Veze i odnosi

Razmišljate o otvorenom braku? Ovo su prednosti i mane

Utorak, 03.11.2020.

12:57

Izvor: super zena

Razmišljate o otvorenom braku? Ovo su prednosti i mane IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

Iskreni prijatelji

pre 3 godine

"Otvoren brak nema sanse za uspeh iz prostog razloga sto svaka zena, ma kako ruzna bila, ima 100 likova u redu koji bi jedva docekali da se dohvate. Muskarci treba da se mnogo vise pomuce i nikad nece ispratit taj tempo, sto ce na kraju dovesti do nezadovoljstva i ljubomore.
(milan, 3. novembar 2020 21:31)"


Tih sto mi ne bi bio problem, problem bi mi bio jedan kog bi krila u koga bi se zaljubila i pobegla. Najbolji brakovi su otvoreni i to su oni srecni zgodni parovi koji vode racuna o sebi, ne lete stvari po stanu, ne krkaju ko blesavi zbog nervoze i ne mogu ocima da se vide. Zovu se svingeri, obicno su rekreativci ali i materijalno obezbedjeni. Oni imaju saradju u svemu kako u zaradi tako u seksu, oni su iskreni prijatlji postuju seksualnost drugoga i izmedju njih nema tajni. Obicno se druze sa takvim slicnim parovima koji to razumeju. Nije ono tipa odovojeni zivoti, ogovaraju svoje supruznike prijateljima, sretnu se uvece i svadjaju se ili ne gledaju, al' moraju zbog dece koja su na konstantnom bojistu cesto koletaralna steta. Ima i zgodnih, srecnih, iskrenih monogamnih parova ali jako velika manjina, nije bas pravilo da su svi sving, hajde da ne generalizujemo.

EU Citizen

pre 3 godine

"Otvorena veza" možda, mada to i nije neka veza, ali otvoreni brak je potpuna besmislica, u tom slučaju je zaista mnogo. bolje ili ne ulaziti u brak, ili, ako već jeste u njemu, razvesti se, pa široko vam polje. A što se tiče ovih ultraliberalnih, da ne kažem komunjarskih, savetnika koji reklamiraju sve moguće boleštine od kojih posle nekog vremena imaju koristi samo dileri droge ili farmaceutska industrija, što mu dođe na isto, teško da ćete pogrešiti ako radite sve suprotno od onoga što takve moralne i mentalne nakaze "savetuju" :))

želim joj da sazna sve

pre 3 godine

@(Aries, 3. novembar 2020 22:02)

Nije varanje normalno ni sa muškog gledišta (probaj nekog da prevariš za neki novac npr., za nešto što ti je povereno na čuvanje; ili, probaj da prevariš šefa u vezi sa poslom kojim se baviš (mislim, čisto da shvatiš kako je kad izdaš ukazano poverenje - NE savetujem ti stvarno da to uradiš)?

Poligamija je nešto drugo (na nju žena svojevoljno pristaje i zna za sve druge sa kojima njen muž spava).

Zamisli da tebi neko isto tako radi (ima njih nekoliko za koje ti ne znaš) - kako bi ti bilo (je l' bi ti bio u "dobrom" braku i "srećan" i "zadovoljan"?

Boka

pre 3 godine

Nisam sigurna kako bi to funkcionisalo. Možda dok nema dece, ili ako su oboje izuzetno promiskuitetni. Kako ljubomoru sputati? Ako ga voliš, sigurno ti smeta ideja da je sa nekom sada u intimnoj atmosferi... I mene privlači ideja o trojci, četvorci, ali samo kao ideja...i to samo da sam SINGLE...i uvek tu mora žena da ima pritajene afinitete prema drugim ženama, da bi i pristala na tako nešto...

dsdwe

pre 3 godine

Nema osobe kojoj sve "razara" porodicu, a da im u porodici sve oči nisu ispunjene tugom, mržnjom i bolom. Bukvalno idete okolo vidno duboko nesrećni, depresivni, očajni, seksualno frustrirani, deca bleda, jadna i ubijena u pojam...

Tako da nemajte briga, neće vam ništa biti od gejeva, svingera i užasnih, groznih žena koje uživaju u seksu, već ste se i onako sami oterali dovraga. Najtragičnije je što vam bukvalno barice zacure kad vidite nekog ko je seksualno ispunjen, svež i srećan, ali čim shvatite da nemate šanse tako očajni, odmah kreće mržnja i moralisanje.

putnik

pre 3 godine

ko dobrovoljno prihvati ovakav brak, sam snosi odgovornost za sve što ćemu se dogoditi, a naročito za sve ono neprijatno ako mu/joj se dogodi ...

PowRenger

pre 3 godine

Ozbiljni tipovi ljudi koji dele sa bracnim partnerom decu i imovinu i imaju normalan odnos i samopostovanje ce sigurno izabrati razvod ako ne ide drugacije. Otvoren brak je za neke narko tipove i to se ne zove ni brak ni veza nego kombinacija...ako ne zelite brak ostanite u kombinacijama i to je to...

Srbija patologija

pre 3 godine

Nista novo. Iz licnog iskustva znam da jaaako puno brakova u Brazilu i Holandiji imaju ovakvu vezu. Zajedno su radnim danima a vikendom svako na svoju stranu. Sve je stvar dogovora. I koliko sam video funkcionisu. Sto se nase zemlje tice primecujem da su nasi muskarci a i zene (u manjoj meri) jako posesivni i smatraju svog partnera licnim vlasnistvom. Ovu posesiju i zelju za posedovanjem pogresno zovu ljubav. Vidim da vecina muskaraca ima dvostruke standarde - hteli bi vanbracne veze ali nisu sposobni da nadju drugu partnerku. A ako njihova partnerka to nagovesti odmah je optuzuju da je kurva, nemoralna itd. Ovakva patologija se cesto zavrsava nasiljem i ubistvom.
I za kraj definicija ljubavi: Ljubav je bezuslovno davanje.

opredeljenje

pre 3 godine

Zasto ulaziti u brak ako osoba zeli da ostane "otvorena". U tom slucaju ne preuzimati bracnu obavezu dok se za tako nesto ne oseti spremnost.

sale009

pre 3 godine

nakon vise od 20 godina braka,deca porasla otisla,da bi razbili bracnu rutinu usli smo u svet swinga. za 5 godina probali i trojku cetvorku grupnjak...sad malo usporili zbog korone...i mogu samo da kazem da je jako osvezavajuce i da imamo bas bas mnogo istomisljenika

Ivana

pre 3 godine

@ milan
Pa druze, to zahvali svom polu, jer ste laki i hocete sa svakom. Nisu zene u prirodno boljem polozaju, nego ste vi muski bez kriterija pa bi sa svakom u krevet. Zato zene imaju vise prilika u otvorenim vezama.

Nadoljub

pre 3 godine

To je greh za koji se ide u pakao. Pokajte se i ostavite se i same pomisli na otvoren brak. Dvoje su jedno telo, ako otvoriš telo, ono strada.

Dachoni

pre 3 godine

@Dachoni Čega se pametan stidi... Ma znaš već...
(Nikola, 03. novembar 2020 23:51)

Druže, čega bih se stideo? Živeo sam kako sam hteo, radio šta sam hteo. Niko me nije prisiljavao ni na šta. Ispunio sam sve svoje fantazije, svesne i podsvesne. Svako svoj život ispunjava onim što voli i u čemu uživa. Nisam nikoga ugrozio niti rasturio porodicu, jer je tad nisam ni imao. Sada sam dobar muž i brižan otac. Ne maštam krišom o nečemu drugom, jer sam sva maštanja ispunio. Duhovno i psihički sam miran. Za razliku od mnogih koje maštanja duhovno i mentalno izjedaju i frustriraju jer ne mogu ili ne žele da ih ostvare.

Суперхик

pre 3 godine

Отворена веза ( није ми баш јасан појам ) је најсличнији оном што смо ми раније звали превара !

трт-мрт

pre 3 godine

Компликована и сложена тематика..Људи су социјална бића.Теже заједништву,прихватању(љубав)и сигурности како би могли да постоје и развијају се.Уништавање породице као ћелије друштва је заправо уништавање сваког појединца како би баш тај осећај припадности и заједништва био уништен и самим тим људи лакши за манипулацију.То гурање сексуалне привлачности као примат под плаштом слободе је дехуманизација човека.Привлачност је природна и нормална АЛИ није одлучујућа за дефиницију испуњеног,смисленог живота..Интересантно како гледамо а не видимо,чујемо а не слушамо ни сами себе а тек друге људе...Емоције су важне и већину живота подредимо њима.Стављајући их са стране сами себе уништавамо.Дакле БИТНО је на кога и шта трошите емоције,енергију,време и ресурсе јер се живот састоји из тога..

Aries

pre 3 godine

Evo ja kao muskarac ubedjujem zenu 3 godine u to, ali ona nece.. resenje, varam je da ne zna i brak nam cveta. Nikad nijednoj inace nisam bio veran, valjda je to falinka u glavi sa zenskog gledista ili sasvim normalno stanje stvari sa muskog.

Dachoni

pre 3 godine

Bio sam 5 godina u vezi sa biseksualkom. Imali smo otvorenu vezu, trojke, četvorke, orgije, sving parove... Smorilo me vremenom, poželeo sam decu. Takav način života to isključuje. Ona je nastavila dalje, ja sam se smirio i zasnovao porodicu. Ali to mi je jedno od najlepših iskustava u životu.

Iz iskustva

pre 3 godine

sve to moze biti jako zabavno i sigurno osvezava vezu. Cinjenica da je zena u prednosti skoro uvek osim u slucajevima izuzetno uspesnih muskaraca. Zamka je sto se pre ili kasnije sa nekim rode emocije. E onda vise nema nista od tog braka. Onda oboje pozele monogamu vezu sa tim novim sa kim su razvili emocije. U sustini covek dok voli nekoga ne treba mu otvoren brak, kada vec razmislja o otvorenom braku znaci da mu treba neko novi.

Jumko

pre 3 godine

Ja zivim sa mojim deckom skroz slobodno. On moze da ima druge, a ja isto mogu da imam druge muskarce! I mogu vam reci da nam je super. Cao, ljubim vas sve i pijmo vino u to ime!

milan

pre 3 godine

Otvoren brak nema sanse za uspeh iz prostog razloga sto svaka zena, ma kako ruzna bila, ima 100 likova u redu koji bi jedva docekali da se dohvate. Muskarci treba da se mnogo vise pomuce i nikad nece ispratit taj tempo, sto ce na kraju dovesti do nezadovoljstva i ljubomore. Doduse, uvek postoje prostitutke ako zelis da menjas ali to nije to kad znas da je sa tobom zbog para a ne iz strasti.

brankica

pre 3 godine

Zivim u otvorenom braku vec 10god i za to vreme sam imala jedno 20-tak partnera i ekstra mi je...(muz zna za mozda 6) a ja znam da je on imao 8 ako nije sakrijo koju...otvorena sam prema njemu i rekla sam mu samo sa ekstremno obdarenim idem i probala sam i grupnjak ali mi nije kao sto sam mislila...

DonJuan

pre 3 godine

Ne razmisljam, ostavljam to bolesnicima i bolesnicama kome je ovo moderno vreme unistilo i mogucnost da vole i sacuvaju neke univerzalne vrednosti hahahahahahah

grgur

pre 3 godine

Ja sam prilično tolerantnih shvatanja, ali ovakav brak nikada ne bih želeo, zato što mislim da kada jednom veza krene u ovom smeru, nema joj povratka. To je, neformalno, razvod, samo par neće da ga zove pravim imenom.

samo hapsi i na dozivotnu

pre 3 godine

(Zavetnik, 3. novembar 2020 19:00)
Koju porodicu, onu gde cale nikad nije kuci a keva non stop, mozda eventualno do pijace da ode. A deca prakticno nemaju ni tatu ni mamu, tata zivi svoj zivot i preti/tuce ali ih "lebom hrani" (ili neka slicna baljezgarija) a mama rob i depresija.
Pa bolje da odrastaju kao Mogli u dzungli nego tako

Zavetnik

pre 3 godine

Ludi jeste li svesni da ovakvim glupostima konstantno podrivaju porodicu. Mora se nešto uraditi. Preteruju.
Više mi je preko glave Liberalizma

SamoSWINGSiDjiPing

pre 3 godine

Muskarci su tu donji, zena uvek moze naci nekoga, ako joj je do varanja, za muskarce je to teze, sve je do fizickog izgleda, zene su te koje biraju, nece one bas sa svakim, tako, da muskarci bolje drzite se monogamije.

Zenama je lakse...

Pa vi zene kao da pretite necim, i vama da bi bilo dobro ne mozete da budete celulit varijanta u godinama i slicno, inace ce vas spopadati ne bas neki muzjaci, ne zanosite se puno verujte mi. Moze da vam se posreci ali ako stvarno zelite da iza vasih ledja vas zgodna omladina zove "vezbanka" jer se na vama vezba za neku njegovu izabranu sutradan onda bas morate imati zeludac. Musko isto dosta toga moze naci, u tom kvantitetu ne moze to je sigurno ali sve to dodje na svoje. Ja sam komentarisao swing zabave gde su zene u manjini a isto tako i promiskuitetnu zenu retko ko hoce kasnije, ili ostanete vecita neudavaca i kombinacija pri tome sve manje zanimljiva bilo kome i pune frustracija ili se smirite i budete lojalne muskom. Nema neke matematike tu da se stavljate u povlascen polozaj kada to nemate jednostavno (polozaj mislim). Ali ako je vec sodom i gomor varijanta i svako svakog, uvek ce bolje prolaziti zensko, opet shvatite da niko nece poslednu rupu na sviralu a i kao musko kazem da nekada cisto zbog pijanstva i takvog perioda pristanemo na sex sa nekom i sutradan nam je zivot gadan. Ne zelite ni poslednja rupa na svirali da budete.

b94

pre 3 godine

Šta će ti brak onda? Neću decu, neću vernost, al' daj brak. Model moderne žene koji se prodaje po medijima je siguran put u depresiju i neostvaren život. Patetični bezidejni jeftini hedonizam.

histerije

pre 3 godine

-za muskarce je to teze, sve je do fizickog izgleda-

Vrh! Nama se ne trazi nista kad jurimo muskarce samo da postojimo, kako da ne. A svaki drugi ocekuje Sofiju Milosevic da se baci na njega pa po tome meri koju ce.

SamoSWINGSiDjiPing

pre 3 godine

Ma idi, otvoreni brak, ja sam jako zatvoren za te stvari ali me privlace te ideje kao fantazija, na sve zivo mislim. Verovatno zbog pornografije ali kada bih realizovao ista od toga znam da bih se kajao. Koliko vidim brak je otvoren i onima koji misle da nije (vara svako svakoga ali se precutkuje). U otvorenom braku zena ima 10x vece sanse, bukvalno svakom bilmezu da namigne i to je to dok mi muskarci moramo na glavi da dubimo da bi dosli do avanture. To pricam kao neko ko i izgleda fino i ima prihode i neko iskustvo. U principu je to ljudima izgovor da se ponasaju "lose" (to je najblazi izraz koji znam, svasta sam hteo napisati). Ako zenu pali da je svako ziv ima a musko to moze da gleda pa da onda i musko neku drugu dovede pa onda sve na gomili, treba imati zeludac za to. Kazem kao neko kome se ideja svidja sam protiv, svidja mi se jer sam gledao sve zanrove i otisao u krajnost ali nema tu ljubavi verujte mi. Te new age mantre da covek nije monogaman i da sex moze da se razdvoji od ljubavi su bukvalno zamke. Covek mozda i nije monogaman ali sigurno i nismo stvoreni da naskacemo kao kucici na ulici jedni na druge i opet kazem tu je cesto zena na swing zurkama ta koju naskacu jer nije reciprocitet u poligamiji na strani muskarca, radi zeni na korist. Imam prijatelje u tome su, samo sto ona ne zna da njenog muskarca ne zanima ni 5% a i on juri svaku koju stigne, ona misli da je u ljubavi a on je mi je sam ovo ispricao sto sam napisao ovde.

Hm

pre 3 godine

Muskarci su tu donji, zena uvek moze naci nekoga, ako joj je do varanja, za muskarce je to teze, sve je do fizickog izgleda, zene su te koje biraju, nece one bas sa svakim, tako, da muskarci bolje drzite se monogamije

Zavetnik

pre 3 godine

Ludi jeste li svesni da ovakvim glupostima konstantno podrivaju porodicu. Mora se nešto uraditi. Preteruju.
Više mi je preko glave Liberalizma

b94

pre 3 godine

Šta će ti brak onda? Neću decu, neću vernost, al' daj brak. Model moderne žene koji se prodaje po medijima je siguran put u depresiju i neostvaren život. Patetični bezidejni jeftini hedonizam.

Iz iskustva

pre 3 godine

sve to moze biti jako zabavno i sigurno osvezava vezu. Cinjenica da je zena u prednosti skoro uvek osim u slucajevima izuzetno uspesnih muskaraca. Zamka je sto se pre ili kasnije sa nekim rode emocije. E onda vise nema nista od tog braka. Onda oboje pozele monogamu vezu sa tim novim sa kim su razvili emocije. U sustini covek dok voli nekoga ne treba mu otvoren brak, kada vec razmislja o otvorenom braku znaci da mu treba neko novi.

SamoSWINGSiDjiPing

pre 3 godine

Ma idi, otvoreni brak, ja sam jako zatvoren za te stvari ali me privlace te ideje kao fantazija, na sve zivo mislim. Verovatno zbog pornografije ali kada bih realizovao ista od toga znam da bih se kajao. Koliko vidim brak je otvoren i onima koji misle da nije (vara svako svakoga ali se precutkuje). U otvorenom braku zena ima 10x vece sanse, bukvalno svakom bilmezu da namigne i to je to dok mi muskarci moramo na glavi da dubimo da bi dosli do avanture. To pricam kao neko ko i izgleda fino i ima prihode i neko iskustvo. U principu je to ljudima izgovor da se ponasaju "lose" (to je najblazi izraz koji znam, svasta sam hteo napisati). Ako zenu pali da je svako ziv ima a musko to moze da gleda pa da onda i musko neku drugu dovede pa onda sve na gomili, treba imati zeludac za to. Kazem kao neko kome se ideja svidja sam protiv, svidja mi se jer sam gledao sve zanrove i otisao u krajnost ali nema tu ljubavi verujte mi. Te new age mantre da covek nije monogaman i da sex moze da se razdvoji od ljubavi su bukvalno zamke. Covek mozda i nije monogaman ali sigurno i nismo stvoreni da naskacemo kao kucici na ulici jedni na druge i opet kazem tu je cesto zena na swing zurkama ta koju naskacu jer nije reciprocitet u poligamiji na strani muskarca, radi zeni na korist. Imam prijatelje u tome su, samo sto ona ne zna da njenog muskarca ne zanima ni 5% a i on juri svaku koju stigne, ona misli da je u ljubavi a on je mi je sam ovo ispricao sto sam napisao ovde.

Hm

pre 3 godine

Muskarci su tu donji, zena uvek moze naci nekoga, ako joj je do varanja, za muskarce je to teze, sve je do fizickog izgleda, zene su te koje biraju, nece one bas sa svakim, tako, da muskarci bolje drzite se monogamije

grgur

pre 3 godine

Ja sam prilično tolerantnih shvatanja, ali ovakav brak nikada ne bih želeo, zato što mislim da kada jednom veza krene u ovom smeru, nema joj povratka. To je, neformalno, razvod, samo par neće da ga zove pravim imenom.

samo hapsi i na dozivotnu

pre 3 godine

(Zavetnik, 3. novembar 2020 19:00)
Koju porodicu, onu gde cale nikad nije kuci a keva non stop, mozda eventualno do pijace da ode. A deca prakticno nemaju ni tatu ni mamu, tata zivi svoj zivot i preti/tuce ali ih "lebom hrani" (ili neka slicna baljezgarija) a mama rob i depresija.
Pa bolje da odrastaju kao Mogli u dzungli nego tako

milan

pre 3 godine

Otvoren brak nema sanse za uspeh iz prostog razloga sto svaka zena, ma kako ruzna bila, ima 100 likova u redu koji bi jedva docekali da se dohvate. Muskarci treba da se mnogo vise pomuce i nikad nece ispratit taj tempo, sto ce na kraju dovesti do nezadovoljstva i ljubomore. Doduse, uvek postoje prostitutke ako zelis da menjas ali to nije to kad znas da je sa tobom zbog para a ne iz strasti.

Dachoni

pre 3 godine

Bio sam 5 godina u vezi sa biseksualkom. Imali smo otvorenu vezu, trojke, četvorke, orgije, sving parove... Smorilo me vremenom, poželeo sam decu. Takav način života to isključuje. Ona je nastavila dalje, ja sam se smirio i zasnovao porodicu. Ali to mi je jedno od najlepših iskustava u životu.

трт-мрт

pre 3 godine

Компликована и сложена тематика..Људи су социјална бића.Теже заједништву,прихватању(љубав)и сигурности како би могли да постоје и развијају се.Уништавање породице као ћелије друштва је заправо уништавање сваког појединца како би баш тај осећај припадности и заједништва био уништен и самим тим људи лакши за манипулацију.То гурање сексуалне привлачности као примат под плаштом слободе је дехуманизација човека.Привлачност је природна и нормална АЛИ није одлучујућа за дефиницију испуњеног,смисленог живота..Интересантно како гледамо а не видимо,чујемо а не слушамо ни сами себе а тек друге људе...Емоције су важне и већину живота подредимо њима.Стављајући их са стране сами себе уништавамо.Дакле БИТНО је на кога и шта трошите емоције,енергију,време и ресурсе јер се живот састоји из тога..

histerije

pre 3 godine

-za muskarce je to teze, sve je do fizickog izgleda-

Vrh! Nama se ne trazi nista kad jurimo muskarce samo da postojimo, kako da ne. A svaki drugi ocekuje Sofiju Milosevic da se baci na njega pa po tome meri koju ce.

DonJuan

pre 3 godine

Ne razmisljam, ostavljam to bolesnicima i bolesnicama kome je ovo moderno vreme unistilo i mogucnost da vole i sacuvaju neke univerzalne vrednosti hahahahahahah

Jumko

pre 3 godine

Ja zivim sa mojim deckom skroz slobodno. On moze da ima druge, a ja isto mogu da imam druge muskarce! I mogu vam reci da nam je super. Cao, ljubim vas sve i pijmo vino u to ime!

brankica

pre 3 godine

Zivim u otvorenom braku vec 10god i za to vreme sam imala jedno 20-tak partnera i ekstra mi je...(muz zna za mozda 6) a ja znam da je on imao 8 ako nije sakrijo koju...otvorena sam prema njemu i rekla sam mu samo sa ekstremno obdarenim idem i probala sam i grupnjak ali mi nije kao sto sam mislila...

SamoSWINGSiDjiPing

pre 3 godine

Muskarci su tu donji, zena uvek moze naci nekoga, ako joj je do varanja, za muskarce je to teze, sve je do fizickog izgleda, zene su te koje biraju, nece one bas sa svakim, tako, da muskarci bolje drzite se monogamije.

Zenama je lakse...

Pa vi zene kao da pretite necim, i vama da bi bilo dobro ne mozete da budete celulit varijanta u godinama i slicno, inace ce vas spopadati ne bas neki muzjaci, ne zanosite se puno verujte mi. Moze da vam se posreci ali ako stvarno zelite da iza vasih ledja vas zgodna omladina zove "vezbanka" jer se na vama vezba za neku njegovu izabranu sutradan onda bas morate imati zeludac. Musko isto dosta toga moze naci, u tom kvantitetu ne moze to je sigurno ali sve to dodje na svoje. Ja sam komentarisao swing zabave gde su zene u manjini a isto tako i promiskuitetnu zenu retko ko hoce kasnije, ili ostanete vecita neudavaca i kombinacija pri tome sve manje zanimljiva bilo kome i pune frustracija ili se smirite i budete lojalne muskom. Nema neke matematike tu da se stavljate u povlascen polozaj kada to nemate jednostavno (polozaj mislim). Ali ako je vec sodom i gomor varijanta i svako svakog, uvek ce bolje prolaziti zensko, opet shvatite da niko nece poslednu rupu na sviralu a i kao musko kazem da nekada cisto zbog pijanstva i takvog perioda pristanemo na sex sa nekom i sutradan nam je zivot gadan. Ne zelite ni poslednja rupa na svirali da budete.

PowRenger

pre 3 godine

Ozbiljni tipovi ljudi koji dele sa bracnim partnerom decu i imovinu i imaju normalan odnos i samopostovanje ce sigurno izabrati razvod ako ne ide drugacije. Otvoren brak je za neke narko tipove i to se ne zove ni brak ni veza nego kombinacija...ako ne zelite brak ostanite u kombinacijama i to je to...

Aries

pre 3 godine

Evo ja kao muskarac ubedjujem zenu 3 godine u to, ali ona nece.. resenje, varam je da ne zna i brak nam cveta. Nikad nijednoj inace nisam bio veran, valjda je to falinka u glavi sa zenskog gledista ili sasvim normalno stanje stvari sa muskog.

Srbija patologija

pre 3 godine

Nista novo. Iz licnog iskustva znam da jaaako puno brakova u Brazilu i Holandiji imaju ovakvu vezu. Zajedno su radnim danima a vikendom svako na svoju stranu. Sve je stvar dogovora. I koliko sam video funkcionisu. Sto se nase zemlje tice primecujem da su nasi muskarci a i zene (u manjoj meri) jako posesivni i smatraju svog partnera licnim vlasnistvom. Ovu posesiju i zelju za posedovanjem pogresno zovu ljubav. Vidim da vecina muskaraca ima dvostruke standarde - hteli bi vanbracne veze ali nisu sposobni da nadju drugu partnerku. A ako njihova partnerka to nagovesti odmah je optuzuju da je kurva, nemoralna itd. Ovakva patologija se cesto zavrsava nasiljem i ubistvom.
I za kraj definicija ljubavi: Ljubav je bezuslovno davanje.

putnik

pre 3 godine

ko dobrovoljno prihvati ovakav brak, sam snosi odgovornost za sve što ćemu se dogoditi, a naročito za sve ono neprijatno ako mu/joj se dogodi ...

opredeljenje

pre 3 godine

Zasto ulaziti u brak ako osoba zeli da ostane "otvorena". U tom slucaju ne preuzimati bracnu obavezu dok se za tako nesto ne oseti spremnost.

želim joj da sazna sve

pre 3 godine

@(Aries, 3. novembar 2020 22:02)

Nije varanje normalno ni sa muškog gledišta (probaj nekog da prevariš za neki novac npr., za nešto što ti je povereno na čuvanje; ili, probaj da prevariš šefa u vezi sa poslom kojim se baviš (mislim, čisto da shvatiš kako je kad izdaš ukazano poverenje - NE savetujem ti stvarno da to uradiš)?

Poligamija je nešto drugo (na nju žena svojevoljno pristaje i zna za sve druge sa kojima njen muž spava).

Zamisli da tebi neko isto tako radi (ima njih nekoliko za koje ti ne znaš) - kako bi ti bilo (je l' bi ti bio u "dobrom" braku i "srećan" i "zadovoljan"?

EU Citizen

pre 3 godine

"Otvorena veza" možda, mada to i nije neka veza, ali otvoreni brak je potpuna besmislica, u tom slučaju je zaista mnogo. bolje ili ne ulaziti u brak, ili, ako već jeste u njemu, razvesti se, pa široko vam polje. A što se tiče ovih ultraliberalnih, da ne kažem komunjarskih, savetnika koji reklamiraju sve moguće boleštine od kojih posle nekog vremena imaju koristi samo dileri droge ili farmaceutska industrija, što mu dođe na isto, teško da ćete pogrešiti ako radite sve suprotno od onoga što takve moralne i mentalne nakaze "savetuju" :))

Ivana

pre 3 godine

@ milan
Pa druze, to zahvali svom polu, jer ste laki i hocete sa svakom. Nisu zene u prirodno boljem polozaju, nego ste vi muski bez kriterija pa bi sa svakom u krevet. Zato zene imaju vise prilika u otvorenim vezama.

Boka

pre 3 godine

Nisam sigurna kako bi to funkcionisalo. Možda dok nema dece, ili ako su oboje izuzetno promiskuitetni. Kako ljubomoru sputati? Ako ga voliš, sigurno ti smeta ideja da je sa nekom sada u intimnoj atmosferi... I mene privlači ideja o trojci, četvorci, ali samo kao ideja...i to samo da sam SINGLE...i uvek tu mora žena da ima pritajene afinitete prema drugim ženama, da bi i pristala na tako nešto...

Суперхик

pre 3 godine

Отворена веза ( није ми баш јасан појам ) је најсличнији оном што смо ми раније звали превара !

dsdwe

pre 3 godine

Nema osobe kojoj sve "razara" porodicu, a da im u porodici sve oči nisu ispunjene tugom, mržnjom i bolom. Bukvalno idete okolo vidno duboko nesrećni, depresivni, očajni, seksualno frustrirani, deca bleda, jadna i ubijena u pojam...

Tako da nemajte briga, neće vam ništa biti od gejeva, svingera i užasnih, groznih žena koje uživaju u seksu, već ste se i onako sami oterali dovraga. Najtragičnije je što vam bukvalno barice zacure kad vidite nekog ko je seksualno ispunjen, svež i srećan, ali čim shvatite da nemate šanse tako očajni, odmah kreće mržnja i moralisanje.

Dachoni

pre 3 godine

@Dachoni Čega se pametan stidi... Ma znaš već...
(Nikola, 03. novembar 2020 23:51)

Druže, čega bih se stideo? Živeo sam kako sam hteo, radio šta sam hteo. Niko me nije prisiljavao ni na šta. Ispunio sam sve svoje fantazije, svesne i podsvesne. Svako svoj život ispunjava onim što voli i u čemu uživa. Nisam nikoga ugrozio niti rasturio porodicu, jer je tad nisam ni imao. Sada sam dobar muž i brižan otac. Ne maštam krišom o nečemu drugom, jer sam sva maštanja ispunio. Duhovno i psihički sam miran. Za razliku od mnogih koje maštanja duhovno i mentalno izjedaju i frustriraju jer ne mogu ili ne žele da ih ostvare.

sale009

pre 3 godine

nakon vise od 20 godina braka,deca porasla otisla,da bi razbili bracnu rutinu usli smo u svet swinga. za 5 godina probali i trojku cetvorku grupnjak...sad malo usporili zbog korone...i mogu samo da kazem da je jako osvezavajuce i da imamo bas bas mnogo istomisljenika

Iskreni prijatelji

pre 3 godine

"Otvoren brak nema sanse za uspeh iz prostog razloga sto svaka zena, ma kako ruzna bila, ima 100 likova u redu koji bi jedva docekali da se dohvate. Muskarci treba da se mnogo vise pomuce i nikad nece ispratit taj tempo, sto ce na kraju dovesti do nezadovoljstva i ljubomore.
(milan, 3. novembar 2020 21:31)"


Tih sto mi ne bi bio problem, problem bi mi bio jedan kog bi krila u koga bi se zaljubila i pobegla. Najbolji brakovi su otvoreni i to su oni srecni zgodni parovi koji vode racuna o sebi, ne lete stvari po stanu, ne krkaju ko blesavi zbog nervoze i ne mogu ocima da se vide. Zovu se svingeri, obicno su rekreativci ali i materijalno obezbedjeni. Oni imaju saradju u svemu kako u zaradi tako u seksu, oni su iskreni prijatlji postuju seksualnost drugoga i izmedju njih nema tajni. Obicno se druze sa takvim slicnim parovima koji to razumeju. Nije ono tipa odovojeni zivoti, ogovaraju svoje supruznike prijateljima, sretnu se uvece i svadjaju se ili ne gledaju, al' moraju zbog dece koja su na konstantnom bojistu cesto koletaralna steta. Ima i zgodnih, srecnih, iskrenih monogamnih parova ali jako velika manjina, nije bas pravilo da su svi sving, hajde da ne generalizujemo.

Nadoljub

pre 3 godine

To je greh za koji se ide u pakao. Pokajte se i ostavite se i same pomisli na otvoren brak. Dvoje su jedno telo, ako otvoriš telo, ono strada.

Aries

pre 3 godine

Evo ja kao muskarac ubedjujem zenu 3 godine u to, ali ona nece.. resenje, varam je da ne zna i brak nam cveta. Nikad nijednoj inace nisam bio veran, valjda je to falinka u glavi sa zenskog gledista ili sasvim normalno stanje stvari sa muskog.

brankica

pre 3 godine

Zivim u otvorenom braku vec 10god i za to vreme sam imala jedno 20-tak partnera i ekstra mi je...(muz zna za mozda 6) a ja znam da je on imao 8 ako nije sakrijo koju...otvorena sam prema njemu i rekla sam mu samo sa ekstremno obdarenim idem i probala sam i grupnjak ali mi nije kao sto sam mislila...

Jumko

pre 3 godine

Ja zivim sa mojim deckom skroz slobodno. On moze da ima druge, a ja isto mogu da imam druge muskarce! I mogu vam reci da nam je super. Cao, ljubim vas sve i pijmo vino u to ime!

Zavetnik

pre 3 godine

Ludi jeste li svesni da ovakvim glupostima konstantno podrivaju porodicu. Mora se nešto uraditi. Preteruju.
Više mi je preko glave Liberalizma

SamoSWINGSiDjiPing

pre 3 godine

Muskarci su tu donji, zena uvek moze naci nekoga, ako joj je do varanja, za muskarce je to teze, sve je do fizickog izgleda, zene su te koje biraju, nece one bas sa svakim, tako, da muskarci bolje drzite se monogamije.

Zenama je lakse...

Pa vi zene kao da pretite necim, i vama da bi bilo dobro ne mozete da budete celulit varijanta u godinama i slicno, inace ce vas spopadati ne bas neki muzjaci, ne zanosite se puno verujte mi. Moze da vam se posreci ali ako stvarno zelite da iza vasih ledja vas zgodna omladina zove "vezbanka" jer se na vama vezba za neku njegovu izabranu sutradan onda bas morate imati zeludac. Musko isto dosta toga moze naci, u tom kvantitetu ne moze to je sigurno ali sve to dodje na svoje. Ja sam komentarisao swing zabave gde su zene u manjini a isto tako i promiskuitetnu zenu retko ko hoce kasnije, ili ostanete vecita neudavaca i kombinacija pri tome sve manje zanimljiva bilo kome i pune frustracija ili se smirite i budete lojalne muskom. Nema neke matematike tu da se stavljate u povlascen polozaj kada to nemate jednostavno (polozaj mislim). Ali ako je vec sodom i gomor varijanta i svako svakog, uvek ce bolje prolaziti zensko, opet shvatite da niko nece poslednu rupu na sviralu a i kao musko kazem da nekada cisto zbog pijanstva i takvog perioda pristanemo na sex sa nekom i sutradan nam je zivot gadan. Ne zelite ni poslednja rupa na svirali da budete.

b94

pre 3 godine

Šta će ti brak onda? Neću decu, neću vernost, al' daj brak. Model moderne žene koji se prodaje po medijima je siguran put u depresiju i neostvaren život. Patetični bezidejni jeftini hedonizam.

samo hapsi i na dozivotnu

pre 3 godine

(Zavetnik, 3. novembar 2020 19:00)
Koju porodicu, onu gde cale nikad nije kuci a keva non stop, mozda eventualno do pijace da ode. A deca prakticno nemaju ni tatu ni mamu, tata zivi svoj zivot i preti/tuce ali ih "lebom hrani" (ili neka slicna baljezgarija) a mama rob i depresija.
Pa bolje da odrastaju kao Mogli u dzungli nego tako

Dachoni

pre 3 godine

Bio sam 5 godina u vezi sa biseksualkom. Imali smo otvorenu vezu, trojke, četvorke, orgije, sving parove... Smorilo me vremenom, poželeo sam decu. Takav način života to isključuje. Ona je nastavila dalje, ja sam se smirio i zasnovao porodicu. Ali to mi je jedno od najlepših iskustava u životu.

sale009

pre 3 godine

nakon vise od 20 godina braka,deca porasla otisla,da bi razbili bracnu rutinu usli smo u svet swinga. za 5 godina probali i trojku cetvorku grupnjak...sad malo usporili zbog korone...i mogu samo da kazem da je jako osvezavajuce i da imamo bas bas mnogo istomisljenika

DonJuan

pre 3 godine

Ne razmisljam, ostavljam to bolesnicima i bolesnicama kome je ovo moderno vreme unistilo i mogucnost da vole i sacuvaju neke univerzalne vrednosti hahahahahahah

SamoSWINGSiDjiPing

pre 3 godine

Ma idi, otvoreni brak, ja sam jako zatvoren za te stvari ali me privlace te ideje kao fantazija, na sve zivo mislim. Verovatno zbog pornografije ali kada bih realizovao ista od toga znam da bih se kajao. Koliko vidim brak je otvoren i onima koji misle da nije (vara svako svakoga ali se precutkuje). U otvorenom braku zena ima 10x vece sanse, bukvalno svakom bilmezu da namigne i to je to dok mi muskarci moramo na glavi da dubimo da bi dosli do avanture. To pricam kao neko ko i izgleda fino i ima prihode i neko iskustvo. U principu je to ljudima izgovor da se ponasaju "lose" (to je najblazi izraz koji znam, svasta sam hteo napisati). Ako zenu pali da je svako ziv ima a musko to moze da gleda pa da onda i musko neku drugu dovede pa onda sve na gomili, treba imati zeludac za to. Kazem kao neko kome se ideja svidja sam protiv, svidja mi se jer sam gledao sve zanrove i otisao u krajnost ali nema tu ljubavi verujte mi. Te new age mantre da covek nije monogaman i da sex moze da se razdvoji od ljubavi su bukvalno zamke. Covek mozda i nije monogaman ali sigurno i nismo stvoreni da naskacemo kao kucici na ulici jedni na druge i opet kazem tu je cesto zena na swing zurkama ta koju naskacu jer nije reciprocitet u poligamiji na strani muskarca, radi zeni na korist. Imam prijatelje u tome su, samo sto ona ne zna da njenog muskarca ne zanima ni 5% a i on juri svaku koju stigne, ona misli da je u ljubavi a on je mi je sam ovo ispricao sto sam napisao ovde.

Iskreni prijatelji

pre 3 godine

"Otvoren brak nema sanse za uspeh iz prostog razloga sto svaka zena, ma kako ruzna bila, ima 100 likova u redu koji bi jedva docekali da se dohvate. Muskarci treba da se mnogo vise pomuce i nikad nece ispratit taj tempo, sto ce na kraju dovesti do nezadovoljstva i ljubomore.
(milan, 3. novembar 2020 21:31)"


Tih sto mi ne bi bio problem, problem bi mi bio jedan kog bi krila u koga bi se zaljubila i pobegla. Najbolji brakovi su otvoreni i to su oni srecni zgodni parovi koji vode racuna o sebi, ne lete stvari po stanu, ne krkaju ko blesavi zbog nervoze i ne mogu ocima da se vide. Zovu se svingeri, obicno su rekreativci ali i materijalno obezbedjeni. Oni imaju saradju u svemu kako u zaradi tako u seksu, oni su iskreni prijatlji postuju seksualnost drugoga i izmedju njih nema tajni. Obicno se druze sa takvim slicnim parovima koji to razumeju. Nije ono tipa odovojeni zivoti, ogovaraju svoje supruznike prijateljima, sretnu se uvece i svadjaju se ili ne gledaju, al' moraju zbog dece koja su na konstantnom bojistu cesto koletaralna steta. Ima i zgodnih, srecnih, iskrenih monogamnih parova ali jako velika manjina, nije bas pravilo da su svi sving, hajde da ne generalizujemo.

milan

pre 3 godine

Otvoren brak nema sanse za uspeh iz prostog razloga sto svaka zena, ma kako ruzna bila, ima 100 likova u redu koji bi jedva docekali da se dohvate. Muskarci treba da se mnogo vise pomuce i nikad nece ispratit taj tempo, sto ce na kraju dovesti do nezadovoljstva i ljubomore. Doduse, uvek postoje prostitutke ako zelis da menjas ali to nije to kad znas da je sa tobom zbog para a ne iz strasti.

Hm

pre 3 godine

Muskarci su tu donji, zena uvek moze naci nekoga, ako joj je do varanja, za muskarce je to teze, sve je do fizickog izgleda, zene su te koje biraju, nece one bas sa svakim, tako, da muskarci bolje drzite se monogamije

Srbija patologija

pre 3 godine

Nista novo. Iz licnog iskustva znam da jaaako puno brakova u Brazilu i Holandiji imaju ovakvu vezu. Zajedno su radnim danima a vikendom svako na svoju stranu. Sve je stvar dogovora. I koliko sam video funkcionisu. Sto se nase zemlje tice primecujem da su nasi muskarci a i zene (u manjoj meri) jako posesivni i smatraju svog partnera licnim vlasnistvom. Ovu posesiju i zelju za posedovanjem pogresno zovu ljubav. Vidim da vecina muskaraca ima dvostruke standarde - hteli bi vanbracne veze ali nisu sposobni da nadju drugu partnerku. A ako njihova partnerka to nagovesti odmah je optuzuju da je kurva, nemoralna itd. Ovakva patologija se cesto zavrsava nasiljem i ubistvom.
I za kraj definicija ljubavi: Ljubav je bezuslovno davanje.

histerije

pre 3 godine

-za muskarce je to teze, sve je do fizickog izgleda-

Vrh! Nama se ne trazi nista kad jurimo muskarce samo da postojimo, kako da ne. A svaki drugi ocekuje Sofiju Milosevic da se baci na njega pa po tome meri koju ce.

Nadoljub

pre 3 godine

To je greh za koji se ide u pakao. Pokajte se i ostavite se i same pomisli na otvoren brak. Dvoje su jedno telo, ako otvoriš telo, ono strada.

dsdwe

pre 3 godine

Nema osobe kojoj sve "razara" porodicu, a da im u porodici sve oči nisu ispunjene tugom, mržnjom i bolom. Bukvalno idete okolo vidno duboko nesrećni, depresivni, očajni, seksualno frustrirani, deca bleda, jadna i ubijena u pojam...

Tako da nemajte briga, neće vam ništa biti od gejeva, svingera i užasnih, groznih žena koje uživaju u seksu, već ste se i onako sami oterali dovraga. Najtragičnije je što vam bukvalno barice zacure kad vidite nekog ko je seksualno ispunjen, svež i srećan, ali čim shvatite da nemate šanse tako očajni, odmah kreće mržnja i moralisanje.

EU Citizen

pre 3 godine

"Otvorena veza" možda, mada to i nije neka veza, ali otvoreni brak je potpuna besmislica, u tom slučaju je zaista mnogo. bolje ili ne ulaziti u brak, ili, ako već jeste u njemu, razvesti se, pa široko vam polje. A što se tiče ovih ultraliberalnih, da ne kažem komunjarskih, savetnika koji reklamiraju sve moguće boleštine od kojih posle nekog vremena imaju koristi samo dileri droge ili farmaceutska industrija, što mu dođe na isto, teško da ćete pogrešiti ako radite sve suprotno od onoga što takve moralne i mentalne nakaze "savetuju" :))

трт-мрт

pre 3 godine

Компликована и сложена тематика..Људи су социјална бића.Теже заједништву,прихватању(љубав)и сигурности како би могли да постоје и развијају се.Уништавање породице као ћелије друштва је заправо уништавање сваког појединца како би баш тај осећај припадности и заједништва био уништен и самим тим људи лакши за манипулацију.То гурање сексуалне привлачности као примат под плаштом слободе је дехуманизација човека.Привлачност је природна и нормална АЛИ није одлучујућа за дефиницију испуњеног,смисленог живота..Интересантно како гледамо а не видимо,чујемо а не слушамо ни сами себе а тек друге људе...Емоције су важне и већину живота подредимо њима.Стављајући их са стране сами себе уништавамо.Дакле БИТНО је на кога и шта трошите емоције,енергију,време и ресурсе јер се живот састоји из тога..

PowRenger

pre 3 godine

Ozbiljni tipovi ljudi koji dele sa bracnim partnerom decu i imovinu i imaju normalan odnos i samopostovanje ce sigurno izabrati razvod ako ne ide drugacije. Otvoren brak je za neke narko tipove i to se ne zove ni brak ni veza nego kombinacija...ako ne zelite brak ostanite u kombinacijama i to je to...

grgur

pre 3 godine

Ja sam prilično tolerantnih shvatanja, ali ovakav brak nikada ne bih želeo, zato što mislim da kada jednom veza krene u ovom smeru, nema joj povratka. To je, neformalno, razvod, samo par neće da ga zove pravim imenom.

Boka

pre 3 godine

Nisam sigurna kako bi to funkcionisalo. Možda dok nema dece, ili ako su oboje izuzetno promiskuitetni. Kako ljubomoru sputati? Ako ga voliš, sigurno ti smeta ideja da je sa nekom sada u intimnoj atmosferi... I mene privlači ideja o trojci, četvorci, ali samo kao ideja...i to samo da sam SINGLE...i uvek tu mora žena da ima pritajene afinitete prema drugim ženama, da bi i pristala na tako nešto...

Iz iskustva

pre 3 godine

sve to moze biti jako zabavno i sigurno osvezava vezu. Cinjenica da je zena u prednosti skoro uvek osim u slucajevima izuzetno uspesnih muskaraca. Zamka je sto se pre ili kasnije sa nekim rode emocije. E onda vise nema nista od tog braka. Onda oboje pozele monogamu vezu sa tim novim sa kim su razvili emocije. U sustini covek dok voli nekoga ne treba mu otvoren brak, kada vec razmislja o otvorenom braku znaci da mu treba neko novi.

Суперхик

pre 3 godine

Отворена веза ( није ми баш јасан појам ) је најсличнији оном што смо ми раније звали превара !

opredeljenje

pre 3 godine

Zasto ulaziti u brak ako osoba zeli da ostane "otvorena". U tom slucaju ne preuzimati bracnu obavezu dok se za tako nesto ne oseti spremnost.

putnik

pre 3 godine

ko dobrovoljno prihvati ovakav brak, sam snosi odgovornost za sve što ćemu se dogoditi, a naročito za sve ono neprijatno ako mu/joj se dogodi ...

Dachoni

pre 3 godine

@Dachoni Čega se pametan stidi... Ma znaš već...
(Nikola, 03. novembar 2020 23:51)

Druže, čega bih se stideo? Živeo sam kako sam hteo, radio šta sam hteo. Niko me nije prisiljavao ni na šta. Ispunio sam sve svoje fantazije, svesne i podsvesne. Svako svoj život ispunjava onim što voli i u čemu uživa. Nisam nikoga ugrozio niti rasturio porodicu, jer je tad nisam ni imao. Sada sam dobar muž i brižan otac. Ne maštam krišom o nečemu drugom, jer sam sva maštanja ispunio. Duhovno i psihički sam miran. Za razliku od mnogih koje maštanja duhovno i mentalno izjedaju i frustriraju jer ne mogu ili ne žele da ih ostvare.

Ivana

pre 3 godine

@ milan
Pa druze, to zahvali svom polu, jer ste laki i hocete sa svakom. Nisu zene u prirodno boljem polozaju, nego ste vi muski bez kriterija pa bi sa svakom u krevet. Zato zene imaju vise prilika u otvorenim vezama.

želim joj da sazna sve

pre 3 godine

@(Aries, 3. novembar 2020 22:02)

Nije varanje normalno ni sa muškog gledišta (probaj nekog da prevariš za neki novac npr., za nešto što ti je povereno na čuvanje; ili, probaj da prevariš šefa u vezi sa poslom kojim se baviš (mislim, čisto da shvatiš kako je kad izdaš ukazano poverenje - NE savetujem ti stvarno da to uradiš)?

Poligamija je nešto drugo (na nju žena svojevoljno pristaje i zna za sve druge sa kojima njen muž spava).

Zamisli da tebi neko isto tako radi (ima njih nekoliko za koje ti ne znaš) - kako bi ti bilo (je l' bi ti bio u "dobrom" braku i "srećan" i "zadovoljan"?