Evo koliko očeva se pretvara da spava kada čuje bebin plač

Četvrtak, 03.01.2019.

12:30

Izvor: super zena

Evo koliko oèeva se pretvara da spava kada èuje bebin plaè IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

D

pre 5 godina

Balkane moj....
Da te covek pita sto si se uopste udavala za takvog egoistu i jos uvek ste u braku? Ako si pristala na takvo nepostovanje,sto se sad zalis.

Vagica

pre 5 godina

Jedna moja drugarica koja je veoma mudra je rekla, čim rodiš dete, od prvog dana da se i tata veže za njega, kao i babe i dede, inače će posle sve biti na tebi. Tu je u pravu, one koje preuzmu sve na sebe, njih niko niti ceni, niti zna koliko rade, i svi se ponašaju kao da su deca samo njena. Deca su i od tate, takođe su i unuci od baba i deda. Ako hoće nešto lepo od te dece, treba i da im pruže, i to od prvog dana. Svaki odnos je dvosmerna ulica. Prisnost se razvija od prvog dana, i ne može da se kupi.

Milaner

pre 5 godina

Ja sam uvek ustajao nocu i hranio cerku, nosao, presvlacio. Nije mi padalo na pamet da se pretvaram.
Mi ne shvatamo ustvari koliki je napor za zenu posle porodjaja da se vrati u normalu. Ja radim, supruga ne i ne zameram joj uopste. Medjutim shvatio sam da je ipak teze biti zarobljen u kuci, izolovan, pa se tako posvecujem detetu cim dodjem sa posla, kako bi supruga malo predahnula, otisla na kafu sa drugaricama, manikir, teretanu ili ponekad cak i izasla do u sitne sate. Naporno je paziti nekog non stop i pri tom potpuno zanemariti svoj zivot. To moramo svi da shvatimo. 21 je vek, nismo islamska drzava hvala bogu.

ajoj

pre 5 godina

Ne znam zene sta da vam kazem osim da ste se lose udale, plus imate malo samopostovanja pa sve to sto pisete niste u stanju da predocite svojim muzevima. Muskarac,ako je muskarac treba da pomogne majci a ako sam ne moze - da tu pomoc plati. Ali, posto u Srbiji odavno muskaraca nema, neke od nas su morale da nadju stranca. Ja potpuno razumem sta znaci kad neko radi, posebno intelektualni posao jer ga i sama radim. I zato sam svom muzu rekla da slobodno ode da spava u drugu sobu ali da mi obezbedi pomoc, sto je i uradio. I svi srecni i zadovoljni, ja se vratila na posao (plus sada vise zaradjujem), dadilja ostala da radi kod nas. Nema baka i deka u inostranstvu a i generalno sam protiv maltretiranja svojih roditelja, nisu oni duzni da cuvaju moju decu. To nije njihov posao. Problem je sto se nasi muskarci busaju i tripuju da rade neke vazne poslove a rade za 300 evra!? Poznajem vise slucajeva gde se muz uvalio zeni u stan i na grbacu nego obrnuto. Tezak je zivot u Srbiji...

Ana

pre 5 godina

U vecini slucajeva do razvoda braka dolazi zato sto ocevi svale svu brigu oko deteta na majku. Kad zena vidi da u roditeljstvu nema partnera, nego to spada samo u opis njenog radnog mesta, onda polako nestaje ljubav.

Ja

pre 5 godina

Prvih godinu dana sam dojila dete, đipala i danju i noću. Po ceo dan oko kuće, obroka, veš, te šetnja, p nabavka, pa grčevi, pa pelene. Muž je mene izbacio iz sobe jer on pobogu radi. Pa sam se seljakala od dnevne do dečje sobe. Na kraju mi je puko film. Pošto živimo u mom stanu, rešila sam da kupim one najveće kese za đubre i spakujem sve njegovo, izbacim ispred vrata i priredim lepu dobrodošlicu. Koliko sam samo puta zamalo ugušila dete jer se onesvestim od umora dok sisa, a da ne pričam što sam se na kraju razbolela i dva meseca nisam mogla da ozdravim. Izgubila 20 kg, izgubila kosu. Ista priča kad sam se vratila na posao, on radi, a ja.. ladim? Pozdravili smo se. Kaže uskraćuješ detetu oca. Ne ja, nego ti.

Conte Leone

pre 5 godina

Ima tu raznih slucajeva, verovatno zavis od mentaliteta nacije gde su istrazivanja sprovodjena!
Kod mene konkretno je skroz suprotno!
Ja ustajem pretezno nocu, posto je na dohrani, ja hranim, ja menjam pelene. Posle posla preuzimam dete, jer je supruga “zarobljena” zbog deteta u kuci i oseca se kao u zatvoru. Naravno opet ja koji ne radim weekendom sam slobodan da se bavim detetom.
Nije mi tesko, moje je dete. A danasnje majke... zali boze progresa, jos malo pa ce roboti da nam cuvaju decu, mozda i da nam se radjaju totalno vestackom uslovima! Svaka cast na tih 9meseci i na porodjaju, velika zrtva, za posle, kako kome se zalomi!

golijat

pre 5 godina

Moj je ustajao i dalje je divan otac i suprug za primer, posle 20 godina.Hvala mu!A pravi je Balkanac , tradicionalan ali sa manirima to se nosi iz kuce. Pogledajte mu tatu i mamu pa se onda udajte!

Polinezija

pre 5 godina

Ovako - žene danas obično imaju posao, sem nekih koje neće i onih nesrećnih koje hoće, a nemaju. Obično se muškarci usele kod njih, ako ne odmah, a ono kad se rodi dete.
Dalje, žena nosi bebu u stomaku 9 meseci, za to vreme joj se troši telo i bude iscrpljena. Porođaj je još više iscrpi, i posle njega nema odmora, jer - doji, presvlači, brini o svojoj rani, bebinom pupku, navikavaj se, peri, peglaj, kuvaj, hrani se da možeš proizvoditi mleko, brini o bradavicama, sama si sebi fuj, još muž hoće seks, a i ti bi, a ne stigneš ni da se izdepiliraš ni okupaš kako treba.
Znači, ženino raspadanje traje bar godinu i po oko jednog deteta. Muškarcima je teško da se malkice potrude oko svog deteta dok su kod kuće? Hej, pa takvi ni ne zaslužuju dete! Budite sami

Marijana

pre 5 godina

Strasnji su danasnji muskarci jedva i posao otaljaju, a o tome da se u kuci za nista ne hvataju, i nista ne znaju, to je posebna prica, to i nisu muskarci kaze jedan psiholog, to vam je gost u kuci...kao neko ko je dosao tu, eto malo...ni vi ne znate zasto je tu.

K

pre 5 godina

@Mina Oni o tome ne misle, misle samo o sebi. Što ih više pustiš da budu sebični, sve će postajati gori. Ne shvataju da majka ne spava ceo dan, jer treba sve uraditi po kućo i oko bebe. Treba ih od prvog dana uključiti u sve aktivnosti, nije otac ako nije brinuo oko bebe, a i tek onda će ceniti majku. Meni je suprug stavljao bebu na dojku da sisa, pošto sam bila toliko umorna da se nisam mogla probuditi. Bez šale, zaspiš kao da se onesvestiš, i za to i služe muževi i očevi. Ne znam kako je samohranim majkama, posebno u tom prvom periodu, valjda zavisi i od bebe. Moja nije htela da spava, prva tri meseca su bila užasna.
Što se tiče idenja na posao, blago onima koji mogu otići na posao da se odmore. Jedva sam čekala da prođe porodiljsko da mogu bar malo da se odvojim jer sam mislila da ću poludeti. Ovako sam i ja srećnija, a i dete i muž pored takve mene srećni.

Nekada Bo sada Boo jer mi maznuše nik

pre 5 godina

moj muž je izašao iz spavaće, par meseci nakon rodjenja deteta. trebalo mu je da spava. shvatala sam. radio je, ja bila na porodiljskom. problem je što se nikad nije vratio. što nije shvatao koliko mi je trebala njegova podrška. sad smo se razveli. cvrc

realno

pre 5 godina

Ja sam za podelu posla.Na meni je da stvorim stan, kola jednan i druga, ustedjevinu, detetu stan, skolovanje...A zena da se angazuje malo vise oko deteta (jer kucu ima ko da spremi).Da li sam negde pogresio?

Mina

pre 5 godina

@ balkane moj
Hahahh. Identican slucaj dozivelo 99% zena. Cak i kad oboje rade uvek se on vise umorio na poslu, njegov je posao vazniji.
Za ove koji kazu da onaj ko ide na posao mora da se naspava- pa druze ti radis 8 sati na poslu. A zena je sa bebom ceo celcati dan, ako beba slabo spava onda zena ne spava celu noc a i tokom dana ne uspe da zaspi zbog bebe i ostalih kucnih poslova. Mislim moze ako ce muz da unajmi zenu da kuva, sprema kucu a ja cu spavati i dremati kad beba spava. Obicno su muski tu najobicniji sebicni skotovi. A pro po dojenja pa zene danas najcesce doje par meseci posle dohrana i flasice, cak i mleko majcino moze u flasicu pa u toku noci bilo ko moze da nahrani bebu. Ne znam da li znate ali nocno dojenje je neverovatno mucenje- beba moze da sisa tri sata , da lezi na dojci i da stalno uzima po malo i onda zena ne sme da zaspi da ne ugusi bebu.U tom smislu lakse je mleko ( majcino ili dohrana) u flasicu pa beba to brze popije. Muskarci nemaju pojma sta sve moze da krene po zlu. Ja sam se jednom onesvestila od nespavanja i iscrpljenosti- a beba je ostala pored mene na krevetu, umalo je nisam ugusila. Pocela je da place jer sam je pritisnula, a ja totalno osamucena od umora i nespavanja nisam je cula, da nije cula mama , koja je dosta u goste kod nas te nedelje, verovatno mi dete ne bi bilo zivo.

taki

pre 5 godina

Moze da se pretvara koliko hoce. Ako ga ne probudi beba, ja hocu, pa cu ga poslati da je umiri. Hteo je dete, sad nek ucestvuje u odgajanju potomstva.

Nikola

pre 5 godina

Cuj nasli opravdanje, jer moraju sutra da rade. A u slucaju kada stvarno i moraju da rade da donose novac u kucu dok zena cuva dete? To treba biti potpuno razumljivo. Sve mi se vise cini iz ovakvih trkstova kao da moderne zene hoce da sve dobijaju isto, a da muskarac takodje preuzme i sve potencijalne poslove koje bi zena radila, pa da zena uziva dok muz radi, dok bude "majka" detetu, slusa sta sve "treba" da radi itd. Ako postoji medjusobno razumevanje, ovo je ok sto je receno u tekstu. Ako ne postoji, nema te stvari koje ce muz dobro uraditi u kuci

Тијосав

pre 5 godina

Зашто само очеви? А мајке? Моја покојна госпођа је увек када беба плаче жмурила, иако је била будна, па сам ја морао сваки пут да узмем бебу у загрљај и да је љуљам и смирим. Она (госпођа) словима и бројем, никада није хтела да узме бебу!

Jocke

pre 5 godina

Nisam roditelj, za sada, ali bio bi me strah da čujem plač deteta i ne ustanem da proverim šta se dešava. Možda se dete povredilo, možda hoće da iskoči iz kreveca, možda se zagrcnulo... Zamisli detetu se dogodi nešto a ja se pravim da spavam ?! Pa ne bih do kraja života mogao da se pogledam u ogledalu! Čak i da nije ništa, trulo bi mi bilo da se pretvaram.
Što kaže moj poznanik sa strip foruma, otac troje dece, ''ja stripove čitam između uspavljivanja dece, taman jedno zaspi kad se drugo probudi! Saznaćeš šta je insomnija kad budeš imao decu.''
Kad vidim ovu statistiku, nije ni čudo što nas žene zezaju da smo mekušci i slabići.

EU Citizen

pre 5 godina

Bebe su posao majke. Moj posao je da stvorim siguran i topao dom i budućnost i budem "poslednja instanca autoriteta" :) Pokazalo se kao uspešan model u mom životu, a koliko vidim po deci ultraliberalnih degenerika koji su postali javna napast, nisam siguran da levičarski modeli rade, to jest, siguran sam da ne rade, jer su moji drugari tako vaspitami u doba kada je to još bila avangarda ograničena na levičarske (pseudo) intelektualce a ne toksična dogma koja se ponegde. i silom zakona nameće, uglavnom su disfunlcionalni. ljudi sa disfunkcionalnim porodicama ako ih uopšte imaju.

Brigate Rosse

pre 5 godina

Koliko sam puta samo ustao da u 3h ujutru napravim plazme i mleka...a kuhinja nikad dalje,a mleko nikad da provri, a najgore zimi kad stojis pored sporeta, a zima jer se grejanje nocu gasi....pa se rasanis,a ustajes u 5h na posao....
Ali ni to ne traje vecno.Posle odrastu pa vam krivo sto im ne trebate.
Sve je to zivot.Zivite ga.Morate se malo iscimati.

Veljoni

pre 5 godina

Dok ja na primer bolje cujem bebu nego majka i dizem se momentalno i kad treba i kad ne treba! Gledajući ovo istraživanje, biće da sa mnom nesto nije kako treba:)

jeja

pre 5 godina

Moj suprug mi u svemu pomaže kao i ja njemu. Nismo nikada brojali ko je koliko puta ustao i nosao bebu ali smo se oboje maksimalno trudili i bili angažovani oko noćnog nosanja bebe ali i oko podmirivanja dnevnih potreba naše princeze! Najlepše i najzdravije se deca razvijaju uz pažnju i nežnost oba roditelja!

Balkane moj...

pre 5 godina

Kod mene je bilo uobicajeno, balkanski. Ustajala sam samo ja jer je on mrtav umoran,on radi i mora da se naspava. I nakon posla mora da ode u kafanu. A 2x sedmicno u teretanu.Da se opusti da ne poludi.Njegov posao je jako vazan,najvazniji od svih poslova svih ljudi u Suncevom sistemu a od istog zavisimo mi svi,stan,auto,sira i uza familija i sve buduce generacije u univerzumu...i tako.
Oh,da...da ne zaboravim,i tada kao i sada, i ja imam posao i radim ali to je stvarno "nevazno".

Mirko

pre 5 godina

Uzivao sam svaki put kad su me naši blizanci svojim plačem dozivali da im noću spremim “mlekce”. Kad se neko voli, ništa nije teško.

Podrska Ivanu Ivanovicu

pre 5 godina

Sinoc ulazim u sobu, beba stoji drzi se za ivicu kreveca, place ali ne preglasno, a mama mu hrce ko pijani stokilas, da nisam video svojim ocima ne bih verovao da zena od 50 kila moze tako da zvuci... Inace ima jako tvrd san tako da je nocno budjenje moj deo posla, ali ne bunim se, pusti me da joj skuvam kafu ujutro, spremim dorucak i operem sudove, tako da je sve OK.

Bane

pre 5 godina

Pa sta znam, ja sam svojevremeno preuzeo sve obaveze oko bebe ravnopravno sa majkom. Jednako ustajao nocu, cak mozda i vise od majke, pripremao dohranu i sve po redu...recimo nasu bebu kupao sam samo ja. Supruga je kupala samo kada ja poslovno otputujem i to okupi citavu svitu, svoju sestru, moju sestru....tako da njih tri zene od koje su dve majke nisu tako lako mogle da odmene mene kao oca.
Al meni to nije padalo tesko, cak naprotiv ja svoju princezu toliko volim da sam ja ustajao nocu jer se pozelim da je drzim u narucju....ja spavam par sati pa se probudim iako ne place, pa izvirim preko supruginog ramena samo da je vidim kako spava, pomislim "dusa tatina" i onda mogu da nastavim a ako zaplace skacem kao oprljen da je uzmem...

konzul

pre 5 godina

Znao sam da ustajem na svaka 2-3 sata, hranim je i da mi spava na grudima... Nikad umorniji nisam bio, ali nikad i srecniji. Ima oceva koji podju da spavaju u drugu sobu kad beba zaplace. Dok ja, ja sam uzivao da zaspe kod mene.

Madjo

pre 5 godina

Žena je obično na porodiljskom odsustvu u tom periodu, a muškarac najčešće ujutru mora rano da ustane i ide na posao. Muškarac takođe ne može da doji, pa je logično da će žena ustati da nahrani bebu u tom slučaju. Nema šta da se bilo ko tu pretvara, stvar je praktične prirode. Jedino ukoliko žena ujutru takođe ide na posao i ukoliko ne doji, onda obaveza može da ide na ravne časti. Ako muškarac ne radi, a žena da, što je ređa situacija u periodu dojenja, onda on treba da ustane kad beba zaplače. Bitno je da se oni dvoje dogovore i funkcionišu kao tim, na obostrano zadovoljstvo. Eto vikendom on može definitivno da preuzme glavnu ulogu. Nisam pristalica ovakvih tekstova gde se muškarci a priori prikazuju kao negativci. Svedoci smo situacija gde u poslednje vreme sve veći broj žena zloupotrebljava to negativno generalizovanje muškaraca, kako bi prikrile sopstvene mane, a pre svega se tu misli na sebičnost, lenjost, nezalaganje, odlaganje i preskakanje obaveza i sl. Uglavnom, treba podjednako zasukati rukave, podeliti obaveze na način da lakše padne i jednom i drugom da ih obave i ne tražiti krivce u drugima, već u sebi. Tako se sprečavaju neki češći i dublji konflikti. P.S. Manje skitnje, više rada!

wwwalex

pre 5 godina

Zavisi od toga dali oba roditelja rade. Ko neradi trebalo bi da u vecini slucajeva ustane. Ako oba raditelja rade, mozda najbolje resenje je da jedan dan jedan roditelj ustaje, drugi dan drugi ili na smenu do ponoci i od ponoci ili nesto slicno.. uglavnom ako oboje rade jedino je fer da dele tu duznost..

kate

pre 5 godina

oko prvog deteta je ustajao, drugog manje a trece posle deset godina braka nije zeleo.bio je pun sebe na radnom mestu prepunom jeftinog zenskog mesa, bavio se politikom

Smuleco

pre 5 godina

Drž'o ja oči zatvorene, i pravio se da spavam, ali me žena uvek "nežno" prodrmala i "probudila", da zajedno smirujemo našu malecku ćeru:)....
Ma šalim se, uvek sam skakao "kao opečen", kada čujem da plače, ali ne kažem, da ne bi u suprotnom bilo, kako sam na početku naveo:)

Mik

pre 5 godina

Ima raznih ljudi. Supruga i ja smo delili nocna ustajanja, osim prvih par meseci kada smo ustajali oboje :)... Sve to brzo prodje, a onda je ona pocela da birka koga ce - tatu ili mamu... ljudi su sve sebicniji, to stoji. Ali lepse je deliti.

Balkane moj...

pre 5 godina

Kod mene je bilo uobicajeno, balkanski. Ustajala sam samo ja jer je on mrtav umoran,on radi i mora da se naspava. I nakon posla mora da ode u kafanu. A 2x sedmicno u teretanu.Da se opusti da ne poludi.Njegov posao je jako vazan,najvazniji od svih poslova svih ljudi u Suncevom sistemu a od istog zavisimo mi svi,stan,auto,sira i uza familija i sve buduce generacije u univerzumu...i tako.
Oh,da...da ne zaboravim,i tada kao i sada, i ja imam posao i radim ali to je stvarno "nevazno".

Bane

pre 5 godina

Pa sta znam, ja sam svojevremeno preuzeo sve obaveze oko bebe ravnopravno sa majkom. Jednako ustajao nocu, cak mozda i vise od majke, pripremao dohranu i sve po redu...recimo nasu bebu kupao sam samo ja. Supruga je kupala samo kada ja poslovno otputujem i to okupi citavu svitu, svoju sestru, moju sestru....tako da njih tri zene od koje su dve majke nisu tako lako mogle da odmene mene kao oca.
Al meni to nije padalo tesko, cak naprotiv ja svoju princezu toliko volim da sam ja ustajao nocu jer se pozelim da je drzim u narucju....ja spavam par sati pa se probudim iako ne place, pa izvirim preko supruginog ramena samo da je vidim kako spava, pomislim "dusa tatina" i onda mogu da nastavim a ako zaplace skacem kao oprljen da je uzmem...

Polinezija

pre 5 godina

Ovako - žene danas obično imaju posao, sem nekih koje neće i onih nesrećnih koje hoće, a nemaju. Obično se muškarci usele kod njih, ako ne odmah, a ono kad se rodi dete.
Dalje, žena nosi bebu u stomaku 9 meseci, za to vreme joj se troši telo i bude iscrpljena. Porođaj je još više iscrpi, i posle njega nema odmora, jer - doji, presvlači, brini o svojoj rani, bebinom pupku, navikavaj se, peri, peglaj, kuvaj, hrani se da možeš proizvoditi mleko, brini o bradavicama, sama si sebi fuj, još muž hoće seks, a i ti bi, a ne stigneš ni da se izdepiliraš ni okupaš kako treba.
Znači, ženino raspadanje traje bar godinu i po oko jednog deteta. Muškarcima je teško da se malkice potrude oko svog deteta dok su kod kuće? Hej, pa takvi ni ne zaslužuju dete! Budite sami

Mina

pre 5 godina

@ balkane moj
Hahahh. Identican slucaj dozivelo 99% zena. Cak i kad oboje rade uvek se on vise umorio na poslu, njegov je posao vazniji.
Za ove koji kazu da onaj ko ide na posao mora da se naspava- pa druze ti radis 8 sati na poslu. A zena je sa bebom ceo celcati dan, ako beba slabo spava onda zena ne spava celu noc a i tokom dana ne uspe da zaspi zbog bebe i ostalih kucnih poslova. Mislim moze ako ce muz da unajmi zenu da kuva, sprema kucu a ja cu spavati i dremati kad beba spava. Obicno su muski tu najobicniji sebicni skotovi. A pro po dojenja pa zene danas najcesce doje par meseci posle dohrana i flasice, cak i mleko majcino moze u flasicu pa u toku noci bilo ko moze da nahrani bebu. Ne znam da li znate ali nocno dojenje je neverovatno mucenje- beba moze da sisa tri sata , da lezi na dojci i da stalno uzima po malo i onda zena ne sme da zaspi da ne ugusi bebu.U tom smislu lakse je mleko ( majcino ili dohrana) u flasicu pa beba to brze popije. Muskarci nemaju pojma sta sve moze da krene po zlu. Ja sam se jednom onesvestila od nespavanja i iscrpljenosti- a beba je ostala pored mene na krevetu, umalo je nisam ugusila. Pocela je da place jer sam je pritisnula, a ja totalno osamucena od umora i nespavanja nisam je cula, da nije cula mama , koja je dosta u goste kod nas te nedelje, verovatno mi dete ne bi bilo zivo.

Brigate Rosse

pre 5 godina

Koliko sam puta samo ustao da u 3h ujutru napravim plazme i mleka...a kuhinja nikad dalje,a mleko nikad da provri, a najgore zimi kad stojis pored sporeta, a zima jer se grejanje nocu gasi....pa se rasanis,a ustajes u 5h na posao....
Ali ni to ne traje vecno.Posle odrastu pa vam krivo sto im ne trebate.
Sve je to zivot.Zivite ga.Morate se malo iscimati.

Milaner

pre 5 godina

Ja sam uvek ustajao nocu i hranio cerku, nosao, presvlacio. Nije mi padalo na pamet da se pretvaram.
Mi ne shvatamo ustvari koliki je napor za zenu posle porodjaja da se vrati u normalu. Ja radim, supruga ne i ne zameram joj uopste. Medjutim shvatio sam da je ipak teze biti zarobljen u kuci, izolovan, pa se tako posvecujem detetu cim dodjem sa posla, kako bi supruga malo predahnula, otisla na kafu sa drugaricama, manikir, teretanu ili ponekad cak i izasla do u sitne sate. Naporno je paziti nekog non stop i pri tom potpuno zanemariti svoj zivot. To moramo svi da shvatimo. 21 je vek, nismo islamska drzava hvala bogu.

taki

pre 5 godina

Moze da se pretvara koliko hoce. Ako ga ne probudi beba, ja hocu, pa cu ga poslati da je umiri. Hteo je dete, sad nek ucestvuje u odgajanju potomstva.

Jocke

pre 5 godina

Nisam roditelj, za sada, ali bio bi me strah da čujem plač deteta i ne ustanem da proverim šta se dešava. Možda se dete povredilo, možda hoće da iskoči iz kreveca, možda se zagrcnulo... Zamisli detetu se dogodi nešto a ja se pravim da spavam ?! Pa ne bih do kraja života mogao da se pogledam u ogledalu! Čak i da nije ništa, trulo bi mi bilo da se pretvaram.
Što kaže moj poznanik sa strip foruma, otac troje dece, ''ja stripove čitam između uspavljivanja dece, taman jedno zaspi kad se drugo probudi! Saznaćeš šta je insomnija kad budeš imao decu.''
Kad vidim ovu statistiku, nije ni čudo što nas žene zezaju da smo mekušci i slabići.

Ja

pre 5 godina

Prvih godinu dana sam dojila dete, đipala i danju i noću. Po ceo dan oko kuće, obroka, veš, te šetnja, p nabavka, pa grčevi, pa pelene. Muž je mene izbacio iz sobe jer on pobogu radi. Pa sam se seljakala od dnevne do dečje sobe. Na kraju mi je puko film. Pošto živimo u mom stanu, rešila sam da kupim one najveće kese za đubre i spakujem sve njegovo, izbacim ispred vrata i priredim lepu dobrodošlicu. Koliko sam samo puta zamalo ugušila dete jer se onesvestim od umora dok sisa, a da ne pričam što sam se na kraju razbolela i dva meseca nisam mogla da ozdravim. Izgubila 20 kg, izgubila kosu. Ista priča kad sam se vratila na posao, on radi, a ja.. ladim? Pozdravili smo se. Kaže uskraćuješ detetu oca. Ne ja, nego ti.

konzul

pre 5 godina

Znao sam da ustajem na svaka 2-3 sata, hranim je i da mi spava na grudima... Nikad umorniji nisam bio, ali nikad i srecniji. Ima oceva koji podju da spavaju u drugu sobu kad beba zaplace. Dok ja, ja sam uzivao da zaspe kod mene.

Nekada Bo sada Boo jer mi maznuše nik

pre 5 godina

moj muž je izašao iz spavaće, par meseci nakon rodjenja deteta. trebalo mu je da spava. shvatala sam. radio je, ja bila na porodiljskom. problem je što se nikad nije vratio. što nije shvatao koliko mi je trebala njegova podrška. sad smo se razveli. cvrc

kate

pre 5 godina

oko prvog deteta je ustajao, drugog manje a trece posle deset godina braka nije zeleo.bio je pun sebe na radnom mestu prepunom jeftinog zenskog mesa, bavio se politikom

Ana

pre 5 godina

U vecini slucajeva do razvoda braka dolazi zato sto ocevi svale svu brigu oko deteta na majku. Kad zena vidi da u roditeljstvu nema partnera, nego to spada samo u opis njenog radnog mesta, onda polako nestaje ljubav.

jeja

pre 5 godina

Moj suprug mi u svemu pomaže kao i ja njemu. Nismo nikada brojali ko je koliko puta ustao i nosao bebu ali smo se oboje maksimalno trudili i bili angažovani oko noćnog nosanja bebe ali i oko podmirivanja dnevnih potreba naše princeze! Najlepše i najzdravije se deca razvijaju uz pažnju i nežnost oba roditelja!

Marijana

pre 5 godina

Strasnji su danasnji muskarci jedva i posao otaljaju, a o tome da se u kuci za nista ne hvataju, i nista ne znaju, to je posebna prica, to i nisu muskarci kaze jedan psiholog, to vam je gost u kuci...kao neko ko je dosao tu, eto malo...ni vi ne znate zasto je tu.

Vagica

pre 5 godina

Jedna moja drugarica koja je veoma mudra je rekla, čim rodiš dete, od prvog dana da se i tata veže za njega, kao i babe i dede, inače će posle sve biti na tebi. Tu je u pravu, one koje preuzmu sve na sebe, njih niko niti ceni, niti zna koliko rade, i svi se ponašaju kao da su deca samo njena. Deca su i od tate, takođe su i unuci od baba i deda. Ako hoće nešto lepo od te dece, treba i da im pruže, i to od prvog dana. Svaki odnos je dvosmerna ulica. Prisnost se razvija od prvog dana, i ne može da se kupi.

Podrska Ivanu Ivanovicu

pre 5 godina

Sinoc ulazim u sobu, beba stoji drzi se za ivicu kreveca, place ali ne preglasno, a mama mu hrce ko pijani stokilas, da nisam video svojim ocima ne bih verovao da zena od 50 kila moze tako da zvuci... Inace ima jako tvrd san tako da je nocno budjenje moj deo posla, ali ne bunim se, pusti me da joj skuvam kafu ujutro, spremim dorucak i operem sudove, tako da je sve OK.

Mirko

pre 5 godina

Uzivao sam svaki put kad su me naši blizanci svojim plačem dozivali da im noću spremim “mlekce”. Kad se neko voli, ništa nije teško.

ajoj

pre 5 godina

Ne znam zene sta da vam kazem osim da ste se lose udale, plus imate malo samopostovanja pa sve to sto pisete niste u stanju da predocite svojim muzevima. Muskarac,ako je muskarac treba da pomogne majci a ako sam ne moze - da tu pomoc plati. Ali, posto u Srbiji odavno muskaraca nema, neke od nas su morale da nadju stranca. Ja potpuno razumem sta znaci kad neko radi, posebno intelektualni posao jer ga i sama radim. I zato sam svom muzu rekla da slobodno ode da spava u drugu sobu ali da mi obezbedi pomoc, sto je i uradio. I svi srecni i zadovoljni, ja se vratila na posao (plus sada vise zaradjujem), dadilja ostala da radi kod nas. Nema baka i deka u inostranstvu a i generalno sam protiv maltretiranja svojih roditelja, nisu oni duzni da cuvaju moju decu. To nije njihov posao. Problem je sto se nasi muskarci busaju i tripuju da rade neke vazne poslove a rade za 300 evra!? Poznajem vise slucajeva gde se muz uvalio zeni u stan i na grbacu nego obrnuto. Tezak je zivot u Srbiji...

Mik

pre 5 godina

Ima raznih ljudi. Supruga i ja smo delili nocna ustajanja, osim prvih par meseci kada smo ustajali oboje :)... Sve to brzo prodje, a onda je ona pocela da birka koga ce - tatu ili mamu... ljudi su sve sebicniji, to stoji. Ali lepse je deliti.

K

pre 5 godina

@Mina Oni o tome ne misle, misle samo o sebi. Što ih više pustiš da budu sebični, sve će postajati gori. Ne shvataju da majka ne spava ceo dan, jer treba sve uraditi po kućo i oko bebe. Treba ih od prvog dana uključiti u sve aktivnosti, nije otac ako nije brinuo oko bebe, a i tek onda će ceniti majku. Meni je suprug stavljao bebu na dojku da sisa, pošto sam bila toliko umorna da se nisam mogla probuditi. Bez šale, zaspiš kao da se onesvestiš, i za to i služe muževi i očevi. Ne znam kako je samohranim majkama, posebno u tom prvom periodu, valjda zavisi i od bebe. Moja nije htela da spava, prva tri meseca su bila užasna.
Što se tiče idenja na posao, blago onima koji mogu otići na posao da se odmore. Jedva sam čekala da prođe porodiljsko da mogu bar malo da se odvojim jer sam mislila da ću poludeti. Ovako sam i ja srećnija, a i dete i muž pored takve mene srećni.

Smuleco

pre 5 godina

Drž'o ja oči zatvorene, i pravio se da spavam, ali me žena uvek "nežno" prodrmala i "probudila", da zajedno smirujemo našu malecku ćeru:)....
Ma šalim se, uvek sam skakao "kao opečen", kada čujem da plače, ali ne kažem, da ne bi u suprotnom bilo, kako sam na početku naveo:)

golijat

pre 5 godina

Moj je ustajao i dalje je divan otac i suprug za primer, posle 20 godina.Hvala mu!A pravi je Balkanac , tradicionalan ali sa manirima to se nosi iz kuce. Pogledajte mu tatu i mamu pa se onda udajte!

Veljoni

pre 5 godina

Dok ja na primer bolje cujem bebu nego majka i dizem se momentalno i kad treba i kad ne treba! Gledajući ovo istraživanje, biće da sa mnom nesto nije kako treba:)

wwwalex

pre 5 godina

Zavisi od toga dali oba roditelja rade. Ko neradi trebalo bi da u vecini slucajeva ustane. Ako oba raditelja rade, mozda najbolje resenje je da jedan dan jedan roditelj ustaje, drugi dan drugi ili na smenu do ponoci i od ponoci ili nesto slicno.. uglavnom ako oboje rade jedino je fer da dele tu duznost..

Madjo

pre 5 godina

Žena je obično na porodiljskom odsustvu u tom periodu, a muškarac najčešće ujutru mora rano da ustane i ide na posao. Muškarac takođe ne može da doji, pa je logično da će žena ustati da nahrani bebu u tom slučaju. Nema šta da se bilo ko tu pretvara, stvar je praktične prirode. Jedino ukoliko žena ujutru takođe ide na posao i ukoliko ne doji, onda obaveza može da ide na ravne časti. Ako muškarac ne radi, a žena da, što je ređa situacija u periodu dojenja, onda on treba da ustane kad beba zaplače. Bitno je da se oni dvoje dogovore i funkcionišu kao tim, na obostrano zadovoljstvo. Eto vikendom on može definitivno da preuzme glavnu ulogu. Nisam pristalica ovakvih tekstova gde se muškarci a priori prikazuju kao negativci. Svedoci smo situacija gde u poslednje vreme sve veći broj žena zloupotrebljava to negativno generalizovanje muškaraca, kako bi prikrile sopstvene mane, a pre svega se tu misli na sebičnost, lenjost, nezalaganje, odlaganje i preskakanje obaveza i sl. Uglavnom, treba podjednako zasukati rukave, podeliti obaveze na način da lakše padne i jednom i drugom da ih obave i ne tražiti krivce u drugima, već u sebi. Tako se sprečavaju neki češći i dublji konflikti. P.S. Manje skitnje, više rada!

Тијосав

pre 5 godina

Зашто само очеви? А мајке? Моја покојна госпођа је увек када беба плаче жмурила, иако је била будна, па сам ја морао сваки пут да узмем бебу у загрљај и да је љуљам и смирим. Она (госпођа) словима и бројем, никада није хтела да узме бебу!

Conte Leone

pre 5 godina

Ima tu raznih slucajeva, verovatno zavis od mentaliteta nacije gde su istrazivanja sprovodjena!
Kod mene konkretno je skroz suprotno!
Ja ustajem pretezno nocu, posto je na dohrani, ja hranim, ja menjam pelene. Posle posla preuzimam dete, jer je supruga “zarobljena” zbog deteta u kuci i oseca se kao u zatvoru. Naravno opet ja koji ne radim weekendom sam slobodan da se bavim detetom.
Nije mi tesko, moje je dete. A danasnje majke... zali boze progresa, jos malo pa ce roboti da nam cuvaju decu, mozda i da nam se radjaju totalno vestackom uslovima! Svaka cast na tih 9meseci i na porodjaju, velika zrtva, za posle, kako kome se zalomi!

realno

pre 5 godina

Ja sam za podelu posla.Na meni je da stvorim stan, kola jednan i druga, ustedjevinu, detetu stan, skolovanje...A zena da se angazuje malo vise oko deteta (jer kucu ima ko da spremi).Da li sam negde pogresio?

Nikola

pre 5 godina

Cuj nasli opravdanje, jer moraju sutra da rade. A u slucaju kada stvarno i moraju da rade da donose novac u kucu dok zena cuva dete? To treba biti potpuno razumljivo. Sve mi se vise cini iz ovakvih trkstova kao da moderne zene hoce da sve dobijaju isto, a da muskarac takodje preuzme i sve potencijalne poslove koje bi zena radila, pa da zena uziva dok muz radi, dok bude "majka" detetu, slusa sta sve "treba" da radi itd. Ako postoji medjusobno razumevanje, ovo je ok sto je receno u tekstu. Ako ne postoji, nema te stvari koje ce muz dobro uraditi u kuci

EU Citizen

pre 5 godina

Bebe su posao majke. Moj posao je da stvorim siguran i topao dom i budućnost i budem "poslednja instanca autoriteta" :) Pokazalo se kao uspešan model u mom životu, a koliko vidim po deci ultraliberalnih degenerika koji su postali javna napast, nisam siguran da levičarski modeli rade, to jest, siguran sam da ne rade, jer su moji drugari tako vaspitami u doba kada je to još bila avangarda ograničena na levičarske (pseudo) intelektualce a ne toksična dogma koja se ponegde. i silom zakona nameće, uglavnom su disfunlcionalni. ljudi sa disfunkcionalnim porodicama ako ih uopšte imaju.

D

pre 5 godina

Balkane moj....
Da te covek pita sto si se uopste udavala za takvog egoistu i jos uvek ste u braku? Ako si pristala na takvo nepostovanje,sto se sad zalis.

EU Citizen

pre 5 godina

Bebe su posao majke. Moj posao je da stvorim siguran i topao dom i budućnost i budem "poslednja instanca autoriteta" :) Pokazalo se kao uspešan model u mom životu, a koliko vidim po deci ultraliberalnih degenerika koji su postali javna napast, nisam siguran da levičarski modeli rade, to jest, siguran sam da ne rade, jer su moji drugari tako vaspitami u doba kada je to još bila avangarda ograničena na levičarske (pseudo) intelektualce a ne toksična dogma koja se ponegde. i silom zakona nameće, uglavnom su disfunlcionalni. ljudi sa disfunkcionalnim porodicama ako ih uopšte imaju.

realno

pre 5 godina

Ja sam za podelu posla.Na meni je da stvorim stan, kola jednan i druga, ustedjevinu, detetu stan, skolovanje...A zena da se angazuje malo vise oko deteta (jer kucu ima ko da spremi).Da li sam negde pogresio?

Nikola

pre 5 godina

Cuj nasli opravdanje, jer moraju sutra da rade. A u slucaju kada stvarno i moraju da rade da donose novac u kucu dok zena cuva dete? To treba biti potpuno razumljivo. Sve mi se vise cini iz ovakvih trkstova kao da moderne zene hoce da sve dobijaju isto, a da muskarac takodje preuzme i sve potencijalne poslove koje bi zena radila, pa da zena uziva dok muz radi, dok bude "majka" detetu, slusa sta sve "treba" da radi itd. Ako postoji medjusobno razumevanje, ovo je ok sto je receno u tekstu. Ako ne postoji, nema te stvari koje ce muz dobro uraditi u kuci

Madjo

pre 5 godina

Žena je obično na porodiljskom odsustvu u tom periodu, a muškarac najčešće ujutru mora rano da ustane i ide na posao. Muškarac takođe ne može da doji, pa je logično da će žena ustati da nahrani bebu u tom slučaju. Nema šta da se bilo ko tu pretvara, stvar je praktične prirode. Jedino ukoliko žena ujutru takođe ide na posao i ukoliko ne doji, onda obaveza može da ide na ravne časti. Ako muškarac ne radi, a žena da, što je ređa situacija u periodu dojenja, onda on treba da ustane kad beba zaplače. Bitno je da se oni dvoje dogovore i funkcionišu kao tim, na obostrano zadovoljstvo. Eto vikendom on može definitivno da preuzme glavnu ulogu. Nisam pristalica ovakvih tekstova gde se muškarci a priori prikazuju kao negativci. Svedoci smo situacija gde u poslednje vreme sve veći broj žena zloupotrebljava to negativno generalizovanje muškaraca, kako bi prikrile sopstvene mane, a pre svega se tu misli na sebičnost, lenjost, nezalaganje, odlaganje i preskakanje obaveza i sl. Uglavnom, treba podjednako zasukati rukave, podeliti obaveze na način da lakše padne i jednom i drugom da ih obave i ne tražiti krivce u drugima, već u sebi. Tako se sprečavaju neki češći i dublji konflikti. P.S. Manje skitnje, više rada!

Тијосав

pre 5 godina

Зашто само очеви? А мајке? Моја покојна госпођа је увек када беба плаче жмурила, иако је била будна, па сам ја морао сваки пут да узмем бебу у загрљај и да је љуљам и смирим. Она (госпођа) словима и бројем, никада није хтела да узме бебу!

Conte Leone

pre 5 godina

Ima tu raznih slucajeva, verovatno zavis od mentaliteta nacije gde su istrazivanja sprovodjena!
Kod mene konkretno je skroz suprotno!
Ja ustajem pretezno nocu, posto je na dohrani, ja hranim, ja menjam pelene. Posle posla preuzimam dete, jer je supruga “zarobljena” zbog deteta u kuci i oseca se kao u zatvoru. Naravno opet ja koji ne radim weekendom sam slobodan da se bavim detetom.
Nije mi tesko, moje je dete. A danasnje majke... zali boze progresa, jos malo pa ce roboti da nam cuvaju decu, mozda i da nam se radjaju totalno vestackom uslovima! Svaka cast na tih 9meseci i na porodjaju, velika zrtva, za posle, kako kome se zalomi!

Podrska Ivanu Ivanovicu

pre 5 godina

Sinoc ulazim u sobu, beba stoji drzi se za ivicu kreveca, place ali ne preglasno, a mama mu hrce ko pijani stokilas, da nisam video svojim ocima ne bih verovao da zena od 50 kila moze tako da zvuci... Inace ima jako tvrd san tako da je nocno budjenje moj deo posla, ali ne bunim se, pusti me da joj skuvam kafu ujutro, spremim dorucak i operem sudove, tako da je sve OK.

ajoj

pre 5 godina

Ne znam zene sta da vam kazem osim da ste se lose udale, plus imate malo samopostovanja pa sve to sto pisete niste u stanju da predocite svojim muzevima. Muskarac,ako je muskarac treba da pomogne majci a ako sam ne moze - da tu pomoc plati. Ali, posto u Srbiji odavno muskaraca nema, neke od nas su morale da nadju stranca. Ja potpuno razumem sta znaci kad neko radi, posebno intelektualni posao jer ga i sama radim. I zato sam svom muzu rekla da slobodno ode da spava u drugu sobu ali da mi obezbedi pomoc, sto je i uradio. I svi srecni i zadovoljni, ja se vratila na posao (plus sada vise zaradjujem), dadilja ostala da radi kod nas. Nema baka i deka u inostranstvu a i generalno sam protiv maltretiranja svojih roditelja, nisu oni duzni da cuvaju moju decu. To nije njihov posao. Problem je sto se nasi muskarci busaju i tripuju da rade neke vazne poslove a rade za 300 evra!? Poznajem vise slucajeva gde se muz uvalio zeni u stan i na grbacu nego obrnuto. Tezak je zivot u Srbiji...

Mina

pre 5 godina

@ balkane moj
Hahahh. Identican slucaj dozivelo 99% zena. Cak i kad oboje rade uvek se on vise umorio na poslu, njegov je posao vazniji.
Za ove koji kazu da onaj ko ide na posao mora da se naspava- pa druze ti radis 8 sati na poslu. A zena je sa bebom ceo celcati dan, ako beba slabo spava onda zena ne spava celu noc a i tokom dana ne uspe da zaspi zbog bebe i ostalih kucnih poslova. Mislim moze ako ce muz da unajmi zenu da kuva, sprema kucu a ja cu spavati i dremati kad beba spava. Obicno su muski tu najobicniji sebicni skotovi. A pro po dojenja pa zene danas najcesce doje par meseci posle dohrana i flasice, cak i mleko majcino moze u flasicu pa u toku noci bilo ko moze da nahrani bebu. Ne znam da li znate ali nocno dojenje je neverovatno mucenje- beba moze da sisa tri sata , da lezi na dojci i da stalno uzima po malo i onda zena ne sme da zaspi da ne ugusi bebu.U tom smislu lakse je mleko ( majcino ili dohrana) u flasicu pa beba to brze popije. Muskarci nemaju pojma sta sve moze da krene po zlu. Ja sam se jednom onesvestila od nespavanja i iscrpljenosti- a beba je ostala pored mene na krevetu, umalo je nisam ugusila. Pocela je da place jer sam je pritisnula, a ja totalno osamucena od umora i nespavanja nisam je cula, da nije cula mama , koja je dosta u goste kod nas te nedelje, verovatno mi dete ne bi bilo zivo.

Bane

pre 5 godina

Pa sta znam, ja sam svojevremeno preuzeo sve obaveze oko bebe ravnopravno sa majkom. Jednako ustajao nocu, cak mozda i vise od majke, pripremao dohranu i sve po redu...recimo nasu bebu kupao sam samo ja. Supruga je kupala samo kada ja poslovno otputujem i to okupi citavu svitu, svoju sestru, moju sestru....tako da njih tri zene od koje su dve majke nisu tako lako mogle da odmene mene kao oca.
Al meni to nije padalo tesko, cak naprotiv ja svoju princezu toliko volim da sam ja ustajao nocu jer se pozelim da je drzim u narucju....ja spavam par sati pa se probudim iako ne place, pa izvirim preko supruginog ramena samo da je vidim kako spava, pomislim "dusa tatina" i onda mogu da nastavim a ako zaplace skacem kao oprljen da je uzmem...

kate

pre 5 godina

oko prvog deteta je ustajao, drugog manje a trece posle deset godina braka nije zeleo.bio je pun sebe na radnom mestu prepunom jeftinog zenskog mesa, bavio se politikom

Polinezija

pre 5 godina

Ovako - žene danas obično imaju posao, sem nekih koje neće i onih nesrećnih koje hoće, a nemaju. Obično se muškarci usele kod njih, ako ne odmah, a ono kad se rodi dete.
Dalje, žena nosi bebu u stomaku 9 meseci, za to vreme joj se troši telo i bude iscrpljena. Porođaj je još više iscrpi, i posle njega nema odmora, jer - doji, presvlači, brini o svojoj rani, bebinom pupku, navikavaj se, peri, peglaj, kuvaj, hrani se da možeš proizvoditi mleko, brini o bradavicama, sama si sebi fuj, još muž hoće seks, a i ti bi, a ne stigneš ni da se izdepiliraš ni okupaš kako treba.
Znači, ženino raspadanje traje bar godinu i po oko jednog deteta. Muškarcima je teško da se malkice potrude oko svog deteta dok su kod kuće? Hej, pa takvi ni ne zaslužuju dete! Budite sami

Milaner

pre 5 godina

Ja sam uvek ustajao nocu i hranio cerku, nosao, presvlacio. Nije mi padalo na pamet da se pretvaram.
Mi ne shvatamo ustvari koliki je napor za zenu posle porodjaja da se vrati u normalu. Ja radim, supruga ne i ne zameram joj uopste. Medjutim shvatio sam da je ipak teze biti zarobljen u kuci, izolovan, pa se tako posvecujem detetu cim dodjem sa posla, kako bi supruga malo predahnula, otisla na kafu sa drugaricama, manikir, teretanu ili ponekad cak i izasla do u sitne sate. Naporno je paziti nekog non stop i pri tom potpuno zanemariti svoj zivot. To moramo svi da shvatimo. 21 je vek, nismo islamska drzava hvala bogu.

wwwalex

pre 5 godina

Zavisi od toga dali oba roditelja rade. Ko neradi trebalo bi da u vecini slucajeva ustane. Ako oba raditelja rade, mozda najbolje resenje je da jedan dan jedan roditelj ustaje, drugi dan drugi ili na smenu do ponoci i od ponoci ili nesto slicno.. uglavnom ako oboje rade jedino je fer da dele tu duznost..

Ana

pre 5 godina

U vecini slucajeva do razvoda braka dolazi zato sto ocevi svale svu brigu oko deteta na majku. Kad zena vidi da u roditeljstvu nema partnera, nego to spada samo u opis njenog radnog mesta, onda polako nestaje ljubav.

Veljoni

pre 5 godina

Dok ja na primer bolje cujem bebu nego majka i dizem se momentalno i kad treba i kad ne treba! Gledajući ovo istraživanje, biće da sa mnom nesto nije kako treba:)

Nekada Bo sada Boo jer mi maznuše nik

pre 5 godina

moj muž je izašao iz spavaće, par meseci nakon rodjenja deteta. trebalo mu je da spava. shvatala sam. radio je, ja bila na porodiljskom. problem je što se nikad nije vratio. što nije shvatao koliko mi je trebala njegova podrška. sad smo se razveli. cvrc

Marijana

pre 5 godina

Strasnji su danasnji muskarci jedva i posao otaljaju, a o tome da se u kuci za nista ne hvataju, i nista ne znaju, to je posebna prica, to i nisu muskarci kaze jedan psiholog, to vam je gost u kuci...kao neko ko je dosao tu, eto malo...ni vi ne znate zasto je tu.

konzul

pre 5 godina

Znao sam da ustajem na svaka 2-3 sata, hranim je i da mi spava na grudima... Nikad umorniji nisam bio, ali nikad i srecniji. Ima oceva koji podju da spavaju u drugu sobu kad beba zaplace. Dok ja, ja sam uzivao da zaspe kod mene.

jeja

pre 5 godina

Moj suprug mi u svemu pomaže kao i ja njemu. Nismo nikada brojali ko je koliko puta ustao i nosao bebu ali smo se oboje maksimalno trudili i bili angažovani oko noćnog nosanja bebe ali i oko podmirivanja dnevnih potreba naše princeze! Najlepše i najzdravije se deca razvijaju uz pažnju i nežnost oba roditelja!

Brigate Rosse

pre 5 godina

Koliko sam puta samo ustao da u 3h ujutru napravim plazme i mleka...a kuhinja nikad dalje,a mleko nikad da provri, a najgore zimi kad stojis pored sporeta, a zima jer se grejanje nocu gasi....pa se rasanis,a ustajes u 5h na posao....
Ali ni to ne traje vecno.Posle odrastu pa vam krivo sto im ne trebate.
Sve je to zivot.Zivite ga.Morate se malo iscimati.

taki

pre 5 godina

Moze da se pretvara koliko hoce. Ako ga ne probudi beba, ja hocu, pa cu ga poslati da je umiri. Hteo je dete, sad nek ucestvuje u odgajanju potomstva.

K

pre 5 godina

@Mina Oni o tome ne misle, misle samo o sebi. Što ih više pustiš da budu sebični, sve će postajati gori. Ne shvataju da majka ne spava ceo dan, jer treba sve uraditi po kućo i oko bebe. Treba ih od prvog dana uključiti u sve aktivnosti, nije otac ako nije brinuo oko bebe, a i tek onda će ceniti majku. Meni je suprug stavljao bebu na dojku da sisa, pošto sam bila toliko umorna da se nisam mogla probuditi. Bez šale, zaspiš kao da se onesvestiš, i za to i služe muževi i očevi. Ne znam kako je samohranim majkama, posebno u tom prvom periodu, valjda zavisi i od bebe. Moja nije htela da spava, prva tri meseca su bila užasna.
Što se tiče idenja na posao, blago onima koji mogu otići na posao da se odmore. Jedva sam čekala da prođe porodiljsko da mogu bar malo da se odvojim jer sam mislila da ću poludeti. Ovako sam i ja srećnija, a i dete i muž pored takve mene srećni.

Smuleco

pre 5 godina

Drž'o ja oči zatvorene, i pravio se da spavam, ali me žena uvek "nežno" prodrmala i "probudila", da zajedno smirujemo našu malecku ćeru:)....
Ma šalim se, uvek sam skakao "kao opečen", kada čujem da plače, ali ne kažem, da ne bi u suprotnom bilo, kako sam na početku naveo:)

Mirko

pre 5 godina

Uzivao sam svaki put kad su me naši blizanci svojim plačem dozivali da im noću spremim “mlekce”. Kad se neko voli, ništa nije teško.

Jocke

pre 5 godina

Nisam roditelj, za sada, ali bio bi me strah da čujem plač deteta i ne ustanem da proverim šta se dešava. Možda se dete povredilo, možda hoće da iskoči iz kreveca, možda se zagrcnulo... Zamisli detetu se dogodi nešto a ja se pravim da spavam ?! Pa ne bih do kraja života mogao da se pogledam u ogledalu! Čak i da nije ništa, trulo bi mi bilo da se pretvaram.
Što kaže moj poznanik sa strip foruma, otac troje dece, ''ja stripove čitam između uspavljivanja dece, taman jedno zaspi kad se drugo probudi! Saznaćeš šta je insomnija kad budeš imao decu.''
Kad vidim ovu statistiku, nije ni čudo što nas žene zezaju da smo mekušci i slabići.

Vagica

pre 5 godina

Jedna moja drugarica koja je veoma mudra je rekla, čim rodiš dete, od prvog dana da se i tata veže za njega, kao i babe i dede, inače će posle sve biti na tebi. Tu je u pravu, one koje preuzmu sve na sebe, njih niko niti ceni, niti zna koliko rade, i svi se ponašaju kao da su deca samo njena. Deca su i od tate, takođe su i unuci od baba i deda. Ako hoće nešto lepo od te dece, treba i da im pruže, i to od prvog dana. Svaki odnos je dvosmerna ulica. Prisnost se razvija od prvog dana, i ne može da se kupi.

D

pre 5 godina

Balkane moj....
Da te covek pita sto si se uopste udavala za takvog egoistu i jos uvek ste u braku? Ako si pristala na takvo nepostovanje,sto se sad zalis.

Mik

pre 5 godina

Ima raznih ljudi. Supruga i ja smo delili nocna ustajanja, osim prvih par meseci kada smo ustajali oboje :)... Sve to brzo prodje, a onda je ona pocela da birka koga ce - tatu ili mamu... ljudi su sve sebicniji, to stoji. Ali lepse je deliti.

Balkane moj...

pre 5 godina

Kod mene je bilo uobicajeno, balkanski. Ustajala sam samo ja jer je on mrtav umoran,on radi i mora da se naspava. I nakon posla mora da ode u kafanu. A 2x sedmicno u teretanu.Da se opusti da ne poludi.Njegov posao je jako vazan,najvazniji od svih poslova svih ljudi u Suncevom sistemu a od istog zavisimo mi svi,stan,auto,sira i uza familija i sve buduce generacije u univerzumu...i tako.
Oh,da...da ne zaboravim,i tada kao i sada, i ja imam posao i radim ali to je stvarno "nevazno".

golijat

pre 5 godina

Moj je ustajao i dalje je divan otac i suprug za primer, posle 20 godina.Hvala mu!A pravi je Balkanac , tradicionalan ali sa manirima to se nosi iz kuce. Pogledajte mu tatu i mamu pa se onda udajte!

Ja

pre 5 godina

Prvih godinu dana sam dojila dete, đipala i danju i noću. Po ceo dan oko kuće, obroka, veš, te šetnja, p nabavka, pa grčevi, pa pelene. Muž je mene izbacio iz sobe jer on pobogu radi. Pa sam se seljakala od dnevne do dečje sobe. Na kraju mi je puko film. Pošto živimo u mom stanu, rešila sam da kupim one najveće kese za đubre i spakujem sve njegovo, izbacim ispred vrata i priredim lepu dobrodošlicu. Koliko sam samo puta zamalo ugušila dete jer se onesvestim od umora dok sisa, a da ne pričam što sam se na kraju razbolela i dva meseca nisam mogla da ozdravim. Izgubila 20 kg, izgubila kosu. Ista priča kad sam se vratila na posao, on radi, a ja.. ladim? Pozdravili smo se. Kaže uskraćuješ detetu oca. Ne ja, nego ti.