Praktični saveti

Svetski kuvar otkrio trik: Najbolji način da ispržite jaje na oko (VIDEO)

Petak, 27.04.2018.

11:30

Izvor: B92

Svetski kuvar otkrio trik: Najbolji naèin da ispržite jaje na oko (VIDEO) IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

81 Komentari

Sortiraj po:

Aleksandar B.

pre 1 godinu

”Najlakše za spremanje.” A šta je sa čišćenjem posle prženja. Uvek kada pržim jaja ili bilo šta drugo, pršti ulje kao fontana i do dva metra u daljinu. Moram da stavim naočare i gumene rukavice, da me ulje ne bi izgorelo. A posle toga ceo šporet i bezmalo celu kuhinju moram da ribam i perem, jer je sve isprskano uljem. Radije kuvam ili pečem ako treba i dva-tri sata, nego da pržim pet minuta, pa posle da ribam celu kuhinju.

Chef

pre 6 godina

Na zagrejani tiganj sa keramičkom podlogom (za prženje skoro bez ulja) stavite malu kockicu putera i ravnomerno razmažete po dnu, razbijete dva jaja u tanjir, dva belanca i JEDNO žumance (drugo sačuvajte u frižideru), u tanjir dodajte malo sitno seckane šunke/slanine i malo rendanog kačkavalja (po želji) i dobro izmešajte sa jajima. Pljusnite to na tiganj i za minut-dva imate izvanredan doručak. Umesto kačkavalja možete pored ovako prženih jaja uzeti parče nemasnog sira ili jogurt sa manje masti, a idealan dodatak su i malo ajvara/paprike ili crni luk ili malo rotkvica zavisno od sezone. Prijatno.

BNM

pre 6 godina

(milodar, 27. april 2018 16:39)

Interesantno je da lekari, mnogo njih, ne preporucuju pacijentima sa visokim holesterolom mnogo namirnica i savetuju izbegavanje istih.

Vidim da ste dobili preko 100 pluseva pa cestitam, i vama kao i svima koji su vam dali pluseve, na tako dobroj informisanosti, boljoj od onih koji su strucnjaci za medicinu.

Dag Kristi

pre 6 godina

Da je na šporetu za drva pržio,trebalo bi mu ceo dan da očisti plotnu.Uostalom,po gospodinu se i vidi da se "davi" u masti.

putnik

pre 6 godina

evo naaaas .... ekstra devičansko maslinovo nije za prženje, burek sa sirom ne postoji, će ni' potepa promaja, nema auta dok ga švabo ne napravi, još ako je Golf ...

Wtf

pre 6 godina

Prosecan zivotni vek zemalja na Mediteranu mnogo je veci nego u Srbiji, i zato se smatra da je mediteranska kuhinja jedna od najzdravijih na svetu. A maslinovo ulje je nezaobilazni sastojak svakog jela. Npr prosecan zivotni vek u Italiji je drugi na svetu, samo Japanci zive duze.

I sad se nasao pametan neki gegula u komentarima na sajtu B92, koji ceo zivot jede sve na masti i zivi u proseku 20 godina krace od njih, da im objasni kako treba da se kuva i przi? Niste culi da postoje razlicite vrste maslinovog ulja za razlicitu pripremu hrane? One koje su za salatu i one koje su za przenje?

I jos nesto, prosecan IQ stanovnika Srbije je 89 i najnizi je u Evropi. Primera radi najvisi IQ imaju stanovnici Honkonga i Singapura i iznosi 108. Najveci IQ u Evropi imaju Italijani, 102. Cak je i u Bosni malo veci IQ nego u Srbiji, iznosi 90. Sledeci put kad budete pricali viceve o Muji, setite se toga, dok przite jaja na svinjskoj masti.

Mihailo

pre 6 godina

Juuuu katastrofa. Prvo i osnovno nikada u maslinovom ulje jer ono sa jajima ima težak ukus. Drugo,maslinovo ulje gori na ovakvoj vatri. Treće ne sme da bude ugrejano i pregrejano toliko da "vrište" baloni.Preprženo. Četvrto,nikada se ne preklapa nego bude kao na vašoj slici koju ste priložili. Zato se i zove "na oko".

Mirko Kojotovski

pre 6 godina

zagrijem tiganj puknem jaje dva tri četri i nakon par minuta bude samo da poližeš prste.Sve bez kapi ulja.
I sve przim bez ikakvog ulja ili.masti.Mozda na kraju radi smeka stavim malo putera da napravi koricu na krompiru steku....
Jos je najjace izvadite iz snite hleba sredinu i između korica stavite povrća pa zagrijete dobro i tu puknete jaje....Nema dalje

Bob

pre 6 godina

Imam 50 godina. I ceo zivot jedem jaja na sve nacine. Ljudi jedite ono sto je sa naseg prostora Srbije i Vojvodine. To je i najzdravije i najukusnije. Kakva bre jaja na maslinovom ulju, na masti bre.

Milojko

pre 6 godina

(Miki)
Potpuno se slažem, ne da nemaju pojma nego nemaju ni ukusa da im daš i g... samo ga zašećeri. A to "na oko" , zamisli doneli odozgo šećer i nekakav pekmez da ti se zgadi. Ja se lićno uverio a unuci popadali u nesvest. Naravno da smo sve odbili sa gađenjem pa se izvinjavali!

Mile Dodik

pre 6 godina

Maslinovo ulje,tako treba.Srbija postaje klasa i tako treba da se ponasa.Necemo valjda svinjsku mast,bljak.Samo salate jedem,pahuljice,proteini,vitamini,teretana,solarijum,sauna,...Samo cool!Moze mi se.

J.

pre 6 godina

Pošto četvrt veka živim u Italiji, moraću da ih ubedim da prestanu da koriste maslinovo ulje (kominu nikad!) za SVE! Ionako su među najdugovečnijim narodima na svetu; šta im to treba?!

Frank Dzekson

pre 6 godina

Neverovatno je koliko ljudima u Srbiji prorade kompleksi kada neko iz inostranstva želi da podeli svoje otkriće.(Ana, 27. april 2018 14:34)Još je neverovatnije koliko jadnih kompleksa nose u sebi likovi poput tebe, koji i kod jaja na oko nađe za potrebno da popljuje po Srbiji i njenim ljudima.
(kontroverzni penzioner, 27. april 2018 16:18)
Posle ovakvog nokauta valja proveriti da ne proguta jezik

Komša

pre 6 godina

Koristiti hladno ceđeno maslinovo ulje za prženje je zločin prema kulinarstvu.
To je kao da praviš goveđu supu od bifteka.Možeš,ali koja je korist da raskuvavaš najkvalitetnije parče mesa umesto da koristiš grudi ili slično (4-5 puta jeftinije).
Možda salsa ...ko voli ukus.

Ne volem kritiku.

pre 6 godina

Ajde tišina ! Da vidiš kad bacim na tiganj domaće kobasice i slanine, sitno seckane, pa na to ukupam 4-5 jaja, spremim salatu i ladnog jogurta uuuhhh samo puca! Dosta glupiranja! Jete ljudi, ako ima šta...

IvanZP

pre 6 godina

Jaja se najbolje peču sa mašćom. Pečenje na devičanskom ulju od masline je tračenje istog. A ako neko baš želi na maslinovom, nek koristi ulje od komine.

maslina

pre 6 godina

Ovaj spot su platili trgovci maslinovim uljem.Pazi, potrebno je četiri velike kašike ulja.Cvrc Milojka. Najbolja su jaja pržena na masti.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kolubarac, 27. april 2018 15:43)

Maslinovo ulje, maslinovo ulje,..... ali dali znate da svako maslinovo ulje bilo iz koje zemlje: Spanija, Porugal, Grcka.... EKSTA VERGINE (hladno cedjeno), a kupljeno u prodavnici ili marketu svejdno, nije cisto odnosno pravo maslinovo ulje.Zivim u inostranstvu i na TV-u ima mnogo reportaza o maslinovom ulju (od naj jeftijeg do najskupljeg - EXSTRA VERGINE).Srivena kamera, komisija i laboratorijsko ispitivanje je pokazalo i dokazalo da se svako cisto, pa cak i staro-uzezeno maslinovo ulje "aufpucuje"(mesa) sa drugim uljima i to sa: palminim uljem, suncokretovim uljem i ostalim uljima. Procenat cistog maslinovog ulje 20-30% a ostalo druga ulja.
Znaci, cisto hladno presovano ulje mozete samo da imate ako ga na licu mesta kupite od domacina koji gaji masline i pravi ulje za sebe. Provereno.

Miki

pre 6 godina

Maslinovo ulje i prženje,vau.
Em nije za prženje,em je ukus ružan.
Probao meksičku,kinesku,indijsku kuhinju.
Veliki i stari narodi,odakle smo uvezli 80% začina ali hrana im ne može ni prići našoj.
Nije uvek bolje ono šta je tuđe.

kontroverzni penzioner

pre 6 godina

Neverovatno je koliko ljudima u Srbiji prorade kompleksi kada neko iz inostranstva želi da podeli svoje otkriće.
(Ana, 27. april 2018 14:34)

Još je neverovatnije koliko jadnih kompleksa nose u sebi likovi poput tebe, koji i kod jaja na oko nađe za potrebno da popljuje po Srbiji i njenim ljudima.

Peki

pre 6 godina

mene je baba moja naucila da slicno przim jaja ali na masti i u manjoj serpici, samo se preliva mascu sa kasikom.
drugo, maslinovo postoji i za przenje ako niste znali i jeste ukusno, no nasa nepca nisu navikla na ukus mediteranske kuhinje, i meni je trebalo neko vreme da se priviknem ali jeste ukusno.
e sad svako ima svoj neki ukus i o tome ne vredi raspravljati.

milodar

pre 6 godina

@BNM holesterol se ne stvara pri przenju. holesterol je normalan sastojak svake zivotinjske celije i povisenje istog u krvi je posledica povecane proizvodnje, ne unosa.

Nathan

pre 6 godina

Jaje ne treba da se przi nego polomljeno kao za oko stavi u kljucalu vodu kao kad stavite testeninu. Em zdravije em ukusnije ali to u srbiji niko ne radi.

BNM

pre 6 godina

Obozavam przena jaja ali sam zbog holesterola koji se stvara u ulju na temperaturi nedavno presla na "posirana" ili kuvana ali bez ljuske i otkrila da im je ukus daleko najbolji i od przenih i od kuvanih na klasican nacin. Recept za cetiri jaja: U duboki tiganj ili siru serpu staviti 1l vode, kasicicu soli i kasicicu sirceta. Jaja jednu po jedno stavljati u uljem podmazanu kutlacu i zatim u provrelu vodu. Kuvati 4 minuta i izvaditiih iz vode sa rupicastom kutlacom.

Kolubarac

pre 6 godina

Ovaj spot su platili trgovci maslinovim uljem.Pazi, potrebno je četiri velike kašike ulja.Cvrc Milojka. Najbolja su jaja pržena na masti.

Perla

pre 6 godina

Jaja na oko (pet-šet komada kada je za ručak spanać pire sa jajima na oko) pržim isključivo u inoks tiganju sa debelim dnom. Tiganj stavim na ringlu i umereno ga zagrejem (ne sme da bude mnogo vruć) i stavim vrlo malo suncokretovog ulja. Na tako lagano zagrejan tiganj razbijem jedno po jedno jaje trudeći se da ni jedno ne bude preko onog prethodnog i ostavim da se vrlo polako prže (otprilike 10 minuta). Belanca se reltivno brzo isprže, a žumancima treba više vremena, ali i ona se polako isprže dok u sredini ostanu tečna. Dobiju se lepo pržena jaja na malo masnoće sa tečnim žumancetom. Prijatno.

Ana

pre 6 godina

Maslinovo ulje jeste za prženje, ali nije za prženje u dubokom ulju jer tada dimi i postaje nezdravo. Jaja mogu da se prže na njemu jer je za jaja potrebna srednja temperatura. Neverovatno je koliko ljudima u Srbiji prorade kompleksi kada neko iz inostranstva želi da podeli svoje otkriće.

Gile

pre 6 godina

Maslinovo ulje je salatno ulje koliko ja znam a ucio me je kuvar koji je obisao 7 zemalja po svetu kuvajuci tokom proteklih 20 godina. Kvazi-kuvari koje gledate na TV onako kako rade ne bi prosli sanitarnu kontrolu a kamoli radili u ozbiljnom restoranu. Ukusi su im prozracni i svilenkasti a sve sto trpaju u ta jela moze da se kupi u supermarketima - od korena sudanske rabarbare do tucka tresnjinog cveta. Ostavite se gluposti ljudi, TV kuvari i pravi kuvari su kao popularna psihologija i psihijatrija, veze jedno sa drugim nema.

Back in Black

pre 6 godina

Ko voli na masti, rastopiti kašiku svinjske masti u tiganju, ubaciti razbijeno jaje, kada jaje malo stegne, nagnuti tiganj, kašikom zahvatiti mast i prelivati preko žumanceta. Uhvatiće se bela tanka korica na njemu, a žumance će ostati mekano.
(dragan, 27. april 2018 13:19)
Vov svaka ti cast a kako se kuvaju jaja ako znas i to da nam objasniš?I da pitam jer mora razbijeno jaje da se ubaci u mast ili moze i celo?

dragan

pre 6 godina

Ovo nije na oko, ali dobro je.
I dalje ima likova koji ce ljudima na mediteranu da objasne kako maslinovo nije za przenje.
Jaje na mozete prziti na par kapi ulja, morate sipati kolicinu toliku da je mozete u tankom sloju razmazati po tiganju, najbolje ravnom teflonskom špatulom. Prvo zagrejte dobro tiganj. Ulije maslinovo ulje i razmažite ga. Sačejate samo malo, ako je potrebno, da i ono postane vrelo, ali ne da počne da se dimi. Ulijte prethodno slomljena jaja. Smanjite vatru i strpljvi sačekajte. Jaja će biti na oko, debele i sočna (ko voli može da razlije žumanca).

Ko voli na masti, rastopiti kašiku svinjske masti u tiganju, ubaciti razbijeno jaje, kada jaje malo stegne, nagnuti tiganj, kašikom zahvatiti mast i prelivati preko žumanceta. Uhvatiće se bela tanka korica na njemu, a žumance će ostati mekano.

Malice in the wonderland

pre 6 godina

Jaja u toliko ulja?
Podseti me na onu foru iz "Autostoperskog vodiča..."
gde poulacija cele planete umira og gladi i kad je ostala
zadnja jedinka zbog pogona neverovatnoće na tu planetu padne
kajgana od 3000 jaja, pa i ona jadna umre za koji dan od
trovanja holesterolom...

made in Serbia

pre 6 godina

Hehehehe......Otkrio toplu vodu. Kada se kuća nađe na sred puta (Srbija) primate kulturu/hranu Istoka, Juga, Severa, Zapada, Mediterana, Sredozemlja itd... Šta sad izigrava ovaj Francuz? Hahahahaha.... Dajte mu da spremi Karađorđevu i začepite mu stau!

NoName

pre 6 godina

@Back in Black

Przenje na maslinovom ulju je samo mit, kao i sve sto ovaj narod guta kao istinu. Moze se prziti bez ikakvog problema. Usput, to ti pokazuje svaki kuvar na svakom ozbiljnijem kanalu o kulinarstvu. Svako przi na istom.

Back in Black

pre 6 godina

Otkrio Ameriku.A drugo maslinovo ulje nije za przenje vec samo za salate ili uzmes kasicicu sa limunom i popijes batalite te zapadnjacke fore,domaca svinjska mast je majka.Normalno ne stavis tri kasike nego samo malo masti da pokrije tiganj kao kada se spremaju palacinke.

ojha

pre 6 godina

Našao on nama pričati o jajima, pa nek malo dodje kod nas.. Mi odrasli na jajima, sramota me koku pogledati u oči. Može svako od nas napisati knjigu recrpata samo kada bi o jajima pisali.. Hoces sa slaninom, sirom, gljivama, kobajama, hrenovkama, lukom, vegetom, kao sendvic, na oko, kajganu, posirano... Na ulje, mast.. Solo bez icega (moralo nekad i tako)...

Slobodan

pre 6 godina

Maslinovo ulje je salatno ulje a na ovaj nacin se pretvara u otrov. Valja da selektujete vesti, tim pre sto cesto pokusavate da pisete o zdravlju.

brm

pre 6 godina

Otkrio Ameriku.A drugo maslinovo ulje nije za przenje vec samo za salate ili uzmes kasicicu sa limunom i popijes batalite te zapadnjacke fore,domaca svinjska mast je majka.Normalno ne stavis tri kasike nego samo malo masti da pokrije tiganj kao kada se spremaju palacinke.
(Back in Black, 27. april 2018 12:14)

Hladno ceđeno je bolje za salate, ali komina je za prženje. Ali dobro, objasni ti Grcima koji uzgajaju masline i prave maslinovo ulje hiljadama godina da ne treba da ga koriste za prženje. Jer eto, Srbi, koji su masline do pre 50 god. mogli da vide samo u časopisima odjednom znaju kako se ono pravilno koristi.

Milosh

pre 6 godina

Strasno.. Pa ja toliko ulja/mati potrosim za godinu dana (przeci samo jaja)..
Obicno dobro zagrejem tiganj i stavim par kapi ulja.. A on sine, stukao trecinu flase..
I gde moze biti zdravo tako pripremljeno jaje?

ojha

pre 6 godina

Našao on nama pričati o jajima, pa nek malo dodje kod nas.. Mi odrasli na jajima, sramota me koku pogledati u oči. Može svako od nas napisati knjigu recrpata samo kada bi o jajima pisali.. Hoces sa slaninom, sirom, gljivama, kobajama, hrenovkama, lukom, vegetom, kao sendvic, na oko, kajganu, posirano... Na ulje, mast.. Solo bez icega (moralo nekad i tako)...

Milosh

pre 6 godina

Strasno.. Pa ja toliko ulja/mati potrosim za godinu dana (przeci samo jaja)..
Obicno dobro zagrejem tiganj i stavim par kapi ulja.. A on sine, stukao trecinu flase..
I gde moze biti zdravo tako pripremljeno jaje?

brm

pre 6 godina

Otkrio Ameriku.A drugo maslinovo ulje nije za przenje vec samo za salate ili uzmes kasicicu sa limunom i popijes batalite te zapadnjacke fore,domaca svinjska mast je majka.Normalno ne stavis tri kasike nego samo malo masti da pokrije tiganj kao kada se spremaju palacinke.
(Back in Black, 27. april 2018 12:14)

Hladno ceđeno je bolje za salate, ali komina je za prženje. Ali dobro, objasni ti Grcima koji uzgajaju masline i prave maslinovo ulje hiljadama godina da ne treba da ga koriste za prženje. Jer eto, Srbi, koji su masline do pre 50 god. mogli da vide samo u časopisima odjednom znaju kako se ono pravilno koristi.

kontroverzni penzioner

pre 6 godina

Neverovatno je koliko ljudima u Srbiji prorade kompleksi kada neko iz inostranstva želi da podeli svoje otkriće.
(Ana, 27. april 2018 14:34)

Još je neverovatnije koliko jadnih kompleksa nose u sebi likovi poput tebe, koji i kod jaja na oko nađe za potrebno da popljuje po Srbiji i njenim ljudima.

Kolubarac

pre 6 godina

Ovaj spot su platili trgovci maslinovim uljem.Pazi, potrebno je četiri velike kašike ulja.Cvrc Milojka. Najbolja su jaja pržena na masti.

Back in Black

pre 6 godina

Otkrio Ameriku.A drugo maslinovo ulje nije za przenje vec samo za salate ili uzmes kasicicu sa limunom i popijes batalite te zapadnjacke fore,domaca svinjska mast je majka.Normalno ne stavis tri kasike nego samo malo masti da pokrije tiganj kao kada se spremaju palacinke.

Gile

pre 6 godina

Maslinovo ulje je salatno ulje koliko ja znam a ucio me je kuvar koji je obisao 7 zemalja po svetu kuvajuci tokom proteklih 20 godina. Kvazi-kuvari koje gledate na TV onako kako rade ne bi prosli sanitarnu kontrolu a kamoli radili u ozbiljnom restoranu. Ukusi su im prozracni i svilenkasti a sve sto trpaju u ta jela moze da se kupi u supermarketima - od korena sudanske rabarbare do tucka tresnjinog cveta. Ostavite se gluposti ljudi, TV kuvari i pravi kuvari su kao popularna psihologija i psihijatrija, veze jedno sa drugim nema.

Peki

pre 6 godina

mene je baba moja naucila da slicno przim jaja ali na masti i u manjoj serpici, samo se preliva mascu sa kasikom.
drugo, maslinovo postoji i za przenje ako niste znali i jeste ukusno, no nasa nepca nisu navikla na ukus mediteranske kuhinje, i meni je trebalo neko vreme da se priviknem ali jeste ukusno.
e sad svako ima svoj neki ukus i o tome ne vredi raspravljati.

NoName

pre 6 godina

@Back in Black

Przenje na maslinovom ulju je samo mit, kao i sve sto ovaj narod guta kao istinu. Moze se prziti bez ikakvog problema. Usput, to ti pokazuje svaki kuvar na svakom ozbiljnijem kanalu o kulinarstvu. Svako przi na istom.

milodar

pre 6 godina

@BNM holesterol se ne stvara pri przenju. holesterol je normalan sastojak svake zivotinjske celije i povisenje istog u krvi je posledica povecane proizvodnje, ne unosa.

dragan

pre 6 godina

Ovo nije na oko, ali dobro je.
I dalje ima likova koji ce ljudima na mediteranu da objasne kako maslinovo nije za przenje.
Jaje na mozete prziti na par kapi ulja, morate sipati kolicinu toliku da je mozete u tankom sloju razmazati po tiganju, najbolje ravnom teflonskom špatulom. Prvo zagrejte dobro tiganj. Ulije maslinovo ulje i razmažite ga. Sačejate samo malo, ako je potrebno, da i ono postane vrelo, ali ne da počne da se dimi. Ulijte prethodno slomljena jaja. Smanjite vatru i strpljvi sačekajte. Jaja će biti na oko, debele i sočna (ko voli može da razlije žumanca).

Ko voli na masti, rastopiti kašiku svinjske masti u tiganju, ubaciti razbijeno jaje, kada jaje malo stegne, nagnuti tiganj, kašikom zahvatiti mast i prelivati preko žumanceta. Uhvatiće se bela tanka korica na njemu, a žumance će ostati mekano.

made in Serbia

pre 6 godina

Hehehehe......Otkrio toplu vodu. Kada se kuća nađe na sred puta (Srbija) primate kulturu/hranu Istoka, Juga, Severa, Zapada, Mediterana, Sredozemlja itd... Šta sad izigrava ovaj Francuz? Hahahahaha.... Dajte mu da spremi Karađorđevu i začepite mu stau!

Ana

pre 6 godina

Maslinovo ulje jeste za prženje, ali nije za prženje u dubokom ulju jer tada dimi i postaje nezdravo. Jaja mogu da se prže na njemu jer je za jaja potrebna srednja temperatura. Neverovatno je koliko ljudima u Srbiji prorade kompleksi kada neko iz inostranstva želi da podeli svoje otkriće.

Malice in the wonderland

pre 6 godina

Jaja u toliko ulja?
Podseti me na onu foru iz "Autostoperskog vodiča..."
gde poulacija cele planete umira og gladi i kad je ostala
zadnja jedinka zbog pogona neverovatnoće na tu planetu padne
kajgana od 3000 jaja, pa i ona jadna umre za koji dan od
trovanja holesterolom...

Slobodan

pre 6 godina

Maslinovo ulje je salatno ulje a na ovaj nacin se pretvara u otrov. Valja da selektujete vesti, tim pre sto cesto pokusavate da pisete o zdravlju.

Back in Black

pre 6 godina

Ko voli na masti, rastopiti kašiku svinjske masti u tiganju, ubaciti razbijeno jaje, kada jaje malo stegne, nagnuti tiganj, kašikom zahvatiti mast i prelivati preko žumanceta. Uhvatiće se bela tanka korica na njemu, a žumance će ostati mekano.
(dragan, 27. april 2018 13:19)
Vov svaka ti cast a kako se kuvaju jaja ako znas i to da nam objasniš?I da pitam jer mora razbijeno jaje da se ubaci u mast ili moze i celo?

Perla

pre 6 godina

Jaja na oko (pet-šet komada kada je za ručak spanać pire sa jajima na oko) pržim isključivo u inoks tiganju sa debelim dnom. Tiganj stavim na ringlu i umereno ga zagrejem (ne sme da bude mnogo vruć) i stavim vrlo malo suncokretovog ulja. Na tako lagano zagrejan tiganj razbijem jedno po jedno jaje trudeći se da ni jedno ne bude preko onog prethodnog i ostavim da se vrlo polako prže (otprilike 10 minuta). Belanca se reltivno brzo isprže, a žumancima treba više vremena, ali i ona se polako isprže dok u sredini ostanu tečna. Dobiju se lepo pržena jaja na malo masnoće sa tečnim žumancetom. Prijatno.

BNM

pre 6 godina

Obozavam przena jaja ali sam zbog holesterola koji se stvara u ulju na temperaturi nedavno presla na "posirana" ili kuvana ali bez ljuske i otkrila da im je ukus daleko najbolji i od przenih i od kuvanih na klasican nacin. Recept za cetiri jaja: U duboki tiganj ili siru serpu staviti 1l vode, kasicicu soli i kasicicu sirceta. Jaja jednu po jedno stavljati u uljem podmazanu kutlacu i zatim u provrelu vodu. Kuvati 4 minuta i izvaditiih iz vode sa rupicastom kutlacom.

Miki

pre 6 godina

Maslinovo ulje i prženje,vau.
Em nije za prženje,em je ukus ružan.
Probao meksičku,kinesku,indijsku kuhinju.
Veliki i stari narodi,odakle smo uvezli 80% začina ali hrana im ne može ni prići našoj.
Nije uvek bolje ono šta je tuđe.

Nathan

pre 6 godina

Jaje ne treba da se przi nego polomljeno kao za oko stavi u kljucalu vodu kao kad stavite testeninu. Em zdravije em ukusnije ali to u srbiji niko ne radi.

Wtf

pre 6 godina

Prosecan zivotni vek zemalja na Mediteranu mnogo je veci nego u Srbiji, i zato se smatra da je mediteranska kuhinja jedna od najzdravijih na svetu. A maslinovo ulje je nezaobilazni sastojak svakog jela. Npr prosecan zivotni vek u Italiji je drugi na svetu, samo Japanci zive duze.

I sad se nasao pametan neki gegula u komentarima na sajtu B92, koji ceo zivot jede sve na masti i zivi u proseku 20 godina krace od njih, da im objasni kako treba da se kuva i przi? Niste culi da postoje razlicite vrste maslinovog ulja za razlicitu pripremu hrane? One koje su za salatu i one koje su za przenje?

I jos nesto, prosecan IQ stanovnika Srbije je 89 i najnizi je u Evropi. Primera radi najvisi IQ imaju stanovnici Honkonga i Singapura i iznosi 108. Najveci IQ u Evropi imaju Italijani, 102. Cak je i u Bosni malo veci IQ nego u Srbiji, iznosi 90. Sledeci put kad budete pricali viceve o Muji, setite se toga, dok przite jaja na svinjskoj masti.

putnik

pre 6 godina

evo naaaas .... ekstra devičansko maslinovo nije za prženje, burek sa sirom ne postoji, će ni' potepa promaja, nema auta dok ga švabo ne napravi, još ako je Golf ...

Mihailo

pre 6 godina

Juuuu katastrofa. Prvo i osnovno nikada u maslinovom ulje jer ono sa jajima ima težak ukus. Drugo,maslinovo ulje gori na ovakvoj vatri. Treće ne sme da bude ugrejano i pregrejano toliko da "vrište" baloni.Preprženo. Četvrto,nikada se ne preklapa nego bude kao na vašoj slici koju ste priložili. Zato se i zove "na oko".

maslina

pre 6 godina

Ovaj spot su platili trgovci maslinovim uljem.Pazi, potrebno je četiri velike kašike ulja.Cvrc Milojka. Najbolja su jaja pržena na masti.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kolubarac, 27. april 2018 15:43)

Maslinovo ulje, maslinovo ulje,..... ali dali znate da svako maslinovo ulje bilo iz koje zemlje: Spanija, Porugal, Grcka.... EKSTA VERGINE (hladno cedjeno), a kupljeno u prodavnici ili marketu svejdno, nije cisto odnosno pravo maslinovo ulje.Zivim u inostranstvu i na TV-u ima mnogo reportaza o maslinovom ulju (od naj jeftijeg do najskupljeg - EXSTRA VERGINE).Srivena kamera, komisija i laboratorijsko ispitivanje je pokazalo i dokazalo da se svako cisto, pa cak i staro-uzezeno maslinovo ulje "aufpucuje"(mesa) sa drugim uljima i to sa: palminim uljem, suncokretovim uljem i ostalim uljima. Procenat cistog maslinovog ulje 20-30% a ostalo druga ulja.
Znaci, cisto hladno presovano ulje mozete samo da imate ako ga na licu mesta kupite od domacina koji gaji masline i pravi ulje za sebe. Provereno.

J.

pre 6 godina

Pošto četvrt veka živim u Italiji, moraću da ih ubedim da prestanu da koriste maslinovo ulje (kominu nikad!) za SVE! Ionako su među najdugovečnijim narodima na svetu; šta im to treba?!

Komša

pre 6 godina

Koristiti hladno ceđeno maslinovo ulje za prženje je zločin prema kulinarstvu.
To je kao da praviš goveđu supu od bifteka.Možeš,ali koja je korist da raskuvavaš najkvalitetnije parče mesa umesto da koristiš grudi ili slično (4-5 puta jeftinije).
Možda salsa ...ko voli ukus.

Frank Dzekson

pre 6 godina

Neverovatno je koliko ljudima u Srbiji prorade kompleksi kada neko iz inostranstva želi da podeli svoje otkriće.(Ana, 27. april 2018 14:34)Još je neverovatnije koliko jadnih kompleksa nose u sebi likovi poput tebe, koji i kod jaja na oko nađe za potrebno da popljuje po Srbiji i njenim ljudima.
(kontroverzni penzioner, 27. april 2018 16:18)
Posle ovakvog nokauta valja proveriti da ne proguta jezik

Ne volem kritiku.

pre 6 godina

Ajde tišina ! Da vidiš kad bacim na tiganj domaće kobasice i slanine, sitno seckane, pa na to ukupam 4-5 jaja, spremim salatu i ladnog jogurta uuuhhh samo puca! Dosta glupiranja! Jete ljudi, ako ima šta...

Mile Dodik

pre 6 godina

Maslinovo ulje,tako treba.Srbija postaje klasa i tako treba da se ponasa.Necemo valjda svinjsku mast,bljak.Samo salate jedem,pahuljice,proteini,vitamini,teretana,solarijum,sauna,...Samo cool!Moze mi se.

Bob

pre 6 godina

Imam 50 godina. I ceo zivot jedem jaja na sve nacine. Ljudi jedite ono sto je sa naseg prostora Srbije i Vojvodine. To je i najzdravije i najukusnije. Kakva bre jaja na maslinovom ulju, na masti bre.

Dag Kristi

pre 6 godina

Da je na šporetu za drva pržio,trebalo bi mu ceo dan da očisti plotnu.Uostalom,po gospodinu se i vidi da se "davi" u masti.

Chef

pre 6 godina

Na zagrejani tiganj sa keramičkom podlogom (za prženje skoro bez ulja) stavite malu kockicu putera i ravnomerno razmažete po dnu, razbijete dva jaja u tanjir, dva belanca i JEDNO žumance (drugo sačuvajte u frižideru), u tanjir dodajte malo sitno seckane šunke/slanine i malo rendanog kačkavalja (po želji) i dobro izmešajte sa jajima. Pljusnite to na tiganj i za minut-dva imate izvanredan doručak. Umesto kačkavalja možete pored ovako prženih jaja uzeti parče nemasnog sira ili jogurt sa manje masti, a idealan dodatak su i malo ajvara/paprike ili crni luk ili malo rotkvica zavisno od sezone. Prijatno.

Milojko

pre 6 godina

(Miki)
Potpuno se slažem, ne da nemaju pojma nego nemaju ni ukusa da im daš i g... samo ga zašećeri. A to "na oko" , zamisli doneli odozgo šećer i nekakav pekmez da ti se zgadi. Ja se lićno uverio a unuci popadali u nesvest. Naravno da smo sve odbili sa gađenjem pa se izvinjavali!

Mirko Kojotovski

pre 6 godina

zagrijem tiganj puknem jaje dva tri četri i nakon par minuta bude samo da poližeš prste.Sve bez kapi ulja.
I sve przim bez ikakvog ulja ili.masti.Mozda na kraju radi smeka stavim malo putera da napravi koricu na krompiru steku....
Jos je najjace izvadite iz snite hleba sredinu i između korica stavite povrća pa zagrijete dobro i tu puknete jaje....Nema dalje

IvanZP

pre 6 godina

Jaja se najbolje peču sa mašćom. Pečenje na devičanskom ulju od masline je tračenje istog. A ako neko baš želi na maslinovom, nek koristi ulje od komine.

BNM

pre 6 godina

(milodar, 27. april 2018 16:39)

Interesantno je da lekari, mnogo njih, ne preporucuju pacijentima sa visokim holesterolom mnogo namirnica i savetuju izbegavanje istih.

Vidim da ste dobili preko 100 pluseva pa cestitam, i vama kao i svima koji su vam dali pluseve, na tako dobroj informisanosti, boljoj od onih koji su strucnjaci za medicinu.

Aleksandar B.

pre 1 godinu

”Najlakše za spremanje.” A šta je sa čišćenjem posle prženja. Uvek kada pržim jaja ili bilo šta drugo, pršti ulje kao fontana i do dva metra u daljinu. Moram da stavim naočare i gumene rukavice, da me ulje ne bi izgorelo. A posle toga ceo šporet i bezmalo celu kuhinju moram da ribam i perem, jer je sve isprskano uljem. Radije kuvam ili pečem ako treba i dva-tri sata, nego da pržim pet minuta, pa posle da ribam celu kuhinju.

Back in Black

pre 6 godina

Otkrio Ameriku.A drugo maslinovo ulje nije za przenje vec samo za salate ili uzmes kasicicu sa limunom i popijes batalite te zapadnjacke fore,domaca svinjska mast je majka.Normalno ne stavis tri kasike nego samo malo masti da pokrije tiganj kao kada se spremaju palacinke.

Slobodan

pre 6 godina

Maslinovo ulje je salatno ulje a na ovaj nacin se pretvara u otrov. Valja da selektujete vesti, tim pre sto cesto pokusavate da pisete o zdravlju.

Back in Black

pre 6 godina

Ko voli na masti, rastopiti kašiku svinjske masti u tiganju, ubaciti razbijeno jaje, kada jaje malo stegne, nagnuti tiganj, kašikom zahvatiti mast i prelivati preko žumanceta. Uhvatiće se bela tanka korica na njemu, a žumance će ostati mekano.
(dragan, 27. april 2018 13:19)
Vov svaka ti cast a kako se kuvaju jaja ako znas i to da nam objasniš?I da pitam jer mora razbijeno jaje da se ubaci u mast ili moze i celo?

Miki

pre 6 godina

Maslinovo ulje i prženje,vau.
Em nije za prženje,em je ukus ružan.
Probao meksičku,kinesku,indijsku kuhinju.
Veliki i stari narodi,odakle smo uvezli 80% začina ali hrana im ne može ni prići našoj.
Nije uvek bolje ono šta je tuđe.

Nathan

pre 6 godina

Jaje ne treba da se przi nego polomljeno kao za oko stavi u kljucalu vodu kao kad stavite testeninu. Em zdravije em ukusnije ali to u srbiji niko ne radi.

brm

pre 6 godina

Otkrio Ameriku.A drugo maslinovo ulje nije za przenje vec samo za salate ili uzmes kasicicu sa limunom i popijes batalite te zapadnjacke fore,domaca svinjska mast je majka.Normalno ne stavis tri kasike nego samo malo masti da pokrije tiganj kao kada se spremaju palacinke.
(Back in Black, 27. april 2018 12:14)

Hladno ceđeno je bolje za salate, ali komina je za prženje. Ali dobro, objasni ti Grcima koji uzgajaju masline i prave maslinovo ulje hiljadama godina da ne treba da ga koriste za prženje. Jer eto, Srbi, koji su masline do pre 50 god. mogli da vide samo u časopisima odjednom znaju kako se ono pravilno koristi.

Ana

pre 6 godina

Maslinovo ulje jeste za prženje, ali nije za prženje u dubokom ulju jer tada dimi i postaje nezdravo. Jaja mogu da se prže na njemu jer je za jaja potrebna srednja temperatura. Neverovatno je koliko ljudima u Srbiji prorade kompleksi kada neko iz inostranstva želi da podeli svoje otkriće.

kontroverzni penzioner

pre 6 godina

Neverovatno je koliko ljudima u Srbiji prorade kompleksi kada neko iz inostranstva želi da podeli svoje otkriće.
(Ana, 27. april 2018 14:34)

Još je neverovatnije koliko jadnih kompleksa nose u sebi likovi poput tebe, koji i kod jaja na oko nađe za potrebno da popljuje po Srbiji i njenim ljudima.

Gile

pre 6 godina

Maslinovo ulje je salatno ulje koliko ja znam a ucio me je kuvar koji je obisao 7 zemalja po svetu kuvajuci tokom proteklih 20 godina. Kvazi-kuvari koje gledate na TV onako kako rade ne bi prosli sanitarnu kontrolu a kamoli radili u ozbiljnom restoranu. Ukusi su im prozracni i svilenkasti a sve sto trpaju u ta jela moze da se kupi u supermarketima - od korena sudanske rabarbare do tucka tresnjinog cveta. Ostavite se gluposti ljudi, TV kuvari i pravi kuvari su kao popularna psihologija i psihijatrija, veze jedno sa drugim nema.

BNM

pre 6 godina

Obozavam przena jaja ali sam zbog holesterola koji se stvara u ulju na temperaturi nedavno presla na "posirana" ili kuvana ali bez ljuske i otkrila da im je ukus daleko najbolji i od przenih i od kuvanih na klasican nacin. Recept za cetiri jaja: U duboki tiganj ili siru serpu staviti 1l vode, kasicicu soli i kasicicu sirceta. Jaja jednu po jedno stavljati u uljem podmazanu kutlacu i zatim u provrelu vodu. Kuvati 4 minuta i izvaditiih iz vode sa rupicastom kutlacom.

Milosh

pre 6 godina

Strasno.. Pa ja toliko ulja/mati potrosim za godinu dana (przeci samo jaja)..
Obicno dobro zagrejem tiganj i stavim par kapi ulja.. A on sine, stukao trecinu flase..
I gde moze biti zdravo tako pripremljeno jaje?

made in Serbia

pre 6 godina

Hehehehe......Otkrio toplu vodu. Kada se kuća nađe na sred puta (Srbija) primate kulturu/hranu Istoka, Juga, Severa, Zapada, Mediterana, Sredozemlja itd... Šta sad izigrava ovaj Francuz? Hahahahaha.... Dajte mu da spremi Karađorđevu i začepite mu stau!

Perla

pre 6 godina

Jaja na oko (pet-šet komada kada je za ručak spanać pire sa jajima na oko) pržim isključivo u inoks tiganju sa debelim dnom. Tiganj stavim na ringlu i umereno ga zagrejem (ne sme da bude mnogo vruć) i stavim vrlo malo suncokretovog ulja. Na tako lagano zagrejan tiganj razbijem jedno po jedno jaje trudeći se da ni jedno ne bude preko onog prethodnog i ostavim da se vrlo polako prže (otprilike 10 minuta). Belanca se reltivno brzo isprže, a žumancima treba više vremena, ali i ona se polako isprže dok u sredini ostanu tečna. Dobiju se lepo pržena jaja na malo masnoće sa tečnim žumancetom. Prijatno.

Kolubarac

pre 6 godina

Ovaj spot su platili trgovci maslinovim uljem.Pazi, potrebno je četiri velike kašike ulja.Cvrc Milojka. Najbolja su jaja pržena na masti.

ojha

pre 6 godina

Našao on nama pričati o jajima, pa nek malo dodje kod nas.. Mi odrasli na jajima, sramota me koku pogledati u oči. Može svako od nas napisati knjigu recrpata samo kada bi o jajima pisali.. Hoces sa slaninom, sirom, gljivama, kobajama, hrenovkama, lukom, vegetom, kao sendvic, na oko, kajganu, posirano... Na ulje, mast.. Solo bez icega (moralo nekad i tako)...

NoName

pre 6 godina

@Back in Black

Przenje na maslinovom ulju je samo mit, kao i sve sto ovaj narod guta kao istinu. Moze se prziti bez ikakvog problema. Usput, to ti pokazuje svaki kuvar na svakom ozbiljnijem kanalu o kulinarstvu. Svako przi na istom.

Wtf

pre 6 godina

Prosecan zivotni vek zemalja na Mediteranu mnogo je veci nego u Srbiji, i zato se smatra da je mediteranska kuhinja jedna od najzdravijih na svetu. A maslinovo ulje je nezaobilazni sastojak svakog jela. Npr prosecan zivotni vek u Italiji je drugi na svetu, samo Japanci zive duze.

I sad se nasao pametan neki gegula u komentarima na sajtu B92, koji ceo zivot jede sve na masti i zivi u proseku 20 godina krace od njih, da im objasni kako treba da se kuva i przi? Niste culi da postoje razlicite vrste maslinovog ulja za razlicitu pripremu hrane? One koje su za salatu i one koje su za przenje?

I jos nesto, prosecan IQ stanovnika Srbije je 89 i najnizi je u Evropi. Primera radi najvisi IQ imaju stanovnici Honkonga i Singapura i iznosi 108. Najveci IQ u Evropi imaju Italijani, 102. Cak je i u Bosni malo veci IQ nego u Srbiji, iznosi 90. Sledeci put kad budete pricali viceve o Muji, setite se toga, dok przite jaja na svinjskoj masti.

dragan

pre 6 godina

Ovo nije na oko, ali dobro je.
I dalje ima likova koji ce ljudima na mediteranu da objasne kako maslinovo nije za przenje.
Jaje na mozete prziti na par kapi ulja, morate sipati kolicinu toliku da je mozete u tankom sloju razmazati po tiganju, najbolje ravnom teflonskom špatulom. Prvo zagrejte dobro tiganj. Ulije maslinovo ulje i razmažite ga. Sačejate samo malo, ako je potrebno, da i ono postane vrelo, ali ne da počne da se dimi. Ulijte prethodno slomljena jaja. Smanjite vatru i strpljvi sačekajte. Jaja će biti na oko, debele i sočna (ko voli može da razlije žumanca).

Ko voli na masti, rastopiti kašiku svinjske masti u tiganju, ubaciti razbijeno jaje, kada jaje malo stegne, nagnuti tiganj, kašikom zahvatiti mast i prelivati preko žumanceta. Uhvatiće se bela tanka korica na njemu, a žumance će ostati mekano.

Malice in the wonderland

pre 6 godina

Jaja u toliko ulja?
Podseti me na onu foru iz "Autostoperskog vodiča..."
gde poulacija cele planete umira og gladi i kad je ostala
zadnja jedinka zbog pogona neverovatnoće na tu planetu padne
kajgana od 3000 jaja, pa i ona jadna umre za koji dan od
trovanja holesterolom...

Bob

pre 6 godina

Imam 50 godina. I ceo zivot jedem jaja na sve nacine. Ljudi jedite ono sto je sa naseg prostora Srbije i Vojvodine. To je i najzdravije i najukusnije. Kakva bre jaja na maslinovom ulju, na masti bre.

Peki

pre 6 godina

mene je baba moja naucila da slicno przim jaja ali na masti i u manjoj serpici, samo se preliva mascu sa kasikom.
drugo, maslinovo postoji i za przenje ako niste znali i jeste ukusno, no nasa nepca nisu navikla na ukus mediteranske kuhinje, i meni je trebalo neko vreme da se priviknem ali jeste ukusno.
e sad svako ima svoj neki ukus i o tome ne vredi raspravljati.

Ne volem kritiku.

pre 6 godina

Ajde tišina ! Da vidiš kad bacim na tiganj domaće kobasice i slanine, sitno seckane, pa na to ukupam 4-5 jaja, spremim salatu i ladnog jogurta uuuhhh samo puca! Dosta glupiranja! Jete ljudi, ako ima šta...

Mihailo

pre 6 godina

Juuuu katastrofa. Prvo i osnovno nikada u maslinovom ulje jer ono sa jajima ima težak ukus. Drugo,maslinovo ulje gori na ovakvoj vatri. Treće ne sme da bude ugrejano i pregrejano toliko da "vrište" baloni.Preprženo. Četvrto,nikada se ne preklapa nego bude kao na vašoj slici koju ste priložili. Zato se i zove "na oko".

putnik

pre 6 godina

evo naaaas .... ekstra devičansko maslinovo nije za prženje, burek sa sirom ne postoji, će ni' potepa promaja, nema auta dok ga švabo ne napravi, još ako je Golf ...

Mile Dodik

pre 6 godina

Maslinovo ulje,tako treba.Srbija postaje klasa i tako treba da se ponasa.Necemo valjda svinjsku mast,bljak.Samo salate jedem,pahuljice,proteini,vitamini,teretana,solarijum,sauna,...Samo cool!Moze mi se.

BNM

pre 6 godina

(milodar, 27. april 2018 16:39)

Interesantno je da lekari, mnogo njih, ne preporucuju pacijentima sa visokim holesterolom mnogo namirnica i savetuju izbegavanje istih.

Vidim da ste dobili preko 100 pluseva pa cestitam, i vama kao i svima koji su vam dali pluseve, na tako dobroj informisanosti, boljoj od onih koji su strucnjaci za medicinu.

milodar

pre 6 godina

@BNM holesterol se ne stvara pri przenju. holesterol je normalan sastojak svake zivotinjske celije i povisenje istog u krvi je posledica povecane proizvodnje, ne unosa.

Chef

pre 6 godina

Na zagrejani tiganj sa keramičkom podlogom (za prženje skoro bez ulja) stavite malu kockicu putera i ravnomerno razmažete po dnu, razbijete dva jaja u tanjir, dva belanca i JEDNO žumance (drugo sačuvajte u frižideru), u tanjir dodajte malo sitno seckane šunke/slanine i malo rendanog kačkavalja (po želji) i dobro izmešajte sa jajima. Pljusnite to na tiganj i za minut-dva imate izvanredan doručak. Umesto kačkavalja možete pored ovako prženih jaja uzeti parče nemasnog sira ili jogurt sa manje masti, a idealan dodatak su i malo ajvara/paprike ili crni luk ili malo rotkvica zavisno od sezone. Prijatno.

IvanZP

pre 6 godina

Jaja se najbolje peču sa mašćom. Pečenje na devičanskom ulju od masline je tračenje istog. A ako neko baš želi na maslinovom, nek koristi ulje od komine.

maslina

pre 6 godina

Ovaj spot su platili trgovci maslinovim uljem.Pazi, potrebno je četiri velike kašike ulja.Cvrc Milojka. Najbolja su jaja pržena na masti.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kolubarac, 27. april 2018 15:43)

Maslinovo ulje, maslinovo ulje,..... ali dali znate da svako maslinovo ulje bilo iz koje zemlje: Spanija, Porugal, Grcka.... EKSTA VERGINE (hladno cedjeno), a kupljeno u prodavnici ili marketu svejdno, nije cisto odnosno pravo maslinovo ulje.Zivim u inostranstvu i na TV-u ima mnogo reportaza o maslinovom ulju (od naj jeftijeg do najskupljeg - EXSTRA VERGINE).Srivena kamera, komisija i laboratorijsko ispitivanje je pokazalo i dokazalo da se svako cisto, pa cak i staro-uzezeno maslinovo ulje "aufpucuje"(mesa) sa drugim uljima i to sa: palminim uljem, suncokretovim uljem i ostalim uljima. Procenat cistog maslinovog ulje 20-30% a ostalo druga ulja.
Znaci, cisto hladno presovano ulje mozete samo da imate ako ga na licu mesta kupite od domacina koji gaji masline i pravi ulje za sebe. Provereno.

Frank Dzekson

pre 6 godina

Neverovatno je koliko ljudima u Srbiji prorade kompleksi kada neko iz inostranstva želi da podeli svoje otkriće.(Ana, 27. april 2018 14:34)Još je neverovatnije koliko jadnih kompleksa nose u sebi likovi poput tebe, koji i kod jaja na oko nađe za potrebno da popljuje po Srbiji i njenim ljudima.
(kontroverzni penzioner, 27. april 2018 16:18)
Posle ovakvog nokauta valja proveriti da ne proguta jezik

Milojko

pre 6 godina

(Miki)
Potpuno se slažem, ne da nemaju pojma nego nemaju ni ukusa da im daš i g... samo ga zašećeri. A to "na oko" , zamisli doneli odozgo šećer i nekakav pekmez da ti se zgadi. Ja se lićno uverio a unuci popadali u nesvest. Naravno da smo sve odbili sa gađenjem pa se izvinjavali!

Mirko Kojotovski

pre 6 godina

zagrijem tiganj puknem jaje dva tri četri i nakon par minuta bude samo da poližeš prste.Sve bez kapi ulja.
I sve przim bez ikakvog ulja ili.masti.Mozda na kraju radi smeka stavim malo putera da napravi koricu na krompiru steku....
Jos je najjace izvadite iz snite hleba sredinu i između korica stavite povrća pa zagrijete dobro i tu puknete jaje....Nema dalje

J.

pre 6 godina

Pošto četvrt veka živim u Italiji, moraću da ih ubedim da prestanu da koriste maslinovo ulje (kominu nikad!) za SVE! Ionako su među najdugovečnijim narodima na svetu; šta im to treba?!

Dag Kristi

pre 6 godina

Da je na šporetu za drva pržio,trebalo bi mu ceo dan da očisti plotnu.Uostalom,po gospodinu se i vidi da se "davi" u masti.

Aleksandar B.

pre 1 godinu

”Najlakše za spremanje.” A šta je sa čišćenjem posle prženja. Uvek kada pržim jaja ili bilo šta drugo, pršti ulje kao fontana i do dva metra u daljinu. Moram da stavim naočare i gumene rukavice, da me ulje ne bi izgorelo. A posle toga ceo šporet i bezmalo celu kuhinju moram da ribam i perem, jer je sve isprskano uljem. Radije kuvam ili pečem ako treba i dva-tri sata, nego da pržim pet minuta, pa posle da ribam celu kuhinju.

Komša

pre 6 godina

Koristiti hladno ceđeno maslinovo ulje za prženje je zločin prema kulinarstvu.
To je kao da praviš goveđu supu od bifteka.Možeš,ali koja je korist da raskuvavaš najkvalitetnije parče mesa umesto da koristiš grudi ili slično (4-5 puta jeftinije).
Možda salsa ...ko voli ukus.