Pravila korišćenja

Korišćenjem bilo kog dela B92.net portala i svih njegovih delova firme “RDP B92 d.o.o.” (u nastavku samo B92.net), automatski prihvatate sva aktuelna pravila korišćenja.

Korisnici su dužni da redovno čitaju pravila korišćenja, te se smatra da su korisnici kontinuiranim korišćenjem B92.net portala, ili bilo kojeg njegovog dela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korišćenja, te da su ih razumeli u celosti.

Ni jedan deo B92.net portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.

B92.net Portal

Firma “RDP B92 d.o.o.” posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja B92.net portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržaje B92.net portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja.

B92.net portal sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posetilaca i linkova na spoljne stranice.

B92.net sadržaje objavljuje u dobroj nameri. Sve sadržaje B92.net portala koristite na vlastitu odgovornost i B92.net se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korišćenjem.

Pristup B92.net portalu i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama bilo kog uzrasta.

Autorska prava

B92.net polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala smatra se kršenjem autorskih prava B92.net portala i podložno je tužbi.

Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala bez dozvole vlasnika autorskih prava (B92.net, partneri, korisnici...) smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Ukoliko smatrate da je B92.net povredio Vaša autorska prava, slučaj će biti odmah razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe.

Linkovi na spoljne stranice

B92.net sadrži linkove na web stranice izvan vlastitog portala.

B92.net linkove objavljuje u dobroj nameri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan portala.

Spoljni saradnici

B92.net štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri. B92.net se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

B92.net može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobijene tokom korišćenja portala (isključivo podaci o računaru i podaci o Internet provajderu) ili podatke unešene u postupku registracije. Ove podatke B92.net koristi kako bi imao informacije o korisnicima koji ga koriste, te na taj način poboljšao portal i njegove sadržaje dodatno usmerio i prilagodio publici koja ga posećuje. Na osnovu tih podataka saznajemo koji su sadržaji najpopularniji među kojom publikom.

B92.net obavezuje se da prikupljene privatne podatke, poput e-mail adrese, imena i prezimena, neće bez dozvole svakog pojedinačnog korisnika prodavati, niti distribuirati, osim demografskih podataka za grupu korisnika bez odavanja privatnih podataka.

B92.net se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila B92.net portala ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

Slanje fotografija na stranicu Vaše fotke

Web sajt B92.net omogućava svojim posetiocima da pošalju svoje fotografije koje će konkuristi za postavljanje u Foto Galeriju „Vaše fotke“. To ne znači da se objavljuju sve fotografije koje posetioci pošalju već samo one koje redakcija B92 odabere. Zbog velikog broja fotografija koje svakodnevno dobijamo kao i zbog različitog kvaliteta i aktuelnosti, web sajt B92 ima pravo neobjavljivanja fotografija bez bilo kakvog dodatnog objašnjenja razloga neobjavljivanja. Takođe vas molimo da nam naknadno ne šaljete mailove sa zahtevima za obrazloženje jer fizički nismo u mogućnosti da odgovorimo na tu vrstu pitanja.

Autori čije fotografije budu objavljene biće potpisani onako kako su poslali u formi za slanje ali neće biti obavešteni o postavljanju njihovih fotografija.

Zbog nemogućnosti provere autentičnosti autora fotografije, Web sajt B92 kao ni RDP B92 A.D. ne može da odgovara za verodostojnost autora fotografije kao ni zbog eventualnog bilo kakvog kršenja autorskih prava na fotografije. Sva odgovornost za fotografije pripada isključivo autorima fotografije ili onima koji su je poslali. Mi fotografije postavljamo sa dobrom namerom i sa pretpostavkom da su oni koji fotografije šalju i stvarni autori.

U slučaju da primetite fotografiju za koju znate da je zaštićena autorskim pravom ili da je autor fotografije pogrešno potpisan, molimo vas da nam se javite na adresu foto@b92.net kako bi preduzeli neophodne korake u ispravljanju greške.

RDP B92 A.D. ne postaje vlasnik objavljenih fotografija, ali zadržava pravo korišćenja fotografija u svojim ostalim programima.

YouTube

B92 objavljuje video fajlove koji su locirani na serverima YouTube.com.

Video fajlovi koji su označeni kao "Related" postavljeni su po automatizmu YouTube softvera na koji B92 nema niti može imati uticaja. Samim tim B92 nije odgovoran za sadržaje ovih video fajlova.

Modifikovanje i promene pravila

B92.net zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje pravila. O važnim promenama i dopunama B92.net može obavestiti korisnike putem e-maila ili objavljivanjem na portalu.

Korišćenjem bilo kog sadržaja na B92.net portalu smatra se da ste upoznati sa najnovijim pravilima.