Homoseksualna junakinja u dečjem crtaću: Kako roditelji da se ponašaju? VIDEO

Sreda, 19.08.2020.

14:33

Izvor: Super žena

Homoseksualna junakinja u deèjem crtaæu: Kako roditelji da se ponašaju? VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

pacific202

pre 3 godine

"...Dragi moji, homoseksualizam je ozbiljan emotivni poremećaj. Ja vas ne mrzim i ne želim bilo koga da vređam. Vama treba medicinska pomoć (koju većina vas ne prihvata), kao i svakoj drugoj bolesnoj osobi...
(Maxer, 20. avgust 2020 16:22)"

Vidi ovako, postoje tipovi svesti i tipovi tela u kome svest boravi.

Svest muska u telu muskom, heterosekulnost
Svest zenska u telu muskom, homoseksualnost
Svest zenska u telu zenskom, heteroseksualnost
Svest muska u telu zenskom, homoseksualnost (lesbo)
Svest univerzalna u telu musko/zenskom, biseksualnost.
Svest bezpolna u telu musko/zenskom, aseksualnost.

Svest je nesto sto dolazi u materijalno, pshiholozi je nazivaju svest, drugi je nazivaju dusa. Nije materijalna i opipljiva stvar ali je postojaca. Covek (telo) moze da zivi i bez svesti neko vreme, koma.
Nema psihijatra (coveka) koji ti moze promeniti svest jer svest je ono sto si ti, ispred tela koga imas. Mozes izmeniti telo odnosno pol.

Andrijana mikkelsen

pre 3 godine

Ono što se meni sviđa u 21 veku je to što sada imamo mogućnost da imamo televizore koje mi možemo da kontrolišemo kao roditelji i Puštamo deci isključivo ono što mi hoćemo na primer Netflix na primer YouTube Pa lepo si namestiš onako kako ti hoćeš kao roditelj i potpuno kontrolišeš šta će tvoje dete da gleda prema tome i jeste Možda je malo skuplja platiti takav televizor ali kada pogledam i pročitam sve ovo prethodno to je ipak još i najjeftinije u odnosu na budućnost mog deteta koje treba da me košta a ne mogu da ispravim ovakve greške sramota

duke

pre 3 godine

"Da me ubijes, ni sad ne bih znao kog su "seksualnog opredeljenja": Dusko Dugousko, Tom i Dzeri, vitez Koja... A koliko sam tek znao i koliko mi je to bilo bitno sa 7-8 godina.
(gg, 20. avgust 2020 07:58)"

A bik ferdinand koji je nije hteo da bude kao drugi bikovi nego je samo sedeo i mirisao cvece? :) Nekako mi je uvek bio gej :)
Inace ga je napisao licno Volt Dizni tridesetih godina ;)
Eto pa nije nam se nista desilo.

d.k.

pre 3 godine

Diznijeve serije su jako pouzdane za stvaranje zdravih licnosti, scenario pregledaju i pedagozi i pshilozi. Homoseksualizam kao prisutna i prirodna se i treba prestaviti kao normalna stvar. Ima tinejdzera homosekusalaca i treba ih prikazati vrsnjacima kao normalne licnosti koje takodje mogu biti heroji. Domaci decji psiholog je vidim primetio da trend dolazi sa zapada ali je izostavio da zapad pohvali zbog toga i meni malo doveo sumnju u svoju strucnost... Nemam vas zasto lagati, heteroseksualan sam, i nisam ni latentnost ka homoseksualizmu primetio istrazivajuci sebe, pa mozda zbog toga mogu da razumem potpuno razlicitu seksualnost od svoje i da je bez ikakvog osecaja anksioznosti podrzim.

Maxer

pre 3 godine

Pošto vidim da veliki broj LGBT populacije komentariše ovde, imam samo jednu poruku: Dragi moji, homoseksualizam je ozbiljan emotivni poremećaj. Ja vas ne mrzim i ne želim bilo koga da vređam. Vama treba medicinska pomoć (koju većina vas ne prihvata), kao i svakoj drugoj bolesnoj osobi. Propaganda homoseksualizma maloletnoj deci je, jednostavno, pogrešna. Ne pokušavajte da progurate nešto neprirodno (nešto što ne omogućava nastavak vrste) kao normalno. Nije normalno i nikada neće biti. Biću prvi koji će vas zaštititi od napada agresivnih homofoba, ali i prvi koji će vas zaustaviti u pokušaju nametanja degeneričnog ponašanja kao normalnog.

stefan

pre 3 godine

Deca iz homoseksualnih brakova se i sami izjašnjavaju kao homoseksualci u 26% slučajeva.
Deca iz heteroseksualnih brakovela sebe deklarišu kao homoseksualce u manje od 4% slučajeva.
Toliko o uticaju sredine u kojoj se odrasta.
Ovo sa crtanim filmovima je, u najmanju ruku vrlo pogrešno, zlobno i neodgovorno.
Nemam apsolutno ništa protiv gay populacije, ali imam protiv toga da se homoseksualizam nameće kao nešto društveno normalno (i čak i poželjno)
(BDj, 19. avgust 2020 22:53)

Sve si rekao na fin nacin.
Vrlo dobro

stefan

pre 3 godine

Maliciozno predstavljanje lgbt price kao normalne i sve te fukare u rijalitijima su jednako zlo..lgbt je u redu.. To je poremecaj seksualnosti i tu nema price. Bitna je ljubav i podrzavamo sve vidove ljubavi na ovom svetu.. ali decici od 2 godine pustati lgbt likove je ogavno koliko u je.....a u zadruzi

Ja

pre 3 godine

Deca vide svet srugim ocima,iz svoje perspektive, shvatite to! Kad sam bila mala, ako bi se slucajno na tv-u pojavila neka scena dvoje nagih, neki peting gde se dvoje ljube po telu, ja bih pitala "Zasto se ovi ujedaju?". Deca scenu pravog seksa dozivljavaju kao akt agresije nad zenom, jer njima to tako izgleda. Ne mozete sostvena shvatanja da primenjujete na deci, jer je to zlostavljanje dece! Decu ne zanima ni vas heteroseksualizam, ni vas hhmomoseksualizam, jer to su deca i ne treba da ih zanima, za njih je seks strani pojam i ne mogu da ga shvate! Sve ovo je prljava seksualizacija dece i nastojanje da se deca pretvore kako u seksualne subjekte, tako i u seksualne objekte, sto je potpuno suprotno prirodi samog deteta. Ostavite decu na miru, izopacenici!

BaneBl

pre 3 godine

Najgore od svega je sto se na silu stidljivi djecaci koji nemaju uspjeha kod djevojcica prevode u homoseksualce jer eto vidite sa djecacima se osjeca prirodno a prema djevojcicama uzdrzano.
Kad prepoznaju tu nesigurnost kod djecaka oni kazu o pa ti si homoseksualac..

Ena

pre 3 godine

Deca iz homoseksualnih brakova se i sami izjašnjavaju kao homoseksualci u 26% slučajeva.
Deca iz heteroseksualnih brakovela sebe deklarišu kao homoseksualce u manje od 4% slučajeva.
Toliko o uticaju sredine u kojoj se odrasta.
Ovo sa crtanim filmovima je, u najmanju ruku vrlo pogrešno, zlobno i neodgovorno.
Nemam apsolutno ništa protiv gay populacije, ali imam protiv toga da se homoseksualizam nameće kao nešto društveno normalno (i čak i poželjno)
(BDj)

Broj dece iz homoseksualnih brakova je mrvicu manji od onih kome su roditelji heteroseksualni- 24% od 1000 dece je 240, 4% od milijarde je 40 000 000...karikiram ali je toliko to.
Bez obzira u kojoj državi živeli, velik broj tinejdžera koji su gay postanu depresivni, samopovređuju se, pokušaju samoubistvo..
da li je pogrešno da se i jedno dete ne oseća usamljeno, neshvaćeno, nevoljeno ako mu taj crtić ukaže da nije samo?

Mogu da stavim ruku u vatru da niko nije postao gay zato što je video na filmu. Mislim- i vi ste sigurno videli bar jedan film sa homoseksualcima pa niste postali gay. Ali ima dosta onih koji zbog odbijanja prihvatanja svoje seksualnosti ulaze u heteroseksualne brakove, okreću se alkoholizmu, maltretiraju porodicu, tuku..jer ne mogu priznati da su gay i da ne žele seks,grizu se i uništavaju ( imam primer iz šire familije)

roditelj

pre 3 godine

Ovo je strasno koliko se atakuje na porodicu.

Prvo, dete mogu da naprave ISKLJUCIVO musko i zensko.
Ko je onda dao pravo da se deci svasta prikazuje, ili da ih svako usvaja?!
To je teski kriminal, silovanje duha i uma. Zato komentari i jesu ostrasceni, ali najveci problem je ako se ostane samo na komentarima.

Vama niko ne brani da u svoja 4 coska radite sta hocete. Ali vi sada napadate na nasu decu i otimate ih kroz razne organizacije za usvajanje, a sve zahvaljujuci bolesnim zakonima koje donose ti vasi u vladama i skupstinama drzava. Krajnje je vreme da bar mi roditelji ustanemo i vratimo svoj ukradeni suverenitet. Svim sredstvima.

Xyx

pre 3 godine

Niko se ne oglasava zbog ovakvog propagiranja pedofilije, time sto se detetu od 14 godina prikaci seksualno opredeljenje i interes? Pretpostavljam da bi se digla silna hajka i oglasila razna udruzenja, kada bi Luz spavala sa svojim vrsnjacima i nekim starijim prijateljima?

Vesna

pre 3 godine

Ovde je problem izrazena SEKSUALNOS DECE.Bilo bi OK da je neko od roditelja , rodjak ili bilo koji odrastao lik u crtacu homoseksualne orijentacije.Ali ovo mi lici na Andjelinu i njoj slicne,koji decu vaspitavaju da biraju kog pola ce biti, a ne sta im je priroda dala.
Radila sam u velikoj YU firmi sa ljudima koji su imali istopolne veze i bili isti kao i svi drugi .Neko predivan i njih smo voleli, a neko los covek i njih niko nije voleo i postovao.U jednom BG naselju sa nekada velikom firmon radili su i ziveli, posle rata u komunizmiu i homoseksualci i niko im nije pravio probleme.Normalno su napredovali u poslu kao i svi.Bili su divni,vredni i postovani ljudi, a svi smo znali za njihovo opredeljenje. Umrli su davno od starosti i rado ih se secamo.Problem je forsirati homoseksualnost kod dece.Da li je bormalno da se decak i devojcica ljube i upraznjavaju seks? Ovo mi lici na crtac za gej pedofile.

Nikola

pre 3 godine

@BDj Vrlo lepo si to objasnio samo ima tu jedna "kvaka" a to je da će ti sve nonormalno biti nametano dokle god imaš stav "nemam ništa protiv". Imam protiv, to je trovanje kao i mnoge druge stvari a ne svaka budala dobila pravo govora sem normalnog čoveka koji je potpuno neprimetan u ovom haosu od društva!

gg

pre 3 godine

Da me ubijes, ni sad ne bih znao kog su "seksualnog opredeljenja": Dusko Dugousko, Tom i Dzeri, vitez Koja... A koliko sam tek znao i koliko mi je to bilo bitno sa 7-8 godina.

no

pre 3 godine

Evo ja ceo zivot gledam crtace, filmove i serije sa heteroseksualnim likovima. Ceo zivot mi ispiraju mozak sa njihovom heteronormativnom propagandom, i opet nista ne pomaze. I dalje sam gej.

nešnl džiogrefik

pre 3 godine

Jao sto volim ove sto “Ne znaju kako da objasne deci”, pa na onaj nacin na koji je moja sestra svojoj deci objasnila da je ujka gej. A te prepodobne majke koje se plase pogubnom uticaja “gej mafije”, sto inace ne postoji, su mi omiljene, a onda kupi minic cerki sa 12 godina i lajkuje dok se puci i trti na instagramu. A to jelte, je manje pogubno?

npr

pre 3 godine

Mene je sramota od ovih komentara ispod ovih vesti. Toliko su ljudi ostrašćeni, pišu nebuloze, a pre svega laži! Svaka ljubav je prirodna i tu nema šta da se objašnjava, prenesite to na vašu decu kada već vaši roditelji nisu vaspitali.

rejna12

pre 3 godine

Iskreno, kao osoba koja je odrastala u generaciji gledajući crtaće gde to nije bilo ni bitno(npr. vlasnica bara u koji Šrek odlazi je trans, a ja to nisam zapazila pre skorijeg gledanja), meni to zaista nije uticajno. Kao budući roditelj neću detetu zabraniti da gleda takve crtaće, jer je to toliko beznačajan faktor što se crtaća tiče, a i to je samo seksualnost, nikakva bolest niti ludilo. Upravo ako im skrećete pažnju na to, deca će tek tada zapaziti i to smatrati nenormalnim ponašanjem. Pa koliko nas je gledalo Cartoon Network gde su likovi bili takvi? Mislite da nam je to nešto poremetilo?Naravno da ne.

BDj

pre 3 godine

Deca iz homoseksualnih brakova se i sami izjašnjavaju kao homoseksualci u 26% slučajeva.
Deca iz heteroseksualnih brakovela sebe deklarišu kao homoseksualce u manje od 4% slučajeva.
Toliko o uticaju sredine u kojoj se odrasta.
Ovo sa crtanim filmovima je, u najmanju ruku vrlo pogrešno, zlobno i neodgovorno.
Nemam apsolutno ništa protiv gay populacije, ali imam protiv toga da se homoseksualizam nameće kao nešto društveno normalno (i čak i poželjno)

tijana11

pre 3 godine

Niste zabrinuti što vam deca sa deset godina gledaju Zadruge, pokušavaju da budu kao Luna Đogani ili Sandra Afrika, ali vam lik iz crtaća, koji je samo druge seksualnosti, a koju deca neće ni registrovati, truje istu propagandom?Umesto da se ovoliko gadite i protivite homoseksualnosti, usmerite tu energiju ka sponzorušama i diktatorima koji vam svaki dan krase TV.

Robert

pre 3 godine

Ne sećam se da su nam junaci u crtanim filmovima bili seksualno opredeljeni kao deca?
Upravo su crtani filmovi bili poslednja oaza aseksualnosti u bilo kojoj relaciji.
Jer ne bi prošla cenzuru, za objavljivanje, koja bi filtrirala sadržaj kao neprikladan za mlađe id 18 god.
(Mediocritical, 19. avgust 2020 17:42)

Jesu bili seksualno opredeljeni, samo je sve to ulepšavano. Tom i Džeri scene kad se tuku oko neke mačke ko će da je zavede i poljubi, pa Džeri i neke mišice, Duško Dugoiško takođe ima scene sa zečicom... Ma, ima takvih scena sa svakim crtanim junakom, samo što su to bile isključivo heteroseksualne. Na dečji način se predstavljalo deci da je heteroseksualnost normalna stvar. Danas su se stvari promenile, pa je homoseksualnost takođe postala normalna i naravno da se pojavljuju takvi trendovi u svim sferama života kako bi se i to "približilo" svakoj osobi.

kralj

pre 3 godine

Do 1972 god.je homoseksualnost imalo sifru,tj. tretirala se kao bolest,koliko je lobi jak videlo se kad je 82 god.ukinuta sifra I mislim da se to zove opredeljenje,nemoguce da to nije prirodna anomalija ali to ne znaci da ih treba pobiti ali nametati da je to normalno,e pa gospodo,nije I nikada nece da bude ako je ostalo jos malo pameti na ovom svetu.

antiglobalizam

pre 3 godine

Novi svetski poredak , neokolonijalizam , globalizam , satanizam , pedofilija , homoseksualizam , to nam sve uvode kao standard , normalne stvari , ruse sve pred sobom , imaju medije ,imaju novac , imaju NATO , imaju razne svetske organizacije , kao SZO , MMF itd , sve pod plastom demokratije , sad im je glavni pik Lukasenko , ali to nije glavna meta ...

...

pre 3 godine

Deca kad vide homoseksualni par na nekom TV sadržaju (npr. u seriji Modern Family) nista ne pitaju, njima je ljubav kao takva jasna ako je okej prikazana. To je veća drama roditeljima koji imaju netolerantna stavove.

хотелијер

pre 3 godine

Ја заиста не могу другачије да објасним ово “како објаснити детету” дискусије сем крајњег недостатка интелигенције. Баш тако, сви ви који се бринете о “изложености деце геј пропаганди” треба да се запитате да ли имате довољно интелигенције да уопште подижете децу. Ја сам одрастао гледајући Том и Џерија, па ми није пало на памет да неког дигнем у ваздух. Гледао сам Пепе Твора, па нисам помишљао да силујем своје дригарице. Питање није “како објаснити деци” него “како објаснити родитељима”.

Glas

pre 3 godine

Sinhronizujem crtane filmove malo duže od decenije i gadi mi se kako sve više pokušavaju da poture homoseksualizam deci kao normalnu stvar.
Bojkot TV stanica koje ih puštaju je jedino rešenje

JJ Okocha

pre 3 godine

Diznijev crtać... Nekad je to bio etalon crtaća, danas za izbegavanje. Kompanija bi trebalo da se zapita kuda idu i zašto su uglavnom pomenuti u negativnoj konotaciji.

Jasna

pre 3 godine

Nije bas normalno ali mislim da decu treba od malih nogu edukovati o različitosti i to ne samo o homoseksualnosti vec i o boji koze, veri, telesnoj gradji, nekim bolestima ... Ja sam tako vaspitana.

sale

pre 3 godine

Ne sećam se da su nam junaci u crtanim filmovima bili seksualno opredeljeni kao deca?
...
(Mediocritical, 19. avgust 2020 17:42)

Ma baš. Aladin je jurio princezu, Pepeljuga princa, Trnova Ružica je imala svog princa, pa Lepotica i Zver itd. Možda nisi primećivao ali samo strejt likovi su prikazivani, pa su ipak neki odrasli gej iz te generacije. Nema ništa loše u tome da se pojavljuju i likovi koji nisu stereotip, kao što bi bili i poneki crnac, latino, azijat ili gej lik. I oni su nečija deca, ne zaslužuju manje ljubavi. Pre par vekova sve likove su morali da glume samo muškarci, pa i ženske ( valjda u doba Šekspira).

postujte decu

pre 3 godine

Ja zaista ne razumem zasto necija roditeljska netalentovanost treba da bude tema vesti. Sta da radite? Nista, pustite dete da gleda. Znaju i mladja deca za to da neke tete vole druge tete i da cike vole druge cike. Sta mislite, ako deca ne vide to do 18. godine, onda nece biti to? Bice, hteli vi to ili ne. Pruzite im ljubav, podrsku i da se osecaju dobro u svojoj kozi. A bolje objasnite zasto tata tuce mamu, pre nego da objasnjavate zasto cika voli ciku. Bolje ljubav nego rat, skim god i prema kome god.

nalogodavac

pre 3 godine

Kakve veze ima to, što je "homoseksualna junakinja"?!!
(Smuleco, 19. avgust 2020 17:49)

Ima veze! Decu ostavite na miru, a svoju propagandu možete da forsirate na drugim mestima, kao što inače radite.

Apatrid

pre 3 godine

Kako ima da se ponasaju? Kao da je to nesto cudno ili nenormalno? Kao nasilje i droga po filmovima su ok, ali ako se devojci svidja druga devojka, odjednom su roditelji u problemu kako svom detetu objasniti?

Eto tako

pre 3 godine

Seksualno opredeljenje devojcice od 14 godina? Interesantno. Odmah znas da ce nesto biti dobro ako je glavna tema sexualna orijentacija junaka. Go woke, go broke sto bi rekli oni preko bare

Harizmatican

pre 3 godine

Vidis sine Marko misli da su on i Ivan samo drugovi, ali Marko ne zna da bi Ivan voleo da bude sa Markom ono sto bi Marko voleo da bude sa Milicom.

Sempervivum

pre 3 godine

До скора је увлачење сексуалности у приче за децу било забрањено, на неки начин. Чини ми се да то важи и даље..., осим када је у питању хомосексуалност! Њима је изгледа све дозвољено. Свет је отишао дођавола.

eee

pre 3 godine

Čak i da je Homosek. bolest, to je društveno neprihvatljivo. I svaki taj bi morao da se izbori sa tom bolešću!
Zamisli, ja sad volim žene i bolestan sam koliko volim žene, to me ne opravdava da ih ja zlostavljam. Mislim, ovo prvo nije na silu. Ali kažem, da svako mora i može da se izbori sam sa sobom protiv toga. Kada bi svako bio TO, onda nas na planeti ne bi imalo do 2050 god.

Protoss

pre 3 godine

Neverovatno kako je korporativni neoliberalni zapad naterao da se psiha, svet prilagodi i prihvati stvari koje u zivotu sa normalne tacke gledista nema veze sa normlanoscu.. Cak se i medicina, u ovom slucaju psihologija i psihijatrija menjaju u korist korporativne logike prihvatanje svega sto oni diktiraju, to vam je primer psihologa u ovoj emisiji i njeno objasnjenje. Uostalom, pedofilsko iluminatska industrija nema nameru da stane u porobljavanju ljudske svesti, pogleda i prihvatanja nove nenormalnosti kao normalnost. Tako imate istinitu pricu u Engleskoj i Americi, kako je politicarka iz laburisticke partije u Engleskoj htela da progura zakon o pristajanju na seks mladih devojcica i pomeri granicu na 14 godina. U Americi, jedna sudijnica iz okruga severne Karoline, isto htela da ozakoni stupanje u seksualne odnose sa 12 godina i to je ono sto svi moramo da se zabrinemo, da postoji neverovatno jak lobi, koji takozvane "slobode" izrazavanja pretvara u sredstvo za ostvarivanje interesa novog svetskog poretka i najmocnijih. LGBT lobi, pedofilski lobi, lobi za ozakonjivanje koriscenja droga etc.. Da su Hitler i njegovi drugovi zivi, ne bi verovali da su oni bili male bebe za ove danas..

Mrgud

pre 3 godine

Jednostavno - objasniti detetu pojam propagande, zašto propaganda postoji, i da je ono zbog čega propaganda postoji u realnosti UVEK postavljeno na klimavim nogama, zbog čega se propaganda i koristi. Takođe, da je sklonost koju propagiraju alfabet manjine aberacija, a da neke čike i tete koje imaju određenu korist od toga tu aberaciju promovišu. Naravno, i srećnu okolnost da tu aberaciju ima samo 2-3% ljudi.

Maja

pre 3 godine

Zašto junakinja nije dete sa, na primer, daunovim sindromom?
To bi bilo primereno dečjem uzrastu, uvoditi ih u svet različitosti, tolerancije i inkluzije. Seksualnosti nije mesto u crtanim filmovima. Postoji vreme i uzrast za sve. Dakle, kategorički - ne.

Mediocritical

pre 3 godine

Ne sećam se da su nam junaci u crtanim filmovima bili seksualno opredeljeni kao deca?
Upravo su crtani filmovi bili poslednja oaza aseksualnosti u bilo kojoj relaciji.
Jer ne bi prošla cenzuru, za objavljivanje, koja bi filtrirala sadržaj kao neprikladan za mlađe id 18 god.
Šta je danas kriterijum mlađe id 18 god? Porno filmovi sigurno nisu.

Maja

pre 3 godine

Zašto junakinja nije dete sa, na primer, daunovim sindromom?
To bi bilo primereno dečjem uzrastu, uvoditi ih u svet različitosti, tolerancije i inkluzije. Seksualnosti nije mesto u crtanim filmovima. Postoji vreme i uzrast za sve. Dakle, kategorički - ne.

Mediocritical

pre 3 godine

Ne sećam se da su nam junaci u crtanim filmovima bili seksualno opredeljeni kao deca?
Upravo su crtani filmovi bili poslednja oaza aseksualnosti u bilo kojoj relaciji.
Jer ne bi prošla cenzuru, za objavljivanje, koja bi filtrirala sadržaj kao neprikladan za mlađe id 18 god.
Šta je danas kriterijum mlađe id 18 god? Porno filmovi sigurno nisu.

Glas

pre 3 godine

Sinhronizujem crtane filmove malo duže od decenije i gadi mi se kako sve više pokušavaju da poture homoseksualizam deci kao normalnu stvar.
Bojkot TV stanica koje ih puštaju je jedino rešenje

Eto tako

pre 3 godine

Seksualno opredeljenje devojcice od 14 godina? Interesantno. Odmah znas da ce nesto biti dobro ako je glavna tema sexualna orijentacija junaka. Go woke, go broke sto bi rekli oni preko bare

Protoss

pre 3 godine

Neverovatno kako je korporativni neoliberalni zapad naterao da se psiha, svet prilagodi i prihvati stvari koje u zivotu sa normalne tacke gledista nema veze sa normlanoscu.. Cak se i medicina, u ovom slucaju psihologija i psihijatrija menjaju u korist korporativne logike prihvatanje svega sto oni diktiraju, to vam je primer psihologa u ovoj emisiji i njeno objasnjenje. Uostalom, pedofilsko iluminatska industrija nema nameru da stane u porobljavanju ljudske svesti, pogleda i prihvatanja nove nenormalnosti kao normalnost. Tako imate istinitu pricu u Engleskoj i Americi, kako je politicarka iz laburisticke partije u Engleskoj htela da progura zakon o pristajanju na seks mladih devojcica i pomeri granicu na 14 godina. U Americi, jedna sudijnica iz okruga severne Karoline, isto htela da ozakoni stupanje u seksualne odnose sa 12 godina i to je ono sto svi moramo da se zabrinemo, da postoji neverovatno jak lobi, koji takozvane "slobode" izrazavanja pretvara u sredstvo za ostvarivanje interesa novog svetskog poretka i najmocnijih. LGBT lobi, pedofilski lobi, lobi za ozakonjivanje koriscenja droga etc.. Da su Hitler i njegovi drugovi zivi, ne bi verovali da su oni bili male bebe za ove danas..

BDj

pre 3 godine

Deca iz homoseksualnih brakova se i sami izjašnjavaju kao homoseksualci u 26% slučajeva.
Deca iz heteroseksualnih brakovela sebe deklarišu kao homoseksualce u manje od 4% slučajeva.
Toliko o uticaju sredine u kojoj se odrasta.
Ovo sa crtanim filmovima je, u najmanju ruku vrlo pogrešno, zlobno i neodgovorno.
Nemam apsolutno ništa protiv gay populacije, ali imam protiv toga da se homoseksualizam nameće kao nešto društveno normalno (i čak i poželjno)

JJ Okocha

pre 3 godine

Diznijev crtać... Nekad je to bio etalon crtaća, danas za izbegavanje. Kompanija bi trebalo da se zapita kuda idu i zašto su uglavnom pomenuti u negativnoj konotaciji.

Mrgud

pre 3 godine

Jednostavno - objasniti detetu pojam propagande, zašto propaganda postoji, i da je ono zbog čega propaganda postoji u realnosti UVEK postavljeno na klimavim nogama, zbog čega se propaganda i koristi. Takođe, da je sklonost koju propagiraju alfabet manjine aberacija, a da neke čike i tete koje imaju određenu korist od toga tu aberaciju promovišu. Naravno, i srećnu okolnost da tu aberaciju ima samo 2-3% ljudi.

...

pre 3 godine

Deca kad vide homoseksualni par na nekom TV sadržaju (npr. u seriji Modern Family) nista ne pitaju, njima je ljubav kao takva jasna ako je okej prikazana. To je veća drama roditeljima koji imaju netolerantna stavove.

nalogodavac

pre 3 godine

Kakve veze ima to, što je "homoseksualna junakinja"?!!
(Smuleco, 19. avgust 2020 17:49)

Ima veze! Decu ostavite na miru, a svoju propagandu možete da forsirate na drugim mestima, kao što inače radite.

kralj

pre 3 godine

Do 1972 god.je homoseksualnost imalo sifru,tj. tretirala se kao bolest,koliko je lobi jak videlo se kad je 82 god.ukinuta sifra I mislim da se to zove opredeljenje,nemoguce da to nije prirodna anomalija ali to ne znaci da ih treba pobiti ali nametati da je to normalno,e pa gospodo,nije I nikada nece da bude ako je ostalo jos malo pameti na ovom svetu.

tijana11

pre 3 godine

Niste zabrinuti što vam deca sa deset godina gledaju Zadruge, pokušavaju da budu kao Luna Đogani ili Sandra Afrika, ali vam lik iz crtaća, koji je samo druge seksualnosti, a koju deca neće ni registrovati, truje istu propagandom?Umesto da se ovoliko gadite i protivite homoseksualnosti, usmerite tu energiju ka sponzorušama i diktatorima koji vam svaki dan krase TV.

Harizmatican

pre 3 godine

Vidis sine Marko misli da su on i Ivan samo drugovi, ali Marko ne zna da bi Ivan voleo da bude sa Markom ono sto bi Marko voleo da bude sa Milicom.

хотелијер

pre 3 godine

Ја заиста не могу другачије да објасним ово “како објаснити детету” дискусије сем крајњег недостатка интелигенције. Баш тако, сви ви који се бринете о “изложености деце геј пропаганди” треба да се запитате да ли имате довољно интелигенције да уопште подижете децу. Ја сам одрастао гледајући Том и Џерија, па ми није пало на памет да неког дигнем у ваздух. Гледао сам Пепе Твора, па нисам помишљао да силујем своје дригарице. Питање није “како објаснити деци” него “како објаснити родитељима”.

postujte decu

pre 3 godine

Ja zaista ne razumem zasto necija roditeljska netalentovanost treba da bude tema vesti. Sta da radite? Nista, pustite dete da gleda. Znaju i mladja deca za to da neke tete vole druge tete i da cike vole druge cike. Sta mislite, ako deca ne vide to do 18. godine, onda nece biti to? Bice, hteli vi to ili ne. Pruzite im ljubav, podrsku i da se osecaju dobro u svojoj kozi. A bolje objasnite zasto tata tuce mamu, pre nego da objasnjavate zasto cika voli ciku. Bolje ljubav nego rat, skim god i prema kome god.

Sempervivum

pre 3 godine

До скора је увлачење сексуалности у приче за децу било забрањено, на неки начин. Чини ми се да то важи и даље..., осим када је у питању хомосексуалност! Њима је изгледа све дозвољено. Свет је отишао дођавола.

npr

pre 3 godine

Mene je sramota od ovih komentara ispod ovih vesti. Toliko su ljudi ostrašćeni, pišu nebuloze, a pre svega laži! Svaka ljubav je prirodna i tu nema šta da se objašnjava, prenesite to na vašu decu kada već vaši roditelji nisu vaspitali.

rejna12

pre 3 godine

Iskreno, kao osoba koja je odrastala u generaciji gledajući crtaće gde to nije bilo ni bitno(npr. vlasnica bara u koji Šrek odlazi je trans, a ja to nisam zapazila pre skorijeg gledanja), meni to zaista nije uticajno. Kao budući roditelj neću detetu zabraniti da gleda takve crtaće, jer je to toliko beznačajan faktor što se crtaća tiče, a i to je samo seksualnost, nikakva bolest niti ludilo. Upravo ako im skrećete pažnju na to, deca će tek tada zapaziti i to smatrati nenormalnim ponašanjem. Pa koliko nas je gledalo Cartoon Network gde su likovi bili takvi? Mislite da nam je to nešto poremetilo?Naravno da ne.

sale

pre 3 godine

Ne sećam se da su nam junaci u crtanim filmovima bili seksualno opredeljeni kao deca?
...
(Mediocritical, 19. avgust 2020 17:42)

Ma baš. Aladin je jurio princezu, Pepeljuga princa, Trnova Ružica je imala svog princa, pa Lepotica i Zver itd. Možda nisi primećivao ali samo strejt likovi su prikazivani, pa su ipak neki odrasli gej iz te generacije. Nema ništa loše u tome da se pojavljuju i likovi koji nisu stereotip, kao što bi bili i poneki crnac, latino, azijat ili gej lik. I oni su nečija deca, ne zaslužuju manje ljubavi. Pre par vekova sve likove su morali da glume samo muškarci, pa i ženske ( valjda u doba Šekspira).

antiglobalizam

pre 3 godine

Novi svetski poredak , neokolonijalizam , globalizam , satanizam , pedofilija , homoseksualizam , to nam sve uvode kao standard , normalne stvari , ruse sve pred sobom , imaju medije ,imaju novac , imaju NATO , imaju razne svetske organizacije , kao SZO , MMF itd , sve pod plastom demokratije , sad im je glavni pik Lukasenko , ali to nije glavna meta ...

Jasna

pre 3 godine

Nije bas normalno ali mislim da decu treba od malih nogu edukovati o različitosti i to ne samo o homoseksualnosti vec i o boji koze, veri, telesnoj gradji, nekim bolestima ... Ja sam tako vaspitana.

Apatrid

pre 3 godine

Kako ima da se ponasaju? Kao da je to nesto cudno ili nenormalno? Kao nasilje i droga po filmovima su ok, ali ako se devojci svidja druga devojka, odjednom su roditelji u problemu kako svom detetu objasniti?

Robert

pre 3 godine

Ne sećam se da su nam junaci u crtanim filmovima bili seksualno opredeljeni kao deca?
Upravo su crtani filmovi bili poslednja oaza aseksualnosti u bilo kojoj relaciji.
Jer ne bi prošla cenzuru, za objavljivanje, koja bi filtrirala sadržaj kao neprikladan za mlađe id 18 god.
(Mediocritical, 19. avgust 2020 17:42)

Jesu bili seksualno opredeljeni, samo je sve to ulepšavano. Tom i Džeri scene kad se tuku oko neke mačke ko će da je zavede i poljubi, pa Džeri i neke mišice, Duško Dugoiško takođe ima scene sa zečicom... Ma, ima takvih scena sa svakim crtanim junakom, samo što su to bile isključivo heteroseksualne. Na dečji način se predstavljalo deci da je heteroseksualnost normalna stvar. Danas su se stvari promenile, pa je homoseksualnost takođe postala normalna i naravno da se pojavljuju takvi trendovi u svim sferama života kako bi se i to "približilo" svakoj osobi.

duke

pre 3 godine

"Da me ubijes, ni sad ne bih znao kog su "seksualnog opredeljenja": Dusko Dugousko, Tom i Dzeri, vitez Koja... A koliko sam tek znao i koliko mi je to bilo bitno sa 7-8 godina.
(gg, 20. avgust 2020 07:58)"

A bik ferdinand koji je nije hteo da bude kao drugi bikovi nego je samo sedeo i mirisao cvece? :) Nekako mi je uvek bio gej :)
Inace ga je napisao licno Volt Dizni tridesetih godina ;)
Eto pa nije nam se nista desilo.

Maxer

pre 3 godine

Pošto vidim da veliki broj LGBT populacije komentariše ovde, imam samo jednu poruku: Dragi moji, homoseksualizam je ozbiljan emotivni poremećaj. Ja vas ne mrzim i ne želim bilo koga da vređam. Vama treba medicinska pomoć (koju većina vas ne prihvata), kao i svakoj drugoj bolesnoj osobi. Propaganda homoseksualizma maloletnoj deci je, jednostavno, pogrešna. Ne pokušavajte da progurate nešto neprirodno (nešto što ne omogućava nastavak vrste) kao normalno. Nije normalno i nikada neće biti. Biću prvi koji će vas zaštititi od napada agresivnih homofoba, ali i prvi koji će vas zaustaviti u pokušaju nametanja degeneričnog ponašanja kao normalnog.

Vesna

pre 3 godine

Ovde je problem izrazena SEKSUALNOS DECE.Bilo bi OK da je neko od roditelja , rodjak ili bilo koji odrastao lik u crtacu homoseksualne orijentacije.Ali ovo mi lici na Andjelinu i njoj slicne,koji decu vaspitavaju da biraju kog pola ce biti, a ne sta im je priroda dala.
Radila sam u velikoj YU firmi sa ljudima koji su imali istopolne veze i bili isti kao i svi drugi .Neko predivan i njih smo voleli, a neko los covek i njih niko nije voleo i postovao.U jednom BG naselju sa nekada velikom firmon radili su i ziveli, posle rata u komunizmiu i homoseksualci i niko im nije pravio probleme.Normalno su napredovali u poslu kao i svi.Bili su divni,vredni i postovani ljudi, a svi smo znali za njihovo opredeljenje. Umrli su davno od starosti i rado ih se secamo.Problem je forsirati homoseksualnost kod dece.Da li je bormalno da se decak i devojcica ljube i upraznjavaju seks? Ovo mi lici na crtac za gej pedofile.

stefan

pre 3 godine

Deca iz homoseksualnih brakova se i sami izjašnjavaju kao homoseksualci u 26% slučajeva.
Deca iz heteroseksualnih brakovela sebe deklarišu kao homoseksualce u manje od 4% slučajeva.
Toliko o uticaju sredine u kojoj se odrasta.
Ovo sa crtanim filmovima je, u najmanju ruku vrlo pogrešno, zlobno i neodgovorno.
Nemam apsolutno ništa protiv gay populacije, ali imam protiv toga da se homoseksualizam nameće kao nešto društveno normalno (i čak i poželjno)
(BDj, 19. avgust 2020 22:53)

Sve si rekao na fin nacin.
Vrlo dobro

d.k.

pre 3 godine

Diznijeve serije su jako pouzdane za stvaranje zdravih licnosti, scenario pregledaju i pedagozi i pshilozi. Homoseksualizam kao prisutna i prirodna se i treba prestaviti kao normalna stvar. Ima tinejdzera homosekusalaca i treba ih prikazati vrsnjacima kao normalne licnosti koje takodje mogu biti heroji. Domaci decji psiholog je vidim primetio da trend dolazi sa zapada ali je izostavio da zapad pohvali zbog toga i meni malo doveo sumnju u svoju strucnost... Nemam vas zasto lagati, heteroseksualan sam, i nisam ni latentnost ka homoseksualizmu primetio istrazivajuci sebe, pa mozda zbog toga mogu da razumem potpuno razlicitu seksualnost od svoje i da je bez ikakvog osecaja anksioznosti podrzim.

roditelj

pre 3 godine

Ovo je strasno koliko se atakuje na porodicu.

Prvo, dete mogu da naprave ISKLJUCIVO musko i zensko.
Ko je onda dao pravo da se deci svasta prikazuje, ili da ih svako usvaja?!
To je teski kriminal, silovanje duha i uma. Zato komentari i jesu ostrasceni, ali najveci problem je ako se ostane samo na komentarima.

Vama niko ne brani da u svoja 4 coska radite sta hocete. Ali vi sada napadate na nasu decu i otimate ih kroz razne organizacije za usvajanje, a sve zahvaljujuci bolesnim zakonima koje donose ti vasi u vladama i skupstinama drzava. Krajnje je vreme da bar mi roditelji ustanemo i vratimo svoj ukradeni suverenitet. Svim sredstvima.

stefan

pre 3 godine

Maliciozno predstavljanje lgbt price kao normalne i sve te fukare u rijalitijima su jednako zlo..lgbt je u redu.. To je poremecaj seksualnosti i tu nema price. Bitna je ljubav i podrzavamo sve vidove ljubavi na ovom svetu.. ali decici od 2 godine pustati lgbt likove je ogavno koliko u je.....a u zadruzi

eee

pre 3 godine

Čak i da je Homosek. bolest, to je društveno neprihvatljivo. I svaki taj bi morao da se izbori sa tom bolešću!
Zamisli, ja sad volim žene i bolestan sam koliko volim žene, to me ne opravdava da ih ja zlostavljam. Mislim, ovo prvo nije na silu. Ali kažem, da svako mora i može da se izbori sam sa sobom protiv toga. Kada bi svako bio TO, onda nas na planeti ne bi imalo do 2050 god.

Ena

pre 3 godine

Deca iz homoseksualnih brakova se i sami izjašnjavaju kao homoseksualci u 26% slučajeva.
Deca iz heteroseksualnih brakovela sebe deklarišu kao homoseksualce u manje od 4% slučajeva.
Toliko o uticaju sredine u kojoj se odrasta.
Ovo sa crtanim filmovima je, u najmanju ruku vrlo pogrešno, zlobno i neodgovorno.
Nemam apsolutno ništa protiv gay populacije, ali imam protiv toga da se homoseksualizam nameće kao nešto društveno normalno (i čak i poželjno)
(BDj)

Broj dece iz homoseksualnih brakova je mrvicu manji od onih kome su roditelji heteroseksualni- 24% od 1000 dece je 240, 4% od milijarde je 40 000 000...karikiram ali je toliko to.
Bez obzira u kojoj državi živeli, velik broj tinejdžera koji su gay postanu depresivni, samopovređuju se, pokušaju samoubistvo..
da li je pogrešno da se i jedno dete ne oseća usamljeno, neshvaćeno, nevoljeno ako mu taj crtić ukaže da nije samo?

Mogu da stavim ruku u vatru da niko nije postao gay zato što je video na filmu. Mislim- i vi ste sigurno videli bar jedan film sa homoseksualcima pa niste postali gay. Ali ima dosta onih koji zbog odbijanja prihvatanja svoje seksualnosti ulaze u heteroseksualne brakove, okreću se alkoholizmu, maltretiraju porodicu, tuku..jer ne mogu priznati da su gay i da ne žele seks,grizu se i uništavaju ( imam primer iz šire familije)

Ja

pre 3 godine

Deca vide svet srugim ocima,iz svoje perspektive, shvatite to! Kad sam bila mala, ako bi se slucajno na tv-u pojavila neka scena dvoje nagih, neki peting gde se dvoje ljube po telu, ja bih pitala "Zasto se ovi ujedaju?". Deca scenu pravog seksa dozivljavaju kao akt agresije nad zenom, jer njima to tako izgleda. Ne mozete sostvena shvatanja da primenjujete na deci, jer je to zlostavljanje dece! Decu ne zanima ni vas heteroseksualizam, ni vas hhmomoseksualizam, jer to su deca i ne treba da ih zanima, za njih je seks strani pojam i ne mogu da ga shvate! Sve ovo je prljava seksualizacija dece i nastojanje da se deca pretvore kako u seksualne subjekte, tako i u seksualne objekte, sto je potpuno suprotno prirodi samog deteta. Ostavite decu na miru, izopacenici!

no

pre 3 godine

Evo ja ceo zivot gledam crtace, filmove i serije sa heteroseksualnim likovima. Ceo zivot mi ispiraju mozak sa njihovom heteronormativnom propagandom, i opet nista ne pomaze. I dalje sam gej.

nešnl džiogrefik

pre 3 godine

Jao sto volim ove sto “Ne znaju kako da objasne deci”, pa na onaj nacin na koji je moja sestra svojoj deci objasnila da je ujka gej. A te prepodobne majke koje se plase pogubnom uticaja “gej mafije”, sto inace ne postoji, su mi omiljene, a onda kupi minic cerki sa 12 godina i lajkuje dok se puci i trti na instagramu. A to jelte, je manje pogubno?

Nikola

pre 3 godine

@BDj Vrlo lepo si to objasnio samo ima tu jedna "kvaka" a to je da će ti sve nonormalno biti nametano dokle god imaš stav "nemam ništa protiv". Imam protiv, to je trovanje kao i mnoge druge stvari a ne svaka budala dobila pravo govora sem normalnog čoveka koji je potpuno neprimetan u ovom haosu od društva!

Xyx

pre 3 godine

Niko se ne oglasava zbog ovakvog propagiranja pedofilije, time sto se detetu od 14 godina prikaci seksualno opredeljenje i interes? Pretpostavljam da bi se digla silna hajka i oglasila razna udruzenja, kada bi Luz spavala sa svojim vrsnjacima i nekim starijim prijateljima?

gg

pre 3 godine

Da me ubijes, ni sad ne bih znao kog su "seksualnog opredeljenja": Dusko Dugousko, Tom i Dzeri, vitez Koja... A koliko sam tek znao i koliko mi je to bilo bitno sa 7-8 godina.

BaneBl

pre 3 godine

Najgore od svega je sto se na silu stidljivi djecaci koji nemaju uspjeha kod djevojcica prevode u homoseksualce jer eto vidite sa djecacima se osjeca prirodno a prema djevojcicama uzdrzano.
Kad prepoznaju tu nesigurnost kod djecaka oni kazu o pa ti si homoseksualac..

Andrijana mikkelsen

pre 3 godine

Ono što se meni sviđa u 21 veku je to što sada imamo mogućnost da imamo televizore koje mi možemo da kontrolišemo kao roditelji i Puštamo deci isključivo ono što mi hoćemo na primer Netflix na primer YouTube Pa lepo si namestiš onako kako ti hoćeš kao roditelj i potpuno kontrolišeš šta će tvoje dete da gleda prema tome i jeste Možda je malo skuplja platiti takav televizor ali kada pogledam i pročitam sve ovo prethodno to je ipak još i najjeftinije u odnosu na budućnost mog deteta koje treba da me košta a ne mogu da ispravim ovakve greške sramota

pacific202

pre 3 godine

"...Dragi moji, homoseksualizam je ozbiljan emotivni poremećaj. Ja vas ne mrzim i ne želim bilo koga da vređam. Vama treba medicinska pomoć (koju većina vas ne prihvata), kao i svakoj drugoj bolesnoj osobi...
(Maxer, 20. avgust 2020 16:22)"

Vidi ovako, postoje tipovi svesti i tipovi tela u kome svest boravi.

Svest muska u telu muskom, heterosekulnost
Svest zenska u telu muskom, homoseksualnost
Svest zenska u telu zenskom, heteroseksualnost
Svest muska u telu zenskom, homoseksualnost (lesbo)
Svest univerzalna u telu musko/zenskom, biseksualnost.
Svest bezpolna u telu musko/zenskom, aseksualnost.

Svest je nesto sto dolazi u materijalno, pshiholozi je nazivaju svest, drugi je nazivaju dusa. Nije materijalna i opipljiva stvar ali je postojaca. Covek (telo) moze da zivi i bez svesti neko vreme, koma.
Nema psihijatra (coveka) koji ti moze promeniti svest jer svest je ono sto si ti, ispred tela koga imas. Mozes izmeniti telo odnosno pol.

...

pre 3 godine

Deca kad vide homoseksualni par na nekom TV sadržaju (npr. u seriji Modern Family) nista ne pitaju, njima je ljubav kao takva jasna ako je okej prikazana. To je veća drama roditeljima koji imaju netolerantna stavove.

npr

pre 3 godine

Mene je sramota od ovih komentara ispod ovih vesti. Toliko su ljudi ostrašćeni, pišu nebuloze, a pre svega laži! Svaka ljubav je prirodna i tu nema šta da se objašnjava, prenesite to na vašu decu kada već vaši roditelji nisu vaspitali.

Robert

pre 3 godine

Ne sećam se da su nam junaci u crtanim filmovima bili seksualno opredeljeni kao deca?
Upravo su crtani filmovi bili poslednja oaza aseksualnosti u bilo kojoj relaciji.
Jer ne bi prošla cenzuru, za objavljivanje, koja bi filtrirala sadržaj kao neprikladan za mlađe id 18 god.
(Mediocritical, 19. avgust 2020 17:42)

Jesu bili seksualno opredeljeni, samo je sve to ulepšavano. Tom i Džeri scene kad se tuku oko neke mačke ko će da je zavede i poljubi, pa Džeri i neke mišice, Duško Dugoiško takođe ima scene sa zečicom... Ma, ima takvih scena sa svakim crtanim junakom, samo što su to bile isključivo heteroseksualne. Na dečji način se predstavljalo deci da je heteroseksualnost normalna stvar. Danas su se stvari promenile, pa je homoseksualnost takođe postala normalna i naravno da se pojavljuju takvi trendovi u svim sferama života kako bi se i to "približilo" svakoj osobi.

postujte decu

pre 3 godine

Ja zaista ne razumem zasto necija roditeljska netalentovanost treba da bude tema vesti. Sta da radite? Nista, pustite dete da gleda. Znaju i mladja deca za to da neke tete vole druge tete i da cike vole druge cike. Sta mislite, ako deca ne vide to do 18. godine, onda nece biti to? Bice, hteli vi to ili ne. Pruzite im ljubav, podrsku i da se osecaju dobro u svojoj kozi. A bolje objasnite zasto tata tuce mamu, pre nego da objasnjavate zasto cika voli ciku. Bolje ljubav nego rat, skim god i prema kome god.

Glas

pre 3 godine

Sinhronizujem crtane filmove malo duže od decenije i gadi mi se kako sve više pokušavaju da poture homoseksualizam deci kao normalnu stvar.
Bojkot TV stanica koje ih puštaju je jedino rešenje

eee

pre 3 godine

Čak i da je Homosek. bolest, to je društveno neprihvatljivo. I svaki taj bi morao da se izbori sa tom bolešću!
Zamisli, ja sad volim žene i bolestan sam koliko volim žene, to me ne opravdava da ih ja zlostavljam. Mislim, ovo prvo nije na silu. Ali kažem, da svako mora i može da se izbori sam sa sobom protiv toga. Kada bi svako bio TO, onda nas na planeti ne bi imalo do 2050 god.

kralj

pre 3 godine

Do 1972 god.je homoseksualnost imalo sifru,tj. tretirala se kao bolest,koliko je lobi jak videlo se kad je 82 god.ukinuta sifra I mislim da se to zove opredeljenje,nemoguce da to nije prirodna anomalija ali to ne znaci da ih treba pobiti ali nametati da je to normalno,e pa gospodo,nije I nikada nece da bude ako je ostalo jos malo pameti na ovom svetu.

Protoss

pre 3 godine

Neverovatno kako je korporativni neoliberalni zapad naterao da se psiha, svet prilagodi i prihvati stvari koje u zivotu sa normalne tacke gledista nema veze sa normlanoscu.. Cak se i medicina, u ovom slucaju psihologija i psihijatrija menjaju u korist korporativne logike prihvatanje svega sto oni diktiraju, to vam je primer psihologa u ovoj emisiji i njeno objasnjenje. Uostalom, pedofilsko iluminatska industrija nema nameru da stane u porobljavanju ljudske svesti, pogleda i prihvatanja nove nenormalnosti kao normalnost. Tako imate istinitu pricu u Engleskoj i Americi, kako je politicarka iz laburisticke partije u Engleskoj htela da progura zakon o pristajanju na seks mladih devojcica i pomeri granicu na 14 godina. U Americi, jedna sudijnica iz okruga severne Karoline, isto htela da ozakoni stupanje u seksualne odnose sa 12 godina i to je ono sto svi moramo da se zabrinemo, da postoji neverovatno jak lobi, koji takozvane "slobode" izrazavanja pretvara u sredstvo za ostvarivanje interesa novog svetskog poretka i najmocnijih. LGBT lobi, pedofilski lobi, lobi za ozakonjivanje koriscenja droga etc.. Da su Hitler i njegovi drugovi zivi, ne bi verovali da su oni bili male bebe za ove danas..

Mrgud

pre 3 godine

Jednostavno - objasniti detetu pojam propagande, zašto propaganda postoji, i da je ono zbog čega propaganda postoji u realnosti UVEK postavljeno na klimavim nogama, zbog čega se propaganda i koristi. Takođe, da je sklonost koju propagiraju alfabet manjine aberacija, a da neke čike i tete koje imaju određenu korist od toga tu aberaciju promovišu. Naravno, i srećnu okolnost da tu aberaciju ima samo 2-3% ljudi.

tijana11

pre 3 godine

Niste zabrinuti što vam deca sa deset godina gledaju Zadruge, pokušavaju da budu kao Luna Đogani ili Sandra Afrika, ali vam lik iz crtaća, koji je samo druge seksualnosti, a koju deca neće ni registrovati, truje istu propagandom?Umesto da se ovoliko gadite i protivite homoseksualnosti, usmerite tu energiju ka sponzorušama i diktatorima koji vam svaki dan krase TV.

Apatrid

pre 3 godine

Kako ima da se ponasaju? Kao da je to nesto cudno ili nenormalno? Kao nasilje i droga po filmovima su ok, ali ako se devojci svidja druga devojka, odjednom su roditelji u problemu kako svom detetu objasniti?

sale

pre 3 godine

Ne sećam se da su nam junaci u crtanim filmovima bili seksualno opredeljeni kao deca?
...
(Mediocritical, 19. avgust 2020 17:42)

Ma baš. Aladin je jurio princezu, Pepeljuga princa, Trnova Ružica je imala svog princa, pa Lepotica i Zver itd. Možda nisi primećivao ali samo strejt likovi su prikazivani, pa su ipak neki odrasli gej iz te generacije. Nema ništa loše u tome da se pojavljuju i likovi koji nisu stereotip, kao što bi bili i poneki crnac, latino, azijat ili gej lik. I oni su nečija deca, ne zaslužuju manje ljubavi. Pre par vekova sve likove su morali da glume samo muškarci, pa i ženske ( valjda u doba Šekspira).

хотелијер

pre 3 godine

Ја заиста не могу другачије да објасним ово “како објаснити детету” дискусије сем крајњег недостатка интелигенције. Баш тако, сви ви који се бринете о “изложености деце геј пропаганди” треба да се запитате да ли имате довољно интелигенције да уопште подижете децу. Ја сам одрастао гледајући Том и Џерија, па ми није пало на памет да неког дигнем у ваздух. Гледао сам Пепе Твора, па нисам помишљао да силујем своје дригарице. Питање није “како објаснити деци” него “како објаснити родитељима”.

Jasna

pre 3 godine

Nije bas normalno ali mislim da decu treba od malih nogu edukovati o različitosti i to ne samo o homoseksualnosti vec i o boji koze, veri, telesnoj gradji, nekim bolestima ... Ja sam tako vaspitana.

BDj

pre 3 godine

Deca iz homoseksualnih brakova se i sami izjašnjavaju kao homoseksualci u 26% slučajeva.
Deca iz heteroseksualnih brakovela sebe deklarišu kao homoseksualce u manje od 4% slučajeva.
Toliko o uticaju sredine u kojoj se odrasta.
Ovo sa crtanim filmovima je, u najmanju ruku vrlo pogrešno, zlobno i neodgovorno.
Nemam apsolutno ništa protiv gay populacije, ali imam protiv toga da se homoseksualizam nameće kao nešto društveno normalno (i čak i poželjno)

nalogodavac

pre 3 godine

Kakve veze ima to, što je "homoseksualna junakinja"?!!
(Smuleco, 19. avgust 2020 17:49)

Ima veze! Decu ostavite na miru, a svoju propagandu možete da forsirate na drugim mestima, kao što inače radite.

JJ Okocha

pre 3 godine

Diznijev crtać... Nekad je to bio etalon crtaća, danas za izbegavanje. Kompanija bi trebalo da se zapita kuda idu i zašto su uglavnom pomenuti u negativnoj konotaciji.

antiglobalizam

pre 3 godine

Novi svetski poredak , neokolonijalizam , globalizam , satanizam , pedofilija , homoseksualizam , to nam sve uvode kao standard , normalne stvari , ruse sve pred sobom , imaju medije ,imaju novac , imaju NATO , imaju razne svetske organizacije , kao SZO , MMF itd , sve pod plastom demokratije , sad im je glavni pik Lukasenko , ali to nije glavna meta ...

Maja

pre 3 godine

Zašto junakinja nije dete sa, na primer, daunovim sindromom?
To bi bilo primereno dečjem uzrastu, uvoditi ih u svet različitosti, tolerancije i inkluzije. Seksualnosti nije mesto u crtanim filmovima. Postoji vreme i uzrast za sve. Dakle, kategorički - ne.

rejna12

pre 3 godine

Iskreno, kao osoba koja je odrastala u generaciji gledajući crtaće gde to nije bilo ni bitno(npr. vlasnica bara u koji Šrek odlazi je trans, a ja to nisam zapazila pre skorijeg gledanja), meni to zaista nije uticajno. Kao budući roditelj neću detetu zabraniti da gleda takve crtaće, jer je to toliko beznačajan faktor što se crtaća tiče, a i to je samo seksualnost, nikakva bolest niti ludilo. Upravo ako im skrećete pažnju na to, deca će tek tada zapaziti i to smatrati nenormalnim ponašanjem. Pa koliko nas je gledalo Cartoon Network gde su likovi bili takvi? Mislite da nam je to nešto poremetilo?Naravno da ne.

Sempervivum

pre 3 godine

До скора је увлачење сексуалности у приче за децу било забрањено, на неки начин. Чини ми се да то важи и даље..., осим када је у питању хомосексуалност! Њима је изгледа све дозвољено. Свет је отишао дођавола.

Eto tako

pre 3 godine

Seksualno opredeljenje devojcice od 14 godina? Interesantno. Odmah znas da ce nesto biti dobro ako je glavna tema sexualna orijentacija junaka. Go woke, go broke sto bi rekli oni preko bare

Mediocritical

pre 3 godine

Ne sećam se da su nam junaci u crtanim filmovima bili seksualno opredeljeni kao deca?
Upravo su crtani filmovi bili poslednja oaza aseksualnosti u bilo kojoj relaciji.
Jer ne bi prošla cenzuru, za objavljivanje, koja bi filtrirala sadržaj kao neprikladan za mlađe id 18 god.
Šta je danas kriterijum mlađe id 18 god? Porno filmovi sigurno nisu.

Harizmatican

pre 3 godine

Vidis sine Marko misli da su on i Ivan samo drugovi, ali Marko ne zna da bi Ivan voleo da bude sa Markom ono sto bi Marko voleo da bude sa Milicom.

Maxer

pre 3 godine

Pošto vidim da veliki broj LGBT populacije komentariše ovde, imam samo jednu poruku: Dragi moji, homoseksualizam je ozbiljan emotivni poremećaj. Ja vas ne mrzim i ne želim bilo koga da vređam. Vama treba medicinska pomoć (koju većina vas ne prihvata), kao i svakoj drugoj bolesnoj osobi. Propaganda homoseksualizma maloletnoj deci je, jednostavno, pogrešna. Ne pokušavajte da progurate nešto neprirodno (nešto što ne omogućava nastavak vrste) kao normalno. Nije normalno i nikada neće biti. Biću prvi koji će vas zaštititi od napada agresivnih homofoba, ali i prvi koji će vas zaustaviti u pokušaju nametanja degeneričnog ponašanja kao normalnog.

roditelj

pre 3 godine

Ovo je strasno koliko se atakuje na porodicu.

Prvo, dete mogu da naprave ISKLJUCIVO musko i zensko.
Ko je onda dao pravo da se deci svasta prikazuje, ili da ih svako usvaja?!
To je teski kriminal, silovanje duha i uma. Zato komentari i jesu ostrasceni, ali najveci problem je ako se ostane samo na komentarima.

Vama niko ne brani da u svoja 4 coska radite sta hocete. Ali vi sada napadate na nasu decu i otimate ih kroz razne organizacije za usvajanje, a sve zahvaljujuci bolesnim zakonima koje donose ti vasi u vladama i skupstinama drzava. Krajnje je vreme da bar mi roditelji ustanemo i vratimo svoj ukradeni suverenitet. Svim sredstvima.

Ena

pre 3 godine

Deca iz homoseksualnih brakova se i sami izjašnjavaju kao homoseksualci u 26% slučajeva.
Deca iz heteroseksualnih brakovela sebe deklarišu kao homoseksualce u manje od 4% slučajeva.
Toliko o uticaju sredine u kojoj se odrasta.
Ovo sa crtanim filmovima je, u najmanju ruku vrlo pogrešno, zlobno i neodgovorno.
Nemam apsolutno ništa protiv gay populacije, ali imam protiv toga da se homoseksualizam nameće kao nešto društveno normalno (i čak i poželjno)
(BDj)

Broj dece iz homoseksualnih brakova je mrvicu manji od onih kome su roditelji heteroseksualni- 24% od 1000 dece je 240, 4% od milijarde je 40 000 000...karikiram ali je toliko to.
Bez obzira u kojoj državi živeli, velik broj tinejdžera koji su gay postanu depresivni, samopovređuju se, pokušaju samoubistvo..
da li je pogrešno da se i jedno dete ne oseća usamljeno, neshvaćeno, nevoljeno ako mu taj crtić ukaže da nije samo?

Mogu da stavim ruku u vatru da niko nije postao gay zato što je video na filmu. Mislim- i vi ste sigurno videli bar jedan film sa homoseksualcima pa niste postali gay. Ali ima dosta onih koji zbog odbijanja prihvatanja svoje seksualnosti ulaze u heteroseksualne brakove, okreću se alkoholizmu, maltretiraju porodicu, tuku..jer ne mogu priznati da su gay i da ne žele seks,grizu se i uništavaju ( imam primer iz šire familije)

pacific202

pre 3 godine

"...Dragi moji, homoseksualizam je ozbiljan emotivni poremećaj. Ja vas ne mrzim i ne želim bilo koga da vređam. Vama treba medicinska pomoć (koju većina vas ne prihvata), kao i svakoj drugoj bolesnoj osobi...
(Maxer, 20. avgust 2020 16:22)"

Vidi ovako, postoje tipovi svesti i tipovi tela u kome svest boravi.

Svest muska u telu muskom, heterosekulnost
Svest zenska u telu muskom, homoseksualnost
Svest zenska u telu zenskom, heteroseksualnost
Svest muska u telu zenskom, homoseksualnost (lesbo)
Svest univerzalna u telu musko/zenskom, biseksualnost.
Svest bezpolna u telu musko/zenskom, aseksualnost.

Svest je nesto sto dolazi u materijalno, pshiholozi je nazivaju svest, drugi je nazivaju dusa. Nije materijalna i opipljiva stvar ali je postojaca. Covek (telo) moze da zivi i bez svesti neko vreme, koma.
Nema psihijatra (coveka) koji ti moze promeniti svest jer svest je ono sto si ti, ispred tela koga imas. Mozes izmeniti telo odnosno pol.

Ja

pre 3 godine

Deca vide svet srugim ocima,iz svoje perspektive, shvatite to! Kad sam bila mala, ako bi se slucajno na tv-u pojavila neka scena dvoje nagih, neki peting gde se dvoje ljube po telu, ja bih pitala "Zasto se ovi ujedaju?". Deca scenu pravog seksa dozivljavaju kao akt agresije nad zenom, jer njima to tako izgleda. Ne mozete sostvena shvatanja da primenjujete na deci, jer je to zlostavljanje dece! Decu ne zanima ni vas heteroseksualizam, ni vas hhmomoseksualizam, jer to su deca i ne treba da ih zanima, za njih je seks strani pojam i ne mogu da ga shvate! Sve ovo je prljava seksualizacija dece i nastojanje da se deca pretvore kako u seksualne subjekte, tako i u seksualne objekte, sto je potpuno suprotno prirodi samog deteta. Ostavite decu na miru, izopacenici!

d.k.

pre 3 godine

Diznijeve serije su jako pouzdane za stvaranje zdravih licnosti, scenario pregledaju i pedagozi i pshilozi. Homoseksualizam kao prisutna i prirodna se i treba prestaviti kao normalna stvar. Ima tinejdzera homosekusalaca i treba ih prikazati vrsnjacima kao normalne licnosti koje takodje mogu biti heroji. Domaci decji psiholog je vidim primetio da trend dolazi sa zapada ali je izostavio da zapad pohvali zbog toga i meni malo doveo sumnju u svoju strucnost... Nemam vas zasto lagati, heteroseksualan sam, i nisam ni latentnost ka homoseksualizmu primetio istrazivajuci sebe, pa mozda zbog toga mogu da razumem potpuno razlicitu seksualnost od svoje i da je bez ikakvog osecaja anksioznosti podrzim.

no

pre 3 godine

Evo ja ceo zivot gledam crtace, filmove i serije sa heteroseksualnim likovima. Ceo zivot mi ispiraju mozak sa njihovom heteronormativnom propagandom, i opet nista ne pomaze. I dalje sam gej.

Nikola

pre 3 godine

@BDj Vrlo lepo si to objasnio samo ima tu jedna "kvaka" a to je da će ti sve nonormalno biti nametano dokle god imaš stav "nemam ništa protiv". Imam protiv, to je trovanje kao i mnoge druge stvari a ne svaka budala dobila pravo govora sem normalnog čoveka koji je potpuno neprimetan u ovom haosu od društva!

BaneBl

pre 3 godine

Najgore od svega je sto se na silu stidljivi djecaci koji nemaju uspjeha kod djevojcica prevode u homoseksualce jer eto vidite sa djecacima se osjeca prirodno a prema djevojcicama uzdrzano.
Kad prepoznaju tu nesigurnost kod djecaka oni kazu o pa ti si homoseksualac..

stefan

pre 3 godine

Deca iz homoseksualnih brakova se i sami izjašnjavaju kao homoseksualci u 26% slučajeva.
Deca iz heteroseksualnih brakovela sebe deklarišu kao homoseksualce u manje od 4% slučajeva.
Toliko o uticaju sredine u kojoj se odrasta.
Ovo sa crtanim filmovima je, u najmanju ruku vrlo pogrešno, zlobno i neodgovorno.
Nemam apsolutno ništa protiv gay populacije, ali imam protiv toga da se homoseksualizam nameće kao nešto društveno normalno (i čak i poželjno)
(BDj, 19. avgust 2020 22:53)

Sve si rekao na fin nacin.
Vrlo dobro

nešnl džiogrefik

pre 3 godine

Jao sto volim ove sto “Ne znaju kako da objasne deci”, pa na onaj nacin na koji je moja sestra svojoj deci objasnila da je ujka gej. A te prepodobne majke koje se plase pogubnom uticaja “gej mafije”, sto inace ne postoji, su mi omiljene, a onda kupi minic cerki sa 12 godina i lajkuje dok se puci i trti na instagramu. A to jelte, je manje pogubno?

Xyx

pre 3 godine

Niko se ne oglasava zbog ovakvog propagiranja pedofilije, time sto se detetu od 14 godina prikaci seksualno opredeljenje i interes? Pretpostavljam da bi se digla silna hajka i oglasila razna udruzenja, kada bi Luz spavala sa svojim vrsnjacima i nekim starijim prijateljima?

stefan

pre 3 godine

Maliciozno predstavljanje lgbt price kao normalne i sve te fukare u rijalitijima su jednako zlo..lgbt je u redu.. To je poremecaj seksualnosti i tu nema price. Bitna je ljubav i podrzavamo sve vidove ljubavi na ovom svetu.. ali decici od 2 godine pustati lgbt likove je ogavno koliko u je.....a u zadruzi

Vesna

pre 3 godine

Ovde je problem izrazena SEKSUALNOS DECE.Bilo bi OK da je neko od roditelja , rodjak ili bilo koji odrastao lik u crtacu homoseksualne orijentacije.Ali ovo mi lici na Andjelinu i njoj slicne,koji decu vaspitavaju da biraju kog pola ce biti, a ne sta im je priroda dala.
Radila sam u velikoj YU firmi sa ljudima koji su imali istopolne veze i bili isti kao i svi drugi .Neko predivan i njih smo voleli, a neko los covek i njih niko nije voleo i postovao.U jednom BG naselju sa nekada velikom firmon radili su i ziveli, posle rata u komunizmiu i homoseksualci i niko im nije pravio probleme.Normalno su napredovali u poslu kao i svi.Bili su divni,vredni i postovani ljudi, a svi smo znali za njihovo opredeljenje. Umrli su davno od starosti i rado ih se secamo.Problem je forsirati homoseksualnost kod dece.Da li je bormalno da se decak i devojcica ljube i upraznjavaju seks? Ovo mi lici na crtac za gej pedofile.

gg

pre 3 godine

Da me ubijes, ni sad ne bih znao kog su "seksualnog opredeljenja": Dusko Dugousko, Tom i Dzeri, vitez Koja... A koliko sam tek znao i koliko mi je to bilo bitno sa 7-8 godina.

Andrijana mikkelsen

pre 3 godine

Ono što se meni sviđa u 21 veku je to što sada imamo mogućnost da imamo televizore koje mi možemo da kontrolišemo kao roditelji i Puštamo deci isključivo ono što mi hoćemo na primer Netflix na primer YouTube Pa lepo si namestiš onako kako ti hoćeš kao roditelj i potpuno kontrolišeš šta će tvoje dete da gleda prema tome i jeste Možda je malo skuplja platiti takav televizor ali kada pogledam i pročitam sve ovo prethodno to je ipak još i najjeftinije u odnosu na budućnost mog deteta koje treba da me košta a ne mogu da ispravim ovakve greške sramota

duke

pre 3 godine

"Da me ubijes, ni sad ne bih znao kog su "seksualnog opredeljenja": Dusko Dugousko, Tom i Dzeri, vitez Koja... A koliko sam tek znao i koliko mi je to bilo bitno sa 7-8 godina.
(gg, 20. avgust 2020 07:58)"

A bik ferdinand koji je nije hteo da bude kao drugi bikovi nego je samo sedeo i mirisao cvece? :) Nekako mi je uvek bio gej :)
Inace ga je napisao licno Volt Dizni tridesetih godina ;)
Eto pa nije nam se nista desilo.