Šta kažu naučnici: Koja je najbolja godina za ulazak u brak

Četvrtak, 08.09.2022.

14:05

Izvor: B92

Šta kažu nauènici: Koja je najbolja godina za ulazak u brak IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

34 Komentari

Sortiraj po:

Anna

pre 1 godinu

@Burning man
Zene insistiraju na braku? Mozda pre 30 godina. Sto je neko vec rekao, danas je brak totalno prevazidjen.
(teacher, 10. septembar 2022 16:41)

Ma ovde potezu fraze kako im kad odgovara. Bukvalno tri teksta pre ovoga kukali kako zene vise ne zele brak, decu i vezivanje :D.
Smesni su

Suze mi liju

pre 1 godinu

@Neobjektivnost - niko te muskarce nije puskom terao da se zene.
Ti sto im zene po ceo dan vise u teretani su hteli i zele bas takve - da bude zgodna, utegnuta, sve obline tamo gde treba i platili su za sve to velike pare.
Ja zaista ne znam zasto bi ih ja ili ti ili bilo koji drugi muskarac zalio.
Ako ne mozete da nadjete vrednu, osecajnu i dusevnu devojku, nemojte se zeniti. Ako gledate i patite za lepoticama vas problem

Onda moze i tako

pre 1 godinu

@(Petar, 9. septembar 2022 22:27)

Znam puno razvedenih brakova i ono što ih sve karakteriše je da majke dobijaju decu a da očevi plaćaju alimentacije. Hajde to i nekako, ali ono što boli je to da žene gledaju na bivše muževe kao na neke igračke na daljinski, i da ih zovu kad god im nešto zatreba, da poprave nešto na kući, prevezu (recimo belu tehniku), voze decu do lekara u BG zato što očevi imaju auto a one nemaju, nađu nekog za kupovinu i prevoz drva,... bukvalno za sve što im padne na pamet. I to je isto koliko-toliko podnošljivo. Najgore od svega je što majke stalno filuju decu kako one brinu o njima, one im kupuju igračke i slatkiše, ispunjavaju želje,... a otac KOLAC, se ne zanima za decu, izbegava ih, ne želi da provodi vreme sa njima, ne zove da pita kako su, i sve najgore što se može reći za oca. A očevi crkoše za decom, zovu i pitaju ali majke ne dozvoljavaju da se čuju sa decom zato što se deca uznemirile, raspituju se za tatu, misle o njima,...

Hm

pre 1 godinu

Ništa ne fali braku, već ljudima koji u njega ulaze, uglavnom nespremni, neodrasli, samoživi, bez obzira na godine, jer je brak mmogima cilj iz raznoraznih razloga, a najmanje iz onih najlepših, najvažnijih - koračanje kroz žibot zajedno, uz ljubav i poštovanje i radost što baš jedno sa drugim stvarate i trudite se. A vi se ženite i udajte jer "tako treba" i jer je "došlo vreme za brak i decu", "da ne ostanete/budete sami", pa ništa dobro ni nećete iskusiti, jer stupate u brak neiskreno.

Japanac

pre 1 godinu

Kakva glupost. Kako možeš da oženiš 30 godina mlađu ako imaš samo 26 godina? Tek posle pedesete su dobri brakovi. Pre toga je samo treniranje. /s

Neobjektivnost

pre 1 godinu

@(teacher, 9. septembar 2022 17:45)

Skoro svi parovi koje znam su takvi da su muskarci u mnogo boljem položaju od žena. Imaju mnogo veće plate, situirani su, žive u inostranstvu, imaju privatan biznis,... Oni onda moraju da izdržavaju žene, jer "to tako ide". Da ih prime u svoj stan (ili iznajmljen), plaćaju sve obaveze, voze ih na posao, plaćaju ručkove i večere, kupuju poklone,... Pre braka su živeli isto, samo što su se hranili po restoranima i kuhinjicama, a kući su imali mašine za pranje sudova, pranje i sušenje veša, izdvajali 10 min nedeljno da usisaju stan, jedino što im je ostalo je peglanje. Oni su sebi obezbedili prihode koji im omogućavaju komformitet u životu. A ko je kriv ženama što čitavog života idu linijom manjeg otpora, još od izbora pogrešnih fakulteta, pa onda moraju da se muče čitav život? Mnoge progledaju tek posle udaje. Pa pogledajte samo žene sportista, političara, biznismena. Kada ćemo imati priliku da vidimo neku uspešnu ženu čiji muž po ceo dan trenira i uživa?

Petar

pre 1 godinu

@Burning man
Svaka reč ti je na pravom mestu. Brak je ugovor pod okriljem treće strane, tj. države. Pošto u državnim institucijama (tzv. socijalne službe (femino-fašističke), porodični sudovi,..) koje se bave porodičnim odnosima rade iskljućivo žene, vrlo je jasno na čuju štetu, sprovođenje ugovora i/ili raskud istog ide. Što bi više muškarci, dobrovoljno ulazili u ugovor na svoju štetu, postajali taoci sistema, taoci zloupotrebe dece i ucene istom, jer žene sistem favorizuje. Prijava nasilja od strane muškarca se apsolutno ignoriše i policiji i socijalnim službama,a ženi se eto veruje na reč, jer ona je po defaultu žrtva, a muško nasilnik.
@teacher
Naravno da muškarac dobija gomilu obaveza brakom, ali ti tipično žensko izigravaš večitu "žrtvu". A ako si i naišla na muško kakvim si opisala, radi se samo o iskusnom, koji je moj odgovor @Burning man, na vreme shvatio. U ostalom razvedi se, žena dobija sva prava, a muško samo obaveze i šikaniranje institucija.
Pozdrav za oboje.

Pera

pre 1 godinu

Najbolje sto pre , napravite decu i odmah se razvedete, da ne poludite od zene. Ostatak zivota se maksimalno posvetite deci, jer samo to i ima smisla.

Srecna

pre 1 godinu

Kad sacekas pravog. A onda on dodje, iznenada i kad si vec digla ruke. Ali, negde duboko, duboko u sebi, sve te godine, znala si da ce ipak doci...i sad si najsrecnija na svetu jer je sve tako lako, lepo i srecno.
Devojke, ne dajte se pogresnima, sacekajte svoju srecu,koliko da je potrebno...

porodica je najvece blago

pre 1 godinu

Brojim 48mu i još mi ne pada na pamet...
(R.I.P.

Da bolujes od neke druge bolesti bilo bi mi te zao, ovako i nije. Imas 48
a pameti jedva za 18.

VVT

pre 1 godinu

Mali broj žena može možda uloviti nekog bogataša za brak iz koristi, ali običan muškarac od braka korist nema. Sve što može u braku može i bez braka, uz minimalne rizike.
(Burning man, 09. septembar 2022 16:47)

Sebično je gledati sebe kad je osnovna funkcija braka potomstvo koje najbolje odrasta uz oba roditelja, majku i oca (to je danas potrebno naglasiti)

Pomisli

pre 1 godinu

Kad je ljubav toliko jaka da se prihvate ostali nedostaci.
Dok ludilo i zaljubljenost kao i sebičnost i samoživost traće vreme upada se u sve veće blato. A porodica i mir je zlato.

milord

pre 1 godinu

evo ja ću, diplomirao sam na tu temu. Rođeni do 20.10.1980 u brak ne treba da stupaju do 20.03.2031 posle 21h
Rođeni nakon tog datuma tek 49 godina, 3 meseca i 9 dana nakon punoletstva. Tačano po Milutinu Milankoviću

Jovan

pre 1 godinu

Kad se nadje ona/onaj pravi da odgovaraju jedno drugom, i da su spremni na odricanja, danas većina mladih nije spremana da se odrekne da spava bezbrižno da sav svoj novac troši na sebe da se odrekne noćnih provoda odmora bez obaveza i da ponekad istrpi drugu stranu.

Denny Crane

pre 1 godinu

Za pametne je bolje sto ranije. One price mlad, neizivljen su floskule koje
plasirauju upravo neizivljeni. Mlad bracni par za 5 godina ili vise ce
stvoriti vise nego oni stariji za 10g. Da sam se ozenio sa 20 imao bih dva
sprata ili dva nova auta vise. Ovako sam hranio tudju djecu.
"Ko u kafanu ide tudju djecu hrani" kaze Latinska poslovica a ja sam ih
i nahranio i dobro obukao.
(Prle, 09. septembar 2022 15:38)

Možda je u navedenom slučaju ovo tačno ali u većini nije, ko ide u kafanu u većini ide i pre i u braku i posle braka, to ko će koliko da stvori zavisi od mnogo faktora u današnje vreme baš dosta toga treba da se poklopi jer najveća većina brakova funkcioniše tako što naslede ili dobiju neki stan jer sami da kupe je jako jako teško i tako će živeti do kraja života uglavnom, dok manjina uspe da napravi i poneku kuću, vikendicu i mnogo toga ali to je manjina

Logikar

pre 1 godinu

Najbolja godina je ona kada poludite, jer samo lud čovek može ući u BRAK.
Mali broj žena može možda uloviti nekog bogataša za brak iz koristi, ali običan muškarac od braka korist nema. Sve što može u braku može i bez braka, uz minimalne rizike.
(Burning man, 9. septembar 2022 16:47)

Verovatno si još mlad. Ako hoćeš da imaš zdravu porodicu i sigurno okruženje za svoju decu brak ti je neophodan. Ne stupa se u brak i direkne "koristi" kako je ti nazivaš. Nego iz ljubavi iz koje ćete ti, žena i deca crpiti nemerljive nematerijalne koristi. A i materijalne takođe. Jer ako imaš dvoje, troje dece sa sobom, teško da ćeš imati vremena da se finansijski održiš ako si sam. Uz sve potrebe i vreme koje deca iziskuju. Dolazi vreme debilne, lenje omladine koja izbegava potomstvo, brak i vezivanje. Teži se materijalnim bogatstvima i površnim fizičkim zadovoljsvima. Ali zub vremena je neumoljiv. I ta omladina neće zauvek biti omladina. Doći će vreme kada će iz prikrajka sa žaljenjem gledati svoje vršnjake kako se slade osmesima unučića. Tada će im biti jasno da bi ipak imali "koristi" od ljubavi i braka. Živio.

teacher

pre 1 godinu

@Burning man
A zene imaju korist od braka? Onih koji se udaju/zene zbog para ima kod oba pola, ne karakterisite samo zene kao sponzoruse. Vecina zena brakom dobije jos gomilu obaveza, i glavobolja, i nista vise. Jos tonu vesa za pranje i peglanje, jos loma za sklanjanje, jos usta za kuvanje, kad dodju deca sve to puta broj dece. A muski nista, uglavnom, cast izuzecima. Zenidba im dodje kao odlazak u hotel, kuci su kad hoce, koliko hoce, ako hoce, sa urednim zahtevima za hranom, pranjem, peglanjem, i svime ostalim sta ide uz to. Odgovornost-nula, osecaj da tu ima jos nekog ko takodje ima prohteve, zelje, osecanja-nula, bilo zena bilo deca. A nonstop kukaju, sve im fali nesto. Siroti...Ko da ih puskom neko terao da se zene. Nego mama vise ne postize, mora neko drugi...

neki

pre 1 godinu

U brak se ulazi samo dok si mlad i glup i pojma nemas u zivotu,sto mu dodje tako negde oko 26 tako da su u pravu. Kako godine promoci, svesni ste zamke, i opasnosti i niste spremnim da se samoubijete

Burning man

pre 1 godinu

Najbolja godina je ona kada poludite, jer samo lud čovek može ući u BRAK.
Mali broj žena može možda uloviti nekog bogataša za brak iz koristi, ali običan muškarac od braka korist nema. Sve što može u braku može i bez braka, uz minimalne rizike.

Prle

pre 1 godinu

Za pametne je bolje sto ranije. One price mlad, neizivljen su floskule koje
plasirauju upravo neizivljeni. Mlad bracni par za 5 godina ili vise ce
stvoriti vise nego oni stariji za 10g. Da sam se ozenio sa 20 imao bih dva
sprata ili dva nova auta vise. Ovako sam hranio tudju djecu.
"Ko u kafanu ide tudju djecu hrani" kaze Latinska poslovica a ja sam ih
i nahranio i dobro obukao.

stefan beograd

pre 1 godinu

58. jer tada krece priprema za penziju polako, planiranje putovanja, poznajete sve bolesti i nema ljubavnih avantura... lagano saputnika sa kojim mozete da razgovarate, da se setate i da isprobavate nove ukuse i vina...

jova

pre 1 godinu

ccc kakva glupost. Takve godine ne postoje. Veza uspeva ili ne uspeva zbog (ne)kompatibilnosti karaktera, a ne zbog toga koliko ko ima godina. Blago ovima sto dobijaju plate za ovakva debilna "istraživanja".

stefan beograd

pre 1 godinu

58. jer tada krece priprema za penziju polako, planiranje putovanja, poznajete sve bolesti i nema ljubavnih avantura... lagano saputnika sa kojim mozete da razgovarate, da se setate i da isprobavate nove ukuse i vina...

jova

pre 1 godinu

ccc kakva glupost. Takve godine ne postoje. Veza uspeva ili ne uspeva zbog (ne)kompatibilnosti karaktera, a ne zbog toga koliko ko ima godina. Blago ovima sto dobijaju plate za ovakva debilna "istraživanja".

Logikar

pre 1 godinu

Najbolja godina je ona kada poludite, jer samo lud čovek može ući u BRAK.
Mali broj žena može možda uloviti nekog bogataša za brak iz koristi, ali običan muškarac od braka korist nema. Sve što može u braku može i bez braka, uz minimalne rizike.
(Burning man, 9. septembar 2022 16:47)

Verovatno si još mlad. Ako hoćeš da imaš zdravu porodicu i sigurno okruženje za svoju decu brak ti je neophodan. Ne stupa se u brak i direkne "koristi" kako je ti nazivaš. Nego iz ljubavi iz koje ćete ti, žena i deca crpiti nemerljive nematerijalne koristi. A i materijalne takođe. Jer ako imaš dvoje, troje dece sa sobom, teško da ćeš imati vremena da se finansijski održiš ako si sam. Uz sve potrebe i vreme koje deca iziskuju. Dolazi vreme debilne, lenje omladine koja izbegava potomstvo, brak i vezivanje. Teži se materijalnim bogatstvima i površnim fizičkim zadovoljsvima. Ali zub vremena je neumoljiv. I ta omladina neće zauvek biti omladina. Doći će vreme kada će iz prikrajka sa žaljenjem gledati svoje vršnjake kako se slade osmesima unučića. Tada će im biti jasno da bi ipak imali "koristi" od ljubavi i braka. Živio.

teacher

pre 1 godinu

@Burning man
A zene imaju korist od braka? Onih koji se udaju/zene zbog para ima kod oba pola, ne karakterisite samo zene kao sponzoruse. Vecina zena brakom dobije jos gomilu obaveza, i glavobolja, i nista vise. Jos tonu vesa za pranje i peglanje, jos loma za sklanjanje, jos usta za kuvanje, kad dodju deca sve to puta broj dece. A muski nista, uglavnom, cast izuzecima. Zenidba im dodje kao odlazak u hotel, kuci su kad hoce, koliko hoce, ako hoce, sa urednim zahtevima za hranom, pranjem, peglanjem, i svime ostalim sta ide uz to. Odgovornost-nula, osecaj da tu ima jos nekog ko takodje ima prohteve, zelje, osecanja-nula, bilo zena bilo deca. A nonstop kukaju, sve im fali nesto. Siroti...Ko da ih puskom neko terao da se zene. Nego mama vise ne postize, mora neko drugi...

Burning man

pre 1 godinu

Najbolja godina je ona kada poludite, jer samo lud čovek može ući u BRAK.
Mali broj žena može možda uloviti nekog bogataša za brak iz koristi, ali običan muškarac od braka korist nema. Sve što može u braku može i bez braka, uz minimalne rizike.

Jovan

pre 1 godinu

Kad se nadje ona/onaj pravi da odgovaraju jedno drugom, i da su spremni na odricanja, danas većina mladih nije spremana da se odrekne da spava bezbrižno da sav svoj novac troši na sebe da se odrekne noćnih provoda odmora bez obaveza i da ponekad istrpi drugu stranu.

Srecna

pre 1 godinu

Kad sacekas pravog. A onda on dodje, iznenada i kad si vec digla ruke. Ali, negde duboko, duboko u sebi, sve te godine, znala si da ce ipak doci...i sad si najsrecnija na svetu jer je sve tako lako, lepo i srecno.
Devojke, ne dajte se pogresnima, sacekajte svoju srecu,koliko da je potrebno...

Hm

pre 1 godinu

Ništa ne fali braku, već ljudima koji u njega ulaze, uglavnom nespremni, neodrasli, samoživi, bez obzira na godine, jer je brak mmogima cilj iz raznoraznih razloga, a najmanje iz onih najlepših, najvažnijih - koračanje kroz žibot zajedno, uz ljubav i poštovanje i radost što baš jedno sa drugim stvarate i trudite se. A vi se ženite i udajte jer "tako treba" i jer je "došlo vreme za brak i decu", "da ne ostanete/budete sami", pa ništa dobro ni nećete iskusiti, jer stupate u brak neiskreno.

Denny Crane

pre 1 godinu

Za pametne je bolje sto ranije. One price mlad, neizivljen su floskule koje
plasirauju upravo neizivljeni. Mlad bracni par za 5 godina ili vise ce
stvoriti vise nego oni stariji za 10g. Da sam se ozenio sa 20 imao bih dva
sprata ili dva nova auta vise. Ovako sam hranio tudju djecu.
"Ko u kafanu ide tudju djecu hrani" kaze Latinska poslovica a ja sam ih
i nahranio i dobro obukao.
(Prle, 09. septembar 2022 15:38)

Možda je u navedenom slučaju ovo tačno ali u većini nije, ko ide u kafanu u većini ide i pre i u braku i posle braka, to ko će koliko da stvori zavisi od mnogo faktora u današnje vreme baš dosta toga treba da se poklopi jer najveća većina brakova funkcioniše tako što naslede ili dobiju neki stan jer sami da kupe je jako jako teško i tako će živeti do kraja života uglavnom, dok manjina uspe da napravi i poneku kuću, vikendicu i mnogo toga ali to je manjina

neki

pre 1 godinu

U brak se ulazi samo dok si mlad i glup i pojma nemas u zivotu,sto mu dodje tako negde oko 26 tako da su u pravu. Kako godine promoci, svesni ste zamke, i opasnosti i niste spremnim da se samoubijete

Prle

pre 1 godinu

Za pametne je bolje sto ranije. One price mlad, neizivljen su floskule koje
plasirauju upravo neizivljeni. Mlad bracni par za 5 godina ili vise ce
stvoriti vise nego oni stariji za 10g. Da sam se ozenio sa 20 imao bih dva
sprata ili dva nova auta vise. Ovako sam hranio tudju djecu.
"Ko u kafanu ide tudju djecu hrani" kaze Latinska poslovica a ja sam ih
i nahranio i dobro obukao.

Onda moze i tako

pre 1 godinu

@(Petar, 9. septembar 2022 22:27)

Znam puno razvedenih brakova i ono što ih sve karakteriše je da majke dobijaju decu a da očevi plaćaju alimentacije. Hajde to i nekako, ali ono što boli je to da žene gledaju na bivše muževe kao na neke igračke na daljinski, i da ih zovu kad god im nešto zatreba, da poprave nešto na kući, prevezu (recimo belu tehniku), voze decu do lekara u BG zato što očevi imaju auto a one nemaju, nađu nekog za kupovinu i prevoz drva,... bukvalno za sve što im padne na pamet. I to je isto koliko-toliko podnošljivo. Najgore od svega je što majke stalno filuju decu kako one brinu o njima, one im kupuju igračke i slatkiše, ispunjavaju želje,... a otac KOLAC, se ne zanima za decu, izbegava ih, ne želi da provodi vreme sa njima, ne zove da pita kako su, i sve najgore što se može reći za oca. A očevi crkoše za decom, zovu i pitaju ali majke ne dozvoljavaju da se čuju sa decom zato što se deca uznemirile, raspituju se za tatu, misle o njima,...

Suze mi liju

pre 1 godinu

@Neobjektivnost - niko te muskarce nije puskom terao da se zene.
Ti sto im zene po ceo dan vise u teretani su hteli i zele bas takve - da bude zgodna, utegnuta, sve obline tamo gde treba i platili su za sve to velike pare.
Ja zaista ne znam zasto bi ih ja ili ti ili bilo koji drugi muskarac zalio.
Ako ne mozete da nadjete vrednu, osecajnu i dusevnu devojku, nemojte se zeniti. Ako gledate i patite za lepoticama vas problem

Petar

pre 1 godinu

@Burning man
Svaka reč ti je na pravom mestu. Brak je ugovor pod okriljem treće strane, tj. države. Pošto u državnim institucijama (tzv. socijalne službe (femino-fašističke), porodični sudovi,..) koje se bave porodičnim odnosima rade iskljućivo žene, vrlo je jasno na čuju štetu, sprovođenje ugovora i/ili raskud istog ide. Što bi više muškarci, dobrovoljno ulazili u ugovor na svoju štetu, postajali taoci sistema, taoci zloupotrebe dece i ucene istom, jer žene sistem favorizuje. Prijava nasilja od strane muškarca se apsolutno ignoriše i policiji i socijalnim službama,a ženi se eto veruje na reč, jer ona je po defaultu žrtva, a muško nasilnik.
@teacher
Naravno da muškarac dobija gomilu obaveza brakom, ali ti tipično žensko izigravaš večitu "žrtvu". A ako si i naišla na muško kakvim si opisala, radi se samo o iskusnom, koji je moj odgovor @Burning man, na vreme shvatio. U ostalom razvedi se, žena dobija sva prava, a muško samo obaveze i šikaniranje institucija.
Pozdrav za oboje.

Neobjektivnost

pre 1 godinu

@(teacher, 9. septembar 2022 17:45)

Skoro svi parovi koje znam su takvi da su muskarci u mnogo boljem položaju od žena. Imaju mnogo veće plate, situirani su, žive u inostranstvu, imaju privatan biznis,... Oni onda moraju da izdržavaju žene, jer "to tako ide". Da ih prime u svoj stan (ili iznajmljen), plaćaju sve obaveze, voze ih na posao, plaćaju ručkove i večere, kupuju poklone,... Pre braka su živeli isto, samo što su se hranili po restoranima i kuhinjicama, a kući su imali mašine za pranje sudova, pranje i sušenje veša, izdvajali 10 min nedeljno da usisaju stan, jedino što im je ostalo je peglanje. Oni su sebi obezbedili prihode koji im omogućavaju komformitet u životu. A ko je kriv ženama što čitavog života idu linijom manjeg otpora, još od izbora pogrešnih fakulteta, pa onda moraju da se muče čitav život? Mnoge progledaju tek posle udaje. Pa pogledajte samo žene sportista, političara, biznismena. Kada ćemo imati priliku da vidimo neku uspešnu ženu čiji muž po ceo dan trenira i uživa?

porodica je najvece blago

pre 1 godinu

Brojim 48mu i još mi ne pada na pamet...
(R.I.P.

Da bolujes od neke druge bolesti bilo bi mi te zao, ovako i nije. Imas 48
a pameti jedva za 18.

VVT

pre 1 godinu

Mali broj žena može možda uloviti nekog bogataša za brak iz koristi, ali običan muškarac od braka korist nema. Sve što može u braku može i bez braka, uz minimalne rizike.
(Burning man, 09. septembar 2022 16:47)

Sebično je gledati sebe kad je osnovna funkcija braka potomstvo koje najbolje odrasta uz oba roditelja, majku i oca (to je danas potrebno naglasiti)

Anna

pre 1 godinu

@Burning man
Zene insistiraju na braku? Mozda pre 30 godina. Sto je neko vec rekao, danas je brak totalno prevazidjen.
(teacher, 10. septembar 2022 16:41)

Ma ovde potezu fraze kako im kad odgovara. Bukvalno tri teksta pre ovoga kukali kako zene vise ne zele brak, decu i vezivanje :D.
Smesni su

Pomisli

pre 1 godinu

Kad je ljubav toliko jaka da se prihvate ostali nedostaci.
Dok ludilo i zaljubljenost kao i sebičnost i samoživost traće vreme upada se u sve veće blato. A porodica i mir je zlato.

milord

pre 1 godinu

evo ja ću, diplomirao sam na tu temu. Rođeni do 20.10.1980 u brak ne treba da stupaju do 20.03.2031 posle 21h
Rođeni nakon tog datuma tek 49 godina, 3 meseca i 9 dana nakon punoletstva. Tačano po Milutinu Milankoviću

Pera

pre 1 godinu

Najbolje sto pre , napravite decu i odmah se razvedete, da ne poludite od zene. Ostatak zivota se maksimalno posvetite deci, jer samo to i ima smisla.

Japanac

pre 1 godinu

Kakva glupost. Kako možeš da oženiš 30 godina mlađu ako imaš samo 26 godina? Tek posle pedesete su dobri brakovi. Pre toga je samo treniranje. /s

Prle

pre 1 godinu

Za pametne je bolje sto ranije. One price mlad, neizivljen su floskule koje
plasirauju upravo neizivljeni. Mlad bracni par za 5 godina ili vise ce
stvoriti vise nego oni stariji za 10g. Da sam se ozenio sa 20 imao bih dva
sprata ili dva nova auta vise. Ovako sam hranio tudju djecu.
"Ko u kafanu ide tudju djecu hrani" kaze Latinska poslovica a ja sam ih
i nahranio i dobro obukao.

teacher

pre 1 godinu

@Burning man
A zene imaju korist od braka? Onih koji se udaju/zene zbog para ima kod oba pola, ne karakterisite samo zene kao sponzoruse. Vecina zena brakom dobije jos gomilu obaveza, i glavobolja, i nista vise. Jos tonu vesa za pranje i peglanje, jos loma za sklanjanje, jos usta za kuvanje, kad dodju deca sve to puta broj dece. A muski nista, uglavnom, cast izuzecima. Zenidba im dodje kao odlazak u hotel, kuci su kad hoce, koliko hoce, ako hoce, sa urednim zahtevima za hranom, pranjem, peglanjem, i svime ostalim sta ide uz to. Odgovornost-nula, osecaj da tu ima jos nekog ko takodje ima prohteve, zelje, osecanja-nula, bilo zena bilo deca. A nonstop kukaju, sve im fali nesto. Siroti...Ko da ih puskom neko terao da se zene. Nego mama vise ne postize, mora neko drugi...

Logikar

pre 1 godinu

Najbolja godina je ona kada poludite, jer samo lud čovek može ući u BRAK.
Mali broj žena može možda uloviti nekog bogataša za brak iz koristi, ali običan muškarac od braka korist nema. Sve što može u braku može i bez braka, uz minimalne rizike.
(Burning man, 9. septembar 2022 16:47)

Verovatno si još mlad. Ako hoćeš da imaš zdravu porodicu i sigurno okruženje za svoju decu brak ti je neophodan. Ne stupa se u brak i direkne "koristi" kako je ti nazivaš. Nego iz ljubavi iz koje ćete ti, žena i deca crpiti nemerljive nematerijalne koristi. A i materijalne takođe. Jer ako imaš dvoje, troje dece sa sobom, teško da ćeš imati vremena da se finansijski održiš ako si sam. Uz sve potrebe i vreme koje deca iziskuju. Dolazi vreme debilne, lenje omladine koja izbegava potomstvo, brak i vezivanje. Teži se materijalnim bogatstvima i površnim fizičkim zadovoljsvima. Ali zub vremena je neumoljiv. I ta omladina neće zauvek biti omladina. Doći će vreme kada će iz prikrajka sa žaljenjem gledati svoje vršnjake kako se slade osmesima unučića. Tada će im biti jasno da bi ipak imali "koristi" od ljubavi i braka. Živio.

Burning man

pre 1 godinu

Najbolja godina je ona kada poludite, jer samo lud čovek može ući u BRAK.
Mali broj žena može možda uloviti nekog bogataša za brak iz koristi, ali običan muškarac od braka korist nema. Sve što može u braku može i bez braka, uz minimalne rizike.

Neobjektivnost

pre 1 godinu

@(teacher, 9. septembar 2022 17:45)

Skoro svi parovi koje znam su takvi da su muskarci u mnogo boljem položaju od žena. Imaju mnogo veće plate, situirani su, žive u inostranstvu, imaju privatan biznis,... Oni onda moraju da izdržavaju žene, jer "to tako ide". Da ih prime u svoj stan (ili iznajmljen), plaćaju sve obaveze, voze ih na posao, plaćaju ručkove i večere, kupuju poklone,... Pre braka su živeli isto, samo što su se hranili po restoranima i kuhinjicama, a kući su imali mašine za pranje sudova, pranje i sušenje veša, izdvajali 10 min nedeljno da usisaju stan, jedino što im je ostalo je peglanje. Oni su sebi obezbedili prihode koji im omogućavaju komformitet u životu. A ko je kriv ženama što čitavog života idu linijom manjeg otpora, još od izbora pogrešnih fakulteta, pa onda moraju da se muče čitav život? Mnoge progledaju tek posle udaje. Pa pogledajte samo žene sportista, političara, biznismena. Kada ćemo imati priliku da vidimo neku uspešnu ženu čiji muž po ceo dan trenira i uživa?

Pera

pre 1 godinu

Najbolje sto pre , napravite decu i odmah se razvedete, da ne poludite od zene. Ostatak zivota se maksimalno posvetite deci, jer samo to i ima smisla.

Petar

pre 1 godinu

@Burning man
Svaka reč ti je na pravom mestu. Brak je ugovor pod okriljem treće strane, tj. države. Pošto u državnim institucijama (tzv. socijalne službe (femino-fašističke), porodični sudovi,..) koje se bave porodičnim odnosima rade iskljućivo žene, vrlo je jasno na čuju štetu, sprovođenje ugovora i/ili raskud istog ide. Što bi više muškarci, dobrovoljno ulazili u ugovor na svoju štetu, postajali taoci sistema, taoci zloupotrebe dece i ucene istom, jer žene sistem favorizuje. Prijava nasilja od strane muškarca se apsolutno ignoriše i policiji i socijalnim službama,a ženi se eto veruje na reč, jer ona je po defaultu žrtva, a muško nasilnik.
@teacher
Naravno da muškarac dobija gomilu obaveza brakom, ali ti tipično žensko izigravaš večitu "žrtvu". A ako si i naišla na muško kakvim si opisala, radi se samo o iskusnom, koji je moj odgovor @Burning man, na vreme shvatio. U ostalom razvedi se, žena dobija sva prava, a muško samo obaveze i šikaniranje institucija.
Pozdrav za oboje.

Onda moze i tako

pre 1 godinu

@(Petar, 9. septembar 2022 22:27)

Znam puno razvedenih brakova i ono što ih sve karakteriše je da majke dobijaju decu a da očevi plaćaju alimentacije. Hajde to i nekako, ali ono što boli je to da žene gledaju na bivše muževe kao na neke igračke na daljinski, i da ih zovu kad god im nešto zatreba, da poprave nešto na kući, prevezu (recimo belu tehniku), voze decu do lekara u BG zato što očevi imaju auto a one nemaju, nađu nekog za kupovinu i prevoz drva,... bukvalno za sve što im padne na pamet. I to je isto koliko-toliko podnošljivo. Najgore od svega je što majke stalno filuju decu kako one brinu o njima, one im kupuju igračke i slatkiše, ispunjavaju želje,... a otac KOLAC, se ne zanima za decu, izbegava ih, ne želi da provodi vreme sa njima, ne zove da pita kako su, i sve najgore što se može reći za oca. A očevi crkoše za decom, zovu i pitaju ali majke ne dozvoljavaju da se čuju sa decom zato što se deca uznemirile, raspituju se za tatu, misle o njima,...

neki

pre 1 godinu

U brak se ulazi samo dok si mlad i glup i pojma nemas u zivotu,sto mu dodje tako negde oko 26 tako da su u pravu. Kako godine promoci, svesni ste zamke, i opasnosti i niste spremnim da se samoubijete

porodica je najvece blago

pre 1 godinu

Brojim 48mu i još mi ne pada na pamet...
(R.I.P.

Da bolujes od neke druge bolesti bilo bi mi te zao, ovako i nije. Imas 48
a pameti jedva za 18.

Japanac

pre 1 godinu

Kakva glupost. Kako možeš da oženiš 30 godina mlađu ako imaš samo 26 godina? Tek posle pedesete su dobri brakovi. Pre toga je samo treniranje. /s

VVT

pre 1 godinu

Mali broj žena može možda uloviti nekog bogataša za brak iz koristi, ali običan muškarac od braka korist nema. Sve što može u braku može i bez braka, uz minimalne rizike.
(Burning man, 09. septembar 2022 16:47)

Sebično je gledati sebe kad je osnovna funkcija braka potomstvo koje najbolje odrasta uz oba roditelja, majku i oca (to je danas potrebno naglasiti)

milord

pre 1 godinu

evo ja ću, diplomirao sam na tu temu. Rođeni do 20.10.1980 u brak ne treba da stupaju do 20.03.2031 posle 21h
Rođeni nakon tog datuma tek 49 godina, 3 meseca i 9 dana nakon punoletstva. Tačano po Milutinu Milankoviću

stefan beograd

pre 1 godinu

58. jer tada krece priprema za penziju polako, planiranje putovanja, poznajete sve bolesti i nema ljubavnih avantura... lagano saputnika sa kojim mozete da razgovarate, da se setate i da isprobavate nove ukuse i vina...

Srecna

pre 1 godinu

Kad sacekas pravog. A onda on dodje, iznenada i kad si vec digla ruke. Ali, negde duboko, duboko u sebi, sve te godine, znala si da ce ipak doci...i sad si najsrecnija na svetu jer je sve tako lako, lepo i srecno.
Devojke, ne dajte se pogresnima, sacekajte svoju srecu,koliko da je potrebno...

Anna

pre 1 godinu

@Burning man
Zene insistiraju na braku? Mozda pre 30 godina. Sto je neko vec rekao, danas je brak totalno prevazidjen.
(teacher, 10. septembar 2022 16:41)

Ma ovde potezu fraze kako im kad odgovara. Bukvalno tri teksta pre ovoga kukali kako zene vise ne zele brak, decu i vezivanje :D.
Smesni su

Hm

pre 1 godinu

Ništa ne fali braku, već ljudima koji u njega ulaze, uglavnom nespremni, neodrasli, samoživi, bez obzira na godine, jer je brak mmogima cilj iz raznoraznih razloga, a najmanje iz onih najlepših, najvažnijih - koračanje kroz žibot zajedno, uz ljubav i poštovanje i radost što baš jedno sa drugim stvarate i trudite se. A vi se ženite i udajte jer "tako treba" i jer je "došlo vreme za brak i decu", "da ne ostanete/budete sami", pa ništa dobro ni nećete iskusiti, jer stupate u brak neiskreno.

jova

pre 1 godinu

ccc kakva glupost. Takve godine ne postoje. Veza uspeva ili ne uspeva zbog (ne)kompatibilnosti karaktera, a ne zbog toga koliko ko ima godina. Blago ovima sto dobijaju plate za ovakva debilna "istraživanja".

Denny Crane

pre 1 godinu

Za pametne je bolje sto ranije. One price mlad, neizivljen su floskule koje
plasirauju upravo neizivljeni. Mlad bracni par za 5 godina ili vise ce
stvoriti vise nego oni stariji za 10g. Da sam se ozenio sa 20 imao bih dva
sprata ili dva nova auta vise. Ovako sam hranio tudju djecu.
"Ko u kafanu ide tudju djecu hrani" kaze Latinska poslovica a ja sam ih
i nahranio i dobro obukao.
(Prle, 09. septembar 2022 15:38)

Možda je u navedenom slučaju ovo tačno ali u većini nije, ko ide u kafanu u većini ide i pre i u braku i posle braka, to ko će koliko da stvori zavisi od mnogo faktora u današnje vreme baš dosta toga treba da se poklopi jer najveća većina brakova funkcioniše tako što naslede ili dobiju neki stan jer sami da kupe je jako jako teško i tako će živeti do kraja života uglavnom, dok manjina uspe da napravi i poneku kuću, vikendicu i mnogo toga ali to je manjina

Suze mi liju

pre 1 godinu

@Neobjektivnost - niko te muskarce nije puskom terao da se zene.
Ti sto im zene po ceo dan vise u teretani su hteli i zele bas takve - da bude zgodna, utegnuta, sve obline tamo gde treba i platili su za sve to velike pare.
Ja zaista ne znam zasto bi ih ja ili ti ili bilo koji drugi muskarac zalio.
Ako ne mozete da nadjete vrednu, osecajnu i dusevnu devojku, nemojte se zeniti. Ako gledate i patite za lepoticama vas problem

Pomisli

pre 1 godinu

Kad je ljubav toliko jaka da se prihvate ostali nedostaci.
Dok ludilo i zaljubljenost kao i sebičnost i samoživost traće vreme upada se u sve veće blato. A porodica i mir je zlato.

Jovan

pre 1 godinu

Kad se nadje ona/onaj pravi da odgovaraju jedno drugom, i da su spremni na odricanja, danas većina mladih nije spremana da se odrekne da spava bezbrižno da sav svoj novac troši na sebe da se odrekne noćnih provoda odmora bez obaveza i da ponekad istrpi drugu stranu.