Kako seksualna apstinencija utiče na žensku psihu?

Ponedeljak, 12.09.2016.

15:58

Izvor: zenskimagazin.rs

Kako seksualna apstinencija utièe na žensku psihu? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

65 Komentari

Sortiraj po:

Tanja

pre 7 godina

U mom komentaru nema m od mizoginije. I ne, nisam musko. I muskarci apstinenciju tesko podnose, samo ne trpe hormonske disbalanse na mesecnom nivou kao zene, pa se lakse kontrolisu. U pitanju je cista biologija. Seks jeste blagotvoran po psihifizicko zdravlje. I to je fakat. Ne pusim, ne pijem, ne drogiram se. Imam redovne vrlo zadovoljavajuce seksualne odnose, govorim iz sopstvenog iskustva, na sedmom sam nebu posle odnosa, poletna sam, puna pozitivne energije. I ne, nije mi bas najjasnije zasto zene sebi uskracuju to zadovoljstvo a imaju partnere. Imati vezu/brak a nemati seks pokazatelj je da u odnosu nesto ne stima. Isto tako je cinjenica da se kod zena nezadovljstvo na privatnom planu prenosi I na sve ostalo. Ko hoce da zivi u zabludama, samo nek izvoli. Briga mene.

Jos jedna zena

pre 7 godina

Tanja je potpuno u pravu. Ja kada ima cesto sex sa muzem, niti imam vremena da se svadjam, ni da gledam druge zene popreko, mirna sam i zadovoljna.
Zene koje se stalno nesto svadjaju ili zameraju sa drugim zenama, koje ne mogu podneti prisustvo neke lepse od njih, ili one koje se prihvate necega npr. besomucnog svakodnevnog visesatnog vezbanja u teretani ili yoge, a nisu treneri ili uciteljice yoge, sasvim sigurno mogu da prepoznam da su to zene sa seksualnom energijom muskarca ili vecom, ali koje ne mogu ili ne smeju da se "isprazne" zbog vaspitanja, okoline itd. pa se prazne na drugima oko sebe. Slazem se sa Tanjom.

MARIJANA

pre 7 godina

Znam ja neke imaju i muza i ljubavnika, a opet histerija, ma dajte, histerija je odvojena odavno od sexa...a znam zene i devojke bez partnera pa ne histerisu...Psiha je..posebna prica.

Filmofil

pre 7 godina

Ovaj clanak se ne bavi zenskom psihom, vec smanjenjem nivoa odredjene vrste agresije davanjem implicitnih instrukcija delu populacije, koji je malo rezervisaniji po tom pitanju. Sad vi vizueluzujte kako. Neko je seo u vremeplov i vratio nas u viktorijansku Englesku. Tipujem da savet dolazi iz nekog od njihovih naprednih tabloida.
Ako su ljudi zdravi, relativno odmorni i u kvalitetnoj vezi oko koje su slozni sta ocekuju (ljubav, sa benefitima) seks je dobar i blagotvoran. Kad je pod moranje i obavezu ne valja, kao ni druge stvari. Ni za koga.
Svako moze da bude nervozan zbog mnogih svari, posao, deca, saobracaj, you name it. Nazivati nekog nedoje**** zato sto se mozda buni ili ljuti na nesto sasvim opravdano je jedan od najstarijih mehanizama kontrole zenske populacijw, gotovo klise. Mizoginija je cesto institucionalizovana i medju lekarima. A na sve kad zene krenu da cascavaju jedna drugu ili uzajamno popuju.
Ovo mi mal lici na ono j**** se za Dansku. Zafalilo nam poreskih obveznika.

Catwoman

pre 7 godina

@Tanja
Da mogu 1000 pluseva bih ti dala.I ja primecujem takve zene oko sebe,nadrndane i negativne,kazem i njima treba dobar sex,pa nekada sehisterija kod zena lecila orgazmom.

Ja

pre 7 godina

Marija

Vi ne mozete na osnovu jednog mog komentara da znate kakav je moj recnik, jer on na Vasu nesrecu, sadrzi vise od dvadesetak reci. Voleli su mene sa sve mojim recnikom, volela sam i ja, i sad imam ljubavi koliko mi treba i od koga mi treba, ne brinite Vi za mene. Seksa mogu da imam koliko hocu i s kim hocu, ali necu. Da li Vam je sad jasnije?

Marija

pre 7 godina

@ja: pa obzirom kakvim se recnikom sluzite nije ni cudo sto vam fali ljubav
A samim tim I seks, jer znate, jedno bez drugog ne ide. Od pamtiveka.

Tanja

pre 7 godina

Šta vam je? Zašto mi se obraćate lično? Iznela sam svoje mišljenje, i nikoga nisam uvredila, a vaše uvrede upućene meni...govore o vama. I o tome da sam ubola u metu :)

Tanja

pre 7 godina

Pa dobro, seksualna apstinencija je bolja od lošeg seksa. Ma šta ko pričao. A da utiče - utiče. Većina žena to sebi uopšte ne želi da prizna, već stalno razloge za sopstveno nezadovoljstvo pronalazi u raznim "tegobama" (bole leđa, glava, umor, pritisak, vreme...trlababalan). A u stvari nam treba dobar seks. Meni treba. To da li žene doživljavaju orgazam ili ne nema nikakve veze s ovom temom. Sam ČIN vođenja ljubavi (ili seksa) dovodi do lučenja hormona sreće, i pre orgazma. A mnoge nikad ne dožive orgazam jer - nemaju seks. Da bi se dostigao orgazam mora da se vežba, a ne kuka kako se ne doživljava i onda zbog toga nema seksa. Pa normalno da se ne doživljava, preduslov je da imaš seks da bi uopšte imao šansu da doživiš orgazam (u seksualnom činu, ne tokom masturbacije). Meni lično masturbacija ne može na duže staze da zameni seks. To je kao kad si gladan pa ubaciš u usta nešto čisto da zavaraš stomak. Evo preko puta mene sedi žena konstantno nadrkana već godinama. Najradije bih joj kazala da se bre lepo pojebe s nekim, onako kvalitetno, ali znam da bi se uvredila najstrašnije pa ćutim. Prvo me nervirala, sad mi nekako dođe žao. Vidi se bre, žene, vidi se iz aviona kad ste nehebane. Svima nam se vidi.

Ja

pre 7 godina

Tanja

Mozda su te zene nezadovoljne zato sto u svom zivotu nemaju ljubav, a za seks svaka moze da se snadje. Jesi razmisljala malo o tome, prostakuso?

ajte

pre 7 godina

svaka žena da masturbira i da proba seks sa ženom, i sve bi bilo u redu. a u bolesnim društvima muški lekari proglašavaju žene bolesnim jer su oni pravi uzrok bolesti

Ja

pre 7 godina

tako je kako je

Vidi se ko je seksualno opterecen i ko analizira seksualni zivot citavog svog kolektiva. Da ti je sve potamnan u glavi, ne bi se bavio takvim stvarima. Da si normalan, ne bi smatrao da se ceo svet vrti oko seksa i da imanje ili nemanje seksa moze da utice na neciji karakter. Ti kazes - kod nekih je do karajktera. Ja ti kazem - kod svake je do karaktera, jer nijedna zena nema problem da se snadje za seks. Ako nema seks, to je zato sto ga ne zeli, a ne zato sto ne moze da ga ima. To je glavna razlika izmedju muskaraca i zena i ono sto vas ubija u pojam. Lepse mi je da masturbiram i tu postizem efekat o kome se govori u ovom clanku. Muskarci su se za tu svrhu pokazali kao potpuno beskorisni, sorry!

tako je kako je

pre 7 godina

Naravno da utiče na žene. Na poslu gde sam u prisustvu velikog broja žena različitih godina, lako se da naslutiti koja ima partnera a koja ne. Što je starija to je lakše precizno utvrditi da li apstinira, dok mlade devojke umeju da zadrže vedar duh iako su usamljene. Ali ove od 30-45, njihovo ponašanje vam daje i njihov seksualni život na dlanu! Zna se šta kući nemaju ove što su stalno besne,rade najviše a niko ne primećuje, kuju teorije zavere, uvek znaju gde je ko bio i šta je radio, znaju apsolutno sve što ih se ne tiče, stalno neke glavobolje i u svakoj prilici imaju neku kritiku, a kada im stvarno nije dan pate svi u bližoj okolini... A i imate i ove druge, nasmejane, spremne za šalu, šmekeri u svakoj prilici, vredne i ne traže pažnju na silu, svoje probleme čuvaju za sebe tuđe ne komentarišu. Nije baš ni sve tako crno i belo, ima i do karaktera, ali kada sa nekim provodite 8 sati dnevno, jasno je ko se i zašto ponaša na određeni način. U svakom kolektivu je ovo prilično očigledno. O muškarcima drugi put...

Ja

pre 7 godina

Da, verovatno kad bi neki anticko-grcki lekar pozeleo da "izmasira genitalije" nekoj mladjanoj devojci, proglasio bi je histericnom. I ne bile histericne u drustvu gde su bile zatvorene u kucu i potpuno obvespravljene, dok su im muzevi javno setali decake, kao da je to nesto najnormalnije. Fuj! Glupavi muskarci neka sjasu sa zena i neka sami sebi postavljaju dijagnoze. Mnoge zene uopste ne mogu da dozive orgazam, pa ne vidim kako ce kod njih redovno ponavljano nezadovoljstvo i osecaj iskoriscenosti i uskracenosti da doprinese psihickoj stabilnosti.

menjajmo nesto

pre 7 godina

Nista novo. Seksualna apstinencija je vise pogubna po zensko zdravlje nego po musko. Empirijski dokazano- svuda oko mene isfrustrirane zene kojima treba samo jedna stvar- da ih neko dobro iz...

hola

pre 7 godina

Interesuje me nesto - ono zbog cega je seks zdrav, nije sam cin, vec orgazam - ako ga zena sama sebi pruza, kako uzdrzavanje od seksa moze da bude losa stvar, kad bolesno veliki broj zena ne moze da ga dozivi tokom odnosa (oko 70%), a sto 100% mogu same?

petar

pre 7 godina

srbi i opterecenost pojmom 'nepravilan' - posto sve treba da propise KPJU i to se onda zove pravilno poltronima iz medija. Zaostalost na delu.

msm

pre 7 godina

pa isti rezultati su i za muškarce, ali njihova agresivnost, anksioznost, napadi smeha, opijanje i sl nije niko doveo u vezu sa manjkom seksa, jer su samo muškarci kao lekari bavili tim pitanjem i proglašavali žene histeričnim! čist seksizam! imali, nemali partnera, masturbirajte i uživajte!

волим и ја наранџе но трпим

pre 7 godina

Брате мили утиче јако лоше! Шта да радим, нисам научила да одвoјим секс од љубави и ето ми сад.

serbischen banditen

pre 7 godina

да хистерија се тако лечила, да би умоболни љечници задовољили своје умоболне жеље

nišlija

pre 7 godina

Ej od kako je moj otac umro pre osam godina moja keva ima sve nabrojano gore!Pretpostavljao sam da je to u pitanju ali mi je neverovatno jer je stara ima 70+godina.Vidim kad priča sa nekim starcem ozari joj se lice a kad priča sa mnom namrgodji se samo tako,a dok je moj otac bio živ vesela,nasmejana,pozitivna...Čak šta više od kako je čula da je jedan starac što joj davao med u njeno selo(ima 90)čula da je kao napravio dete na neku i ona(keva)zapela selo pa selo.Iskreno i Ja sam je zato poslao al brate ona došla još gora!Nekad kad me iznervira sa svojom nervozom Ja joj kažem oćeš ti kupim vibrator al mi kaži koju veličinu oćeš?Il kad vidim nekog da pretura po kontejnerima Ja joj kažem da mu kupimo burek i pride jogurt i da je on opravi kad ona počne da se ljuti Ja joj kažem šta se ljutiš kad ga okupamo i obrijemo ima bude ko nov.I vidite da sam duhovit da pokušavam na razne načine da je oveselim da bude ona stara kao kad je moj otac bio živ al jok ona ludi i ludi:(

magija i bajage

pre 7 godina

Mahne rukom prvom prolazniku u crnoj odeći i šeširu po ulicama Vienne ili telefonira vodoinstalateru da joj popravi mlin za srpsku kafu.

Sibirski tigar

pre 7 godina

Pa, pogledajte brojne razvedene žene oko sebe.

Nezadovoljne, mračne i nervozne.

Ali, drže ih u životu ženski časopisi i portali: ti si samostalna, ti si samosvesna, ti si nezavisna...

A i žene su u kapitalizmu poželjnije: pokornije su, manje spremne na rizik, nesigurnije, spremnije na podanički odnos...

29

pre 7 godina

znam jednu ekstremnu histeričnu devojku koja traži princa na belom konju,klasična udavača koja je odbila mnogo dobrih momaka jer ima svoj trip da ima pored sebe snažnog,lepog i bogatog muškarca koji ce odmah da je oženi????...devojka nije losa kao osoba,ali je iskompleksirana jer misli da je riba a realnost i nove klinke je bacaju u ocaj...zbog tog svog tripa četri godine bez dečka i nije imala sex,ponavljam četri godine...potpisujem da nedostatak seksa kod mladih zena utiče pogubno na psihu...

Killa

pre 7 godina

Realno gledano, u patrijahalnom svetu, kakav je Srbija, žene mogu da pronađu partnera za seks kada god požele. Većina može i da bira. Ovo dovodi do toga da mali broj najumešniijih muškaraca upražnjava odnose sa velikim brojem žena(svako racionalan pri izboru bira ono najbolje, a najbolji među mladim muškarcima se ne troše tek tako), tako ih ostavljajući i dalje dovoljno neiskusnim da budu prihvatljive jednog dana za ostatak nesretnika. Sve u svemu, ovakvo obilje muškaraca čini apstinencijukod žene osnovanom samo pri dobrovoljnom izboru, dok rabadžijama ostaje samo da se nadaju onim ženama koje su odlučile "da se skrase".

Aron

pre 7 godina

Utiče itekako, i to vrlo negativno. Zbog toga su i naše poprilično ifrustrirane, nervozne i agresivne jer imaju vrlo malo seksa. To jest dosta su nažalost frigidne. Recimo ti ne možeš tek tako da priđeš nekoj i nešto je pitaš odmah te gleda ljutito i nervozno. Ja sam sad skoro imao priliku da dok sam bio u jednom našem gradu da pitam jednu devojku i delovala mi je poprilično mrzovoljno i napeto. I tako mi je odgovorila na moje pitanje.

hola

pre 7 godina

Ovo je inace smisljena marketinska kampanja, jer ljudi sve manje upraznjavaju seks. Svedska se toliko brine za svoje gradjane, da potenciraju seks u svakoj mogucoj prilici.

apstinent

pre 7 godina

Ha-haa, meni moja i ovako ne da, a kad sam joj pokazao tekst dobio sam odgovor da za kaznu narednih mesec dana nem' tarlahanja. Jeeee........

21-godisnjak

pre 7 godina

"Neredovan seksualni zivot je stetan". Ljudi su puni predrasuda, stereotipa prema onima koji su dosli do odredjenog broja godina, a nisu imali odnos. To samo dodatno otezava situaciju za njih. Ima i onih koji su svesno bez toga, iz brojnih razloga i to je sve u redu, njihov izbor, ali najvise je onih koji bi se rado upustili DA IMAJU PRILIKU. Nebitno koji o kom polu se radi. Nekima jednostavno ne ide na tom planu i bice jako lepo ako se dogodi, ali bice lepo ako i ovako ostane. Boze moj, sta sad. Sve je moguce. Da platim, da bih se toga samo resio ili eventualno time dobio redovan seks, sigurno necu, jer to za mene nije seks, kad je devojci motiv novac da legne sa mnom, a ne zato sto sam joj privlacan i interesantan. Moze malo da te poremeti psihicki, pitas se sta ti fali, sta radis pogresno, ali to je vise do karaktera osobe. Ne ometa to zivot kod onog ko ima drugu preokupaciju i stvari koje voli i kojima moze da se posveti. Izvinjavam se na poduzem tekstu.

hola

pre 7 godina

Interesuje me nesto - ono zbog cega je seks zdrav, nije sam cin, vec orgazam - ako ga zena sama sebi pruza, kako uzdrzavanje od seksa moze da bude losa stvar, kad bolesno veliki broj zena ne moze da ga dozivi tokom odnosa (oko 70%), a sto 100% mogu same?

Tanja

pre 7 godina

Pa dobro, seksualna apstinencija je bolja od lošeg seksa. Ma šta ko pričao. A da utiče - utiče. Većina žena to sebi uopšte ne želi da prizna, već stalno razloge za sopstveno nezadovoljstvo pronalazi u raznim "tegobama" (bole leđa, glava, umor, pritisak, vreme...trlababalan). A u stvari nam treba dobar seks. Meni treba. To da li žene doživljavaju orgazam ili ne nema nikakve veze s ovom temom. Sam ČIN vođenja ljubavi (ili seksa) dovodi do lučenja hormona sreće, i pre orgazma. A mnoge nikad ne dožive orgazam jer - nemaju seks. Da bi se dostigao orgazam mora da se vežba, a ne kuka kako se ne doživljava i onda zbog toga nema seksa. Pa normalno da se ne doživljava, preduslov je da imaš seks da bi uopšte imao šansu da doživiš orgazam (u seksualnom činu, ne tokom masturbacije). Meni lično masturbacija ne može na duže staze da zameni seks. To je kao kad si gladan pa ubaciš u usta nešto čisto da zavaraš stomak. Evo preko puta mene sedi žena konstantno nadrkana već godinama. Najradije bih joj kazala da se bre lepo pojebe s nekim, onako kvalitetno, ali znam da bi se uvredila najstrašnije pa ćutim. Prvo me nervirala, sad mi nekako dođe žao. Vidi se bre, žene, vidi se iz aviona kad ste nehebane. Svima nam se vidi.

msm

pre 7 godina

pa isti rezultati su i za muškarce, ali njihova agresivnost, anksioznost, napadi smeha, opijanje i sl nije niko doveo u vezu sa manjkom seksa, jer su samo muškarci kao lekari bavili tim pitanjem i proglašavali žene histeričnim! čist seksizam! imali, nemali partnera, masturbirajte i uživajte!

tako je kako je

pre 7 godina

Naravno da utiče na žene. Na poslu gde sam u prisustvu velikog broja žena različitih godina, lako se da naslutiti koja ima partnera a koja ne. Što je starija to je lakše precizno utvrditi da li apstinira, dok mlade devojke umeju da zadrže vedar duh iako su usamljene. Ali ove od 30-45, njihovo ponašanje vam daje i njihov seksualni život na dlanu! Zna se šta kući nemaju ove što su stalno besne,rade najviše a niko ne primećuje, kuju teorije zavere, uvek znaju gde je ko bio i šta je radio, znaju apsolutno sve što ih se ne tiče, stalno neke glavobolje i u svakoj prilici imaju neku kritiku, a kada im stvarno nije dan pate svi u bližoj okolini... A i imate i ove druge, nasmejane, spremne za šalu, šmekeri u svakoj prilici, vredne i ne traže pažnju na silu, svoje probleme čuvaju za sebe tuđe ne komentarišu. Nije baš ni sve tako crno i belo, ima i do karaktera, ali kada sa nekim provodite 8 sati dnevno, jasno je ko se i zašto ponaša na određeni način. U svakom kolektivu je ovo prilično očigledno. O muškarcima drugi put...

волим и ја наранџе но трпим

pre 7 godina

Брате мили утиче јако лоше! Шта да радим, нисам научила да одвoјим секс од љубави и ето ми сад.

Ja

pre 7 godina

Da, verovatno kad bi neki anticko-grcki lekar pozeleo da "izmasira genitalije" nekoj mladjanoj devojci, proglasio bi je histericnom. I ne bile histericne u drustvu gde su bile zatvorene u kucu i potpuno obvespravljene, dok su im muzevi javno setali decake, kao da je to nesto najnormalnije. Fuj! Glupavi muskarci neka sjasu sa zena i neka sami sebi postavljaju dijagnoze. Mnoge zene uopste ne mogu da dozive orgazam, pa ne vidim kako ce kod njih redovno ponavljano nezadovoljstvo i osecaj iskoriscenosti i uskracenosti da doprinese psihickoj stabilnosti.

21-godisnjak

pre 7 godina

"Neredovan seksualni zivot je stetan". Ljudi su puni predrasuda, stereotipa prema onima koji su dosli do odredjenog broja godina, a nisu imali odnos. To samo dodatno otezava situaciju za njih. Ima i onih koji su svesno bez toga, iz brojnih razloga i to je sve u redu, njihov izbor, ali najvise je onih koji bi se rado upustili DA IMAJU PRILIKU. Nebitno koji o kom polu se radi. Nekima jednostavno ne ide na tom planu i bice jako lepo ako se dogodi, ali bice lepo ako i ovako ostane. Boze moj, sta sad. Sve je moguce. Da platim, da bih se toga samo resio ili eventualno time dobio redovan seks, sigurno necu, jer to za mene nije seks, kad je devojci motiv novac da legne sa mnom, a ne zato sto sam joj privlacan i interesantan. Moze malo da te poremeti psihicki, pitas se sta ti fali, sta radis pogresno, ali to je vise do karaktera osobe. Ne ometa to zivot kod onog ko ima drugu preokupaciju i stvari koje voli i kojima moze da se posveti. Izvinjavam se na poduzem tekstu.

serbischen banditen

pre 7 godina

да хистерија се тако лечила, да би умоболни љечници задовољили своје умоболне жеље

hola

pre 7 godina

Ovo je inace smisljena marketinska kampanja, jer ljudi sve manje upraznjavaju seks. Svedska se toliko brine za svoje gradjane, da potenciraju seks u svakoj mogucoj prilici.

apstinent

pre 7 godina

Ha-haa, meni moja i ovako ne da, a kad sam joj pokazao tekst dobio sam odgovor da za kaznu narednih mesec dana nem' tarlahanja. Jeeee........

29

pre 7 godina

znam jednu ekstremnu histeričnu devojku koja traži princa na belom konju,klasična udavača koja je odbila mnogo dobrih momaka jer ima svoj trip da ima pored sebe snažnog,lepog i bogatog muškarca koji ce odmah da je oženi????...devojka nije losa kao osoba,ali je iskompleksirana jer misli da je riba a realnost i nove klinke je bacaju u ocaj...zbog tog svog tripa četri godine bez dečka i nije imala sex,ponavljam četri godine...potpisujem da nedostatak seksa kod mladih zena utiče pogubno na psihu...

Ja

pre 7 godina

Tanja

Mozda su te zene nezadovoljne zato sto u svom zivotu nemaju ljubav, a za seks svaka moze da se snadje. Jesi razmisljala malo o tome, prostakuso?

Ja

pre 7 godina

tako je kako je

Vidi se ko je seksualno opterecen i ko analizira seksualni zivot citavog svog kolektiva. Da ti je sve potamnan u glavi, ne bi se bavio takvim stvarima. Da si normalan, ne bi smatrao da se ceo svet vrti oko seksa i da imanje ili nemanje seksa moze da utice na neciji karakter. Ti kazes - kod nekih je do karajktera. Ja ti kazem - kod svake je do karaktera, jer nijedna zena nema problem da se snadje za seks. Ako nema seks, to je zato sto ga ne zeli, a ne zato sto ne moze da ga ima. To je glavna razlika izmedju muskaraca i zena i ono sto vas ubija u pojam. Lepse mi je da masturbiram i tu postizem efekat o kome se govori u ovom clanku. Muskarci su se za tu svrhu pokazali kao potpuno beskorisni, sorry!

ajte

pre 7 godina

svaka žena da masturbira i da proba seks sa ženom, i sve bi bilo u redu. a u bolesnim društvima muški lekari proglašavaju žene bolesnim jer su oni pravi uzrok bolesti

Killa

pre 7 godina

Realno gledano, u patrijahalnom svetu, kakav je Srbija, žene mogu da pronađu partnera za seks kada god požele. Većina može i da bira. Ovo dovodi do toga da mali broj najumešniijih muškaraca upražnjava odnose sa velikim brojem žena(svako racionalan pri izboru bira ono najbolje, a najbolji među mladim muškarcima se ne troše tek tako), tako ih ostavljajući i dalje dovoljno neiskusnim da budu prihvatljive jednog dana za ostatak nesretnika. Sve u svemu, ovakvo obilje muškaraca čini apstinencijukod žene osnovanom samo pri dobrovoljnom izboru, dok rabadžijama ostaje samo da se nadaju onim ženama koje su odlučile "da se skrase".

Tanja

pre 7 godina

Šta vam je? Zašto mi se obraćate lično? Iznela sam svoje mišljenje, i nikoga nisam uvredila, a vaše uvrede upućene meni...govore o vama. I o tome da sam ubola u metu :)

menjajmo nesto

pre 7 godina

Nista novo. Seksualna apstinencija je vise pogubna po zensko zdravlje nego po musko. Empirijski dokazano- svuda oko mene isfrustrirane zene kojima treba samo jedna stvar- da ih neko dobro iz...

Sibirski tigar

pre 7 godina

Pa, pogledajte brojne razvedene žene oko sebe.

Nezadovoljne, mračne i nervozne.

Ali, drže ih u životu ženski časopisi i portali: ti si samostalna, ti si samosvesna, ti si nezavisna...

A i žene su u kapitalizmu poželjnije: pokornije su, manje spremne na rizik, nesigurnije, spremnije na podanički odnos...

Marija

pre 7 godina

@ja: pa obzirom kakvim se recnikom sluzite nije ni cudo sto vam fali ljubav
A samim tim I seks, jer znate, jedno bez drugog ne ide. Od pamtiveka.

Aron

pre 7 godina

Utiče itekako, i to vrlo negativno. Zbog toga su i naše poprilično ifrustrirane, nervozne i agresivne jer imaju vrlo malo seksa. To jest dosta su nažalost frigidne. Recimo ti ne možeš tek tako da priđeš nekoj i nešto je pitaš odmah te gleda ljutito i nervozno. Ja sam sad skoro imao priliku da dok sam bio u jednom našem gradu da pitam jednu devojku i delovala mi je poprilično mrzovoljno i napeto. I tako mi je odgovorila na moje pitanje.

petar

pre 7 godina

srbi i opterecenost pojmom 'nepravilan' - posto sve treba da propise KPJU i to se onda zove pravilno poltronima iz medija. Zaostalost na delu.

nišlija

pre 7 godina

Ej od kako je moj otac umro pre osam godina moja keva ima sve nabrojano gore!Pretpostavljao sam da je to u pitanju ali mi je neverovatno jer je stara ima 70+godina.Vidim kad priča sa nekim starcem ozari joj se lice a kad priča sa mnom namrgodji se samo tako,a dok je moj otac bio živ vesela,nasmejana,pozitivna...Čak šta više od kako je čula da je jedan starac što joj davao med u njeno selo(ima 90)čula da je kao napravio dete na neku i ona(keva)zapela selo pa selo.Iskreno i Ja sam je zato poslao al brate ona došla još gora!Nekad kad me iznervira sa svojom nervozom Ja joj kažem oćeš ti kupim vibrator al mi kaži koju veličinu oćeš?Il kad vidim nekog da pretura po kontejnerima Ja joj kažem da mu kupimo burek i pride jogurt i da je on opravi kad ona počne da se ljuti Ja joj kažem šta se ljutiš kad ga okupamo i obrijemo ima bude ko nov.I vidite da sam duhovit da pokušavam na razne načine da je oveselim da bude ona stara kao kad je moj otac bio živ al jok ona ludi i ludi:(

Catwoman

pre 7 godina

@Tanja
Da mogu 1000 pluseva bih ti dala.I ja primecujem takve zene oko sebe,nadrndane i negativne,kazem i njima treba dobar sex,pa nekada sehisterija kod zena lecila orgazmom.

Filmofil

pre 7 godina

Ovaj clanak se ne bavi zenskom psihom, vec smanjenjem nivoa odredjene vrste agresije davanjem implicitnih instrukcija delu populacije, koji je malo rezervisaniji po tom pitanju. Sad vi vizueluzujte kako. Neko je seo u vremeplov i vratio nas u viktorijansku Englesku. Tipujem da savet dolazi iz nekog od njihovih naprednih tabloida.
Ako su ljudi zdravi, relativno odmorni i u kvalitetnoj vezi oko koje su slozni sta ocekuju (ljubav, sa benefitima) seks je dobar i blagotvoran. Kad je pod moranje i obavezu ne valja, kao ni druge stvari. Ni za koga.
Svako moze da bude nervozan zbog mnogih svari, posao, deca, saobracaj, you name it. Nazivati nekog nedoje**** zato sto se mozda buni ili ljuti na nesto sasvim opravdano je jedan od najstarijih mehanizama kontrole zenske populacijw, gotovo klise. Mizoginija je cesto institucionalizovana i medju lekarima. A na sve kad zene krenu da cascavaju jedna drugu ili uzajamno popuju.
Ovo mi mal lici na ono j**** se za Dansku. Zafalilo nam poreskih obveznika.

magija i bajage

pre 7 godina

Mahne rukom prvom prolazniku u crnoj odeći i šeširu po ulicama Vienne ili telefonira vodoinstalateru da joj popravi mlin za srpsku kafu.

Jos jedna zena

pre 7 godina

Tanja je potpuno u pravu. Ja kada ima cesto sex sa muzem, niti imam vremena da se svadjam, ni da gledam druge zene popreko, mirna sam i zadovoljna.
Zene koje se stalno nesto svadjaju ili zameraju sa drugim zenama, koje ne mogu podneti prisustvo neke lepse od njih, ili one koje se prihvate necega npr. besomucnog svakodnevnog visesatnog vezbanja u teretani ili yoge, a nisu treneri ili uciteljice yoge, sasvim sigurno mogu da prepoznam da su to zene sa seksualnom energijom muskarca ili vecom, ali koje ne mogu ili ne smeju da se "isprazne" zbog vaspitanja, okoline itd. pa se prazne na drugima oko sebe. Slazem se sa Tanjom.

MARIJANA

pre 7 godina

Znam ja neke imaju i muza i ljubavnika, a opet histerija, ma dajte, histerija je odvojena odavno od sexa...a znam zene i devojke bez partnera pa ne histerisu...Psiha je..posebna prica.

Tanja

pre 7 godina

U mom komentaru nema m od mizoginije. I ne, nisam musko. I muskarci apstinenciju tesko podnose, samo ne trpe hormonske disbalanse na mesecnom nivou kao zene, pa se lakse kontrolisu. U pitanju je cista biologija. Seks jeste blagotvoran po psihifizicko zdravlje. I to je fakat. Ne pusim, ne pijem, ne drogiram se. Imam redovne vrlo zadovoljavajuce seksualne odnose, govorim iz sopstvenog iskustva, na sedmom sam nebu posle odnosa, poletna sam, puna pozitivne energije. I ne, nije mi bas najjasnije zasto zene sebi uskracuju to zadovoljstvo a imaju partnere. Imati vezu/brak a nemati seks pokazatelj je da u odnosu nesto ne stima. Isto tako je cinjenica da se kod zena nezadovljstvo na privatnom planu prenosi I na sve ostalo. Ko hoce da zivi u zabludama, samo nek izvoli. Briga mene.

Ja

pre 7 godina

Marija

Vi ne mozete na osnovu jednog mog komentara da znate kakav je moj recnik, jer on na Vasu nesrecu, sadrzi vise od dvadesetak reci. Voleli su mene sa sve mojim recnikom, volela sam i ja, i sad imam ljubavi koliko mi treba i od koga mi treba, ne brinite Vi za mene. Seksa mogu da imam koliko hocu i s kim hocu, ali necu. Da li Vam je sad jasnije?

nišlija

pre 7 godina

Ej od kako je moj otac umro pre osam godina moja keva ima sve nabrojano gore!Pretpostavljao sam da je to u pitanju ali mi je neverovatno jer je stara ima 70+godina.Vidim kad priča sa nekim starcem ozari joj se lice a kad priča sa mnom namrgodji se samo tako,a dok je moj otac bio živ vesela,nasmejana,pozitivna...Čak šta više od kako je čula da je jedan starac što joj davao med u njeno selo(ima 90)čula da je kao napravio dete na neku i ona(keva)zapela selo pa selo.Iskreno i Ja sam je zato poslao al brate ona došla još gora!Nekad kad me iznervira sa svojom nervozom Ja joj kažem oćeš ti kupim vibrator al mi kaži koju veličinu oćeš?Il kad vidim nekog da pretura po kontejnerima Ja joj kažem da mu kupimo burek i pride jogurt i da je on opravi kad ona počne da se ljuti Ja joj kažem šta se ljutiš kad ga okupamo i obrijemo ima bude ko nov.I vidite da sam duhovit da pokušavam na razne načine da je oveselim da bude ona stara kao kad je moj otac bio živ al jok ona ludi i ludi:(

Ja

pre 7 godina

Tanja

Mozda su te zene nezadovoljne zato sto u svom zivotu nemaju ljubav, a za seks svaka moze da se snadje. Jesi razmisljala malo o tome, prostakuso?

menjajmo nesto

pre 7 godina

Nista novo. Seksualna apstinencija je vise pogubna po zensko zdravlje nego po musko. Empirijski dokazano- svuda oko mene isfrustrirane zene kojima treba samo jedna stvar- da ih neko dobro iz...

Tanja

pre 7 godina

Pa dobro, seksualna apstinencija je bolja od lošeg seksa. Ma šta ko pričao. A da utiče - utiče. Većina žena to sebi uopšte ne želi da prizna, već stalno razloge za sopstveno nezadovoljstvo pronalazi u raznim "tegobama" (bole leđa, glava, umor, pritisak, vreme...trlababalan). A u stvari nam treba dobar seks. Meni treba. To da li žene doživljavaju orgazam ili ne nema nikakve veze s ovom temom. Sam ČIN vođenja ljubavi (ili seksa) dovodi do lučenja hormona sreće, i pre orgazma. A mnoge nikad ne dožive orgazam jer - nemaju seks. Da bi se dostigao orgazam mora da se vežba, a ne kuka kako se ne doživljava i onda zbog toga nema seksa. Pa normalno da se ne doživljava, preduslov je da imaš seks da bi uopšte imao šansu da doživiš orgazam (u seksualnom činu, ne tokom masturbacije). Meni lično masturbacija ne može na duže staze da zameni seks. To je kao kad si gladan pa ubaciš u usta nešto čisto da zavaraš stomak. Evo preko puta mene sedi žena konstantno nadrkana već godinama. Najradije bih joj kazala da se bre lepo pojebe s nekim, onako kvalitetno, ali znam da bi se uvredila najstrašnije pa ćutim. Prvo me nervirala, sad mi nekako dođe žao. Vidi se bre, žene, vidi se iz aviona kad ste nehebane. Svima nam se vidi.

Sibirski tigar

pre 7 godina

Pa, pogledajte brojne razvedene žene oko sebe.

Nezadovoljne, mračne i nervozne.

Ali, drže ih u životu ženski časopisi i portali: ti si samostalna, ti si samosvesna, ti si nezavisna...

A i žene su u kapitalizmu poželjnije: pokornije su, manje spremne na rizik, nesigurnije, spremnije na podanički odnos...

29

pre 7 godina

znam jednu ekstremnu histeričnu devojku koja traži princa na belom konju,klasična udavača koja je odbila mnogo dobrih momaka jer ima svoj trip da ima pored sebe snažnog,lepog i bogatog muškarca koji ce odmah da je oženi????...devojka nije losa kao osoba,ali je iskompleksirana jer misli da je riba a realnost i nove klinke je bacaju u ocaj...zbog tog svog tripa četri godine bez dečka i nije imala sex,ponavljam četri godine...potpisujem da nedostatak seksa kod mladih zena utiče pogubno na psihu...

Aron

pre 7 godina

Utiče itekako, i to vrlo negativno. Zbog toga su i naše poprilično ifrustrirane, nervozne i agresivne jer imaju vrlo malo seksa. To jest dosta su nažalost frigidne. Recimo ti ne možeš tek tako da priđeš nekoj i nešto je pitaš odmah te gleda ljutito i nervozno. Ja sam sad skoro imao priliku da dok sam bio u jednom našem gradu da pitam jednu devojku i delovala mi je poprilično mrzovoljno i napeto. I tako mi je odgovorila na moje pitanje.

tako je kako je

pre 7 godina

Naravno da utiče na žene. Na poslu gde sam u prisustvu velikog broja žena različitih godina, lako se da naslutiti koja ima partnera a koja ne. Što je starija to je lakše precizno utvrditi da li apstinira, dok mlade devojke umeju da zadrže vedar duh iako su usamljene. Ali ove od 30-45, njihovo ponašanje vam daje i njihov seksualni život na dlanu! Zna se šta kući nemaju ove što su stalno besne,rade najviše a niko ne primećuje, kuju teorije zavere, uvek znaju gde je ko bio i šta je radio, znaju apsolutno sve što ih se ne tiče, stalno neke glavobolje i u svakoj prilici imaju neku kritiku, a kada im stvarno nije dan pate svi u bližoj okolini... A i imate i ove druge, nasmejane, spremne za šalu, šmekeri u svakoj prilici, vredne i ne traže pažnju na silu, svoje probleme čuvaju za sebe tuđe ne komentarišu. Nije baš ni sve tako crno i belo, ima i do karaktera, ali kada sa nekim provodite 8 sati dnevno, jasno je ko se i zašto ponaša na određeni način. U svakom kolektivu je ovo prilično očigledno. O muškarcima drugi put...

Ja

pre 7 godina

tako je kako je

Vidi se ko je seksualno opterecen i ko analizira seksualni zivot citavog svog kolektiva. Da ti je sve potamnan u glavi, ne bi se bavio takvim stvarima. Da si normalan, ne bi smatrao da se ceo svet vrti oko seksa i da imanje ili nemanje seksa moze da utice na neciji karakter. Ti kazes - kod nekih je do karajktera. Ja ti kazem - kod svake je do karaktera, jer nijedna zena nema problem da se snadje za seks. Ako nema seks, to je zato sto ga ne zeli, a ne zato sto ne moze da ga ima. To je glavna razlika izmedju muskaraca i zena i ono sto vas ubija u pojam. Lepse mi je da masturbiram i tu postizem efekat o kome se govori u ovom clanku. Muskarci su se za tu svrhu pokazali kao potpuno beskorisni, sorry!

Tanja

pre 7 godina

Šta vam je? Zašto mi se obraćate lično? Iznela sam svoje mišljenje, i nikoga nisam uvredila, a vaše uvrede upućene meni...govore o vama. I o tome da sam ubola u metu :)

Marija

pre 7 godina

@ja: pa obzirom kakvim se recnikom sluzite nije ni cudo sto vam fali ljubav
A samim tim I seks, jer znate, jedno bez drugog ne ide. Od pamtiveka.

magija i bajage

pre 7 godina

Mahne rukom prvom prolazniku u crnoj odeći i šeširu po ulicama Vienne ili telefonira vodoinstalateru da joj popravi mlin za srpsku kafu.

ajte

pre 7 godina

svaka žena da masturbira i da proba seks sa ženom, i sve bi bilo u redu. a u bolesnim društvima muški lekari proglašavaju žene bolesnim jer su oni pravi uzrok bolesti

Filmofil

pre 7 godina

Ovaj clanak se ne bavi zenskom psihom, vec smanjenjem nivoa odredjene vrste agresije davanjem implicitnih instrukcija delu populacije, koji je malo rezervisaniji po tom pitanju. Sad vi vizueluzujte kako. Neko je seo u vremeplov i vratio nas u viktorijansku Englesku. Tipujem da savet dolazi iz nekog od njihovih naprednih tabloida.
Ako su ljudi zdravi, relativno odmorni i u kvalitetnoj vezi oko koje su slozni sta ocekuju (ljubav, sa benefitima) seks je dobar i blagotvoran. Kad je pod moranje i obavezu ne valja, kao ni druge stvari. Ni za koga.
Svako moze da bude nervozan zbog mnogih svari, posao, deca, saobracaj, you name it. Nazivati nekog nedoje**** zato sto se mozda buni ili ljuti na nesto sasvim opravdano je jedan od najstarijih mehanizama kontrole zenske populacijw, gotovo klise. Mizoginija je cesto institucionalizovana i medju lekarima. A na sve kad zene krenu da cascavaju jedna drugu ili uzajamno popuju.
Ovo mi mal lici na ono j**** se za Dansku. Zafalilo nam poreskih obveznika.

MARIJANA

pre 7 godina

Znam ja neke imaju i muza i ljubavnika, a opet histerija, ma dajte, histerija je odvojena odavno od sexa...a znam zene i devojke bez partnera pa ne histerisu...Psiha je..posebna prica.

Killa

pre 7 godina

Realno gledano, u patrijahalnom svetu, kakav je Srbija, žene mogu da pronađu partnera za seks kada god požele. Većina može i da bira. Ovo dovodi do toga da mali broj najumešniijih muškaraca upražnjava odnose sa velikim brojem žena(svako racionalan pri izboru bira ono najbolje, a najbolji među mladim muškarcima se ne troše tek tako), tako ih ostavljajući i dalje dovoljno neiskusnim da budu prihvatljive jednog dana za ostatak nesretnika. Sve u svemu, ovakvo obilje muškaraca čini apstinencijukod žene osnovanom samo pri dobrovoljnom izboru, dok rabadžijama ostaje samo da se nadaju onim ženama koje su odlučile "da se skrase".

hola

pre 7 godina

Ovo je inace smisljena marketinska kampanja, jer ljudi sve manje upraznjavaju seks. Svedska se toliko brine za svoje gradjane, da potenciraju seks u svakoj mogucoj prilici.

serbischen banditen

pre 7 godina

да хистерија се тако лечила, да би умоболни љечници задовољили своје умоболне жеље

Ja

pre 7 godina

Da, verovatno kad bi neki anticko-grcki lekar pozeleo da "izmasira genitalije" nekoj mladjanoj devojci, proglasio bi je histericnom. I ne bile histericne u drustvu gde su bile zatvorene u kucu i potpuno obvespravljene, dok su im muzevi javno setali decake, kao da je to nesto najnormalnije. Fuj! Glupavi muskarci neka sjasu sa zena i neka sami sebi postavljaju dijagnoze. Mnoge zene uopste ne mogu da dozive orgazam, pa ne vidim kako ce kod njih redovno ponavljano nezadovoljstvo i osecaj iskoriscenosti i uskracenosti da doprinese psihickoj stabilnosti.

Ja

pre 7 godina

Marija

Vi ne mozete na osnovu jednog mog komentara da znate kakav je moj recnik, jer on na Vasu nesrecu, sadrzi vise od dvadesetak reci. Voleli su mene sa sve mojim recnikom, volela sam i ja, i sad imam ljubavi koliko mi treba i od koga mi treba, ne brinite Vi za mene. Seksa mogu da imam koliko hocu i s kim hocu, ali necu. Da li Vam je sad jasnije?

msm

pre 7 godina

pa isti rezultati su i za muškarce, ali njihova agresivnost, anksioznost, napadi smeha, opijanje i sl nije niko doveo u vezu sa manjkom seksa, jer su samo muškarci kao lekari bavili tim pitanjem i proglašavali žene histeričnim! čist seksizam! imali, nemali partnera, masturbirajte i uživajte!

apstinent

pre 7 godina

Ha-haa, meni moja i ovako ne da, a kad sam joj pokazao tekst dobio sam odgovor da za kaznu narednih mesec dana nem' tarlahanja. Jeeee........

21-godisnjak

pre 7 godina

"Neredovan seksualni zivot je stetan". Ljudi su puni predrasuda, stereotipa prema onima koji su dosli do odredjenog broja godina, a nisu imali odnos. To samo dodatno otezava situaciju za njih. Ima i onih koji su svesno bez toga, iz brojnih razloga i to je sve u redu, njihov izbor, ali najvise je onih koji bi se rado upustili DA IMAJU PRILIKU. Nebitno koji o kom polu se radi. Nekima jednostavno ne ide na tom planu i bice jako lepo ako se dogodi, ali bice lepo ako i ovako ostane. Boze moj, sta sad. Sve je moguce. Da platim, da bih se toga samo resio ili eventualno time dobio redovan seks, sigurno necu, jer to za mene nije seks, kad je devojci motiv novac da legne sa mnom, a ne zato sto sam joj privlacan i interesantan. Moze malo da te poremeti psihicki, pitas se sta ti fali, sta radis pogresno, ali to je vise do karaktera osobe. Ne ometa to zivot kod onog ko ima drugu preokupaciju i stvari koje voli i kojima moze da se posveti. Izvinjavam se na poduzem tekstu.

волим и ја наранџе но трпим

pre 7 godina

Брате мили утиче јако лоше! Шта да радим, нисам научила да одвoјим секс од љубави и ето ми сад.

Catwoman

pre 7 godina

@Tanja
Da mogu 1000 pluseva bih ti dala.I ja primecujem takve zene oko sebe,nadrndane i negativne,kazem i njima treba dobar sex,pa nekada sehisterija kod zena lecila orgazmom.

Tanja

pre 7 godina

U mom komentaru nema m od mizoginije. I ne, nisam musko. I muskarci apstinenciju tesko podnose, samo ne trpe hormonske disbalanse na mesecnom nivou kao zene, pa se lakse kontrolisu. U pitanju je cista biologija. Seks jeste blagotvoran po psihifizicko zdravlje. I to je fakat. Ne pusim, ne pijem, ne drogiram se. Imam redovne vrlo zadovoljavajuce seksualne odnose, govorim iz sopstvenog iskustva, na sedmom sam nebu posle odnosa, poletna sam, puna pozitivne energije. I ne, nije mi bas najjasnije zasto zene sebi uskracuju to zadovoljstvo a imaju partnere. Imati vezu/brak a nemati seks pokazatelj je da u odnosu nesto ne stima. Isto tako je cinjenica da se kod zena nezadovljstvo na privatnom planu prenosi I na sve ostalo. Ko hoce da zivi u zabludama, samo nek izvoli. Briga mene.

hola

pre 7 godina

Interesuje me nesto - ono zbog cega je seks zdrav, nije sam cin, vec orgazam - ako ga zena sama sebi pruza, kako uzdrzavanje od seksa moze da bude losa stvar, kad bolesno veliki broj zena ne moze da ga dozivi tokom odnosa (oko 70%), a sto 100% mogu same?

Jos jedna zena

pre 7 godina

Tanja je potpuno u pravu. Ja kada ima cesto sex sa muzem, niti imam vremena da se svadjam, ni da gledam druge zene popreko, mirna sam i zadovoljna.
Zene koje se stalno nesto svadjaju ili zameraju sa drugim zenama, koje ne mogu podneti prisustvo neke lepse od njih, ili one koje se prihvate necega npr. besomucnog svakodnevnog visesatnog vezbanja u teretani ili yoge, a nisu treneri ili uciteljice yoge, sasvim sigurno mogu da prepoznam da su to zene sa seksualnom energijom muskarca ili vecom, ali koje ne mogu ili ne smeju da se "isprazne" zbog vaspitanja, okoline itd. pa se prazne na drugima oko sebe. Slazem se sa Tanjom.

petar

pre 7 godina

srbi i opterecenost pojmom 'nepravilan' - posto sve treba da propise KPJU i to se onda zove pravilno poltronima iz medija. Zaostalost na delu.