli ljudi, a ne izrsioci vasih neostvarenih snova i ambicija. Sto se mene tice vazi i za zensko.

Zrela zena

pre 9 godina

Sve je to lepo ali ovde nije opisan zreo muskarac vec Bog. Nema sablon po kome neko treba da zivi i licno meni se svidjaju samo 2-3 stvari od navedenih kod muskaraca a to je da ne odustaje od stvaranja licne srece i uspeha do toga da nije zlopamtilo i da svoje obaveze i posao ne ispunjava sa dosadon vec sa zadovoljstvom.Sve drugo zavisi od okolnosti a pogotovo ona da ne odustaje od svoje porodice ni po koju cenu.To je vec malo psiho jer sta ako druga strana nece ili ako su roditelji od onih "otrovnih". Ima situacija kada treba odustati i pustiti.Druga stvar koja me uzasava je ako radi samo po svome i nece kompromis samo da bi bio faca.Ovo su oni vitezovi iz srednjeg veka kada su se zene apsolutno oslanjale na muskarce a danas se ipak vrednuje nesto drugo.Licno, suprug i ja radimo sve zajedno ( 25 godina braka ),u nekim oblastima je on glavni u drugim ja.Nije ga sramota da prizna da ne zna ili da se boji kao ni mene da mu trazim pomoc i zato smo opusteni i prirodni.Niko nema nikakav pritisak i sve ide svojim tokom.Meni je vazno da znam da me nece izdati a njegovih mana sam i te kako svesna i volim ih isto kao i njegove vrline a on me obozava zato sto sam "3 u 1" i zena i sestra i drug.To je zreo muskarac.

Pantagruel

pre 9 godina

Ово је заправо списак жеља који је саставила жена, а не реалан опис постојећег мушкарца. У пракси, део описаних особина искључује друге.

Ludak

pre 9 godina

Neke stavke stoje, ali neke su smesne. Svako je u nekom trenutku iz nekog razloga nesiguran, bilo da je muskarac ili zena. Samo totalni idiot veruje da je uvek u pravu i uvek je siguran u vezi svega. Mudar covek ponekad zastane i zapida se dal' mozda ne gresi. To vazi na svim nivoima (stoga, i dok kucam ove redove razmisljam da li sam uopste u pravu sto ovo tvrdim).

milan

pre 9 godina

Jednostavnije je. Zreo muskarac ce Vam reci sta ima. Nece ga potresti Vase glupo odbijanje. Nasmejace Vam se i drugi put kada Vas vidi tada cete vi prici njemu izviniti se i reci da Vam nije bilo vece. Svaticete da Vas nervira sto ne mozete da ga kontrolisete i reci cete sebi da zelite da postanete majka i da on bude otac. Oprosticete mu nekim mozda i boljim momcima koje ste cimale na faksu nikada ne bi. I na kraju upucacete selfi sa njim staviti Vasu sliku na Fb i cutati jer i dalje ima svoju nepromenjenu sliku na istom Fb. Da ste u vezi ne smete da mu posaljete da ga ne bi pritiskale i ujedno izgubile mozda poslednju dobru priliku. Strah koji zena u tridesetim nosi okrece se u korist muskarca koji je taj strah imao u dvadesetim.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zar nije tako, 30. septembar 2015 09:26)


Svaka cast na komentaru. Veoma dobar komentar i svaka zena , cura bi trebalo da ga procita i zapamti tvoj komentar.

Svedok s'lica mesta

pre 9 godina

U Srbiji nazalost nema ovakvih muskaraca.
(Milena, 30. septembar 2015 12:12)
...da, nema, ali zato u Turskim serijama od takvih nemož' da dišeš, epa ,život nije serija draga moja...muka mi je,od ovakvih žena koje svoj reper o muškarcima nalaze u serijama, evo npr. Kristijan je za njih 90% idealan , samo što taj Kristijan nije idealan njegovoj ženi, jer 20 godina provodi van kuće tj. u zatvoru, ali je idealan?!?...i Dženifer Lopes je idealna ,ali je tuđa...

Zar nije tako

pre 9 godina

Jednostavnije je. Zreo muskarac ce Vam reci sta ima. Nece ga potresti Vase glupo odbijanje. Nasmejace Vam se i drugi put kada Vas vidi tada cete vi prici njemu izviniti se i reci da Vam nije bilo vece. Svaticete da Vas nervira sto ne mozete da ga kontrolisete i reci cete sebi da zelite da postanete majka i da on bude otac. Oprosticete mu nekim mozda i boljim momcima koje ste cimale na faksu nikada ne bi. I na kraju upucacete selfi sa njim staviti Vasu sliku na Fb i cutati jer i dalje ima svoju nepromenjenu sliku na istom Fb. Da ste u vezi ne smete da mu posaljete da ga ne bi pritiskale i ujedno izgubile mozda poslednju dobru priliku. Strah koji zena u tridesetim nosi okrece se u korist muskarca koji je taj strah imao u dvadesetim.

Siniša

pre 9 godina

Ovakvih muškaraca (koji zadovoljavaju sve navedene kriterijume) možda ima dosta u Marvel i DC univerzumu (Supermen, Spajdermen, Betmen, Ajronmen, Kapetan Amerika itd), i svi su manje više (pre)zauzeti. U našem svetu ih nema a i ako ih ima kriju se pod plaštom anonimnosti jer bi u suprotnom verovatno bili razapeti na krst.

otkucano 1285 od ukupno 1500 karaktera

pre 9 godina

Zrelost je relativna koliko i lepota, svako je drugacije tumaci jer je poredi sa sopstvenom zreloscu. Nisam zensko pa ne mogu da realno komentarisem ovakav spisak zelja, ali meni slusanje deluje kao najvaznija osobina zrelosti, a ovde je izostavljena. Covek koji ume da vas saslusa, ali bas saslusa a ne da za to vreme razmislja sta ce on da kaze, nego da bude u vasoj prici dok pricate, je na 90% da ostvari sjajne odnose sa svakom zenom. Posebno sa zrelim osobama, jer one cesce imaju sta da kazu i samim tim im je vaznije da budu saslusane. Onim koje nemaju sta da kazu delovacete zrelo ako imate tetovazu ili vozite besna kola, jer njima to deluje kao pobeda nad tabuom ili bedom, a to je na njihovom nivou definicija zrelosti. Na tu osobinu je kasnije lakse nadograditi sve ove navedene. Pravo slusanje je umetnost. Deluje neverovatno lako, u stvari je jedna od najtezih stvari na svetu. Grcko-rimski stil sa egom. Slusanje je koren razumevanja, razumevanje je koren pravilne akcije. Pravilna akcija je valjda zrelost. Inace se slazem sa komentarom da bi ovakav muskarac bio poprilicno dosadan. Svakom je posao ponekad naporan, svakom moze da se desi da ga neko ili nesto maltretira, a da ne moze da uradi nista povodom toga, svakom se desi da nekad deluje impulsivno, da donesu pogresnu odluku, da se distanciraju od svih na neko vreme, da se blokiraju od straha... Nismo masine nego ljudi, a jedna velika simpaticnost ljudi je upravo njihova nesavrsenost. Naravno, u razumnoj meri.

Stefan

pre 9 godina

Ovo je daleko od ozbiljnog ili kako kazete "zrelog" muskarca... Ovo je jedno drvo od coveka ili robot ... kako god nazvali ne postoji ili nije normalno da postoji.

Kalindi

pre 9 godina

Ovo ne postoji. Dodatno, ljudi se u sustini ne menjaju. Od zabe se ne moze napraviti princ/princeza, pa samo trazite nekoga spram sebe i otvorite cetvoro ociju.

esma

pre 9 godina

Zaista su nabrojani kvaliteti zrelog muskarca smesni.Ko uopste osim dece koja se zanose barbikom ,moze verovati ili imati zamisljen idealan tip zene.Idealna je samo ona koja uspe da usreci odredjenog muskarca ,sto vazi i za zene.To je toliko jasno da se ne moze pripisivati zrelosti.

sale

pre 9 godina

Ja imam 18 godina i ne osecam se bas kao neki zreo muskarac ali ovo što se ovde opisuje kao zrelog muškarca ja necu posedovati ni za 20 godina..

Safran

pre 9 godina

U Srbiji nazalost nema ovakvih muskaraca.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Milena, 30. septembar 2015 12:12)

Ima nas, Milena, ali su nas brzo "zmije" scepale. Mada, s obzirom kako posao dobro ide, ima mesta za jos koju gospodju... Salim se, volim samo jednu :)

avdija

pre 9 godina

samo vi pisite o ovim temama.zreo i nezreo muskarac,kako da ne.sad neko ko je portir a zreo je vise od onog koji ima ima para a nezreo je bolja prilika?kome bre bvi prodajete maglu ovde u ovoj drzavi?ovde je jedini reper dubina dzepa,a da li je neko zreo li nezreo je totalno irelevantno.

Ionako sumnjam da iko veruje ovakvim tekstovima

pre 9 godina

Ovo cak ni ne zvuci kao opis "idealnog" muskarca, ovo zvuci kao robot. Totalno je normalno da su ljudi ponekad nesigurni zbog izgleda, da ih zbunjuju reci/dela njihovih partenera, nemaju svi taj luksuz da rade posao koji vole itd itd. To sve nema veze sa zreloscu.

dzaba d hat

pre 9 godina

Da niste napisali nezreli muskarac pomislio bih da opisujete zene. Podseca me na jednu bivsu koja je prakticno izjavila da ona moze da bude nesigurna, paranoicna, ljubomorna, uplasena itd. jer ona je zensko, a ja moram da budem bolji od toga. U prevodu, imaj sve pozitivne osobine koje ja nemam, a nijednu negativnu.

Danilo Sub.

pre 9 godina

Retko ostavim komentar, ali sad moram.Ima ovde previse komentara tipa: 'bajke','nacekacete se devojke','idealizacija', itd. Evo ja kazem-postoje ovakvi muskarci, postoje pravi i muskarci i zene,postoje pravi ljudi.To sto ih vi ne vidite i ne nalecete na njih,to je ipak malo i do vas, do krugova u kojima se krecete,nacina na koji zivite i mislite. Da nije ovo anonimno nikad to ne bih rekao, ali da, smatram se priblizno ovakvim,a sve iz razloga sto se iskreno trudim da napredujem svaki dan i iz svakog iskustva,i da se ne hvalim onime sto prepoznam kao manu, nego pokusavam da to popravljam. Jos sam uz to jako dobrog izgleda.I kako ja sad da nadjem devojku koja ce mene inspirisati,motivisati, itd.? Tesko i retko.Ali bilo je par puta za ove 32 godine.I bile su to prave i dragocene veze. Cekam novu takvu, pozdrav. :)

pagan

pre 9 godina

Ovim i ovakvim osobinama bi trebalo da stremi svaka osoba, bilo ona muškog ili ženskog pola. Potpuno je seksistički i nepotrebno stvarati pritisak samo na jedne, u ovom slučaju muškarce, dok se bezmalo implicira da žene, koje bi bile u vezi sa takvim"idealnim muškarcem" , mogle opušteno biti sve suprotno toga. Ne kažem da to piše u članku, ali poprilično postaje naporno, konstantno primati neko programiranje od strane medija kakav to treba da bude "pravi" muškarac, a kakva "prava" žena. Mislim da ne moram dodatno da naglašavam da se još uvek smatra vrlinom žene da bude statusno ispod muškarca, a to je seksizam najvišeg nivoa i provlači se latentno milenijumima.

MARIJANA

pre 9 godina

Što se tiče ega,Srbi su prvi, puni ega,a prazni u suštini kao balon,čast izuzetcima.Isto tako oni misle,tačnije naš narod misli da je impulsivnost pozitivna osobina. To je jedna od najgorih ljudskih osobina. Jer impulsivni muškarci sebi impulsivnožću samo neprijatelje stvaraju. To se kaže brži mu jezik od pameti. Što se tiče ostalog ima jako puno nezrelih muškaraca,i vidimo svaki dan njihovo ponašanje..ako ne vidimo njihove mame nam ispričaju, kako su ih loše vaspitale. Opet naravno čast izuzetcima,ali ja se sad fokusiram na većinu,ne na onu manjinu, a toj manjini svaka čast,jer ti muškarci vrede.

Prevodilac je zablistao

pre 9 godina

Sudeći po tekstu (upotrebljena dvostruka negacija), zreli muškarci:
su zlopamtila,
nesigurni su zbog svog izgleda,
distanciraju se od porodice i prijatelja, bez obzira na sve,
dozvoljavaju da ih maltretiraju itd.

SHARP

pre 9 godina

Umalo da zaboravim. Pametni i zreli ljudi ne mrze, ali pamte zlo koje im je učinjeno, jer je to jedini način da isto spreče i u budućnosti.

Abaraham

pre 9 godina

"Oni ne deluju impulsivno i ne dozvoljavaju sebi donošenje bilo kakvih odluka pod uticajem ega."

Onda je bar 98% srpskih muškaraca nezrelo jer je baš karaktertično za balkanskog (dakle i srpskog) muškarca da je vrlo impulsivan i da sve radi na prvu loptu, bez razmišljanja, po sistemu "ma, nećeš ti meni, bre!" O gigantski prenaduvanom egu i sujeti da i ne govorimo...

novosadjan

pre 9 godina

wtf? garantujem da je ovo pisala neka usnula usedelica koja previse mastari :D pa ovo je gore nego kada muskarci pricaju o idealnoj zeni... o kontradikcijama u spisku tek necemo... to je ono kao "treba da bude egoista, ali da nije sujetan" hahaha, da, oce to.

numlock

pre 9 godina

Uglavnom je istinito ovo, osim za lik idealne zene, ipak mislim da svaki iole ozbiljan i ostvaren muskarac tezi da nadje partnerku koja je blizu te idealne koju zamislja...

Nikada nikome nisam ništa negirala

pre 9 godina

@Prevodilac je zablistao

Prevod je najverovatnije sa engleskog jezika, ali je prilagođen našem jeziku u kojem postoji dvostruka negacija i mora se upotrebiti, u ovom slučaju, da bi rečenica imala smisao, a u izvornom tekstu sigurno nije korišćena.

aleksandar todorovic

pre 9 godina

lepo je neko rekao od dole potpisanih....ovakav muskarac ne postoji....moja malenkost dodaje....i ne treba da postoji........dovoljan je vibrator......

esma

pre 9 godina

Ne verujem da postoje ljudi (zene i muskarci)da rade nesto da bi samo zadovoljili druge jer bi to znacilo neopisivu pozrtvovanost sto je u danasnjem svetu nemoguce,na zalost.Ne slazem se da zreo muskarac mora da bude iskljucivo sebican.

Danilo Sub.

pre 9 godina

@lila Samo sto je cela caka u tome to sto i ne zelim da me takve prepoznaju i primete :) I onda ostajemo dva najudaljenija sveta, i onda je moguć ovakav tekst :)

Rasha

pre 9 godina

Kuca razbijenih prozora oronule fasade gde baba jedina prima penziju a unuci i matora deca gledaju farmu mastajuci o brdu para i jeftinih ideala. U prevodu...prljava i pocepana nacija trazi ideal vodje da ih izbavi iz rupe u koju su sami namerno uskocili iz inata.
Lopov...e to je ovde ideal.

esma

pre 9 godina

Zaista su nabrojani kvaliteti zrelog muskarca smesni.Ko uopste osim dece koja se zanose barbikom ,moze verovati ili imati zamisljen idealan tip zene.Idealna je samo ona koja uspe da usreci odredjenog muskarca ,sto vazi i za zene.To je toliko jasno da se ne moze pripisivati zrelosti.

Sanela

pre 9 godina

U Srbiji tetose muskarce kao da su ceo zivot bebe. Ima ovakvih kso iz teksta ali su retki. Obicno se kad im se rodi "princ" pocinje sa odgajanjem nesposobnog i bahatog debila.

NoctisAbstract

pre 9 godina

"Oni ne dozvoljavaju da ih strah spreči u postizanju uspeha i lične sreće" i "Oni se ne boje da deluju i donose teške odluke"
TO JE APSOLUTNO TACNO I U POTPUNOSTI SE SLAZEM SA TIM!

Brkajlo

pre 9 godina

Ispada po ovim tezama da sam oo barem osam nezreo. Ali posto nisam toliko nesiguran u sebe, pokusacu da zadrzim samopouzdanje i dodam po meni najbitniju osobinu zaista emotivno zrelog coveka:
- ne dozvoljava sebi da na kartu sazaljenja manipulise drugim ljudima. Ne unizava sebe zarad dobijanja jeftine paznje. Ne govori „Mene niko ne razume“ ili „Niko ne mari za mene,“ jer je svestan da time ce zloupotrebiti saosecajnost samo onih kojima je stalo do njega, sto nije odlika zrelog coveka.
Na kraju mudar covek ne sme sebi dozvoliti da su mu sve istine i principi urezani u kamenu.

LFC

pre 9 godina

Retko ostavim komentar, ali sad moram.Ima ovde previse komentara tipa: 'bajke','nacekacete se devojke','idealizacija', itd. Evo ja kazem-postoje ovakvi muskarci, postoje pravi i muskarci i zene,postoje pravi ljudi.To sto ih vi ne vidite i ne nalecete na njih,to je ipak malo i do vas, do krugova u kojima se krecete,nacina na koji zivite i mislite. Da nije ovo anonimno nikad to ne bih rekao, ali da, smatram se priblizno ovakvim,a sve iz razloga sto se iskreno trudim da napredujem svaki dan i iz svakog iskustva,i da se ne hvalim onime sto prepoznam kao manu, nego pokusavam da to popravljam. Jos sam uz to jako dobrog izgleda.I kako ja sad da nadjem devojku koja ce mene inspirisati,motivisati, itd.? Tesko i retko.Ali bilo je par puta za ove 32 godine.I bile su to prave i dragocene veze. Cekam novu takvu, pozdrav. :)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Danilo Sub., 30. septembar 2015 12:29)

Sva sreća pa si još i skroman... ;)

Mirjana

pre 9 godina

Ne znam zasto se muski pale, verujem da je i vecini zena ovaj tekst nebuloza. Srce ne zna za listu zelja ono ako voli voli. Ne zanosimo se. Ono sto se meni samo cini je da smo generalno se degenerisali, oba pola. Mislim na Srbiju, muskarci traze barbike 20god mladje, zene se prodaju, pokvarili smo se mnogo

Manner

pre 9 godina

I te kako ima ovakvih muskaraca samo sto se oni neprimetni, ne krecu po "javnim" krugovima (utakmice, kladionice, setnje, kafenisanje, fejsovanje i slicno). Oni su maksimalno posveceni svojoj profesiji i interesovanjima, pa se krecu u veoma uskom krugu ljudi. Vecina nabrojanih elemenata zapravo proiziskuju iz sigurnosti, koju su stekli baveci se upravo svojom profesijom i interesovanjima. Znam, jer sam i sam takav, a verovali ili ne - ispunjavam sve sa ove liste osim jedne, a to je da sam zlopamtilo.

džon

pre 9 godina

kako prepoznati zrelu ženu
- ne piše ovako naivne i nerealne tekstove...
ono nisu odlike zrelog muškarca već karakterne osobine nadčoveka.

esma

pre 9 godina

Zaista su nabrojani kvaliteti zrelog muskarca smesni.Ko uopste osim dece koja se zanose barbikom ,moze verovati ili imati zamisljen idealan tip zene.Idealna je samo ona koja uspe da usreci odredjenog muskarca ,sto vazi i za zene.To je toliko jasno da se ne moze pripisivati zrelosti.

Sabre

pre 9 godina

Najgori su, a osudjuju me sto imam decka Hrvata. Pa koga da nadjem ovde? Samo kukaju i to su mi neki muskarci.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Natalija, 30. septembar 2015 15:48)

Jasta. I mi imamo Hrvatice, hvala bogu, Zagrepcanke pogotovo. Jednako dobre ribe, samo 10x finije i makar 5x manje nadmene. Sirimo braCtvo i jedinstvo, svako na svoj nacin :D Smesan tekst, ovakvi likovi postoje kao i one zgodne-lepe-pametne-uspesne-poslovne-zene-domacice-signl-duhovite-mentalno-uravnotezene devojke samo u diznilendu.

Prle

pre 9 godina

nikad ne rade:
oni ne dozvoljavaju...
oni ne obavljaju...
...

Koliko negacija u par rečenica! Da li je neko tačno razumeo šta oni nikada ne ne dozvoljavaju ili nikada ne ne obavljaju

gagga

pre 9 godina

"...koga da nadjem ovde? Samo kukaju i to su mi neki muskarci."
(Natalija, 30. septembar 2015 15:48)

Jeste čudna ta kuknjava muška kod nas, a ovamo smo kao patrijarhalno društvo, u kome bi muškarci trebalo da su od inicijative i akcije. Kad ono jok! Uglavnom se žale, kao babe!

bot kod KT7MPY

pre 9 godina

Sve ok ali tacka 'ne distanciraju se od porodice BEZ OBZIRA NA SVE" je u najmanju ruku naivna, a moze se reci cak i uvredljiva i bezosecajna. Vi kao ne znate kakvih monstruma od roditelja ima? A posebno u sredinama gde je dugo vladao rat, neimastina, glad, kriminal i sl. Roditelja ima i pedofila, i ubica, i onih koji su fizicki i psihicki terorisali decu toliko da su im ostavili trajne posledice na psihicko i fizicko zdravlje. Sta, takav muskarac treba da odrzava kontakt sa monstrumima 'bez obizira na sve', inace je 'nezreo'? Pazite malo kad pisete, i kad je lagan clanak, ipak treba ukljuciti mozak.

Covek u prolazu

pre 9 godina

Vi ste opisali gospodina savrsenog a takvih nema kao obrnuto sto nema gospodjice savrsene..Stoga trula vam je logistika skroz!

Ce Gevara

pre 9 godina

Najgori su, a osudjuju me sto imam decka Hrvata. Pa koga da nadjem ovde? Samo kukaju i to su mi neki muskarci.
(Natalija, 30. septembar 2015 15:48)

A sto se zalis nama, ne mozemo ti pomoci!

Vuk samotnjak

pre 9 godina

Znaci cim ima 25 godina znaci da sam nezreo jer dosad nisam uspeo da ostvari nijednu vezu sa devojkom..Tu lezi moj problem kad su u pitanju cure a ne recimo u drugim stvarima koje su me vise unistile nego sto sam dobio za uzvrat!

Necke 26

pre 9 godina

Ja mislio da sam ja neozbiljan jer u 28.godini igram PES istim žarom kao kad sam imao 13 godina
(Ante, 30. septembar 2015 16:06)

Ja jedva, smučio mi se u zadnje vreme :p

csc

pre 9 godina

Ima i takvih, ima smisla da s iskustvom muskarac tezi ovakvoj listi...ali mislim da ih je komparativno malo i da se ne moze toliko sazreti bez 45-50 godina zivota.

ROCK

pre 9 godina

Prema ovome sto sam procitao on je prosecan muskarac, zaglavljen na ne perspektivnom poslu (jer nema "nerealne " zelje). Nije zlopamtilo, pa ni ne seca se ko mu je nesto napravio pre mesec dana, pa moze ponoviti istu gresku. Ne radi nesto zbog drugih...e pa to je egoisticni samozivac... ako je to odlika muskarca hvala bogu sto sam nezreo

Ertz

pre 9 godina

Ako budete ovakvi u Srbiji sledi vam otkaz na poslu, za početak, zatim gubljenje prijatelja, devojke ili žene, jer kome treba neko pored koga se osećaju slabo i nezrelo. Osobine Čaka Norisa ne treba mešati sa nama, opštom populacijom. Vidimo kako je on prošao.

Filmofil

pre 9 godina

Brkajlo, 30. septembar 2015 19:11

Ovo je fantastican komentar i onaj dole sto ga je ostavio Neko sa nick-om Rasha (dijagnoza drustva).

Necke 26

pre 9 godina

Ovde je rec o nekom robotu??Koga breee zanima sta zene zele,mene sigurno ne?!!
(Molder, 30. septembar 2015 16:35)

Gadne muke mučimo brate :)

Hajdi haj

pre 9 godina

@ona koja nije

Sta reci na ovo nego bravo... E to se zove naleteti na vrednu truda...

@vaske

Kralju, svaka cast...

@bot kod KT7MPY

Odlicno receno...

Danilo Sub.

pre 9 godina

Retko ostavim komentar, ali sad moram.Ima ovde previse komentara tipa: 'bajke','nacekacete se devojke','idealizacija', itd. Evo ja kazem-postoje ovakvi muskarci, postoje pravi i muskarci i zene,postoje pravi ljudi.To sto ih vi ne vidite i ne nalecete na njih,to je ipak malo i do vas, do krugova u kojima se krecete,nacina na koji zivite i mislite. Da nije ovo anonimno nikad to ne bih rekao, ali da, smatram se priblizno ovakvim,a sve iz razloga sto se iskreno trudim da napredujem svaki dan i iz svakog iskustva,i da se ne hvalim onime sto prepoznam kao manu, nego pokusavam da to popravljam. Jos sam uz to jako dobrog izgleda.I kako ja sad da nadjem devojku koja ce mene inspirisati,motivisati, itd.? Tesko i retko.Ali bilo je par puta za ove 32 godine.I bile su to prave i dragocene veze. Cekam novu takvu, pozdrav. :)

Zar nije tako

pre 9 godina

Jednostavnije je. Zreo muskarac ce Vam reci sta ima. Nece ga potresti Vase glupo odbijanje. Nasmejace Vam se i drugi put kada Vas vidi tada cete vi prici njemu izviniti se i reci da Vam nije bilo vece. Svaticete da Vas nervira sto ne mozete da ga kontrolisete i reci cete sebi da zelite da postanete majka i da on bude otac. Oprosticete mu nekim mozda i boljim momcima koje ste cimale na faksu nikada ne bi. I na kraju upucacete selfi sa njim staviti Vasu sliku na Fb i cutati jer i dalje ima svoju nepromenjenu sliku na istom Fb. Da ste u vezi ne smete da mu posaljete da ga ne bi pritiskale i ujedno izgubile mozda poslednju dobru priliku. Strah koji zena u tridesetim nosi okrece se u korist muskarca koji je taj strah imao u dvadesetim.

MARIJANA

pre 9 godina

Što se tiče ega,Srbi su prvi, puni ega,a prazni u suštini kao balon,čast izuzetcima.Isto tako oni misle,tačnije naš narod misli da je impulsivnost pozitivna osobina. To je jedna od najgorih ljudskih osobina. Jer impulsivni muškarci sebi impulsivnožću samo neprijatelje stvaraju. To se kaže brži mu jezik od pameti. Što se tiče ostalog ima jako puno nezrelih muškaraca,i vidimo svaki dan njihovo ponašanje..ako ne vidimo njihove mame nam ispričaju, kako su ih loše vaspitale. Opet naravno čast izuzetcima,ali ja se sad fokusiram na većinu,ne na onu manjinu, a toj manjini svaka čast,jer ti muškarci vrede.

Prevodilac je zablistao

pre 9 godina

Sudeći po tekstu (upotrebljena dvostruka negacija), zreli muškarci:
su zlopamtila,
nesigurni su zbog svog izgleda,
distanciraju se od porodice i prijatelja, bez obzira na sve,
dozvoljavaju da ih maltretiraju itd.

NoctisAbstract

pre 9 godina

"Oni ne dozvoljavaju da ih strah spreči u postizanju uspeha i lične sreće" i "Oni se ne boje da deluju i donose teške odluke"
TO JE APSOLUTNO TACNO I U POTPUNOSTI SE SLAZEM SA TIM!

milan

pre 9 godina

Jednostavnije je. Zreo muskarac ce Vam reci sta ima. Nece ga potresti Vase glupo odbijanje. Nasmejace Vam se i drugi put kada Vas vidi tada cete vi prici njemu izviniti se i reci da Vam nije bilo vece. Svaticete da Vas nervira sto ne mozete da ga kontrolisete i reci cete sebi da zelite da postanete majka i da on bude otac. Oprosticete mu nekim mozda i boljim momcima koje ste cimale na faksu nikada ne bi. I na kraju upucacete selfi sa njim staviti Vasu sliku na Fb i cutati jer i dalje ima svoju nepromenjenu sliku na istom Fb. Da ste u vezi ne smete da mu posaljete da ga ne bi pritiskale i ujedno izgubile mozda poslednju dobru priliku. Strah koji zena u tridesetim nosi okrece se u korist muskarca koji je taj strah imao u dvadesetim.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zar nije tako, 30. septembar 2015 09:26)


Svaka cast na komentaru. Veoma dobar komentar i svaka zena , cura bi trebalo da ga procita i zapamti tvoj komentar.

sex & city

pre 9 godina

Crni su, visoki 190 cm. zelene oci, samostalni, snazni, bogati, verni, ljubazni, mastoviti, duhoviti, pametni, iskreni, elokventni, nezni, nemaju majku i sestru, pamte datume, godisnjice, menstruacije, dive se njenoj familiji...

avdija

pre 9 godina

samo vi pisite o ovim temama.zreo i nezreo muskarac,kako da ne.sad neko ko je portir a zreo je vise od onog koji ima ima para a nezreo je bolja prilika?kome bre bvi prodajete maglu ovde u ovoj drzavi?ovde je jedini reper dubina dzepa,a da li je neko zreo li nezreo je totalno irelevantno.

numlock

pre 9 godina

Uglavnom je istinito ovo, osim za lik idealne zene, ipak mislim da svaki iole ozbiljan i ostvaren muskarac tezi da nadje partnerku koja je blizu te idealne koju zamislja...

Safran

pre 9 godina

U Srbiji nazalost nema ovakvih muskaraca.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Milena, 30. septembar 2015 12:12)

Ima nas, Milena, ali su nas brzo "zmije" scepale. Mada, s obzirom kako posao dobro ide, ima mesta za jos koju gospodju... Salim se, volim samo jednu :)

vaske

pre 9 godina

Treba dodati i...."ceka samo tebe da mu ti:"

-Zvocas kad ne radi da je neradnik, a kad radi zvocas da nema vremena za tebe.

-Kad cutis - zasto cutis? Kad pricas - onda je ne slusas.

-Kada nesto ne znas - glup si, a kad znas - pravis se pametan.

-Kad nisi zlopamtilo onda je ne volis je jer zaboravljas sta ste "pricali".

-Kad ima vise love od tebe onda te "ima u saci i kontrolise da radis kako on zeli", a kad ti imas vise od njega onda "te ne zanimaju luzeri koje manje zaradjuju od zene".

-Kad ne postavljaju nerealne ciljeve - nemaju mastu i vatru u sebi. Zreli su kad mastaju da ce bas "ovaj tiket" da im donese X6 3.0d.

-Kad je samouveren da ne mora da te grli non-stop, onda te ne voli, a kad te grli...eee onda je "pacenik".

-Kad kupi Hondu ili Tojotu - onda sto nije kupio Audi ili BMW, a kupi BMW ili Audi - trazi sponzurusu.

Ma ima tu jos sta. Sto ljudi - sto cudi. Sto zena - 10 000 cudi.

Stefan

pre 9 godina

Ovo je daleko od ozbiljnog ili kako kazete "zrelog" muskarca... Ovo je jedno drvo od coveka ili robot ... kako god nazvali ne postoji ili nije normalno da postoji.

Abaraham

pre 9 godina

"Oni ne deluju impulsivno i ne dozvoljavaju sebi donošenje bilo kakvih odluka pod uticajem ega."

Onda je bar 98% srpskih muškaraca nezrelo jer je baš karaktertično za balkanskog (dakle i srpskog) muškarca da je vrlo impulsivan i da sve radi na prvu loptu, bez razmišljanja, po sistemu "ma, nećeš ti meni, bre!" O gigantski prenaduvanom egu i sujeti da i ne govorimo...

Ludak

pre 9 godina

Addendum: zaboravih da pomenem kako je simpaticno da uvek u tekstovima o "pravim muskarcima" zalepite sliku nekog ispeglanog manekena u odelu i kravati. Sto ne staviste Majstor Miku vulkanizera ili Peru, lozaca visokih peci?
(Da se razumemo, ovo pisem slicno odeven. Ispeglan, odelo i kravata, but it's not about me, it's about principle ;)

novosadjan

pre 9 godina

wtf? garantujem da je ovo pisala neka usnula usedelica koja previse mastari :D pa ovo je gore nego kada muskarci pricaju o idealnoj zeni... o kontradikcijama u spisku tek necemo... to je ono kao "treba da bude egoista, ali da nije sujetan" hahaha, da, oce to.

Filmofil

pre 9 godina

Deca se nigde, pa ni u Srbiji ne radjaju sa genetskom predispozicijom da vecno budu nezreli. U Srbiji, a i na Balkanu je tesko odrasti u zrelog muskarca, u zrelu osobu. Ovde se deca radjaju da ima ko da nas gleda (taj nece dobiti blagoslov da ode odande gde su matori resili da riknu), nema veze ako je talentovan da bude astronaut, podvodni ronilac. Nezadovoljstvo zene brakom, svojim polozajem i zivotom gde sin postane zastitnik i emotivni partner, pa kao pre neki dan prebije pijanog oca da zastiti majku i na kraju ubije sebe.
Odavno sam rekla musko dete bih pre odgajila medju pingvinima na Antarktiku nego tu. Imas materijal da napravis BMW, a ti napravis j***nog trabanta da se dete neeee muuuci i upropastis mu zivot sa zenom ili bez nje u prici.
Patrijarhat nije samo sabiti zenu u cosak zivota, to je i kad najstariji sin ostaje na zemlji, srednji ide na zanat, a samo najmladji na visoke skole bez obzira koliko je ko sposoban i sta zeli. A toga je bilo u generaciji mojih dedova. Sumnjam da toga u light varijanti nema i danas.
Vasa odgovornost, ako niste komformista, je samo da prepoznate taj problem i postavite granice. Onaj ko uspe sebe da izvuce na vreme iz tog sr*nja, bio stolar, automehanicar, inzenjer, pilot, filmska zvezda je zreo. Nema veze sa kolicinom para koju poseduje, vec sa osecanjem slobode da odlucuje o svom zivotu po cenu greske. Vaspitajte svoju decu da postanu zreli ljudi, a ne izrsioci vasih neostvarenih snova i ambicija. Sto se mene tice vazi i za zensko.

Phoenix

pre 9 godina

Aj' I ja da dam savet zenam po pitanju potrage za savrsenim muskarcem.
Ako trazite muskarca sa svim ovim osobinama, verovatno ga necete pronaci. Vec je zauzet. Zasto? Evo ovako. Sustina je pronaci nekoga ko je dobar covek, voli vas I pomozite mu da Iskoristi sav svoj potencijal. Moja supruga je tako davno Pronasla studenta bez Dinara u dzepu, nesigurnog u sebe, nekoga ko je tu nesigurmost kompenzovao zeljom da udovolji drugima. Sada je udata za inzenjera s kojim je zajedno otisla iz Srbije. Coveka koji radi posao koji voli I dobro je placen za to. Coveka koji joj njenu podrsku vraca beskonacnom ljubavlju, posvecenoscu I podrskom.
Sve je to dvosmetna ulica. Da bismo nesto dobili, moramo I da dajemo.akcija-->Reakcija

Manner

pre 9 godina

I te kako ima ovakvih muskaraca samo sto se oni neprimetni, ne krecu po "javnim" krugovima (utakmice, kladionice, setnje, kafenisanje, fejsovanje i slicno). Oni su maksimalno posveceni svojoj profesiji i interesovanjima, pa se krecu u veoma uskom krugu ljudi. Vecina nabrojanih elemenata zapravo proiziskuju iz sigurnosti, koju su stekli baveci se upravo svojom profesijom i interesovanjima. Znam, jer sam i sam takav, a verovali ili ne - ispunjavam sve sa ove liste osim jedne, a to je da sam zlopamtilo.

Glupan

pre 9 godina

Svima će nodastajati pravi muškaraci, ali pravih muškaraca više biti neće. Istrebila ih moderna vremena, brzopleto, jakom kvantitetnom konkurencijom bezkičmenih, ljigavih, prevaranata, fikara kojima se svet poklonio u trenutnoj materjalnoj alavosti, i jeftinoj prodadušnosti.

aleksandar todorovic

pre 9 godina

lepo je neko rekao od dole potpisanih....ovakav muskarac ne postoji....moja malenkost dodaje....i ne treba da postoji........dovoljan je vibrator......

Kako da ne

pre 9 godina

Haha, drugim recima oni su savrseni i bezgresni (mada je ovo da NIKAD ne treba uraditi nesto samo da bi zadovoljio nekog drugog zapravo sebicluk). Dajte, ko se nikad u zivotu nije zbunio, nije mu posao bio smor, malo se zaleteo sa postavljanjem ciljeva i slicno, pola stvari na listi je cista besmislica.

Prepoznajte zrelu zenu: ona nikad ne veruje ovakvim clancima :)

Svedok s'lica mesta

pre 9 godina

U Srbiji nazalost nema ovakvih muskaraca.
(Milena, 30. septembar 2015 12:12)
...da, nema, ali zato u Turskim serijama od takvih nemož' da dišeš, epa ,život nije serija draga moja...muka mi je,od ovakvih žena koje svoj reper o muškarcima nalaze u serijama, evo npr. Kristijan je za njih 90% idealan , samo što taj Kristijan nije idealan njegovoj ženi, jer 20 godina provodi van kuće tj. u zatvoru, ali je idealan?!?...i Dženifer Lopes je idealna ,ali je tuđa...

Pantagruel

pre 9 godina

Ово је заправо списак жеља који је саставила жена, а не реалан опис постојећег мушкарца. У пракси, део описаних особина искључује друге.

esma

pre 9 godina

Ne verujem da postoje ljudi (zene i muskarci)da rade nesto da bi samo zadovoljili druge jer bi to znacilo neopisivu pozrtvovanost sto je u danasnjem svetu nemoguce,na zalost.Ne slazem se da zreo muskarac mora da bude iskljucivo sebican.

pagan

pre 9 godina

Ovim i ovakvim osobinama bi trebalo da stremi svaka osoba, bilo ona muškog ili ženskog pola. Potpuno je seksistički i nepotrebno stvarati pritisak samo na jedne, u ovom slučaju muškarce, dok se bezmalo implicira da žene, koje bi bile u vezi sa takvim"idealnim muškarcem" , mogle opušteno biti sve suprotno toga. Ne kažem da to piše u članku, ali poprilično postaje naporno, konstantno primati neko programiranje od strane medija kakav to treba da bude "pravi" muškarac, a kakva "prava" žena. Mislim da ne moram dodatno da naglašavam da se još uvek smatra vrlinom žene da bude statusno ispod muškarca, a to je seksizam najvišeg nivoa i provlači se latentno milenijumima.

Zrela zena

pre 9 godina

Sve je to lepo ali ovde nije opisan zreo muskarac vec Bog. Nema sablon po kome neko treba da zivi i licno meni se svidjaju samo 2-3 stvari od navedenih kod muskaraca a to je da ne odustaje od stvaranja licne srece i uspeha do toga da nije zlopamtilo i da svoje obaveze i posao ne ispunjava sa dosadon vec sa zadovoljstvom.Sve drugo zavisi od okolnosti a pogotovo ona da ne odustaje od svoje porodice ni po koju cenu.To je vec malo psiho jer sta ako druga strana nece ili ako su roditelji od onih "otrovnih". Ima situacija kada treba odustati i pustiti.Druga stvar koja me uzasava je ako radi samo po svome i nece kompromis samo da bi bio faca.Ovo su oni vitezovi iz srednjeg veka kada su se zene apsolutno oslanjale na muskarce a danas se ipak vrednuje nesto drugo.Licno, suprug i ja radimo sve zajedno ( 25 godina braka ),u nekim oblastima je on glavni u drugim ja.Nije ga sramota da prizna da ne zna ili da se boji kao ni mene da mu trazim pomoc i zato smo opusteni i prirodni.Niko nema nikakav pritisak i sve ide svojim tokom.Meni je vazno da znam da me nece izdati a njegovih mana sam i te kako svesna i volim ih isto kao i njegove vrline a on me obozava zato sto sam "3 u 1" i zena i sestra i drug.To je zreo muskarac.

esma

pre 9 godina

Zaista su nabrojani kvaliteti zrelog muskarca smesni.Ko uopste osim dece koja se zanose barbikom ,moze verovati ili imati zamisljen idealan tip zene.Idealna je samo ona koja uspe da usreci odredjenog muskarca ,sto vazi i za zene.To je toliko jasno da se ne moze pripisivati zrelosti.

Siniša

pre 9 godina

Ovakvih muškaraca (koji zadovoljavaju sve navedene kriterijume) možda ima dosta u Marvel i DC univerzumu (Supermen, Spajdermen, Betmen, Ajronmen, Kapetan Amerika itd), i svi su manje više (pre)zauzeti. U našem svetu ih nema a i ako ih ima kriju se pod plaštom anonimnosti jer bi u suprotnom verovatno bili razapeti na krst.

Sabre

pre 9 godina

Najgori su, a osudjuju me sto imam decka Hrvata. Pa koga da nadjem ovde? Samo kukaju i to su mi neki muskarci.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Natalija, 30. septembar 2015 15:48)

Jasta. I mi imamo Hrvatice, hvala bogu, Zagrepcanke pogotovo. Jednako dobre ribe, samo 10x finije i makar 5x manje nadmene. Sirimo braCtvo i jedinstvo, svako na svoj nacin :D Smesan tekst, ovakvi likovi postoje kao i one zgodne-lepe-pametne-uspesne-poslovne-zene-domacice-signl-duhovite-mentalno-uravnotezene devojke samo u diznilendu.

esma

pre 9 godina

Zaista su nabrojani kvaliteti zrelog muskarca smesni.Ko uopste osim dece koja se zanose barbikom ,moze verovati ili imati zamisljen idealan tip zene.Idealna je samo ona koja uspe da usreci odredjenog muskarca ,sto vazi i za zene.To je toliko jasno da se ne moze pripisivati zrelosti.

esma

pre 9 godina

Zaista su nabrojani kvaliteti zrelog muskarca smesni.Ko uopste osim dece koja se zanose barbikom ,moze verovati ili imati zamisljen idealan tip zene.Idealna je samo ona koja uspe da usreci odredjenog muskarca ,sto vazi i za zene.To je toliko jasno da se ne moze pripisivati zrelosti.

Necke 26

pre 9 godina

Ovde je rec o nekom robotu??Koga breee zanima sta zene zele,mene sigurno ne?!!
(Molder, 30. septembar 2015 16:35)

Gadne muke mučimo brate :)

džon

pre 9 godina

kako prepoznati zrelu ženu
- ne piše ovako naivne i nerealne tekstove...
ono nisu odlike zrelog muškarca već karakterne osobine nadčoveka.

dzaba d hat

pre 9 godina

Da niste napisali nezreli muskarac pomislio bih da opisujete zene. Podseca me na jednu bivsu koja je prakticno izjavila da ona moze da bude nesigurna, paranoicna, ljubomorna, uplasena itd. jer ona je zensko, a ja moram da budem bolji od toga. U prevodu, imaj sve pozitivne osobine koje ja nemam, a nijednu negativnu.

Kalindi

pre 9 godina

Ovo ne postoji. Dodatno, ljudi se u sustini ne menjaju. Od zabe se ne moze napraviti princ/princeza, pa samo trazite nekoga spram sebe i otvorite cetvoro ociju.

gagga

pre 9 godina

"...koga da nadjem ovde? Samo kukaju i to su mi neki muskarci."
(Natalija, 30. septembar 2015 15:48)

Jeste čudna ta kuknjava muška kod nas, a ovamo smo kao patrijarhalno društvo, u kome bi muškarci trebalo da su od inicijative i akcije. Kad ono jok! Uglavnom se žale, kao babe!

Danilo Sub.

pre 9 godina

@lila Samo sto je cela caka u tome to sto i ne zelim da me takve prepoznaju i primete :) I onda ostajemo dva najudaljenija sveta, i onda je moguć ovakav tekst :)

Ertz

pre 9 godina

Ako budete ovakvi u Srbiji sledi vam otkaz na poslu, za početak, zatim gubljenje prijatelja, devojke ili žene, jer kome treba neko pored koga se osećaju slabo i nezrelo. Osobine Čaka Norisa ne treba mešati sa nama, opštom populacijom. Vidimo kako je on prošao.

Ionako sumnjam da iko veruje ovakvim tekstovima

pre 9 godina

Ovo cak ni ne zvuci kao opis "idealnog" muskarca, ovo zvuci kao robot. Totalno je normalno da su ljudi ponekad nesigurni zbog izgleda, da ih zbunjuju reci/dela njihovih partenera, nemaju svi taj luksuz da rade posao koji vole itd itd. To sve nema veze sa zreloscu.

ona koja nije

pre 9 godina

Dosta mi je vise pravih muskaraca, pravih zena, pravih dimenzija, pravilne ishrane, pravilnih crta lica, dosta vise sablona i pritisaka na mlade ljude da nesto mora da bude onako kako je "propisano", je l' te, dakle pravo i pozeljno.
Ljude treba voleti onakvim kakvi su. Ako vam nesto kod njih ne odgovara, prvo pitajte sebe da li im mozda nesto kod vas ne odgovara.A zatim pokusajte da se pronadjete oboje, da se obostrano prihvatite, ako moze. Ako ne, bez ljutnje i uvreda idite dalje. Ne postoji idealna osoba, niko ne moze da zasluzi ljubav jer se i ne asluzuje. Ljubav se poklanja i zato svi imamo pravo da budemo bezuslovno voljeni. Onakvi kakvi smo. A ne kako je neko negde "propisao" da bi trebalo da budemo.

Covek u prolazu

pre 9 godina

Vi ste opisali gospodina savrsenog a takvih nema kao obrnuto sto nema gospodjice savrsene..Stoga trula vam je logistika skroz!

SHARP

pre 9 godina

Umalo da zaboravim. Pametni i zreli ljudi ne mrze, ali pamte zlo koje im je učinjeno, jer je to jedini način da isto spreče i u budućnosti.

otkucano 1285 od ukupno 1500 karaktera

pre 9 godina

Zrelost je relativna koliko i lepota, svako je drugacije tumaci jer je poredi sa sopstvenom zreloscu. Nisam zensko pa ne mogu da realno komentarisem ovakav spisak zelja, ali meni slusanje deluje kao najvaznija osobina zrelosti, a ovde je izostavljena. Covek koji ume da vas saslusa, ali bas saslusa a ne da za to vreme razmislja sta ce on da kaze, nego da bude u vasoj prici dok pricate, je na 90% da ostvari sjajne odnose sa svakom zenom. Posebno sa zrelim osobama, jer one cesce imaju sta da kazu i samim tim im je vaznije da budu saslusane. Onim koje nemaju sta da kazu delovacete zrelo ako imate tetovazu ili vozite besna kola, jer njima to deluje kao pobeda nad tabuom ili bedom, a to je na njihovom nivou definicija zrelosti. Na tu osobinu je kasnije lakse nadograditi sve ove navedene. Pravo slusanje je umetnost. Deluje neverovatno lako, u stvari je jedna od najtezih stvari na svetu. Grcko-rimski stil sa egom. Slusanje je koren razumevanja, razumevanje je koren pravilne akcije. Pravilna akcija je valjda zrelost. Inace se slazem sa komentarom da bi ovakav muskarac bio poprilicno dosadan. Svakom je posao ponekad naporan, svakom moze da se desi da ga neko ili nesto maltretira, a da ne moze da uradi nista povodom toga, svakom se desi da nekad deluje impulsivno, da donesu pogresnu odluku, da se distanciraju od svih na neko vreme, da se blokiraju od straha... Nismo masine nego ljudi, a jedna velika simpaticnost ljudi je upravo njihova nesavrsenost. Naravno, u razumnoj meri.

ROCK

pre 9 godina

Prema ovome sto sam procitao on je prosecan muskarac, zaglavljen na ne perspektivnom poslu (jer nema "nerealne " zelje). Nije zlopamtilo, pa ni ne seca se ko mu je nesto napravio pre mesec dana, pa moze ponoviti istu gresku. Ne radi nesto zbog drugih...e pa to je egoisticni samozivac... ako je to odlika muskarca hvala bogu sto sam nezreo

Mirjana

pre 9 godina

Ne znam zasto se muski pale, verujem da je i vecini zena ovaj tekst nebuloza. Srce ne zna za listu zelja ono ako voli voli. Ne zanosimo se. Ono sto se meni samo cini je da smo generalno se degenerisali, oba pola. Mislim na Srbiju, muskarci traze barbike 20god mladje, zene se prodaju, pokvarili smo se mnogo

Prle

pre 9 godina

nikad ne rade:
oni ne dozvoljavaju...
oni ne obavljaju...
...

Koliko negacija u par rečenica! Da li je neko tačno razumeo šta oni nikada ne ne dozvoljavaju ili nikada ne ne obavljaju

Sanela

pre 9 godina

U Srbiji tetose muskarce kao da su ceo zivot bebe. Ima ovakvih kso iz teksta ali su retki. Obicno se kad im se rodi "princ" pocinje sa odgajanjem nesposobnog i bahatog debila.

Ludak

pre 9 godina

Neke stavke stoje, ali neke su smesne. Svako je u nekom trenutku iz nekog razloga nesiguran, bilo da je muskarac ili zena. Samo totalni idiot veruje da je uvek u pravu i uvek je siguran u vezi svega. Mudar covek ponekad zastane i zapida se dal' mozda ne gresi. To vazi na svim nivoima (stoga, i dok kucam ove redove razmisljam da li sam uopste u pravu sto ovo tvrdim).

Nikada nikome nisam ništa negirala

pre 9 godina

@Prevodilac je zablistao

Prevod je najverovatnije sa engleskog jezika, ali je prilagođen našem jeziku u kojem postoji dvostruka negacija i mora se upotrebiti, u ovom slučaju, da bi rečenica imala smisao, a u izvornom tekstu sigurno nije korišćena.

sale

pre 9 godina

Ja imam 18 godina i ne osecam se bas kao neki zreo muskarac ali ovo što se ovde opisuje kao zrelog muškarca ja necu posedovati ni za 20 godina..

Vuk samotnjak

pre 9 godina

Znaci cim ima 25 godina znaci da sam nezreo jer dosad nisam uspeo da ostvari nijednu vezu sa devojkom..Tu lezi moj problem kad su u pitanju cure a ne recimo u drugim stvarima koje su me vise unistile nego sto sam dobio za uzvrat!

Hajdi haj

pre 9 godina

@ona koja nije

Sta reci na ovo nego bravo... E to se zove naleteti na vrednu truda...

@vaske

Kralju, svaka cast...

@bot kod KT7MPY

Odlicno receno...

LFC

pre 9 godina

Retko ostavim komentar, ali sad moram.Ima ovde previse komentara tipa: 'bajke','nacekacete se devojke','idealizacija', itd. Evo ja kazem-postoje ovakvi muskarci, postoje pravi i muskarci i zene,postoje pravi ljudi.To sto ih vi ne vidite i ne nalecete na njih,to je ipak malo i do vas, do krugova u kojima se krecete,nacina na koji zivite i mislite. Da nije ovo anonimno nikad to ne bih rekao, ali da, smatram se priblizno ovakvim,a sve iz razloga sto se iskreno trudim da napredujem svaki dan i iz svakog iskustva,i da se ne hvalim onime sto prepoznam kao manu, nego pokusavam da to popravljam. Jos sam uz to jako dobrog izgleda.I kako ja sad da nadjem devojku koja ce mene inspirisati,motivisati, itd.? Tesko i retko.Ali bilo je par puta za ove 32 godine.I bile su to prave i dragocene veze. Cekam novu takvu, pozdrav. :)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Danilo Sub., 30. septembar 2015 12:29)

Sva sreća pa si još i skroman... ;)

Filmofil

pre 9 godina

Brkajlo, 30. septembar 2015 19:11

Ovo je fantastican komentar i onaj dole sto ga je ostavio Neko sa nick-om Rasha (dijagnoza drustva).

Ce Gevara

pre 9 godina

Najgori su, a osudjuju me sto imam decka Hrvata. Pa koga da nadjem ovde? Samo kukaju i to su mi neki muskarci.
(Natalija, 30. septembar 2015 15:48)

A sto se zalis nama, ne mozemo ti pomoci!

Rasha

pre 9 godina

Kuca razbijenih prozora oronule fasade gde baba jedina prima penziju a unuci i matora deca gledaju farmu mastajuci o brdu para i jeftinih ideala. U prevodu...prljava i pocepana nacija trazi ideal vodje da ih izbavi iz rupe u koju su sami namerno uskocili iz inata.
Lopov...e to je ovde ideal.

bot kod KT7MPY

pre 9 godina

Sve ok ali tacka 'ne distanciraju se od porodice BEZ OBZIRA NA SVE" je u najmanju ruku naivna, a moze se reci cak i uvredljiva i bezosecajna. Vi kao ne znate kakvih monstruma od roditelja ima? A posebno u sredinama gde je dugo vladao rat, neimastina, glad, kriminal i sl. Roditelja ima i pedofila, i ubica, i onih koji su fizicki i psihicki terorisali decu toliko da su im ostavili trajne posledice na psihicko i fizicko zdravlje. Sta, takav muskarac treba da odrzava kontakt sa monstrumima 'bez obizira na sve', inace je 'nezreo'? Pazite malo kad pisete, i kad je lagan clanak, ipak treba ukljuciti mozak.

Necke 26

pre 9 godina

Ja mislio da sam ja neozbiljan jer u 28.godini igram PES istim žarom kao kad sam imao 13 godina
(Ante, 30. septembar 2015 16:06)

Ja jedva, smučio mi se u zadnje vreme :p

Brkajlo

pre 9 godina

Ispada po ovim tezama da sam oo barem osam nezreo. Ali posto nisam toliko nesiguran u sebe, pokusacu da zadrzim samopouzdanje i dodam po meni najbitniju osobinu zaista emotivno zrelog coveka:
- ne dozvoljava sebi da na kartu sazaljenja manipulise drugim ljudima. Ne unizava sebe zarad dobijanja jeftine paznje. Ne govori „Mene niko ne razume“ ili „Niko ne mari za mene,“ jer je svestan da time ce zloupotrebiti saosecajnost samo onih kojima je stalo do njega, sto nije odlika zrelog coveka.
Na kraju mudar covek ne sme sebi dozvoliti da su mu sve istine i principi urezani u kamenu.

csc

pre 9 godina

Ima i takvih, ima smisla da s iskustvom muskarac tezi ovakvoj listi...ali mislim da ih je komparativno malo i da se ne moze toliko sazreti bez 45-50 godina zivota.