Tri tipa žena koje ostaju same u životu

Četvrtak, 20.12.2018.

13:06

Izvor: super zena

Tri tipa žena koje ostaju same u životu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

Maja

pre 5 godina

Onako kako si odrastao, kakav primer su ti bili roditelji i njihov odnos, takav odnos, žene, obično ocekuju i prizeljkuju, i u svojoj kuci, iliti u svojoj porodici...E, sad, ako su imale pozitivan primer u svojoj primarnoj porodici, a naiđu na osobu koja nije iz slicnog porodicnog miljea, tu nastaje problem...Ili ako je porodica bila neskladna, kako prevazici problem i verovati da ce, bas ona, imati vise srece, u izboru partnera, od njene majke, recimo? Iz raznoraznih razloga, mnoge žene cesce izaberu samocu, i lakse je podnose, nego neizvesnost jednog partnerskog odnosa...

Dott

pre 5 godina

Mnogo razvedenih zena ostaju same, razlog znaju osećaju, ali drugacije je kad za to dobiju i potvrdu da je upravo to i razlog.
Jedan dobar broj zena jako se boji samoce i to su moram reci vecinom zene malo nizeg nivoa inteligencije, koje same sebi nisu dobro drustvo. Zbog toga one umeju imati vise brakova, pa i vise razocarenja, jer strah od samoce nagoni ih da se vezuju i spustaju svoje zacrtane kriterijume pri izboru, kako bi sto krace bile same, takvim zenama noci su duge i besane, a pravi psiholoski udarci dolaze sa bitnim datumima, kao sto su rodjendani, nova godina, Bozić, uskrs...
Medjutim svakako problem nije samo u vama, jednako je i u muskarcima, jer muskarac u dvadesetim i pedesetim bitno se razlikuju. Za muskarca u dvadesetim bitno je da mu se fizicki dopadate, dok muskarcu u pedesetim najbitnije je da mu mentalno odgovarate i imate neka podudarna interesovanja, sto je veoma tesko naci, to znate i same.
Da muskarac u pedesetim spusti svoj kriterijum u tom pogledu, dosta ce pomoci vas vedar duh koji morate nekako pribaviti i da vas pri tom ne interesuje nista oko njega, vec samo on kao bice i nista drugo. To je dobar nacin da ipak uspete u zrelom dobu steknete novog iskrenog zivotnog saputnika.
Dame,
ako sebi zelite dobro, shvatite ovo krajnje ozbiljno.

...

pre 5 godina

Ima i broj 4, a to su zene koje su odavno shvatile da sa partnerom ne mogu da funkcionisu kao sto to mogu same i tako se mnogo se prirodnije osecaju. Te su najopasnije, koje znaju da im niko ne treba.

IvanK

pre 5 godina

Evo ja imam drugaricu,druzimo se 5-6god, prelepa je, zgodna, dobra osoba, ume da se nasali, ostvarena, voli fudbal.. ali vecito joj se svide neki tunjavci koji joj trose vreme na hocu-necu igrice, i gledam kako ostaje sama godinu za godinom, i nije mi jasno da li je ona blokirana i zapravo nece nikog ozbiljno, ili je stvarno tako nesrecnog karaktera, da je bas takvi tipovi vuku za zivce

ehh

pre 5 godina

(Dejan, 21. decembar 2018 12:17)
Prosecne zene ne jure princeve vec sasvim obicne muskarce, samo da su vredni a ne lencuge.
Prosecni muskarci su ti koji bi svi lepu i zgodnu a sami to nisu. Na sve strane cujem ljude kako o devojkama govore sa neskrivenim prezirom da su "cist prosek". A i oni su i veci prosek i jos dekintosi. Sta hoce?
Toliko o modernom drustvu. Previse pornica valjda

Marijana

pre 5 godina

Ne trazi zena princa, ali svaka zena po intuiciji zna jel neki tip za nju ili nije.....neke zanemare mnogo toga i budu nesrecne...

MMM

pre 5 godina

Mozda smo svi ( mislim I na muskarce i zene) malo umorni, zbunjeni i rastrzani izmedju sopstvanih zelja i dustvenih normi, vremena potrebnog za sebe i suocavanjem sa sobom, kojeg niko dovoljno nema zbog raznih stvari posla, problema ili bilo cega treceg sto nas okupira. Umor nas cini osetljivim pomalo nervoznim i pomalo sebicnim. Radimo stvari zato sto moramo ili sto se tako ocekuje od nas. Posto smo u nekim slucajevima nemocni, neki se okrecu visim silama ili sudbini.Kada bi samo malo uspeli da se distanciramo i sagledamo, promenimo ugao gledanja da stvari I da bez obzira sto moramo radimo stvari zato sto hocemo nesto drugo da postognemo. Da to sto radimo za nekoga je stvarno nasa odluka i uzivamo u cinjenju ljudi srecnim, da ne ocekujemo reciprotitet za sve uradjeno. Da damo nekom osmeh ili zagrljaj, a ne frustaciju koju donosimo. Da razumemo nekog I stvarno nadjemo nacina da ga upoznamo i prihvatimo. Mozda ne bismo bili ovoliko besni na suprotne polove iako ponekad povredjeni. Ne kazem da sam upravu ali bolje krenuti od sebe a ne od drugih.

mrmlj

pre 5 godina

@(xcvyxcv, 20. decembar 2018 22:27)
a sta mislis da treba da urade obrazovane, lepe, zgodne devojke/zene sa "vecim polozajem u drustvu" (sta god to znacilo)?
da spuste standarde toliko da im i nepismeni, ruzni, deformisani muskarci bez ikakve perspektive budu prihvatljivi?
pa, naravno da zele nekoga slicnog i ravnopravnog sebi, kao sto i takvi muskarci zele isto.
nisu obrazovane, lepe, zgodne, uspesne osobe "problem", nego upravo one druge koje zele takvog partnera ali ga ne zasluzuju pa ne mogu ni da ga imaju i onda, umesto da probaju da nesto na sebi poprave, traze krivce u drugoj grupi.

Nije sve u parama nesto je i u novcu

pre 5 godina

@Ron hvala Bogu nasao sam normalnu devojku i batalio tu osobu, a to da sam uvredio zenski rod ja ne vidim nigde u komentaru ili su sve takve pa su se nasle (hvala Bogu nisu) Ova je srecna sto je sa mnom...@ ono sto sam htela da kazem, veruj mi previse sam pojednostavio da ne bi duzio jer bi se citalaci zaprepastili kakvih sve ima... a ja te iskreno nista ama bas nista ne razumem, komplikovanija si i od te o koju sam pisao. Pozdrav svima.

so mis

pre 5 godina

A muškarci, kakvi muškarci ostaju sami? Kod njih su krivi spoljni uticaji, a ne oni sami. Ljudsko biće, muško ili žensko ili nađe srodnu dušu, ili shvati da mu je bolje da ne 'trpi' i da ostane sam. Što je samoća sinonim za nešto negativno. Čopor se glorifikuje.

RealTalk

pre 5 godina

Devojke koje se precene imaju velike šanse da ostanu same što je čini mi se glavni razlog. Danas i prosečna devojka ima dosta opcija pogotovo u eri društvenih mreža i brzog povezivanja... tako da do nje je. Ako je ona prosek a cilja na nekog boljeg od sebe u njoj je onda problem.
One ne žele da budu realne ili spuste kriterijume, ali u isto vreme žele od momaka koji su pri vrhu spuste svoje kriterijume i budu sa njima. Momak koji je top u svakom smislu cilja istu takvu devojku jer onaj ko nudi mnogo taj i očekuje nekog sličnog sebi. Spustite se prvo na zemlju pa posle sve ide lakše.

Nikola

pre 5 godina

Ako je ženama, i posle dosta čekanja, "ništa" bolja opcija od raspoloživih muškaraca ti muškarci im imaju vrednost u minusu.
0 > -1
U tom smislu i ne zameram što su odabrale bar nulu a ne minus. Ostaje im da rade na sebi da neko drugi kome su one same bile taj minus postanu pozitivan izbor. Ili da kukaju pa možda se neki muškarac dozove pameti da poradi na sebi i ne bude više opcija u minusu. Pa da one imaju da odaberu nešto što nije baš u minusu.

Ok je i kukanje a i rad na sebi. Valjda će u 2019. biti više sreće za sve.

Kole

pre 5 godina

I jos jedan tip. Vazi i za zene i za muskarce. Bolje biti sam nego u losem drustvu. Ukoliko te partner ne postuje, omalovazava i kinji -ne valja.

... onda kada sam htela

pre 5 godina

(nastavak:)

Mada, može biti i da nisam u pravu, jer u poslednje vreme se jako često svadjamo i nismo iskreni jedno prema drugom, prećutkujemo (cenim) bitne stvari, svetimo se jedno drugom... i šta onda očekivati od toga...

Kako da žena bude zadovoljna kada zna da se muškarac ne trudi ni oko najosnovnijih stvari, kada i izgleda da mu uopšte nije stalo? Sve i da ne želi da uporedjuje, jasno joj je da mnogi drugi muškarci svoje žene tretiraju bolje, a ako to potraje... možda nastupi strah da nikada neće biti bolje i budućnost sa tom osobom se čini mračnom?

Jeste mnogo do komunikacije, verujem, ali, šta sa muškarcem koji uopšte ne želi da razgovara, koji se ponaša kao da mu je svejedno, hladan je (a sa nekim drugima je vidjan da se ponaša drugačije)...

I onda preostale samo sudbina, samo neko čudo da se desi jer takav odnos je teško preko noći promeniti, a uvek postoji strah da se eventualno može vratiti na staro, a jednoj strani u njemu ponestaje strpljenja...?

Tužno je misliti da ste u odnosu sa nekim ko vas ne voli dovoljno (ili bi voleo nekog drugog više od vas), a čini mi se da je ta osoba o kojoj pišem prečesto činila da se tako osećam, odbijala da razgovara o tome kada je bilo potrebno, ili pak govorila kako nije zainteresovsna). Sada, naknadno, nakon više godina, imam osećaj da više nije isto, ne znam koliko bi mi to objašnjenje ili razuveravanje značilo..

Izvinjavam se što odužih, ali, ima raznih sudbina ili načina. Nije svima isto...

... onda kad mi je bilo stalo

pre 5 godina

Nešque@

Ne kapiraš to dobro, rekla bih.

Akcenat je na preteranosti - od preteranog entuzijazma žene i očekivanja, muškarac se zna uplašiti i povući, posebno ako još uvek nije siguran šta planira sa njom.
Preterana negativnost i pesimizam žene, takodje mogu da unište odnos,
Nažalost, neki pogrešno baš u tome.

Ne bih rekla da je tekst toliko za ismejavanje, ljudska psihologija ne ide svima podjednako dobro i i tu je bitno iskustvo.
A možda je i bolje što ne razumeš (nisi i sam prošao kroz to pa da ti je jasno, kao nekima drugima), haha...?

Dejan

pre 5 godina

@Hm
Srecno sam ozenjen covek vec 9.godina a to me ne sprecava da vidim sta se desava oko mene i da komentarisem ponasanje zena pod uticajem feminizma i retardiranih serija tipa "seks i grad" gde se promovise nenormalno ponasanje zena koje se odrazava na nestajanje porodice i generalno ogromne drustvene probleme u odnosima zena i muskaraca.

uko

pre 5 godina

Zasto sam ja danas sama?
Nisam ni u jednoj kategoriji, cak nisam ni u kategorijama koje se pominju u komentarima.
Indikativno je da nisam bila sama ni u dvadesetim, ni u tridesetim, ali sada kada imam skoro pedeset, ne mogu nikog da nadjem :(
Sta da kazem, ni meni se ne svidjaju one dedakanje u mojim godinama (uglavnom :) )

Jasmina

pre 5 godina

Da muškarci i danas služe vojsku, gde nauče kako da budu muškarci, i da žene razvijaju svoju žensku stranu, osim što su preuzele reč u svemu, o svemu znaju sve, možda bi nas bilo manje usamljenih...

ajde

pre 5 godina

@Jasmina
Ne uci se muskarac nicemu pametnom u vojsci, u tim godinama si vec odavno izgradjena licnist. Mnogo je bolje to vreme potrositi na nesto drugo a vojsku ostaviti nekima koji zele da im to bude zivotni poziv..

... onda kada sam htela

pre 5 godina

Nije sve u parama nesto je i u novcu,@

Ok, to je jedna strana (njena), iz tvog ugla (volim da mislim da nisi nešto namerno preuveličao), a kako si se ti istovremeno ponašao, jer je za mnoge stvari u takvom odnosu potrebno dvoje. i dvoje u stvari utiču na taj odnos.

Evo, ja ću napisati da ta tvoja priča nije bezveze, da bih, eto, i ja mogla da se uklopim u taj tvoj (iako, vrlo pojednostavljen i nesveobuhvatan) okvir, jer vrlo verovatno nije sve baš bilo loše, čim si u tom odnosu ostajao (ili mu se vraćao) poprilično dugo. I da, nakon što sam izašla iz odnosa (ili više - planova za budućnost, jer je više bilo u fazonu šta će biti kada se / ako se venčanjima i počne no da živimo zajedno), možda bi mi psihijatar i pomogao, da razjasnim neke svoje i njegove postupke, da mi pomogne oko poljuljanog samopouzdanja i povremenog (doduše kratkotrajnog) straha da sam izgubila previše vremena, jer na kraju nije ispalo kako sam se nadala (ne kažem da nije bolje tako, ali, zaista smo imali čudan odnos, lišen mnogo čega što drugi, koji to imaju, uzimaju zdravo za gotovo). (Možda sam i ja preterala u ovome što sam napisala iznad, ali još jednom, taj tvoj "scenario" i nije možda potpuno nemoguć.)

I da, trenutno jesam sama i prošla sam kroz sve faze nabrojane u tekstu (od preteranog entuzijazma u početku i preteranih očekivanja, možda (u odnosu na nekoga ko je od mene možda poprilično različit i želi drugačiji odnos), do razočarenja kada (možda) nisam dobila to što sam htela...

Hm

pre 5 godina

(Dejan, 21. decembar 2018 08:21)
Jao vi sto ne mozete naci devojku ste dosadni sa svojim teorijama u kojima su vam one za sve krive. Kako nadju drugi? Moj brat ni alfa, ni pare, ni kola, ni lep pa ih uvek ima i u rezervi.
Bolje o sebi misli nego sto analiziras devojke i prorices im kao neka zlobna vestica crnu sudbinu koju zasluzuju jer tebe nisu htele. Kome treba takav baksuz?

Ron

pre 5 godina

Nije sve u parama

Pitanje je da l si ti bio i sa jednom zenom. I ona koja bi bila s tobom lepo da razmisli posle svega sto napisa o zenama.

čile

pre 5 godina

Dodao bij još jedan tip žena, a to su frigidne žene koje osećaju čak odvratnost prema muškom rodu, čak do te mere da se gade na pomisao na neki bliži kontakt da muškarcem.

Michael Clayton

pre 5 godina

Četvrti tip da se ne zanemari, a veoma je mnogo rasprostranjen, ja sam mnogo prelepa, tražim princa na belom konju, ko god me startuje ja ga ponizim, jer on nije moj nivo, onda dodje 35-40 godina i odjednom nikom više nisam ni potrebna...a lepota jeste prolazna.

Dejan

pre 5 godina

Ostanu same bas te sto pod uticajem treceg talasa feminizma sve ocekuju "princa" koji ce im ispunjavati bas sve,apsolutno sve zeljice i nebuloze dok one smatraju da je njihov dovoljan doprinos vezi samo to sto je ona "pristala" da bude tu. Na kraju kad su 30-35+ godina onda ne mora princ na konju nego je dosta i konj ali cesto je vec kasno pa setaju kucice umesto dece. Nerealna ocekivanja gde 80% (prosecnih) zena juri 10% nekakvih "princeva i alfa muzijaka" cak i kad su 35+ godina i na kraju naravno ostaju same jel muskarac od 35 gleda onu od 25,nepotrosenu i sa vecom sansom da ima zdrave potomke. Cista biologija.

ceca

pre 5 godina

... s tim sto drugi tip obicno postanes posle razvoda kad shvatis da bi ti malo negativnosti i manje poverenja prema nekome donelo bolji zivot. nisi nikad negativan od pocetka zivota, obicno te ljudska samozivost dovede do toga.

Nije sve u parama nesto je i u novcu

pre 5 godina

Imao sam slucaj sa prvim tipom zene. To nije normalno, ona je verovala u sudbinu, natprirodne okolnosti hocemo li biti zajedno, verovala je "srcu sta joj kaze", hoce li Bog dati zeleno svetlo da budemo zajedno, da se ne vidjamo cesto i tako neke slicne budalastine... Na kraju ukapirao da joj treba psihijatar a ne ja i pobegao i naravno ja sam ispao kriv sto nismo uspeli...

Giovanni

pre 5 godina

A četvrti tip su one samožive što misle da svet i mi svi ostali na njemu postojimo samo zbog njih. Ne postoji ništa drugo samo njena pravila, načini i “red”. Takve možda i nadju nekog ko to može da trpi neko vreme ali realno su same u svom svetu u kome samo one znaju “šta je red” i uglavnom su mnoooogo ljute.

DonJuan

pre 5 godina

One koje hoce iskljucivo bogatog i mocnog krmka koji su deficitna roba, a nemaju fizicke predispozicije da ga upecaju, samo to nikad ne shvate i ne spuste kriterijume cak ni u petoj deceniji.

Gary

pre 5 godina

Koja glupost ovo trece tj klasicna generalizacija - ako ste dobri i optimisticni muskarci ce vas nuzno iskoristiti za svoje potrebe.
Kao da su svi muskarci predatori...
I kao da zena mora biti bitch inace ce je nuzno iskoristiti...

dragance88

pre 5 godina

Ozenjen sam nazalost tipom pod rednim brojem 2. Savet mladim parovima,nikad ne idealizujte partnera jer onda ne vidite njega takvog kakav jeste.

xcvyxcv

pre 5 godina

Jedna jedina grupa postoji a to su one sa nerealnim standardima, i sve ih je više što su obrazovanije, većim položajem u društvu, lepše, zgodnije...svaka od njih očekuje bar slično ili više.

Katarina

pre 5 godina

Ona koja želi? Pobogu, pa ne žele sve da se udaju. Prvo se udaju najgore, zatim one koje moraju, pa one koje žele. Neudate ostanu one koje neće da se udaju. Vidimo da ovih nabrojanih ima u svakoj mojoj nabrojanoj grupi.

posmatrač

pre 5 godina

Mislim da ovde fali još i tip sebične žene (isto važi i za muškarce), koja nije spremna ni za kakav kompromis u vezi, i promenu dotadašnjeg načina života, a što je naravno neophodno ukoliko se planira ili živi život u paru sa nekim. Takve osobe imaju veliki problem da naprave bilo kakvu, pa makar i najmanju promenu u životu, i prepuste se vezi i partneru.

Aron

pre 5 godina

Postoje dva tipa žena koje ostaju same. Prvi su one koje imaju visoke standarde tipa mora da ima pare,izgled, ugled, moć, šmekerske fazone... Drugi su one koje su zatvorene , na distanci, nikom neveruju, dosta taktiziraju a mi mškarci smo vrlo direktni po tom pitanju i nemamo živaca za to. Sve ostale nađu vrlo lako.

Milivoj

pre 5 godina

Dakle, one koje imaju extremno visoko mišljenje i one koje imaju extremno nisko mišljenje o sebi su glavne kandidatkinje da ostanu same. Takvi krajnji slučajevi su sve češći i uzrokovani su odsustvom ljubavi, prema sebi, a time i prema drugima.

ehh

pre 5 godina

(Dejan, 21. decembar 2018 12:17)
Prosecne zene ne jure princeve vec sasvim obicne muskarce, samo da su vredni a ne lencuge.
Prosecni muskarci su ti koji bi svi lepu i zgodnu a sami to nisu. Na sve strane cujem ljude kako o devojkama govore sa neskrivenim prezirom da su "cist prosek". A i oni su i veci prosek i jos dekintosi. Sta hoce?
Toliko o modernom drustvu. Previse pornica valjda

ceca

pre 5 godina

... s tim sto drugi tip obicno postanes posle razvoda kad shvatis da bi ti malo negativnosti i manje poverenja prema nekome donelo bolji zivot. nisi nikad negativan od pocetka zivota, obicno te ljudska samozivost dovede do toga.

Kole

pre 5 godina

I jos jedan tip. Vazi i za zene i za muskarce. Bolje biti sam nego u losem drustvu. Ukoliko te partner ne postuje, omalovazava i kinji -ne valja.

Hm

pre 5 godina

(Dejan, 21. decembar 2018 08:21)
Jao vi sto ne mozete naci devojku ste dosadni sa svojim teorijama u kojima su vam one za sve krive. Kako nadju drugi? Moj brat ni alfa, ni pare, ni kola, ni lep pa ih uvek ima i u rezervi.
Bolje o sebi misli nego sto analiziras devojke i prorices im kao neka zlobna vestica crnu sudbinu koju zasluzuju jer tebe nisu htele. Kome treba takav baksuz?

Gary

pre 5 godina

Koja glupost ovo trece tj klasicna generalizacija - ako ste dobri i optimisticni muskarci ce vas nuzno iskoristiti za svoje potrebe.
Kao da su svi muskarci predatori...
I kao da zena mora biti bitch inace ce je nuzno iskoristiti...

Nije sve u parama nesto je i u novcu

pre 5 godina

Imao sam slucaj sa prvim tipom zene. To nije normalno, ona je verovala u sudbinu, natprirodne okolnosti hocemo li biti zajedno, verovala je "srcu sta joj kaze", hoce li Bog dati zeleno svetlo da budemo zajedno, da se ne vidjamo cesto i tako neke slicne budalastine... Na kraju ukapirao da joj treba psihijatar a ne ja i pobegao i naravno ja sam ispao kriv sto nismo uspeli...

Michael Clayton

pre 5 godina

Četvrti tip da se ne zanemari, a veoma je mnogo rasprostranjen, ja sam mnogo prelepa, tražim princa na belom konju, ko god me startuje ja ga ponizim, jer on nije moj nivo, onda dodje 35-40 godina i odjednom nikom više nisam ni potrebna...a lepota jeste prolazna.

Katarina

pre 5 godina

Ona koja želi? Pobogu, pa ne žele sve da se udaju. Prvo se udaju najgore, zatim one koje moraju, pa one koje žele. Neudate ostanu one koje neće da se udaju. Vidimo da ovih nabrojanih ima u svakoj mojoj nabrojanoj grupi.

Dejan

pre 5 godina

Ostanu same bas te sto pod uticajem treceg talasa feminizma sve ocekuju "princa" koji ce im ispunjavati bas sve,apsolutno sve zeljice i nebuloze dok one smatraju da je njihov dovoljan doprinos vezi samo to sto je ona "pristala" da bude tu. Na kraju kad su 30-35+ godina onda ne mora princ na konju nego je dosta i konj ali cesto je vec kasno pa setaju kucice umesto dece. Nerealna ocekivanja gde 80% (prosecnih) zena juri 10% nekakvih "princeva i alfa muzijaka" cak i kad su 35+ godina i na kraju naravno ostaju same jel muskarac od 35 gleda onu od 25,nepotrosenu i sa vecom sansom da ima zdrave potomke. Cista biologija.

so mis

pre 5 godina

A muškarci, kakvi muškarci ostaju sami? Kod njih su krivi spoljni uticaji, a ne oni sami. Ljudsko biće, muško ili žensko ili nađe srodnu dušu, ili shvati da mu je bolje da ne 'trpi' i da ostane sam. Što je samoća sinonim za nešto negativno. Čopor se glorifikuje.

uko

pre 5 godina

Zasto sam ja danas sama?
Nisam ni u jednoj kategoriji, cak nisam ni u kategorijama koje se pominju u komentarima.
Indikativno je da nisam bila sama ni u dvadesetim, ni u tridesetim, ali sada kada imam skoro pedeset, ne mogu nikog da nadjem :(
Sta da kazem, ni meni se ne svidjaju one dedakanje u mojim godinama (uglavnom :) )

ajde

pre 5 godina

@Jasmina
Ne uci se muskarac nicemu pametnom u vojsci, u tim godinama si vec odavno izgradjena licnist. Mnogo je bolje to vreme potrositi na nesto drugo a vojsku ostaviti nekima koji zele da im to bude zivotni poziv..

mrmlj

pre 5 godina

@(xcvyxcv, 20. decembar 2018 22:27)
a sta mislis da treba da urade obrazovane, lepe, zgodne devojke/zene sa "vecim polozajem u drustvu" (sta god to znacilo)?
da spuste standarde toliko da im i nepismeni, ruzni, deformisani muskarci bez ikakve perspektive budu prihvatljivi?
pa, naravno da zele nekoga slicnog i ravnopravnog sebi, kao sto i takvi muskarci zele isto.
nisu obrazovane, lepe, zgodne, uspesne osobe "problem", nego upravo one druge koje zele takvog partnera ali ga ne zasluzuju pa ne mogu ni da ga imaju i onda, umesto da probaju da nesto na sebi poprave, traze krivce u drugoj grupi.

IvanK

pre 5 godina

Evo ja imam drugaricu,druzimo se 5-6god, prelepa je, zgodna, dobra osoba, ume da se nasali, ostvarena, voli fudbal.. ali vecito joj se svide neki tunjavci koji joj trose vreme na hocu-necu igrice, i gledam kako ostaje sama godinu za godinom, i nije mi jasno da li je ona blokirana i zapravo nece nikog ozbiljno, ili je stvarno tako nesrecnog karaktera, da je bas takvi tipovi vuku za zivce

MMM

pre 5 godina

Mozda smo svi ( mislim I na muskarce i zene) malo umorni, zbunjeni i rastrzani izmedju sopstvanih zelja i dustvenih normi, vremena potrebnog za sebe i suocavanjem sa sobom, kojeg niko dovoljno nema zbog raznih stvari posla, problema ili bilo cega treceg sto nas okupira. Umor nas cini osetljivim pomalo nervoznim i pomalo sebicnim. Radimo stvari zato sto moramo ili sto se tako ocekuje od nas. Posto smo u nekim slucajevima nemocni, neki se okrecu visim silama ili sudbini.Kada bi samo malo uspeli da se distanciramo i sagledamo, promenimo ugao gledanja da stvari I da bez obzira sto moramo radimo stvari zato sto hocemo nesto drugo da postognemo. Da to sto radimo za nekoga je stvarno nasa odluka i uzivamo u cinjenju ljudi srecnim, da ne ocekujemo reciprotitet za sve uradjeno. Da damo nekom osmeh ili zagrljaj, a ne frustaciju koju donosimo. Da razumemo nekog I stvarno nadjemo nacina da ga upoznamo i prihvatimo. Mozda ne bismo bili ovoliko besni na suprotne polove iako ponekad povredjeni. Ne kazem da sam upravu ali bolje krenuti od sebe a ne od drugih.

Marijana

pre 5 godina

Ne trazi zena princa, ali svaka zena po intuiciji zna jel neki tip za nju ili nije.....neke zanemare mnogo toga i budu nesrecne...

Ron

pre 5 godina

Nije sve u parama

Pitanje je da l si ti bio i sa jednom zenom. I ona koja bi bila s tobom lepo da razmisli posle svega sto napisa o zenama.

Jasmina

pre 5 godina

Da muškarci i danas služe vojsku, gde nauče kako da budu muškarci, i da žene razvijaju svoju žensku stranu, osim što su preuzele reč u svemu, o svemu znaju sve, možda bi nas bilo manje usamljenih...

Giovanni

pre 5 godina

A četvrti tip su one samožive što misle da svet i mi svi ostali na njemu postojimo samo zbog njih. Ne postoji ništa drugo samo njena pravila, načini i “red”. Takve možda i nadju nekog ko to može da trpi neko vreme ali realno su same u svom svetu u kome samo one znaju “šta je red” i uglavnom su mnoooogo ljute.

posmatrač

pre 5 godina

Mislim da ovde fali još i tip sebične žene (isto važi i za muškarce), koja nije spremna ni za kakav kompromis u vezi, i promenu dotadašnjeg načina života, a što je naravno neophodno ukoliko se planira ili živi život u paru sa nekim. Takve osobe imaju veliki problem da naprave bilo kakvu, pa makar i najmanju promenu u životu, i prepuste se vezi i partneru.

...

pre 5 godina

Ima i broj 4, a to su zene koje su odavno shvatile da sa partnerom ne mogu da funkcionisu kao sto to mogu same i tako se mnogo se prirodnije osecaju. Te su najopasnije, koje znaju da im niko ne treba.

Milivoj

pre 5 godina

Dakle, one koje imaju extremno visoko mišljenje i one koje imaju extremno nisko mišljenje o sebi su glavne kandidatkinje da ostanu same. Takvi krajnji slučajevi su sve češći i uzrokovani su odsustvom ljubavi, prema sebi, a time i prema drugima.

Dejan

pre 5 godina

@Hm
Srecno sam ozenjen covek vec 9.godina a to me ne sprecava da vidim sta se desava oko mene i da komentarisem ponasanje zena pod uticajem feminizma i retardiranih serija tipa "seks i grad" gde se promovise nenormalno ponasanje zena koje se odrazava na nestajanje porodice i generalno ogromne drustvene probleme u odnosima zena i muskaraca.

čile

pre 5 godina

Dodao bij još jedan tip žena, a to su frigidne žene koje osećaju čak odvratnost prema muškom rodu, čak do te mere da se gade na pomisao na neki bliži kontakt da muškarcem.

DonJuan

pre 5 godina

One koje hoce iskljucivo bogatog i mocnog krmka koji su deficitna roba, a nemaju fizicke predispozicije da ga upecaju, samo to nikad ne shvate i ne spuste kriterijume cak ni u petoj deceniji.

dragance88

pre 5 godina

Ozenjen sam nazalost tipom pod rednim brojem 2. Savet mladim parovima,nikad ne idealizujte partnera jer onda ne vidite njega takvog kakav jeste.

Nikola

pre 5 godina

Ako je ženama, i posle dosta čekanja, "ništa" bolja opcija od raspoloživih muškaraca ti muškarci im imaju vrednost u minusu.
0 > -1
U tom smislu i ne zameram što su odabrale bar nulu a ne minus. Ostaje im da rade na sebi da neko drugi kome su one same bile taj minus postanu pozitivan izbor. Ili da kukaju pa možda se neki muškarac dozove pameti da poradi na sebi i ne bude više opcija u minusu. Pa da one imaju da odaberu nešto što nije baš u minusu.

Ok je i kukanje a i rad na sebi. Valjda će u 2019. biti više sreće za sve.

xcvyxcv

pre 5 godina

Jedna jedina grupa postoji a to su one sa nerealnim standardima, i sve ih je više što su obrazovanije, većim položajem u društvu, lepše, zgodnije...svaka od njih očekuje bar slično ili više.

RealTalk

pre 5 godina

Devojke koje se precene imaju velike šanse da ostanu same što je čini mi se glavni razlog. Danas i prosečna devojka ima dosta opcija pogotovo u eri društvenih mreža i brzog povezivanja... tako da do nje je. Ako je ona prosek a cilja na nekog boljeg od sebe u njoj je onda problem.
One ne žele da budu realne ili spuste kriterijume, ali u isto vreme žele od momaka koji su pri vrhu spuste svoje kriterijume i budu sa njima. Momak koji je top u svakom smislu cilja istu takvu devojku jer onaj ko nudi mnogo taj i očekuje nekog sličnog sebi. Spustite se prvo na zemlju pa posle sve ide lakše.

... onda kada sam htela

pre 5 godina

(nastavak:)

Mada, može biti i da nisam u pravu, jer u poslednje vreme se jako često svadjamo i nismo iskreni jedno prema drugom, prećutkujemo (cenim) bitne stvari, svetimo se jedno drugom... i šta onda očekivati od toga...

Kako da žena bude zadovoljna kada zna da se muškarac ne trudi ni oko najosnovnijih stvari, kada i izgleda da mu uopšte nije stalo? Sve i da ne želi da uporedjuje, jasno joj je da mnogi drugi muškarci svoje žene tretiraju bolje, a ako to potraje... možda nastupi strah da nikada neće biti bolje i budućnost sa tom osobom se čini mračnom?

Jeste mnogo do komunikacije, verujem, ali, šta sa muškarcem koji uopšte ne želi da razgovara, koji se ponaša kao da mu je svejedno, hladan je (a sa nekim drugima je vidjan da se ponaša drugačije)...

I onda preostale samo sudbina, samo neko čudo da se desi jer takav odnos je teško preko noći promeniti, a uvek postoji strah da se eventualno može vratiti na staro, a jednoj strani u njemu ponestaje strpljenja...?

Tužno je misliti da ste u odnosu sa nekim ko vas ne voli dovoljno (ili bi voleo nekog drugog više od vas), a čini mi se da je ta osoba o kojoj pišem prečesto činila da se tako osećam, odbijala da razgovara o tome kada je bilo potrebno, ili pak govorila kako nije zainteresovsna). Sada, naknadno, nakon više godina, imam osećaj da više nije isto, ne znam koliko bi mi to objašnjenje ili razuveravanje značilo..

Izvinjavam se što odužih, ali, ima raznih sudbina ili načina. Nije svima isto...

Aron

pre 5 godina

Postoje dva tipa žena koje ostaju same. Prvi su one koje imaju visoke standarde tipa mora da ima pare,izgled, ugled, moć, šmekerske fazone... Drugi su one koje su zatvorene , na distanci, nikom neveruju, dosta taktiziraju a mi mškarci smo vrlo direktni po tom pitanju i nemamo živaca za to. Sve ostale nađu vrlo lako.

Dott

pre 5 godina

Mnogo razvedenih zena ostaju same, razlog znaju osećaju, ali drugacije je kad za to dobiju i potvrdu da je upravo to i razlog.
Jedan dobar broj zena jako se boji samoce i to su moram reci vecinom zene malo nizeg nivoa inteligencije, koje same sebi nisu dobro drustvo. Zbog toga one umeju imati vise brakova, pa i vise razocarenja, jer strah od samoce nagoni ih da se vezuju i spustaju svoje zacrtane kriterijume pri izboru, kako bi sto krace bile same, takvim zenama noci su duge i besane, a pravi psiholoski udarci dolaze sa bitnim datumima, kao sto su rodjendani, nova godina, Bozić, uskrs...
Medjutim svakako problem nije samo u vama, jednako je i u muskarcima, jer muskarac u dvadesetim i pedesetim bitno se razlikuju. Za muskarca u dvadesetim bitno je da mu se fizicki dopadate, dok muskarcu u pedesetim najbitnije je da mu mentalno odgovarate i imate neka podudarna interesovanja, sto je veoma tesko naci, to znate i same.
Da muskarac u pedesetim spusti svoj kriterijum u tom pogledu, dosta ce pomoci vas vedar duh koji morate nekako pribaviti i da vas pri tom ne interesuje nista oko njega, vec samo on kao bice i nista drugo. To je dobar nacin da ipak uspete u zrelom dobu steknete novog iskrenog zivotnog saputnika.
Dame,
ako sebi zelite dobro, shvatite ovo krajnje ozbiljno.

Maja

pre 5 godina

Onako kako si odrastao, kakav primer su ti bili roditelji i njihov odnos, takav odnos, žene, obično ocekuju i prizeljkuju, i u svojoj kuci, iliti u svojoj porodici...E, sad, ako su imale pozitivan primer u svojoj primarnoj porodici, a naiđu na osobu koja nije iz slicnog porodicnog miljea, tu nastaje problem...Ili ako je porodica bila neskladna, kako prevazici problem i verovati da ce, bas ona, imati vise srece, u izboru partnera, od njene majke, recimo? Iz raznoraznih razloga, mnoge žene cesce izaberu samocu, i lakse je podnose, nego neizvesnost jednog partnerskog odnosa...

... onda kad mi je bilo stalo

pre 5 godina

Nešque@

Ne kapiraš to dobro, rekla bih.

Akcenat je na preteranosti - od preteranog entuzijazma žene i očekivanja, muškarac se zna uplašiti i povući, posebno ako još uvek nije siguran šta planira sa njom.
Preterana negativnost i pesimizam žene, takodje mogu da unište odnos,
Nažalost, neki pogrešno baš u tome.

Ne bih rekla da je tekst toliko za ismejavanje, ljudska psihologija ne ide svima podjednako dobro i i tu je bitno iskustvo.
A možda je i bolje što ne razumeš (nisi i sam prošao kroz to pa da ti je jasno, kao nekima drugima), haha...?

... onda kada sam htela

pre 5 godina

Nije sve u parama nesto je i u novcu,@

Ok, to je jedna strana (njena), iz tvog ugla (volim da mislim da nisi nešto namerno preuveličao), a kako si se ti istovremeno ponašao, jer je za mnoge stvari u takvom odnosu potrebno dvoje. i dvoje u stvari utiču na taj odnos.

Evo, ja ću napisati da ta tvoja priča nije bezveze, da bih, eto, i ja mogla da se uklopim u taj tvoj (iako, vrlo pojednostavljen i nesveobuhvatan) okvir, jer vrlo verovatno nije sve baš bilo loše, čim si u tom odnosu ostajao (ili mu se vraćao) poprilično dugo. I da, nakon što sam izašla iz odnosa (ili više - planova za budućnost, jer je više bilo u fazonu šta će biti kada se / ako se venčanjima i počne no da živimo zajedno), možda bi mi psihijatar i pomogao, da razjasnim neke svoje i njegove postupke, da mi pomogne oko poljuljanog samopouzdanja i povremenog (doduše kratkotrajnog) straha da sam izgubila previše vremena, jer na kraju nije ispalo kako sam se nadala (ne kažem da nije bolje tako, ali, zaista smo imali čudan odnos, lišen mnogo čega što drugi, koji to imaju, uzimaju zdravo za gotovo). (Možda sam i ja preterala u ovome što sam napisala iznad, ali još jednom, taj tvoj "scenario" i nije možda potpuno nemoguć.)

I da, trenutno jesam sama i prošla sam kroz sve faze nabrojane u tekstu (od preteranog entuzijazma u početku i preteranih očekivanja, možda (u odnosu na nekoga ko je od mene možda poprilično različit i želi drugačiji odnos), do razočarenja kada (možda) nisam dobila to što sam htela...

Nije sve u parama nesto je i u novcu

pre 5 godina

@Ron hvala Bogu nasao sam normalnu devojku i batalio tu osobu, a to da sam uvredio zenski rod ja ne vidim nigde u komentaru ili su sve takve pa su se nasle (hvala Bogu nisu) Ova je srecna sto je sa mnom...@ ono sto sam htela da kazem, veruj mi previse sam pojednostavio da ne bi duzio jer bi se citalaci zaprepastili kakvih sve ima... a ja te iskreno nista ama bas nista ne razumem, komplikovanija si i od te o koju sam pisao. Pozdrav svima.

Dejan

pre 5 godina

Ostanu same bas te sto pod uticajem treceg talasa feminizma sve ocekuju "princa" koji ce im ispunjavati bas sve,apsolutno sve zeljice i nebuloze dok one smatraju da je njihov dovoljan doprinos vezi samo to sto je ona "pristala" da bude tu. Na kraju kad su 30-35+ godina onda ne mora princ na konju nego je dosta i konj ali cesto je vec kasno pa setaju kucice umesto dece. Nerealna ocekivanja gde 80% (prosecnih) zena juri 10% nekakvih "princeva i alfa muzijaka" cak i kad su 35+ godina i na kraju naravno ostaju same jel muskarac od 35 gleda onu od 25,nepotrosenu i sa vecom sansom da ima zdrave potomke. Cista biologija.

Dejan

pre 5 godina

@Hm
Srecno sam ozenjen covek vec 9.godina a to me ne sprecava da vidim sta se desava oko mene i da komentarisem ponasanje zena pod uticajem feminizma i retardiranih serija tipa "seks i grad" gde se promovise nenormalno ponasanje zena koje se odrazava na nestajanje porodice i generalno ogromne drustvene probleme u odnosima zena i muskaraca.

Michael Clayton

pre 5 godina

Četvrti tip da se ne zanemari, a veoma je mnogo rasprostranjen, ja sam mnogo prelepa, tražim princa na belom konju, ko god me startuje ja ga ponizim, jer on nije moj nivo, onda dodje 35-40 godina i odjednom nikom više nisam ni potrebna...a lepota jeste prolazna.

čile

pre 5 godina

Dodao bij još jedan tip žena, a to su frigidne žene koje osećaju čak odvratnost prema muškom rodu, čak do te mere da se gade na pomisao na neki bliži kontakt da muškarcem.

Jasmina

pre 5 godina

Da muškarci i danas služe vojsku, gde nauče kako da budu muškarci, i da žene razvijaju svoju žensku stranu, osim što su preuzele reč u svemu, o svemu znaju sve, možda bi nas bilo manje usamljenih...

DonJuan

pre 5 godina

One koje hoce iskljucivo bogatog i mocnog krmka koji su deficitna roba, a nemaju fizicke predispozicije da ga upecaju, samo to nikad ne shvate i ne spuste kriterijume cak ni u petoj deceniji.

Giovanni

pre 5 godina

A četvrti tip su one samožive što misle da svet i mi svi ostali na njemu postojimo samo zbog njih. Ne postoji ništa drugo samo njena pravila, načini i “red”. Takve možda i nadju nekog ko to može da trpi neko vreme ali realno su same u svom svetu u kome samo one znaju “šta je red” i uglavnom su mnoooogo ljute.

RealTalk

pre 5 godina

Devojke koje se precene imaju velike šanse da ostanu same što je čini mi se glavni razlog. Danas i prosečna devojka ima dosta opcija pogotovo u eri društvenih mreža i brzog povezivanja... tako da do nje je. Ako je ona prosek a cilja na nekog boljeg od sebe u njoj je onda problem.
One ne žele da budu realne ili spuste kriterijume, ali u isto vreme žele od momaka koji su pri vrhu spuste svoje kriterijume i budu sa njima. Momak koji je top u svakom smislu cilja istu takvu devojku jer onaj ko nudi mnogo taj i očekuje nekog sličnog sebi. Spustite se prvo na zemlju pa posle sve ide lakše.

Aron

pre 5 godina

Postoje dva tipa žena koje ostaju same. Prvi su one koje imaju visoke standarde tipa mora da ima pare,izgled, ugled, moć, šmekerske fazone... Drugi su one koje su zatvorene , na distanci, nikom neveruju, dosta taktiziraju a mi mškarci smo vrlo direktni po tom pitanju i nemamo živaca za to. Sve ostale nađu vrlo lako.

Hm

pre 5 godina

(Dejan, 21. decembar 2018 08:21)
Jao vi sto ne mozete naci devojku ste dosadni sa svojim teorijama u kojima su vam one za sve krive. Kako nadju drugi? Moj brat ni alfa, ni pare, ni kola, ni lep pa ih uvek ima i u rezervi.
Bolje o sebi misli nego sto analiziras devojke i prorices im kao neka zlobna vestica crnu sudbinu koju zasluzuju jer tebe nisu htele. Kome treba takav baksuz?

Nije sve u parama nesto je i u novcu

pre 5 godina

@Ron hvala Bogu nasao sam normalnu devojku i batalio tu osobu, a to da sam uvredio zenski rod ja ne vidim nigde u komentaru ili su sve takve pa su se nasle (hvala Bogu nisu) Ova je srecna sto je sa mnom...@ ono sto sam htela da kazem, veruj mi previse sam pojednostavio da ne bi duzio jer bi se citalaci zaprepastili kakvih sve ima... a ja te iskreno nista ama bas nista ne razumem, komplikovanija si i od te o koju sam pisao. Pozdrav svima.

ehh

pre 5 godina

(Dejan, 21. decembar 2018 12:17)
Prosecne zene ne jure princeve vec sasvim obicne muskarce, samo da su vredni a ne lencuge.
Prosecni muskarci su ti koji bi svi lepu i zgodnu a sami to nisu. Na sve strane cujem ljude kako o devojkama govore sa neskrivenim prezirom da su "cist prosek". A i oni su i veci prosek i jos dekintosi. Sta hoce?
Toliko o modernom drustvu. Previse pornica valjda

ajde

pre 5 godina

@Jasmina
Ne uci se muskarac nicemu pametnom u vojsci, u tim godinama si vec odavno izgradjena licnist. Mnogo je bolje to vreme potrositi na nesto drugo a vojsku ostaviti nekima koji zele da im to bude zivotni poziv..

xcvyxcv

pre 5 godina

Jedna jedina grupa postoji a to su one sa nerealnim standardima, i sve ih je više što su obrazovanije, većim položajem u društvu, lepše, zgodnije...svaka od njih očekuje bar slično ili više.

Nije sve u parama nesto je i u novcu

pre 5 godina

Imao sam slucaj sa prvim tipom zene. To nije normalno, ona je verovala u sudbinu, natprirodne okolnosti hocemo li biti zajedno, verovala je "srcu sta joj kaze", hoce li Bog dati zeleno svetlo da budemo zajedno, da se ne vidjamo cesto i tako neke slicne budalastine... Na kraju ukapirao da joj treba psihijatar a ne ja i pobegao i naravno ja sam ispao kriv sto nismo uspeli...

Ron

pre 5 godina

Nije sve u parama

Pitanje je da l si ti bio i sa jednom zenom. I ona koja bi bila s tobom lepo da razmisli posle svega sto napisa o zenama.

Katarina

pre 5 godina

Ona koja želi? Pobogu, pa ne žele sve da se udaju. Prvo se udaju najgore, zatim one koje moraju, pa one koje žele. Neudate ostanu one koje neće da se udaju. Vidimo da ovih nabrojanih ima u svakoj mojoj nabrojanoj grupi.

mrmlj

pre 5 godina

@(xcvyxcv, 20. decembar 2018 22:27)
a sta mislis da treba da urade obrazovane, lepe, zgodne devojke/zene sa "vecim polozajem u drustvu" (sta god to znacilo)?
da spuste standarde toliko da im i nepismeni, ruzni, deformisani muskarci bez ikakve perspektive budu prihvatljivi?
pa, naravno da zele nekoga slicnog i ravnopravnog sebi, kao sto i takvi muskarci zele isto.
nisu obrazovane, lepe, zgodne, uspesne osobe "problem", nego upravo one druge koje zele takvog partnera ali ga ne zasluzuju pa ne mogu ni da ga imaju i onda, umesto da probaju da nesto na sebi poprave, traze krivce u drugoj grupi.

uko

pre 5 godina

Zasto sam ja danas sama?
Nisam ni u jednoj kategoriji, cak nisam ni u kategorijama koje se pominju u komentarima.
Indikativno je da nisam bila sama ni u dvadesetim, ni u tridesetim, ali sada kada imam skoro pedeset, ne mogu nikog da nadjem :(
Sta da kazem, ni meni se ne svidjaju one dedakanje u mojim godinama (uglavnom :) )

IvanK

pre 5 godina

Evo ja imam drugaricu,druzimo se 5-6god, prelepa je, zgodna, dobra osoba, ume da se nasali, ostvarena, voli fudbal.. ali vecito joj se svide neki tunjavci koji joj trose vreme na hocu-necu igrice, i gledam kako ostaje sama godinu za godinom, i nije mi jasno da li je ona blokirana i zapravo nece nikog ozbiljno, ili je stvarno tako nesrecnog karaktera, da je bas takvi tipovi vuku za zivce

Gary

pre 5 godina

Koja glupost ovo trece tj klasicna generalizacija - ako ste dobri i optimisticni muskarci ce vas nuzno iskoristiti za svoje potrebe.
Kao da su svi muskarci predatori...
I kao da zena mora biti bitch inace ce je nuzno iskoristiti...

Nikola

pre 5 godina

Ako je ženama, i posle dosta čekanja, "ništa" bolja opcija od raspoloživih muškaraca ti muškarci im imaju vrednost u minusu.
0 > -1
U tom smislu i ne zameram što su odabrale bar nulu a ne minus. Ostaje im da rade na sebi da neko drugi kome su one same bile taj minus postanu pozitivan izbor. Ili da kukaju pa možda se neki muškarac dozove pameti da poradi na sebi i ne bude više opcija u minusu. Pa da one imaju da odaberu nešto što nije baš u minusu.

Ok je i kukanje a i rad na sebi. Valjda će u 2019. biti više sreće za sve.

... onda kada sam htela

pre 5 godina

Nije sve u parama nesto je i u novcu,@

Ok, to je jedna strana (njena), iz tvog ugla (volim da mislim da nisi nešto namerno preuveličao), a kako si se ti istovremeno ponašao, jer je za mnoge stvari u takvom odnosu potrebno dvoje. i dvoje u stvari utiču na taj odnos.

Evo, ja ću napisati da ta tvoja priča nije bezveze, da bih, eto, i ja mogla da se uklopim u taj tvoj (iako, vrlo pojednostavljen i nesveobuhvatan) okvir, jer vrlo verovatno nije sve baš bilo loše, čim si u tom odnosu ostajao (ili mu se vraćao) poprilično dugo. I da, nakon što sam izašla iz odnosa (ili više - planova za budućnost, jer je više bilo u fazonu šta će biti kada se / ako se venčanjima i počne no da živimo zajedno), možda bi mi psihijatar i pomogao, da razjasnim neke svoje i njegove postupke, da mi pomogne oko poljuljanog samopouzdanja i povremenog (doduše kratkotrajnog) straha da sam izgubila previše vremena, jer na kraju nije ispalo kako sam se nadala (ne kažem da nije bolje tako, ali, zaista smo imali čudan odnos, lišen mnogo čega što drugi, koji to imaju, uzimaju zdravo za gotovo). (Možda sam i ja preterala u ovome što sam napisala iznad, ali još jednom, taj tvoj "scenario" i nije možda potpuno nemoguć.)

I da, trenutno jesam sama i prošla sam kroz sve faze nabrojane u tekstu (od preteranog entuzijazma u početku i preteranih očekivanja, možda (u odnosu na nekoga ko je od mene možda poprilično različit i želi drugačiji odnos), do razočarenja kada (možda) nisam dobila to što sam htela...

Marijana

pre 5 godina

Ne trazi zena princa, ali svaka zena po intuiciji zna jel neki tip za nju ili nije.....neke zanemare mnogo toga i budu nesrecne...

Dott

pre 5 godina

Mnogo razvedenih zena ostaju same, razlog znaju osećaju, ali drugacije je kad za to dobiju i potvrdu da je upravo to i razlog.
Jedan dobar broj zena jako se boji samoce i to su moram reci vecinom zene malo nizeg nivoa inteligencije, koje same sebi nisu dobro drustvo. Zbog toga one umeju imati vise brakova, pa i vise razocarenja, jer strah od samoce nagoni ih da se vezuju i spustaju svoje zacrtane kriterijume pri izboru, kako bi sto krace bile same, takvim zenama noci su duge i besane, a pravi psiholoski udarci dolaze sa bitnim datumima, kao sto su rodjendani, nova godina, Bozić, uskrs...
Medjutim svakako problem nije samo u vama, jednako je i u muskarcima, jer muskarac u dvadesetim i pedesetim bitno se razlikuju. Za muskarca u dvadesetim bitno je da mu se fizicki dopadate, dok muskarcu u pedesetim najbitnije je da mu mentalno odgovarate i imate neka podudarna interesovanja, sto je veoma tesko naci, to znate i same.
Da muskarac u pedesetim spusti svoj kriterijum u tom pogledu, dosta ce pomoci vas vedar duh koji morate nekako pribaviti i da vas pri tom ne interesuje nista oko njega, vec samo on kao bice i nista drugo. To je dobar nacin da ipak uspete u zrelom dobu steknete novog iskrenog zivotnog saputnika.
Dame,
ako sebi zelite dobro, shvatite ovo krajnje ozbiljno.

dragance88

pre 5 godina

Ozenjen sam nazalost tipom pod rednim brojem 2. Savet mladim parovima,nikad ne idealizujte partnera jer onda ne vidite njega takvog kakav jeste.

Milivoj

pre 5 godina

Dakle, one koje imaju extremno visoko mišljenje i one koje imaju extremno nisko mišljenje o sebi su glavne kandidatkinje da ostanu same. Takvi krajnji slučajevi su sve češći i uzrokovani su odsustvom ljubavi, prema sebi, a time i prema drugima.

posmatrač

pre 5 godina

Mislim da ovde fali još i tip sebične žene (isto važi i za muškarce), koja nije spremna ni za kakav kompromis u vezi, i promenu dotadašnjeg načina života, a što je naravno neophodno ukoliko se planira ili živi život u paru sa nekim. Takve osobe imaju veliki problem da naprave bilo kakvu, pa makar i najmanju promenu u životu, i prepuste se vezi i partneru.

... onda kad mi je bilo stalo

pre 5 godina

Nešque@

Ne kapiraš to dobro, rekla bih.

Akcenat je na preteranosti - od preteranog entuzijazma žene i očekivanja, muškarac se zna uplašiti i povući, posebno ako još uvek nije siguran šta planira sa njom.
Preterana negativnost i pesimizam žene, takodje mogu da unište odnos,
Nažalost, neki pogrešno baš u tome.

Ne bih rekla da je tekst toliko za ismejavanje, ljudska psihologija ne ide svima podjednako dobro i i tu je bitno iskustvo.
A možda je i bolje što ne razumeš (nisi i sam prošao kroz to pa da ti je jasno, kao nekima drugima), haha...?

ceca

pre 5 godina

... s tim sto drugi tip obicno postanes posle razvoda kad shvatis da bi ti malo negativnosti i manje poverenja prema nekome donelo bolji zivot. nisi nikad negativan od pocetka zivota, obicno te ljudska samozivost dovede do toga.

MMM

pre 5 godina

Mozda smo svi ( mislim I na muskarce i zene) malo umorni, zbunjeni i rastrzani izmedju sopstvanih zelja i dustvenih normi, vremena potrebnog za sebe i suocavanjem sa sobom, kojeg niko dovoljno nema zbog raznih stvari posla, problema ili bilo cega treceg sto nas okupira. Umor nas cini osetljivim pomalo nervoznim i pomalo sebicnim. Radimo stvari zato sto moramo ili sto se tako ocekuje od nas. Posto smo u nekim slucajevima nemocni, neki se okrecu visim silama ili sudbini.Kada bi samo malo uspeli da se distanciramo i sagledamo, promenimo ugao gledanja da stvari I da bez obzira sto moramo radimo stvari zato sto hocemo nesto drugo da postognemo. Da to sto radimo za nekoga je stvarno nasa odluka i uzivamo u cinjenju ljudi srecnim, da ne ocekujemo reciprotitet za sve uradjeno. Da damo nekom osmeh ili zagrljaj, a ne frustaciju koju donosimo. Da razumemo nekog I stvarno nadjemo nacina da ga upoznamo i prihvatimo. Mozda ne bismo bili ovoliko besni na suprotne polove iako ponekad povredjeni. Ne kazem da sam upravu ali bolje krenuti od sebe a ne od drugih.

Kole

pre 5 godina

I jos jedan tip. Vazi i za zene i za muskarce. Bolje biti sam nego u losem drustvu. Ukoliko te partner ne postuje, omalovazava i kinji -ne valja.

... onda kada sam htela

pre 5 godina

(nastavak:)

Mada, može biti i da nisam u pravu, jer u poslednje vreme se jako često svadjamo i nismo iskreni jedno prema drugom, prećutkujemo (cenim) bitne stvari, svetimo se jedno drugom... i šta onda očekivati od toga...

Kako da žena bude zadovoljna kada zna da se muškarac ne trudi ni oko najosnovnijih stvari, kada i izgleda da mu uopšte nije stalo? Sve i da ne želi da uporedjuje, jasno joj je da mnogi drugi muškarci svoje žene tretiraju bolje, a ako to potraje... možda nastupi strah da nikada neće biti bolje i budućnost sa tom osobom se čini mračnom?

Jeste mnogo do komunikacije, verujem, ali, šta sa muškarcem koji uopšte ne želi da razgovara, koji se ponaša kao da mu je svejedno, hladan je (a sa nekim drugima je vidjan da se ponaša drugačije)...

I onda preostale samo sudbina, samo neko čudo da se desi jer takav odnos je teško preko noći promeniti, a uvek postoji strah da se eventualno može vratiti na staro, a jednoj strani u njemu ponestaje strpljenja...?

Tužno je misliti da ste u odnosu sa nekim ko vas ne voli dovoljno (ili bi voleo nekog drugog više od vas), a čini mi se da je ta osoba o kojoj pišem prečesto činila da se tako osećam, odbijala da razgovara o tome kada je bilo potrebno, ili pak govorila kako nije zainteresovsna). Sada, naknadno, nakon više godina, imam osećaj da više nije isto, ne znam koliko bi mi to objašnjenje ili razuveravanje značilo..

Izvinjavam se što odužih, ali, ima raznih sudbina ili načina. Nije svima isto...

so mis

pre 5 godina

A muškarci, kakvi muškarci ostaju sami? Kod njih su krivi spoljni uticaji, a ne oni sami. Ljudsko biće, muško ili žensko ili nađe srodnu dušu, ili shvati da mu je bolje da ne 'trpi' i da ostane sam. Što je samoća sinonim za nešto negativno. Čopor se glorifikuje.

...

pre 5 godina

Ima i broj 4, a to su zene koje su odavno shvatile da sa partnerom ne mogu da funkcionisu kao sto to mogu same i tako se mnogo se prirodnije osecaju. Te su najopasnije, koje znaju da im niko ne treba.

Maja

pre 5 godina

Onako kako si odrastao, kakav primer su ti bili roditelji i njihov odnos, takav odnos, žene, obično ocekuju i prizeljkuju, i u svojoj kuci, iliti u svojoj porodici...E, sad, ako su imale pozitivan primer u svojoj primarnoj porodici, a naiđu na osobu koja nije iz slicnog porodicnog miljea, tu nastaje problem...Ili ako je porodica bila neskladna, kako prevazici problem i verovati da ce, bas ona, imati vise srece, u izboru partnera, od njene majke, recimo? Iz raznoraznih razloga, mnoge žene cesce izaberu samocu, i lakse je podnose, nego neizvesnost jednog partnerskog odnosa...