Veze i odnosi

"Ostala sam u braku zbog novca, a najviše su patila moja deca"

Nedelja, 10.07.2022.

15:55

Izvor: 24sata.hr

"Ostala sam u braku zbog novca, a najviše su patila moja deca" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

18 Komentari

Sortiraj po:

etotako

pre 1 godinu

Teks, nije mi sasvim jasan drugi komentar, sta sam netacno napisao, da dosta normalnih muskaraca pored toga sto zaradjuju, ucestvuju u kojecemu jos. Sto je valjda normalno. Kao i zene. I da nikad ne treba svesti ulogu zene "samo" na porodjaj. Sa jedne strane. I "samo" na zaradjivanje. Sa druge. Besmisleno je. I iako nije "samo", nije dovoljno. Ipak procitaj svoj prvi komentar. Na osnovu jednog iskustva (nazalost, zvucace degutantno, ali jesam bio u pravuvu da si imao iskustva sa losim muskim primerkom), napraviti takvu generalizaciju jedne krajnosti nije korisno. Ni za koga.

Teks

pre 1 godinu

@ etotako

Još jedan ružan komentar sa izmišljenim stvarima koje sam napisao. Ne treba samo muškarac da zarađuje, žene se kod nas više školuju i vrednije su nego u inostranstvu, ali imaju lošiju državu. Ovde muž može da ne plaća alimentaciju za svoju decu, negde plaća i za ženu, jer su takvi zakoni. Ovde žena lako dobije otkaz. Kada prođeš u životu kroz sve i svašta shvatiš neke stvari. Do tada pišeš "žao mi je što si birala balvane u životu" nekome čiji je otac bio balvan i koga je othranila majka, pored sestre i brata, zajedno sa dedom. Otac samo uzima i traži.

Sanja

pre 1 godinu

Jedini pravi odnosi su medju ravnopravim partnerima, a toga je jako malo!
Ne moraju da budu isti i da imaju iste prihode, vec da budu nezavisni a komplementarni i da znaju sta je prava ljubav i da se ona bazira na samopostovanju i postovanju drugih.

Nazalost jos uvek je najcesci slucaj da je zena ta koja finansijski zavisi od partnera (zene i dalje manje zaradjuju!). Ali ima i obrnutih prica.

Moj rodjeni brat se na kraju (posle dva propala braka iz kojih ima 4 dece) ozenio malo starijom zenom iz koristi. Ona je iz imucne porodice, zivi na zapdu, ima veze u svetu koji ga interesuje, obezbedila mu je posao, karijeru i finanijsku sigurnost. Na kraju je jos uradio i ono sto se zakleo da nikad vise nece - sa njom je dobio jos jedno dete jer je ona zelela da se ostvari kao majka (naplacala se IVF samo tako). Ocajan je, a folira se kako zivi kao na filmu! Dok je jos bio u nekim godinama, varao ju je kako je stigao (to je muski nacin da se nose sa losim brakom u koji su sami usli). Uvek je onako rekreativno koristio "lake droge", a vec dve decenije ne prestaje da duva i sve vise pije. Kao da je izasao iz neke Djoletove pesme... Dzaba bilo konja vranih...

Sve se placa. Neko na mostu, neko na cupriji. Ali muskarcu u nasem drustvu svakako imaju vise izbora neko zene.

Poznato

pre 1 godinu

Познато. Трпим такав брак већ 5 година. Вероватно ће се завршити мојом смрћу, након што добијем рак од нервирања, али тренутно финансијски нисмо у стању да купимо још једну некретнину, па да се поштено разиђемо. Зарађујемо обоје за српске услове више него пристојно (она чак 50% више него ја), али то и даље није довољно да уштедимо за учешће у стамбеном кредиту, иако бисмо рату са лакоћом поднели. Зато се стискамо у овом стану у коме сам ја рођен и који сам наследио. Она за сада нема сопствену некретнину, осим куће родитеља који живе у другом граду. Нити можемо да се натегнемо довољно да купимо други стан који бих без двоумљења препустио њој и детету, нити бих ја, ако изађем из овога и наставим поштено да извршавам све своје родитељске обавезе, могао себи да плаћам други и да ми остане довољно за живот. Треба додати да од пре овог брака (из једне раније везе) имам старије дете коме редовно пружам све што сматрам својом моралном обавезом, јер сам пре 30 година био дете разведених родитеља, па знам шта све нисам добијао од своје мајке и шта не смем да поновим. Зато осим алиментације, старијем детету плаћам и спорт и друге ваннаставне активности, постпејд рачун за мобилни телефон и интернет, путовања, лаптоп, клавир, уџбенике, некада и приватне часове и све што заслужује да има једно дете са свим петицама у школи, које се истиче и бројним другим талентима. Овако вучем, па докле издржим. Макар имам обезбеђен гроб поред ћалета за који такође ја плаћам закуп и одржавање, као и за други у ком су баба и деда. И да будем искрен, није ме брига када ћу црћи. Само молим Бога да што дуже издржим на ногама и да ми не затреба туђа нега, онако како сам ја морао да негујем ћалета и деду. Једино бих волео да старија пре моје смрти стигне макар до факултета, али бојим се да нећу дочекати ни крај њене основне школе. Сада тек креће у пети.

etotako

pre 1 godinu

@teks, dakle muskarci samo da zaradjuju. Pretpostavljam da ne bi bilo lose (govorim iz svog iskustva i drugara, a i ultra je logicno) i da seksualno zadovoljavaju zenu s vremena na vreme. A, opet iz iskustva, onako nije neprakticno, a i vole moji drugari i ja i da prisetaju decu, da ih odvedu na treninge, da ih uce. Deca su im. Vole ih. Dakle, samo to. Bilo bi ok i da se porode ali nekako ne mogu na uvo ili vec.

A zena za to vreme se valjda oporavila od porodjaja. Ali ipak. Sveeee ostalo je na njojzi.

Da skratim. Ovo sto si napusala na toliko nivoa besmisleno da ne poznajem muskarca a ni zenu koja bi se slozila sa tim stavovina. Ali jeste opasno ako se siri ta bizarna mantra. Opasno, za decu. Zao mi je sto si birala balvane u zivotu.

Teks

pre 1 godinu

Nisam rađaLA jer nemam matericu, imam samo testise i penis, ali je moj otac jedan od takvih koji su otac-kolac, samo tražio od nas, nikada ništa davao, maltletirao i nas i majku. Post je bio odgovor na ove što pišu da se ona ušlepala kod svog oca. I moja majka je isto uradila jer je imala nas troje malih, otkaz na poslu, nije imao ko da nas čuva. Lako je pametovati kada sve imaš. Pomoć porodice je nešto što bi svi trebalo da imaju. Ne verujem da je ijedan od vas sam samcat uspeo bilo šta, poenta je da svi znate da navalite na žene što one ne izdržavaju same sebe i svu decu, a muškarci koji su pravili tu decu su oslobođeni svih obaveza, žene su vam za sve krive. Žene su najosetljivije dok su deca mala jer nemaju kuda sa njima. Niste razumeli, svaka žena bi bilo super da radi, ali one rađaju, mi ne rađamo. Dok su deca mala, ona je odgovorna za njih, a otac/muž treba za nju sve da radi. To je porodica.

Važno da ste svi navalili da kritikujete i moj post i žene i meni prikačili da sam ja žena. Ne, nisam, samo sam najstariji od troje dece koje je otac ostavio sa majkom koja je ostala bez posla i znam iz prve ruke kako to izgleda. Deca ne zaboravljaju. Loši ljudi uvek nažu nekoga da osuđuju.

Sis

pre 1 godinu

Kad bi zene imale dovoljno novca da izdrzavaju sebe I decu, 90% njih bi se razvelo, jer 90% muskaraca ne zasluzuje ni zenu ni decu. Muskaraci se uglavnom ponasaju kao gosti u sopstvenoj kuci, deca ih smaraju, ne provode vreme sa njima, sve obaveze fizicke I emotivne svaljuju na majku. Svoje angazovanje svode na apsolutni minimum koji uglavnom podrazumeva novac (ako I to) . Sete se da su ocevi tek kad ostare I kada neko treba sa brine o njima.

kikiriki

pre 1 godinu

(Teks, 10. jul 2022 19:55)

Ovo je tako jadno sto si napisala jer ne verujem da si muskarac a pogotovo neko ko se muci da obezbedi sve svojoj porodici.

dogodine do Prizrena dogodine do Knina

pre 1 godinu

ključno, poenta je da deca IMAJU I OCA. To su dva roditelja, ona je rađala, on treba da zarađuje. Jedine muške obaveze su zarađivanje i pružanje sigurnosti porodici. Ne možeš to? Ne treba da imaš decu, a ni brak.
(Teks, 10. jul 2022 19:55)

Netacno.
to sto radjas ne znaci da si nezamenljiva i da ne treba da radis.
primecuje se krajnost u stavovima radikalnih toksicnih femi ludih zena.
ili cuti i radi za mene rodila sam decu. . .ili necu da radjam jer radim na karijeri imam pravo.
posle nema kukanja kad arapi invadiraju gradbu kome zivis. .

Marijana

pre 1 godinu

Moja jedna poznanica kaže:"morala sam se razvesti zbog njega nisam imala energije za decu." Šta će, isisao je vampir. Spasla se doduše na vreme.

Ich

pre 1 godinu

I moja zena je braku sa mnom zbog para i ja sa njom zbog para .... ha ha ha....30 godina fantasticnog braka. I kada nismo imali , i kada smo imali pare, uvek smo se drzali zajedno. To je sustina...

kljucno

pre 1 godinu

Na kraju, sve se sredilo kad se vratila kod tate, i pustila da tata i drzava pokriju troskove, kao i pitanje krova nad glavom.
Koja je poruka? Ako nemate tatu koji ima para......?

Teks

pre 1 godinu

@ kljucno

Lepo bi bilo da deca, od kada ih žena rodi, mogu sama o sebi da brinu. Ono, žena se porađala, krvarila, bole je sve kosti jer au se ispomerale, umorna, neispavana, telo rastureno, ali, ok, neka ide da zarađuje. Otac dece da se ne dira, ipak je to muško, on ne može ni o sebi da brine, ali mu trebaju pare. Samom njemu, da mu ne stavimo na grbaču njegovu decu, ipak ih je žena rodila.
Dete neka se samo hrani, presvlači, neka odmah prohoda, ne znam šta je problem. Žena na posao i da radi, ali i da brine o deci, a i o ocu, neka i kuva, pere, pegla, razvozi, pomaže oko učenja, teši decu kad su tužna.
Ženski dan traje 48 h, muški 24, i muškarci moraju da spavaju, žene ne moraju. Ne moraju ni da jedu one.
Deca kada porastu da brinu o ocu.


Muž je NJENE pare uložio i onda je ona ostala u dugovima. Po logici, ON treba da vraća te pare, jer je on ulagao, ona je kao dobar i glup bračni partner dala sve što ima.

@ ključno, poenta je da deca IMAJU I OCA. To su dva roditelja, ona je rađala, on treba da zarađuje. Jedine muške obaveze su zarađivanje i pružanje sigurnosti porodici. Ne možeš to? Ne treba da imaš decu, a ni brak.

kljucno

pre 1 godinu

Na kraju, sve se sredilo kad se vratila kod tate, i pustila da tata i drzava pokriju troskove, kao i pitanje krova nad glavom.
Koja je poruka? Ako nemate tatu koji ima para......?

Ich

pre 1 godinu

I moja zena je braku sa mnom zbog para i ja sa njom zbog para .... ha ha ha....30 godina fantasticnog braka. I kada nismo imali , i kada smo imali pare, uvek smo se drzali zajedno. To je sustina...

Sis

pre 1 godinu

Kad bi zene imale dovoljno novca da izdrzavaju sebe I decu, 90% njih bi se razvelo, jer 90% muskaraca ne zasluzuje ni zenu ni decu. Muskaraci se uglavnom ponasaju kao gosti u sopstvenoj kuci, deca ih smaraju, ne provode vreme sa njima, sve obaveze fizicke I emotivne svaljuju na majku. Svoje angazovanje svode na apsolutni minimum koji uglavnom podrazumeva novac (ako I to) . Sete se da su ocevi tek kad ostare I kada neko treba sa brine o njima.

Teks

pre 1 godinu

@ kljucno

Lepo bi bilo da deca, od kada ih žena rodi, mogu sama o sebi da brinu. Ono, žena se porađala, krvarila, bole je sve kosti jer au se ispomerale, umorna, neispavana, telo rastureno, ali, ok, neka ide da zarađuje. Otac dece da se ne dira, ipak je to muško, on ne može ni o sebi da brine, ali mu trebaju pare. Samom njemu, da mu ne stavimo na grbaču njegovu decu, ipak ih je žena rodila.
Dete neka se samo hrani, presvlači, neka odmah prohoda, ne znam šta je problem. Žena na posao i da radi, ali i da brine o deci, a i o ocu, neka i kuva, pere, pegla, razvozi, pomaže oko učenja, teši decu kad su tužna.
Ženski dan traje 48 h, muški 24, i muškarci moraju da spavaju, žene ne moraju. Ne moraju ni da jedu one.
Deca kada porastu da brinu o ocu.


Muž je NJENE pare uložio i onda je ona ostala u dugovima. Po logici, ON treba da vraća te pare, jer je on ulagao, ona je kao dobar i glup bračni partner dala sve što ima.

@ ključno, poenta je da deca IMAJU I OCA. To su dva roditelja, ona je rađala, on treba da zarađuje. Jedine muške obaveze su zarađivanje i pružanje sigurnosti porodici. Ne možeš to? Ne treba da imaš decu, a ni brak.

Marijana

pre 1 godinu

Moja jedna poznanica kaže:"morala sam se razvesti zbog njega nisam imala energije za decu." Šta će, isisao je vampir. Spasla se doduše na vreme.

dogodine do Prizrena dogodine do Knina

pre 1 godinu

ključno, poenta je da deca IMAJU I OCA. To su dva roditelja, ona je rađala, on treba da zarađuje. Jedine muške obaveze su zarađivanje i pružanje sigurnosti porodici. Ne možeš to? Ne treba da imaš decu, a ni brak.
(Teks, 10. jul 2022 19:55)

Netacno.
to sto radjas ne znaci da si nezamenljiva i da ne treba da radis.
primecuje se krajnost u stavovima radikalnih toksicnih femi ludih zena.
ili cuti i radi za mene rodila sam decu. . .ili necu da radjam jer radim na karijeri imam pravo.
posle nema kukanja kad arapi invadiraju gradbu kome zivis. .

kikiriki

pre 1 godinu

(Teks, 10. jul 2022 19:55)

Ovo je tako jadno sto si napisala jer ne verujem da si muskarac a pogotovo neko ko se muci da obezbedi sve svojoj porodici.

Teks

pre 1 godinu

Nisam rađaLA jer nemam matericu, imam samo testise i penis, ali je moj otac jedan od takvih koji su otac-kolac, samo tražio od nas, nikada ništa davao, maltletirao i nas i majku. Post je bio odgovor na ove što pišu da se ona ušlepala kod svog oca. I moja majka je isto uradila jer je imala nas troje malih, otkaz na poslu, nije imao ko da nas čuva. Lako je pametovati kada sve imaš. Pomoć porodice je nešto što bi svi trebalo da imaju. Ne verujem da je ijedan od vas sam samcat uspeo bilo šta, poenta je da svi znate da navalite na žene što one ne izdržavaju same sebe i svu decu, a muškarci koji su pravili tu decu su oslobođeni svih obaveza, žene su vam za sve krive. Žene su najosetljivije dok su deca mala jer nemaju kuda sa njima. Niste razumeli, svaka žena bi bilo super da radi, ali one rađaju, mi ne rađamo. Dok su deca mala, ona je odgovorna za njih, a otac/muž treba za nju sve da radi. To je porodica.

Važno da ste svi navalili da kritikujete i moj post i žene i meni prikačili da sam ja žena. Ne, nisam, samo sam najstariji od troje dece koje je otac ostavio sa majkom koja je ostala bez posla i znam iz prve ruke kako to izgleda. Deca ne zaboravljaju. Loši ljudi uvek nažu nekoga da osuđuju.

Sanja

pre 1 godinu

Jedini pravi odnosi su medju ravnopravim partnerima, a toga je jako malo!
Ne moraju da budu isti i da imaju iste prihode, vec da budu nezavisni a komplementarni i da znaju sta je prava ljubav i da se ona bazira na samopostovanju i postovanju drugih.

Nazalost jos uvek je najcesci slucaj da je zena ta koja finansijski zavisi od partnera (zene i dalje manje zaradjuju!). Ali ima i obrnutih prica.

Moj rodjeni brat se na kraju (posle dva propala braka iz kojih ima 4 dece) ozenio malo starijom zenom iz koristi. Ona je iz imucne porodice, zivi na zapdu, ima veze u svetu koji ga interesuje, obezbedila mu je posao, karijeru i finanijsku sigurnost. Na kraju je jos uradio i ono sto se zakleo da nikad vise nece - sa njom je dobio jos jedno dete jer je ona zelela da se ostvari kao majka (naplacala se IVF samo tako). Ocajan je, a folira se kako zivi kao na filmu! Dok je jos bio u nekim godinama, varao ju je kako je stigao (to je muski nacin da se nose sa losim brakom u koji su sami usli). Uvek je onako rekreativno koristio "lake droge", a vec dve decenije ne prestaje da duva i sve vise pije. Kao da je izasao iz neke Djoletove pesme... Dzaba bilo konja vranih...

Sve se placa. Neko na mostu, neko na cupriji. Ali muskarcu u nasem drustvu svakako imaju vise izbora neko zene.

Teks

pre 1 godinu

@ etotako

Još jedan ružan komentar sa izmišljenim stvarima koje sam napisao. Ne treba samo muškarac da zarađuje, žene se kod nas više školuju i vrednije su nego u inostranstvu, ali imaju lošiju državu. Ovde muž može da ne plaća alimentaciju za svoju decu, negde plaća i za ženu, jer su takvi zakoni. Ovde žena lako dobije otkaz. Kada prođeš u životu kroz sve i svašta shvatiš neke stvari. Do tada pišeš "žao mi je što si birala balvane u životu" nekome čiji je otac bio balvan i koga je othranila majka, pored sestre i brata, zajedno sa dedom. Otac samo uzima i traži.

etotako

pre 1 godinu

@teks, dakle muskarci samo da zaradjuju. Pretpostavljam da ne bi bilo lose (govorim iz svog iskustva i drugara, a i ultra je logicno) i da seksualno zadovoljavaju zenu s vremena na vreme. A, opet iz iskustva, onako nije neprakticno, a i vole moji drugari i ja i da prisetaju decu, da ih odvedu na treninge, da ih uce. Deca su im. Vole ih. Dakle, samo to. Bilo bi ok i da se porode ali nekako ne mogu na uvo ili vec.

A zena za to vreme se valjda oporavila od porodjaja. Ali ipak. Sveeee ostalo je na njojzi.

Da skratim. Ovo sto si napusala na toliko nivoa besmisleno da ne poznajem muskarca a ni zenu koja bi se slozila sa tim stavovina. Ali jeste opasno ako se siri ta bizarna mantra. Opasno, za decu. Zao mi je sto si birala balvane u zivotu.

Poznato

pre 1 godinu

Познато. Трпим такав брак већ 5 година. Вероватно ће се завршити мојом смрћу, након што добијем рак од нервирања, али тренутно финансијски нисмо у стању да купимо још једну некретнину, па да се поштено разиђемо. Зарађујемо обоје за српске услове више него пристојно (она чак 50% више него ја), али то и даље није довољно да уштедимо за учешће у стамбеном кредиту, иако бисмо рату са лакоћом поднели. Зато се стискамо у овом стану у коме сам ја рођен и који сам наследио. Она за сада нема сопствену некретнину, осим куће родитеља који живе у другом граду. Нити можемо да се натегнемо довољно да купимо други стан који бих без двоумљења препустио њој и детету, нити бих ја, ако изађем из овога и наставим поштено да извршавам све своје родитељске обавезе, могао себи да плаћам други и да ми остане довољно за живот. Треба додати да од пре овог брака (из једне раније везе) имам старије дете коме редовно пружам све што сматрам својом моралном обавезом, јер сам пре 30 година био дете разведених родитеља, па знам шта све нисам добијао од своје мајке и шта не смем да поновим. Зато осим алиментације, старијем детету плаћам и спорт и друге ваннаставне активности, постпејд рачун за мобилни телефон и интернет, путовања, лаптоп, клавир, уџбенике, некада и приватне часове и све што заслужује да има једно дете са свим петицама у школи, које се истиче и бројним другим талентима. Овако вучем, па докле издржим. Макар имам обезбеђен гроб поред ћалета за који такође ја плаћам закуп и одржавање, као и за други у ком су баба и деда. И да будем искрен, није ме брига када ћу црћи. Само молим Бога да што дуже издржим на ногама и да ми не затреба туђа нега, онако како сам ја морао да негујем ћалета и деду. Једино бих волео да старија пре моје смрти стигне макар до факултета, али бојим се да нећу дочекати ни крај њене основне школе. Сада тек креће у пети.

etotako

pre 1 godinu

Teks, nije mi sasvim jasan drugi komentar, sta sam netacno napisao, da dosta normalnih muskaraca pored toga sto zaradjuju, ucestvuju u kojecemu jos. Sto je valjda normalno. Kao i zene. I da nikad ne treba svesti ulogu zene "samo" na porodjaj. Sa jedne strane. I "samo" na zaradjivanje. Sa druge. Besmisleno je. I iako nije "samo", nije dovoljno. Ipak procitaj svoj prvi komentar. Na osnovu jednog iskustva (nazalost, zvucace degutantno, ali jesam bio u pravuvu da si imao iskustva sa losim muskim primerkom), napraviti takvu generalizaciju jedne krajnosti nije korisno. Ni za koga.

Sis

pre 1 godinu

Kad bi zene imale dovoljno novca da izdrzavaju sebe I decu, 90% njih bi se razvelo, jer 90% muskaraca ne zasluzuje ni zenu ni decu. Muskaraci se uglavnom ponasaju kao gosti u sopstvenoj kuci, deca ih smaraju, ne provode vreme sa njima, sve obaveze fizicke I emotivne svaljuju na majku. Svoje angazovanje svode na apsolutni minimum koji uglavnom podrazumeva novac (ako I to) . Sete se da su ocevi tek kad ostare I kada neko treba sa brine o njima.

Teks

pre 1 godinu

@ kljucno

Lepo bi bilo da deca, od kada ih žena rodi, mogu sama o sebi da brinu. Ono, žena se porađala, krvarila, bole je sve kosti jer au se ispomerale, umorna, neispavana, telo rastureno, ali, ok, neka ide da zarađuje. Otac dece da se ne dira, ipak je to muško, on ne može ni o sebi da brine, ali mu trebaju pare. Samom njemu, da mu ne stavimo na grbaču njegovu decu, ipak ih je žena rodila.
Dete neka se samo hrani, presvlači, neka odmah prohoda, ne znam šta je problem. Žena na posao i da radi, ali i da brine o deci, a i o ocu, neka i kuva, pere, pegla, razvozi, pomaže oko učenja, teši decu kad su tužna.
Ženski dan traje 48 h, muški 24, i muškarci moraju da spavaju, žene ne moraju. Ne moraju ni da jedu one.
Deca kada porastu da brinu o ocu.


Muž je NJENE pare uložio i onda je ona ostala u dugovima. Po logici, ON treba da vraća te pare, jer je on ulagao, ona je kao dobar i glup bračni partner dala sve što ima.

@ ključno, poenta je da deca IMAJU I OCA. To su dva roditelja, ona je rađala, on treba da zarađuje. Jedine muške obaveze su zarađivanje i pružanje sigurnosti porodici. Ne možeš to? Ne treba da imaš decu, a ni brak.

dogodine do Prizrena dogodine do Knina

pre 1 godinu

ključno, poenta je da deca IMAJU I OCA. To su dva roditelja, ona je rađala, on treba da zarađuje. Jedine muške obaveze su zarađivanje i pružanje sigurnosti porodici. Ne možeš to? Ne treba da imaš decu, a ni brak.
(Teks, 10. jul 2022 19:55)

Netacno.
to sto radjas ne znaci da si nezamenljiva i da ne treba da radis.
primecuje se krajnost u stavovima radikalnih toksicnih femi ludih zena.
ili cuti i radi za mene rodila sam decu. . .ili necu da radjam jer radim na karijeri imam pravo.
posle nema kukanja kad arapi invadiraju gradbu kome zivis. .

kljucno

pre 1 godinu

Na kraju, sve se sredilo kad se vratila kod tate, i pustila da tata i drzava pokriju troskove, kao i pitanje krova nad glavom.
Koja je poruka? Ako nemate tatu koji ima para......?

kikiriki

pre 1 godinu

(Teks, 10. jul 2022 19:55)

Ovo je tako jadno sto si napisala jer ne verujem da si muskarac a pogotovo neko ko se muci da obezbedi sve svojoj porodici.

etotako

pre 1 godinu

@teks, dakle muskarci samo da zaradjuju. Pretpostavljam da ne bi bilo lose (govorim iz svog iskustva i drugara, a i ultra je logicno) i da seksualno zadovoljavaju zenu s vremena na vreme. A, opet iz iskustva, onako nije neprakticno, a i vole moji drugari i ja i da prisetaju decu, da ih odvedu na treninge, da ih uce. Deca su im. Vole ih. Dakle, samo to. Bilo bi ok i da se porode ali nekako ne mogu na uvo ili vec.

A zena za to vreme se valjda oporavila od porodjaja. Ali ipak. Sveeee ostalo je na njojzi.

Da skratim. Ovo sto si napusala na toliko nivoa besmisleno da ne poznajem muskarca a ni zenu koja bi se slozila sa tim stavovina. Ali jeste opasno ako se siri ta bizarna mantra. Opasno, za decu. Zao mi je sto si birala balvane u zivotu.

Poznato

pre 1 godinu

Познато. Трпим такав брак већ 5 година. Вероватно ће се завршити мојом смрћу, након што добијем рак од нервирања, али тренутно финансијски нисмо у стању да купимо још једну некретнину, па да се поштено разиђемо. Зарађујемо обоје за српске услове више него пристојно (она чак 50% више него ја), али то и даље није довољно да уштедимо за учешће у стамбеном кредиту, иако бисмо рату са лакоћом поднели. Зато се стискамо у овом стану у коме сам ја рођен и који сам наследио. Она за сада нема сопствену некретнину, осим куће родитеља који живе у другом граду. Нити можемо да се натегнемо довољно да купимо други стан који бих без двоумљења препустио њој и детету, нити бих ја, ако изађем из овога и наставим поштено да извршавам све своје родитељске обавезе, могао себи да плаћам други и да ми остане довољно за живот. Треба додати да од пре овог брака (из једне раније везе) имам старије дете коме редовно пружам све што сматрам својом моралном обавезом, јер сам пре 30 година био дете разведених родитеља, па знам шта све нисам добијао од своје мајке и шта не смем да поновим. Зато осим алиментације, старијем детету плаћам и спорт и друге ваннаставне активности, постпејд рачун за мобилни телефон и интернет, путовања, лаптоп, клавир, уџбенике, некада и приватне часове и све што заслужује да има једно дете са свим петицама у школи, које се истиче и бројним другим талентима. Овако вучем, па докле издржим. Макар имам обезбеђен гроб поред ћалета за који такође ја плаћам закуп и одржавање, као и за други у ком су баба и деда. И да будем искрен, није ме брига када ћу црћи. Само молим Бога да што дуже издржим на ногама и да ми не затреба туђа нега, онако како сам ја морао да негујем ћалета и деду. Једино бих волео да старија пре моје смрти стигне макар до факултета, али бојим се да нећу дочекати ни крај њене основне школе. Сада тек креће у пети.

Marijana

pre 1 godinu

Moja jedna poznanica kaže:"morala sam se razvesti zbog njega nisam imala energije za decu." Šta će, isisao je vampir. Spasla se doduše na vreme.

Sanja

pre 1 godinu

Jedini pravi odnosi su medju ravnopravim partnerima, a toga je jako malo!
Ne moraju da budu isti i da imaju iste prihode, vec da budu nezavisni a komplementarni i da znaju sta je prava ljubav i da se ona bazira na samopostovanju i postovanju drugih.

Nazalost jos uvek je najcesci slucaj da je zena ta koja finansijski zavisi od partnera (zene i dalje manje zaradjuju!). Ali ima i obrnutih prica.

Moj rodjeni brat se na kraju (posle dva propala braka iz kojih ima 4 dece) ozenio malo starijom zenom iz koristi. Ona je iz imucne porodice, zivi na zapdu, ima veze u svetu koji ga interesuje, obezbedila mu je posao, karijeru i finanijsku sigurnost. Na kraju je jos uradio i ono sto se zakleo da nikad vise nece - sa njom je dobio jos jedno dete jer je ona zelela da se ostvari kao majka (naplacala se IVF samo tako). Ocajan je, a folira se kako zivi kao na filmu! Dok je jos bio u nekim godinama, varao ju je kako je stigao (to je muski nacin da se nose sa losim brakom u koji su sami usli). Uvek je onako rekreativno koristio "lake droge", a vec dve decenije ne prestaje da duva i sve vise pije. Kao da je izasao iz neke Djoletove pesme... Dzaba bilo konja vranih...

Sve se placa. Neko na mostu, neko na cupriji. Ali muskarcu u nasem drustvu svakako imaju vise izbora neko zene.

Ich

pre 1 godinu

I moja zena je braku sa mnom zbog para i ja sa njom zbog para .... ha ha ha....30 godina fantasticnog braka. I kada nismo imali , i kada smo imali pare, uvek smo se drzali zajedno. To je sustina...

Teks

pre 1 godinu

@ etotako

Još jedan ružan komentar sa izmišljenim stvarima koje sam napisao. Ne treba samo muškarac da zarađuje, žene se kod nas više školuju i vrednije su nego u inostranstvu, ali imaju lošiju državu. Ovde muž može da ne plaća alimentaciju za svoju decu, negde plaća i za ženu, jer su takvi zakoni. Ovde žena lako dobije otkaz. Kada prođeš u životu kroz sve i svašta shvatiš neke stvari. Do tada pišeš "žao mi je što si birala balvane u životu" nekome čiji je otac bio balvan i koga je othranila majka, pored sestre i brata, zajedno sa dedom. Otac samo uzima i traži.

Teks

pre 1 godinu

Nisam rađaLA jer nemam matericu, imam samo testise i penis, ali je moj otac jedan od takvih koji su otac-kolac, samo tražio od nas, nikada ništa davao, maltletirao i nas i majku. Post je bio odgovor na ove što pišu da se ona ušlepala kod svog oca. I moja majka je isto uradila jer je imala nas troje malih, otkaz na poslu, nije imao ko da nas čuva. Lako je pametovati kada sve imaš. Pomoć porodice je nešto što bi svi trebalo da imaju. Ne verujem da je ijedan od vas sam samcat uspeo bilo šta, poenta je da svi znate da navalite na žene što one ne izdržavaju same sebe i svu decu, a muškarci koji su pravili tu decu su oslobođeni svih obaveza, žene su vam za sve krive. Žene su najosetljivije dok su deca mala jer nemaju kuda sa njima. Niste razumeli, svaka žena bi bilo super da radi, ali one rađaju, mi ne rađamo. Dok su deca mala, ona je odgovorna za njih, a otac/muž treba za nju sve da radi. To je porodica.

Važno da ste svi navalili da kritikujete i moj post i žene i meni prikačili da sam ja žena. Ne, nisam, samo sam najstariji od troje dece koje je otac ostavio sa majkom koja je ostala bez posla i znam iz prve ruke kako to izgleda. Deca ne zaboravljaju. Loši ljudi uvek nažu nekoga da osuđuju.

etotako

pre 1 godinu

Teks, nije mi sasvim jasan drugi komentar, sta sam netacno napisao, da dosta normalnih muskaraca pored toga sto zaradjuju, ucestvuju u kojecemu jos. Sto je valjda normalno. Kao i zene. I da nikad ne treba svesti ulogu zene "samo" na porodjaj. Sa jedne strane. I "samo" na zaradjivanje. Sa druge. Besmisleno je. I iako nije "samo", nije dovoljno. Ipak procitaj svoj prvi komentar. Na osnovu jednog iskustva (nazalost, zvucace degutantno, ali jesam bio u pravuvu da si imao iskustva sa losim muskim primerkom), napraviti takvu generalizaciju jedne krajnosti nije korisno. Ni za koga.