Iz muškog ugla

Muškarci koji nestanu posle prvog odnosa: Pet razloga zašto to rade

Nedelja, 12.12.2021.

15:16

Izvor: vijesti.me

Muškarci koji nestanu posle prvog odnosa: Pet razloga zašto to rade IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

69 Komentari

Sortiraj po:

Ana

pre 2 godine

@Mastrangello-upoznas devojku, druzite se, izadjete u grad i popijete malo vise, oboje ste opusteni, pridjes da je poljubis, ako ti je frka, pitaj je da li smes da je poljubis, ako uzvrati sa da- super, sve ce ici svojim tokom , a ako ne, boze moj, nikom nista, oboje ste bili pripiti, niko od toga ne pravi dramu i nema blama. Ako bas hoces-blame it on alcohol

Mastrangello

pre 2 godine

@Бананамен "Савет - Иако си можда трол, брига ме, можда некоме и послужи - буди директнији и искренији од просека."
Gospode Boze... Trol... Neko jos to pomisli... Kako li su vasi zivoti bezbrizni, pokojni, lagana plovidva, nema problem, pichaka svako malo, kad 'oces, samo pomislis... Tako i mozes da pomislis "Ma, ovaj je sigurno trol...".
Jest' nemam pametnija posla...

@u prolazu "Nanjuši se to lepo ko šta želi.,,"
Ja i nemam nameru da krijem bilo sta i jesam za iskrenost o namerama od starta, nego ne znam kako da dodjem do tog dela... Od prijateljskog razgovora do razgovora koji potencijalno vodi do kreveta... Pa pitah, vidim da BMan stalno nalece na takve...

u prolazu

pre 2 godine

@masteangello

Nanjuši se to lepo ko šta želi. Pitanje je energije i hemije, razgovor l, prilaz. Jednostavno se desi. Ne priča se o planovima za budućnost, udadbi/ženidbi.. pustiš da te energija ponese. I nisu svi za sve. Nema tu pravila samo se opustis i uzivas u momentu pa ako se desi desilo se. Moja su se sva ta poznanstva desila spontano, kad sam bila najopuštenija, u svom elementu, bez šminke i nekog sredjivanja i neplanski. Sa nekima se i dalje ponekad cujem jer ne živimo u istom gradu.

Бананамен

pre 2 godine

@mastrangello
То постепено упознавање, одмеравање, процењивање се наравно подразмева, са обе стране, мислио сам на случајеве у којима уопште не размишљају о браку као институцији-идеалу заједничког живота.

Савет - Иако си можда трол, брига ме, можда некоме и послужи - буди директнији и искренији од просека.

mastrangello@onmail.com

pre 2 godine

@Бананамен "Стално налећем на девојке које неће комбинацију а наводно хоће везу али не нужно и брак. Ко ја онда поента везе? Само оне знају."
Pa, da te bolje upoznaju, da vide kakav si u vezi, pa ce videti za dalje, a ne da te odma' uplase i oteraju pricom o braku.

Elem, Bananamen pomaze drugima, a ti ako si Bananamen pomozi meni i objasni kako stignes do takvog razgovora o takvoj temi nakon upoznavanja? Ja ne umem, pricam sa njima o svemu i svacemu ali kao sa prijateljem i na tome ostaje, da drugacije ne umem i ne znam kako da dovedem prijateljstvo u tu fazu i razgovoru o intimnijem druzenju.

ghg

pre 2 godine

"Ja emocije mogu imati samo prema zivom bicu, sebi, partneru, macki itd. Strast i pozuda su mi veoma poznati i ni najmanje nisam isfrustrirana i vise puta sam rekla da ne osudjujem zene koje imaju kombinacije. Ali iz ISKUSTAVA zena koje znam da su to imale, ja sam svojim ocima gledala u kakvom si one stanju nakon toga iako ovako imaju boss bitch stav. Ni jedna od njih nije srecna, niti je nasla ono sto trazi."

Ok je, specijalna pahuljice, teši se kako god želiš.

Al sad ozbiljno, probaj za početak da shvatiš kako se koriste sva slova rođenog jezika, pa posle lagano možeš da otkriješ i da u normalnim ljudima i umetnost izaziva emocije, pa posle još da koju godinu poradiš na sebi i videćeš, biće ti malo lakše. Srećno :)

Бананамен

pre 2 godine

Стално налећем на девојке које неће комбинацију а наводно хоће везу али не нужно и брак. Ко ја онда поента везе? Само оне знају. Кад ми се нека од њих и свиди ( много бирам) онда та неће баш ништа.
На почетку познанства се увек изјасним за шта сам - да не би било забуне и лоших осећања после.

Puf

pre 2 godine

@Bddb
Ja emocije mogu imati samo prema zivom bicu, sebi, partneru, macki itd. Strast i pozuda su mi veoma poznati i ni najmanje nisam isfrustrirana i vise puta sam rekla da ne osudjujem zene koje imaju kombinacije. Ali iz ISKUSTAVA zena koje znam da su to imale, ja sam svojim ocima gledala u kakvom si one stanju nakon toga iako ovako imaju boss bitch stav. Ni jedna od njih nije srecna, niti je nasla ono sto trazi.

Bddb

pre 2 godine

"Imam poznanice koje praktikuju kombinacije, i to je sasvim u redu, one imaju drugaciji mozak od mene, moj mozak nazalost ne moze da odvoji emocije i seks."

Ma jok, ti si samo žrtva patrijarhata, a mozak ti ne shvata da su i strast i požuda isto emocije.

Opusti se, živi malko, ništa napornije od frustriranih ljudi (i muških i ženskih). Nisam još srela neku tako seksualno štedljivu i "emotivnu" osobu, a da ne kipi od očigledne ljubomore pored onih opuštenijih.

Mastrangello

pre 2 godine

Grozni komentari... Grozni... Uzasni...
I jedne i druge strane... jedino sto postizu je dodatno udaljavanje, ionako, vec udaljenih polova...

@u prolazu "mogu da ti pošaljem tips and tricks ;)"
Tebi smesno, ali nije sala... Ozbiljno pitam, stvarno ne umem da muvam i smuvam i dodjem do neobaveznog sexa. Ne mogu to ni da zamislim, a kamoli da ostvarim to o cemu si pricala u komentaru.
Bio bih neizmerno zahvalan.

Puf

pre 2 godine

@Catch22

Imam poznanice koje praktikuju kombinacije, i to je sasvim u redu, one imaju drugaciji mozak od mene, moj mozak nazalost ne moze da odvoji emocije i seks. Meni seks nije samo praznjenje i orgazam nego mnogo vise, i to ne mora da bude neko nezno vodjenje ljubavi. Prosto, za mene je to mnogo vise od fizickog kontakta.
Nismo isti, ni u 1970. a ni sada. Za zenu koja je recimo imala 7 partnera kod nas se kaze “preslo 7 preko nje” ili se smatra ostecenom robom, dok recimo muskarac koji je imao 7 ili 77 partnerki nikad nece biti nazvan pogrdnim imenom. Ja ni jednoj zeni ne zelim da se oseca ujutro kao iskoriscena i odbacena sex lutka i to je jedini razlog zasto drugarice odvracam od takvog seksusalnog zivota, jer iako nisam dozivela to, imam veoma jaku empatiju, i mogu da zamislim kako bi meni bilo.
Na srecu, ima muskaraca koji odmah kazu kakve su mu namere ali su u manjini. To sto si pomenuo “uzecu ti pare na razvodu” to mi je onako malo bedno, ali nadam se da svako zna da primeti rane znake kada ima posla sa talogom od osobe, bila muska ili zenska.

Indigo

pre 2 godine

@intelektualni škart:mogu reci da govoriš u svoje ime.jer znam muškarce, jako fini završe sa devojkama sa kojima su imali seks za noć.završe u smislu braka i dece.sve je relativno,zavisi šta hoćeš ali i od nje,ako si neodlučan da te usmeri😉

Catch22

pre 2 godine

@Puf Nije neocekivano da s ene mozemo sloziti. Biologija je mnogo starija od svih nas zajedno i to sto gledamo stvari iz svojih uglova je prirodno. Nema kod ovakvih zivotnih tema altruizma (osim ako nije licemeran-ne mislim na tebe nego uopste)-mozda to nije SJW Low brow Disney bajkovito, ali zivot nije Miki Mouse. Ja ovde ne govorim o ljubavi-to je mnogo ozbiljnija tema i nije uopste banalna. Ona se gradi TEK nakon sto su se dvoje prethodno upoznali (fizicki i mentalno). Po meni ide prvo sex, pa ljubav a ne obrnuto. Sex je neophodan ali nikako i jedini uslov. Govorim sa muske strane, ocigeldno. Niko ne kaze da zene treba da daju "prerano", samo neka odmah kazu "nema sexa prva 3,6,12 meseci zabavljanja" pa nek muskarac odluci da li zeli da pristupi takvom aranzmanu. Isto tako fer je da muskarac odmah kaze "ja bih samo sex i nista vise" pa nek zena uzme ili ostavi. Dokle god ima skrivenih agendi (tipa 'daj da pricam sta zeli da cuje samo da je uteram u krevet', ili 'daj da radim sta god mislim da voli pa da ga opeljesim u razvodu posle) nema tu 'leba. Sustina je u transparentnosti odmah i na prvom koraku a ne skrivene namere i izlazne strategije ako pricamo o puritanskoj ljubavi. Isto tako, resurs nije samo novac, vec i vreme i paznja, energija (vazi za obe strane). N ebih ulazio u statistiku ko je gori jer nemam validne zvanicne reference a ne volim da se frljam polupodacima. Od negde 1970tih smo jednaki...ili nismo, ali ne moze delimicno. Ne bih ad hominem-ao incel, slut itd

Catch22

pre 2 godine

@Puf "....Stvari stoje ovako: cekati sa seksom koliko god je neophodno (kupite vibrator za 10€) dokle god muskarac u vas i vasu vezu ne ulozi vreme, paznju, novac, ljubav itd ...." Nije preterano korisno uskakati sebi u stomak. Zamisli kazem "...cekati sa ulaganjem vremena, paznje, novca, ljubavi itd sve dok ona ne da prvo sex (preplatiti se na P..Hub do tada X evra)"....kako to zvuci?Ko je onda taj koji ce "prvi" uloziti (sex odn novac, paznju, ljubav itd)? Ko je arbitar da to odluci? Naravno da ne postoji niti treba, svako radi kako misli a "trziste" ce odrediti ishod.Ne bih potcenjivao inteligenciju komentatora (oba pola) ovde. Niko nikoga ne tera pistoljem da pravi ljubavne/sexualne odluke tako da svako ce snosti posledice (dobre ili lose) svojih izbora. Tvom partneru mogu samo da zavidim jer je pronasao najbolje sto misli da je mogao. Ja jos priznajem nisam (u medjuvremenu svakako se popunjava vreme vezicama, kombinacijama ali uz punu transparentost namera)- mozda je moj ukus manje "zahvalan" ko ce ga znati

Ana

pre 2 godine

Iskreno, nakon seksa se vidi ko je kakav i sta hoce, zato bolje ne odlagati to dugo, na vreme da vidis ma cemu si. Ko je manipulator taj ce odigrati igru koju ke hteo, nevezano koliko ste cekali da spavate s njim. Nakon prvpg seksa ko ne ume da kaze kako stoje stvari i ne ume da se ponasa-sut karta.

Puf

pre 2 godine

Nadam se da ce sto vise zena i devojaka procitati ovaj tekst i komentare, znajuci koje muskarce da izbegnu u sirokom luku (sve muske komentatore ispod teksta) i sacuvaju sebe od emocionalnog i dusevnog bola, jer poznajem devojke koje mesecima i godinama ne mogu da dodju sebi nakon takvih iskustava, jer muskarci umeju da glume vise meseci dok ne dobiju sta zele i onda ghosting.

Puf

pre 2 godine

@Catch22

Ne bih se slozila sa tobom. Kao prvo ne mislim da ako neko “popusti” da je ocajnik ili bilo sta slicno, zbog takvih stavova imamo nazalost gomilu devojaka okarakterisanih svakakvim imenima jer su “prerano dale”. Moje partnersko iskustvo je takvo da se ni jedan od mojih bivsih a posebno tek moj sadasnji partner ne moze okarakterisati kao neki ocajnik ili muskarac koji je popustio. Takodje, imam svoje resurse u vidu novca, samopostovanja itd i ne trazim u muskarcu roditelja ili dopunu sredstava vec bi trebalo oboje da dajemo i investiramo sebe u tu vezu. Kao drugo, smatram da ko ljubav gleda kao utakmicu ili igru treba da ostane sam ili postane incel, jer ce mnogo povredjenih biti. Smatram da obe strane treba da investiraju bez takmicenja. Medjutim stanje je takvo da je mnogo veci procenat muskaraca koji prosto nestanu nakon sto devojka pristane na odnose sa njim, nego zena koje ucine isto. Ja sam iskljucivo protiv kombinacija i sexa radi sexa jer polazim od sebe, emotivna sam i ne bih podnela da me neko iskoristi i ostavi bez objasnjenja. Ne osudjujem zene koje mogu tako ali ne savetujem. I principijalno stojim pri tome da nismo potpuno jednaki i da muskarac ceni samo ono u sta je sebe ulozio i vreme posvetio.

Catch22

pre 2 godine

@Puf "@Nina je odlicno i podrobno objasnila, odlicna analiza ljudskog taloga i smeca, ja bih samo dodala da se zena koja zeli samo sex kod nas automatski okarakterise kao laka i nemoralno a nasi vajni vitezovi takvu naravno ne bi doveli kuci majci da spremaju sarmu. Zato imam savet za sve devojke, Ana Bay i sve zene koje govore o femininity. Stvari stoje ovako: cekati sa seksom koliko god je neophodno (kupite vibrator za 10€) dokle god muskarac u vas i vasu vezu ne ulozi vreme, paznju, novac, ljubav itd jer muskarci cene samo ono u sta su investirali sebe. I ne budite slepe kod ociju, zkanova upozorenja ima koliko hocete, samo ako umete da gledate." Legitimno je to sto kazes sa zenske strane, tman isto toliko kao i kad bih ja rekao (a kazem) da muskarci ne investiraju vreme, paznju, novac, ljubav itd dok prvo ne dobiju sex jer tako znaju da ih ona nece izveslati za resurse (vreme, novac, paznja ) a posle ne dobiju nista. Ovde je stvar kokoska-jaje. U toj power igri (da se ne lazemo o tome se radi) "popustice" prvi onaj koji onog drugog vidi kao bolju priliku od samog/same sebe tj. onaj ko je ocajniji i ima manje alternativnih opcija.Svi bi prvo da dobiju a da ne zarade prvo. Obe strane to misle i onda krece game of chicken- ko prvi popusti. Klasika. Nista novo pod nebom. Pravila igre su prosta

Intelektualni Škart

pre 2 godine

Zar stvarno treba objasnjavati zasto mukarci nestanu posle prvog odnosa?! Ah,kokoskama treba,da...zaboravih.
(aman,cest uzdah, 12. decembar 2021 21:58)

Nazivaœ

Amos Dundee

pre 2 godine

Ja sam takve stvari radio punih godinu dana nakon razvoda. Tada sam bio sa 18 zena/cura.. ali svakoj sam stavio do znanja zasto to radim. Nikome nista nisam obecavao. Samo sex. Pa onda godinu dana nikoga nisam imao. Sad sam se ponovo ozenio i druge zene mi vise ne padaju na pamet. Sad radim na bebi i niko nije srecniji od mene.

Puf

pre 2 godine

@Nina je odlicno i podrobno objasnila, odlicna analiza ljudskog taloga i smeca, ja bih samo dodala da se zena koja zeli samo sex kod nas automatski okarakterise kao laka i nemoralno a nasi vajni vitezovi takvu naravno ne bi doveli kuci majci da spremaju sarmu. Zato imam savet za sve devojke, Ana Bay i sve zene koje govore o femininity. Stvari stoje ovako: cekati sa seksom koliko god je neophodno (kupite vibrator za 10€) dokle god muskarac u vas i vasu vezu ne ulozi vreme, paznju, novac, ljubav itd jer muskarci cene samo ono u sta su investirali sebe. I ne budite slepe kod ociju, zkanova upozorenja ima koliko hocete, samo ako umete da gledate.

Intelektualni Škart

pre 2 godine

Bio sam pijan. Kad sam se otreznio shvatio sam da mi se ne dopadaš.
(Merk, 12. decembar 2021 22:00)

Zena koja odmah prvo vece spava sa nekim a jos pijanim svakako nije ona koja bi se nekome dopala.

b.

pre 2 godine

Nažalost sreo sam se i ja sa takozvanim "ghosting-om". Devojka je posle mesec dana iz nekog razloga prestala da mi se javlja i ako je do tog trenutka sve bilo u najboljem redu. Malo stvari me u dosadašnjem životu pogodilo kao to. Trebalo mi je dobra dva meseca da dodjem sebi. Posle sam saznao da je našla drugog ali valjda nije znala kako da mi kaže pa me je samo odsekla... Sada mi je kada se setim sve to pomalo smešno. Da mi je poslala samo jednu poruku preboleo bih je za dva dana, ovako mi je tim stresom skratila život za par godina.

Torbica Dragan

pre 2 godine

Razmazana šminka, miris iz usta i ostalo, mučnina od alkohola, zena kući čeka ili devojka, ne znaš šta si tačno radio i koliko potrošio.

Torbica Dragan

pre 2 godine

@I nije ovde prica o tome da se dvoje upozna smuva spava na noc, ovde se prica o ozbiljnoj patologiji ljudi koji su spremni da danima, nedeljeam mesecima ulazu u neki odnos da bi pobegli onog momenta kad dobiju to sto su naumili, ima takvih poprilicno mnogo. A iako je samo za noc, ljudski bi bilo reci osobi da niste zainteresovani za neki dugorocniji odnos pa ostaviti njoj/njemu odluku da li ipak zele da budu intimni sa vama ili ne. Ali podvlacim ljudski a takvi nemaju ljudskosti, samo zivotinjske nagone, takvi ce lagati koliko god treba samo da dobiju ono sta zele. Bljuc i daleko vam lepa kuca.
(Nina, 12. decembar 2021 22:59)
Ma daj Nina ona koja to ne zna da provali je u dubokom problemu ili voli sama sebe da laze.

M

pre 2 godine

Konkretno ja, moram da bezim. Uglavnom upoznajem, starije zene 10-12 godina od mene.
Nisam napadan, ne zadirkujem, ne pipkam, ne progonim, volim da se druzim, volim da popijemo kafu, volim da pricamo. Nisam komplikovan, saslusam sve, ne odajem tajne, ne pricam sa drugima o drugima, ne moraju da paze kako pricaju, kako se izrazavaju, kako su obucene i ako "nesto" vidi, pravim se da ne vidim, znaci bas ne obracam paznju na sitnice, ako se druzimo, druzimo se. I profesorke vole da psuju, i to bas lepo, ali one znaju kad treba, ipak su profesorke. Same mi pricaju svoje tajne, svoje intimne porodicne stvari, nije problem, ne smeta mi, hocu da pomognem. Verovatno se opuste previse, pa traze uradi ovo, uradi ono za mene, za cerku, za sina, ok, nije problem. Problem nastaje, ali kod svake, hoce da uvek budem tu, bukvalno da buljim u nju. Ne znam da li je to samo kod mene slucaj? I, kad podjem da se udaljavam, onda krecu na pricu o ljubavi. A, ja znam da me laze, da voli bivseg koji je tukao. Ja otvoreno kazem, ne moras to da radis, bicemo prijatelji, ali ne pomaze to. Onda sledi, kao po pravilu, trazi da je ozenim, pa se naljuti, blokira me. Naravno da ja ne pokusavam da sw javim, jer meni je u interesu da se udaljim. Onda se jave, obicno oko 4 ujutro sa porukom razocarao si me... Ajde, necu da budem g..., objasnim o cemu se radi, ali uvek one ispadnu u pravu! E, da sam dzukela, zivot bi mi bio, mnogo laksi! Ovako, moram da bezim, da se izvlacim bilo kako. Neka prica ko sta hoce.

u prolazu

pre 2 godine

@nina muljaju oženjeni muškarci, i to bas, bas muljaju. Kod slobodnih se vidi na kilometar, ali ako žena želi da vidi. Ko ima iskustva vidi, i ako sto neko reče onda slede ta neka nepisana pravila. Ona koja hoće samu sebe da laze neka laze i zavarava. Posle nekih godina muškarci se ne menjaju. Dobija se to sto vidis, ako želiš da vidis. Ovo kažem kao neko od 35 godina sa mogu reci dobrim životnim iskustvom koje sam dobila u inostranstvu. Ako pričamo kod nas, svi lazu i svi su duboko frustrirani lažnim moralom i stegama okoline koje im ne daju da žive punim plućima. Pritom mislim tu na sve segmente, a ne samo Sex.

Markoni

pre 2 godine

Niko ne piše o ženama koje su "grabljivice". Mislio sam da je termin nimfomanka samo fora i da to ne postoji. Dok nisam upoznao Suzanu. Bila je udata, radila je u bazaru u Zemunu u nekom štandu sa garderobom. Čoveče ta je imala veći lager muškaraca nego podrum pića šro je imao piva. I svi su znali za još po nekog ali nije loše izgledala a normalan čovek i ne misli da je zadrži za sebe. Mislim da nas je nedeljno menjala odbacivala jedne, dodavala druge. Sad ima oko 50 godina, video sam je sa komšijom taksistom. Nova žrtva ili se sa godinama konačno smirila?

jeste vi bre normalni koliko godina imate

pre 2 godine

A sta bi trebalo, da ostanu posle sexa na jednu noc i sl. kombinacije? Mozda i da se vencaju i zive srecno do kraja zivota?

Lazarevačka lisica

pre 2 godine

Mimo teme..dva puta sam ostavio devojku u životu.
Bio sam jednom sa curom jako privlačnom ali prvi put kad je kad je krenula da olajava devojku, moju bivšu, koju sam jako voleo, sve je palo u vodu i više nikad joj se nisam javio..
Drugi put devojku svadjalicu čije zvocanje živ čovek ne može da istrpi ?a i pametna i lepa devojka, ali sve je to džabe kad ti život u horor pretvara svaki put kad dobije..
Kvalitetna samoća je spas u poredjenju sa pogrešnim partnerom.

boris

pre 2 godine

Ostalo stoji ali pod 1 nikako. Tačnije neću se više javiti jedino ako je seks bio očajan ili je njeno telo izgledalo super a kad se skinula ostao krš od nje. To vam je ono kad pomislite kako je ovaj smuvao ovakvu ribu? A za ribetina kad se skine gola ostane ništa od tog uh kako izgleda i šta bih joj radio.
(Decenije iskustva, 12. decembar 2021 19:17)
@Decenije neiskustva
E klinac, nisu zene za tebe, idi probaj drugi pol ili treci..

Nina

pre 2 godine

A vecina zena bi pristala na seksualni odnos kada bi im muskarci odmah unapred objasnili da bi samo sex?! Pa tamo gde to ima,taj dogovor unapred,to se placa i drugacije se zove. Ovo je kad ubodu besplatno i ne treba im vise jer sve sto se dobije odmah i lako ne vredi truda ni vremena. Imaju uputstva i pravila,nepisana,samo ih cita i zna ko hoce i zeli. Ovi drugi sto od ljudi ocekuju objasnjenja i fair play unapred sami sebe zamajavaju. Vrlo je jednostavno a i surovo saznanje.
(@Nina, 12. decembar 2021 22:06)

Ti si upravo primerak koji sam opisala, sebicno stvorenje koje gleda samo svoje potrebe ne razmisljajuci o drugima. ALi zamisli, postoje i zene koje hoce samo kombinaciju, ne mora to biti samo usluga za novac. Nadji takve. Ili nisi dovoljno dobar muskarac da mozes da nadjes takve pa onda zavlacis, lazes, muljas ne bi li zadovoljio svoje nagone.
I nije ovde prica o tome da se dvoje upozna smuva spava na noc, ovde se prica o ozbiljnoj patologiji ljudi koji su spremni da danima, nedeljeam mesecima ulazu u neki odnos da bi pobegli onog momenta kad dobiju to sto su naumili, ima takvih poprilicno mnogo. A iako je samo za noc, ljudski bi bilo reci osobi da niste zainteresovani za neki dugorocniji odnos pa ostaviti njoj/njemu odluku da li ipak zele da budu intimni sa vama ili ne. Ali podvlacim ljudski a takvi nemaju ljudskosti, samo zivotinjske nagone, takvi ce lagati koliko god treba samo da dobiju ono sta zele. Bljuc i daleko vam lepa kuca.

@Nina

pre 2 godine

A vecina zena bi pristala na seksualni odnos kada bi im muskarci odmah unapred objasnili da bi samo sex?! Pa tamo gde to ima,taj dogovor unapred,to se placa i drugacije se zove. Ovo je kad ubodu besplatno i ne treba im vise jer sve sto se dobije odmah i lako ne vredi truda ni vremena. Imaju uputstva i pravila,nepisana,samo ih cita i zna ko hoce i zeli. Ovi drugi sto od ljudi ocekuju objasnjenja i fair play unapred sami sebe zamajavaju. Vrlo je jednostavno a i surovo saznanje.

Millennium

pre 2 godine

Tu postoji samo jedan razlog, zato što su pametni. A ne ko ja, mazi, pazi, pokrivaj da se ne prehladi, leči ako se ipak prehladi, brini, vodi računa, sveće, pesme, večere, klinci, palci. Ćorsokak evolucije. Ovi su najpametniji.

Kikilišur

pre 2 godine

Ostalo stoji ali pod 1 nikako. Tačnije neću se više javiti jedino ako je seks bio očajan ili je njeno telo izgledalo super a kad se skinula ostao krš od nje. To vam je ono kad pomislite kako je ovaj smuvao ovakvu ribu? A za ribetina kad se skine gola ostane ništa od tog uh kako izgleda i šta bih joj radio.
(Decenije iskustva, 12. dece

Pa šta si ti novo rek'o sada?!
Pa 90% ženskih kada se skine,zaista nije ni za šta.
Najbolji reper ti je plaža na moru ili na velikim jezerima npr.
Ko je bio na Adi Ciganliji,na Štrandu ili na velikoj plaži,taj zna o čemu govorim. Obratite pažnju, gotovo svi loše izgledaju a žene posebno. Bez šminke su katastrofa. Čast malobrojnim izuzecima.
Ne omalovažavam nikoga,i ne mrzim žene, daleko bilo. Ali ljudi ovo je istina. Kad se "raspakuju",skinu garderobu i šminku,od onih ribetina ostane samo - tiha jeza. Sad but true.

mastrangello@onmail.com

pre 2 godine

@u prolazu "A šta je sa ženama koje pobegnu posle prve noći?"
Nista, njima je velicina bitna!

Salu na stranu, iskoristio bih tvoju razumnost i objektivnost...
"Obostrani užitak, instant hemija i kud koji mili moji. Nekada ni žene ne traže princa, već trenutno ispunjenje osnovnih nagona. "
...i pitao kako od upoznavanja do kreveta? Sta reci, kako uraditi? Mozda neki primer iz licnog iskustva?
\/

Nina

pre 2 godine

Osobe koje nestanu posle prvog odnosa su ljudski talog, kazem ososbe jer to rade oba pola (mada cesce muskarci) a talog zato sto su to osobe koje vole samo sebe do te mere da nemaju ni trunku osecaja ni postovanja za ljude oko sebe, samo za svoje potrebe.
Glavi i jedini razlog je sto su samo hteli sex (stavka broj 1) a kukavice su koje ne zele da naglas kazu da im samo to treba od vas, dal iz straha da ce ih okarakterisati kao lake ili iz straha da do odnosa nece ni doci ako kazu svoje prave namere (jadnici ovo rade). Sve ovo ostalo sto ste naveli su izgovori u koje mogu da veruju naivni. Ako je sex bio osrednji, pa sta, to je cesto ocekivano tokom prvog odnosa sa nekom osobom dok se ne 'upoznate' sa tim sta ko voli sta kome odgovara. To da sve mora da puca od starta je zabluda iz holivudskih filmova, naravno moze da se desi i super kad se desi, ali nije da se desava cesto.
Cinjenica je da su ljudi sve vise sebicni, i da samo gledaju da zadovolje sebe, svoje potrebe, svoj ego. I ok, nije problem. Problem je sto to rade tako sto povredjuju ljude oko sebe. Nazalost nije ih lako prepoznati, mozemo samo da se nadamo da na takve necemo naleteti, mada sve ih je vise i vise.

u prolazu

pre 2 godine

A šta je sa ženama koje pobegnu posle prve noći? Kao da ta kategorija ne postoji. Žene su sve kao naivne. Sex za jedno vece zna se šta je. Obostrani užitak, instant hemija i kud koji mili moji. Retko kad posle toga bude nešto. Ovo pišem kao žena. Nekada ni žene ne traže princa, već trenutno ispunjenje osnovnih nagona. Po nekim pitanjima nema mnogo razlike izmedju muškarca i žene. Ne produbljujete i ovako loše odnose muškaraca i žena. Nema tu neke filozofije, samo nagon.

Sisoje

pre 2 godine

Ili je pri tom prvom sastanku otkrio kod te zene nesto sto ga je uplasilo, pa pobegao glavom bez obzira? Musko-zenski odnos nikada nije crno-beo, i ne treba generalizovati ...

Decenije iskustva

pre 2 godine

Ostalo stoji ali pod 1 nikako. Tačnije neću se više javiti jedino ako je seks bio očajan ili je njeno telo izgledalo super a kad se skinula ostao krš od nje. To vam je ono kad pomislite kako je ovaj smuvao ovakvu ribu? A za ribetina kad se skine gola ostane ništa od tog uh kako izgleda i šta bih joj radio.

u prolazu

pre 2 godine

A šta je sa ženama koje pobegnu posle prve noći? Kao da ta kategorija ne postoji. Žene su sve kao naivne. Sex za jedno vece zna se šta je. Obostrani užitak, instant hemija i kud koji mili moji. Retko kad posle toga bude nešto. Ovo pišem kao žena. Nekada ni žene ne traže princa, već trenutno ispunjenje osnovnih nagona. Po nekim pitanjima nema mnogo razlike izmedju muškarca i žene. Ne produbljujete i ovako loše odnose muškaraca i žena. Nema tu neke filozofije, samo nagon.

Nina

pre 2 godine

Osobe koje nestanu posle prvog odnosa su ljudski talog, kazem ososbe jer to rade oba pola (mada cesce muskarci) a talog zato sto su to osobe koje vole samo sebe do te mere da nemaju ni trunku osecaja ni postovanja za ljude oko sebe, samo za svoje potrebe.
Glavi i jedini razlog je sto su samo hteli sex (stavka broj 1) a kukavice su koje ne zele da naglas kazu da im samo to treba od vas, dal iz straha da ce ih okarakterisati kao lake ili iz straha da do odnosa nece ni doci ako kazu svoje prave namere (jadnici ovo rade). Sve ovo ostalo sto ste naveli su izgovori u koje mogu da veruju naivni. Ako je sex bio osrednji, pa sta, to je cesto ocekivano tokom prvog odnosa sa nekom osobom dok se ne 'upoznate' sa tim sta ko voli sta kome odgovara. To da sve mora da puca od starta je zabluda iz holivudskih filmova, naravno moze da se desi i super kad se desi, ali nije da se desava cesto.
Cinjenica je da su ljudi sve vise sebicni, i da samo gledaju da zadovolje sebe, svoje potrebe, svoj ego. I ok, nije problem. Problem je sto to rade tako sto povredjuju ljude oko sebe. Nazalost nije ih lako prepoznati, mozemo samo da se nadamo da na takve necemo naleteti, mada sve ih je vise i vise.

boris

pre 2 godine

Ostalo stoji ali pod 1 nikako. Tačnije neću se više javiti jedino ako je seks bio očajan ili je njeno telo izgledalo super a kad se skinula ostao krš od nje. To vam je ono kad pomislite kako je ovaj smuvao ovakvu ribu? A za ribetina kad se skine gola ostane ništa od tog uh kako izgleda i šta bih joj radio.
(Decenije iskustva, 12. decembar 2021 19:17)
@Decenije neiskustva
E klinac, nisu zene za tebe, idi probaj drugi pol ili treci..

Lazarevačka lisica

pre 2 godine

Mimo teme..dva puta sam ostavio devojku u životu.
Bio sam jednom sa curom jako privlačnom ali prvi put kad je kad je krenula da olajava devojku, moju bivšu, koju sam jako voleo, sve je palo u vodu i više nikad joj se nisam javio..
Drugi put devojku svadjalicu čije zvocanje živ čovek ne može da istrpi ?a i pametna i lepa devojka, ali sve je to džabe kad ti život u horor pretvara svaki put kad dobije..
Kvalitetna samoća je spas u poredjenju sa pogrešnim partnerom.

Kikilišur

pre 2 godine

Ostalo stoji ali pod 1 nikako. Tačnije neću se više javiti jedino ako je seks bio očajan ili je njeno telo izgledalo super a kad se skinula ostao krš od nje. To vam je ono kad pomislite kako je ovaj smuvao ovakvu ribu? A za ribetina kad se skine gola ostane ništa od tog uh kako izgleda i šta bih joj radio.
(Decenije iskustva, 12. dece

Pa šta si ti novo rek'o sada?!
Pa 90% ženskih kada se skine,zaista nije ni za šta.
Najbolji reper ti je plaža na moru ili na velikim jezerima npr.
Ko je bio na Adi Ciganliji,na Štrandu ili na velikoj plaži,taj zna o čemu govorim. Obratite pažnju, gotovo svi loše izgledaju a žene posebno. Bez šminke su katastrofa. Čast malobrojnim izuzecima.
Ne omalovažavam nikoga,i ne mrzim žene, daleko bilo. Ali ljudi ovo je istina. Kad se "raspakuju",skinu garderobu i šminku,od onih ribetina ostane samo - tiha jeza. Sad but true.

Nina

pre 2 godine

A vecina zena bi pristala na seksualni odnos kada bi im muskarci odmah unapred objasnili da bi samo sex?! Pa tamo gde to ima,taj dogovor unapred,to se placa i drugacije se zove. Ovo je kad ubodu besplatno i ne treba im vise jer sve sto se dobije odmah i lako ne vredi truda ni vremena. Imaju uputstva i pravila,nepisana,samo ih cita i zna ko hoce i zeli. Ovi drugi sto od ljudi ocekuju objasnjenja i fair play unapred sami sebe zamajavaju. Vrlo je jednostavno a i surovo saznanje.
(@Nina, 12. decembar 2021 22:06)

Ti si upravo primerak koji sam opisala, sebicno stvorenje koje gleda samo svoje potrebe ne razmisljajuci o drugima. ALi zamisli, postoje i zene koje hoce samo kombinaciju, ne mora to biti samo usluga za novac. Nadji takve. Ili nisi dovoljno dobar muskarac da mozes da nadjes takve pa onda zavlacis, lazes, muljas ne bi li zadovoljio svoje nagone.
I nije ovde prica o tome da se dvoje upozna smuva spava na noc, ovde se prica o ozbiljnoj patologiji ljudi koji su spremni da danima, nedeljeam mesecima ulazu u neki odnos da bi pobegli onog momenta kad dobiju to sto su naumili, ima takvih poprilicno mnogo. A iako je samo za noc, ljudski bi bilo reci osobi da niste zainteresovani za neki dugorocniji odnos pa ostaviti njoj/njemu odluku da li ipak zele da budu intimni sa vama ili ne. Ali podvlacim ljudski a takvi nemaju ljudskosti, samo zivotinjske nagone, takvi ce lagati koliko god treba samo da dobiju ono sta zele. Bljuc i daleko vam lepa kuca.

Millennium

pre 2 godine

Tu postoji samo jedan razlog, zato što su pametni. A ne ko ja, mazi, pazi, pokrivaj da se ne prehladi, leči ako se ipak prehladi, brini, vodi računa, sveće, pesme, večere, klinci, palci. Ćorsokak evolucije. Ovi su najpametniji.

Sisoje

pre 2 godine

Ili je pri tom prvom sastanku otkrio kod te zene nesto sto ga je uplasilo, pa pobegao glavom bez obzira? Musko-zenski odnos nikada nije crno-beo, i ne treba generalizovati ...

b.

pre 2 godine

Nažalost sreo sam se i ja sa takozvanim "ghosting-om". Devojka je posle mesec dana iz nekog razloga prestala da mi se javlja i ako je do tog trenutka sve bilo u najboljem redu. Malo stvari me u dosadašnjem životu pogodilo kao to. Trebalo mi je dobra dva meseca da dodjem sebi. Posle sam saznao da je našla drugog ali valjda nije znala kako da mi kaže pa me je samo odsekla... Sada mi je kada se setim sve to pomalo smešno. Da mi je poslala samo jednu poruku preboleo bih je za dva dana, ovako mi je tim stresom skratila život za par godina.

@Nina

pre 2 godine

A vecina zena bi pristala na seksualni odnos kada bi im muskarci odmah unapred objasnili da bi samo sex?! Pa tamo gde to ima,taj dogovor unapred,to se placa i drugacije se zove. Ovo je kad ubodu besplatno i ne treba im vise jer sve sto se dobije odmah i lako ne vredi truda ni vremena. Imaju uputstva i pravila,nepisana,samo ih cita i zna ko hoce i zeli. Ovi drugi sto od ljudi ocekuju objasnjenja i fair play unapred sami sebe zamajavaju. Vrlo je jednostavno a i surovo saznanje.

jeste vi bre normalni koliko godina imate

pre 2 godine

A sta bi trebalo, da ostanu posle sexa na jednu noc i sl. kombinacije? Mozda i da se vencaju i zive srecno do kraja zivota?

Puf

pre 2 godine

Nadam se da ce sto vise zena i devojaka procitati ovaj tekst i komentare, znajuci koje muskarce da izbegnu u sirokom luku (sve muske komentatore ispod teksta) i sacuvaju sebe od emocionalnog i dusevnog bola, jer poznajem devojke koje mesecima i godinama ne mogu da dodju sebi nakon takvih iskustava, jer muskarci umeju da glume vise meseci dok ne dobiju sta zele i onda ghosting.

Puf

pre 2 godine

@Nina je odlicno i podrobno objasnila, odlicna analiza ljudskog taloga i smeca, ja bih samo dodala da se zena koja zeli samo sex kod nas automatski okarakterise kao laka i nemoralno a nasi vajni vitezovi takvu naravno ne bi doveli kuci majci da spremaju sarmu. Zato imam savet za sve devojke, Ana Bay i sve zene koje govore o femininity. Stvari stoje ovako: cekati sa seksom koliko god je neophodno (kupite vibrator za 10€) dokle god muskarac u vas i vasu vezu ne ulozi vreme, paznju, novac, ljubav itd jer muskarci cene samo ono u sta su investirali sebe. I ne budite slepe kod ociju, zkanova upozorenja ima koliko hocete, samo ako umete da gledate.

u prolazu

pre 2 godine

@nina muljaju oženjeni muškarci, i to bas, bas muljaju. Kod slobodnih se vidi na kilometar, ali ako žena želi da vidi. Ko ima iskustva vidi, i ako sto neko reče onda slede ta neka nepisana pravila. Ona koja hoće samu sebe da laze neka laze i zavarava. Posle nekih godina muškarci se ne menjaju. Dobija se to sto vidis, ako želiš da vidis. Ovo kažem kao neko od 35 godina sa mogu reci dobrim životnim iskustvom koje sam dobila u inostranstvu. Ako pričamo kod nas, svi lazu i svi su duboko frustrirani lažnim moralom i stegama okoline koje im ne daju da žive punim plućima. Pritom mislim tu na sve segmente, a ne samo Sex.

Decenije iskustva

pre 2 godine

Ostalo stoji ali pod 1 nikako. Tačnije neću se više javiti jedino ako je seks bio očajan ili je njeno telo izgledalo super a kad se skinula ostao krš od nje. To vam je ono kad pomislite kako je ovaj smuvao ovakvu ribu? A za ribetina kad se skine gola ostane ništa od tog uh kako izgleda i šta bih joj radio.

Puf

pre 2 godine

@Catch22

Ne bih se slozila sa tobom. Kao prvo ne mislim da ako neko “popusti” da je ocajnik ili bilo sta slicno, zbog takvih stavova imamo nazalost gomilu devojaka okarakterisanih svakakvim imenima jer su “prerano dale”. Moje partnersko iskustvo je takvo da se ni jedan od mojih bivsih a posebno tek moj sadasnji partner ne moze okarakterisati kao neki ocajnik ili muskarac koji je popustio. Takodje, imam svoje resurse u vidu novca, samopostovanja itd i ne trazim u muskarcu roditelja ili dopunu sredstava vec bi trebalo oboje da dajemo i investiramo sebe u tu vezu. Kao drugo, smatram da ko ljubav gleda kao utakmicu ili igru treba da ostane sam ili postane incel, jer ce mnogo povredjenih biti. Smatram da obe strane treba da investiraju bez takmicenja. Medjutim stanje je takvo da je mnogo veci procenat muskaraca koji prosto nestanu nakon sto devojka pristane na odnose sa njim, nego zena koje ucine isto. Ja sam iskljucivo protiv kombinacija i sexa radi sexa jer polazim od sebe, emotivna sam i ne bih podnela da me neko iskoristi i ostavi bez objasnjenja. Ne osudjujem zene koje mogu tako ali ne savetujem. I principijalno stojim pri tome da nismo potpuno jednaki i da muskarac ceni samo ono u sta je sebe ulozio i vreme posvetio.

Intelektualni Škart

pre 2 godine

Bio sam pijan. Kad sam se otreznio shvatio sam da mi se ne dopadaš.
(Merk, 12. decembar 2021 22:00)

Zena koja odmah prvo vece spava sa nekim a jos pijanim svakako nije ona koja bi se nekome dopala.

mastrangello@onmail.com

pre 2 godine

@u prolazu "A šta je sa ženama koje pobegnu posle prve noći?"
Nista, njima je velicina bitna!

Salu na stranu, iskoristio bih tvoju razumnost i objektivnost...
"Obostrani užitak, instant hemija i kud koji mili moji. Nekada ni žene ne traže princa, već trenutno ispunjenje osnovnih nagona. "
...i pitao kako od upoznavanja do kreveta? Sta reci, kako uraditi? Mozda neki primer iz licnog iskustva?
\/

Puf

pre 2 godine

@Catch22

Imam poznanice koje praktikuju kombinacije, i to je sasvim u redu, one imaju drugaciji mozak od mene, moj mozak nazalost ne moze da odvoji emocije i seks. Meni seks nije samo praznjenje i orgazam nego mnogo vise, i to ne mora da bude neko nezno vodjenje ljubavi. Prosto, za mene je to mnogo vise od fizickog kontakta.
Nismo isti, ni u 1970. a ni sada. Za zenu koja je recimo imala 7 partnera kod nas se kaze “preslo 7 preko nje” ili se smatra ostecenom robom, dok recimo muskarac koji je imao 7 ili 77 partnerki nikad nece biti nazvan pogrdnim imenom. Ja ni jednoj zeni ne zelim da se oseca ujutro kao iskoriscena i odbacena sex lutka i to je jedini razlog zasto drugarice odvracam od takvog seksusalnog zivota, jer iako nisam dozivela to, imam veoma jaku empatiju, i mogu da zamislim kako bi meni bilo.
Na srecu, ima muskaraca koji odmah kazu kakve su mu namere ali su u manjini. To sto si pomenuo “uzecu ti pare na razvodu” to mi je onako malo bedno, ali nadam se da svako zna da primeti rane znake kada ima posla sa talogom od osobe, bila muska ili zenska.

Puf

pre 2 godine

@Bddb
Ja emocije mogu imati samo prema zivom bicu, sebi, partneru, macki itd. Strast i pozuda su mi veoma poznati i ni najmanje nisam isfrustrirana i vise puta sam rekla da ne osudjujem zene koje imaju kombinacije. Ali iz ISKUSTAVA zena koje znam da su to imale, ja sam svojim ocima gledala u kakvom si one stanju nakon toga iako ovako imaju boss bitch stav. Ni jedna od njih nije srecna, niti je nasla ono sto trazi.

Ana

pre 2 godine

Iskreno, nakon seksa se vidi ko je kakav i sta hoce, zato bolje ne odlagati to dugo, na vreme da vidis ma cemu si. Ko je manipulator taj ce odigrati igru koju ke hteo, nevezano koliko ste cekali da spavate s njim. Nakon prvpg seksa ko ne ume da kaze kako stoje stvari i ne ume da se ponasa-sut karta.

M

pre 2 godine

Konkretno ja, moram da bezim. Uglavnom upoznajem, starije zene 10-12 godina od mene.
Nisam napadan, ne zadirkujem, ne pipkam, ne progonim, volim da se druzim, volim da popijemo kafu, volim da pricamo. Nisam komplikovan, saslusam sve, ne odajem tajne, ne pricam sa drugima o drugima, ne moraju da paze kako pricaju, kako se izrazavaju, kako su obucene i ako "nesto" vidi, pravim se da ne vidim, znaci bas ne obracam paznju na sitnice, ako se druzimo, druzimo se. I profesorke vole da psuju, i to bas lepo, ali one znaju kad treba, ipak su profesorke. Same mi pricaju svoje tajne, svoje intimne porodicne stvari, nije problem, ne smeta mi, hocu da pomognem. Verovatno se opuste previse, pa traze uradi ovo, uradi ono za mene, za cerku, za sina, ok, nije problem. Problem nastaje, ali kod svake, hoce da uvek budem tu, bukvalno da buljim u nju. Ne znam da li je to samo kod mene slucaj? I, kad podjem da se udaljavam, onda krecu na pricu o ljubavi. A, ja znam da me laze, da voli bivseg koji je tukao. Ja otvoreno kazem, ne moras to da radis, bicemo prijatelji, ali ne pomaze to. Onda sledi, kao po pravilu, trazi da je ozenim, pa se naljuti, blokira me. Naravno da ja ne pokusavam da sw javim, jer meni je u interesu da se udaljim. Onda se jave, obicno oko 4 ujutro sa porukom razocarao si me... Ajde, necu da budem g..., objasnim o cemu se radi, ali uvek one ispadnu u pravu! E, da sam dzukela, zivot bi mi bio, mnogo laksi! Ovako, moram da bezim, da se izvlacim bilo kako. Neka prica ko sta hoce.

Markoni

pre 2 godine

Niko ne piše o ženama koje su "grabljivice". Mislio sam da je termin nimfomanka samo fora i da to ne postoji. Dok nisam upoznao Suzanu. Bila je udata, radila je u bazaru u Zemunu u nekom štandu sa garderobom. Čoveče ta je imala veći lager muškaraca nego podrum pića šro je imao piva. I svi su znali za još po nekog ali nije loše izgledala a normalan čovek i ne misli da je zadrži za sebe. Mislim da nas je nedeljno menjala odbacivala jedne, dodavala druge. Sad ima oko 50 godina, video sam je sa komšijom taksistom. Nova žrtva ili se sa godinama konačno smirila?

Catch22

pre 2 godine

@Puf Nije neocekivano da s ene mozemo sloziti. Biologija je mnogo starija od svih nas zajedno i to sto gledamo stvari iz svojih uglova je prirodno. Nema kod ovakvih zivotnih tema altruizma (osim ako nije licemeran-ne mislim na tebe nego uopste)-mozda to nije SJW Low brow Disney bajkovito, ali zivot nije Miki Mouse. Ja ovde ne govorim o ljubavi-to je mnogo ozbiljnija tema i nije uopste banalna. Ona se gradi TEK nakon sto su se dvoje prethodno upoznali (fizicki i mentalno). Po meni ide prvo sex, pa ljubav a ne obrnuto. Sex je neophodan ali nikako i jedini uslov. Govorim sa muske strane, ocigeldno. Niko ne kaze da zene treba da daju "prerano", samo neka odmah kazu "nema sexa prva 3,6,12 meseci zabavljanja" pa nek muskarac odluci da li zeli da pristupi takvom aranzmanu. Isto tako fer je da muskarac odmah kaze "ja bih samo sex i nista vise" pa nek zena uzme ili ostavi. Dokle god ima skrivenih agendi (tipa 'daj da pricam sta zeli da cuje samo da je uteram u krevet', ili 'daj da radim sta god mislim da voli pa da ga opeljesim u razvodu posle) nema tu 'leba. Sustina je u transparentnosti odmah i na prvom koraku a ne skrivene namere i izlazne strategije ako pricamo o puritanskoj ljubavi. Isto tako, resurs nije samo novac, vec i vreme i paznja, energija (vazi za obe strane). N ebih ulazio u statistiku ko je gori jer nemam validne zvanicne reference a ne volim da se frljam polupodacima. Od negde 1970tih smo jednaki...ili nismo, ali ne moze delimicno. Ne bih ad hominem-ao incel, slut itd

Amos Dundee

pre 2 godine

Ja sam takve stvari radio punih godinu dana nakon razvoda. Tada sam bio sa 18 zena/cura.. ali svakoj sam stavio do znanja zasto to radim. Nikome nista nisam obecavao. Samo sex. Pa onda godinu dana nikoga nisam imao. Sad sam se ponovo ozenio i druge zene mi vise ne padaju na pamet. Sad radim na bebi i niko nije srecniji od mene.

Torbica Dragan

pre 2 godine

@I nije ovde prica o tome da se dvoje upozna smuva spava na noc, ovde se prica o ozbiljnoj patologiji ljudi koji su spremni da danima, nedeljeam mesecima ulazu u neki odnos da bi pobegli onog momenta kad dobiju to sto su naumili, ima takvih poprilicno mnogo. A iako je samo za noc, ljudski bi bilo reci osobi da niste zainteresovani za neki dugorocniji odnos pa ostaviti njoj/njemu odluku da li ipak zele da budu intimni sa vama ili ne. Ali podvlacim ljudski a takvi nemaju ljudskosti, samo zivotinjske nagone, takvi ce lagati koliko god treba samo da dobiju ono sta zele. Bljuc i daleko vam lepa kuca.
(Nina, 12. decembar 2021 22:59)
Ma daj Nina ona koja to ne zna da provali je u dubokom problemu ili voli sama sebe da laze.

Indigo

pre 2 godine

@intelektualni škart:mogu reci da govoriš u svoje ime.jer znam muškarce, jako fini završe sa devojkama sa kojima su imali seks za noć.završe u smislu braka i dece.sve je relativno,zavisi šta hoćeš ali i od nje,ako si neodlučan da te usmeri😉

Torbica Dragan

pre 2 godine

Razmazana šminka, miris iz usta i ostalo, mučnina od alkohola, zena kući čeka ili devojka, ne znaš šta si tačno radio i koliko potrošio.

Catch22

pre 2 godine

@Puf "@Nina je odlicno i podrobno objasnila, odlicna analiza ljudskog taloga i smeca, ja bih samo dodala da se zena koja zeli samo sex kod nas automatski okarakterise kao laka i nemoralno a nasi vajni vitezovi takvu naravno ne bi doveli kuci majci da spremaju sarmu. Zato imam savet za sve devojke, Ana Bay i sve zene koje govore o femininity. Stvari stoje ovako: cekati sa seksom koliko god je neophodno (kupite vibrator za 10€) dokle god muskarac u vas i vasu vezu ne ulozi vreme, paznju, novac, ljubav itd jer muskarci cene samo ono u sta su investirali sebe. I ne budite slepe kod ociju, zkanova upozorenja ima koliko hocete, samo ako umete da gledate." Legitimno je to sto kazes sa zenske strane, tman isto toliko kao i kad bih ja rekao (a kazem) da muskarci ne investiraju vreme, paznju, novac, ljubav itd dok prvo ne dobiju sex jer tako znaju da ih ona nece izveslati za resurse (vreme, novac, paznja ) a posle ne dobiju nista. Ovde je stvar kokoska-jaje. U toj power igri (da se ne lazemo o tome se radi) "popustice" prvi onaj koji onog drugog vidi kao bolju priliku od samog/same sebe tj. onaj ko je ocajniji i ima manje alternativnih opcija.Svi bi prvo da dobiju a da ne zarade prvo. Obe strane to misle i onda krece game of chicken- ko prvi popusti. Klasika. Nista novo pod nebom. Pravila igre su prosta

Intelektualni Škart

pre 2 godine

Zar stvarno treba objasnjavati zasto mukarci nestanu posle prvog odnosa?! Ah,kokoskama treba,da...zaboravih.
(aman,cest uzdah, 12. decembar 2021 21:58)

Nazivaœ

Бананамен

pre 2 godine

Стално налећем на девојке које неће комбинацију а наводно хоће везу али не нужно и брак. Ко ја онда поента везе? Само оне знају. Кад ми се нека од њих и свиди ( много бирам) онда та неће баш ништа.
На почетку познанства се увек изјасним за шта сам - да не би било забуне и лоших осећања после.

Catch22

pre 2 godine

@Puf "....Stvari stoje ovako: cekati sa seksom koliko god je neophodno (kupite vibrator za 10€) dokle god muskarac u vas i vasu vezu ne ulozi vreme, paznju, novac, ljubav itd ...." Nije preterano korisno uskakati sebi u stomak. Zamisli kazem "...cekati sa ulaganjem vremena, paznje, novca, ljubavi itd sve dok ona ne da prvo sex (preplatiti se na P..Hub do tada X evra)"....kako to zvuci?Ko je onda taj koji ce "prvi" uloziti (sex odn novac, paznju, ljubav itd)? Ko je arbitar da to odluci? Naravno da ne postoji niti treba, svako radi kako misli a "trziste" ce odrediti ishod.Ne bih potcenjivao inteligenciju komentatora (oba pola) ovde. Niko nikoga ne tera pistoljem da pravi ljubavne/sexualne odluke tako da svako ce snosti posledice (dobre ili lose) svojih izbora. Tvom partneru mogu samo da zavidim jer je pronasao najbolje sto misli da je mogao. Ja jos priznajem nisam (u medjuvremenu svakako se popunjava vreme vezicama, kombinacijama ali uz punu transparentost namera)- mozda je moj ukus manje "zahvalan" ko ce ga znati

Bddb

pre 2 godine

"Imam poznanice koje praktikuju kombinacije, i to je sasvim u redu, one imaju drugaciji mozak od mene, moj mozak nazalost ne moze da odvoji emocije i seks."

Ma jok, ti si samo žrtva patrijarhata, a mozak ti ne shvata da su i strast i požuda isto emocije.

Opusti se, živi malko, ništa napornije od frustriranih ljudi (i muških i ženskih). Nisam još srela neku tako seksualno štedljivu i "emotivnu" osobu, a da ne kipi od očigledne ljubomore pored onih opuštenijih.

Бананамен

pre 2 godine

@mastrangello
То постепено упознавање, одмеравање, процењивање се наравно подразмева, са обе стране, мислио сам на случајеве у којима уопште не размишљају о браку као институцији-идеалу заједничког живота.

Савет - Иако си можда трол, брига ме, можда некоме и послужи - буди директнији и искренији од просека.

mastrangello@onmail.com

pre 2 godine

@Бананамен "Стално налећем на девојке које неће комбинацију а наводно хоће везу али не нужно и брак. Ко ја онда поента везе? Само оне знају."
Pa, da te bolje upoznaju, da vide kakav si u vezi, pa ce videti za dalje, a ne da te odma' uplase i oteraju pricom o braku.

Elem, Bananamen pomaze drugima, a ti ako si Bananamen pomozi meni i objasni kako stignes do takvog razgovora o takvoj temi nakon upoznavanja? Ja ne umem, pricam sa njima o svemu i svacemu ali kao sa prijateljem i na tome ostaje, da drugacije ne umem i ne znam kako da dovedem prijateljstvo u tu fazu i razgovoru o intimnijem druzenju.

Mastrangello

pre 2 godine

Grozni komentari... Grozni... Uzasni...
I jedne i druge strane... jedino sto postizu je dodatno udaljavanje, ionako, vec udaljenih polova...

@u prolazu "mogu da ti pošaljem tips and tricks ;)"
Tebi smesno, ali nije sala... Ozbiljno pitam, stvarno ne umem da muvam i smuvam i dodjem do neobaveznog sexa. Ne mogu to ni da zamislim, a kamoli da ostvarim to o cemu si pricala u komentaru.
Bio bih neizmerno zahvalan.

u prolazu

pre 2 godine

@masteangello

Nanjuši se to lepo ko šta želi. Pitanje je energije i hemije, razgovor l, prilaz. Jednostavno se desi. Ne priča se o planovima za budućnost, udadbi/ženidbi.. pustiš da te energija ponese. I nisu svi za sve. Nema tu pravila samo se opustis i uzivas u momentu pa ako se desi desilo se. Moja su se sva ta poznanstva desila spontano, kad sam bila najopuštenija, u svom elementu, bez šminke i nekog sredjivanja i neplanski. Sa nekima se i dalje ponekad cujem jer ne živimo u istom gradu.

ghg

pre 2 godine

"Ja emocije mogu imati samo prema zivom bicu, sebi, partneru, macki itd. Strast i pozuda su mi veoma poznati i ni najmanje nisam isfrustrirana i vise puta sam rekla da ne osudjujem zene koje imaju kombinacije. Ali iz ISKUSTAVA zena koje znam da su to imale, ja sam svojim ocima gledala u kakvom si one stanju nakon toga iako ovako imaju boss bitch stav. Ni jedna od njih nije srecna, niti je nasla ono sto trazi."

Ok je, specijalna pahuljice, teši se kako god želiš.

Al sad ozbiljno, probaj za početak da shvatiš kako se koriste sva slova rođenog jezika, pa posle lagano možeš da otkriješ i da u normalnim ljudima i umetnost izaziva emocije, pa posle još da koju godinu poradiš na sebi i videćeš, biće ti malo lakše. Srećno :)

Ana

pre 2 godine

@Mastrangello-upoznas devojku, druzite se, izadjete u grad i popijete malo vise, oboje ste opusteni, pridjes da je poljubis, ako ti je frka, pitaj je da li smes da je poljubis, ako uzvrati sa da- super, sve ce ici svojim tokom , a ako ne, boze moj, nikom nista, oboje ste bili pripiti, niko od toga ne pravi dramu i nema blama. Ako bas hoces-blame it on alcohol

Mastrangello

pre 2 godine

@Бананамен "Савет - Иако си можда трол, брига ме, можда некоме и послужи - буди директнији и искренији од просека."
Gospode Boze... Trol... Neko jos to pomisli... Kako li su vasi zivoti bezbrizni, pokojni, lagana plovidva, nema problem, pichaka svako malo, kad 'oces, samo pomislis... Tako i mozes da pomislis "Ma, ovaj je sigurno trol...".
Jest' nemam pametnija posla...

@u prolazu "Nanjuši se to lepo ko šta želi.,,"
Ja i nemam nameru da krijem bilo sta i jesam za iskrenost o namerama od starta, nego ne znam kako da dodjem do tog dela... Od prijateljskog razgovora do razgovora koji potencijalno vodi do kreveta... Pa pitah, vidim da BMan stalno nalece na takve...

Decenije iskustva

pre 2 godine

Ostalo stoji ali pod 1 nikako. Tačnije neću se više javiti jedino ako je seks bio očajan ili je njeno telo izgledalo super a kad se skinula ostao krš od nje. To vam je ono kad pomislite kako je ovaj smuvao ovakvu ribu? A za ribetina kad se skine gola ostane ništa od tog uh kako izgleda i šta bih joj radio.

Kikilišur

pre 2 godine

Ostalo stoji ali pod 1 nikako. Tačnije neću se više javiti jedino ako je seks bio očajan ili je njeno telo izgledalo super a kad se skinula ostao krš od nje. To vam je ono kad pomislite kako je ovaj smuvao ovakvu ribu? A za ribetina kad se skine gola ostane ništa od tog uh kako izgleda i šta bih joj radio.
(Decenije iskustva, 12. dece

Pa šta si ti novo rek'o sada?!
Pa 90% ženskih kada se skine,zaista nije ni za šta.
Najbolji reper ti je plaža na moru ili na velikim jezerima npr.
Ko je bio na Adi Ciganliji,na Štrandu ili na velikoj plaži,taj zna o čemu govorim. Obratite pažnju, gotovo svi loše izgledaju a žene posebno. Bez šminke su katastrofa. Čast malobrojnim izuzecima.
Ne omalovažavam nikoga,i ne mrzim žene, daleko bilo. Ali ljudi ovo je istina. Kad se "raspakuju",skinu garderobu i šminku,od onih ribetina ostane samo - tiha jeza. Sad but true.

@Nina

pre 2 godine

A vecina zena bi pristala na seksualni odnos kada bi im muskarci odmah unapred objasnili da bi samo sex?! Pa tamo gde to ima,taj dogovor unapred,to se placa i drugacije se zove. Ovo je kad ubodu besplatno i ne treba im vise jer sve sto se dobije odmah i lako ne vredi truda ni vremena. Imaju uputstva i pravila,nepisana,samo ih cita i zna ko hoce i zeli. Ovi drugi sto od ljudi ocekuju objasnjenja i fair play unapred sami sebe zamajavaju. Vrlo je jednostavno a i surovo saznanje.

Millennium

pre 2 godine

Tu postoji samo jedan razlog, zato što su pametni. A ne ko ja, mazi, pazi, pokrivaj da se ne prehladi, leči ako se ipak prehladi, brini, vodi računa, sveće, pesme, večere, klinci, palci. Ćorsokak evolucije. Ovi su najpametniji.

Bddb

pre 2 godine

"Imam poznanice koje praktikuju kombinacije, i to je sasvim u redu, one imaju drugaciji mozak od mene, moj mozak nazalost ne moze da odvoji emocije i seks."

Ma jok, ti si samo žrtva patrijarhata, a mozak ti ne shvata da su i strast i požuda isto emocije.

Opusti se, živi malko, ništa napornije od frustriranih ljudi (i muških i ženskih). Nisam još srela neku tako seksualno štedljivu i "emotivnu" osobu, a da ne kipi od očigledne ljubomore pored onih opuštenijih.

mastrangello@onmail.com

pre 2 godine

@u prolazu "A šta je sa ženama koje pobegnu posle prve noći?"
Nista, njima je velicina bitna!

Salu na stranu, iskoristio bih tvoju razumnost i objektivnost...
"Obostrani užitak, instant hemija i kud koji mili moji. Nekada ni žene ne traže princa, već trenutno ispunjenje osnovnih nagona. "
...i pitao kako od upoznavanja do kreveta? Sta reci, kako uraditi? Mozda neki primer iz licnog iskustva?
\/

Amos Dundee

pre 2 godine

Ja sam takve stvari radio punih godinu dana nakon razvoda. Tada sam bio sa 18 zena/cura.. ali svakoj sam stavio do znanja zasto to radim. Nikome nista nisam obecavao. Samo sex. Pa onda godinu dana nikoga nisam imao. Sad sam se ponovo ozenio i druge zene mi vise ne padaju na pamet. Sad radim na bebi i niko nije srecniji od mene.

jeste vi bre normalni koliko godina imate

pre 2 godine

A sta bi trebalo, da ostanu posle sexa na jednu noc i sl. kombinacije? Mozda i da se vencaju i zive srecno do kraja zivota?

M

pre 2 godine

Konkretno ja, moram da bezim. Uglavnom upoznajem, starije zene 10-12 godina od mene.
Nisam napadan, ne zadirkujem, ne pipkam, ne progonim, volim da se druzim, volim da popijemo kafu, volim da pricamo. Nisam komplikovan, saslusam sve, ne odajem tajne, ne pricam sa drugima o drugima, ne moraju da paze kako pricaju, kako se izrazavaju, kako su obucene i ako "nesto" vidi, pravim se da ne vidim, znaci bas ne obracam paznju na sitnice, ako se druzimo, druzimo se. I profesorke vole da psuju, i to bas lepo, ali one znaju kad treba, ipak su profesorke. Same mi pricaju svoje tajne, svoje intimne porodicne stvari, nije problem, ne smeta mi, hocu da pomognem. Verovatno se opuste previse, pa traze uradi ovo, uradi ono za mene, za cerku, za sina, ok, nije problem. Problem nastaje, ali kod svake, hoce da uvek budem tu, bukvalno da buljim u nju. Ne znam da li je to samo kod mene slucaj? I, kad podjem da se udaljavam, onda krecu na pricu o ljubavi. A, ja znam da me laze, da voli bivseg koji je tukao. Ja otvoreno kazem, ne moras to da radis, bicemo prijatelji, ali ne pomaze to. Onda sledi, kao po pravilu, trazi da je ozenim, pa se naljuti, blokira me. Naravno da ja ne pokusavam da sw javim, jer meni je u interesu da se udaljim. Onda se jave, obicno oko 4 ujutro sa porukom razocarao si me... Ajde, necu da budem g..., objasnim o cemu se radi, ali uvek one ispadnu u pravu! E, da sam dzukela, zivot bi mi bio, mnogo laksi! Ovako, moram da bezim, da se izvlacim bilo kako. Neka prica ko sta hoce.

Torbica Dragan

pre 2 godine

Razmazana šminka, miris iz usta i ostalo, mučnina od alkohola, zena kući čeka ili devojka, ne znaš šta si tačno radio i koliko potrošio.

Torbica Dragan

pre 2 godine

@I nije ovde prica o tome da se dvoje upozna smuva spava na noc, ovde se prica o ozbiljnoj patologiji ljudi koji su spremni da danima, nedeljeam mesecima ulazu u neki odnos da bi pobegli onog momenta kad dobiju to sto su naumili, ima takvih poprilicno mnogo. A iako je samo za noc, ljudski bi bilo reci osobi da niste zainteresovani za neki dugorocniji odnos pa ostaviti njoj/njemu odluku da li ipak zele da budu intimni sa vama ili ne. Ali podvlacim ljudski a takvi nemaju ljudskosti, samo zivotinjske nagone, takvi ce lagati koliko god treba samo da dobiju ono sta zele. Bljuc i daleko vam lepa kuca.
(Nina, 12. decembar 2021 22:59)
Ma daj Nina ona koja to ne zna da provali je u dubokom problemu ili voli sama sebe da laze.

Nina

pre 2 godine

Osobe koje nestanu posle prvog odnosa su ljudski talog, kazem ososbe jer to rade oba pola (mada cesce muskarci) a talog zato sto su to osobe koje vole samo sebe do te mere da nemaju ni trunku osecaja ni postovanja za ljude oko sebe, samo za svoje potrebe.
Glavi i jedini razlog je sto su samo hteli sex (stavka broj 1) a kukavice su koje ne zele da naglas kazu da im samo to treba od vas, dal iz straha da ce ih okarakterisati kao lake ili iz straha da do odnosa nece ni doci ako kazu svoje prave namere (jadnici ovo rade). Sve ovo ostalo sto ste naveli su izgovori u koje mogu da veruju naivni. Ako je sex bio osrednji, pa sta, to je cesto ocekivano tokom prvog odnosa sa nekom osobom dok se ne 'upoznate' sa tim sta ko voli sta kome odgovara. To da sve mora da puca od starta je zabluda iz holivudskih filmova, naravno moze da se desi i super kad se desi, ali nije da se desava cesto.
Cinjenica je da su ljudi sve vise sebicni, i da samo gledaju da zadovolje sebe, svoje potrebe, svoj ego. I ok, nije problem. Problem je sto to rade tako sto povredjuju ljude oko sebe. Nazalost nije ih lako prepoznati, mozemo samo da se nadamo da na takve necemo naleteti, mada sve ih je vise i vise.

ghg

pre 2 godine

"Ja emocije mogu imati samo prema zivom bicu, sebi, partneru, macki itd. Strast i pozuda su mi veoma poznati i ni najmanje nisam isfrustrirana i vise puta sam rekla da ne osudjujem zene koje imaju kombinacije. Ali iz ISKUSTAVA zena koje znam da su to imale, ja sam svojim ocima gledala u kakvom si one stanju nakon toga iako ovako imaju boss bitch stav. Ni jedna od njih nije srecna, niti je nasla ono sto trazi."

Ok je, specijalna pahuljice, teši se kako god želiš.

Al sad ozbiljno, probaj za početak da shvatiš kako se koriste sva slova rođenog jezika, pa posle lagano možeš da otkriješ i da u normalnim ljudima i umetnost izaziva emocije, pa posle još da koju godinu poradiš na sebi i videćeš, biće ti malo lakše. Srećno :)

Mastrangello

pre 2 godine

Grozni komentari... Grozni... Uzasni...
I jedne i druge strane... jedino sto postizu je dodatno udaljavanje, ionako, vec udaljenih polova...

@u prolazu "mogu da ti pošaljem tips and tricks ;)"
Tebi smesno, ali nije sala... Ozbiljno pitam, stvarno ne umem da muvam i smuvam i dodjem do neobaveznog sexa. Ne mogu to ni da zamislim, a kamoli da ostvarim to o cemu si pricala u komentaru.
Bio bih neizmerno zahvalan.

Intelektualni Škart

pre 2 godine

Bio sam pijan. Kad sam se otreznio shvatio sam da mi se ne dopadaš.
(Merk, 12. decembar 2021 22:00)

Zena koja odmah prvo vece spava sa nekim a jos pijanim svakako nije ona koja bi se nekome dopala.

Nina

pre 2 godine

A vecina zena bi pristala na seksualni odnos kada bi im muskarci odmah unapred objasnili da bi samo sex?! Pa tamo gde to ima,taj dogovor unapred,to se placa i drugacije se zove. Ovo je kad ubodu besplatno i ne treba im vise jer sve sto se dobije odmah i lako ne vredi truda ni vremena. Imaju uputstva i pravila,nepisana,samo ih cita i zna ko hoce i zeli. Ovi drugi sto od ljudi ocekuju objasnjenja i fair play unapred sami sebe zamajavaju. Vrlo je jednostavno a i surovo saznanje.
(@Nina, 12. decembar 2021 22:06)

Ti si upravo primerak koji sam opisala, sebicno stvorenje koje gleda samo svoje potrebe ne razmisljajuci o drugima. ALi zamisli, postoje i zene koje hoce samo kombinaciju, ne mora to biti samo usluga za novac. Nadji takve. Ili nisi dovoljno dobar muskarac da mozes da nadjes takve pa onda zavlacis, lazes, muljas ne bi li zadovoljio svoje nagone.
I nije ovde prica o tome da se dvoje upozna smuva spava na noc, ovde se prica o ozbiljnoj patologiji ljudi koji su spremni da danima, nedeljeam mesecima ulazu u neki odnos da bi pobegli onog momenta kad dobiju to sto su naumili, ima takvih poprilicno mnogo. A iako je samo za noc, ljudski bi bilo reci osobi da niste zainteresovani za neki dugorocniji odnos pa ostaviti njoj/njemu odluku da li ipak zele da budu intimni sa vama ili ne. Ali podvlacim ljudski a takvi nemaju ljudskosti, samo zivotinjske nagone, takvi ce lagati koliko god treba samo da dobiju ono sta zele. Bljuc i daleko vam lepa kuca.

Catch22

pre 2 godine

@Puf "@Nina je odlicno i podrobno objasnila, odlicna analiza ljudskog taloga i smeca, ja bih samo dodala da se zena koja zeli samo sex kod nas automatski okarakterise kao laka i nemoralno a nasi vajni vitezovi takvu naravno ne bi doveli kuci majci da spremaju sarmu. Zato imam savet za sve devojke, Ana Bay i sve zene koje govore o femininity. Stvari stoje ovako: cekati sa seksom koliko god je neophodno (kupite vibrator za 10€) dokle god muskarac u vas i vasu vezu ne ulozi vreme, paznju, novac, ljubav itd jer muskarci cene samo ono u sta su investirali sebe. I ne budite slepe kod ociju, zkanova upozorenja ima koliko hocete, samo ako umete da gledate." Legitimno je to sto kazes sa zenske strane, tman isto toliko kao i kad bih ja rekao (a kazem) da muskarci ne investiraju vreme, paznju, novac, ljubav itd dok prvo ne dobiju sex jer tako znaju da ih ona nece izveslati za resurse (vreme, novac, paznja ) a posle ne dobiju nista. Ovde je stvar kokoska-jaje. U toj power igri (da se ne lazemo o tome se radi) "popustice" prvi onaj koji onog drugog vidi kao bolju priliku od samog/same sebe tj. onaj ko je ocajniji i ima manje alternativnih opcija.Svi bi prvo da dobiju a da ne zarade prvo. Obe strane to misle i onda krece game of chicken- ko prvi popusti. Klasika. Nista novo pod nebom. Pravila igre su prosta

boris

pre 2 godine

Ostalo stoji ali pod 1 nikako. Tačnije neću se više javiti jedino ako je seks bio očajan ili je njeno telo izgledalo super a kad se skinula ostao krš od nje. To vam je ono kad pomislite kako je ovaj smuvao ovakvu ribu? A za ribetina kad se skine gola ostane ništa od tog uh kako izgleda i šta bih joj radio.
(Decenije iskustva, 12. decembar 2021 19:17)
@Decenije neiskustva
E klinac, nisu zene za tebe, idi probaj drugi pol ili treci..

u prolazu

pre 2 godine

A šta je sa ženama koje pobegnu posle prve noći? Kao da ta kategorija ne postoji. Žene su sve kao naivne. Sex za jedno vece zna se šta je. Obostrani užitak, instant hemija i kud koji mili moji. Retko kad posle toga bude nešto. Ovo pišem kao žena. Nekada ni žene ne traže princa, već trenutno ispunjenje osnovnih nagona. Po nekim pitanjima nema mnogo razlike izmedju muškarca i žene. Ne produbljujete i ovako loše odnose muškaraca i žena. Nema tu neke filozofije, samo nagon.

Lazarevačka lisica

pre 2 godine

Mimo teme..dva puta sam ostavio devojku u životu.
Bio sam jednom sa curom jako privlačnom ali prvi put kad je kad je krenula da olajava devojku, moju bivšu, koju sam jako voleo, sve je palo u vodu i više nikad joj se nisam javio..
Drugi put devojku svadjalicu čije zvocanje živ čovek ne može da istrpi ?a i pametna i lepa devojka, ali sve je to džabe kad ti život u horor pretvara svaki put kad dobije..
Kvalitetna samoća je spas u poredjenju sa pogrešnim partnerom.

Markoni

pre 2 godine

Niko ne piše o ženama koje su "grabljivice". Mislio sam da je termin nimfomanka samo fora i da to ne postoji. Dok nisam upoznao Suzanu. Bila je udata, radila je u bazaru u Zemunu u nekom štandu sa garderobom. Čoveče ta je imala veći lager muškaraca nego podrum pića šro je imao piva. I svi su znali za još po nekog ali nije loše izgledala a normalan čovek i ne misli da je zadrži za sebe. Mislim da nas je nedeljno menjala odbacivala jedne, dodavala druge. Sad ima oko 50 godina, video sam je sa komšijom taksistom. Nova žrtva ili se sa godinama konačno smirila?

Puf

pre 2 godine

@Nina je odlicno i podrobno objasnila, odlicna analiza ljudskog taloga i smeca, ja bih samo dodala da se zena koja zeli samo sex kod nas automatski okarakterise kao laka i nemoralno a nasi vajni vitezovi takvu naravno ne bi doveli kuci majci da spremaju sarmu. Zato imam savet za sve devojke, Ana Bay i sve zene koje govore o femininity. Stvari stoje ovako: cekati sa seksom koliko god je neophodno (kupite vibrator za 10€) dokle god muskarac u vas i vasu vezu ne ulozi vreme, paznju, novac, ljubav itd jer muskarci cene samo ono u sta su investirali sebe. I ne budite slepe kod ociju, zkanova upozorenja ima koliko hocete, samo ako umete da gledate.

Sisoje

pre 2 godine

Ili je pri tom prvom sastanku otkrio kod te zene nesto sto ga je uplasilo, pa pobegao glavom bez obzira? Musko-zenski odnos nikada nije crno-beo, i ne treba generalizovati ...

Puf

pre 2 godine

Nadam se da ce sto vise zena i devojaka procitati ovaj tekst i komentare, znajuci koje muskarce da izbegnu u sirokom luku (sve muske komentatore ispod teksta) i sacuvaju sebe od emocionalnog i dusevnog bola, jer poznajem devojke koje mesecima i godinama ne mogu da dodju sebi nakon takvih iskustava, jer muskarci umeju da glume vise meseci dok ne dobiju sta zele i onda ghosting.

Бананамен

pre 2 godine

Стално налећем на девојке које неће комбинацију а наводно хоће везу али не нужно и брак. Ко ја онда поента везе? Само оне знају. Кад ми се нека од њих и свиди ( много бирам) онда та неће баш ништа.
На почетку познанства се увек изјасним за шта сам - да не би било забуне и лоших осећања после.

Catch22

pre 2 godine

@Puf "....Stvari stoje ovako: cekati sa seksom koliko god je neophodno (kupite vibrator za 10€) dokle god muskarac u vas i vasu vezu ne ulozi vreme, paznju, novac, ljubav itd ...." Nije preterano korisno uskakati sebi u stomak. Zamisli kazem "...cekati sa ulaganjem vremena, paznje, novca, ljubavi itd sve dok ona ne da prvo sex (preplatiti se na P..Hub do tada X evra)"....kako to zvuci?Ko je onda taj koji ce "prvi" uloziti (sex odn novac, paznju, ljubav itd)? Ko je arbitar da to odluci? Naravno da ne postoji niti treba, svako radi kako misli a "trziste" ce odrediti ishod.Ne bih potcenjivao inteligenciju komentatora (oba pola) ovde. Niko nikoga ne tera pistoljem da pravi ljubavne/sexualne odluke tako da svako ce snosti posledice (dobre ili lose) svojih izbora. Tvom partneru mogu samo da zavidim jer je pronasao najbolje sto misli da je mogao. Ja jos priznajem nisam (u medjuvremenu svakako se popunjava vreme vezicama, kombinacijama ali uz punu transparentost namera)- mozda je moj ukus manje "zahvalan" ko ce ga znati

Catch22

pre 2 godine

@Puf Nije neocekivano da s ene mozemo sloziti. Biologija je mnogo starija od svih nas zajedno i to sto gledamo stvari iz svojih uglova je prirodno. Nema kod ovakvih zivotnih tema altruizma (osim ako nije licemeran-ne mislim na tebe nego uopste)-mozda to nije SJW Low brow Disney bajkovito, ali zivot nije Miki Mouse. Ja ovde ne govorim o ljubavi-to je mnogo ozbiljnija tema i nije uopste banalna. Ona se gradi TEK nakon sto su se dvoje prethodno upoznali (fizicki i mentalno). Po meni ide prvo sex, pa ljubav a ne obrnuto. Sex je neophodan ali nikako i jedini uslov. Govorim sa muske strane, ocigeldno. Niko ne kaze da zene treba da daju "prerano", samo neka odmah kazu "nema sexa prva 3,6,12 meseci zabavljanja" pa nek muskarac odluci da li zeli da pristupi takvom aranzmanu. Isto tako fer je da muskarac odmah kaze "ja bih samo sex i nista vise" pa nek zena uzme ili ostavi. Dokle god ima skrivenih agendi (tipa 'daj da pricam sta zeli da cuje samo da je uteram u krevet', ili 'daj da radim sta god mislim da voli pa da ga opeljesim u razvodu posle) nema tu 'leba. Sustina je u transparentnosti odmah i na prvom koraku a ne skrivene namere i izlazne strategije ako pricamo o puritanskoj ljubavi. Isto tako, resurs nije samo novac, vec i vreme i paznja, energija (vazi za obe strane). N ebih ulazio u statistiku ko je gori jer nemam validne zvanicne reference a ne volim da se frljam polupodacima. Od negde 1970tih smo jednaki...ili nismo, ali ne moze delimicno. Ne bih ad hominem-ao incel, slut itd

Puf

pre 2 godine

@Catch22

Ne bih se slozila sa tobom. Kao prvo ne mislim da ako neko “popusti” da je ocajnik ili bilo sta slicno, zbog takvih stavova imamo nazalost gomilu devojaka okarakterisanih svakakvim imenima jer su “prerano dale”. Moje partnersko iskustvo je takvo da se ni jedan od mojih bivsih a posebno tek moj sadasnji partner ne moze okarakterisati kao neki ocajnik ili muskarac koji je popustio. Takodje, imam svoje resurse u vidu novca, samopostovanja itd i ne trazim u muskarcu roditelja ili dopunu sredstava vec bi trebalo oboje da dajemo i investiramo sebe u tu vezu. Kao drugo, smatram da ko ljubav gleda kao utakmicu ili igru treba da ostane sam ili postane incel, jer ce mnogo povredjenih biti. Smatram da obe strane treba da investiraju bez takmicenja. Medjutim stanje je takvo da je mnogo veci procenat muskaraca koji prosto nestanu nakon sto devojka pristane na odnose sa njim, nego zena koje ucine isto. Ja sam iskljucivo protiv kombinacija i sexa radi sexa jer polazim od sebe, emotivna sam i ne bih podnela da me neko iskoristi i ostavi bez objasnjenja. Ne osudjujem zene koje mogu tako ali ne savetujem. I principijalno stojim pri tome da nismo potpuno jednaki i da muskarac ceni samo ono u sta je sebe ulozio i vreme posvetio.

Ana

pre 2 godine

Iskreno, nakon seksa se vidi ko je kakav i sta hoce, zato bolje ne odlagati to dugo, na vreme da vidis ma cemu si. Ko je manipulator taj ce odigrati igru koju ke hteo, nevezano koliko ste cekali da spavate s njim. Nakon prvpg seksa ko ne ume da kaze kako stoje stvari i ne ume da se ponasa-sut karta.

mastrangello@onmail.com

pre 2 godine

@Бананамен "Стално налећем на девојке које неће комбинацију а наводно хоће везу али не нужно и брак. Ко ја онда поента везе? Само оне знају."
Pa, da te bolje upoznaju, da vide kakav si u vezi, pa ce videti za dalje, a ne da te odma' uplase i oteraju pricom o braku.

Elem, Bananamen pomaze drugima, a ti ako si Bananamen pomozi meni i objasni kako stignes do takvog razgovora o takvoj temi nakon upoznavanja? Ja ne umem, pricam sa njima o svemu i svacemu ali kao sa prijateljem i na tome ostaje, da drugacije ne umem i ne znam kako da dovedem prijateljstvo u tu fazu i razgovoru o intimnijem druzenju.

Mastrangello

pre 2 godine

@Бананамен "Савет - Иако си можда трол, брига ме, можда некоме и послужи - буди директнији и искренији од просека."
Gospode Boze... Trol... Neko jos to pomisli... Kako li su vasi zivoti bezbrizni, pokojni, lagana plovidva, nema problem, pichaka svako malo, kad 'oces, samo pomislis... Tako i mozes da pomislis "Ma, ovaj je sigurno trol...".
Jest' nemam pametnija posla...

@u prolazu "Nanjuši se to lepo ko šta želi.,,"
Ja i nemam nameru da krijem bilo sta i jesam za iskrenost o namerama od starta, nego ne znam kako da dodjem do tog dela... Od prijateljskog razgovora do razgovora koji potencijalno vodi do kreveta... Pa pitah, vidim da BMan stalno nalece na takve...

u prolazu

pre 2 godine

@nina muljaju oženjeni muškarci, i to bas, bas muljaju. Kod slobodnih se vidi na kilometar, ali ako žena želi da vidi. Ko ima iskustva vidi, i ako sto neko reče onda slede ta neka nepisana pravila. Ona koja hoće samu sebe da laze neka laze i zavarava. Posle nekih godina muškarci se ne menjaju. Dobija se to sto vidis, ako želiš da vidis. Ovo kažem kao neko od 35 godina sa mogu reci dobrim životnim iskustvom koje sam dobila u inostranstvu. Ako pričamo kod nas, svi lazu i svi su duboko frustrirani lažnim moralom i stegama okoline koje im ne daju da žive punim plućima. Pritom mislim tu na sve segmente, a ne samo Sex.

Indigo

pre 2 godine

@intelektualni škart:mogu reci da govoriš u svoje ime.jer znam muškarce, jako fini završe sa devojkama sa kojima su imali seks za noć.završe u smislu braka i dece.sve je relativno,zavisi šta hoćeš ali i od nje,ako si neodlučan da te usmeri😉

Puf

pre 2 godine

@Bddb
Ja emocije mogu imati samo prema zivom bicu, sebi, partneru, macki itd. Strast i pozuda su mi veoma poznati i ni najmanje nisam isfrustrirana i vise puta sam rekla da ne osudjujem zene koje imaju kombinacije. Ali iz ISKUSTAVA zena koje znam da su to imale, ja sam svojim ocima gledala u kakvom si one stanju nakon toga iako ovako imaju boss bitch stav. Ni jedna od njih nije srecna, niti je nasla ono sto trazi.

Ana

pre 2 godine

@Mastrangello-upoznas devojku, druzite se, izadjete u grad i popijete malo vise, oboje ste opusteni, pridjes da je poljubis, ako ti je frka, pitaj je da li smes da je poljubis, ako uzvrati sa da- super, sve ce ici svojim tokom , a ako ne, boze moj, nikom nista, oboje ste bili pripiti, niko od toga ne pravi dramu i nema blama. Ako bas hoces-blame it on alcohol

Puf

pre 2 godine

@Catch22

Imam poznanice koje praktikuju kombinacije, i to je sasvim u redu, one imaju drugaciji mozak od mene, moj mozak nazalost ne moze da odvoji emocije i seks. Meni seks nije samo praznjenje i orgazam nego mnogo vise, i to ne mora da bude neko nezno vodjenje ljubavi. Prosto, za mene je to mnogo vise od fizickog kontakta.
Nismo isti, ni u 1970. a ni sada. Za zenu koja je recimo imala 7 partnera kod nas se kaze “preslo 7 preko nje” ili se smatra ostecenom robom, dok recimo muskarac koji je imao 7 ili 77 partnerki nikad nece biti nazvan pogrdnim imenom. Ja ni jednoj zeni ne zelim da se oseca ujutro kao iskoriscena i odbacena sex lutka i to je jedini razlog zasto drugarice odvracam od takvog seksusalnog zivota, jer iako nisam dozivela to, imam veoma jaku empatiju, i mogu da zamislim kako bi meni bilo.
Na srecu, ima muskaraca koji odmah kazu kakve su mu namere ali su u manjini. To sto si pomenuo “uzecu ti pare na razvodu” to mi je onako malo bedno, ali nadam se da svako zna da primeti rane znake kada ima posla sa talogom od osobe, bila muska ili zenska.

b.

pre 2 godine

Nažalost sreo sam se i ja sa takozvanim "ghosting-om". Devojka je posle mesec dana iz nekog razloga prestala da mi se javlja i ako je do tog trenutka sve bilo u najboljem redu. Malo stvari me u dosadašnjem životu pogodilo kao to. Trebalo mi je dobra dva meseca da dodjem sebi. Posle sam saznao da je našla drugog ali valjda nije znala kako da mi kaže pa me je samo odsekla... Sada mi je kada se setim sve to pomalo smešno. Da mi je poslala samo jednu poruku preboleo bih je za dva dana, ovako mi je tim stresom skratila život za par godina.

Intelektualni Škart

pre 2 godine

Zar stvarno treba objasnjavati zasto mukarci nestanu posle prvog odnosa?! Ah,kokoskama treba,da...zaboravih.
(aman,cest uzdah, 12. decembar 2021 21:58)

Nazivaœ

u prolazu

pre 2 godine

@masteangello

Nanjuši se to lepo ko šta želi. Pitanje je energije i hemije, razgovor l, prilaz. Jednostavno se desi. Ne priča se o planovima za budućnost, udadbi/ženidbi.. pustiš da te energija ponese. I nisu svi za sve. Nema tu pravila samo se opustis i uzivas u momentu pa ako se desi desilo se. Moja su se sva ta poznanstva desila spontano, kad sam bila najopuštenija, u svom elementu, bez šminke i nekog sredjivanja i neplanski. Sa nekima se i dalje ponekad cujem jer ne živimo u istom gradu.

Бананамен

pre 2 godine

@mastrangello
То постепено упознавање, одмеравање, процењивање се наравно подразмева, са обе стране, мислио сам на случајеве у којима уопште не размишљају о браку као институцији-идеалу заједничког живота.

Савет - Иако си можда трол, брига ме, можда некоме и послужи - буди директнији и искренији од просека.