Veze i odnosi

Buran ljubavni život Slađane Milošević: "Sve može da se prevaziđe, ali izdaja ne"

Slađana Milošević preminula je danas u Beogradu. Jednom prilikom je izjavila: "Ne odustajte nikada od ljubavi, ona je svuda oko nas".

26.03.2024.

14:11

Izvor: Kurir.rs

0
Buran ljubavni život Slađane Milošević: "Sve može da se prevaziđe, ali izdaja ne"
Antonio Ahel/ATAImages

Podeli:

Aleksandra Slađana Milošević napustila nas je u 69. godini posle kraće borbe s teškom bolešću. Osamdesetih godina važila je za jednu od najlepših žena na rok sceni, a među brojnim hitovima koje je otpevala pamtićemo i "Princezu", duet s Dadom Topićem.

Bila je lepa, uticajna, odvažna, dama sa stilom i jedan od najautentičnijih izvođača na jugoslovenskoj i srpskoj sceni. Imala je buran život, a ni u ljubavi je nije pratila sreća – loš izbor muškaraca je nije zaobišao. Ipak, uvek se nadala da će je pronaći prava ljubav.

Godine 2020. doživela je stravično fizičko nasilje od svog partnera Igora. Iako ga je prijavila policiji, na zakazanom suđenju odbila je da svedoči protiv njega.

Nakon incidenta je bio uhapšen, a Treće osnovno tužilaštvo protiv njega je podnelo optužni predlog zbog izvršenja krivičnog dela nasilje u porodici.

Ipak, Slađana je povukla neočekivani potez kada je svoje prethodno svedočenje povukla i time onemogućila da se njeno svedočenje nadalje koristi na sudu zarad dokazivanja partnerove krivice, o čemu je i javno govorila.

Stefan Tomasevic/ATAImages

"Nažalost, svi znaju za aferu koju sam imala, ali poznato je da u mojoj porodici svi na ljubav čekaju po 30 godina, tako se nadam da će i sa mnom biti. Sve može u životu da se prevaziđe, ali izdaja ne. Ne odustajte nikada od ljubavi, ona je svuda oko nas", rekla je tada pevačica.

Ikona novog talasa u bivšoj Jugoslaviji otvoreno je priznala da se svesno odrekla majčinstva i posvetila karijeri i raznim poljima u umetnosti − muzici, pisanju, slikanju, režiji.

"Procenila sam da je za mene značajnije da napišem i snimim 150 pesama, da me ispunjava to što stvaram harmoniju zvuka i teksta tako što pišem ili režiram i pokušavam da popravim svet oko sebe. Takvo životno određenje za mene je bilo veće i značajnije od materijalnog i fizičkog prokreiranja, što mogu da učine i drugi. Moji potomci ne moraju da budu biološki, jednako važno je imati i ideološke", izjavila je jednom prilikom.

Slađana Milošević rođena je 3. oktobra 1955. godine u Beogradu. Preminula je u utorak 26. marta u Zemunskoj bolnici.

Antonio Ahel/ATAImages