Aktuelno

Zbog Angelinine revije mnogi su plakali: "Nikad neće nestati" VIDEO

"Angelinina haljina" je revija koja je donela mnogo emocija. Revija je posvećena maloj Angelini Aćimović, devojčici koja je stradala u majskim događajima u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar.

15.04.2024.

12:19

Izvor: B92.net/TV Prva

0
Zbog Angelinine revije mnogi su plakali: "Nikad neće nestati" VIDEO
Printscreen/TV Prva

Podeli:

Tim povodom gosti emisije "Jutro", TV Prva bili su ponosni otac i sestra Angeline Aćimović - Anđelko i Marija Aćimović.

"Veliki je izazov tugu i bol pretočiti u ponos" ovo su bile reči Angelininog oca povodom održane revije u čast njegove ćerke.

"Emocije su, zaista, obuhvatile sve nas - porodicu, učesnike i prijatelje. Ta emocija je teško opisiva, doživljavamo je kao nešto između tuge i ponosa. Čak i sada sabiramo utiske - da li je moguće da jedna Angelinina mašta ima svoju reviju na najvišem nivou? I, eto to je san", kaže Anđelko Aćimović.

Svako ko je bio deo publike rekao je da nije mogao da diše od siline emocija, a mnogi nisu verovali koliki talenat je, zapravo, bila Angelina Aćimović. Cele porodica je bila deo revije - mama i sestre su nosile Angelinine kreacije, a najemotivniji trenutak im je bio, kako kažu, odlazak u bekstejdž.

"Hteli smo sve da to bude savršeno, onako kako bi to ona želela - na nekom određenom nivou i s tog razloga smo se svi brinuli da to najbolje izgleda pred publikom. Bodrile smo jedna drugu, u bekstejdžu smo se držale za ruke, čak i manekenke koje su profesionalne u tome nisu mogle da se suzdrže. Bila je to velika ekipa sa istim mislima, bilo je to neverovatno", kaže Marija Aćimović koja je za sam kraj razgovora opisala i kako pamti svoju talentovanu sestru:

"Ja mislim da, za čoveka, dela govore više od bilo kojih reči koje ja mogu da iskoristim da opišem njenu lepotu, lepotu uma i svega mogućeg vezano za nju. Ja sve ovo gledam kao jednu vrstu Angelininog nasleđa. Prosto, sve što ona jeste živi kroz njena dela i sve što ona predstavlja nikad neće nestati".

Porodica je osmislila i jedan projekat inspirisan Angelininim talentom za modu i dizajn. O čemu je reč, detaljnije pogledajte u video-prilogu:

Izvor: Prva