Veze i odnosi

Pet zanemarenih tačaka na telu koje garantuju najbolji orgazam

Kada je reč o intimnosti i seksu, ne postoje univerzalna pravila koja će svima odgovarati i garantovati svima najbolji užitak. Posebno zanimljiva tema je često postizanje orgazma, pravog i kvalitetnog.

08.08.2024.

20:02

Izvor: Krstarica

0
Pet zanemarenih tačaka na telu koje garantuju najbolji orgazam
DenisProduction.com/Shutterstock

Podeli:

Istraživanje je često ključna reč kada je u pitanju seks, a otkrićete šta najbolje odgovara vama i vašem partneru tako što ćete se udaljiti od rutine i isprobati nešto novo kad god se osećate spremni.

Ako mislite da poznajete sve svoje i partnerove erogene zone, razmislite ponovo. Neki od njih su skriveni i pomalo neočekivani, a ovih pet koje vam donosimo u nastavku garantuju orgazam podignut na viši nivo. I to kod oba pola.

Unutrašnjost zgloba

Ovaj deo tela je posebno osetljiv jer je koža tanka. Većina nas nije navikla da nas tamo dodiruju – barem ne senzualno, što neočekivani kontakt može učiniti uzbudljivim. Zglobovi imaju mnogo nervnih završetaka i nalaze se na tački pulsa.

Kada vam se puls ubrza dok uzbuđenje dostigne svoj vrhunac, možete ga osetiti pravo u zglobu, čineći osećaj još intimnijim. Pokušajte da nežno milujete unutrašnju stranu zgloba vašeg partnera ili mu dajte nežne poljupce od vrhova prstiju do zgloba.

Donji deo leđa

Za neke ljude, donji deo leđa je čak najosetljiviji deo tela. Nervi u ovom delu kičme direktno su povezani sa vaginom, a njihovo stimulisanje pritiskom, poljupcima i milovanjem može da dovede do „orgazmičkih senzacija“ kod žena. U najmanju ruku, eksperimentisanje sa dodirivanjem donjeg dela leđa vašeg partnera je odličan način da povećate opšte zadovoljstvo. Pa ko ne voli dobru masažu leđa?

Skalp

Skalp je pun nervnih završetaka. Lagano povlačenje kose ili češljanje dovoljno je da se celo telo naježi. Pokušajte da nežno milujete skalp svog partnera i igrate se njegovom kosom. Ova vrsta predigre će dovesti do veoma zadovoljavajućeg vrhunca.

Unutrašnjost butine

Iako ovo može izgledati prilično očigledno, unutrašnjost butina se često zaboravlja kao duboko erogena zona. Unutrašnja strana butina takođe ima dosta nervnih završetaka i veoma je blizu genitalija. Ove činjenice, u kombinaciji sa ranjivosti područja koje je obično prekriveno ili skriveno, čine unutrašnjost butina neverovatno intimnom.

Ljubljenje, grickanje i sisanje kože u ovoj oblasti je odličan način da upoznate partnera sa onim što ga čeka.

Dlan i vrhovi prstiju

Nije tajna da su ruke deo tela koji je najosetljiviji na dodir. Razmislite o mnogim načinima na koje vas vaši prsti i dlanovi informišu o svetu u kome živite, a zatim to prevedite u intimni dodir. Možete zagolicati partnerovu ruku u svojoj i kažiprstom pogolicati njegov dlan. Možete nežno sisati vrhove prstiju, a možete ih i nežno dodirnuti vrhovima prstiju.

Tagovi: