Zašto tek kada postane kritično žene u Srbiji uđu u teretanu?

Četvrtak, 13.12.2018.

12:40

Izvor: Super žena

Zašto tek kada postane kritièno žene u Srbiji uðu u teretanu? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

27 Komentari

Sortiraj po:

Nešque

pre 5 godina

zzz, 13. decembar 2018 14:50)

Ako sve to stvarno radi, teretana joj ne treba. Samo smanji kalorije. Ali svi znamo da to nije istina, i da samo natrpate sve moguće razloge u jednu rečenicu da bi dobili trunku sažaljenja. Izvinite ako sam vas uboo tamo gde boli.

Tony Stark

pre 5 godina

Pa te iste zene dok su jos djevojke, svake subote popiju litre alkohola, a nakon toga pojedu masan burek. I tako godinama, a onda pokusavaju jesti zdravu hranu i vjezbati. Medjutim ne moze se preko noci izgubiti ono sto se godinama stvaralo. Nisam neki perfekcionista u pogledu ishrane, mogu dosta pojesti, mada ne pijem alkohol.Ali mi se gadi kad vidim koliko se pije u toku izlazaka i jede nakon pijanke. Zato drage zene, postedite nas izgovora. Komentar se ne odnosi na zene koje su se ugojile u trudnoci.

Khm

pre 5 godina

Moja zena sada ima trbysinu. Ne vezba nista a sada se lose i hrani. Inace sportski tip... zaista je bez veze. Posle cu ja da ispadnem povrsan. btw ima se vremena

u prolazu

pre 5 godina

@m naslusala, a nisi ni probala? Ja sam vezbala sa muskarcima i ni jedan los pogled ili komentar. Zezali se, pili kafu. Kad odem tamo i Bog me zaboravi. Odradimo svoje i onda krece zezanje. Sve zavisi kako se postavis. A sto se osuda tice zene su 100x okrutnije. samo pogledajte ko kako dolazi obucen na treninge. Muskarci dolaze u sorcu i beloj ili nekoj staroj majci, a zene se spremaju kao za modnu pistu. Pritom je "zenska" teretana, ima programe i manji deo za tegove; i slabo ima muskarca (2-3). Za koga se te zene tako picane i kupuju fancy opremu ako nema muskarca. I jos full sminka.

mi

pre 5 godina

zato sto se masi prodaje glupost da je teretana zdrava i neophodna za 'instagram' telo, pa su motivi pogresni. Ne mogu svi da dobiju iste rezultate u teretani. Dijeta je mnogo efektivnija od teretane za 'lepo' telo. Kada zene u godinama to shvate, onda odustanu od sporta. A sta ako vam nije prioritet da izgledate napucano?
Moje iskustvo: idite u teretanu ili na bilo kakvu aktivnost da bi ste bili srecniji i zabavili se usput. nadjite super drustvo ili dobru muziku i krenite. Take se mnogo teze odustaje. I posle par meseci, cak i ako ne izgubite kile,bice vam bolje, pomoci ce vam da se koncentrisete na poslu. Manje cete se razboljevati. Meni su teretanu 'prodale' dve babe od preko 65 ( dobile kupone za dzabe pa resile da se pojave) koje uzivaju u zumbi, iako, ruku na srce, pojma nemaju. Posle par meseci tesko vam je bez aktivnosti i sami sebe motivisete da nastavite dalje.

samo zena

pre 5 godina

Ako izuzmemo novac i decu, sta je sa mladjim devojkama? Imam drugaricu koja ide u teretanu ( trcanje) kad na slikama izgleda kako se njom nd svidja. I onda krece iznova, nemam vremena da kuvam, alkohol i slatkiši se ne izbacuju...onda krece dijeta i trcanje u teretani po 2 sata. I to onda traje 3 nedelje i sve iznova kaze imam obaveze. Druga pa uplatila članarinu isto mrzi me da ustanem, mrzi me ono. A kad ode samo hoce noge i pozadinu da vezba da poraste. I tako primera koliko hocete. Dokle kod se vezbanje i aktivnost ne shvate kao potreba (pre 100 godina, nismo sedeli nego radili fizicki) za održavanje zdravlja nista se nece menjati. Tu ukljucujem i muske gde je drug u 30 pustio stomacinu i sav se otromboljio i kaze da mu to nije bitno. I ne vidi poentu zasto insistiram na vezbanju. Mislim se kazace ti se samo za 20 godina.

Sasa

pre 5 godina

(OMG, 13. decembar 2018 13:16)

To je zato sto kruzni treninzi nisu za muskarce. Mi, koji za cilj imamo snagu i brzinu, koje se dobijaju gradnjom misicne mase, ne mozemo adekvatno da razvijemo te karakteristike putem kruznog treninga. Zato muskarci, oni koji znaju kako, cesce provode vreme dizajuci tegove u okviru nekog programa poput linearne periodizacije, jer ja tako nejefikasnije doci do misicne mase.

lovinkul

pre 5 godina

Nemamo razvijenu kulturu fizickog ali i mentalnog zdravlja. Ne treba vam teretana. Trcanje i bajs lagano uz zdravu hranu koja isto nije skupa i eto zdravlja. Za sklekove trbunjake i cucnjeve ne treba vise od pola sata dnevno a zamislite sta se desi posle 6 meseci. Samo pola sata dnevno. To ima svako.

zzz

pre 5 godina

Zato sto ne mogu da dignu glavu od dnevnih obaveza i zato sto nemaju nikakvu pomoc. Eto zato. Sve ostalo su palamudjenja. Trci s posla u Maxi, vuce kese, vuce decu, kuva, pere, pegla, radi domaci, vozi i dovozi ili jos gore - vuce decu po prevozu. E onda dodje 11 sati uvece i mrtva legne u krevet, raspadne se u 35oj i izgleda kao baba. Jadne nase zene, kad ih vidim s gomilom kesa i cegera u prevozu, onako pocepane i s podocnjacima, prva stvar koja mi prodje kroz glavu je 'zasto ova zena ne ide u teretanu'... More...

Drug Ostoja

pre 5 godina

Iz istog razloga iz kog muskarci to rade,jer smo lenji i neodgovorni. Imaju se pare za kafane,cigarete,kafe,sokove,preskupe pretplate na predrndane telefone itd. Manite me tih prica kako se nema para,deca,ovo ono.. Ako se ima vremena za kafenisanje i Zadruge,Parove,ima se i 45min. za trening,sve ostalo su izgovori!

Tek onako usput...

pre 5 godina

Pa gde vi živite kad to pitate??? Kao da je samo izgled vazan u zivotu pa hajde svi u teretanu u zagusljivu prostoriju punoj losih mirisa od znoja umesto da se apeluje za trcanje i setanje napolju ako se vec zeli aktivnost. Žena posle posla ima jos obaveza u kuci i nije joj do tih gluposti. Pametnom dosta

Djuro

pre 5 godina

@ jer nemaju para za redovan odlazak....narod jedno 90 % se ne seca kad je bio u pozoristu ili bioskopu....teretana je na poslednjem mestu...
(borivoje surdilovic, 13. decembar 2018 14:21)




Nemaju para??? Ima 100 kila, a nema para??? Svaka ima viska na sebi! Masu ih ne vadi cigaru iz usta..
Izjedu pozorište i bioskop! Izjedu i ljetovanje i teretanu...
A redovno se može vjezbati i kod kuće!!

Sad...

pre 5 godina

Mene mrzi...da se ne lazemo.
Da ne padam na nos od obaveza,oko dece i bez icije pomoci,ne zameram sebi sto me mrzi
Vozila bih bajs al ga nemam,trcim za decom,mada mi nedostaje malo sporta neki basket ili sl. Ali posle,nabavke,kuvanja,raspremanja,sto sudova,serpi,dorucak,rucak,vecera,zatezanja kreveta,skupljanje igracaka,mrva...ma kakve crne vezbe..ne mogu.

borivoje surdilovic

pre 5 godina

jer nemaju para za redovan odlazak....narod jedno 90 % se ne seca kad je bio u pozoristu ili bioskopu....teretana je na poslednjem mestu...

achitwn

pre 5 godina

Šta tada?Ja bih posavetovao sadašnje žene: posvetite se svojoj deci dok su mala, pa kad ih uzmete iz vrtića posle posla, pravac spremanje ručka, pa šetnja. To ti je fizička aktivnost, a ne fb, insta, kafe, filmovi........
(lumenarević, 13. decembar 2018 13:53)
U amrici mlade majkentrce i sa blizancimannekad. Jednostavno imaju ona kolica za trcanje sa velikim tockovima

m

pre 5 godina

Zato sto sam se naslusala boga oca o tretmanu zena u teretanama od strane muskaraca koji idu u teretanu redovno, da li je buljenje, neumesni komentari na zene koje odrzavaju formu ili neumesni komentari na zene koje tek pocinju sa teretanom prvi put. Neka hvala snacicu se.
I cinjenica jeste da npr. moja najbolja drugarica sa 2 male dece nema vremena, posao, zbrini decu, operi, opeglaj, skuvaj, ocisti, pa jedva nadje vremena jednom-dvaput mesecno da se vidi sa drugaricama, kamoli da vezba, jer inace posle svega toga nije umorna uopste i bas joj se ide u teretanu.

lumenarević

pre 5 godina

Situacija 1: imaš dobar posao, veliku platu, pa možeš da se mlatiš po teretani i 2 sata dnevno.
Situacija 2: imaš dobar posao, veliku platu, dete ili decu, plaćaš ženu da ih čuva dok se ti mlatiš na traci i radiš čučnjeve.
Situacija 3:imaš prosečnu platu, ali ipak odvojiš vreme za teretanu.
Situacija 4: imaš dete/decu, nemaš koga da ti ih čuva. Šta tada?
Ja bih posavetovao sadašnje žene: posvetite se svojoj deci dok su mala, pa kad ih uzmete iz vrtića posle posla, pravac spremanje ručka, pa šetnja. To ti je fizička aktivnost, a ne fb, insta, kafe, filmovi........

Mara

pre 5 godina

Ja znam zene, i sama sam bila jedna od njih, koje mesece i godine provode smisljajuci sta da treniraju, pa se boje da ce misice da nabilduju previse (sto je mit, to ni muskracima ne polazi za rukom preko noci ukoliko nesto ne piju), a istina je da ih zapravo mrzi, mi nemamo tu kulturu. Tesko da novac i vreme mogu da budu izgovor, jer vam ne treba novac da dzogirate, 10 meseci godisnje, koliko nam klima nasa dozvovoljava, a koliko se vremena provede na internetu. Zato je prvi korak da se suocite sa sobom, i priznate da ne trenirate da vas najverovatnije prosto mrzi.

sm23

pre 5 godina

90% zena ne zna kad je kriticno.
ukrcka se i kaže "to mi je od potodjaja" "spor mi je metabolizam"...
A onda kaže "vidi kakva je ova pikljava" a sve bi dala da izgleda tako ali čik da vezba

OMG

pre 5 godina

sa svojim muzem idem tri puta nedeljno na kruzne treninge (vec godinu i po dana). imamo preko 40 godina oboje. primetili smo da kad u nasu grupu dodje zenska osoba ona se zadrzi, dok se muskarci ne zadrzavaju uopste. jedini su moj muz i jos jedan covek stariji od nas.
u grupi ima desetak zena i dva muskarca, jer ko god dodje ne moze da izdrzi. treninzi su veoma naporni, i treba jedno mesec dana da se uhodas, ako ranije nisi vezbao, ali vredi...

zzz

pre 5 godina

Zato sto ne mogu da dignu glavu od dnevnih obaveza i zato sto nemaju nikakvu pomoc. Eto zato. Sve ostalo su palamudjenja. Trci s posla u Maxi, vuce kese, vuce decu, kuva, pere, pegla, radi domaci, vozi i dovozi ili jos gore - vuce decu po prevozu. E onda dodje 11 sati uvece i mrtva legne u krevet, raspadne se u 35oj i izgleda kao baba. Jadne nase zene, kad ih vidim s gomilom kesa i cegera u prevozu, onako pocepane i s podocnjacima, prva stvar koja mi prodje kroz glavu je 'zasto ova zena ne ide u teretanu'... More...

Mara

pre 5 godina

Ja znam zene, i sama sam bila jedna od njih, koje mesece i godine provode smisljajuci sta da treniraju, pa se boje da ce misice da nabilduju previse (sto je mit, to ni muskracima ne polazi za rukom preko noci ukoliko nesto ne piju), a istina je da ih zapravo mrzi, mi nemamo tu kulturu. Tesko da novac i vreme mogu da budu izgovor, jer vam ne treba novac da dzogirate, 10 meseci godisnje, koliko nam klima nasa dozvovoljava, a koliko se vremena provede na internetu. Zato je prvi korak da se suocite sa sobom, i priznate da ne trenirate da vas najverovatnije prosto mrzi.

u prolazu

pre 5 godina

@m naslusala, a nisi ni probala? Ja sam vezbala sa muskarcima i ni jedan los pogled ili komentar. Zezali se, pili kafu. Kad odem tamo i Bog me zaboravi. Odradimo svoje i onda krece zezanje. Sve zavisi kako se postavis. A sto se osuda tice zene su 100x okrutnije. samo pogledajte ko kako dolazi obucen na treninge. Muskarci dolaze u sorcu i beloj ili nekoj staroj majci, a zene se spremaju kao za modnu pistu. Pritom je "zenska" teretana, ima programe i manji deo za tegove; i slabo ima muskarca (2-3). Za koga se te zene tako picane i kupuju fancy opremu ako nema muskarca. I jos full sminka.

samo zena

pre 5 godina

Ako izuzmemo novac i decu, sta je sa mladjim devojkama? Imam drugaricu koja ide u teretanu ( trcanje) kad na slikama izgleda kako se njom nd svidja. I onda krece iznova, nemam vremena da kuvam, alkohol i slatkiši se ne izbacuju...onda krece dijeta i trcanje u teretani po 2 sata. I to onda traje 3 nedelje i sve iznova kaze imam obaveze. Druga pa uplatila članarinu isto mrzi me da ustanem, mrzi me ono. A kad ode samo hoce noge i pozadinu da vezba da poraste. I tako primera koliko hocete. Dokle kod se vezbanje i aktivnost ne shvate kao potreba (pre 100 godina, nismo sedeli nego radili fizicki) za održavanje zdravlja nista se nece menjati. Tu ukljucujem i muske gde je drug u 30 pustio stomacinu i sav se otromboljio i kaze da mu to nije bitno. I ne vidi poentu zasto insistiram na vezbanju. Mislim se kazace ti se samo za 20 godina.

borivoje surdilovic

pre 5 godina

jer nemaju para za redovan odlazak....narod jedno 90 % se ne seca kad je bio u pozoristu ili bioskopu....teretana je na poslednjem mestu...

Sad...

pre 5 godina

Mene mrzi...da se ne lazemo.
Da ne padam na nos od obaveza,oko dece i bez icije pomoci,ne zameram sebi sto me mrzi
Vozila bih bajs al ga nemam,trcim za decom,mada mi nedostaje malo sporta neki basket ili sl. Ali posle,nabavke,kuvanja,raspremanja,sto sudova,serpi,dorucak,rucak,vecera,zatezanja kreveta,skupljanje igracaka,mrva...ma kakve crne vezbe..ne mogu.

sm23

pre 5 godina

90% zena ne zna kad je kriticno.
ukrcka se i kaže "to mi je od potodjaja" "spor mi je metabolizam"...
A onda kaže "vidi kakva je ova pikljava" a sve bi dala da izgleda tako ali čik da vezba

m

pre 5 godina

Zato sto sam se naslusala boga oca o tretmanu zena u teretanama od strane muskaraca koji idu u teretanu redovno, da li je buljenje, neumesni komentari na zene koje odrzavaju formu ili neumesni komentari na zene koje tek pocinju sa teretanom prvi put. Neka hvala snacicu se.
I cinjenica jeste da npr. moja najbolja drugarica sa 2 male dece nema vremena, posao, zbrini decu, operi, opeglaj, skuvaj, ocisti, pa jedva nadje vremena jednom-dvaput mesecno da se vidi sa drugaricama, kamoli da vezba, jer inace posle svega toga nije umorna uopste i bas joj se ide u teretanu.

lovinkul

pre 5 godina

Nemamo razvijenu kulturu fizickog ali i mentalnog zdravlja. Ne treba vam teretana. Trcanje i bajs lagano uz zdravu hranu koja isto nije skupa i eto zdravlja. Za sklekove trbunjake i cucnjeve ne treba vise od pola sata dnevno a zamislite sta se desi posle 6 meseci. Samo pola sata dnevno. To ima svako.

mi

pre 5 godina

zato sto se masi prodaje glupost da je teretana zdrava i neophodna za 'instagram' telo, pa su motivi pogresni. Ne mogu svi da dobiju iste rezultate u teretani. Dijeta je mnogo efektivnija od teretane za 'lepo' telo. Kada zene u godinama to shvate, onda odustanu od sporta. A sta ako vam nije prioritet da izgledate napucano?
Moje iskustvo: idite u teretanu ili na bilo kakvu aktivnost da bi ste bili srecniji i zabavili se usput. nadjite super drustvo ili dobru muziku i krenite. Take se mnogo teze odustaje. I posle par meseci, cak i ako ne izgubite kile,bice vam bolje, pomoci ce vam da se koncentrisete na poslu. Manje cete se razboljevati. Meni su teretanu 'prodale' dve babe od preko 65 ( dobile kupone za dzabe pa resile da se pojave) koje uzivaju u zumbi, iako, ruku na srce, pojma nemaju. Posle par meseci tesko vam je bez aktivnosti i sami sebe motivisete da nastavite dalje.

OMG

pre 5 godina

sa svojim muzem idem tri puta nedeljno na kruzne treninge (vec godinu i po dana). imamo preko 40 godina oboje. primetili smo da kad u nasu grupu dodje zenska osoba ona se zadrzi, dok se muskarci ne zadrzavaju uopste. jedini su moj muz i jos jedan covek stariji od nas.
u grupi ima desetak zena i dva muskarca, jer ko god dodje ne moze da izdrzi. treninzi su veoma naporni, i treba jedno mesec dana da se uhodas, ako ranije nisi vezbao, ali vredi...

lumenarević

pre 5 godina

Situacija 1: imaš dobar posao, veliku platu, pa možeš da se mlatiš po teretani i 2 sata dnevno.
Situacija 2: imaš dobar posao, veliku platu, dete ili decu, plaćaš ženu da ih čuva dok se ti mlatiš na traci i radiš čučnjeve.
Situacija 3:imaš prosečnu platu, ali ipak odvojiš vreme za teretanu.
Situacija 4: imaš dete/decu, nemaš koga da ti ih čuva. Šta tada?
Ja bih posavetovao sadašnje žene: posvetite se svojoj deci dok su mala, pa kad ih uzmete iz vrtića posle posla, pravac spremanje ručka, pa šetnja. To ti je fizička aktivnost, a ne fb, insta, kafe, filmovi........

Drug Ostoja

pre 5 godina

Iz istog razloga iz kog muskarci to rade,jer smo lenji i neodgovorni. Imaju se pare za kafane,cigarete,kafe,sokove,preskupe pretplate na predrndane telefone itd. Manite me tih prica kako se nema para,deca,ovo ono.. Ako se ima vremena za kafenisanje i Zadruge,Parove,ima se i 45min. za trening,sve ostalo su izgovori!

Djuro

pre 5 godina

@ jer nemaju para za redovan odlazak....narod jedno 90 % se ne seca kad je bio u pozoristu ili bioskopu....teretana je na poslednjem mestu...
(borivoje surdilovic, 13. decembar 2018 14:21)




Nemaju para??? Ima 100 kila, a nema para??? Svaka ima viska na sebi! Masu ih ne vadi cigaru iz usta..
Izjedu pozorište i bioskop! Izjedu i ljetovanje i teretanu...
A redovno se može vjezbati i kod kuće!!

Tek onako usput...

pre 5 godina

Pa gde vi živite kad to pitate??? Kao da je samo izgled vazan u zivotu pa hajde svi u teretanu u zagusljivu prostoriju punoj losih mirisa od znoja umesto da se apeluje za trcanje i setanje napolju ako se vec zeli aktivnost. Žena posle posla ima jos obaveza u kuci i nije joj do tih gluposti. Pametnom dosta

achitwn

pre 5 godina

Šta tada?Ja bih posavetovao sadašnje žene: posvetite se svojoj deci dok su mala, pa kad ih uzmete iz vrtića posle posla, pravac spremanje ručka, pa šetnja. To ti je fizička aktivnost, a ne fb, insta, kafe, filmovi........
(lumenarević, 13. decembar 2018 13:53)
U amrici mlade majkentrce i sa blizancimannekad. Jednostavno imaju ona kolica za trcanje sa velikim tockovima

Sasa

pre 5 godina

(OMG, 13. decembar 2018 13:16)

To je zato sto kruzni treninzi nisu za muskarce. Mi, koji za cilj imamo snagu i brzinu, koje se dobijaju gradnjom misicne mase, ne mozemo adekvatno da razvijemo te karakteristike putem kruznog treninga. Zato muskarci, oni koji znaju kako, cesce provode vreme dizajuci tegove u okviru nekog programa poput linearne periodizacije, jer ja tako nejefikasnije doci do misicne mase.

Khm

pre 5 godina

Moja zena sada ima trbysinu. Ne vezba nista a sada se lose i hrani. Inace sportski tip... zaista je bez veze. Posle cu ja da ispadnem povrsan. btw ima se vremena

Tony Stark

pre 5 godina

Pa te iste zene dok su jos djevojke, svake subote popiju litre alkohola, a nakon toga pojedu masan burek. I tako godinama, a onda pokusavaju jesti zdravu hranu i vjezbati. Medjutim ne moze se preko noci izgubiti ono sto se godinama stvaralo. Nisam neki perfekcionista u pogledu ishrane, mogu dosta pojesti, mada ne pijem alkohol.Ali mi se gadi kad vidim koliko se pije u toku izlazaka i jede nakon pijanke. Zato drage zene, postedite nas izgovora. Komentar se ne odnosi na zene koje su se ugojile u trudnoci.

Nešque

pre 5 godina

zzz, 13. decembar 2018 14:50)

Ako sve to stvarno radi, teretana joj ne treba. Samo smanji kalorije. Ali svi znamo da to nije istina, i da samo natrpate sve moguće razloge u jednu rečenicu da bi dobili trunku sažaljenja. Izvinite ako sam vas uboo tamo gde boli.

Tony Stark

pre 5 godina

Pa te iste zene dok su jos djevojke, svake subote popiju litre alkohola, a nakon toga pojedu masan burek. I tako godinama, a onda pokusavaju jesti zdravu hranu i vjezbati. Medjutim ne moze se preko noci izgubiti ono sto se godinama stvaralo. Nisam neki perfekcionista u pogledu ishrane, mogu dosta pojesti, mada ne pijem alkohol.Ali mi se gadi kad vidim koliko se pije u toku izlazaka i jede nakon pijanke. Zato drage zene, postedite nas izgovora. Komentar se ne odnosi na zene koje su se ugojile u trudnoci.

Khm

pre 5 godina

Moja zena sada ima trbysinu. Ne vezba nista a sada se lose i hrani. Inace sportski tip... zaista je bez veze. Posle cu ja da ispadnem povrsan. btw ima se vremena

lumenarević

pre 5 godina

Situacija 1: imaš dobar posao, veliku platu, pa možeš da se mlatiš po teretani i 2 sata dnevno.
Situacija 2: imaš dobar posao, veliku platu, dete ili decu, plaćaš ženu da ih čuva dok se ti mlatiš na traci i radiš čučnjeve.
Situacija 3:imaš prosečnu platu, ali ipak odvojiš vreme za teretanu.
Situacija 4: imaš dete/decu, nemaš koga da ti ih čuva. Šta tada?
Ja bih posavetovao sadašnje žene: posvetite se svojoj deci dok su mala, pa kad ih uzmete iz vrtića posle posla, pravac spremanje ručka, pa šetnja. To ti je fizička aktivnost, a ne fb, insta, kafe, filmovi........

Djuro

pre 5 godina

@ jer nemaju para za redovan odlazak....narod jedno 90 % se ne seca kad je bio u pozoristu ili bioskopu....teretana je na poslednjem mestu...
(borivoje surdilovic, 13. decembar 2018 14:21)




Nemaju para??? Ima 100 kila, a nema para??? Svaka ima viska na sebi! Masu ih ne vadi cigaru iz usta..
Izjedu pozorište i bioskop! Izjedu i ljetovanje i teretanu...
A redovno se može vjezbati i kod kuće!!

Tek onako usput...

pre 5 godina

Pa gde vi živite kad to pitate??? Kao da je samo izgled vazan u zivotu pa hajde svi u teretanu u zagusljivu prostoriju punoj losih mirisa od znoja umesto da se apeluje za trcanje i setanje napolju ako se vec zeli aktivnost. Žena posle posla ima jos obaveza u kuci i nije joj do tih gluposti. Pametnom dosta

sm23

pre 5 godina

90% zena ne zna kad je kriticno.
ukrcka se i kaže "to mi je od potodjaja" "spor mi je metabolizam"...
A onda kaže "vidi kakva je ova pikljava" a sve bi dala da izgleda tako ali čik da vezba

borivoje surdilovic

pre 5 godina

jer nemaju para za redovan odlazak....narod jedno 90 % se ne seca kad je bio u pozoristu ili bioskopu....teretana je na poslednjem mestu...

m

pre 5 godina

Zato sto sam se naslusala boga oca o tretmanu zena u teretanama od strane muskaraca koji idu u teretanu redovno, da li je buljenje, neumesni komentari na zene koje odrzavaju formu ili neumesni komentari na zene koje tek pocinju sa teretanom prvi put. Neka hvala snacicu se.
I cinjenica jeste da npr. moja najbolja drugarica sa 2 male dece nema vremena, posao, zbrini decu, operi, opeglaj, skuvaj, ocisti, pa jedva nadje vremena jednom-dvaput mesecno da se vidi sa drugaricama, kamoli da vezba, jer inace posle svega toga nije umorna uopste i bas joj se ide u teretanu.

Nešque

pre 5 godina

zzz, 13. decembar 2018 14:50)

Ako sve to stvarno radi, teretana joj ne treba. Samo smanji kalorije. Ali svi znamo da to nije istina, i da samo natrpate sve moguće razloge u jednu rečenicu da bi dobili trunku sažaljenja. Izvinite ako sam vas uboo tamo gde boli.

zzz

pre 5 godina

Zato sto ne mogu da dignu glavu od dnevnih obaveza i zato sto nemaju nikakvu pomoc. Eto zato. Sve ostalo su palamudjenja. Trci s posla u Maxi, vuce kese, vuce decu, kuva, pere, pegla, radi domaci, vozi i dovozi ili jos gore - vuce decu po prevozu. E onda dodje 11 sati uvece i mrtva legne u krevet, raspadne se u 35oj i izgleda kao baba. Jadne nase zene, kad ih vidim s gomilom kesa i cegera u prevozu, onako pocepane i s podocnjacima, prva stvar koja mi prodje kroz glavu je 'zasto ova zena ne ide u teretanu'... More...

samo zena

pre 5 godina

Ako izuzmemo novac i decu, sta je sa mladjim devojkama? Imam drugaricu koja ide u teretanu ( trcanje) kad na slikama izgleda kako se njom nd svidja. I onda krece iznova, nemam vremena da kuvam, alkohol i slatkiši se ne izbacuju...onda krece dijeta i trcanje u teretani po 2 sata. I to onda traje 3 nedelje i sve iznova kaze imam obaveze. Druga pa uplatila članarinu isto mrzi me da ustanem, mrzi me ono. A kad ode samo hoce noge i pozadinu da vezba da poraste. I tako primera koliko hocete. Dokle kod se vezbanje i aktivnost ne shvate kao potreba (pre 100 godina, nismo sedeli nego radili fizicki) za održavanje zdravlja nista se nece menjati. Tu ukljucujem i muske gde je drug u 30 pustio stomacinu i sav se otromboljio i kaze da mu to nije bitno. I ne vidi poentu zasto insistiram na vezbanju. Mislim se kazace ti se samo za 20 godina.

Mara

pre 5 godina

Ja znam zene, i sama sam bila jedna od njih, koje mesece i godine provode smisljajuci sta da treniraju, pa se boje da ce misice da nabilduju previse (sto je mit, to ni muskracima ne polazi za rukom preko noci ukoliko nesto ne piju), a istina je da ih zapravo mrzi, mi nemamo tu kulturu. Tesko da novac i vreme mogu da budu izgovor, jer vam ne treba novac da dzogirate, 10 meseci godisnje, koliko nam klima nasa dozvovoljava, a koliko se vremena provede na internetu. Zato je prvi korak da se suocite sa sobom, i priznate da ne trenirate da vas najverovatnije prosto mrzi.

Drug Ostoja

pre 5 godina

Iz istog razloga iz kog muskarci to rade,jer smo lenji i neodgovorni. Imaju se pare za kafane,cigarete,kafe,sokove,preskupe pretplate na predrndane telefone itd. Manite me tih prica kako se nema para,deca,ovo ono.. Ako se ima vremena za kafenisanje i Zadruge,Parove,ima se i 45min. za trening,sve ostalo su izgovori!

Sad...

pre 5 godina

Mene mrzi...da se ne lazemo.
Da ne padam na nos od obaveza,oko dece i bez icije pomoci,ne zameram sebi sto me mrzi
Vozila bih bajs al ga nemam,trcim za decom,mada mi nedostaje malo sporta neki basket ili sl. Ali posle,nabavke,kuvanja,raspremanja,sto sudova,serpi,dorucak,rucak,vecera,zatezanja kreveta,skupljanje igracaka,mrva...ma kakve crne vezbe..ne mogu.

u prolazu

pre 5 godina

@m naslusala, a nisi ni probala? Ja sam vezbala sa muskarcima i ni jedan los pogled ili komentar. Zezali se, pili kafu. Kad odem tamo i Bog me zaboravi. Odradimo svoje i onda krece zezanje. Sve zavisi kako se postavis. A sto se osuda tice zene su 100x okrutnije. samo pogledajte ko kako dolazi obucen na treninge. Muskarci dolaze u sorcu i beloj ili nekoj staroj majci, a zene se spremaju kao za modnu pistu. Pritom je "zenska" teretana, ima programe i manji deo za tegove; i slabo ima muskarca (2-3). Za koga se te zene tako picane i kupuju fancy opremu ako nema muskarca. I jos full sminka.

achitwn

pre 5 godina

Šta tada?Ja bih posavetovao sadašnje žene: posvetite se svojoj deci dok su mala, pa kad ih uzmete iz vrtića posle posla, pravac spremanje ručka, pa šetnja. To ti je fizička aktivnost, a ne fb, insta, kafe, filmovi........
(lumenarević, 13. decembar 2018 13:53)
U amrici mlade majkentrce i sa blizancimannekad. Jednostavno imaju ona kolica za trcanje sa velikim tockovima

Sasa

pre 5 godina

(OMG, 13. decembar 2018 13:16)

To je zato sto kruzni treninzi nisu za muskarce. Mi, koji za cilj imamo snagu i brzinu, koje se dobijaju gradnjom misicne mase, ne mozemo adekvatno da razvijemo te karakteristike putem kruznog treninga. Zato muskarci, oni koji znaju kako, cesce provode vreme dizajuci tegove u okviru nekog programa poput linearne periodizacije, jer ja tako nejefikasnije doci do misicne mase.

mi

pre 5 godina

zato sto se masi prodaje glupost da je teretana zdrava i neophodna za 'instagram' telo, pa su motivi pogresni. Ne mogu svi da dobiju iste rezultate u teretani. Dijeta je mnogo efektivnija od teretane za 'lepo' telo. Kada zene u godinama to shvate, onda odustanu od sporta. A sta ako vam nije prioritet da izgledate napucano?
Moje iskustvo: idite u teretanu ili na bilo kakvu aktivnost da bi ste bili srecniji i zabavili se usput. nadjite super drustvo ili dobru muziku i krenite. Take se mnogo teze odustaje. I posle par meseci, cak i ako ne izgubite kile,bice vam bolje, pomoci ce vam da se koncentrisete na poslu. Manje cete se razboljevati. Meni su teretanu 'prodale' dve babe od preko 65 ( dobile kupone za dzabe pa resile da se pojave) koje uzivaju u zumbi, iako, ruku na srce, pojma nemaju. Posle par meseci tesko vam je bez aktivnosti i sami sebe motivisete da nastavite dalje.

lovinkul

pre 5 godina

Nemamo razvijenu kulturu fizickog ali i mentalnog zdravlja. Ne treba vam teretana. Trcanje i bajs lagano uz zdravu hranu koja isto nije skupa i eto zdravlja. Za sklekove trbunjake i cucnjeve ne treba vise od pola sata dnevno a zamislite sta se desi posle 6 meseci. Samo pola sata dnevno. To ima svako.

OMG

pre 5 godina

sa svojim muzem idem tri puta nedeljno na kruzne treninge (vec godinu i po dana). imamo preko 40 godina oboje. primetili smo da kad u nasu grupu dodje zenska osoba ona se zadrzi, dok se muskarci ne zadrzavaju uopste. jedini su moj muz i jos jedan covek stariji od nas.
u grupi ima desetak zena i dva muskarca, jer ko god dodje ne moze da izdrzi. treninzi su veoma naporni, i treba jedno mesec dana da se uhodas, ako ranije nisi vezbao, ali vredi...