Veze i odnosi

Mudre reči naših starih: Da li je tajna dobrog braka u ovih osam saveta?

Utorak, 28.09.2021.

13:54

Izvor: stil

Mudre reèi naših starih: Da li je tajna dobrog braka u ovih osam saveta? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

Bas me zanima

pre 2 godine

@ha ha - i? sta predlazes da se uradi po tom pitanju? Da se zanemari bioloski sat? Da se svi, i muskarci i zene, odaju dzabalebarenju do kasnih 40 i da zene prestanu da "gnjave" sa radjanjem?

Dobro je da smo i zivi

pre 2 godine

"Kad su strogi sto su strogi.Kad su mlitavi sto su mlitavi."
Ma zamisli, stvarno, kako to sad odjednom - nijedan ekstrem nije dobar? Je li to moguce??? Ja sam u soku!!

Prijatelju, ako imas vise od 18 godina jasno ti je vec da nijedan ekstrem nije dobar ni u cemu, u vaspitavanju ponajmanje. Izmedju onog sto trenira jalovu strogocu i mlitavog ima citav spektar emocionalno zrelijeg ponasanja. Pokusaj da se fokusiras dodjes do toga, a ne da kukas kako ekstremi nekome ne valjaju i smetaju. To zaista nije neka novost, tacno je da ne valja ni jedno ni drugo

Ha ha

pre 2 godine

Sve pogresno ide jos od starta.
Zenama otkucava bioloski sat pa su spremne na sve...dube na trepavicama i dozvoljavaju muskarcima sve i u svakom pogledu,ne smeta im kad im momci gluvare sa drustvom,skitaju,spavaju,gledaju utakmice...ispunjavaju im sve seksualne fantazije...ali to je sve privremenog karaktera,dok ne potpisu papir a momci misle da ce to trajati doveka...e onda okrenu list pa muzevi lenji,pa ovakvi i onakvi...pa zavrnu seks a muzevi onda polude pa krenu da traze sa strane,a onda i zene da bi se osvetile i eto raspada porodice na vidiku.Ali ipak mislim da je zenama ipak lakse jer se vode onom da ce ih uvek neko "udomiti i ako se razvedu" dok muskarcima nije lako ako nemaju kintu jer je tesko da u vec poodmaklim godinama sa pivskim stomakom nadju neku,jer se u tom dobu menjaju prioriteti zena,dok su mladje vole lepse,zgodnije...a posle je goli opstanak u opciji tako da samo novac pali,a ljubav se naravno lako odglumi...e sad procenite ko tu vise gubi i ko je izneveren i ostecen?!

@Realno

pre 2 godine

@Realno, izvini, ucinilo mi se da sam procitala "vaspitavajte sinove da budu isti takvi kakve biste muzeve htele" pa sam mislila da se obracas majkama u vezi sa vaspitanjem. :D
Salu na stranu, takav vam je cesto svaki argument, bubnete nesto, a onda niasam ja to rekao, kad sam ja to rekao.
Za vaspitanje dece ma kog pola odgovorni su roditelji, oba, ako ih ima. Odgovorni su i za "pricu" i za primere. I za raskid su uglavnom odgovorne obe strane, kao i za sklapanje braka, iako ovde 80% tvojih kolega tvrdi da je im je brak propao iskljucivo zbog zena, oni dobri i fini a zene se premetnule u rospije, poludele, odjednom, pa se zato razveli :D

Realno

pre 2 godine

Obrni zavrni muskarci krivi.Kad su strogi sto su strogi.Kad su mlitavi sto su mlitavi.Nisam uopste rekao da su samo majke odgovorne za vaspitanje sinova vec da i one participiraju u vaspitanju.
Zapamtite-kad se dvoje razvedu uvek su krive obe strane...sve ostalo su price za malu decu,komsiluk i rodbinu!

Igor

pre 2 godine

@Realno - ja kao muskarac ti kazem da nema srece u vaspitanju tamo gde se od oca cuje "kako si ga vaspitala". Ako neko misli da je na majci da vaspitava (a vaspitanje ne znaci samo drobiti detetu nesto, nego primerom pokazati i jos dosta drugih stvari) onda o vaspitanju ne zna nista. Isto vazi i za decake i za devojcice

@Realno

pre 2 godine

@Realno - ne znam da li si primetio, ali na ovim stranama kukaju u 90% muskarci i upravo je obrnuta sit. Drugo, svi mi koji imamo decu znamo da ista najvise uce iz primera. Moze majka sinu da prica do sutra, ako otac daje pogresan primer, u vecini slucajeva je dzaba. U onim slucajevima, na kojima smo mi zene izuzetno zahvalne, gde se od oba roditelja pokupe divne vrednosti i maniri, u tim slucajevima se cuju komentari od strane "drugara" papucar, beli vitez, beta, der.e.. Sreca pa ih ima ostvarenih i sigurnih u sebe te ih to ne dotice, ali jos je to nedovoljan broj da nadjaca "tradicionalnog alfu" koji su po prirodi bucni, laktaju se, vredjaju, a sto rece neko poceli da bacaju kletve cak :D

Marijana

pre 2 godine

Ja samo sa kažem ne volim patrijahalne muškarce, neko je ovde dao takav komentar, pa na komentar je pao zloban odgovor, itd... a zašto? Jer je moj otac moderan čovek. Koji nas je učio da žena treba i da se školuje i da radi. Svi u kući pa i on znaju da kuvaju, nije pravio problem ni kada treba uzeti usisivač, ni kada je trebao sestru voditi u šetnju, i provoditi vreme sa njom, ni kada je trebao da me vodi kod zubara, i ide na roditeljske sastanke. Znači svakoj normalnoj ženi treba moderan muškarac, i dve što nosimo, mi nosimo iz porodice, mi smo ogledalo naše porodice.

Realno

pre 2 godine

Meni samo zene nisu jasne-drvlje i kamenje na muskarce!
Izvinite ali ti muskarci su neciji sinovi i njih su vaspitale neke zene(majke)?!
Znaci da imate dvostruki arsin prema muzu i sinu.Vaspitajte sinove da budu isti takvi kakve bi vi muzeve htele,pa ce oni sutra postovati svoje zene!

cupavac

pre 2 godine

"Samo učinite na fin način da vaš muž poželi da radi ono što vi želite."
Znaci, nije bitna sustina nego forma u koju se nesto upakuje. Samo da izgleda da sam glavni. Kao sa decom!! Pa bolje da me zena rokne na spavanju, nego da me tretira kao degena

ne znam gde teram

pre 2 godine

@Niti sam domaćica niti kuvarica niti materica.Moje iskustvo je da su me muškarci mnogo više cenili kada sam ih tretirala kao niža bića,tužno ali je tako.Samo interes,svoj lični,pa onda ako bude mesta za ostalo.Žao mi je ako ću nekoga da uvdeim,ali emocije su stvar prošlosti.
(Ana, 29. septembar 2021 11:50)

Sve si napisala, samo nisi napisala šta si? Šta je to kod tebe sto privlaci muškarce?

I nemaš potrebe da se izvinjavaš nikome, dokle god si iskrena. Nemas emocije i to je to...

Glupo muško

pre 2 godine

...kada ne vidi da je sve po njenom, a manipuliše sve u 16 i glumi svaki sekund i pravi ga budalom, dok za iskrene i direktne, koje ga vole, a vole i sebe, kaže da "hoće da naređuju".

Pacenistvo level pro

pre 2 godine

@Notorious - velika je zabluda da zena mora nuzno da "odumre" sama u jednoj generaciji i da ne moze da ima decu ako pozeli, samo zato sto nece da se ganja sa nezrelim muskarcem i da titra njegovoj sujeti :D
To neznanje samo govori koliko ste zlobni, zavidni i koliko prizeljkujete da neko "odumre". Samo kunete na ovim stranicama, stvarno ste pateticni.

BK

pre 2 godine

Jao sto kukate, posebno zene.
Muskarci budite muskarci, zaposlite se, radite, trudite imajte i malo srece....a, onda birajte za kucu pravu zenu. Onu koja isto hoce dom, porodicu, koja je stabilna i podrska kada vam ne ide, s kojom uzivate kada je sve taman, koja radi i doprinosi i koja je zensko. Naravno pravoj dati sve i postovati i voleti maksimalno.

Muskarci birajte pravu, iskrenu, postenu, stabilnu i da nije lukava. To je vazno, pustite iskompleksirane, zeljne samo provoda, izlazaka, putovanja ( naravno to je bitno i u tome treba uzivati, ali nije to jedino bitno). Niko nama nije kriv, samo mi sami Otvorite oci i budite iskreni prema sebi, ne lazite sebe ni sa 20 , 30, 50, ili 70 godina.

A, zene budite prave, pravi muskarac zna da prepozna i voli i postuje. Budite samo s onima koji su prema vama iskreni i koji vas pre svega postuju

Ljubisa

pre 2 godine

Dakle, umesto da imam slobodu da kazem partneru (i on meni) sa kojim zivim sta treba ili ne treba, ja moram da manipulisem i da nekoga na kvarno navodim da on\ona sam pomisli da ja kao nesto zelim. To nije brak, to je manipulacija, i ako ne mozete da sacuvate zajednicu bez tih podlosti, ne treba ni da je imate. Potrebno je da osobe budu zrele i da se ne dure ako im neko nesto direktno kaze, kao da imaju tri godine, i da ne ocekuju da ce i druge odrasle i zrele osobe da igraju pipirevku oko njih, jer ce oni da se nadure. To samo pokazuje koliko ste razmazeni, nezreli, navikli na povladjivanja nesposobni da primite kritiku. Ne, ne sme niko nista da vam kaze, jer se vi durite i odlazite, ali ako vas smatra debilom i drzi se onoga "navedi ga\je da pomisli da je to njegova ideja" onda ste spremni da nesto uradite, onda je dobro... Ma daj! Ono jeste dobro za nezrele i kompleksase; to vam je super recept, ako volite takve.

Notorious

pre 2 godine

Niti sam domaćica niti kuvarica niti materica.Moje iskustvo je da su me muškarci mnogo više cenili kada sam ih tretirala kao niža bića,tužno ali je tako.Samo interes,svoj lični,pa onda ako bude mesta za ostalo.Žao mi je ako ću nekoga da uvdeim,ali emocije su stvar prošlosti.
(Ana, 29. septembar 2021)

Tako je! Ne radjajte, imate moju punu podrsku, odumirete u rasponu jedne generacije, samo napred, ostvareno, snazno i jalovo!

Aule

pre 2 godine

i opet sve je na zeni. kad prestane ovaj bolesni partrijarhat i kad se deca sinovu pocnu vaspitavati da postuju zenu , tad ce biti i mira u koci i spokojnijih brakova.
(Ana, 29. septembar)

Cekaj da odgovorim u stilu jake, ostvarene zene.

Samo kukate, niste sposobne nizasta jer ne mozete da nadjete nikoga, zivite sa mamom i tatom i niko vas nece.
Ne brini se ti za patrijarhat, takve kao ti, nesposobne, nisu sigurno na radaru nijednog patrijarhalnog, i sto posto su bezbedne od istog.

punk

pre 2 godine

DaLanik, to što ti nazivaš neomarksistima nema (nažalost) veze sa marksizmom, nego je neoliberalizam i sušto zlo. Proveriti rečnik pojmova pre nego što još dodatno kontaminiramo sve termine vezane za levičarske ideologije...

punk

pre 2 godine

Ana, ako misliš da si pametna što tako postupaš, mnogo grešiš. Umesto da se otvoriš i zaboraviš na ponos, postaćeš tužna i džangrizava osoba koja nema Ljubavi.

BB

pre 2 godine

"Uvek pripremite ukusnu hranu i lepo je ukrasite"!Pa,dobro,da li ste realni?!Ja sam srećna ako 2-3 puta nedeljno uspem da izvedem neki brzinski poluručak a ne da se bavim dekoracijom hrane.Ovakvi članci nisu ništa drugo nego čisto trolovanje zaposlenih žena i to vrlo neduhovito.

Ana

pre 2 godine

i opet sve je na zeni. kad prestane ovaj bolesni partrijarhat i kad se deca sinovu pocnu vaspitavati da postuju zenu , tad ce biti i mira u koci i spokojnijih brakova.

mience

pre 2 godine

Udaju se žene i onda vređaju i ponižavaju muškarce. Došla u moje domacinstvo na gotovo, nista donela u kuću nije sem sebe. Sve placam ja a ona vredja i ponižava. I nije dugo ponizavala. Eno je srećno razvedena živi svoj život daleko od mene. sreća je da nemamo dece. Više se necu zeniti. Ne savetujem nikome da se ženi jer žene žele da žive film a život nije film. Živite sami pa kako vam bude bar ste sami i nemate teret još jedne osobe u životu. Ako imate decu to je nesto sasvim drugo. tu ste već u njenim kandžama i ona može da radi sta hoce žene to koriste zato se ne ženite i nemajte decu.

klas

pre 2 godine

Ovo sa molbama ne pali kod Balkanaca. Molim te, da li bi hteo, je l’ mozes - oni ne cuju ili tacnije reaguju na to sa “ma vazi, kako da necu” ali kad pocnes recenicu sa uradi, idi, odmah sad da vidis kako dize straznjicu sa kauca. Naravno bitna je intonacija i ton, nikakav prizvuk molbe nije pozeljan.
Takodje, mogli biste da objavite i slican spisak saveta za muskarce. Nije samo na zeni da sacuva brak.

Frki

pre 2 godine

Zlata vredni saveti. Tako prosti i logicni, da mi je neverovatno kako vecina ljudi to ne shvata. Narocito tacka 2. Ako me neko nesto zamoli, sve moze. Ako mi naredi, pozelim da mu glavu ot...em. Svi ovi saveti se mogu sazeti u jednu rec: "FINO".

trp

pre 2 godine

Mnogi misle da su sa brakom prevarili hipergamiju ali ona i tad ne miruje.
Ako vaša žena upozna boljeg od vas ode ona ili rogovi u najavi.
Ženska priroda jedina opasnost a ove navedene stvari su nebitne.

Ana

pre 2 godine

Niti sam domaćica niti kuvarica niti materica.Moje iskustvo je da su me muškarci mnogo više cenili kada sam ih tretirala kao niža bića,tužno ali je tako.Samo interes,svoj lični,pa onda ako bude mesta za ostalo.Žao mi je ako ću nekoga da uvdeim,ali emocije su stvar prošlosti.

N.K.

pre 2 godine

A gde su ovde prava zena? Za brak je potrebno da obe strane jednako deluju,a ne da jedan bude tolerantan,a drugi radi kako mu volja,jer posledice su svadje,a to verovatno vodi dalje do razvoda,pre ili kasnije.

Bojan @Boki

pre 2 godine

Upravo tako, iz mog iskustva. Promenio sam posao, dobio par puta vecu platu, zena je krenula da se bahati, a istovremeno je postala i gruba prema meni, nece da slusa kada imam nesto da kazem, okrece glavu i pravi se gluva, krevelji mi se u lice i pravi face kada pokusam da pricam o necemu... znaci u kuci imamo rasprave i histerisanja na nivou farme tako da izmedju nas i nema druge komunikacije osim prica o kupovini i nesto minimalno o deci, jer i tu imamo dijametralno suprotne poglede. Juce sam joj pred decom rekao da sam najobicniji bednik i da imam jadan zivot, sto na neki nacin i jeste tako. Odabir partnera vam je jako bitna stvar u zivotu i vrlo dobro razmislite pre nego sto udjete u brak.

nenad

pre 2 godine

Tolerancija iznad svega... a nje na žalost više nema ni malo... na žalost prihvatili smo samo one najgore trendove sa zapada, lakše je danas odlučiti se na raspad braka nego bilo šta drugo...

Malo drugacije

pre 2 godine

Ne slazem se sa sledecim tackama:

1. "Ne svađajte se sa mužem pred decom. U suprotnom vas više neće poštovati i oboje ćete izgubiti autoritet. Rezultat je nepoštovanje i neposlušnost dece."
Ne treba se drati i biti agresivan, to je sigurno. Ali medju ljudima se javljaju razmirice. Deca ne treba da nauce da je svadja nesto nenormalno, jer ce i oni imati svadje u zivotu. E sad, nacin na koji se svadjamo je itekako vazan...

2. "Muškarci su spremniji da pomognu nego da prate naređenja. Samo učinite na fin način da vaš muž poželi da radi ono što vi želite."
Kod nas je potpuno drugacije. Deset godina sam ljubazno molila "Jel hoces, molim te, to da uradis?" Odgovor je bio uvek "Necu, gledam TV". Od pre par godina vise ne molim, nego kazem "Idi sad uradi to", i on bez pogovora uradi. Meni je glupo, ali samo to pali :(.

3. "Uvek pripremite ukusnu hranu i lepo je ukrasite. Muž nije životinja koja samo pojede šta god mu se servira." Kad god sam se potrudila sa kuvanjem nije nista prokomentarisao, deca pohvale cesto kad mi nesto uspe. Kad smlatim nesto i pitam jel bilo dobro: "Ma super, meni je sve jedno.". Kad pitam "Sta bi hteo da ti kuvam" : "Ma sve jedno, ja ne biram". Kad idemo u restoran isto mu nije bitno kakva je hrana.

Boki

pre 2 godine

Besparica i siromaštvo je veliki uzrok svadja i razvoda, na drugi stranu kad ste u “velikom” novcu onda je je bes, bahatost i neimanje dodira sa realnoscu uzrok problema. Jednostavno sredine nema, nezadovoljstvo je svuda.

Boki

pre 2 godine

Besparica i siromaštvo je veliki uzrok svadja i razvoda, na drugi stranu kad ste u “velikom” novcu onda je je bes, bahatost i neimanje dodira sa realnoscu uzrok problema. Jednostavno sredine nema, nezadovoljstvo je svuda.

nenad

pre 2 godine

Tolerancija iznad svega... a nje na žalost više nema ni malo... na žalost prihvatili smo samo one najgore trendove sa zapada, lakše je danas odlučiti se na raspad braka nego bilo šta drugo...

Malo drugacije

pre 2 godine

Ne slazem se sa sledecim tackama:

1. "Ne svađajte se sa mužem pred decom. U suprotnom vas više neće poštovati i oboje ćete izgubiti autoritet. Rezultat je nepoštovanje i neposlušnost dece."
Ne treba se drati i biti agresivan, to je sigurno. Ali medju ljudima se javljaju razmirice. Deca ne treba da nauce da je svadja nesto nenormalno, jer ce i oni imati svadje u zivotu. E sad, nacin na koji se svadjamo je itekako vazan...

2. "Muškarci su spremniji da pomognu nego da prate naređenja. Samo učinite na fin način da vaš muž poželi da radi ono što vi želite."
Kod nas je potpuno drugacije. Deset godina sam ljubazno molila "Jel hoces, molim te, to da uradis?" Odgovor je bio uvek "Necu, gledam TV". Od pre par godina vise ne molim, nego kazem "Idi sad uradi to", i on bez pogovora uradi. Meni je glupo, ali samo to pali :(.

3. "Uvek pripremite ukusnu hranu i lepo je ukrasite. Muž nije životinja koja samo pojede šta god mu se servira." Kad god sam se potrudila sa kuvanjem nije nista prokomentarisao, deca pohvale cesto kad mi nesto uspe. Kad smlatim nesto i pitam jel bilo dobro: "Ma super, meni je sve jedno.". Kad pitam "Sta bi hteo da ti kuvam" : "Ma sve jedno, ja ne biram". Kad idemo u restoran isto mu nije bitno kakva je hrana.

BB

pre 2 godine

"Uvek pripremite ukusnu hranu i lepo je ukrasite"!Pa,dobro,da li ste realni?!Ja sam srećna ako 2-3 puta nedeljno uspem da izvedem neki brzinski poluručak a ne da se bavim dekoracijom hrane.Ovakvi članci nisu ništa drugo nego čisto trolovanje zaposlenih žena i to vrlo neduhovito.

Bojan @Boki

pre 2 godine

Upravo tako, iz mog iskustva. Promenio sam posao, dobio par puta vecu platu, zena je krenula da se bahati, a istovremeno je postala i gruba prema meni, nece da slusa kada imam nesto da kazem, okrece glavu i pravi se gluva, krevelji mi se u lice i pravi face kada pokusam da pricam o necemu... znaci u kuci imamo rasprave i histerisanja na nivou farme tako da izmedju nas i nema druge komunikacije osim prica o kupovini i nesto minimalno o deci, jer i tu imamo dijametralno suprotne poglede. Juce sam joj pred decom rekao da sam najobicniji bednik i da imam jadan zivot, sto na neki nacin i jeste tako. Odabir partnera vam je jako bitna stvar u zivotu i vrlo dobro razmislite pre nego sto udjete u brak.

Ljubisa

pre 2 godine

Dakle, umesto da imam slobodu da kazem partneru (i on meni) sa kojim zivim sta treba ili ne treba, ja moram da manipulisem i da nekoga na kvarno navodim da on\ona sam pomisli da ja kao nesto zelim. To nije brak, to je manipulacija, i ako ne mozete da sacuvate zajednicu bez tih podlosti, ne treba ni da je imate. Potrebno je da osobe budu zrele i da se ne dure ako im neko nesto direktno kaze, kao da imaju tri godine, i da ne ocekuju da ce i druge odrasle i zrele osobe da igraju pipirevku oko njih, jer ce oni da se nadure. To samo pokazuje koliko ste razmazeni, nezreli, navikli na povladjivanja nesposobni da primite kritiku. Ne, ne sme niko nista da vam kaze, jer se vi durite i odlazite, ali ako vas smatra debilom i drzi se onoga "navedi ga\je da pomisli da je to njegova ideja" onda ste spremni da nesto uradite, onda je dobro... Ma daj! Ono jeste dobro za nezrele i kompleksase; to vam je super recept, ako volite takve.

klas

pre 2 godine

Ovo sa molbama ne pali kod Balkanaca. Molim te, da li bi hteo, je l’ mozes - oni ne cuju ili tacnije reaguju na to sa “ma vazi, kako da necu” ali kad pocnes recenicu sa uradi, idi, odmah sad da vidis kako dize straznjicu sa kauca. Naravno bitna je intonacija i ton, nikakav prizvuk molbe nije pozeljan.
Takodje, mogli biste da objavite i slican spisak saveta za muskarce. Nije samo na zeni da sacuva brak.

Pacenistvo level pro

pre 2 godine

@Notorious - velika je zabluda da zena mora nuzno da "odumre" sama u jednoj generaciji i da ne moze da ima decu ako pozeli, samo zato sto nece da se ganja sa nezrelim muskarcem i da titra njegovoj sujeti :D
To neznanje samo govori koliko ste zlobni, zavidni i koliko prizeljkujete da neko "odumre". Samo kunete na ovim stranicama, stvarno ste pateticni.

Ana

pre 2 godine

i opet sve je na zeni. kad prestane ovaj bolesni partrijarhat i kad se deca sinovu pocnu vaspitavati da postuju zenu , tad ce biti i mira u koci i spokojnijih brakova.

mience

pre 2 godine

Udaju se žene i onda vređaju i ponižavaju muškarce. Došla u moje domacinstvo na gotovo, nista donela u kuću nije sem sebe. Sve placam ja a ona vredja i ponižava. I nije dugo ponizavala. Eno je srećno razvedena živi svoj život daleko od mene. sreća je da nemamo dece. Više se necu zeniti. Ne savetujem nikome da se ženi jer žene žele da žive film a život nije film. Živite sami pa kako vam bude bar ste sami i nemate teret još jedne osobe u životu. Ako imate decu to je nesto sasvim drugo. tu ste već u njenim kandžama i ona može da radi sta hoce žene to koriste zato se ne ženite i nemajte decu.

Ana

pre 2 godine

Niti sam domaćica niti kuvarica niti materica.Moje iskustvo je da su me muškarci mnogo više cenili kada sam ih tretirala kao niža bića,tužno ali je tako.Samo interes,svoj lični,pa onda ako bude mesta za ostalo.Žao mi je ako ću nekoga da uvdeim,ali emocije su stvar prošlosti.

N.K.

pre 2 godine

A gde su ovde prava zena? Za brak je potrebno da obe strane jednako deluju,a ne da jedan bude tolerantan,a drugi radi kako mu volja,jer posledice su svadje,a to verovatno vodi dalje do razvoda,pre ili kasnije.

BK

pre 2 godine

Jao sto kukate, posebno zene.
Muskarci budite muskarci, zaposlite se, radite, trudite imajte i malo srece....a, onda birajte za kucu pravu zenu. Onu koja isto hoce dom, porodicu, koja je stabilna i podrska kada vam ne ide, s kojom uzivate kada je sve taman, koja radi i doprinosi i koja je zensko. Naravno pravoj dati sve i postovati i voleti maksimalno.

Muskarci birajte pravu, iskrenu, postenu, stabilnu i da nije lukava. To je vazno, pustite iskompleksirane, zeljne samo provoda, izlazaka, putovanja ( naravno to je bitno i u tome treba uzivati, ali nije to jedino bitno). Niko nama nije kriv, samo mi sami Otvorite oci i budite iskreni prema sebi, ne lazite sebe ni sa 20 , 30, 50, ili 70 godina.

A, zene budite prave, pravi muskarac zna da prepozna i voli i postuje. Budite samo s onima koji su prema vama iskreni i koji vas pre svega postuju

Aule

pre 2 godine

i opet sve je na zeni. kad prestane ovaj bolesni partrijarhat i kad se deca sinovu pocnu vaspitavati da postuju zenu , tad ce biti i mira u koci i spokojnijih brakova.
(Ana, 29. septembar)

Cekaj da odgovorim u stilu jake, ostvarene zene.

Samo kukate, niste sposobne nizasta jer ne mozete da nadjete nikoga, zivite sa mamom i tatom i niko vas nece.
Ne brini se ti za patrijarhat, takve kao ti, nesposobne, nisu sigurno na radaru nijednog patrijarhalnog, i sto posto su bezbedne od istog.

Igor

pre 2 godine

@Realno - ja kao muskarac ti kazem da nema srece u vaspitanju tamo gde se od oca cuje "kako si ga vaspitala". Ako neko misli da je na majci da vaspitava (a vaspitanje ne znaci samo drobiti detetu nesto, nego primerom pokazati i jos dosta drugih stvari) onda o vaspitanju ne zna nista. Isto vazi i za decake i za devojcice

Marijana

pre 2 godine

Ja samo sa kažem ne volim patrijahalne muškarce, neko je ovde dao takav komentar, pa na komentar je pao zloban odgovor, itd... a zašto? Jer je moj otac moderan čovek. Koji nas je učio da žena treba i da se školuje i da radi. Svi u kući pa i on znaju da kuvaju, nije pravio problem ni kada treba uzeti usisivač, ni kada je trebao sestru voditi u šetnju, i provoditi vreme sa njom, ni kada je trebao da me vodi kod zubara, i ide na roditeljske sastanke. Znači svakoj normalnoj ženi treba moderan muškarac, i dve što nosimo, mi nosimo iz porodice, mi smo ogledalo naše porodice.

Dobro je da smo i zivi

pre 2 godine

"Kad su strogi sto su strogi.Kad su mlitavi sto su mlitavi."
Ma zamisli, stvarno, kako to sad odjednom - nijedan ekstrem nije dobar? Je li to moguce??? Ja sam u soku!!

Prijatelju, ako imas vise od 18 godina jasno ti je vec da nijedan ekstrem nije dobar ni u cemu, u vaspitavanju ponajmanje. Izmedju onog sto trenira jalovu strogocu i mlitavog ima citav spektar emocionalno zrelijeg ponasanja. Pokusaj da se fokusiras dodjes do toga, a ne da kukas kako ekstremi nekome ne valjaju i smetaju. To zaista nije neka novost, tacno je da ne valja ni jedno ni drugo

@Realno

pre 2 godine

@Realno - ne znam da li si primetio, ali na ovim stranama kukaju u 90% muskarci i upravo je obrnuta sit. Drugo, svi mi koji imamo decu znamo da ista najvise uce iz primera. Moze majka sinu da prica do sutra, ako otac daje pogresan primer, u vecini slucajeva je dzaba. U onim slucajevima, na kojima smo mi zene izuzetno zahvalne, gde se od oba roditelja pokupe divne vrednosti i maniri, u tim slucajevima se cuju komentari od strane "drugara" papucar, beli vitez, beta, der.e.. Sreca pa ih ima ostvarenih i sigurnih u sebe te ih to ne dotice, ali jos je to nedovoljan broj da nadjaca "tradicionalnog alfu" koji su po prirodi bucni, laktaju se, vredjaju, a sto rece neko poceli da bacaju kletve cak :D

Notorious

pre 2 godine

Niti sam domaćica niti kuvarica niti materica.Moje iskustvo je da su me muškarci mnogo više cenili kada sam ih tretirala kao niža bića,tužno ali je tako.Samo interes,svoj lični,pa onda ako bude mesta za ostalo.Žao mi je ako ću nekoga da uvdeim,ali emocije su stvar prošlosti.
(Ana, 29. septembar 2021)

Tako je! Ne radjajte, imate moju punu podrsku, odumirete u rasponu jedne generacije, samo napred, ostvareno, snazno i jalovo!

Frki

pre 2 godine

Zlata vredni saveti. Tako prosti i logicni, da mi je neverovatno kako vecina ljudi to ne shvata. Narocito tacka 2. Ako me neko nesto zamoli, sve moze. Ako mi naredi, pozelim da mu glavu ot...em. Svi ovi saveti se mogu sazeti u jednu rec: "FINO".

punk

pre 2 godine

Ana, ako misliš da si pametna što tako postupaš, mnogo grešiš. Umesto da se otvoriš i zaboraviš na ponos, postaćeš tužna i džangrizava osoba koja nema Ljubavi.

Realno

pre 2 godine

Meni samo zene nisu jasne-drvlje i kamenje na muskarce!
Izvinite ali ti muskarci su neciji sinovi i njih su vaspitale neke zene(majke)?!
Znaci da imate dvostruki arsin prema muzu i sinu.Vaspitajte sinove da budu isti takvi kakve bi vi muzeve htele,pa ce oni sutra postovati svoje zene!

punk

pre 2 godine

DaLanik, to što ti nazivaš neomarksistima nema (nažalost) veze sa marksizmom, nego je neoliberalizam i sušto zlo. Proveriti rečnik pojmova pre nego što još dodatno kontaminiramo sve termine vezane za levičarske ideologije...

trp

pre 2 godine

Mnogi misle da su sa brakom prevarili hipergamiju ali ona i tad ne miruje.
Ako vaša žena upozna boljeg od vas ode ona ili rogovi u najavi.
Ženska priroda jedina opasnost a ove navedene stvari su nebitne.

cupavac

pre 2 godine

"Samo učinite na fin način da vaš muž poželi da radi ono što vi želite."
Znaci, nije bitna sustina nego forma u koju se nesto upakuje. Samo da izgleda da sam glavni. Kao sa decom!! Pa bolje da me zena rokne na spavanju, nego da me tretira kao degena

@Realno

pre 2 godine

@Realno, izvini, ucinilo mi se da sam procitala "vaspitavajte sinove da budu isti takvi kakve biste muzeve htele" pa sam mislila da se obracas majkama u vezi sa vaspitanjem. :D
Salu na stranu, takav vam je cesto svaki argument, bubnete nesto, a onda niasam ja to rekao, kad sam ja to rekao.
Za vaspitanje dece ma kog pola odgovorni su roditelji, oba, ako ih ima. Odgovorni su i za "pricu" i za primere. I za raskid su uglavnom odgovorne obe strane, kao i za sklapanje braka, iako ovde 80% tvojih kolega tvrdi da je im je brak propao iskljucivo zbog zena, oni dobri i fini a zene se premetnule u rospije, poludele, odjednom, pa se zato razveli :D

Glupo muško

pre 2 godine

...kada ne vidi da je sve po njenom, a manipuliše sve u 16 i glumi svaki sekund i pravi ga budalom, dok za iskrene i direktne, koje ga vole, a vole i sebe, kaže da "hoće da naređuju".

Bas me zanima

pre 2 godine

@ha ha - i? sta predlazes da se uradi po tom pitanju? Da se zanemari bioloski sat? Da se svi, i muskarci i zene, odaju dzabalebarenju do kasnih 40 i da zene prestanu da "gnjave" sa radjanjem?

ne znam gde teram

pre 2 godine

@Niti sam domaćica niti kuvarica niti materica.Moje iskustvo je da su me muškarci mnogo više cenili kada sam ih tretirala kao niža bića,tužno ali je tako.Samo interes,svoj lični,pa onda ako bude mesta za ostalo.Žao mi je ako ću nekoga da uvdeim,ali emocije su stvar prošlosti.
(Ana, 29. septembar 2021 11:50)

Sve si napisala, samo nisi napisala šta si? Šta je to kod tebe sto privlaci muškarce?

I nemaš potrebe da se izvinjavaš nikome, dokle god si iskrena. Nemas emocije i to je to...

Realno

pre 2 godine

Obrni zavrni muskarci krivi.Kad su strogi sto su strogi.Kad su mlitavi sto su mlitavi.Nisam uopste rekao da su samo majke odgovorne za vaspitanje sinova vec da i one participiraju u vaspitanju.
Zapamtite-kad se dvoje razvedu uvek su krive obe strane...sve ostalo su price za malu decu,komsiluk i rodbinu!

Ha ha

pre 2 godine

Sve pogresno ide jos od starta.
Zenama otkucava bioloski sat pa su spremne na sve...dube na trepavicama i dozvoljavaju muskarcima sve i u svakom pogledu,ne smeta im kad im momci gluvare sa drustvom,skitaju,spavaju,gledaju utakmice...ispunjavaju im sve seksualne fantazije...ali to je sve privremenog karaktera,dok ne potpisu papir a momci misle da ce to trajati doveka...e onda okrenu list pa muzevi lenji,pa ovakvi i onakvi...pa zavrnu seks a muzevi onda polude pa krenu da traze sa strane,a onda i zene da bi se osvetile i eto raspada porodice na vidiku.Ali ipak mislim da je zenama ipak lakse jer se vode onom da ce ih uvek neko "udomiti i ako se razvedu" dok muskarcima nije lako ako nemaju kintu jer je tesko da u vec poodmaklim godinama sa pivskim stomakom nadju neku,jer se u tom dobu menjaju prioriteti zena,dok su mladje vole lepse,zgodnije...a posle je goli opstanak u opciji tako da samo novac pali,a ljubav se naravno lako odglumi...e sad procenite ko tu vise gubi i ko je izneveren i ostecen?!

Ana

pre 2 godine

Niti sam domaćica niti kuvarica niti materica.Moje iskustvo je da su me muškarci mnogo više cenili kada sam ih tretirala kao niža bića,tužno ali je tako.Samo interes,svoj lični,pa onda ako bude mesta za ostalo.Žao mi je ako ću nekoga da uvdeim,ali emocije su stvar prošlosti.

Malo drugacije

pre 2 godine

Ne slazem se sa sledecim tackama:

1. "Ne svađajte se sa mužem pred decom. U suprotnom vas više neće poštovati i oboje ćete izgubiti autoritet. Rezultat je nepoštovanje i neposlušnost dece."
Ne treba se drati i biti agresivan, to je sigurno. Ali medju ljudima se javljaju razmirice. Deca ne treba da nauce da je svadja nesto nenormalno, jer ce i oni imati svadje u zivotu. E sad, nacin na koji se svadjamo je itekako vazan...

2. "Muškarci su spremniji da pomognu nego da prate naređenja. Samo učinite na fin način da vaš muž poželi da radi ono što vi želite."
Kod nas je potpuno drugacije. Deset godina sam ljubazno molila "Jel hoces, molim te, to da uradis?" Odgovor je bio uvek "Necu, gledam TV". Od pre par godina vise ne molim, nego kazem "Idi sad uradi to", i on bez pogovora uradi. Meni je glupo, ali samo to pali :(.

3. "Uvek pripremite ukusnu hranu i lepo je ukrasite. Muž nije životinja koja samo pojede šta god mu se servira." Kad god sam se potrudila sa kuvanjem nije nista prokomentarisao, deca pohvale cesto kad mi nesto uspe. Kad smlatim nesto i pitam jel bilo dobro: "Ma super, meni je sve jedno.". Kad pitam "Sta bi hteo da ti kuvam" : "Ma sve jedno, ja ne biram". Kad idemo u restoran isto mu nije bitno kakva je hrana.

trp

pre 2 godine

Mnogi misle da su sa brakom prevarili hipergamiju ali ona i tad ne miruje.
Ako vaša žena upozna boljeg od vas ode ona ili rogovi u najavi.
Ženska priroda jedina opasnost a ove navedene stvari su nebitne.

mience

pre 2 godine

Udaju se žene i onda vređaju i ponižavaju muškarce. Došla u moje domacinstvo na gotovo, nista donela u kuću nije sem sebe. Sve placam ja a ona vredja i ponižava. I nije dugo ponizavala. Eno je srećno razvedena živi svoj život daleko od mene. sreća je da nemamo dece. Više se necu zeniti. Ne savetujem nikome da se ženi jer žene žele da žive film a život nije film. Živite sami pa kako vam bude bar ste sami i nemate teret još jedne osobe u životu. Ako imate decu to je nesto sasvim drugo. tu ste već u njenim kandžama i ona može da radi sta hoce žene to koriste zato se ne ženite i nemajte decu.

Aule

pre 2 godine

i opet sve je na zeni. kad prestane ovaj bolesni partrijarhat i kad se deca sinovu pocnu vaspitavati da postuju zenu , tad ce biti i mira u koci i spokojnijih brakova.
(Ana, 29. septembar)

Cekaj da odgovorim u stilu jake, ostvarene zene.

Samo kukate, niste sposobne nizasta jer ne mozete da nadjete nikoga, zivite sa mamom i tatom i niko vas nece.
Ne brini se ti za patrijarhat, takve kao ti, nesposobne, nisu sigurno na radaru nijednog patrijarhalnog, i sto posto su bezbedne od istog.

Notorious

pre 2 godine

Niti sam domaćica niti kuvarica niti materica.Moje iskustvo je da su me muškarci mnogo više cenili kada sam ih tretirala kao niža bića,tužno ali je tako.Samo interes,svoj lični,pa onda ako bude mesta za ostalo.Žao mi je ako ću nekoga da uvdeim,ali emocije su stvar prošlosti.
(Ana, 29. septembar 2021)

Tako je! Ne radjajte, imate moju punu podrsku, odumirete u rasponu jedne generacije, samo napred, ostvareno, snazno i jalovo!

Ana

pre 2 godine

i opet sve je na zeni. kad prestane ovaj bolesni partrijarhat i kad se deca sinovu pocnu vaspitavati da postuju zenu , tad ce biti i mira u koci i spokojnijih brakova.

punk

pre 2 godine

Ana, ako misliš da si pametna što tako postupaš, mnogo grešiš. Umesto da se otvoriš i zaboraviš na ponos, postaćeš tužna i džangrizava osoba koja nema Ljubavi.

Ha ha

pre 2 godine

Sve pogresno ide jos od starta.
Zenama otkucava bioloski sat pa su spremne na sve...dube na trepavicama i dozvoljavaju muskarcima sve i u svakom pogledu,ne smeta im kad im momci gluvare sa drustvom,skitaju,spavaju,gledaju utakmice...ispunjavaju im sve seksualne fantazije...ali to je sve privremenog karaktera,dok ne potpisu papir a momci misle da ce to trajati doveka...e onda okrenu list pa muzevi lenji,pa ovakvi i onakvi...pa zavrnu seks a muzevi onda polude pa krenu da traze sa strane,a onda i zene da bi se osvetile i eto raspada porodice na vidiku.Ali ipak mislim da je zenama ipak lakse jer se vode onom da ce ih uvek neko "udomiti i ako se razvedu" dok muskarcima nije lako ako nemaju kintu jer je tesko da u vec poodmaklim godinama sa pivskim stomakom nadju neku,jer se u tom dobu menjaju prioriteti zena,dok su mladje vole lepse,zgodnije...a posle je goli opstanak u opciji tako da samo novac pali,a ljubav se naravno lako odglumi...e sad procenite ko tu vise gubi i ko je izneveren i ostecen?!

klas

pre 2 godine

Ovo sa molbama ne pali kod Balkanaca. Molim te, da li bi hteo, je l’ mozes - oni ne cuju ili tacnije reaguju na to sa “ma vazi, kako da necu” ali kad pocnes recenicu sa uradi, idi, odmah sad da vidis kako dize straznjicu sa kauca. Naravno bitna je intonacija i ton, nikakav prizvuk molbe nije pozeljan.
Takodje, mogli biste da objavite i slican spisak saveta za muskarce. Nije samo na zeni da sacuva brak.

ne znam gde teram

pre 2 godine

@Niti sam domaćica niti kuvarica niti materica.Moje iskustvo je da su me muškarci mnogo više cenili kada sam ih tretirala kao niža bića,tužno ali je tako.Samo interes,svoj lični,pa onda ako bude mesta za ostalo.Žao mi je ako ću nekoga da uvdeim,ali emocije su stvar prošlosti.
(Ana, 29. septembar 2021 11:50)

Sve si napisala, samo nisi napisala šta si? Šta je to kod tebe sto privlaci muškarce?

I nemaš potrebe da se izvinjavaš nikome, dokle god si iskrena. Nemas emocije i to je to...

Realno

pre 2 godine

Obrni zavrni muskarci krivi.Kad su strogi sto su strogi.Kad su mlitavi sto su mlitavi.Nisam uopste rekao da su samo majke odgovorne za vaspitanje sinova vec da i one participiraju u vaspitanju.
Zapamtite-kad se dvoje razvedu uvek su krive obe strane...sve ostalo su price za malu decu,komsiluk i rodbinu!

BK

pre 2 godine

Jao sto kukate, posebno zene.
Muskarci budite muskarci, zaposlite se, radite, trudite imajte i malo srece....a, onda birajte za kucu pravu zenu. Onu koja isto hoce dom, porodicu, koja je stabilna i podrska kada vam ne ide, s kojom uzivate kada je sve taman, koja radi i doprinosi i koja je zensko. Naravno pravoj dati sve i postovati i voleti maksimalno.

Muskarci birajte pravu, iskrenu, postenu, stabilnu i da nije lukava. To je vazno, pustite iskompleksirane, zeljne samo provoda, izlazaka, putovanja ( naravno to je bitno i u tome treba uzivati, ali nije to jedino bitno). Niko nama nije kriv, samo mi sami Otvorite oci i budite iskreni prema sebi, ne lazite sebe ni sa 20 , 30, 50, ili 70 godina.

A, zene budite prave, pravi muskarac zna da prepozna i voli i postuje. Budite samo s onima koji su prema vama iskreni i koji vas pre svega postuju

N.K.

pre 2 godine

A gde su ovde prava zena? Za brak je potrebno da obe strane jednako deluju,a ne da jedan bude tolerantan,a drugi radi kako mu volja,jer posledice su svadje,a to verovatno vodi dalje do razvoda,pre ili kasnije.

Realno

pre 2 godine

Meni samo zene nisu jasne-drvlje i kamenje na muskarce!
Izvinite ali ti muskarci su neciji sinovi i njih su vaspitale neke zene(majke)?!
Znaci da imate dvostruki arsin prema muzu i sinu.Vaspitajte sinove da budu isti takvi kakve bi vi muzeve htele,pa ce oni sutra postovati svoje zene!

nenad

pre 2 godine

Tolerancija iznad svega... a nje na žalost više nema ni malo... na žalost prihvatili smo samo one najgore trendove sa zapada, lakše je danas odlučiti se na raspad braka nego bilo šta drugo...

Pacenistvo level pro

pre 2 godine

@Notorious - velika je zabluda da zena mora nuzno da "odumre" sama u jednoj generaciji i da ne moze da ima decu ako pozeli, samo zato sto nece da se ganja sa nezrelim muskarcem i da titra njegovoj sujeti :D
To neznanje samo govori koliko ste zlobni, zavidni i koliko prizeljkujete da neko "odumre". Samo kunete na ovim stranicama, stvarno ste pateticni.

Frki

pre 2 godine

Zlata vredni saveti. Tako prosti i logicni, da mi je neverovatno kako vecina ljudi to ne shvata. Narocito tacka 2. Ako me neko nesto zamoli, sve moze. Ako mi naredi, pozelim da mu glavu ot...em. Svi ovi saveti se mogu sazeti u jednu rec: "FINO".

BB

pre 2 godine

"Uvek pripremite ukusnu hranu i lepo je ukrasite"!Pa,dobro,da li ste realni?!Ja sam srećna ako 2-3 puta nedeljno uspem da izvedem neki brzinski poluručak a ne da se bavim dekoracijom hrane.Ovakvi članci nisu ništa drugo nego čisto trolovanje zaposlenih žena i to vrlo neduhovito.

Boki

pre 2 godine

Besparica i siromaštvo je veliki uzrok svadja i razvoda, na drugi stranu kad ste u “velikom” novcu onda je je bes, bahatost i neimanje dodira sa realnoscu uzrok problema. Jednostavno sredine nema, nezadovoljstvo je svuda.

Glupo muško

pre 2 godine

...kada ne vidi da je sve po njenom, a manipuliše sve u 16 i glumi svaki sekund i pravi ga budalom, dok za iskrene i direktne, koje ga vole, a vole i sebe, kaže da "hoće da naređuju".

punk

pre 2 godine

DaLanik, to što ti nazivaš neomarksistima nema (nažalost) veze sa marksizmom, nego je neoliberalizam i sušto zlo. Proveriti rečnik pojmova pre nego što još dodatno kontaminiramo sve termine vezane za levičarske ideologije...

Bas me zanima

pre 2 godine

@ha ha - i? sta predlazes da se uradi po tom pitanju? Da se zanemari bioloski sat? Da se svi, i muskarci i zene, odaju dzabalebarenju do kasnih 40 i da zene prestanu da "gnjave" sa radjanjem?

Bojan @Boki

pre 2 godine

Upravo tako, iz mog iskustva. Promenio sam posao, dobio par puta vecu platu, zena je krenula da se bahati, a istovremeno je postala i gruba prema meni, nece da slusa kada imam nesto da kazem, okrece glavu i pravi se gluva, krevelji mi se u lice i pravi face kada pokusam da pricam o necemu... znaci u kuci imamo rasprave i histerisanja na nivou farme tako da izmedju nas i nema druge komunikacije osim prica o kupovini i nesto minimalno o deci, jer i tu imamo dijametralno suprotne poglede. Juce sam joj pred decom rekao da sam najobicniji bednik i da imam jadan zivot, sto na neki nacin i jeste tako. Odabir partnera vam je jako bitna stvar u zivotu i vrlo dobro razmislite pre nego sto udjete u brak.

@Realno

pre 2 godine

@Realno, izvini, ucinilo mi se da sam procitala "vaspitavajte sinove da budu isti takvi kakve biste muzeve htele" pa sam mislila da se obracas majkama u vezi sa vaspitanjem. :D
Salu na stranu, takav vam je cesto svaki argument, bubnete nesto, a onda niasam ja to rekao, kad sam ja to rekao.
Za vaspitanje dece ma kog pola odgovorni su roditelji, oba, ako ih ima. Odgovorni su i za "pricu" i za primere. I za raskid su uglavnom odgovorne obe strane, kao i za sklapanje braka, iako ovde 80% tvojih kolega tvrdi da je im je brak propao iskljucivo zbog zena, oni dobri i fini a zene se premetnule u rospije, poludele, odjednom, pa se zato razveli :D

Ljubisa

pre 2 godine

Dakle, umesto da imam slobodu da kazem partneru (i on meni) sa kojim zivim sta treba ili ne treba, ja moram da manipulisem i da nekoga na kvarno navodim da on\ona sam pomisli da ja kao nesto zelim. To nije brak, to je manipulacija, i ako ne mozete da sacuvate zajednicu bez tih podlosti, ne treba ni da je imate. Potrebno je da osobe budu zrele i da se ne dure ako im neko nesto direktno kaze, kao da imaju tri godine, i da ne ocekuju da ce i druge odrasle i zrele osobe da igraju pipirevku oko njih, jer ce oni da se nadure. To samo pokazuje koliko ste razmazeni, nezreli, navikli na povladjivanja nesposobni da primite kritiku. Ne, ne sme niko nista da vam kaze, jer se vi durite i odlazite, ali ako vas smatra debilom i drzi se onoga "navedi ga\je da pomisli da je to njegova ideja" onda ste spremni da nesto uradite, onda je dobro... Ma daj! Ono jeste dobro za nezrele i kompleksase; to vam je super recept, ako volite takve.

cupavac

pre 2 godine

"Samo učinite na fin način da vaš muž poželi da radi ono što vi želite."
Znaci, nije bitna sustina nego forma u koju se nesto upakuje. Samo da izgleda da sam glavni. Kao sa decom!! Pa bolje da me zena rokne na spavanju, nego da me tretira kao degena

@Realno

pre 2 godine

@Realno - ne znam da li si primetio, ali na ovim stranama kukaju u 90% muskarci i upravo je obrnuta sit. Drugo, svi mi koji imamo decu znamo da ista najvise uce iz primera. Moze majka sinu da prica do sutra, ako otac daje pogresan primer, u vecini slucajeva je dzaba. U onim slucajevima, na kojima smo mi zene izuzetno zahvalne, gde se od oba roditelja pokupe divne vrednosti i maniri, u tim slucajevima se cuju komentari od strane "drugara" papucar, beli vitez, beta, der.e.. Sreca pa ih ima ostvarenih i sigurnih u sebe te ih to ne dotice, ali jos je to nedovoljan broj da nadjaca "tradicionalnog alfu" koji su po prirodi bucni, laktaju se, vredjaju, a sto rece neko poceli da bacaju kletve cak :D

Marijana

pre 2 godine

Ja samo sa kažem ne volim patrijahalne muškarce, neko je ovde dao takav komentar, pa na komentar je pao zloban odgovor, itd... a zašto? Jer je moj otac moderan čovek. Koji nas je učio da žena treba i da se školuje i da radi. Svi u kući pa i on znaju da kuvaju, nije pravio problem ni kada treba uzeti usisivač, ni kada je trebao sestru voditi u šetnju, i provoditi vreme sa njom, ni kada je trebao da me vodi kod zubara, i ide na roditeljske sastanke. Znači svakoj normalnoj ženi treba moderan muškarac, i dve što nosimo, mi nosimo iz porodice, mi smo ogledalo naše porodice.

Igor

pre 2 godine

@Realno - ja kao muskarac ti kazem da nema srece u vaspitanju tamo gde se od oca cuje "kako si ga vaspitala". Ako neko misli da je na majci da vaspitava (a vaspitanje ne znaci samo drobiti detetu nesto, nego primerom pokazati i jos dosta drugih stvari) onda o vaspitanju ne zna nista. Isto vazi i za decake i za devojcice

Dobro je da smo i zivi

pre 2 godine

"Kad su strogi sto su strogi.Kad su mlitavi sto su mlitavi."
Ma zamisli, stvarno, kako to sad odjednom - nijedan ekstrem nije dobar? Je li to moguce??? Ja sam u soku!!

Prijatelju, ako imas vise od 18 godina jasno ti je vec da nijedan ekstrem nije dobar ni u cemu, u vaspitavanju ponajmanje. Izmedju onog sto trenira jalovu strogocu i mlitavog ima citav spektar emocionalno zrelijeg ponasanja. Pokusaj da se fokusiras dodjes do toga, a ne da kukas kako ekstremi nekome ne valjaju i smetaju. To zaista nije neka novost, tacno je da ne valja ni jedno ni drugo