Iz muškog ugla

Muškarci mogu da izgube i do 5 kg kada varaju, evo i kako

U uzbudljivom svetu ljudskih odnosa, dinamika između parova može da dobije iznenađujuće promene.

01.06.2024.

19:06

Izvor: Muški magazin

17
Muškarci mogu da izgube i do 5 kg kada varaju, evo i kako
LTim/Shutterstock

Podeli:

Nedavna studija "rasvetlila" je čudan fenomen: muškarci mogu izgubiti i do 5 kg kada su u vanbračnoj vezi. Ovaj gubitak težine, koji se javlja tokom prvih meseci vanbračne veze, mogao bi biti povezan sa željom da se novom partneru učine privlačnijim.

Prema studiji koju je sproveo sajt za upoznavanje IllicitEncounters, 72% muškaraca koji imaju vanbračnu vezu prijavilo je značajan gubitak težine. U prva tri meseca muškarci mogu da izgube u proseku 11 kg. Ova fizička transformacija je u velikoj meri posledica obnovljenog interesovanja za njihov izgled i svesnog nastojanja da impresioniraju svog novog partnera.

Psihologija iza promene

Stručnjaci objašnjavaju da ovakvo ponašanje nije neobično. Na početku veze, skloni smo da ulažemo više truda da izgledamo dobro za drugu osobu. Ova pojava je posebno izražena u vanbračnim vezama, gde je jača želja da se zadrži početna privlačnost i uzbuđenje.

Studija takođe pokazuje da muškarci često počinju da donose nezdravu hranu kući kako bi izbegli izazivanje sumnje u njihov nagli gubitak težine.

Rutina i monotonija u braku su faktori koji neke muškarce mogu navesti da traže avanturu van bračne veze. Istraživanja takođe pokazuju da neverstvo može biti bekstvo od svakodnevne rutine i način da se povrati uzbuđenje i novine koje su vremenom izgubljene.

Međutim, gubitak težine nije uvek pokazatelj neverstva. Važno je ne prenagliti sa zaključcima ako naš partner počne da gubi težinu ili više vežba. Svaka veza i svaka osoba je jedinstvena i mnogo faktora može uticati na ove promene.

Faktori koji dovode do neverstva

Anketa od 495 ljudi identifikovala je nekoliko razloga koji bi nekoga mogli dovesti do neverstva. To uključuje bes, nisko samopoštovanje, nedostatak ljubavi, nisku posvećenost, potrebu za raznolikošću, napuštenost, seksualnu želju i lične okolnosti. Važno je prepoznati da ovi faktori proizilaze iz ponašanja i potreba neverne osobe, a ne osobe na koju utiče.

Prevazilaženje neverstva

Suočavanje sa neverstvom može biti jedan od najvećih izazova za par. Dok neki parovi uspevaju da prevaziđu ovu prepreku i ojačaju svoju vezu, drugi možda smatraju izdaju nepremostivom. Dakle, ključ, još jednom, leži u otvorenoj komunikaciji i razumevanju.