Lepota žene

Frizerka otkrila trik za kosu koja se brzo masti, a ne košta ni dinar VIDEO

Ako vam se kosa brzo masti i skoro svakog dana morate da je perete, isprobajte ovaj trik koji traje samo deset sekundi, a smanjiće prekomernu proizvodnju sebuma na koži glave, tvrdi bivša frizerka.

12.04.2024.

13:41

Izvor: Prva.rs

1
Frizerka otkrila trik za kosu koja se brzo masti, a ne košta ni dinar VIDEO
mysticlight/Shutterstock

Podeli:

Ovaj tretman će pored toga što će pomoći u tome da se vaša kosa sporije masti, učiniti da ona bude i veoma mekana.

Eli Dikson na društvenim mrežama često deli savete za savršenu kosu, a ovaj najnoviji se bazira na nežnom masiranju glave nekoliko sekundi pre pranja kose.

"Polako pređite rukama preko cele glave, ali pazite da ne zamrsite kosu između prstiju ili da previše ne povučete pramenove. Zatim uzmite četku, najbolje sa mekim ili mešovitim zupcima i četkajte od korena do vrha, dok nanosite ulje za kosu po celoj dužini", objašnjava ona.

Kako kaže, uz ovaj trik bi trebalo brzo da primetite da ima manje suvih krajeva, a da vaša kosa ima veći volumen i dodaje da ovaj tretman može odlžiti pranje kose za jedan dan.

"Ako se uradi pravilno, masaža će smanjiti proizvodnju masti i podstaći protok krvi, a samim time ubrzati rast kose", dodala je.

Korisnice društvenih mreža su oduševljeno komentarisale njenu objavu, a neke od njih su komentarisale da su isprobale ovu metodu i da im je kosa zaista lepša i manje masna.