Promo

Karavan "Na putu kroz roditeljstvo" dolazi u Kragujevac

Projekat "Na putu kroz roditeljstvo" zamišljen je kao "putujući edukativni karavan" koji za cilj ima da osnaži roditelje i pomogne im da reše određene dileme, unaprede odnos i podstaknu komunikaciju.

29.05.2024.

9:20

Izvor: Promo

Karavan "Na putu kroz roditeljstvo" dolazi u Kragujevac
Promo

Podeli:

Sledeća stanica karavana je upravo Kragujevac, gde će 1. juna u 11 časova u skupštinskoj sali opštine Kragujevac građani moći da sa stručnjacima tj. psiholozima, u atmosferi koja promoviše razumevanje, podršku i zajedništvo, pričaju o roditeljstvu.

Pored panela mame i tate, učesnici će imati priliku da učestvuju u interaktivnim radionicama koje će se fokusirati na ključne teme roditeljstva, kao što su promene u partnerskim odnosima, očekivanja društva i usklađivanje posla i roditeljstva. Razgovori će dotaći važna pitanja koja se tiču uloge roditelja, transformacije identiteta tokom ovog važnog perioda, kao i specifične promene koje se dešavaju kada postajemo roditelji. Kroz ove diskusije, učesnici će moći da razmene iskustva, saznanja i strategije za uspešno suočavanje sa izazovima i razvojem dece.

Na panel diskusiji i edukativnim radionicama će govoriti:

  • Jelena Marušić, psiholog, koja će obraditi temu emocionalnih izazova sa kojim se suočavaju majke,
  • Miša Stojiljković, novinar, psiholog i autor emisije i podkasta "Tata, ti si lud", predstaviće izazove roditeljstva iz muškog/očinskog ugla,
  • Jovana Ružičić, psiholog, osnivačica i direktorka "Centra za mame", više će govoriti o komunikaciji i partnerstvu nakon dolaska bebe.

Moderator događaja je Dolores Milošev Erdeg, koja će svojim iskustvom u vođenju podkasta na temu roditeljstva dodatno obogatiti događaj.

Ulaz na panel diskusiju i edukativne radionice je besplatan, a svi zainteresovani se mogu prijaviti putem linka - LINK.

Nakon Kragujevca, karavan će posetiti 15. juna Jagodinu, čime se zvanično završava projekat "Na putu kroz roditeljstvo".

Za više informacija posetite Instagram stranu rosavoda.

Promo

Panel diskusiju organizuje Rosa voda, koja je više od jedne decenije uključena u različite nacionalne programe Vlade Republike Srbije i Ministarstva zdravlja za stvaranje boljeg okruženja kako za mame i bebe, tako i celu porodicu. Do sada, Rosa je pokrenula osnivanje banke humanog mleka, pokrenula je 20 školi roditeljstva širom Srbije, opremila je i uspostavila sobe za dojenje, pružila je podršku patronažnoj službi širom Srbije. Tokom 2024. godine, Rosa će nastaviti da podržava rad patronažnih službi i pruža podršku roditeljstvu.