Iz muškog ugla

Muškarac priznao zašto je teško izlaziti sa samohranim majkama

Nedelja, 08.08.2021.

09:55

Izvor: super zena

Muškarac priznao zašto je teško izlaziti sa samohranim majkama IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

Народ

pre 2 godine

@Dzonana-Извини а што су обе ОДЛУЧИЛЕ да поред све своје памети ЛАЖУ себе и ти трају својим комплексима више вредности?Па су у свој проблем увукле и невину децу!О њима сам испричала да би други, оба пола имала бар идеју да размисле о себи и/ или / о другима.Обе умишљају да ће наћи принца на белом коњу јер су обе посебне а не капирају да постоје млађе и лепше без деце...Наравно да нису обе 100% криве, криви су и мужеви им. Обојица су изабрала да не виде кога бирају... Суштина је да се ради о живљењу живота у сујети и егу.Реално кад погледате колико људи би изабрали да проведете неко време на пустом острву?Живот је кратак и са правим људима и они су ретки и то је за мене брак.Деци су потребна ОБА родитеља и никакви ајфони,играчке,љубимци,путовања...не могу да замене ПОРОДИЦУ..Одрасли људи би требало да буду одговорни а не размажена деца која прихватају одговорност само док им не угрожава зону конфора и годи сујети и егу.. Знам их 46 година и знам о чему причам.. Обе на велику жалост немају свест да преузму одговорност... Али зато знају да критикују друге..И да људи се мењају тј. мењају интересовања кроз живот али не и вредности а навелике жалост обе немају баш добре вредности...

HanSolo

pre 2 godine

Otuda i veliki broj razvoda, otuda i dosta samohranih majki jer ocevi dece nisu svesni da su dobili dete i da zivot vise nije kao sto je bio i nikad vise nece imati tu bezbriznost, lakocu da ogranizuju vreme za sebe itd.
(Milan, 11. avgust 2021 15:42)

Samohranih majki ima dosta zato što sudovi gotovo isključivo decu dodeljuju majci, a očevima upropašćavaju život.

Razvodi se takođe podnose gotovo isključivo od strane žena, u više od 90 posto situacija. Najčešće iz hira, dosade, ili zato što je mama našla novog dečka. Jasnije?
(Shaded bastard, 14. avgust 2021 15:06)

Neznaš ti ništa.. Dokazano je kad žena ostavlja ima vrlo jasan razlog.. I to je zato što nema više rešenja za bolji život sa partnerom.. A da obićno žena traži razvod kod nas, nije ni čudno.. Pa nije ona konobarica da ide da donese pivo iz frižidera.. A on ceo dan gleda tv.. Možda da izađe napolje da kupi cigare.. Naši "muškarci" su odavno prestalo da budu baš to.. Sa ustima sve znaju a u delama su izuzetno nemoćni.. Majka nikad ne ostavlja dete(ako nije mentalno bolesna) a muškarci su ti koji ostave dete za drugu ženu.. Ne izmišljaj licemeru!!
JASNIJE!!??

HanSolo

pre 2 godine

Zašto sam sebičan ako ne želim da brinem o TUĐEM detetu? Razmisli malo. Nemoj samo kuckati na tastaturi.
(Shaded bastard, 14. avgust 2021 15:03)

Ako ne želiš da brineš o tuđoj deci ne oduzimaj vreme od te žene zato što te "zasvrbi"..
Jer razumeš sad da si sebićan?
Nemoj da pametuješ.. Teško ti leži..

Shaded bastard

pre 2 godine

pa onda ne budes sa zenom koja ima decu i kraj. Ne prosipas drugim ljudima teorije sta je u redu i sta nije i sta moze sta ne. Pogotovo ne ako si sebican i ogranicen
(Igor, 11. avgust 2021 21:25)

Zašto sam sebičan ako ne želim da brinem o TUĐEM detetu? Razmisli malo. Nemoj samo kuckati na tastaturi.

Shaded bastard

pre 2 godine

Otuda i veliki broj razvoda, otuda i dosta samohranih majki jer ocevi dece nisu svesni da su dobili dete i da zivot vise nije kao sto je bio i nikad vise nece imati tu bezbriznost, lakocu da ogranizuju vreme za sebe itd.
(Milan, 11. avgust 2021 15:42)

Samohranih majki ima dosta zato što sudovi gotovo isključivo decu dodeljuju majci, a očevima upropašćavaju život.

Razvodi se takođe podnose gotovo isključivo od strane žena, u više od 90 posto situacija. Najčešće iz hira, dosade, ili zato što je mama našla novog dečka. Jasnije?

Igor

pre 2 godine

@Shaded bastard - pa onda ne budes sa zenom koja ima decu i kraj. Ne prosipas drugim ljudima teorije sta je u redu i sta nije i sta moze sta ne. Pogotovo ne ako si sebican i ogranicen

roditeljstvo

pre 2 godine

Roditelj je onaj koji podize decu. Moj drug od malena ima ocuha, pruzao mu je sve, i kritikovao kad nije dobar dok smo bili mladji. Ja nisam u pocetku imao pojma da mu je ocuh, ali sam video da mu je roditelj. Moj komsija i njegova zena uzeli su cerku kao hranitelji, zena mu je umrla, a cerka je ostala kod njega i kao da mu je jedinica. Sada je devojka, ne znam da li zivi kod njega ali dolazi tu i on sve za nju cini. Roditelj joj je.

Milan

pre 2 godine

@ nemanja
Pa tako bi ti bilo i da imas svoje dete sa tom zenom. Isto bi tad dete upadalo u krevet, ne bi bilo jedan na jedan u bioskop, pozoriste, kafic... sve isto, kaze ti otac koji ima jedno dete sa svojom zenom. Kod nas muskaraca je problem sto ne shvatamo da nam se zivot menja za 180 stepeni kad dobijemo dete, nekako posmatramo dete kao igracku koju cemo da ugasimo kad nam nije do " igranja sa njom" . Otuda i veliki broj razvoda, otuda i dosta samohranih majki jer ocevi dece nisu svesni da su dobili dete i da zivot vise nije kao sto je bio i nikad vise nece imati tu bezbriznost, lakocu da ogranizuju vreme za sebe itd.

Maja

pre 2 godine

@ igor
Bravo. Konacno pravi komentar. Neki se vade na " nisi joj na prvom mestu jer ima dete " a ne shvataju da i kad nadju slobodnu devojku i kad je ozene i dobiju dete da od tada nece vise biti na prvom mestu. Prosto je normalno da kada je dete u pitanju da niste na prvom mestu. Apsolutno je ista situacija , jedino je u pitanju vase zajednicko ili samo njeno dete. Ali cim dete dodje ni vi ni ona vise niste prioritet nego dete. Ko to ne shvata on nije za porodicni zivot , decu i brak.

Shaded bastard

pre 2 godine

Pa ne bih ni cenio zenu kao osobu da zapostavi dete zbog novog decka... Sta sve necu procitati ovde...
(Igor, 10. avgust 2021 09:19)

Nije problem to što ona neće zapostaviti dete. Normalno je da joj dete bude N prvom mestu.

Ono što nije normalno je da ona očekuje da se ja brinem o njenom detetu, a neću, ne želim. Rekao sam u startu veze da me to ne zanima ni malo. Da želim decu, imao bih svoju.

Bobica

pre 2 godine

@Narod,slažem se, uz dodatak da zadnja rečenica važi za sve nas, ne samo za samohrane roditelje. Čeprkajte po sebi, idite u dubinu(kako Ste lepo rekli),ne budite pristrasni i subjektivni. Sve ono što kažete drugima(pa i sebi) o sebi,je samo deo istine, veći deo je ono što prećutite ili sakrijete.Samo do nas je. A propo teme:kada nađeš kvalitetnu osobu, osobu koja ima kodeks časti i ljudskosti, sve ostale okolnosti su tu "sporedni igrači" ;i suprotno.

Nale

pre 2 godine

trp

Kakvi pateticni komentari.. Nisam u boljoj situaciji materijalno pretpostavljam, ali nikad ne bih odvajala svoje dete od njegove dece. Ako sam prihvatila njega pored sebe znaci da zelim da nadjem nacin da to funkcionise. Niko ne garantuje da ce biti lepo ili lako, ali sve je to zivot.

Džoana

pre 2 godine

Једна другарица ми се развела а друга пред разводом.Знате шта им је све заједничко?Ово све:1.обе су из растурених породица,2.обе живе у неким својим илузијама а деца,по избору обе,живе без очева(мислим да жене су те које више покрећу развод а можда грешим),3.Обе немају свест да су одговорне за то што су изабрале да им деца буду без очева и што су у ситуацији у којој су.4. Обе криве друге(своје родитеље, државу и друштво)што нису 100% задовољне својим животима и собом, што иде уз бр.3...Драги моји суграђани и комшилуку размишљајте о свом животу,својим мислима и осећањима, идите што дубље и будите брутално искрени према себи јер је(по мени)то једини начин да будете срећни и 100% сте одговорни да својој деци обезбедите породицу.
(Народ, 10. avgust 2021 03:31)


Carski. Da, samo je jedna strana kriva za razvod. Samo muško, ili samo žensko. Nisu krivi oboje, ne. Sačuvaj Bože.

Gospođo draga, brak se odnos DVOJE ljudi. Nikad jedan nije kriv. Dakle OBOJE se nisu prilagodili nekim životnim situacijama, ili su im se mišljenja tokom zajedničkog života promenila, životni prioriteti itd... To se dešava i zato se brakovi raspadaju.

A to ko koga krivi - tako je uvek nakon raskida, a onda prođe vreme, pa svako shvati gde je grešio.

ne znam

pre 2 godine

Nemojte to da radite. Nemojte. Mozete da budete sirokih shvatanja koliko hocete, dolazi do sukoba kad tad. Ja dete iz prvog braka, on dvoje. Jedno zajednicko. Pakao. Svako brani svoju decu (normalno). Ne znam kako ce se i ovaj brak zavrsiti ali sudeci po svemu - nece dobro.

Sasa ZH

pre 2 godine

Ne moze se ovom pristupiti sablonski, ima nas raznih.
Meni su moja deca vaznija od veze i od tudje dece. Ako se ti prioriteti znaju, moze da funkcionise.
Samohrane majke, iz mog iskustva, sasvim OK za zabavu, jer nemaju vremena za foliranje i igrice. Ostalo je dosta naporno i trazi veliku zrtvu. Meni nije vredno truda, a ko voli neka mu je sa srecom.

Igor

pre 2 godine

Ali tipovi sa "nisam bio na prvom mestu" a nazivaju sebe odraslom osobom... Pa podrazumeva se da nisi na prvom mestu ako druga strana ima dete. Pa i kad dodju "tvoja" deca, u "tradicionalnoj" porodici ona su prioritet. Kakvi veciti mamini sinovi... Pa ne bih ni cenio zenu kao osobu da zapostavi dete zbog novog decka... Sta sve necu procitati ovde...

cobo

pre 2 godine

Odrasli ne treba da zive zivot svoje dece,oni moraju da zive svoj zivot a deca ce imati svoj zivot kad narastu,o deci samo treba brinuti i na pravi put uputiti,ne strogo kontrolisati i nadzirati nego biti kao nevidljivi pratioc da se dete oseca sigurno jer zna da iza stoji neko dok koraca napred i trazi put !

vijagra

pre 2 godine

Ne valjajte gluposti, prvo svaka zena koja radi i u braku je automatski sama sebi i lepsa i zdravija , drugo taj pojam samohrana u 2021 moze da stoji u Avganistanu i Srbiji ali ne u Svedskoj i Spaniji. Trece , e pa nisu sve samohrane iste, jer neke rade kao advokatice a neke kao konobarice. Tako da ovaj naslov je samo onako teorijske prirode.

Neo@

pre 2 godine

Pa... I sam sam razveden, pokušavao sa nekoliko samohranih majki koje su mi se iskreno dopale da budem. Ali nije nikako išlo, nisu htele zbog svoje dece, a i puno je tu bilo njihovih frustracija što su same, nevoljene, pa potpuna zavrzlama u glavi ne znajući šta žele.
Na drugoj strani mislim da momci koji se nisu ženili, iskreno ne bi trebalo da gledaju takve žene za ozbiljno, jer nikad neće biti na prvom mestu! A vremenom takav odnos bude samo mučenje. Bolje je da traže slobodne devojke, ima ih koliko hoćeš!
Konačno, nakon svega što sam prošao od razvoda, zaključak je da zaista nema pravila, odnos sa nekim zavisi od vas samih. Bilo je i ovakvih i onakvih žena, ali nijednu uslovno rečeno ne bih menjao za majku svoje dece... Nisam još takvu nažalost sreo! Zato, čuvajte svoje brakove, svoje porodice, to vam je najvredniji dragulj u životu!

Thess

pre 2 godine

Moj muž ima dete iz prvog braka i imamo jedno naše. Mnogo, mnogo odricanja i razumevanja je potrebno bilo, od samog početka veze jer bi on za to dete uradio sve (što i treba tako). Bila sam dosta uskraćena za neke stvari baš iz tog razloga - nisi na prvom mestu. Na to sam gledala da je u redu jer smo odrasli ljudi i ne treba svoju sigurnost da crpim iz veze, nego i iz ostalih delova života. S ove tačke gledišta, divim se sebi koliko nekoga mogu da volim, ali ne znam da li bih ponovo to uradila jer je mnogo teško i ima dana kada samoj sebi kažem šta ti je ovo trebalo.

Petar

pre 2 godine

Ne postoji nijedan razlog zašto bi (relativno) mlad, zdrav, plodan muškarac gajio tuđu decu, pogotovo ako imaju živog oca u blizini. Svestan sam kako ovo izgleda i kakav će bes da prouzrokuje ali to je suva istina. Naravno da postoje suprotni primeri, naravno to su izuzeci.

Народ

pre 2 godine

Једна другарица ми се развела а друга пред разводом.Знате шта им је све заједничко?Ово све:1.обе су из растурених породица,2.обе живе у неким својим илузијама а деца,по избору обе,живе без очева(мислим да жене су те које више покрећу развод а можда грешим),3.Обе немају свест да су одговорне за то што су изабрале да им деца буду без очева и што су у ситуацији у којој су.4. Обе криве друге(своје родитеље, државу и друштво)што нису 100% задовољне својим животима и собом, што иде уз бр.3...Драги моји суграђани и комшилуку размишљајте о свом животу,својим мислима и осећањима, идите што дубље и будите брутално искрени према себи јер је(по мени)то једини начин да будете срећни и 100% сте одговорни да својој деци обезбедите породицу.

Mustra

pre 2 godine

Jedno vreme sam jurio samo njih. Dovoljno obaveza oko svega, pa nemaju vremena da mene smaraju. Budeš im beg od svakodnevice, savršena šema.

Nislija

pre 2 godine

ozenio sam se samohranom majkom, dobili smo i zajednicku cerkicu. Funkcionisemo zajedno vec 10 god. Prihvatio sam njeno dete kao svoje i ne odvajam ih, a ona za drugog oca ne zna, niti se on ikad javio da pita za dete. Da se ne lazemo, treba tu dosta odricanja i kompromisa ali ko zna, mozda mi bas ta usvojena devojcica pruzi poslednju casu vode...

Milos

pre 2 godine

Mislim da ko god se upusti u takvu vezu mora biti spreman na to da je dete iznad njih,i da ce to dete biti uvek sto je i norlamno ispred parntera koji se nasao pored te majke

Slican slicnom

pre 2 godine

Nije lose ako muskarac zeli decu ali iz nekog razloga ne moze da ih ima. U svim ostalim slucajevima tesko ostvarivo. Nije nemoguce ali je tesko, mnogi se nepromisljeno upuste misleci da je lako.

Boki

pre 2 godine

Pušti đa’ola! Može da se desi da takve stvari uspeju naravno, ali generalno, ne. Zapravo, jedini realan način da tako nešto uspe je ili da je dete skroz malo, tipa 1, 2, 3 godine ili da je dete skroz odraslo, tipa 18-19 i više godina. Ovo sve između je jako jako nezgodno. A u bilo kom slučaju da bi tako nešto uspelo, volja mora biti snažna i ljubav velika, a kežual vezice i kombine koje pokušavaju da “prerastu u ozbiljno” neće nikad moći da izdrže te pritiske i žrtvovanja… “Nezavisni ljudi” modernog duha ne trpe ništa ni zbog koga ;)

stefan beograd

pre 2 godine

Isto kao i slobodne i same, samo imaju obavezu vise, a najvise zavisi od njih samih. Ako je normalna zena, sa detetom i bez njega, bice super. Ako je lujka, dzaba sve. Inace, znam samohrane od obe navedene sorte. Trik je da prihvatis dete kao svoje, ako hoces nesto ozbiljno ili da ubodes i odes jer su stvarno pojedine zeljne samo toga. Tesko je generalizovati ljude...

Kanadjanka

pre 2 godine

Ovo je slozena tema jer puno faktora ovde igra ulogu - socioekonomski stalez roditelja i ocuha/macehe, tipovi licnosti, uzrast dece, drustvena prihvatljivost brakova u kojima je bar jedan supruznik imao jedan brak iza sebe i decu, itd. Na Balkanu muskarci generalno govoreci (naravno ne svi!) ne zele da prihvate "tudju" decu. Nazalost, moram da kazem da ni zene nisu mnogo bolje, jer imam drugarice koje ni po koju cenu nisu htele da usvoje dete. Znaci, htele su decu po svaku cenu, ali samo svoju. Ja licno nisam takva i da nemam svoju decu, sigurno bih usvojila tudju. (To sam cak i planirala kad sam sa 30 godina utripovala da necu imati decu.) Ionako to sto su "vasa" deca ne znaci da ce biti kao vi, kao sto bi vecina narcisoidnih likova zelela. Povuku i na vas i na drugog roditelja, babe, dede, dok se sve to smucka, dobije se genetski koktel potpuno drugaciji od onoga sto ste vi zamisljali.

Ima raznih ljudi pod kapom nebeskom. Mislim da zene koje a priori odluce da se nakon razvoda nece vise udavati - grese. Nikad se ne zna, mozda cete upoznati nekog koji ce biti bas dobra kombinacija sa vama i vasom decom. Jednostavno, nema pravila, ali zene ni po koju cenu ne treba novog muskarca da dovode deci dok nisu sigurne da je odgovarajuci. Tu je zaista velika odgovornost na zeni da bude dovoljno pametna i zrela da dobro proceni muskarca. Imam srecu jer imam detektor da namirisem dobrog oca. To je valjda zato sto mi je to najvazniji kvalitet kod muskarca pa takve i biram.

stefan beograd

pre 2 godine

i da, da se nadovezem na svoj komentar, to sto ste SAMOHRANE MAJKE ne znaci da ste najpametnije i najbolje i najpozrtvovanije na svetu, te se nemojte zanositi nekim specijalnim vrednostima da ste posebne. Mozete biti samo malo teze za saradnju u skoro svakom aspektu zivota zbog te cinjenice... tu sortu koja kaze glasno ja sam samohrana majka a nit je samohrana nit je majka (iako je rodila) tu sortu najvise mrzim, zao mi te dece...

VP

pre 2 godine

Ne valja ako si rodila, ne valja ni ako nisi. Kako god da okrenes-uvek ce ti ljudi nesto zamerati, zato radi po svom
(Ana, 09. avgust 2021 21:04)

A kakve veze ima šta će ko da kaže? To pitanje je apsolutno nebitno onome ko želi da živi svoj život

Živiš u zabludi

pre 2 godine

Ne gajis tudju decu nego njenu decu, a ako je volis onda volis i njenu decu. Daleko si ti od "muskarca". Idi kod mame kuci
(Nemanja, 9. avgust 2021 21:37)

Deca jesu njena ali nisu njegova. Kao što je eventualna ljubavnica njegova a ne njena.

Milojko

pre 2 godine

Opa sad imamo zanimanje tiktoker. Znaci necu vise da budem influenser, jutuber, vloger ili tviteras, nasao sam posao oz snova - tiktoker. .

Vladan

pre 2 godine

Nije tesko ako su namere i osecanja iskrena. Sa zenom sam sa kojom imam jedno biolosko dete i jos dva iz njenog prvog braka. Nase najmladje dete je dobilo sjajnog statijeg brata u sjajnu stariju sestru. Posto se njihov bioloski otac nije iscimao ni da odrzi kontakt, za drugo ne pricam, nadam se da zaista misle kad kazu da mene smatraju jedinim ocem. I srecan sam zbog toga. Ja nemam osecaj da podizem tudju decu, nikad to nisam imao. Ti koji tako misle i govore ne treba da imaju ista sa ljudima koji imaju decu.

Si

pre 2 godine

Na zalost posle saobraćajne nesreće supruga mi je 100% invalid a ja 70% i nemam ni snage ni volje da pored nje i cerke ikoga drugog pogledam a kamoli pomislim nesto vise.

Aleksa Pufta

pre 2 godine

Pa ziveo sam sa samohranom majkom i uglavnom je ok.
Ako si zreo covek shvatis da si na drugom mestu a sa detetom razvijes drugarski odnos.
Iako je otac bio idiot i nije se okretao za detetom nisam pokusavao da ga zamenim vec vise da budem stariji drugar.
E problem je nastao kada je ispalo da mama ne zeli dete sa mnom iako je govorila drugacije.
Sa njom nisam imao problem da raskantam ali mi je bilo tesko da napustim klinca za kojim se otac ne okrece.
Sada imam svoju decu, klinac je covek a ja se ponekad zapitam da li je moglo i drugacije da ispadne.
Bez zaljenja za majkom.

/"

pre 2 godine

Moja komsinica bila samohrana majka i vrtila je pricu " moja sloboda bla bla".
Udade se i rodila jos jedno i provalim je da se sara vikendom u jutarnjim casovima. Prestao sam da setam na tu stranu da ih ne vidim njega kako ceka ili
nju kako dolazi i sjeda u auto. strah me ispasce neki smrad pa ce reci da je od
mene krenulo. Svasta se zavoli kad si samohrana pa i u naviku predje.

Daj malo mozga

pre 2 godine

Veza sa samohranim majkama je nešto najbolje što može da vam se dogodi. Ona ima decu i brine o njima, tako da sam sa te strane "bezbedan".
Viđamo se retko, ali je ona željna, pa uvek bude dobro. Vin Vin situacija.

Рон Џереми

pre 2 godine

Чим сам прочитао даје тик токер који пушта сузе, знао сам да је зрео за шамар.

Poznato odabranima

pre 2 godine

Svoje dete sam godinama cekala. Pripadnica sam generacije kojoj je rat I inflacije 90tih unistile mladost. Kad sam vec sa uspesnom karijerom I dobrom platom postala majka nije mi palo na pamet da ulazim u nove veze. Razvila sam lep odnos tate I deteta. Sama + 15 godinama, I ne zalim

Nemanja

pre 2 godine

Polako mrzitelji zena i majki.
Ja sam se zabavljao sa samohranom majkom i tekst je u potpunosti tacan.
Deca su na prvom mestu! Za vas koliko i sta ostane. Nema "jedan na jedan" momenat, tipa kafa, bioskop, setnja...Klinci su uvek tu. Mnogo puta se desavalo da dete utrci kod nas u krevet i hoce da se igra ili da spava sa nama, a mi mislili mozda ovaj put nece pa cemo da se "zezamo". I to traje i traje, i onda shvatite oboje da nema uzivanja vise...
A tu je i obaveza koja se prihvata u odnosu na dete, dete se veze pa hoce sa vama u setnju, na sladoled itd. A vi bi da odete sa drugarom na pivo... Dakle moguce je ali uz dosta odricanja, odnosno morate i Vi da posvetite zivot detetu i ne tudjem nego NJENOM!
I sasvim je ok da samohrana majka bira coveka koji ce prihvatiti i nju i dete u potpunosti. Jok ce da izdrzava jos jedno "dete". Muskarci odrastite!

Jimmy Napoli

pre 2 godine

Ja kao muskarac od 26 g,ne pada mi na pamet,da ulazim u ozbiljnije veze sa samohranim majkama.Jer em sto cu zavoleti to dete,pa problem kad raskinem.Em sto da hocu da gajim decu,gajicu svoju,a ne tudju.

Dragan RS

pre 2 godine

Kod nas samohrane majke vise na inst i promovisu se i zive kao djevojke. Tu je baba da cuva dijete. Tek svaka 20 slika bude mamin zivot i srce.

mhm

pre 2 godine

Uh da, sve neke nesebicne majke, nijedna ne stavlja sebe ospred deteta, ma sta mi rece! Sve samo misle kakvog ce ocuha dovesti deci u kucu, kako da ne!

Aleksa Pufta

pre 2 godine

Pa ziveo sam sa samohranom majkom i uglavnom je ok.
Ako si zreo covek shvatis da si na drugom mestu a sa detetom razvijes drugarski odnos.
Iako je otac bio idiot i nije se okretao za detetom nisam pokusavao da ga zamenim vec vise da budem stariji drugar.
E problem je nastao kada je ispalo da mama ne zeli dete sa mnom iako je govorila drugacije.
Sa njom nisam imao problem da raskantam ali mi je bilo tesko da napustim klinca za kojim se otac ne okrece.
Sada imam svoju decu, klinac je covek a ja se ponekad zapitam da li je moglo i drugacije da ispadne.
Bez zaljenja za majkom.

Nemanja

pre 2 godine

Polako mrzitelji zena i majki.
Ja sam se zabavljao sa samohranom majkom i tekst je u potpunosti tacan.
Deca su na prvom mestu! Za vas koliko i sta ostane. Nema "jedan na jedan" momenat, tipa kafa, bioskop, setnja...Klinci su uvek tu. Mnogo puta se desavalo da dete utrci kod nas u krevet i hoce da se igra ili da spava sa nama, a mi mislili mozda ovaj put nece pa cemo da se "zezamo". I to traje i traje, i onda shvatite oboje da nema uzivanja vise...
A tu je i obaveza koja se prihvata u odnosu na dete, dete se veze pa hoce sa vama u setnju, na sladoled itd. A vi bi da odete sa drugarom na pivo... Dakle moguce je ali uz dosta odricanja, odnosno morate i Vi da posvetite zivot detetu i ne tudjem nego NJENOM!
I sasvim je ok da samohrana majka bira coveka koji ce prihvatiti i nju i dete u potpunosti. Jok ce da izdrzava jos jedno "dete". Muskarci odrastite!

Рон Џереми

pre 2 godine

Чим сам прочитао даје тик токер који пушта сузе, знао сам да је зрео за шамар.

Vladan

pre 2 godine

Nije tesko ako su namere i osecanja iskrena. Sa zenom sam sa kojom imam jedno biolosko dete i jos dva iz njenog prvog braka. Nase najmladje dete je dobilo sjajnog statijeg brata u sjajnu stariju sestru. Posto se njihov bioloski otac nije iscimao ni da odrzi kontakt, za drugo ne pricam, nadam se da zaista misle kad kazu da mene smatraju jedinim ocem. I srecan sam zbog toga. Ja nemam osecaj da podizem tudju decu, nikad to nisam imao. Ti koji tako misle i govore ne treba da imaju ista sa ljudima koji imaju decu.

Dragan RS

pre 2 godine

Kod nas samohrane majke vise na inst i promovisu se i zive kao djevojke. Tu je baba da cuva dijete. Tek svaka 20 slika bude mamin zivot i srce.

mhm

pre 2 godine

Uh da, sve neke nesebicne majke, nijedna ne stavlja sebe ospred deteta, ma sta mi rece! Sve samo misle kakvog ce ocuha dovesti deci u kucu, kako da ne!

stefan beograd

pre 2 godine

i da, da se nadovezem na svoj komentar, to sto ste SAMOHRANE MAJKE ne znaci da ste najpametnije i najbolje i najpozrtvovanije na svetu, te se nemojte zanositi nekim specijalnim vrednostima da ste posebne. Mozete biti samo malo teze za saradnju u skoro svakom aspektu zivota zbog te cinjenice... tu sortu koja kaze glasno ja sam samohrana majka a nit je samohrana nit je majka (iako je rodila) tu sortu najvise mrzim, zao mi te dece...

Jimmy Napoli

pre 2 godine

Ja kao muskarac od 26 g,ne pada mi na pamet,da ulazim u ozbiljnije veze sa samohranim majkama.Jer em sto cu zavoleti to dete,pa problem kad raskinem.Em sto da hocu da gajim decu,gajicu svoju,a ne tudju.

Poznato odabranima

pre 2 godine

Svoje dete sam godinama cekala. Pripadnica sam generacije kojoj je rat I inflacije 90tih unistile mladost. Kad sam vec sa uspesnom karijerom I dobrom platom postala majka nije mi palo na pamet da ulazim u nove veze. Razvila sam lep odnos tate I deteta. Sama + 15 godinama, I ne zalim

Boki

pre 2 godine

Pušti đa’ola! Može da se desi da takve stvari uspeju naravno, ali generalno, ne. Zapravo, jedini realan način da tako nešto uspe je ili da je dete skroz malo, tipa 1, 2, 3 godine ili da je dete skroz odraslo, tipa 18-19 i više godina. Ovo sve između je jako jako nezgodno. A u bilo kom slučaju da bi tako nešto uspelo, volja mora biti snažna i ljubav velika, a kežual vezice i kombine koje pokušavaju da “prerastu u ozbiljno” neće nikad moći da izdrže te pritiske i žrtvovanja… “Nezavisni ljudi” modernog duha ne trpe ništa ni zbog koga ;)

Milos

pre 2 godine

Mislim da ko god se upusti u takvu vezu mora biti spreman na to da je dete iznad njih,i da ce to dete biti uvek sto je i norlamno ispred parntera koji se nasao pored te majke

Milojko

pre 2 godine

Opa sad imamo zanimanje tiktoker. Znaci necu vise da budem influenser, jutuber, vloger ili tviteras, nasao sam posao oz snova - tiktoker. .

stefan beograd

pre 2 godine

Isto kao i slobodne i same, samo imaju obavezu vise, a najvise zavisi od njih samih. Ako je normalna zena, sa detetom i bez njega, bice super. Ako je lujka, dzaba sve. Inace, znam samohrane od obe navedene sorte. Trik je da prihvatis dete kao svoje, ako hoces nesto ozbiljno ili da ubodes i odes jer su stvarno pojedine zeljne samo toga. Tesko je generalizovati ljude...

Kanadjanka

pre 2 godine

Ovo je slozena tema jer puno faktora ovde igra ulogu - socioekonomski stalez roditelja i ocuha/macehe, tipovi licnosti, uzrast dece, drustvena prihvatljivost brakova u kojima je bar jedan supruznik imao jedan brak iza sebe i decu, itd. Na Balkanu muskarci generalno govoreci (naravno ne svi!) ne zele da prihvate "tudju" decu. Nazalost, moram da kazem da ni zene nisu mnogo bolje, jer imam drugarice koje ni po koju cenu nisu htele da usvoje dete. Znaci, htele su decu po svaku cenu, ali samo svoju. Ja licno nisam takva i da nemam svoju decu, sigurno bih usvojila tudju. (To sam cak i planirala kad sam sa 30 godina utripovala da necu imati decu.) Ionako to sto su "vasa" deca ne znaci da ce biti kao vi, kao sto bi vecina narcisoidnih likova zelela. Povuku i na vas i na drugog roditelja, babe, dede, dok se sve to smucka, dobije se genetski koktel potpuno drugaciji od onoga sto ste vi zamisljali.

Ima raznih ljudi pod kapom nebeskom. Mislim da zene koje a priori odluce da se nakon razvoda nece vise udavati - grese. Nikad se ne zna, mozda cete upoznati nekog koji ce biti bas dobra kombinacija sa vama i vasom decom. Jednostavno, nema pravila, ali zene ni po koju cenu ne treba novog muskarca da dovode deci dok nisu sigurne da je odgovarajuci. Tu je zaista velika odgovornost na zeni da bude dovoljno pametna i zrela da dobro proceni muskarca. Imam srecu jer imam detektor da namirisem dobrog oca. To je valjda zato sto mi je to najvazniji kvalitet kod muskarca pa takve i biram.

VP

pre 2 godine

Ne valja ako si rodila, ne valja ni ako nisi. Kako god da okrenes-uvek ce ti ljudi nesto zamerati, zato radi po svom
(Ana, 09. avgust 2021 21:04)

A kakve veze ima šta će ko da kaže? To pitanje je apsolutno nebitno onome ko želi da živi svoj život

Slican slicnom

pre 2 godine

Nije lose ako muskarac zeli decu ali iz nekog razloga ne moze da ih ima. U svim ostalim slucajevima tesko ostvarivo. Nije nemoguce ali je tesko, mnogi se nepromisljeno upuste misleci da je lako.

Živiš u zabludi

pre 2 godine

Ne gajis tudju decu nego njenu decu, a ako je volis onda volis i njenu decu. Daleko si ti od "muskarca". Idi kod mame kuci
(Nemanja, 9. avgust 2021 21:37)

Deca jesu njena ali nisu njegova. Kao što je eventualna ljubavnica njegova a ne njena.

Nislija

pre 2 godine

ozenio sam se samohranom majkom, dobili smo i zajednicku cerkicu. Funkcionisemo zajedno vec 10 god. Prihvatio sam njeno dete kao svoje i ne odvajam ih, a ona za drugog oca ne zna, niti se on ikad javio da pita za dete. Da se ne lazemo, treba tu dosta odricanja i kompromisa ali ko zna, mozda mi bas ta usvojena devojcica pruzi poslednju casu vode...

/"

pre 2 godine

Moja komsinica bila samohrana majka i vrtila je pricu " moja sloboda bla bla".
Udade se i rodila jos jedno i provalim je da se sara vikendom u jutarnjim casovima. Prestao sam da setam na tu stranu da ih ne vidim njega kako ceka ili
nju kako dolazi i sjeda u auto. strah me ispasce neki smrad pa ce reci da je od
mene krenulo. Svasta se zavoli kad si samohrana pa i u naviku predje.

Daj malo mozga

pre 2 godine

Veza sa samohranim majkama je nešto najbolje što može da vam se dogodi. Ona ima decu i brine o njima, tako da sam sa te strane "bezbedan".
Viđamo se retko, ali je ona željna, pa uvek bude dobro. Vin Vin situacija.

Thess

pre 2 godine

Moj muž ima dete iz prvog braka i imamo jedno naše. Mnogo, mnogo odricanja i razumevanja je potrebno bilo, od samog početka veze jer bi on za to dete uradio sve (što i treba tako). Bila sam dosta uskraćena za neke stvari baš iz tog razloga - nisi na prvom mestu. Na to sam gledala da je u redu jer smo odrasli ljudi i ne treba svoju sigurnost da crpim iz veze, nego i iz ostalih delova života. S ove tačke gledišta, divim se sebi koliko nekoga mogu da volim, ali ne znam da li bih ponovo to uradila jer je mnogo teško i ima dana kada samoj sebi kažem šta ti je ovo trebalo.

Igor

pre 2 godine

Ali tipovi sa "nisam bio na prvom mestu" a nazivaju sebe odraslom osobom... Pa podrazumeva se da nisi na prvom mestu ako druga strana ima dete. Pa i kad dodju "tvoja" deca, u "tradicionalnoj" porodici ona su prioritet. Kakvi veciti mamini sinovi... Pa ne bih ni cenio zenu kao osobu da zapostavi dete zbog novog decka... Sta sve necu procitati ovde...

Petar

pre 2 godine

Ne postoji nijedan razlog zašto bi (relativno) mlad, zdrav, plodan muškarac gajio tuđu decu, pogotovo ako imaju živog oca u blizini. Svestan sam kako ovo izgleda i kakav će bes da prouzrokuje ali to je suva istina. Naravno da postoje suprotni primeri, naravno to su izuzeci.

Si

pre 2 godine

Na zalost posle saobraćajne nesreće supruga mi je 100% invalid a ja 70% i nemam ni snage ni volje da pored nje i cerke ikoga drugog pogledam a kamoli pomislim nesto vise.

cobo

pre 2 godine

Odrasli ne treba da zive zivot svoje dece,oni moraju da zive svoj zivot a deca ce imati svoj zivot kad narastu,o deci samo treba brinuti i na pravi put uputiti,ne strogo kontrolisati i nadzirati nego biti kao nevidljivi pratioc da se dete oseca sigurno jer zna da iza stoji neko dok koraca napred i trazi put !

Mustra

pre 2 godine

Jedno vreme sam jurio samo njih. Dovoljno obaveza oko svega, pa nemaju vremena da mene smaraju. Budeš im beg od svakodnevice, savršena šema.

Народ

pre 2 godine

Једна другарица ми се развела а друга пред разводом.Знате шта им је све заједничко?Ово све:1.обе су из растурених породица,2.обе живе у неким својим илузијама а деца,по избору обе,живе без очева(мислим да жене су те које више покрећу развод а можда грешим),3.Обе немају свест да су одговорне за то што су изабрале да им деца буду без очева и што су у ситуацији у којој су.4. Обе криве друге(своје родитеље, државу и друштво)што нису 100% задовољне својим животима и собом, што иде уз бр.3...Драги моји суграђани и комшилуку размишљајте о свом животу,својим мислима и осећањима, идите што дубље и будите брутално искрени према себи јер је(по мени)то једини начин да будете срећни и 100% сте одговорни да својој деци обезбедите породицу.

Džoana

pre 2 godine

Једна другарица ми се развела а друга пред разводом.Знате шта им је све заједничко?Ово све:1.обе су из растурених породица,2.обе живе у неким својим илузијама а деца,по избору обе,живе без очева(мислим да жене су те које више покрећу развод а можда грешим),3.Обе немају свест да су одговорне за то што су изабрале да им деца буду без очева и што су у ситуацији у којој су.4. Обе криве друге(своје родитеље, државу и друштво)што нису 100% задовољне својим животима и собом, што иде уз бр.3...Драги моји суграђани и комшилуку размишљајте о свом животу,својим мислима и осећањима, идите што дубље и будите брутално искрени према себи јер је(по мени)то једини начин да будете срећни и 100% сте одговорни да својој деци обезбедите породицу.
(Народ, 10. avgust 2021 03:31)


Carski. Da, samo je jedna strana kriva za razvod. Samo muško, ili samo žensko. Nisu krivi oboje, ne. Sačuvaj Bože.

Gospođo draga, brak se odnos DVOJE ljudi. Nikad jedan nije kriv. Dakle OBOJE se nisu prilagodili nekim životnim situacijama, ili su im se mišljenja tokom zajedničkog života promenila, životni prioriteti itd... To se dešava i zato se brakovi raspadaju.

A to ko koga krivi - tako je uvek nakon raskida, a onda prođe vreme, pa svako shvati gde je grešio.

Nale

pre 2 godine

trp

Kakvi pateticni komentari.. Nisam u boljoj situaciji materijalno pretpostavljam, ali nikad ne bih odvajala svoje dete od njegove dece. Ako sam prihvatila njega pored sebe znaci da zelim da nadjem nacin da to funkcionise. Niko ne garantuje da ce biti lepo ili lako, ali sve je to zivot.

Milan

pre 2 godine

@ nemanja
Pa tako bi ti bilo i da imas svoje dete sa tom zenom. Isto bi tad dete upadalo u krevet, ne bi bilo jedan na jedan u bioskop, pozoriste, kafic... sve isto, kaze ti otac koji ima jedno dete sa svojom zenom. Kod nas muskaraca je problem sto ne shvatamo da nam se zivot menja za 180 stepeni kad dobijemo dete, nekako posmatramo dete kao igracku koju cemo da ugasimo kad nam nije do " igranja sa njom" . Otuda i veliki broj razvoda, otuda i dosta samohranih majki jer ocevi dece nisu svesni da su dobili dete i da zivot vise nije kao sto je bio i nikad vise nece imati tu bezbriznost, lakocu da ogranizuju vreme za sebe itd.

roditeljstvo

pre 2 godine

Roditelj je onaj koji podize decu. Moj drug od malena ima ocuha, pruzao mu je sve, i kritikovao kad nije dobar dok smo bili mladji. Ja nisam u pocetku imao pojma da mu je ocuh, ali sam video da mu je roditelj. Moj komsija i njegova zena uzeli su cerku kao hranitelji, zena mu je umrla, a cerka je ostala kod njega i kao da mu je jedinica. Sada je devojka, ne znam da li zivi kod njega ali dolazi tu i on sve za nju cini. Roditelj joj je.

Maja

pre 2 godine

@ igor
Bravo. Konacno pravi komentar. Neki se vade na " nisi joj na prvom mestu jer ima dete " a ne shvataju da i kad nadju slobodnu devojku i kad je ozene i dobiju dete da od tada nece vise biti na prvom mestu. Prosto je normalno da kada je dete u pitanju da niste na prvom mestu. Apsolutno je ista situacija , jedino je u pitanju vase zajednicko ili samo njeno dete. Ali cim dete dodje ni vi ni ona vise niste prioritet nego dete. Ko to ne shvata on nije za porodicni zivot , decu i brak.

Neo@

pre 2 godine

Pa... I sam sam razveden, pokušavao sa nekoliko samohranih majki koje su mi se iskreno dopale da budem. Ali nije nikako išlo, nisu htele zbog svoje dece, a i puno je tu bilo njihovih frustracija što su same, nevoljene, pa potpuna zavrzlama u glavi ne znajući šta žele.
Na drugoj strani mislim da momci koji se nisu ženili, iskreno ne bi trebalo da gledaju takve žene za ozbiljno, jer nikad neće biti na prvom mestu! A vremenom takav odnos bude samo mučenje. Bolje je da traže slobodne devojke, ima ih koliko hoćeš!
Konačno, nakon svega što sam prošao od razvoda, zaključak je da zaista nema pravila, odnos sa nekim zavisi od vas samih. Bilo je i ovakvih i onakvih žena, ali nijednu uslovno rečeno ne bih menjao za majku svoje dece... Nisam još takvu nažalost sreo! Zato, čuvajte svoje brakove, svoje porodice, to vam je najvredniji dragulj u životu!

Igor

pre 2 godine

@Shaded bastard - pa onda ne budes sa zenom koja ima decu i kraj. Ne prosipas drugim ljudima teorije sta je u redu i sta nije i sta moze sta ne. Pogotovo ne ako si sebican i ogranicen

vijagra

pre 2 godine

Ne valjajte gluposti, prvo svaka zena koja radi i u braku je automatski sama sebi i lepsa i zdravija , drugo taj pojam samohrana u 2021 moze da stoji u Avganistanu i Srbiji ali ne u Svedskoj i Spaniji. Trece , e pa nisu sve samohrane iste, jer neke rade kao advokatice a neke kao konobarice. Tako da ovaj naslov je samo onako teorijske prirode.

Sasa ZH

pre 2 godine

Ne moze se ovom pristupiti sablonski, ima nas raznih.
Meni su moja deca vaznija od veze i od tudje dece. Ako se ti prioriteti znaju, moze da funkcionise.
Samohrane majke, iz mog iskustva, sasvim OK za zabavu, jer nemaju vremena za foliranje i igrice. Ostalo je dosta naporno i trazi veliku zrtvu. Meni nije vredno truda, a ko voli neka mu je sa srecom.

ne znam

pre 2 godine

Nemojte to da radite. Nemojte. Mozete da budete sirokih shvatanja koliko hocete, dolazi do sukoba kad tad. Ja dete iz prvog braka, on dvoje. Jedno zajednicko. Pakao. Svako brani svoju decu (normalno). Ne znam kako ce se i ovaj brak zavrsiti ali sudeci po svemu - nece dobro.

Bobica

pre 2 godine

@Narod,slažem se, uz dodatak da zadnja rečenica važi za sve nas, ne samo za samohrane roditelje. Čeprkajte po sebi, idite u dubinu(kako Ste lepo rekli),ne budite pristrasni i subjektivni. Sve ono što kažete drugima(pa i sebi) o sebi,je samo deo istine, veći deo je ono što prećutite ili sakrijete.Samo do nas je. A propo teme:kada nađeš kvalitetnu osobu, osobu koja ima kodeks časti i ljudskosti, sve ostale okolnosti su tu "sporedni igrači" ;i suprotno.

Shaded bastard

pre 2 godine

Pa ne bih ni cenio zenu kao osobu da zapostavi dete zbog novog decka... Sta sve necu procitati ovde...
(Igor, 10. avgust 2021 09:19)

Nije problem to što ona neće zapostaviti dete. Normalno je da joj dete bude N prvom mestu.

Ono što nije normalno je da ona očekuje da se ja brinem o njenom detetu, a neću, ne želim. Rekao sam u startu veze da me to ne zanima ni malo. Da želim decu, imao bih svoju.

HanSolo

pre 2 godine

Zašto sam sebičan ako ne želim da brinem o TUĐEM detetu? Razmisli malo. Nemoj samo kuckati na tastaturi.
(Shaded bastard, 14. avgust 2021 15:03)

Ako ne želiš da brineš o tuđoj deci ne oduzimaj vreme od te žene zato što te "zasvrbi"..
Jer razumeš sad da si sebićan?
Nemoj da pametuješ.. Teško ti leži..

HanSolo

pre 2 godine

Otuda i veliki broj razvoda, otuda i dosta samohranih majki jer ocevi dece nisu svesni da su dobili dete i da zivot vise nije kao sto je bio i nikad vise nece imati tu bezbriznost, lakocu da ogranizuju vreme za sebe itd.
(Milan, 11. avgust 2021 15:42)

Samohranih majki ima dosta zato što sudovi gotovo isključivo decu dodeljuju majci, a očevima upropašćavaju život.

Razvodi se takođe podnose gotovo isključivo od strane žena, u više od 90 posto situacija. Najčešće iz hira, dosade, ili zato što je mama našla novog dečka. Jasnije?
(Shaded bastard, 14. avgust 2021 15:06)

Neznaš ti ništa.. Dokazano je kad žena ostavlja ima vrlo jasan razlog.. I to je zato što nema više rešenja za bolji život sa partnerom.. A da obićno žena traži razvod kod nas, nije ni čudno.. Pa nije ona konobarica da ide da donese pivo iz frižidera.. A on ceo dan gleda tv.. Možda da izađe napolje da kupi cigare.. Naši "muškarci" su odavno prestalo da budu baš to.. Sa ustima sve znaju a u delama su izuzetno nemoćni.. Majka nikad ne ostavlja dete(ako nije mentalno bolesna) a muškarci su ti koji ostave dete za drugu ženu.. Ne izmišljaj licemeru!!
JASNIJE!!??

Shaded bastard

pre 2 godine

pa onda ne budes sa zenom koja ima decu i kraj. Ne prosipas drugim ljudima teorije sta je u redu i sta nije i sta moze sta ne. Pogotovo ne ako si sebican i ogranicen
(Igor, 11. avgust 2021 21:25)

Zašto sam sebičan ako ne želim da brinem o TUĐEM detetu? Razmisli malo. Nemoj samo kuckati na tastaturi.

Народ

pre 2 godine

@Dzonana-Извини а што су обе ОДЛУЧИЛЕ да поред све своје памети ЛАЖУ себе и ти трају својим комплексима више вредности?Па су у свој проблем увукле и невину децу!О њима сам испричала да би други, оба пола имала бар идеју да размисле о себи и/ или / о другима.Обе умишљају да ће наћи принца на белом коњу јер су обе посебне а не капирају да постоје млађе и лепше без деце...Наравно да нису обе 100% криве, криви су и мужеви им. Обојица су изабрала да не виде кога бирају... Суштина је да се ради о живљењу живота у сујети и егу.Реално кад погледате колико људи би изабрали да проведете неко време на пустом острву?Живот је кратак и са правим људима и они су ретки и то је за мене брак.Деци су потребна ОБА родитеља и никакви ајфони,играчке,љубимци,путовања...не могу да замене ПОРОДИЦУ..Одрасли људи би требало да буду одговорни а не размажена деца која прихватају одговорност само док им не угрожава зону конфора и годи сујети и егу.. Знам их 46 година и знам о чему причам.. Обе на велику жалост немају свест да преузму одговорност... Али зато знају да критикују друге..И да људи се мењају тј. мењају интересовања кроз живот али не и вредности а навелике жалост обе немају баш добре вредности...

Shaded bastard

pre 2 godine

Otuda i veliki broj razvoda, otuda i dosta samohranih majki jer ocevi dece nisu svesni da su dobili dete i da zivot vise nije kao sto je bio i nikad vise nece imati tu bezbriznost, lakocu da ogranizuju vreme za sebe itd.
(Milan, 11. avgust 2021 15:42)

Samohranih majki ima dosta zato što sudovi gotovo isključivo decu dodeljuju majci, a očevima upropašćavaju život.

Razvodi se takođe podnose gotovo isključivo od strane žena, u više od 90 posto situacija. Najčešće iz hira, dosade, ili zato što je mama našla novog dečka. Jasnije?

Daj malo mozga

pre 2 godine

Veza sa samohranim majkama je nešto najbolje što može da vam se dogodi. Ona ima decu i brine o njima, tako da sam sa te strane "bezbedan".
Viđamo se retko, ali je ona željna, pa uvek bude dobro. Vin Vin situacija.

Jimmy Napoli

pre 2 godine

Ja kao muskarac od 26 g,ne pada mi na pamet,da ulazim u ozbiljnije veze sa samohranim majkama.Jer em sto cu zavoleti to dete,pa problem kad raskinem.Em sto da hocu da gajim decu,gajicu svoju,a ne tudju.

mhm

pre 2 godine

Uh da, sve neke nesebicne majke, nijedna ne stavlja sebe ospred deteta, ma sta mi rece! Sve samo misle kakvog ce ocuha dovesti deci u kucu, kako da ne!

Živiš u zabludi

pre 2 godine

Ne gajis tudju decu nego njenu decu, a ako je volis onda volis i njenu decu. Daleko si ti od "muskarca". Idi kod mame kuci
(Nemanja, 9. avgust 2021 21:37)

Deca jesu njena ali nisu njegova. Kao što je eventualna ljubavnica njegova a ne njena.

Nemanja

pre 2 godine

Polako mrzitelji zena i majki.
Ja sam se zabavljao sa samohranom majkom i tekst je u potpunosti tacan.
Deca su na prvom mestu! Za vas koliko i sta ostane. Nema "jedan na jedan" momenat, tipa kafa, bioskop, setnja...Klinci su uvek tu. Mnogo puta se desavalo da dete utrci kod nas u krevet i hoce da se igra ili da spava sa nama, a mi mislili mozda ovaj put nece pa cemo da se "zezamo". I to traje i traje, i onda shvatite oboje da nema uzivanja vise...
A tu je i obaveza koja se prihvata u odnosu na dete, dete se veze pa hoce sa vama u setnju, na sladoled itd. A vi bi da odete sa drugarom na pivo... Dakle moguce je ali uz dosta odricanja, odnosno morate i Vi da posvetite zivot detetu i ne tudjem nego NJENOM!
I sasvim je ok da samohrana majka bira coveka koji ce prihvatiti i nju i dete u potpunosti. Jok ce da izdrzava jos jedno "dete". Muskarci odrastite!

Poznato odabranima

pre 2 godine

Svoje dete sam godinama cekala. Pripadnica sam generacije kojoj je rat I inflacije 90tih unistile mladost. Kad sam vec sa uspesnom karijerom I dobrom platom postala majka nije mi palo na pamet da ulazim u nove veze. Razvila sam lep odnos tate I deteta. Sama + 15 godinama, I ne zalim

stefan beograd

pre 2 godine

i da, da se nadovezem na svoj komentar, to sto ste SAMOHRANE MAJKE ne znaci da ste najpametnije i najbolje i najpozrtvovanije na svetu, te se nemojte zanositi nekim specijalnim vrednostima da ste posebne. Mozete biti samo malo teze za saradnju u skoro svakom aspektu zivota zbog te cinjenice... tu sortu koja kaze glasno ja sam samohrana majka a nit je samohrana nit je majka (iako je rodila) tu sortu najvise mrzim, zao mi te dece...

Petar

pre 2 godine

Ne postoji nijedan razlog zašto bi (relativno) mlad, zdrav, plodan muškarac gajio tuđu decu, pogotovo ako imaju živog oca u blizini. Svestan sam kako ovo izgleda i kakav će bes da prouzrokuje ali to je suva istina. Naravno da postoje suprotni primeri, naravno to su izuzeci.

Dragan RS

pre 2 godine

Kod nas samohrane majke vise na inst i promovisu se i zive kao djevojke. Tu je baba da cuva dijete. Tek svaka 20 slika bude mamin zivot i srce.

/"

pre 2 godine

Moja komsinica bila samohrana majka i vrtila je pricu " moja sloboda bla bla".
Udade se i rodila jos jedno i provalim je da se sara vikendom u jutarnjim casovima. Prestao sam da setam na tu stranu da ih ne vidim njega kako ceka ili
nju kako dolazi i sjeda u auto. strah me ispasce neki smrad pa ce reci da je od
mene krenulo. Svasta se zavoli kad si samohrana pa i u naviku predje.

Neo@

pre 2 godine

Pa... I sam sam razveden, pokušavao sa nekoliko samohranih majki koje su mi se iskreno dopale da budem. Ali nije nikako išlo, nisu htele zbog svoje dece, a i puno je tu bilo njihovih frustracija što su same, nevoljene, pa potpuna zavrzlama u glavi ne znajući šta žele.
Na drugoj strani mislim da momci koji se nisu ženili, iskreno ne bi trebalo da gledaju takve žene za ozbiljno, jer nikad neće biti na prvom mestu! A vremenom takav odnos bude samo mučenje. Bolje je da traže slobodne devojke, ima ih koliko hoćeš!
Konačno, nakon svega što sam prošao od razvoda, zaključak je da zaista nema pravila, odnos sa nekim zavisi od vas samih. Bilo je i ovakvih i onakvih žena, ali nijednu uslovno rečeno ne bih menjao za majku svoje dece... Nisam još takvu nažalost sreo! Zato, čuvajte svoje brakove, svoje porodice, to vam je najvredniji dragulj u životu!

Shaded bastard

pre 2 godine

Pa ne bih ni cenio zenu kao osobu da zapostavi dete zbog novog decka... Sta sve necu procitati ovde...
(Igor, 10. avgust 2021 09:19)

Nije problem to što ona neće zapostaviti dete. Normalno je da joj dete bude N prvom mestu.

Ono što nije normalno je da ona očekuje da se ja brinem o njenom detetu, a neću, ne želim. Rekao sam u startu veze da me to ne zanima ni malo. Da želim decu, imao bih svoju.

Si

pre 2 godine

Na zalost posle saobraćajne nesreće supruga mi je 100% invalid a ja 70% i nemam ni snage ni volje da pored nje i cerke ikoga drugog pogledam a kamoli pomislim nesto vise.

Slican slicnom

pre 2 godine

Nije lose ako muskarac zeli decu ali iz nekog razloga ne moze da ih ima. U svim ostalim slucajevima tesko ostvarivo. Nije nemoguce ali je tesko, mnogi se nepromisljeno upuste misleci da je lako.

Народ

pre 2 godine

Једна другарица ми се развела а друга пред разводом.Знате шта им је све заједничко?Ово све:1.обе су из растурених породица,2.обе живе у неким својим илузијама а деца,по избору обе,живе без очева(мислим да жене су те које више покрећу развод а можда грешим),3.Обе немају свест да су одговорне за то што су изабрале да им деца буду без очева и што су у ситуацији у којој су.4. Обе криве друге(своје родитеље, државу и друштво)што нису 100% задовољне својим животима и собом, што иде уз бр.3...Драги моји суграђани и комшилуку размишљајте о свом животу,својим мислима и осећањима, идите што дубље и будите брутално искрени према себи јер је(по мени)то једини начин да будете срећни и 100% сте одговорни да својој деци обезбедите породицу.

Mustra

pre 2 godine

Jedno vreme sam jurio samo njih. Dovoljno obaveza oko svega, pa nemaju vremena da mene smaraju. Budeš im beg od svakodnevice, savršena šema.

Sasa ZH

pre 2 godine

Ne moze se ovom pristupiti sablonski, ima nas raznih.
Meni su moja deca vaznija od veze i od tudje dece. Ako se ti prioriteti znaju, moze da funkcionise.
Samohrane majke, iz mog iskustva, sasvim OK za zabavu, jer nemaju vremena za foliranje i igrice. Ostalo je dosta naporno i trazi veliku zrtvu. Meni nije vredno truda, a ko voli neka mu je sa srecom.

Рон Џереми

pre 2 godine

Чим сам прочитао даје тик токер који пушта сузе, знао сам да је зрео за шамар.

Vladan

pre 2 godine

Nije tesko ako su namere i osecanja iskrena. Sa zenom sam sa kojom imam jedno biolosko dete i jos dva iz njenog prvog braka. Nase najmladje dete je dobilo sjajnog statijeg brata u sjajnu stariju sestru. Posto se njihov bioloski otac nije iscimao ni da odrzi kontakt, za drugo ne pricam, nadam se da zaista misle kad kazu da mene smatraju jedinim ocem. I srecan sam zbog toga. Ja nemam osecaj da podizem tudju decu, nikad to nisam imao. Ti koji tako misle i govore ne treba da imaju ista sa ljudima koji imaju decu.

Kanadjanka

pre 2 godine

Ovo je slozena tema jer puno faktora ovde igra ulogu - socioekonomski stalez roditelja i ocuha/macehe, tipovi licnosti, uzrast dece, drustvena prihvatljivost brakova u kojima je bar jedan supruznik imao jedan brak iza sebe i decu, itd. Na Balkanu muskarci generalno govoreci (naravno ne svi!) ne zele da prihvate "tudju" decu. Nazalost, moram da kazem da ni zene nisu mnogo bolje, jer imam drugarice koje ni po koju cenu nisu htele da usvoje dete. Znaci, htele su decu po svaku cenu, ali samo svoju. Ja licno nisam takva i da nemam svoju decu, sigurno bih usvojila tudju. (To sam cak i planirala kad sam sa 30 godina utripovala da necu imati decu.) Ionako to sto su "vasa" deca ne znaci da ce biti kao vi, kao sto bi vecina narcisoidnih likova zelela. Povuku i na vas i na drugog roditelja, babe, dede, dok se sve to smucka, dobije se genetski koktel potpuno drugaciji od onoga sto ste vi zamisljali.

Ima raznih ljudi pod kapom nebeskom. Mislim da zene koje a priori odluce da se nakon razvoda nece vise udavati - grese. Nikad se ne zna, mozda cete upoznati nekog koji ce biti bas dobra kombinacija sa vama i vasom decom. Jednostavno, nema pravila, ali zene ni po koju cenu ne treba novog muskarca da dovode deci dok nisu sigurne da je odgovarajuci. Tu je zaista velika odgovornost na zeni da bude dovoljno pametna i zrela da dobro proceni muskarca. Imam srecu jer imam detektor da namirisem dobrog oca. To je valjda zato sto mi je to najvazniji kvalitet kod muskarca pa takve i biram.

vijagra

pre 2 godine

Ne valjajte gluposti, prvo svaka zena koja radi i u braku je automatski sama sebi i lepsa i zdravija , drugo taj pojam samohrana u 2021 moze da stoji u Avganistanu i Srbiji ali ne u Svedskoj i Spaniji. Trece , e pa nisu sve samohrane iste, jer neke rade kao advokatice a neke kao konobarice. Tako da ovaj naslov je samo onako teorijske prirode.

ne znam

pre 2 godine

Nemojte to da radite. Nemojte. Mozete da budete sirokih shvatanja koliko hocete, dolazi do sukoba kad tad. Ja dete iz prvog braka, on dvoje. Jedno zajednicko. Pakao. Svako brani svoju decu (normalno). Ne znam kako ce se i ovaj brak zavrsiti ali sudeci po svemu - nece dobro.

Igor

pre 2 godine

Ali tipovi sa "nisam bio na prvom mestu" a nazivaju sebe odraslom osobom... Pa podrazumeva se da nisi na prvom mestu ako druga strana ima dete. Pa i kad dodju "tvoja" deca, u "tradicionalnoj" porodici ona su prioritet. Kakvi veciti mamini sinovi... Pa ne bih ni cenio zenu kao osobu da zapostavi dete zbog novog decka... Sta sve necu procitati ovde...

stefan beograd

pre 2 godine

Isto kao i slobodne i same, samo imaju obavezu vise, a najvise zavisi od njih samih. Ako je normalna zena, sa detetom i bez njega, bice super. Ako je lujka, dzaba sve. Inace, znam samohrane od obe navedene sorte. Trik je da prihvatis dete kao svoje, ako hoces nesto ozbiljno ili da ubodes i odes jer su stvarno pojedine zeljne samo toga. Tesko je generalizovati ljude...

Shaded bastard

pre 2 godine

Otuda i veliki broj razvoda, otuda i dosta samohranih majki jer ocevi dece nisu svesni da su dobili dete i da zivot vise nije kao sto je bio i nikad vise nece imati tu bezbriznost, lakocu da ogranizuju vreme za sebe itd.
(Milan, 11. avgust 2021 15:42)

Samohranih majki ima dosta zato što sudovi gotovo isključivo decu dodeljuju majci, a očevima upropašćavaju život.

Razvodi se takođe podnose gotovo isključivo od strane žena, u više od 90 posto situacija. Najčešće iz hira, dosade, ili zato što je mama našla novog dečka. Jasnije?

Aleksa Pufta

pre 2 godine

Pa ziveo sam sa samohranom majkom i uglavnom je ok.
Ako si zreo covek shvatis da si na drugom mestu a sa detetom razvijes drugarski odnos.
Iako je otac bio idiot i nije se okretao za detetom nisam pokusavao da ga zamenim vec vise da budem stariji drugar.
E problem je nastao kada je ispalo da mama ne zeli dete sa mnom iako je govorila drugacije.
Sa njom nisam imao problem da raskantam ali mi je bilo tesko da napustim klinca za kojim se otac ne okrece.
Sada imam svoju decu, klinac je covek a ja se ponekad zapitam da li je moglo i drugacije da ispadne.
Bez zaljenja za majkom.

VP

pre 2 godine

Ne valja ako si rodila, ne valja ni ako nisi. Kako god da okrenes-uvek ce ti ljudi nesto zamerati, zato radi po svom
(Ana, 09. avgust 2021 21:04)

A kakve veze ima šta će ko da kaže? To pitanje je apsolutno nebitno onome ko želi da živi svoj život

Boki

pre 2 godine

Pušti đa’ola! Može da se desi da takve stvari uspeju naravno, ali generalno, ne. Zapravo, jedini realan način da tako nešto uspe je ili da je dete skroz malo, tipa 1, 2, 3 godine ili da je dete skroz odraslo, tipa 18-19 i više godina. Ovo sve između je jako jako nezgodno. A u bilo kom slučaju da bi tako nešto uspelo, volja mora biti snažna i ljubav velika, a kežual vezice i kombine koje pokušavaju da “prerastu u ozbiljno” neće nikad moći da izdrže te pritiske i žrtvovanja… “Nezavisni ljudi” modernog duha ne trpe ništa ni zbog koga ;)

Shaded bastard

pre 2 godine

pa onda ne budes sa zenom koja ima decu i kraj. Ne prosipas drugim ljudima teorije sta je u redu i sta nije i sta moze sta ne. Pogotovo ne ako si sebican i ogranicen
(Igor, 11. avgust 2021 21:25)

Zašto sam sebičan ako ne želim da brinem o TUĐEM detetu? Razmisli malo. Nemoj samo kuckati na tastaturi.

HanSolo

pre 2 godine

Otuda i veliki broj razvoda, otuda i dosta samohranih majki jer ocevi dece nisu svesni da su dobili dete i da zivot vise nije kao sto je bio i nikad vise nece imati tu bezbriznost, lakocu da ogranizuju vreme za sebe itd.
(Milan, 11. avgust 2021 15:42)

Samohranih majki ima dosta zato što sudovi gotovo isključivo decu dodeljuju majci, a očevima upropašćavaju život.

Razvodi se takođe podnose gotovo isključivo od strane žena, u više od 90 posto situacija. Najčešće iz hira, dosade, ili zato što je mama našla novog dečka. Jasnije?
(Shaded bastard, 14. avgust 2021 15:06)

Neznaš ti ništa.. Dokazano je kad žena ostavlja ima vrlo jasan razlog.. I to je zato što nema više rešenja za bolji život sa partnerom.. A da obićno žena traži razvod kod nas, nije ni čudno.. Pa nije ona konobarica da ide da donese pivo iz frižidera.. A on ceo dan gleda tv.. Možda da izađe napolje da kupi cigare.. Naši "muškarci" su odavno prestalo da budu baš to.. Sa ustima sve znaju a u delama su izuzetno nemoćni.. Majka nikad ne ostavlja dete(ako nije mentalno bolesna) a muškarci su ti koji ostave dete za drugu ženu.. Ne izmišljaj licemeru!!
JASNIJE!!??

Nislija

pre 2 godine

ozenio sam se samohranom majkom, dobili smo i zajednicku cerkicu. Funkcionisemo zajedno vec 10 god. Prihvatio sam njeno dete kao svoje i ne odvajam ih, a ona za drugog oca ne zna, niti se on ikad javio da pita za dete. Da se ne lazemo, treba tu dosta odricanja i kompromisa ali ko zna, mozda mi bas ta usvojena devojcica pruzi poslednju casu vode...

Thess

pre 2 godine

Moj muž ima dete iz prvog braka i imamo jedno naše. Mnogo, mnogo odricanja i razumevanja je potrebno bilo, od samog početka veze jer bi on za to dete uradio sve (što i treba tako). Bila sam dosta uskraćena za neke stvari baš iz tog razloga - nisi na prvom mestu. Na to sam gledala da je u redu jer smo odrasli ljudi i ne treba svoju sigurnost da crpim iz veze, nego i iz ostalih delova života. S ove tačke gledišta, divim se sebi koliko nekoga mogu da volim, ali ne znam da li bih ponovo to uradila jer je mnogo teško i ima dana kada samoj sebi kažem šta ti je ovo trebalo.

Džoana

pre 2 godine

Једна другарица ми се развела а друга пред разводом.Знате шта им је све заједничко?Ово све:1.обе су из растурених породица,2.обе живе у неким својим илузијама а деца,по избору обе,живе без очева(мислим да жене су те које више покрећу развод а можда грешим),3.Обе немају свест да су одговорне за то што су изабрале да им деца буду без очева и што су у ситуацији у којој су.4. Обе криве друге(своје родитеље, државу и друштво)што нису 100% задовољне својим животима и собом, што иде уз бр.3...Драги моји суграђани и комшилуку размишљајте о свом животу,својим мислима и осећањима, идите што дубље и будите брутално искрени према себи јер је(по мени)то једини начин да будете срећни и 100% сте одговорни да својој деци обезбедите породицу.
(Народ, 10. avgust 2021 03:31)


Carski. Da, samo je jedna strana kriva za razvod. Samo muško, ili samo žensko. Nisu krivi oboje, ne. Sačuvaj Bože.

Gospođo draga, brak se odnos DVOJE ljudi. Nikad jedan nije kriv. Dakle OBOJE se nisu prilagodili nekim životnim situacijama, ili su im se mišljenja tokom zajedničkog života promenila, životni prioriteti itd... To se dešava i zato se brakovi raspadaju.

A to ko koga krivi - tako je uvek nakon raskida, a onda prođe vreme, pa svako shvati gde je grešio.

Maja

pre 2 godine

@ igor
Bravo. Konacno pravi komentar. Neki se vade na " nisi joj na prvom mestu jer ima dete " a ne shvataju da i kad nadju slobodnu devojku i kad je ozene i dobiju dete da od tada nece vise biti na prvom mestu. Prosto je normalno da kada je dete u pitanju da niste na prvom mestu. Apsolutno je ista situacija , jedino je u pitanju vase zajednicko ili samo njeno dete. Ali cim dete dodje ni vi ni ona vise niste prioritet nego dete. Ko to ne shvata on nije za porodicni zivot , decu i brak.

HanSolo

pre 2 godine

Zašto sam sebičan ako ne želim da brinem o TUĐEM detetu? Razmisli malo. Nemoj samo kuckati na tastaturi.
(Shaded bastard, 14. avgust 2021 15:03)

Ako ne želiš da brineš o tuđoj deci ne oduzimaj vreme od te žene zato što te "zasvrbi"..
Jer razumeš sad da si sebićan?
Nemoj da pametuješ.. Teško ti leži..

Milojko

pre 2 godine

Opa sad imamo zanimanje tiktoker. Znaci necu vise da budem influenser, jutuber, vloger ili tviteras, nasao sam posao oz snova - tiktoker. .

Milan

pre 2 godine

@ nemanja
Pa tako bi ti bilo i da imas svoje dete sa tom zenom. Isto bi tad dete upadalo u krevet, ne bi bilo jedan na jedan u bioskop, pozoriste, kafic... sve isto, kaze ti otac koji ima jedno dete sa svojom zenom. Kod nas muskaraca je problem sto ne shvatamo da nam se zivot menja za 180 stepeni kad dobijemo dete, nekako posmatramo dete kao igracku koju cemo da ugasimo kad nam nije do " igranja sa njom" . Otuda i veliki broj razvoda, otuda i dosta samohranih majki jer ocevi dece nisu svesni da su dobili dete i da zivot vise nije kao sto je bio i nikad vise nece imati tu bezbriznost, lakocu da ogranizuju vreme za sebe itd.

Igor

pre 2 godine

@Shaded bastard - pa onda ne budes sa zenom koja ima decu i kraj. Ne prosipas drugim ljudima teorije sta je u redu i sta nije i sta moze sta ne. Pogotovo ne ako si sebican i ogranicen

Milos

pre 2 godine

Mislim da ko god se upusti u takvu vezu mora biti spreman na to da je dete iznad njih,i da ce to dete biti uvek sto je i norlamno ispred parntera koji se nasao pored te majke

Народ

pre 2 godine

@Dzonana-Извини а што су обе ОДЛУЧИЛЕ да поред све своје памети ЛАЖУ себе и ти трају својим комплексима више вредности?Па су у свој проблем увукле и невину децу!О њима сам испричала да би други, оба пола имала бар идеју да размисле о себи и/ или / о другима.Обе умишљају да ће наћи принца на белом коњу јер су обе посебне а не капирају да постоје млађе и лепше без деце...Наравно да нису обе 100% криве, криви су и мужеви им. Обојица су изабрала да не виде кога бирају... Суштина је да се ради о живљењу живота у сујети и егу.Реално кад погледате колико људи би изабрали да проведете неко време на пустом острву?Живот је кратак и са правим људима и они су ретки и то је за мене брак.Деци су потребна ОБА родитеља и никакви ајфони,играчке,љубимци,путовања...не могу да замене ПОРОДИЦУ..Одрасли људи би требало да буду одговорни а не размажена деца која прихватају одговорност само док им не угрожава зону конфора и годи сујети и егу.. Знам их 46 година и знам о чему причам.. Обе на велику жалост немају свест да преузму одговорност... Али зато знају да критикују друге..И да људи се мењају тј. мењају интересовања кроз живот али не и вредности а навелике жалост обе немају баш добре вредности...

cobo

pre 2 godine

Odrasli ne treba da zive zivot svoje dece,oni moraju da zive svoj zivot a deca ce imati svoj zivot kad narastu,o deci samo treba brinuti i na pravi put uputiti,ne strogo kontrolisati i nadzirati nego biti kao nevidljivi pratioc da se dete oseca sigurno jer zna da iza stoji neko dok koraca napred i trazi put !

Nale

pre 2 godine

trp

Kakvi pateticni komentari.. Nisam u boljoj situaciji materijalno pretpostavljam, ali nikad ne bih odvajala svoje dete od njegove dece. Ako sam prihvatila njega pored sebe znaci da zelim da nadjem nacin da to funkcionise. Niko ne garantuje da ce biti lepo ili lako, ali sve je to zivot.

Bobica

pre 2 godine

@Narod,slažem se, uz dodatak da zadnja rečenica važi za sve nas, ne samo za samohrane roditelje. Čeprkajte po sebi, idite u dubinu(kako Ste lepo rekli),ne budite pristrasni i subjektivni. Sve ono što kažete drugima(pa i sebi) o sebi,je samo deo istine, veći deo je ono što prećutite ili sakrijete.Samo do nas je. A propo teme:kada nađeš kvalitetnu osobu, osobu koja ima kodeks časti i ljudskosti, sve ostale okolnosti su tu "sporedni igrači" ;i suprotno.

roditeljstvo

pre 2 godine

Roditelj je onaj koji podize decu. Moj drug od malena ima ocuha, pruzao mu je sve, i kritikovao kad nije dobar dok smo bili mladji. Ja nisam u pocetku imao pojma da mu je ocuh, ali sam video da mu je roditelj. Moj komsija i njegova zena uzeli su cerku kao hranitelji, zena mu je umrla, a cerka je ostala kod njega i kao da mu je jedinica. Sada je devojka, ne znam da li zivi kod njega ali dolazi tu i on sve za nju cini. Roditelj joj je.