Iz muškog ugla

Kako da je prepoznate: Kriza srednjih godina kod muškarca

Sreda, 04.08.2021.

19:51

Izvor: vijesti.me

Kako da je prepoznate: Kriza srednjih godina kod muškarca IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

72 Komentari

Sortiraj po:

Shaded bastard

pre 2 godine

Kod muškaraca večne krize, pubertet, odvajanje od mame, traženje devojke, žene, posla, dobijanje deteta. Posle slede krize u braku... I tako, samo krize.
(Marijana, 08. avgust 2021 22:00)

I za svaku su, na ovaj ili na onaj način, odgovorne žene. Ko bi rekao...

Marijana

pre 2 godine

Kod muškaraca večne krize, pubertet, odvajanje od mame, traženje devojke, žene, posla, dobijanje deteta. Posle slede krize u braku... I tako, samo krize.

pa šta

pre 2 godine

ovo je svojstveno i ženama i muškarcima u 40im, 50im, 60im ništa loše, naprotiv, podmlađuje, naravno ako umeš da ne upropastiš brak, vezu, jetru...

Marijana

pre 2 godine

@Kris Maniks, kako misliš žene nemaju empatiju. Proračunate nemaju, neke druge imaju, ali empata prepozna, lažne ljude, loše ljude... Lošu, negativnu energiju.... I tako.

bole

pre 2 godine

@profesor Dušan - svaka čast, objašnjeno objektivno, kakvo je realno stanje stvari i uz to potkrepljeno činjenicama! Bravo potpisujem!

bole - Niki..., NIkola - nisam ti ja majka!

pre 2 godine

Čuj ovu konstataciju u podnaslovu: "...i te promene su uglavnom negativne..."?! Šta je ovde negativno?! Prvo neki dan naslov "Zašto žene u dužim vezama gube želju za keksom" i tu po komentarima videsmo - krivi su muškarci?! Pa ajd da imamo iste aršine - oni koji su imali i imaju još testosterona, ako je ona izgubila želju normalno je da ono što nemaš kod kuće pronađeš "napolju", pa ili ljubavnica ili razvod (jer to ionako nije valjalo od ranije, samo trpnja zbog dece), pa menjaš dok još možeš, ili kupiš vikendicu pa se preseliš i uživaš u prirodi i svemu lepom što život nudi, da ne slušaš stalno zvocanje te "koja je izgubila želju" odavno, ali si joj davao šansu i trpeo u fazonu popraviće se, ukapiraće ili dok deca ne poodrastu da i sama shvate ko je tu i za šta kriv, a ko u pravu... Oni drugi muškarci sa inače manje testosterona se odluče za pecanje po ceo dan ili lov ili nešto slično, samo da nisu kod kuće... I šta je ovde problem? Svi srećni i zadovoljni na svoj način... I bolje kajati se za nešto što si želeo pa uradio, nego za nešto što si želeo pa nisi uradio...

Grozno

pre 2 godine

I glavna stvar: niko nije imun! Mozete imati najskladniji brak, sve super divno i krasno, volite se ko blesavi, i odjednom TRAS! Poruka zenama: ne, niste krive, i nije do vas, ne prebacujte sebi krivicu.

Kris Meniks

pre 2 godine

(Pepe, 05. avgust 2021 10:02)

Nikakve argumente nemaš.

Žene su odgovorne za 90 posto razvoda, ako ne i više. To nije moje mišljenje, već činjenica.
Uz to su povlašćene kod sudija i gotovo uvek dobiju decu, kao i pola imovine koju je MUŠKARAC LIČNO ZARADIO dok su bili u braku. Naravno, sud muškarca izbacuje iz kuće/stana, otima mu pola plate i time mu manje-više uništava život, osim u slučaju nekih uber bogataša.

O empatiji ne mogu raspravljati sa ženom, jer žene za to mahom ne znaju.
Najveća zabluda današnjice je da je lakše biti muškarac. ARGUMENTI protiv takvog glupog razmišljanja su daleko, ali daleko veća konkurencija, veći pritisak i veća očekivanja u muškom svetu. Nešto sa čim se žene ne susreću u toj meri u životu. Otuda i veći broj nažalost USPEŠNIH samoubistava ima na muškoj strani, dok ima daleko više(na svu sreću) NEUSPEŠNIH pokušaja kod žena.
Muškarci pucaju pod neljudskim pritiskom, žene privlače pažnju i traže pomoć. Prosto, argumentovano.

Retko koji muškarac protestuje zbog ženskih stavova o bogatašima(vepar-meda paradoks), već ih više zbog toga s pravom ismeva. Pogotovo kada žena završi sa bogatim nasilnikom, pa potom i u sigurnoj kući. To je na neki ironičan i surov način urnebesno.

A što se izgleda tiče, ništa vam nije nametnuto i niko vas ni na šta ne tera. Same ste sebi najgori vukovi.
Muškarci generalno nisu zahtevni što se izgleda žene tiče. To je bitno samo malom procentu najbogatijih koji kod lepih žena dolaze u obzir. To je opet više do vas nego do nas.

I za kraj, ne vidim da se žene utrkuju koja će pre biti sa nekim sredovečnim ili matorim(osim naravno ako ima dosta para).
SVI VOLE MLADO, i muškarci i žene. Mladost je lepa.
To što ste vi ubeđene da u 40-oj ili 50-oj izgledate bolje nego u 25-oj je za ozbiljnu analizu. I nije tačno gotovo nikad, osim u izuzetnim situacijama(gojaznost u mladosti i sl.).

Pepe

pre 2 godine

(Kris Meniks, 5. avgust 2021 05:33)
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Ako nisi primetio, udji sad na clanak o zeni 45+ pa ces videti komentare: baba, ako ne moze da radja nije vredna itd.
Ta istina o kojoj pricas je da muskarci vole mladje i lepe zene. Da li onda treba da odbacimo sebe i postanemo zrtve cim budemo starije jer nas niko nece?

Druga strana medalje je da kada je zenama nametnuta mladost i lep izgled muskarcima je nametnut uspeh i novac kao imperativ.
To je druga strana medalje.
A mnogi se sa tim ne nose dobro.
Na svakog uspesnog dodje 15 neuspesnih, sta onda sa njima?
Visoka je stopa samoubistava kod mladih.

Primetila sam po komentarima da muskarci jako protestvuju sto zene hoce bogate a nece njih fine a siromasne koji bi ih cuvali kao malo vode na dlanu.

Kao i uvek kada osetis rigidni socijalni konstrukt na svojoj kozi vrlo dobro znas sta je pravedno i zasto to nije u redu i ljudski ali kada se radi o suprotnom polu tu nemas empatije i razumevanja i ne vidis njihovu patnju.

Zadnja recenica oslikava tvoj don kihotovski stav: problem je sa svetom, ja nisam ni za sta odgovoran a drugi/zene su 100% krivi. Cestitam, samo ces unistiti sebe.
Znam muskarce koji su istrajali u stavu da je u zenama problem i katastrofalno su prosli a naposletku se razboleli od gorcine posebno u starijim godinama.
Zivot kaznjava takva infantilna stanja.

Bojan

pre 2 godine

Koja glupost, ja i sad hocu nov auto, motor, vikendicu iako sam daleko od "srednjih" godina, problem je sto imam druge prioritete. Nije vam palo na pamet da musakrci kupuju te stvari u srednjim godinama jer su tad dovoljno situirani da bi to mogli i da priuste?

Zauvek mlad, al za malo

pre 2 godine

@Beograd - kako predju 37/8 a bogami i ranije - dlakavi svuda osim po ćeli, zubi katastrofa, stomaci samo vise, nemalom broju muskaraca se pojave neke sise, sou postanu, a brat nas kaze muskarci uvek isti a zene stare. Starenje je prirodan proces, desava se svima i ne moze se zaustaviti ma koliko botoxa ubacili u sebe. Oni sa malo kinte mogu da se mrvicu izvade garderobom i mladom devojkom, prirodno je da ce okolina gledati u nju. Ali, da se ne lazemo, oni sami za sebe, bez statusnih simbola izgledaju kao ocerupane kokosi.

Zoran

pre 2 godine

Nije to nikakva kriza nego prilika da se imaju pare i porodične okolnosti za ispunjenje želja a što ranije uglavnom nije moglo. Svaki čovek ima sva prava do poslednjeg trenutka života.

Toni

pre 2 godine

Jedan sam iz te generacije i čini mi se da još nemam tih simptoma. Ne nervira me kad neko hoće motor, čamac, jahtu, šta god, dok to ne radi na račun egzistencije svoje porodice. Ono što me nervira je izraženo i isforsirano eksponiranje po društvenim mrežama, ekstravagantno oblačenje i napadna retorika koja često zna da ide uz taj krizni period.

Dragan

pre 2 godine

Po ovome ja sam u krizi srednjih godina jos od srednje skole. Uvek sam voleo zene mladje od sebe, zelim da imam vikendicu, skupa kola, povukao sam se iz drustva jos pocetkom fakulteta kad sam video kakvo licemerje vlada medju "prijateljima", za sebe smatram da sam nedoboljno dobar (iako sam uspesan u tome sto radim), menjam cesto frizure...
Imam porodicu, ne varam suprugu, volim svoju decu. Zelje su jedno a realan zivot drugo.

srbica

pre 2 godine

@gost,

ne idu ti gt3 i plavusa od 20 i jack danijels

Gt3, manuelni menjac i npr baltik votka. Ne zato sto nemas pare da pijes pravi visko, npr macalan 25 godina star vec sto je jack obojeno pice jeftino pice…
Baltik votka, to je posebna dimenzija rada koju ne moze da priusti nijedno drugo pice


A za GT3, nema dalje…Svaki dan ga vozim u masti. Kad se ostvari, reci ce da sam u krizi srednjih godina

Каурин

pre 2 godine

У, сине... Сада Новаково понашање (по 'дефиницијама' из текста) има много више смисла!
Хаха...
Но, шалу на страну: онај ко је ћутао о томе да је био јадник - сада се, о томе, дере на сав глас! То је једино разумно објашњење из угла мушкарца.

Miki

pre 2 godine

Pa ko kupuje skupo auto ili vikendicu u 20tim,sem ako nije guzonjin sin.
Ako bi kad trebalo da se kupi onda su to srednje godine.
Ne nego će da kupuje u 70tim.
Ko je imao sreće do 40-50te je već nešto stvorio,stan ili kuću,neku ušteđevinu,deca školu završila,tada bi trebalo da bude (sad malo ja vreme) .
Razlika je što mi muškarci počinjemo da trošimo kad smo u mogućnosti a žene troše najviše kad nisu u mogućnoti.
Ona počela u 20tim i onda kad vidi muža da je počeo trošiti više u 40tim kaže onaj moj upao u krizu srednjih godina.
Pa ona je onda u krizi srednjih godina od svoje 19te.

Nadoljub

pre 2 godine

Pa ja vidim nešto puno komentara šaljem ovde kad ono drma me kriza :) Neka samo Bog sačuva od mladih devojaka koje se pominju u tekstu, samo bi mi ta muka i stres trebao. Nego se nešto dvoumim - lamborgini ili ferari pitanje je sad.

Tomo

pre 2 godine

Sve ovo osim alkohola i depresije imam od svoje osamnaeste… Znaci li da sam kronično bolestan? I ako jesam, ima li nade da me ta boleština drzi sto dulje?!?

Aleksa Pufta

pre 2 godine

Ima duhovitih komentara ali i onih pacenickih po sistemu eto ja imam love pa nemam krizu.
Od 20te do 35te ti valjda ne treba nista. U caletovoj budi sam menjao devojku cesce nego ulje tada na 3000km.
Kasnije sam kupio kola od 30 hiljada al dzaba kad menjas devojku na treci servis tj 45000.
Dobro de, izbegavao sam uvek padavicarke i ludace jer ozenjenom to moze da donese problem.
Vikendicu zidaju porodicni ljudi a svaleri idu u hotel.
Iskreno lepo je sagraditi kucu ili vikendicu pogotovo ako imas decu.
Jahte se rentiraju osim ako nisi bas se nakrao maksimalno a ja sam oplovio ceo Jadran a i preferiram jedrilice.
Nazalost ko ima love hoce u hotel pa nema ekipe za jos jedan djir a bas da dam za 7 dana hedonizma 4000e nesto mi mnogo jer ni familija nece.
Uzivajte ljudi u svakom sanu sto nam je dat a krize ostavite dokonima.

Kris Meniks

pre 2 godine

Ljubav umrla, kompleksi se otrgli kontroli, vredjanje starijih zena po komentarima postalo pravilo, brak unizen, razvodi cesti..
Cak i kad si mlada a kapiras da te muva zbog toga, opet se osecas nekako ponizeno
(Pepe, 04. avgust 2021 22:52)

Nisam primetio "vređanje" starijih žena po komentarima. Biće ipak da vi volite da vas neko ceo život laže i da vam podilazi, pa se osetite uvređeno kada čujete(ili pročitate) istinu.

Vezano za to, neke od vas se uvek "osećaju nekako poniženo", bez obzira na to šta, ko, koliko, kome, čime, kada...To je deo vaše frustracije.
Normalne, ostvarene, privlačne žene ne osećaju se poniženo kada im se neko udvara.

A što se braka tiče...za visoku stopu razvoda i generalno loše stanje bračnih zajednica odgovorne su gotovo isključivo žene.

rantantan

pre 2 godine

Za vas ne znam, ja sam spiska pare na LOTUSa . Trebao sam ga odavno kupiti. Ali neka, ovako će potrajati... nije na prodaju. Žene me ne zanimaju. Samo moja da me ceni i voli kao sto me ne čeni i ne voli. Pa nije ni čudo da muškarci odlepe kad ceo dan slušaju samo NE NE NE NE NEMOJ NEMOJ NEMOJ a s druge strane TREBA OVO KUPI ONO ... neću stan od 110 kvadrata hoću od 150 ... neću Egipat hoću ne znam gde ... neću novu Škodu hoću nov BMW... pa muškarci ne valjaju

Vladimir Rolovic

pre 2 godine

Dobra ova kriza srednjih godina, dobra. Dajte još.
Uzgred, ne povlači se čovek u tim godinama iz društva već shvata da su ga svi, nazovi prijatelji, ovako ili onako izdali i da niko nije ostao, ili je on sam to njima uradio.
Još nešto novac nikada ne kvari ljude, samo pokaže njihov pravi karakter, koji je čučao sakriven i čekao da "pokaže svima" ko je i šta je - kako vlasnik karaktera misli.

nišlija

pre 2 godine

Lele majko koje su to muke za ukućani samo da znate,nedao Bog nikome!!!Mog brata drži evo sedma godina...Da ne nabrajam neće stane u tekstu samo da Vam navedem jedan primer-otišli smo da podignemo pare od njegove penzije na bankomat i jedna atraktivna cura stoji tamo i on merka je i...Ja taman podigo njegove pare i on da se napravi važan će kaže aaa podigo si dosta pare...A ja podigo 14000...

zigot

pre 2 godine

kao što je neko već rekao, svaki muškarac posle 20 godina cimanja i rintanja želi da fundamentalno promeni svoj život najviše zato što počinje da shvata smrtnost svojih roditelja a i svoju smrtnost

to nema nikakve veze sa valovitim plavušama (za kojima ce se vazdan okretati) i porše-om nego isključivo sa valovitim oblikom vremena tj. biologijom

Nenad

pre 2 godine

Gluposti! Imam 42 i na TRT sam( testosteron replacement therapy)! Nemam nista od ovih navedenih problema. Moras da ubrizgavas testosteron svake nedelje, ali zato imas telo koje funkcionise kao da ti je 25! Kapirate o cemu vam pricam!? Skoro kad sam bio U Bg posto zivim oreko kazem to dvojici drugara iz srednje i kaze mi jedan od njih, ma to je sranje bolje nadji hobi hahaha! Ja mu kazem a ti nadji zenu po prvi put tako potrosen i depresivan. ???????
(brate, 04. avgust 2021 22:12)

Sta sam ja sad procitao… Druze, ne kapiramo o cemu pricas

Beograd 011

pre 2 godine

Krizu SG kao neko zlo i bolest najvise forsiraju zene koje su prestale da vode racuna o sebi sa 25. Nekako su se slepale na mladost i majcinstvo, ali na zalost vecina njih se tu zaglavila i nema sta dalje da ponudi, ali zato ocekuju bezuslovnu ljubav muza na ime minulih dana, dok furaju 20kg viska i misle da je je vrhunac brige za sebe otici kod frizera i blenu u telefon. Muz ih je i uzeo sto su bile atraktivne kao mlade, a sto misle da je taj kriterijum odjednom nestao?? Dakle muskarci su uvek isti i sa 20, 30...50, samo se zene menaju na gore. Posebno one kojima je san u 30im da ne rade nista sem podizu decu. Kad deca odrastu, nemaju nikakav posao, deci ne trebaju pa postanu beskorisne i muzu. Cimenm ona misli da zadrzi muskarca? Moralisanjem o infantilnosti? Ili ce da se promene i odrzavaju koliko toliko ceo zivot ili ce biti zamenjene mladjom.

Surovo ali istinito.

Sale

pre 2 godine

Za auto me baš briga. Vikendicu želim da kupim. Gledam mlađe žene ali tu se završava sve. Pijem ko i uvek, nije malo. I, presuda?

Nina

pre 2 godine

Počinje da se tripuje da privlači mladje žene, i dok ih finansira, neće sebi da prizna da su sa njim iz interesa. Počinje da mrzi žene svojih godina i tripuje da izgleda bolje od njih, počinje da ih omalovazava i nab ija komplekse sa mladim ženama.
Sve u svemu, većina ima neku iskrivljenu sliku o sebi, jer ne želi sebi da prizna onu stvarnu, a to je da stari,i da će uskoro da završi svoju misiju na planeti.

Profesor Dušan

pre 2 godine

ovaj tekst je pisala žena siguran sam , zapravo vi žene koje čitate ovo i ako pomislite da uradite sve ili po nešto iz teksta znajte da ćete tako da :
1. vršite pritisak
2. stvorićete želju da menjate vašeg partnera
3. izazvaćete svađu
4. stvarate sliku neprihvatanja partnera

E sad zašto muškarci rade to što rade ?
Jednostavno je :
1. Traže mir u ženi a toga nema
2. Očekuju osmeh od žene/devojke a dobiju kritiku ili zapovest
3. Depresivna sam , depresivna sam i tako 2g.svaki dan ....
4. Žena ne prihvata nijedno ponuđeno rešenje od muža jer nijedno nije dovoljno dobro i svako rešenje nervira ...
5. Žena mužu nabacuje da je gubitnik jer je Mika kupio stan, Đoka kupio viekdicu a Pera ženi sina za bogatu devojku , baš su srećni ...
6. Imam migrenu, boli me ovo, ono , nerviraš me i dragi mužu nećemo da imamo sex ni danas ni naredna 2 meseca ...
7. Mi muškarci ne želimo da slušamo 3h kako vam je pukla zanoktica i došla apokalipsa ....
8. Na neku ženinu nebitnu priču muž kaže , odgovori sa : ok, dobro ...a onda sledi rafal od 2h kako on nju ne ceni, ne sluša, ne poštuje......

i onda :

muž kupi vikendicu na moru
kupi nov auto
razvede se
i ode novim autom na more da uživa na miru sam sa sobom i bude srećan do kraja života ( ustvari prvo se razvede da ne bi delio vikendicu s vešticom )

ha ha

pre 2 godine

Nemam para za brza kola i skupe zene, kafanu nikad nisam obilazio, kod mene se kriza srednjih godina manifestuje izmisljanjem novih vrsta sendvica. Jeftino i dobro protiv stresa. A iz drustva sam se povukao odavno, jos u srednjoj skoli.

Selpi

pre 2 godine

Ja želim da kupim brod i da plovim. Da li ja kriziram?
(Kritična masa, 04. avgust 2021 22:16)
U fazi sam, kupovanja jahtice i bas me briga da li kriziram. Želim to ceo svoj život i sada mogu, zabole me sta ce ko da kaže i prijatelji i psiholozi

Siempre

pre 2 godine

Komentatori nisu razumeli tekst. Ko vam je kriv što ste sa 20 bili nesposobni, pa sami ste krivi. Kriza postoji kada shvatite da je vaše prošlo, a to što ćete navatati neku jadnicu ili kupiti nešto da se hvalite samo pokazuje komplekse. Pravi muškarac uvek sve dobije što hoće i nema krize. Hoće kvalitet. Dečje snove je ispunio kad je bio dete.

iva

pre 2 godine

@Giorgios - znaci bez para ste nista i nemate sta da pokazete? Mislim, vidi se to iz komentara na ovom portalu, ali komentatori uglavnom misle da su super iako nisu "usli u lovu". Lepo da im je neko iz muskog tabora objasnio kako stoje stvari:D

cune iz gruže

pre 2 godine

Ja sam kupio vikendicu da bi imao gde da pobegnem od svih, a ne kao statusni simbol, planiram da živim u šumi samo da deca malo ojačaju i da se razvedem.

Giorgios…

pre 2 godine

Muškarac to sve radi u srednjim godinama jer tada tek, u najvećem broju slučajeva, “udje u neke pare” pa može da se tako ponaša.

Takodje, supruga mu je u tim godinama obično već “žena” koja ne pazi previše na sebe (to je već problem same žene) i nije “utegnuta” posle nekoliko dece (čast izuzecima, u pitanju je biologija), deca su već velika i onda poželi nešto sto je više seksi pa juri klinke željne “sigurnosti”, čitaj para (mada se neke stvarno zaljube).

Zato su se u carskoj Rusiji muškarci ženili tek posle četrdesete (pre svega visi stalež) i to dramaticno mladjim devojkama.

Dakle, po meni, nije kriza srednjih godina već činjenica da tek tada muškarac ima mogućnost da pokaže kakav je. To sto neke to “ne uhvati”, ili ne udju u pare ili su prosto ljudi koji kontrolišu primalne nagone, odnosno, udaljili su se od homosapiensa.

miami

pre 2 godine

Ja vozim preskup auto, zato sto mi se moze. Pa valjda je to normalnije, da kao zreo kupim od svojih para, nego nekom klincu tata. O cemu vi pisete?? Imao sqm super zivot i sa 20 i sada. Jednostavno mi se mose. A vi ostali, zavidite, hehe.uami

Silvester

pre 2 godine

Svašta, pa nisam mogao da kupim skup auto ili vikendicu sa 20 ali mogu sad sa četrdeset i kusur. To je i normalno i ne zato da bi se pokazivao pred društvom, nego zato što jednostavno mogu da ga priuštim i ne moram da vozim više kante koje sam vozio sa 20. Žene ne gledam jer sam već decenijama zaljubljen samo u jednu, onu koja me drži kao malo vode na dlanu i sa kojom sam ceo život. Ono što sam primetio je da usporavam, mirniji sam, staloženiji, ne reagujem na svaku provokaciju, nešto baš i ne volim više da radim, pa sve ono što sam nekad sam radio oko kuće, sad platim. Volim da provodim vreme sa svojom porodicom, da roštiljam, prošetam psa, boravim u prirodi itd. Kriza srednjih godina ne postoji, ja sam tek počeo da živim.

brate

pre 2 godine

Gluposti! Imam 42 i na TRT sam( testosteron replacement therapy)! Nemam nista od ovih navedenih problema. Moras da ubrizgavas testosteron svake nedelje, ali zato imas telo koje funkcionise kao da ti je 25! Kapirate o cemu vam pricam!? Skoro kad sam bio U Bg posto zivim oreko kazem to dvojici drugara iz srednje i kaze mi jedan od njih, ma to je sranje bolje nadji hobi hahaha! Ja mu kazem a ti nadji zenu po prvi put tako potrosen i depresivan. ???????

Pepe

pre 2 godine

Ne vidim vise nikakvu poentu brakova. Mozete da budete Monika Beluci lepa, pametna, ostvarena, verna ali ako imate preko 45 vas muz ce vas ostaviti i zameniti mladjim modelom a ako nema para da to i ucini, prizeljkivace to sto je takodje svojevrsna forma izdaje.
Ljubav umrla, kompleksi se otrgli kontroli, vredjanje starijih zena po komentarima postalo pravilo, brak unizen, razvodi cesti..
Cak i kad si mlada a kapiras da te muva zbog toga, opet se osecas nekako ponizeno

Volina

pre 2 godine

imo sam krizu sredljih godima kacam imo sedamnajs godima ne kako sam uspeo daje prevazidjem pijo sam po dosta i posekso se sa dosta zemskih persoma toje trajalo oko cetir godime polse samse smirijo zao mije sto nije po trajalo jos tri cetir decemije

Milan

pre 2 godine

Mnogi su hteli da kupe motocikl sa 18 godina ali nisu imali para. To je generacija koja je odrastala kada je plata bila 100 maraka, veselih devedesetih.
Mnogi su hteli da vide sveta sa 20 godina. Nisu mogli sebi da priuste.
Sudbina ne nosi sat. Najbolje je kada je sve u svoje vreme, ali ne ide to bas uvek.

Mrxi

pre 2 godine

Ako Bred Pit koji je 50+, kupi nov auto onda je to super cool i nije kriza srednjih godina. Za sve ostale muskarce, cak i sa 30+ a ispadaju iz "formata" ponasanja onda je kriza.
Postoji samo jedna stvar i zove se zivot. Zivite ga kako zelite i kako ste u mogucnosti. Ne slusajte psihologe i ostale lelemude.
Jednog dana cete gledati u beli plafon bolnicke sobe i zaliti za stvarima koje niste uradili jer ste slusali tamo neke gluposti.

Aleksa Pufta

pre 2 godine

Planirao sam i treblo je odavno da udjem u krizu srednjih godina ali ne uspevam jer nikako da ispadnem iz puberteta.
Planiram da nabavim mladji auto ali nikako nov zato sto volim dzipove ali ne fensi nego one za odbijanje bubrega ali u njih te mladje snajke nece da udju a i zbog mog mlacenja po nekim gudurama i blatu.

Planiram da napravim neki vajat ili vam brvnaru ali tek kad prodam luksuzniju vikendicu koju sam dobio u amanet.

Takodje umesto da gledam te mlade snajke ja nikako da se odvojim od ovih matorijih ko ja iako mi zena mladja pa i tu nesto radim pogresno.

E tek me ubiste sa poslednjom stavkom jer mi to sa alkoholom nikako ne ide, pivo uz rucak mi je kraj a one fore sa muckanjem vina po ustima i isprobavanjem bukea tek mi ne idu nikako.

Eto, kazem voleo bih ali mi ne ide.

PS.trebalo je da ubacite nabavku motorcikla zujalice ili dvoseda kabrioleta sto su mi uradili par drugara a ja samo cekam kad ce da se sloze za motora. Ali i oni kazu da nisu u krizi srednjih godina.

žiška

pre 2 godine

aj ne se*ite, pa svaki normalan covek koji se bori za egzistenciju i porodicu 15-20 god masta o navedenim stvarima, izuzev preljube nista od navedenog nije greh niti vidim bilo sta lose u tome da neko ispoljava sve te osobine gore navedene, nemojte trovati ljude vise, imam 30 i evo vec sad se prepoznajem u 90% ovih karakteristika i ponosan sam na to, kakva kriza srednjih godina, ljudi moji...

Dott

pre 2 godine

Razveo sam se sa 45 a u 46 upao u nesto tako kako se u tekstu kaze, neko kaze i klimaks. Sve jedno, meni je to udarili na seksualni nagon koji se drasticno povecao. Poceo sam da jurcam zene, malomije bila jedna dnevno. To je trajalo nekih 3-4 godine i konacno sam se uobrocio sto se kaze. Bilo je tu jos simptoma, podvlacenja crte itd, narocito duhovnog uzdizanja i spoznaje samoga sebe.

Mrxi

pre 2 godine

Ako Bred Pit koji je 50+, kupi nov auto onda je to super cool i nije kriza srednjih godina. Za sve ostale muskarce, cak i sa 30+ a ispadaju iz "formata" ponasanja onda je kriza.
Postoji samo jedna stvar i zove se zivot. Zivite ga kako zelite i kako ste u mogucnosti. Ne slusajte psihologe i ostale lelemude.
Jednog dana cete gledati u beli plafon bolnicke sobe i zaliti za stvarima koje niste uradili jer ste slusali tamo neke gluposti.

žiška

pre 2 godine

aj ne se*ite, pa svaki normalan covek koji se bori za egzistenciju i porodicu 15-20 god masta o navedenim stvarima, izuzev preljube nista od navedenog nije greh niti vidim bilo sta lose u tome da neko ispoljava sve te osobine gore navedene, nemojte trovati ljude vise, imam 30 i evo vec sad se prepoznajem u 90% ovih karakteristika i ponosan sam na to, kakva kriza srednjih godina, ljudi moji...

Milan

pre 2 godine

Mnogi su hteli da kupe motocikl sa 18 godina ali nisu imali para. To je generacija koja je odrastala kada je plata bila 100 maraka, veselih devedesetih.
Mnogi su hteli da vide sveta sa 20 godina. Nisu mogli sebi da priuste.
Sudbina ne nosi sat. Najbolje je kada je sve u svoje vreme, ali ne ide to bas uvek.

Silvester

pre 2 godine

Svašta, pa nisam mogao da kupim skup auto ili vikendicu sa 20 ali mogu sad sa četrdeset i kusur. To je i normalno i ne zato da bi se pokazivao pred društvom, nego zato što jednostavno mogu da ga priuštim i ne moram da vozim više kante koje sam vozio sa 20. Žene ne gledam jer sam već decenijama zaljubljen samo u jednu, onu koja me drži kao malo vode na dlanu i sa kojom sam ceo život. Ono što sam primetio je da usporavam, mirniji sam, staloženiji, ne reagujem na svaku provokaciju, nešto baš i ne volim više da radim, pa sve ono što sam nekad sam radio oko kuće, sad platim. Volim da provodim vreme sa svojom porodicom, da roštiljam, prošetam psa, boravim u prirodi itd. Kriza srednjih godina ne postoji, ja sam tek počeo da živim.

cune iz gruže

pre 2 godine

Ja sam kupio vikendicu da bi imao gde da pobegnem od svih, a ne kao statusni simbol, planiram da živim u šumi samo da deca malo ojačaju i da se razvedem.

Aleksa Pufta

pre 2 godine

Planirao sam i treblo je odavno da udjem u krizu srednjih godina ali ne uspevam jer nikako da ispadnem iz puberteta.
Planiram da nabavim mladji auto ali nikako nov zato sto volim dzipove ali ne fensi nego one za odbijanje bubrega ali u njih te mladje snajke nece da udju a i zbog mog mlacenja po nekim gudurama i blatu.

Planiram da napravim neki vajat ili vam brvnaru ali tek kad prodam luksuzniju vikendicu koju sam dobio u amanet.

Takodje umesto da gledam te mlade snajke ja nikako da se odvojim od ovih matorijih ko ja iako mi zena mladja pa i tu nesto radim pogresno.

E tek me ubiste sa poslednjom stavkom jer mi to sa alkoholom nikako ne ide, pivo uz rucak mi je kraj a one fore sa muckanjem vina po ustima i isprobavanjem bukea tek mi ne idu nikako.

Eto, kazem voleo bih ali mi ne ide.

PS.trebalo je da ubacite nabavku motorcikla zujalice ili dvoseda kabrioleta sto su mi uradili par drugara a ja samo cekam kad ce da se sloze za motora. Ali i oni kazu da nisu u krizi srednjih godina.

Dott

pre 2 godine

Razveo sam se sa 45 a u 46 upao u nesto tako kako se u tekstu kaze, neko kaze i klimaks. Sve jedno, meni je to udarili na seksualni nagon koji se drasticno povecao. Poceo sam da jurcam zene, malomije bila jedna dnevno. To je trajalo nekih 3-4 godine i konacno sam se uobrocio sto se kaze. Bilo je tu jos simptoma, podvlacenja crte itd, narocito duhovnog uzdizanja i spoznaje samoga sebe.

ha ha

pre 2 godine

Nemam para za brza kola i skupe zene, kafanu nikad nisam obilazio, kod mene se kriza srednjih godina manifestuje izmisljanjem novih vrsta sendvica. Jeftino i dobro protiv stresa. A iz drustva sam se povukao odavno, jos u srednjoj skoli.

Pepe

pre 2 godine

Ne vidim vise nikakvu poentu brakova. Mozete da budete Monika Beluci lepa, pametna, ostvarena, verna ali ako imate preko 45 vas muz ce vas ostaviti i zameniti mladjim modelom a ako nema para da to i ucini, prizeljkivace to sto je takodje svojevrsna forma izdaje.
Ljubav umrla, kompleksi se otrgli kontroli, vredjanje starijih zena po komentarima postalo pravilo, brak unizen, razvodi cesti..
Cak i kad si mlada a kapiras da te muva zbog toga, opet se osecas nekako ponizeno

Giorgios…

pre 2 godine

Muškarac to sve radi u srednjim godinama jer tada tek, u najvećem broju slučajeva, “udje u neke pare” pa može da se tako ponaša.

Takodje, supruga mu je u tim godinama obično već “žena” koja ne pazi previše na sebe (to je već problem same žene) i nije “utegnuta” posle nekoliko dece (čast izuzecima, u pitanju je biologija), deca su već velika i onda poželi nešto sto je više seksi pa juri klinke željne “sigurnosti”, čitaj para (mada se neke stvarno zaljube).

Zato su se u carskoj Rusiji muškarci ženili tek posle četrdesete (pre svega visi stalež) i to dramaticno mladjim devojkama.

Dakle, po meni, nije kriza srednjih godina već činjenica da tek tada muškarac ima mogućnost da pokaže kakav je. To sto neke to “ne uhvati”, ili ne udju u pare ili su prosto ljudi koji kontrolišu primalne nagone, odnosno, udaljili su se od homosapiensa.

Selpi

pre 2 godine

Ja želim da kupim brod i da plovim. Da li ja kriziram?
(Kritična masa, 04. avgust 2021 22:16)
U fazi sam, kupovanja jahtice i bas me briga da li kriziram. Želim to ceo svoj život i sada mogu, zabole me sta ce ko da kaže i prijatelji i psiholozi

Miki

pre 2 godine

Pa ko kupuje skupo auto ili vikendicu u 20tim,sem ako nije guzonjin sin.
Ako bi kad trebalo da se kupi onda su to srednje godine.
Ne nego će da kupuje u 70tim.
Ko je imao sreće do 40-50te je već nešto stvorio,stan ili kuću,neku ušteđevinu,deca školu završila,tada bi trebalo da bude (sad malo ja vreme) .
Razlika je što mi muškarci počinjemo da trošimo kad smo u mogućnosti a žene troše najviše kad nisu u mogućnoti.
Ona počela u 20tim i onda kad vidi muža da je počeo trošiti više u 40tim kaže onaj moj upao u krizu srednjih godina.
Pa ona je onda u krizi srednjih godina od svoje 19te.

Zauvek mlad, al za malo

pre 2 godine

@Beograd - kako predju 37/8 a bogami i ranije - dlakavi svuda osim po ćeli, zubi katastrofa, stomaci samo vise, nemalom broju muskaraca se pojave neke sise, sou postanu, a brat nas kaze muskarci uvek isti a zene stare. Starenje je prirodan proces, desava se svima i ne moze se zaustaviti ma koliko botoxa ubacili u sebe. Oni sa malo kinte mogu da se mrvicu izvade garderobom i mladom devojkom, prirodno je da ce okolina gledati u nju. Ali, da se ne lazemo, oni sami za sebe, bez statusnih simbola izgledaju kao ocerupane kokosi.

Siempre

pre 2 godine

Komentatori nisu razumeli tekst. Ko vam je kriv što ste sa 20 bili nesposobni, pa sami ste krivi. Kriza postoji kada shvatite da je vaše prošlo, a to što ćete navatati neku jadnicu ili kupiti nešto da se hvalite samo pokazuje komplekse. Pravi muškarac uvek sve dobije što hoće i nema krize. Hoće kvalitet. Dečje snove je ispunio kad je bio dete.

Toni

pre 2 godine

Jedan sam iz te generacije i čini mi se da još nemam tih simptoma. Ne nervira me kad neko hoće motor, čamac, jahtu, šta god, dok to ne radi na račun egzistencije svoje porodice. Ono što me nervira je izraženo i isforsirano eksponiranje po društvenim mrežama, ekstravagantno oblačenje i napadna retorika koja često zna da ide uz taj krizni period.

Volina

pre 2 godine

imo sam krizu sredljih godima kacam imo sedamnajs godima ne kako sam uspeo daje prevazidjem pijo sam po dosta i posekso se sa dosta zemskih persoma toje trajalo oko cetir godime polse samse smirijo zao mije sto nije po trajalo jos tri cetir decemije

Vladimir Rolovic

pre 2 godine

Dobra ova kriza srednjih godina, dobra. Dajte još.
Uzgred, ne povlači se čovek u tim godinama iz društva već shvata da su ga svi, nazovi prijatelji, ovako ili onako izdali i da niko nije ostao, ili je on sam to njima uradio.
Još nešto novac nikada ne kvari ljude, samo pokaže njihov pravi karakter, koji je čučao sakriven i čekao da "pokaže svima" ko je i šta je - kako vlasnik karaktera misli.

Zoran

pre 2 godine

Nije to nikakva kriza nego prilika da se imaju pare i porodične okolnosti za ispunjenje želja a što ranije uglavnom nije moglo. Svaki čovek ima sva prava do poslednjeg trenutka života.

Pepe

pre 2 godine

(Kris Meniks, 5. avgust 2021 05:33)
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Ako nisi primetio, udji sad na clanak o zeni 45+ pa ces videti komentare: baba, ako ne moze da radja nije vredna itd.
Ta istina o kojoj pricas je da muskarci vole mladje i lepe zene. Da li onda treba da odbacimo sebe i postanemo zrtve cim budemo starije jer nas niko nece?

Druga strana medalje je da kada je zenama nametnuta mladost i lep izgled muskarcima je nametnut uspeh i novac kao imperativ.
To je druga strana medalje.
A mnogi se sa tim ne nose dobro.
Na svakog uspesnog dodje 15 neuspesnih, sta onda sa njima?
Visoka je stopa samoubistava kod mladih.

Primetila sam po komentarima da muskarci jako protestvuju sto zene hoce bogate a nece njih fine a siromasne koji bi ih cuvali kao malo vode na dlanu.

Kao i uvek kada osetis rigidni socijalni konstrukt na svojoj kozi vrlo dobro znas sta je pravedno i zasto to nije u redu i ljudski ali kada se radi o suprotnom polu tu nemas empatije i razumevanja i ne vidis njihovu patnju.

Zadnja recenica oslikava tvoj don kihotovski stav: problem je sa svetom, ja nisam ni za sta odgovoran a drugi/zene su 100% krivi. Cestitam, samo ces unistiti sebe.
Znam muskarce koji su istrajali u stavu da je u zenama problem i katastrofalno su prosli a naposletku se razboleli od gorcine posebno u starijim godinama.
Zivot kaznjava takva infantilna stanja.

iva

pre 2 godine

@Giorgios - znaci bez para ste nista i nemate sta da pokazete? Mislim, vidi se to iz komentara na ovom portalu, ali komentatori uglavnom misle da su super iako nisu "usli u lovu". Lepo da im je neko iz muskog tabora objasnio kako stoje stvari:D

Nina

pre 2 godine

Počinje da se tripuje da privlači mladje žene, i dok ih finansira, neće sebi da prizna da su sa njim iz interesa. Počinje da mrzi žene svojih godina i tripuje da izgleda bolje od njih, počinje da ih omalovazava i nab ija komplekse sa mladim ženama.
Sve u svemu, većina ima neku iskrivljenu sliku o sebi, jer ne želi sebi da prizna onu stvarnu, a to je da stari,i da će uskoro da završi svoju misiju na planeti.

Kris Meniks

pre 2 godine

(Pepe, 05. avgust 2021 10:02)

Nikakve argumente nemaš.

Žene su odgovorne za 90 posto razvoda, ako ne i više. To nije moje mišljenje, već činjenica.
Uz to su povlašćene kod sudija i gotovo uvek dobiju decu, kao i pola imovine koju je MUŠKARAC LIČNO ZARADIO dok su bili u braku. Naravno, sud muškarca izbacuje iz kuće/stana, otima mu pola plate i time mu manje-više uništava život, osim u slučaju nekih uber bogataša.

O empatiji ne mogu raspravljati sa ženom, jer žene za to mahom ne znaju.
Najveća zabluda današnjice je da je lakše biti muškarac. ARGUMENTI protiv takvog glupog razmišljanja su daleko, ali daleko veća konkurencija, veći pritisak i veća očekivanja u muškom svetu. Nešto sa čim se žene ne susreću u toj meri u životu. Otuda i veći broj nažalost USPEŠNIH samoubistava ima na muškoj strani, dok ima daleko više(na svu sreću) NEUSPEŠNIH pokušaja kod žena.
Muškarci pucaju pod neljudskim pritiskom, žene privlače pažnju i traže pomoć. Prosto, argumentovano.

Retko koji muškarac protestuje zbog ženskih stavova o bogatašima(vepar-meda paradoks), već ih više zbog toga s pravom ismeva. Pogotovo kada žena završi sa bogatim nasilnikom, pa potom i u sigurnoj kući. To je na neki ironičan i surov način urnebesno.

A što se izgleda tiče, ništa vam nije nametnuto i niko vas ni na šta ne tera. Same ste sebi najgori vukovi.
Muškarci generalno nisu zahtevni što se izgleda žene tiče. To je bitno samo malom procentu najbogatijih koji kod lepih žena dolaze u obzir. To je opet više do vas nego do nas.

I za kraj, ne vidim da se žene utrkuju koja će pre biti sa nekim sredovečnim ili matorim(osim naravno ako ima dosta para).
SVI VOLE MLADO, i muškarci i žene. Mladost je lepa.
To što ste vi ubeđene da u 40-oj ili 50-oj izgledate bolje nego u 25-oj je za ozbiljnu analizu. I nije tačno gotovo nikad, osim u izuzetnim situacijama(gojaznost u mladosti i sl.).

Nenad

pre 2 godine

Gluposti! Imam 42 i na TRT sam( testosteron replacement therapy)! Nemam nista od ovih navedenih problema. Moras da ubrizgavas testosteron svake nedelje, ali zato imas telo koje funkcionise kao da ti je 25! Kapirate o cemu vam pricam!? Skoro kad sam bio U Bg posto zivim oreko kazem to dvojici drugara iz srednje i kaze mi jedan od njih, ma to je sranje bolje nadji hobi hahaha! Ja mu kazem a ti nadji zenu po prvi put tako potrosen i depresivan. ???????
(brate, 04. avgust 2021 22:12)

Sta sam ja sad procitao… Druze, ne kapiramo o cemu pricas

Bojan

pre 2 godine

Koja glupost, ja i sad hocu nov auto, motor, vikendicu iako sam daleko od "srednjih" godina, problem je sto imam druge prioritete. Nije vam palo na pamet da musakrci kupuju te stvari u srednjim godinama jer su tad dovoljno situirani da bi to mogli i da priuste?

brate

pre 2 godine

Gluposti! Imam 42 i na TRT sam( testosteron replacement therapy)! Nemam nista od ovih navedenih problema. Moras da ubrizgavas testosteron svake nedelje, ali zato imas telo koje funkcionise kao da ti je 25! Kapirate o cemu vam pricam!? Skoro kad sam bio U Bg posto zivim oreko kazem to dvojici drugara iz srednje i kaze mi jedan od njih, ma to je sranje bolje nadji hobi hahaha! Ja mu kazem a ti nadji zenu po prvi put tako potrosen i depresivan. ???????

Profesor Dušan

pre 2 godine

ovaj tekst je pisala žena siguran sam , zapravo vi žene koje čitate ovo i ako pomislite da uradite sve ili po nešto iz teksta znajte da ćete tako da :
1. vršite pritisak
2. stvorićete želju da menjate vašeg partnera
3. izazvaćete svađu
4. stvarate sliku neprihvatanja partnera

E sad zašto muškarci rade to što rade ?
Jednostavno je :
1. Traže mir u ženi a toga nema
2. Očekuju osmeh od žene/devojke a dobiju kritiku ili zapovest
3. Depresivna sam , depresivna sam i tako 2g.svaki dan ....
4. Žena ne prihvata nijedno ponuđeno rešenje od muža jer nijedno nije dovoljno dobro i svako rešenje nervira ...
5. Žena mužu nabacuje da je gubitnik jer je Mika kupio stan, Đoka kupio viekdicu a Pera ženi sina za bogatu devojku , baš su srećni ...
6. Imam migrenu, boli me ovo, ono , nerviraš me i dragi mužu nećemo da imamo sex ni danas ni naredna 2 meseca ...
7. Mi muškarci ne želimo da slušamo 3h kako vam je pukla zanoktica i došla apokalipsa ....
8. Na neku ženinu nebitnu priču muž kaže , odgovori sa : ok, dobro ...a onda sledi rafal od 2h kako on nju ne ceni, ne sluša, ne poštuje......

i onda :

muž kupi vikendicu na moru
kupi nov auto
razvede se
i ode novim autom na more da uživa na miru sam sa sobom i bude srećan do kraja života ( ustvari prvo se razvede da ne bi delio vikendicu s vešticom )

Grozno

pre 2 godine

I glavna stvar: niko nije imun! Mozete imati najskladniji brak, sve super divno i krasno, volite se ko blesavi, i odjednom TRAS! Poruka zenama: ne, niste krive, i nije do vas, ne prebacujte sebi krivicu.

zigot

pre 2 godine

kao što je neko već rekao, svaki muškarac posle 20 godina cimanja i rintanja želi da fundamentalno promeni svoj život najviše zato što počinje da shvata smrtnost svojih roditelja a i svoju smrtnost

to nema nikakve veze sa valovitim plavušama (za kojima ce se vazdan okretati) i porše-om nego isključivo sa valovitim oblikom vremena tj. biologijom

Dragan

pre 2 godine

Po ovome ja sam u krizi srednjih godina jos od srednje skole. Uvek sam voleo zene mladje od sebe, zelim da imam vikendicu, skupa kola, povukao sam se iz drustva jos pocetkom fakulteta kad sam video kakvo licemerje vlada medju "prijateljima", za sebe smatram da sam nedoboljno dobar (iako sam uspesan u tome sto radim), menjam cesto frizure...
Imam porodicu, ne varam suprugu, volim svoju decu. Zelje su jedno a realan zivot drugo.

Kris Meniks

pre 2 godine

Ljubav umrla, kompleksi se otrgli kontroli, vredjanje starijih zena po komentarima postalo pravilo, brak unizen, razvodi cesti..
Cak i kad si mlada a kapiras da te muva zbog toga, opet se osecas nekako ponizeno
(Pepe, 04. avgust 2021 22:52)

Nisam primetio "vređanje" starijih žena po komentarima. Biće ipak da vi volite da vas neko ceo život laže i da vam podilazi, pa se osetite uvređeno kada čujete(ili pročitate) istinu.

Vezano za to, neke od vas se uvek "osećaju nekako poniženo", bez obzira na to šta, ko, koliko, kome, čime, kada...To je deo vaše frustracije.
Normalne, ostvarene, privlačne žene ne osećaju se poniženo kada im se neko udvara.

A što se braka tiče...za visoku stopu razvoda i generalno loše stanje bračnih zajednica odgovorne su gotovo isključivo žene.

miami

pre 2 godine

Ja vozim preskup auto, zato sto mi se moze. Pa valjda je to normalnije, da kao zreo kupim od svojih para, nego nekom klincu tata. O cemu vi pisete?? Imao sqm super zivot i sa 20 i sada. Jednostavno mi se mose. A vi ostali, zavidite, hehe.uami

Beograd 011

pre 2 godine

Krizu SG kao neko zlo i bolest najvise forsiraju zene koje su prestale da vode racuna o sebi sa 25. Nekako su se slepale na mladost i majcinstvo, ali na zalost vecina njih se tu zaglavila i nema sta dalje da ponudi, ali zato ocekuju bezuslovnu ljubav muza na ime minulih dana, dok furaju 20kg viska i misle da je je vrhunac brige za sebe otici kod frizera i blenu u telefon. Muz ih je i uzeo sto su bile atraktivne kao mlade, a sto misle da je taj kriterijum odjednom nestao?? Dakle muskarci su uvek isti i sa 20, 30...50, samo se zene menaju na gore. Posebno one kojima je san u 30im da ne rade nista sem podizu decu. Kad deca odrastu, nemaju nikakav posao, deci ne trebaju pa postanu beskorisne i muzu. Cimenm ona misli da zadrzi muskarca? Moralisanjem o infantilnosti? Ili ce da se promene i odrzavaju koliko toliko ceo zivot ili ce biti zamenjene mladjom.

Surovo ali istinito.

nišlija

pre 2 godine

Lele majko koje su to muke za ukućani samo da znate,nedao Bog nikome!!!Mog brata drži evo sedma godina...Da ne nabrajam neće stane u tekstu samo da Vam navedem jedan primer-otišli smo da podignemo pare od njegove penzije na bankomat i jedna atraktivna cura stoji tamo i on merka je i...Ja taman podigo njegove pare i on da se napravi važan će kaže aaa podigo si dosta pare...A ja podigo 14000...

rantantan

pre 2 godine

Za vas ne znam, ja sam spiska pare na LOTUSa . Trebao sam ga odavno kupiti. Ali neka, ovako će potrajati... nije na prodaju. Žene me ne zanimaju. Samo moja da me ceni i voli kao sto me ne čeni i ne voli. Pa nije ni čudo da muškarci odlepe kad ceo dan slušaju samo NE NE NE NE NEMOJ NEMOJ NEMOJ a s druge strane TREBA OVO KUPI ONO ... neću stan od 110 kvadrata hoću od 150 ... neću Egipat hoću ne znam gde ... neću novu Škodu hoću nov BMW... pa muškarci ne valjaju

Sale

pre 2 godine

Za auto me baš briga. Vikendicu želim da kupim. Gledam mlađe žene ali tu se završava sve. Pijem ko i uvek, nije malo. I, presuda?

Marijana

pre 2 godine

@Kris Maniks, kako misliš žene nemaju empatiju. Proračunate nemaju, neke druge imaju, ali empata prepozna, lažne ljude, loše ljude... Lošu, negativnu energiju.... I tako.

bole - Niki..., NIkola - nisam ti ja majka!

pre 2 godine

Čuj ovu konstataciju u podnaslovu: "...i te promene su uglavnom negativne..."?! Šta je ovde negativno?! Prvo neki dan naslov "Zašto žene u dužim vezama gube želju za keksom" i tu po komentarima videsmo - krivi su muškarci?! Pa ajd da imamo iste aršine - oni koji su imali i imaju još testosterona, ako je ona izgubila želju normalno je da ono što nemaš kod kuće pronađeš "napolju", pa ili ljubavnica ili razvod (jer to ionako nije valjalo od ranije, samo trpnja zbog dece), pa menjaš dok još možeš, ili kupiš vikendicu pa se preseliš i uživaš u prirodi i svemu lepom što život nudi, da ne slušaš stalno zvocanje te "koja je izgubila želju" odavno, ali si joj davao šansu i trpeo u fazonu popraviće se, ukapiraće ili dok deca ne poodrastu da i sama shvate ko je tu i za šta kriv, a ko u pravu... Oni drugi muškarci sa inače manje testosterona se odluče za pecanje po ceo dan ili lov ili nešto slično, samo da nisu kod kuće... I šta je ovde problem? Svi srećni i zadovoljni na svoj način... I bolje kajati se za nešto što si želeo pa uradio, nego za nešto što si želeo pa nisi uradio...

Каурин

pre 2 godine

У, сине... Сада Новаково понашање (по 'дефиницијама' из текста) има много више смисла!
Хаха...
Но, шалу на страну: онај ко је ћутао о томе да је био јадник - сада се, о томе, дере на сав глас! То је једино разумно објашњење из угла мушкарца.

Aleksa Pufta

pre 2 godine

Ima duhovitih komentara ali i onih pacenickih po sistemu eto ja imam love pa nemam krizu.
Od 20te do 35te ti valjda ne treba nista. U caletovoj budi sam menjao devojku cesce nego ulje tada na 3000km.
Kasnije sam kupio kola od 30 hiljada al dzaba kad menjas devojku na treci servis tj 45000.
Dobro de, izbegavao sam uvek padavicarke i ludace jer ozenjenom to moze da donese problem.
Vikendicu zidaju porodicni ljudi a svaleri idu u hotel.
Iskreno lepo je sagraditi kucu ili vikendicu pogotovo ako imas decu.
Jahte se rentiraju osim ako nisi bas se nakrao maksimalno a ja sam oplovio ceo Jadran a i preferiram jedrilice.
Nazalost ko ima love hoce u hotel pa nema ekipe za jos jedan djir a bas da dam za 7 dana hedonizma 4000e nesto mi mnogo jer ni familija nece.
Uzivajte ljudi u svakom sanu sto nam je dat a krize ostavite dokonima.

Tomo

pre 2 godine

Sve ovo osim alkohola i depresije imam od svoje osamnaeste… Znaci li da sam kronično bolestan? I ako jesam, ima li nade da me ta boleština drzi sto dulje?!?

Marijana

pre 2 godine

Kod muškaraca večne krize, pubertet, odvajanje od mame, traženje devojke, žene, posla, dobijanje deteta. Posle slede krize u braku... I tako, samo krize.

pa šta

pre 2 godine

ovo je svojstveno i ženama i muškarcima u 40im, 50im, 60im ništa loše, naprotiv, podmlađuje, naravno ako umeš da ne upropastiš brak, vezu, jetru...

Nadoljub

pre 2 godine

Pa ja vidim nešto puno komentara šaljem ovde kad ono drma me kriza :) Neka samo Bog sačuva od mladih devojaka koje se pominju u tekstu, samo bi mi ta muka i stres trebao. Nego se nešto dvoumim - lamborgini ili ferari pitanje je sad.

Shaded bastard

pre 2 godine

Kod muškaraca večne krize, pubertet, odvajanje od mame, traženje devojke, žene, posla, dobijanje deteta. Posle slede krize u braku... I tako, samo krize.
(Marijana, 08. avgust 2021 22:00)

I za svaku su, na ovaj ili na onaj način, odgovorne žene. Ko bi rekao...

srbica

pre 2 godine

@gost,

ne idu ti gt3 i plavusa od 20 i jack danijels

Gt3, manuelni menjac i npr baltik votka. Ne zato sto nemas pare da pijes pravi visko, npr macalan 25 godina star vec sto je jack obojeno pice jeftino pice…
Baltik votka, to je posebna dimenzija rada koju ne moze da priusti nijedno drugo pice


A za GT3, nema dalje…Svaki dan ga vozim u masti. Kad se ostvari, reci ce da sam u krizi srednjih godina

bole

pre 2 godine

@profesor Dušan - svaka čast, objašnjeno objektivno, kakvo je realno stanje stvari i uz to potkrepljeno činjenicama! Bravo potpisujem!

Siempre

pre 2 godine

Komentatori nisu razumeli tekst. Ko vam je kriv što ste sa 20 bili nesposobni, pa sami ste krivi. Kriza postoji kada shvatite da je vaše prošlo, a to što ćete navatati neku jadnicu ili kupiti nešto da se hvalite samo pokazuje komplekse. Pravi muškarac uvek sve dobije što hoće i nema krize. Hoće kvalitet. Dečje snove je ispunio kad je bio dete.

brate

pre 2 godine

Gluposti! Imam 42 i na TRT sam( testosteron replacement therapy)! Nemam nista od ovih navedenih problema. Moras da ubrizgavas testosteron svake nedelje, ali zato imas telo koje funkcionise kao da ti je 25! Kapirate o cemu vam pricam!? Skoro kad sam bio U Bg posto zivim oreko kazem to dvojici drugara iz srednje i kaze mi jedan od njih, ma to je sranje bolje nadji hobi hahaha! Ja mu kazem a ti nadji zenu po prvi put tako potrosen i depresivan. ???????

miami

pre 2 godine

Ja vozim preskup auto, zato sto mi se moze. Pa valjda je to normalnije, da kao zreo kupim od svojih para, nego nekom klincu tata. O cemu vi pisete?? Imao sqm super zivot i sa 20 i sada. Jednostavno mi se mose. A vi ostali, zavidite, hehe.uami

Kris Meniks

pre 2 godine

(Pepe, 05. avgust 2021 10:02)

Nikakve argumente nemaš.

Žene su odgovorne za 90 posto razvoda, ako ne i više. To nije moje mišljenje, već činjenica.
Uz to su povlašćene kod sudija i gotovo uvek dobiju decu, kao i pola imovine koju je MUŠKARAC LIČNO ZARADIO dok su bili u braku. Naravno, sud muškarca izbacuje iz kuće/stana, otima mu pola plate i time mu manje-više uništava život, osim u slučaju nekih uber bogataša.

O empatiji ne mogu raspravljati sa ženom, jer žene za to mahom ne znaju.
Najveća zabluda današnjice je da je lakše biti muškarac. ARGUMENTI protiv takvog glupog razmišljanja su daleko, ali daleko veća konkurencija, veći pritisak i veća očekivanja u muškom svetu. Nešto sa čim se žene ne susreću u toj meri u životu. Otuda i veći broj nažalost USPEŠNIH samoubistava ima na muškoj strani, dok ima daleko više(na svu sreću) NEUSPEŠNIH pokušaja kod žena.
Muškarci pucaju pod neljudskim pritiskom, žene privlače pažnju i traže pomoć. Prosto, argumentovano.

Retko koji muškarac protestuje zbog ženskih stavova o bogatašima(vepar-meda paradoks), već ih više zbog toga s pravom ismeva. Pogotovo kada žena završi sa bogatim nasilnikom, pa potom i u sigurnoj kući. To je na neki ironičan i surov način urnebesno.

A što se izgleda tiče, ništa vam nije nametnuto i niko vas ni na šta ne tera. Same ste sebi najgori vukovi.
Muškarci generalno nisu zahtevni što se izgleda žene tiče. To je bitno samo malom procentu najbogatijih koji kod lepih žena dolaze u obzir. To je opet više do vas nego do nas.

I za kraj, ne vidim da se žene utrkuju koja će pre biti sa nekim sredovečnim ili matorim(osim naravno ako ima dosta para).
SVI VOLE MLADO, i muškarci i žene. Mladost je lepa.
To što ste vi ubeđene da u 40-oj ili 50-oj izgledate bolje nego u 25-oj je za ozbiljnu analizu. I nije tačno gotovo nikad, osim u izuzetnim situacijama(gojaznost u mladosti i sl.).

Dott

pre 2 godine

Razveo sam se sa 45 a u 46 upao u nesto tako kako se u tekstu kaze, neko kaze i klimaks. Sve jedno, meni je to udarili na seksualni nagon koji se drasticno povecao. Poceo sam da jurcam zene, malomije bila jedna dnevno. To je trajalo nekih 3-4 godine i konacno sam se uobrocio sto se kaze. Bilo je tu jos simptoma, podvlacenja crte itd, narocito duhovnog uzdizanja i spoznaje samoga sebe.

Pepe

pre 2 godine

Ne vidim vise nikakvu poentu brakova. Mozete da budete Monika Beluci lepa, pametna, ostvarena, verna ali ako imate preko 45 vas muz ce vas ostaviti i zameniti mladjim modelom a ako nema para da to i ucini, prizeljkivace to sto je takodje svojevrsna forma izdaje.
Ljubav umrla, kompleksi se otrgli kontroli, vredjanje starijih zena po komentarima postalo pravilo, brak unizen, razvodi cesti..
Cak i kad si mlada a kapiras da te muva zbog toga, opet se osecas nekako ponizeno

Kris Meniks

pre 2 godine

Ljubav umrla, kompleksi se otrgli kontroli, vredjanje starijih zena po komentarima postalo pravilo, brak unizen, razvodi cesti..
Cak i kad si mlada a kapiras da te muva zbog toga, opet se osecas nekako ponizeno
(Pepe, 04. avgust 2021 22:52)

Nisam primetio "vređanje" starijih žena po komentarima. Biće ipak da vi volite da vas neko ceo život laže i da vam podilazi, pa se osetite uvređeno kada čujete(ili pročitate) istinu.

Vezano za to, neke od vas se uvek "osećaju nekako poniženo", bez obzira na to šta, ko, koliko, kome, čime, kada...To je deo vaše frustracije.
Normalne, ostvarene, privlačne žene ne osećaju se poniženo kada im se neko udvara.

A što se braka tiče...za visoku stopu razvoda i generalno loše stanje bračnih zajednica odgovorne su gotovo isključivo žene.

Beograd 011

pre 2 godine

Krizu SG kao neko zlo i bolest najvise forsiraju zene koje su prestale da vode racuna o sebi sa 25. Nekako su se slepale na mladost i majcinstvo, ali na zalost vecina njih se tu zaglavila i nema sta dalje da ponudi, ali zato ocekuju bezuslovnu ljubav muza na ime minulih dana, dok furaju 20kg viska i misle da je je vrhunac brige za sebe otici kod frizera i blenu u telefon. Muz ih je i uzeo sto su bile atraktivne kao mlade, a sto misle da je taj kriterijum odjednom nestao?? Dakle muskarci su uvek isti i sa 20, 30...50, samo se zene menaju na gore. Posebno one kojima je san u 30im da ne rade nista sem podizu decu. Kad deca odrastu, nemaju nikakav posao, deci ne trebaju pa postanu beskorisne i muzu. Cimenm ona misli da zadrzi muskarca? Moralisanjem o infantilnosti? Ili ce da se promene i odrzavaju koliko toliko ceo zivot ili ce biti zamenjene mladjom.

Surovo ali istinito.

Aleksa Pufta

pre 2 godine

Ima duhovitih komentara ali i onih pacenickih po sistemu eto ja imam love pa nemam krizu.
Od 20te do 35te ti valjda ne treba nista. U caletovoj budi sam menjao devojku cesce nego ulje tada na 3000km.
Kasnije sam kupio kola od 30 hiljada al dzaba kad menjas devojku na treci servis tj 45000.
Dobro de, izbegavao sam uvek padavicarke i ludace jer ozenjenom to moze da donese problem.
Vikendicu zidaju porodicni ljudi a svaleri idu u hotel.
Iskreno lepo je sagraditi kucu ili vikendicu pogotovo ako imas decu.
Jahte se rentiraju osim ako nisi bas se nakrao maksimalno a ja sam oplovio ceo Jadran a i preferiram jedrilice.
Nazalost ko ima love hoce u hotel pa nema ekipe za jos jedan djir a bas da dam za 7 dana hedonizma 4000e nesto mi mnogo jer ni familija nece.
Uzivajte ljudi u svakom sanu sto nam je dat a krize ostavite dokonima.

Giorgios…

pre 2 godine

Muškarac to sve radi u srednjim godinama jer tada tek, u najvećem broju slučajeva, “udje u neke pare” pa može da se tako ponaša.

Takodje, supruga mu je u tim godinama obično već “žena” koja ne pazi previše na sebe (to je već problem same žene) i nije “utegnuta” posle nekoliko dece (čast izuzecima, u pitanju je biologija), deca su već velika i onda poželi nešto sto je više seksi pa juri klinke željne “sigurnosti”, čitaj para (mada se neke stvarno zaljube).

Zato su se u carskoj Rusiji muškarci ženili tek posle četrdesete (pre svega visi stalež) i to dramaticno mladjim devojkama.

Dakle, po meni, nije kriza srednjih godina već činjenica da tek tada muškarac ima mogućnost da pokaže kakav je. To sto neke to “ne uhvati”, ili ne udju u pare ili su prosto ljudi koji kontrolišu primalne nagone, odnosno, udaljili su se od homosapiensa.

Volina

pre 2 godine

imo sam krizu sredljih godima kacam imo sedamnajs godima ne kako sam uspeo daje prevazidjem pijo sam po dosta i posekso se sa dosta zemskih persoma toje trajalo oko cetir godime polse samse smirijo zao mije sto nije po trajalo jos tri cetir decemije

Aleksa Pufta

pre 2 godine

Planirao sam i treblo je odavno da udjem u krizu srednjih godina ali ne uspevam jer nikako da ispadnem iz puberteta.
Planiram da nabavim mladji auto ali nikako nov zato sto volim dzipove ali ne fensi nego one za odbijanje bubrega ali u njih te mladje snajke nece da udju a i zbog mog mlacenja po nekim gudurama i blatu.

Planiram da napravim neki vajat ili vam brvnaru ali tek kad prodam luksuzniju vikendicu koju sam dobio u amanet.

Takodje umesto da gledam te mlade snajke ja nikako da se odvojim od ovih matorijih ko ja iako mi zena mladja pa i tu nesto radim pogresno.

E tek me ubiste sa poslednjom stavkom jer mi to sa alkoholom nikako ne ide, pivo uz rucak mi je kraj a one fore sa muckanjem vina po ustima i isprobavanjem bukea tek mi ne idu nikako.

Eto, kazem voleo bih ali mi ne ide.

PS.trebalo je da ubacite nabavku motorcikla zujalice ili dvoseda kabrioleta sto su mi uradili par drugara a ja samo cekam kad ce da se sloze za motora. Ali i oni kazu da nisu u krizi srednjih godina.

Pepe

pre 2 godine

(Kris Meniks, 5. avgust 2021 05:33)
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Ako nisi primetio, udji sad na clanak o zeni 45+ pa ces videti komentare: baba, ako ne moze da radja nije vredna itd.
Ta istina o kojoj pricas je da muskarci vole mladje i lepe zene. Da li onda treba da odbacimo sebe i postanemo zrtve cim budemo starije jer nas niko nece?

Druga strana medalje je da kada je zenama nametnuta mladost i lep izgled muskarcima je nametnut uspeh i novac kao imperativ.
To je druga strana medalje.
A mnogi se sa tim ne nose dobro.
Na svakog uspesnog dodje 15 neuspesnih, sta onda sa njima?
Visoka je stopa samoubistava kod mladih.

Primetila sam po komentarima da muskarci jako protestvuju sto zene hoce bogate a nece njih fine a siromasne koji bi ih cuvali kao malo vode na dlanu.

Kao i uvek kada osetis rigidni socijalni konstrukt na svojoj kozi vrlo dobro znas sta je pravedno i zasto to nije u redu i ljudski ali kada se radi o suprotnom polu tu nemas empatije i razumevanja i ne vidis njihovu patnju.

Zadnja recenica oslikava tvoj don kihotovski stav: problem je sa svetom, ja nisam ni za sta odgovoran a drugi/zene su 100% krivi. Cestitam, samo ces unistiti sebe.
Znam muskarce koji su istrajali u stavu da je u zenama problem i katastrofalno su prosli a naposletku se razboleli od gorcine posebno u starijim godinama.
Zivot kaznjava takva infantilna stanja.

Profesor Dušan

pre 2 godine

ovaj tekst je pisala žena siguran sam , zapravo vi žene koje čitate ovo i ako pomislite da uradite sve ili po nešto iz teksta znajte da ćete tako da :
1. vršite pritisak
2. stvorićete želju da menjate vašeg partnera
3. izazvaćete svađu
4. stvarate sliku neprihvatanja partnera

E sad zašto muškarci rade to što rade ?
Jednostavno je :
1. Traže mir u ženi a toga nema
2. Očekuju osmeh od žene/devojke a dobiju kritiku ili zapovest
3. Depresivna sam , depresivna sam i tako 2g.svaki dan ....
4. Žena ne prihvata nijedno ponuđeno rešenje od muža jer nijedno nije dovoljno dobro i svako rešenje nervira ...
5. Žena mužu nabacuje da je gubitnik jer je Mika kupio stan, Đoka kupio viekdicu a Pera ženi sina za bogatu devojku , baš su srećni ...
6. Imam migrenu, boli me ovo, ono , nerviraš me i dragi mužu nećemo da imamo sex ni danas ni naredna 2 meseca ...
7. Mi muškarci ne želimo da slušamo 3h kako vam je pukla zanoktica i došla apokalipsa ....
8. Na neku ženinu nebitnu priču muž kaže , odgovori sa : ok, dobro ...a onda sledi rafal od 2h kako on nju ne ceni, ne sluša, ne poštuje......

i onda :

muž kupi vikendicu na moru
kupi nov auto
razvede se
i ode novim autom na more da uživa na miru sam sa sobom i bude srećan do kraja života ( ustvari prvo se razvede da ne bi delio vikendicu s vešticom )

žiška

pre 2 godine

aj ne se*ite, pa svaki normalan covek koji se bori za egzistenciju i porodicu 15-20 god masta o navedenim stvarima, izuzev preljube nista od navedenog nije greh niti vidim bilo sta lose u tome da neko ispoljava sve te osobine gore navedene, nemojte trovati ljude vise, imam 30 i evo vec sad se prepoznajem u 90% ovih karakteristika i ponosan sam na to, kakva kriza srednjih godina, ljudi moji...

Mrxi

pre 2 godine

Ako Bred Pit koji je 50+, kupi nov auto onda je to super cool i nije kriza srednjih godina. Za sve ostale muskarce, cak i sa 30+ a ispadaju iz "formata" ponasanja onda je kriza.
Postoji samo jedna stvar i zove se zivot. Zivite ga kako zelite i kako ste u mogucnosti. Ne slusajte psihologe i ostale lelemude.
Jednog dana cete gledati u beli plafon bolnicke sobe i zaliti za stvarima koje niste uradili jer ste slusali tamo neke gluposti.

Selpi

pre 2 godine

Ja želim da kupim brod i da plovim. Da li ja kriziram?
(Kritična masa, 04. avgust 2021 22:16)
U fazi sam, kupovanja jahtice i bas me briga da li kriziram. Želim to ceo svoj život i sada mogu, zabole me sta ce ko da kaže i prijatelji i psiholozi

ha ha

pre 2 godine

Nemam para za brza kola i skupe zene, kafanu nikad nisam obilazio, kod mene se kriza srednjih godina manifestuje izmisljanjem novih vrsta sendvica. Jeftino i dobro protiv stresa. A iz drustva sam se povukao odavno, jos u srednjoj skoli.

iva

pre 2 godine

@Giorgios - znaci bez para ste nista i nemate sta da pokazete? Mislim, vidi se to iz komentara na ovom portalu, ali komentatori uglavnom misle da su super iako nisu "usli u lovu". Lepo da im je neko iz muskog tabora objasnio kako stoje stvari:D

bole - Niki..., NIkola - nisam ti ja majka!

pre 2 godine

Čuj ovu konstataciju u podnaslovu: "...i te promene su uglavnom negativne..."?! Šta je ovde negativno?! Prvo neki dan naslov "Zašto žene u dužim vezama gube želju za keksom" i tu po komentarima videsmo - krivi su muškarci?! Pa ajd da imamo iste aršine - oni koji su imali i imaju još testosterona, ako je ona izgubila želju normalno je da ono što nemaš kod kuće pronađeš "napolju", pa ili ljubavnica ili razvod (jer to ionako nije valjalo od ranije, samo trpnja zbog dece), pa menjaš dok još možeš, ili kupiš vikendicu pa se preseliš i uživaš u prirodi i svemu lepom što život nudi, da ne slušaš stalno zvocanje te "koja je izgubila želju" odavno, ali si joj davao šansu i trpeo u fazonu popraviće se, ukapiraće ili dok deca ne poodrastu da i sama shvate ko je tu i za šta kriv, a ko u pravu... Oni drugi muškarci sa inače manje testosterona se odluče za pecanje po ceo dan ili lov ili nešto slično, samo da nisu kod kuće... I šta je ovde problem? Svi srećni i zadovoljni na svoj način... I bolje kajati se za nešto što si želeo pa uradio, nego za nešto što si želeo pa nisi uradio...

Marijana

pre 2 godine

@Kris Maniks, kako misliš žene nemaju empatiju. Proračunate nemaju, neke druge imaju, ali empata prepozna, lažne ljude, loše ljude... Lošu, negativnu energiju.... I tako.

Nina

pre 2 godine

Počinje da se tripuje da privlači mladje žene, i dok ih finansira, neće sebi da prizna da su sa njim iz interesa. Počinje da mrzi žene svojih godina i tripuje da izgleda bolje od njih, počinje da ih omalovazava i nab ija komplekse sa mladim ženama.
Sve u svemu, većina ima neku iskrivljenu sliku o sebi, jer ne želi sebi da prizna onu stvarnu, a to je da stari,i da će uskoro da završi svoju misiju na planeti.

Zauvek mlad, al za malo

pre 2 godine

@Beograd - kako predju 37/8 a bogami i ranije - dlakavi svuda osim po ćeli, zubi katastrofa, stomaci samo vise, nemalom broju muskaraca se pojave neke sise, sou postanu, a brat nas kaze muskarci uvek isti a zene stare. Starenje je prirodan proces, desava se svima i ne moze se zaustaviti ma koliko botoxa ubacili u sebe. Oni sa malo kinte mogu da se mrvicu izvade garderobom i mladom devojkom, prirodno je da ce okolina gledati u nju. Ali, da se ne lazemo, oni sami za sebe, bez statusnih simbola izgledaju kao ocerupane kokosi.

rantantan

pre 2 godine

Za vas ne znam, ja sam spiska pare na LOTUSa . Trebao sam ga odavno kupiti. Ali neka, ovako će potrajati... nije na prodaju. Žene me ne zanimaju. Samo moja da me ceni i voli kao sto me ne čeni i ne voli. Pa nije ni čudo da muškarci odlepe kad ceo dan slušaju samo NE NE NE NE NEMOJ NEMOJ NEMOJ a s druge strane TREBA OVO KUPI ONO ... neću stan od 110 kvadrata hoću od 150 ... neću Egipat hoću ne znam gde ... neću novu Škodu hoću nov BMW... pa muškarci ne valjaju

Dragan

pre 2 godine

Po ovome ja sam u krizi srednjih godina jos od srednje skole. Uvek sam voleo zene mladje od sebe, zelim da imam vikendicu, skupa kola, povukao sam se iz drustva jos pocetkom fakulteta kad sam video kakvo licemerje vlada medju "prijateljima", za sebe smatram da sam nedoboljno dobar (iako sam uspesan u tome sto radim), menjam cesto frizure...
Imam porodicu, ne varam suprugu, volim svoju decu. Zelje su jedno a realan zivot drugo.

Tomo

pre 2 godine

Sve ovo osim alkohola i depresije imam od svoje osamnaeste… Znaci li da sam kronično bolestan? I ako jesam, ima li nade da me ta boleština drzi sto dulje?!?

Nadoljub

pre 2 godine

Pa ja vidim nešto puno komentara šaljem ovde kad ono drma me kriza :) Neka samo Bog sačuva od mladih devojaka koje se pominju u tekstu, samo bi mi ta muka i stres trebao. Nego se nešto dvoumim - lamborgini ili ferari pitanje je sad.

srbica

pre 2 godine

@gost,

ne idu ti gt3 i plavusa od 20 i jack danijels

Gt3, manuelni menjac i npr baltik votka. Ne zato sto nemas pare da pijes pravi visko, npr macalan 25 godina star vec sto je jack obojeno pice jeftino pice…
Baltik votka, to je posebna dimenzija rada koju ne moze da priusti nijedno drugo pice


A za GT3, nema dalje…Svaki dan ga vozim u masti. Kad se ostvari, reci ce da sam u krizi srednjih godina

Grozno

pre 2 godine

I glavna stvar: niko nije imun! Mozete imati najskladniji brak, sve super divno i krasno, volite se ko blesavi, i odjednom TRAS! Poruka zenama: ne, niste krive, i nije do vas, ne prebacujte sebi krivicu.

Marijana

pre 2 godine

Kod muškaraca večne krize, pubertet, odvajanje od mame, traženje devojke, žene, posla, dobijanje deteta. Posle slede krize u braku... I tako, samo krize.

Miki

pre 2 godine

Pa ko kupuje skupo auto ili vikendicu u 20tim,sem ako nije guzonjin sin.
Ako bi kad trebalo da se kupi onda su to srednje godine.
Ne nego će da kupuje u 70tim.
Ko je imao sreće do 40-50te je već nešto stvorio,stan ili kuću,neku ušteđevinu,deca školu završila,tada bi trebalo da bude (sad malo ja vreme) .
Razlika je što mi muškarci počinjemo da trošimo kad smo u mogućnosti a žene troše najviše kad nisu u mogućnoti.
Ona počela u 20tim i onda kad vidi muža da je počeo trošiti više u 40tim kaže onaj moj upao u krizu srednjih godina.
Pa ona je onda u krizi srednjih godina od svoje 19te.

Zoran

pre 2 godine

Nije to nikakva kriza nego prilika da se imaju pare i porodične okolnosti za ispunjenje želja a što ranije uglavnom nije moglo. Svaki čovek ima sva prava do poslednjeg trenutka života.

bole

pre 2 godine

@profesor Dušan - svaka čast, objašnjeno objektivno, kakvo je realno stanje stvari i uz to potkrepljeno činjenicama! Bravo potpisujem!

Bojan

pre 2 godine

Koja glupost, ja i sad hocu nov auto, motor, vikendicu iako sam daleko od "srednjih" godina, problem je sto imam druge prioritete. Nije vam palo na pamet da musakrci kupuju te stvari u srednjim godinama jer su tad dovoljno situirani da bi to mogli i da priuste?

Silvester

pre 2 godine

Svašta, pa nisam mogao da kupim skup auto ili vikendicu sa 20 ali mogu sad sa četrdeset i kusur. To je i normalno i ne zato da bi se pokazivao pred društvom, nego zato što jednostavno mogu da ga priuštim i ne moram da vozim više kante koje sam vozio sa 20. Žene ne gledam jer sam već decenijama zaljubljen samo u jednu, onu koja me drži kao malo vode na dlanu i sa kojom sam ceo život. Ono što sam primetio je da usporavam, mirniji sam, staloženiji, ne reagujem na svaku provokaciju, nešto baš i ne volim više da radim, pa sve ono što sam nekad sam radio oko kuće, sad platim. Volim da provodim vreme sa svojom porodicom, da roštiljam, prošetam psa, boravim u prirodi itd. Kriza srednjih godina ne postoji, ja sam tek počeo da živim.

nišlija

pre 2 godine

Lele majko koje su to muke za ukućani samo da znate,nedao Bog nikome!!!Mog brata drži evo sedma godina...Da ne nabrajam neće stane u tekstu samo da Vam navedem jedan primer-otišli smo da podignemo pare od njegove penzije na bankomat i jedna atraktivna cura stoji tamo i on merka je i...Ja taman podigo njegove pare i on da se napravi važan će kaže aaa podigo si dosta pare...A ja podigo 14000...

pa šta

pre 2 godine

ovo je svojstveno i ženama i muškarcima u 40im, 50im, 60im ništa loše, naprotiv, podmlađuje, naravno ako umeš da ne upropastiš brak, vezu, jetru...

Sale

pre 2 godine

Za auto me baš briga. Vikendicu želim da kupim. Gledam mlađe žene ali tu se završava sve. Pijem ko i uvek, nije malo. I, presuda?

Каурин

pre 2 godine

У, сине... Сада Новаково понашање (по 'дефиницијама' из текста) има много више смисла!
Хаха...
Но, шалу на страну: онај ко је ћутао о томе да је био јадник - сада се, о томе, дере на сав глас! То је једино разумно објашњење из угла мушкарца.

Toni

pre 2 godine

Jedan sam iz te generacije i čini mi se da još nemam tih simptoma. Ne nervira me kad neko hoće motor, čamac, jahtu, šta god, dok to ne radi na račun egzistencije svoje porodice. Ono što me nervira je izraženo i isforsirano eksponiranje po društvenim mrežama, ekstravagantno oblačenje i napadna retorika koja često zna da ide uz taj krizni period.

Shaded bastard

pre 2 godine

Kod muškaraca večne krize, pubertet, odvajanje od mame, traženje devojke, žene, posla, dobijanje deteta. Posle slede krize u braku... I tako, samo krize.
(Marijana, 08. avgust 2021 22:00)

I za svaku su, na ovaj ili na onaj način, odgovorne žene. Ko bi rekao...

Milan

pre 2 godine

Mnogi su hteli da kupe motocikl sa 18 godina ali nisu imali para. To je generacija koja je odrastala kada je plata bila 100 maraka, veselih devedesetih.
Mnogi su hteli da vide sveta sa 20 godina. Nisu mogli sebi da priuste.
Sudbina ne nosi sat. Najbolje je kada je sve u svoje vreme, ali ne ide to bas uvek.

cune iz gruže

pre 2 godine

Ja sam kupio vikendicu da bi imao gde da pobegnem od svih, a ne kao statusni simbol, planiram da živim u šumi samo da deca malo ojačaju i da se razvedem.

zigot

pre 2 godine

kao što je neko već rekao, svaki muškarac posle 20 godina cimanja i rintanja želi da fundamentalno promeni svoj život najviše zato što počinje da shvata smrtnost svojih roditelja a i svoju smrtnost

to nema nikakve veze sa valovitim plavušama (za kojima ce se vazdan okretati) i porše-om nego isključivo sa valovitim oblikom vremena tj. biologijom

Nenad

pre 2 godine

Gluposti! Imam 42 i na TRT sam( testosteron replacement therapy)! Nemam nista od ovih navedenih problema. Moras da ubrizgavas testosteron svake nedelje, ali zato imas telo koje funkcionise kao da ti je 25! Kapirate o cemu vam pricam!? Skoro kad sam bio U Bg posto zivim oreko kazem to dvojici drugara iz srednje i kaze mi jedan od njih, ma to je sranje bolje nadji hobi hahaha! Ja mu kazem a ti nadji zenu po prvi put tako potrosen i depresivan. ???????
(brate, 04. avgust 2021 22:12)

Sta sam ja sad procitao… Druze, ne kapiramo o cemu pricas

Vladimir Rolovic

pre 2 godine

Dobra ova kriza srednjih godina, dobra. Dajte još.
Uzgred, ne povlači se čovek u tim godinama iz društva već shvata da su ga svi, nazovi prijatelji, ovako ili onako izdali i da niko nije ostao, ili je on sam to njima uradio.
Još nešto novac nikada ne kvari ljude, samo pokaže njihov pravi karakter, koji je čučao sakriven i čekao da "pokaže svima" ko je i šta je - kako vlasnik karaktera misli.