Veze i odnosi

Brak je za njih svetinja: Rada i Radiša proslavili zlatnu svadbu, u ovome je "tajna" FOTO

Imaju i savet za sve mlade parove koji se danas lako odlučuju na razvod

01.07.2024.

15:50

Izvor: RINA

1
Brak je za njih svetinja: Rada i Radiša proslavili zlatnu svadbu, u ovome je "tajna" FOTO
RINA

Podeli:

U vremenu kada brakovi i veze traju nikad kraće i kao da nikad nije bilo lakše odlučiti se za razvod, pa je broj istih u skoro svim delovima Srbije sve veći, Rada i Radiša Jovičić iz sela Vapa kod Čačka prkose svim modernim statistikama.

Ovi bračni drugovi uz decu i unučiće proslavili su svoju zlatnu svadbu.

"Kada smo se venčali, bili smo jako mladi. Imali smo 19 i 23 godine. Odrastali smo zajedno i tako prevazilazili sve teškoće. Zajedno pojeli, što se kaže, i džak soli i džak šećera. Ma koliko bilo teško, lakše je kad imate nekog uz sebe. Brak je za nas bio svetinja i tako je i dan-danas. Trudili smo se da takav stav prenesemo i na naše potomke i nadam se da smo u tome uspeli", kaže baka Rada.

RINA

Za ovih prvih pedeset godina nije da nije bilo razmirica među njima, ali su ih složno i uz ljubav zajedno rešavali. Nisu ni pomislili da se može drugačije, osim razgovorom sve rešiti. Razvod nije reč koja postoji u njihovom rečniku.

"Savet za dugovečan brak - na prvom mestu ljubav, razumevanje, praštanje i ako ideš protiv sebe, pažnja uzajamna oba supružnika, pomoć... Kad ima ljubavi, sve ovo drugo se ostvaruje", dodaje baka Rada.

Njihovu sreću upotpunjuju deca i sada već veliki unučići, koji su prave istinske vrednosti poneli iz kuće učeći na primeru svojih roditelja i svojih babe i dede.

RINA