"Očekuje se da mame budu stonoge, storuke, stoglave", a u doba izolacije imale su treći posao VIDEO

Sreda, 27.05.2020.

12:26

Izvor: Super žena

"Oèekuje se da mame budu stonoge, storuke, stoglave", a u doba izolacije imale su treæi posao VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

Marijana

pre 3 godine

U potpisu Dr, ja više nisam sposobna za multitasking, jer sam pod stresom, rad, rad, malo odmora i uživanja, i eto pucanja po svim šavovima.

da li je moguce...

pre 3 godine

Evo za sve vas razmazene mamine sinove sto tripujete da nesto radite ostanite 7 dana sami sa detetom i pri tom radite sve u kuci i idite na posao (kao i svaka zena), pa se onda javite.
Vi sto izmisljate kako cepate drva, popravljate kola, cevi po kuci ne vidim da to radite svaki dan, a da budem iskrena ne znam ni jednog koji cepa drva i unosi ugalj.
I ne nemamo sve pomoc od mame i svekrve, evo ja nemam ni od koga pomoc sa malim detetom, cak i popravljam po kuci sitne kvarove a moj muz mamin sincic je vecito umoran od kancelarije 8sati dnevno mozes misliti
(Jefimija, 28. maj 2020 14:54)

Zahvaljujemo se na glasu.

Pa zivis li sama ili ne? Cas si sama, cas imas muza maminog sincica...sto si se udavala onda, rodila si dete da bi mogla da kukas, sta li?

Drugo, sjasite malo sa tim sta "mora" a sta realno treba da se uradi, ionako ste nasiroko poznate po realnosti i manjku emotivnih ispada i bespotrebne histerije, ali zamalo.

Jako mi je zao sto velika vecina vas i dalje slobodno vreme koristi za mentalnu masturbaciju i maltretiranje umesto da zapravo i uzivate u njemu, evo npr. vreme provedeno sa detetom nikada nisam dozivljavao kao nesto sto se navodi kao stavka spiska za kuknjavu i pravljenje zrtvom, a supruga i ja delimo sve obaveze, i ne, ne cepamo drva ali ja kuvam i peglam iako sam sin jedinac.

Kako objasnjavas taj paradoks, vecita zrtvo?

Nale

pre 3 godine

....Gledaš je i ponosan si jer si nekom spasio život! :)

(Gong, 27. maj 2020 20:04)

Ziv ti nama bio, spasitelju! Jesam zensko, al' razumem.

Jefimija

pre 3 godine

Evo za sve vas razmazene mamine sinove sto tripujete da nesto radite ostanite 7 dana sami sa detetom i pri tom radite sve u kuci i idite na posao (kao i svaka zena), pa se onda javite.
Vi sto izmisljate kako cepate drva, popravljate kola, cevi po kuci ne vidim da to radite svaki dan, a da budem iskrena ne znam ni jednog koji cepa drva i unosi ugalj.
I ne nemamo sve pomoc od mame i svekrve, evo ja nemam ni od koga pomoc sa malim detetom, cak i popravljam po kuci sitne kvarove a moj muz mamin sincic je vecito umoran od kancelarije 8sati dnevno mozes misliti

Slavica

pre 3 godine

Sa bivšim koga nisam videla 15 god ponovo neki kontakt; troje dece iz dva braka, najstarije ne viđa jer mu bivša ne dozvoljava, ovo drugo dvoje blizanaca su pripala njemu jer mu pa ta druga žena bila 20 god. mlađa (19 god kad je rodila),švrćka se briga je za klince, kaže meni ti mi trebaš, što te nisam onda oženio al sam se zahebo ali nema veze sad si tu, odmah te plodim nema šta da čeka..uz obavezno 'sad si moja i božija' i 'što, šta bi ti falilo?' E prisetila sam se što smo razišli. Ne zbog dece, zajednice nego što mu je karakter ni za glavu ni za rep bio i ostao.

Vagica

pre 3 godine

Od većine komentara mi je baš muka. Užasni ste. Pola ih se pravi blesavo, četvrtina jeste blesava, osmina ostavlja komentare mržnje, osmina ostavi normalan komentar.

fds

pre 3 godine

"feminiskinje vise vole da se deca ne radjaju,da zene glume muskarce i "uspešne osobe",ali u rudnik nece da udju,feminiskinje bi da budu muskarci ali u kancelariji,ne i da rade fizicke poslove u rudniku."

Ne znam kako da ti kažem, ali žene mogu do sutra u rudnik, ali šanse nema da održe trudnoću u rudniku. Tako da zaista ne vidim poentu da ti se dokazujemo po rudnicima na uštrb rađanja. Takođe, jako te pozdravljaju
žene astronauti, žene hirurzi, žene farmeri, žene milioneri koje su u isto vreme i majke... Da pogađam, ti nisi toliko kul, nisi baš nešto sposoban ni oko dece, ali baš im zavidiš jako iako ni ti ne radiš u rudniku, zar ne?

Sale sa magistrale

pre 3 godine

Uzaludni virtelni drugari, imam pitanje - Da li ikom drugom smeta kako su u Srbiji preveli seriju "Desparate Housewifes" sa "Ocajne Domacice"? Ja mislim da bi malo prirodniji prevod bio "Domacice u Ocaju"...

Kuca-Covek (Houseman??)

Gong

pre 3 godine

Kad dođeš sa posla ženi koja ne ide na posao, to je za nju kao da si upravo ustao iz kreveta. Spava kad i dete ujutru kad kreneš na posao, budi se posle popodnevne dremke kad se vratiš, uvali ti dete dok ne popije kafu i dođe sebi, odu da prošetaju dok ti spremiš večeru, nahraniš dete, hoćeš da iskuliraš do kupanja deteta, pa ti kaže "Nikad se ne igraš sa detetom", okupaš dete, uspavljuješ ga, za to vreme se ona sređuje, uključiš TV da pogledaš neki sport, nadvije se nad tobom i kaže da nikad nema vremena da iskulira i da hoće da gleda neki film, ti odeš iz dnevne, a kada nekada prođeš ko kuhinje, vidiš da gleda TLC, uhvati je ponoć/01:00, umorna i neraspoložena, jer joj "treba 10 sati sna"... Ma, neka su nam žive i zdrave! Gledaš je i ponosan si jer si nekom spasio život! :)

Boki

pre 3 godine

zene su najsrecnije kada imaju obavezu oko kuce i dece.


feminiskinje vise vole da se deca ne radjaju,da zene glume muskarce i "uspešne osobe",ali u rudnik nece da udju,feminiskinje bi da budu muskarci ali u kancelariji,ne i da rade fizicke poslove u rudniku.

feminiskinje nemaju decu
feminiskinje su na raznim sajtovima za odrasle,one su na televiziji i skidaju se za pate.to nisu zene,zene civaju kucu,decu,zene su stub porodice.

hvala na objavljenom komentaru

Aron

pre 3 godine

Hdtv, 27. maj 2020 16:30)

Ne znam što se bunis što radiš dva posla? Treba da budeš srecan što uopšte imaš posao. Ovde mnogi ljudi nemogu da nađu bilo kskav posao jer he veliko siromaštvi. Tako da mnogi moraju da idu u inostranstvo kako bi preživeli. Ovde godišnje iz zemlje ode 50 000 ljudi.

zare

pre 3 godine

Zato se muzevi postarajte da zaradjujete 2,3x ili vise i zena ce biti presrecna da uvek moze deci da kupuje krpice, igracke, slatkise. Radite po kuci "muske poslove" sve u i oko kuce mora biti popravljeno i ispravno.
Sa druge strane bicete uvek u cistom stanu sa ruckom svakog dana i decom sitom i vaspitanom.
Samo podela poslova i svi srecni i zdovoljni.

Ducato

pre 3 godine

Ja kao muž, suprug i otac učestvujem u svakom danu u svakom poslu u kući i sa decom. Manite vi te muževe i iskoračite iz balkanike.

besposličar

pre 3 godine

Valjda ste htele ravnopravnost i šljakicu, gde je sad zapelo? Evo ja sam juče radio 16h, danas ceo dan u nabavkama, sređivanjima i čišćenjima, još da izađem pred kamere da kmečim kako mi je mnogo teško, evo suza suzu roni. E da, ovo je muški svet htele to ili ne. ;)

Kiki

pre 3 godine

Ova primadona misli da je meni lako da se po ceo dan premeštam sa kreveta na krevet dok žena sređuje, i paralelno da pijem sedmo pivo!?!

Jelena

pre 3 godine

Ne polarizujte svaku raspravu. Nisu ni sve zene a ni svi muskarci isti. Niko me nije terao da imam decu. Nista mi nije tesko, samo neka su svi zivi i zdravi. Ali stvarno sam, posebno sada, pucala po savovima. Nije moj muz lenj, nisam ni ja, ali od jednom smo postali i ucitelji i kuvari i sve. A plus min 10 sati dnevno posao. Imala sam komsiku koja mi je stalno govorila: taj sto se izborio za zenska prava, tebi je j... mater. Ne, nisam karijerista, samo pokusavam da nas odrzim nad vodom. Tesko je vreme, ja svog muza volim i pokusavam da ga odbremenim koliko mogu.

sima strahota

pre 3 godine

danas zena rodi jedno dijete, misli, istice i gdje god moze NAPISE :ZENA, MAJKA, KRALJICA.
MUZ ritna po cijeli dan dok njena majka ili svekrva odgajaju to dijete. visi na telefonu,
ispija kafe i gleda zadrugu, parove i sl. 98 % vremena je boli glava jer je dijete nervira.ima razna pomagala, kadice, sjedalice, tute, krevetce, ljuljacke, ogradice, kolica 10 u 1 (koja kostaju kao polovan njemacki automobil) muzilice, prehranu i prihranu,masine za ves i sudje itd. Njena baba imala 10-oro djece, muz u ratu. kucni poslovi, basta, ljetina, stoka, ogrev itd. bez struje, vode, automobila, ostala cistog obraza i postovana od svih. nije ocima vidjela drugo selo a ne more i planine svake godine.
nikada niti rijec protiv svog muza ma kakav bio (bilo ih je dosta da nisu bili dobri muzevi) i nikada nije Rekla da je ZENA, MAJKA, KRALJICA, LAVICA I SL. IZMISLJENA GLUPOST

Baja st. Patak

pre 3 godine

Dok mame sede u Centru za mame, tate na poslu. Ne mnogo - deset, petnaest sati... šta sve mame mogu da ispričaju za to vreme?...

dusan

pre 3 godine

ово је постало сурово доба матријахата ...да ли је потребно да вам неко посебно плати или ода приѕнање што бринете о сопственој деци ...а то што вам супруг помаже или не помаже је цисто ваш избор...волео бих да се побуните о одлуци која вас по закону гура у политику 30 % , јер ви сте равнопревне и нема потребе за негативном дискриминацијом. ако хоћете да се према вама понашамо као према слабијем полу , то вас обавезује да будете даме , а не .....

Svi su isti

pre 3 godine

Jesu li te mame same birale za koga će se udati ili su im roditelji ugovorili brak sa 'panjevima'?
(Iggy_ID, 27. maj 2020 15:07)
Evo objasni to @Darku dole koji se zali na zenu koja ne radi a nema rucka i prljavo je.
I muskarci kukaju stalno na zene a sami ih biraju. Nema tu razlike.

Hdtv

pre 3 godine

Odem na posao ujutru, posle na drugi posao, dodjem kuci u 20-21h, sudovi neretko nesredjeni, sve po kuci razbacano, moram to da radim u po noci I ako sam 10-12h na nogama skoro svaki dan, dodje mi slobodan dan kuvam, usisavam igram se sa detetom, milina odmor. A posle mi kuka kako joj je tesko sa malim itd, rucak na stolu jednom u dva meseca, sex jednom u mesec dana... Kad je radila neki period kad joj je isteklo porodiljsko ja bio sa klincem po ceo dan par meseci jer smo bili suprotne smene, mali uvek rucka ne zeza, zaspi na vreme, pokupim ga iz vrtica posle posla I sa njim do nekih 20h dok ne zaspi, I posle imam vremena I za sebe I za sve zivo, a ona nista ne moze, kao da nemamo isto dete I ne zivimo u istoj kuci.

II

pre 3 godine

(Dr, 27. maj 2020 13:43)

Za sedenje sa decom i rad na njihovim skolskim zadacima nije potrebna sposobnost za multitasking. Samo volja, koncentracija i posvecenost. Znam mnogo tata koji sa uspehom to rade bez da ih bilo ko poziva ili proziva. Jednostavno su posveceni i predani svojoj porodici i svojoj deci. Ne zele da budu iskljuceni iz vaspitavanja svoje dece i njihovog odrastanja. I da, da bude sumnje, pisem o tatama iz Srbije.

Cica

pre 3 godine

Preterujete. I ja sam žena i majka, ćerka i snaha, radila sam 8 sati od kuće, brinula o dvoje dece, ručku, nabavku smo zajedno rešavali i razvoz namirnica do naših roditelja. Koliko sam ja potegla, potegao je i suprug. On je još svakog dana išao na posao. Dogovor kuću gradi, zahvalni smo jedno drugom za sve što uradimo za našu malu porodicu. Ovi tekstovi služe samo da posvadjaju supružnike, a ne da ih zbliže.

Auh

pre 3 godine

Rubrika za super-tetkice muškog roda.
Uf, da ste žensko samo par dana, pevali bi drugu pesmu, suprotnu od ove. Jedino Je @Marko Okram rekao istinu - dobile su ženska prava, muške obaveze i majčinsku dužnost (i prema mužu jer je uglavnom infantilan).
Srećan sam što sam nornalan i što imam normalnu ženu. Pi kakvi ste

Boža

pre 3 godine

Ranije žene nisu bile zaposlene,pa su stizale da obave kućne poslove. Dacom su se bavilimalo ili ni malo.Sada je neophodno da se posao deli.

Marko Okram

pre 3 godine

Ne ocekuje se, nego same od sebe ocekuju. Da svetski mocnici pre sto godina nisu pod maskom zenskih prava zeleli da udvostruce radnu snagu, danas bi samo to i radile - bile majke.

No, neko je odlucio da nas je previse i da treba smanjiti prirodni prirastaj, pa danas zene imaju - zenska prava, muske obaveze i majcinsku duznost.

Предраг

pre 3 godine

а очеви нису ништа радили, баш ништа? Ево, ја сам сваки дан ишао у продавницу, пеглао, деца су завршила факултете, па им нисам радио домаће, сређивао по кући, обновио електричне инсталације ...

Aron

pre 3 godine

Preterivanje u ovoj konstataciji o stanju majki i njihovoj prezauzetosti. U Srbiji su skoro svi poslovi veštački i u javnom i u privatnom sektoru. Mi smo jedna zatvorena sredina i generalno ovfe ljudi malo rade i uglavnom se dosadjuju. Na primer ovde ljudi rade u prosveti, sudstvu, zdravstvu, agencijama... Takođe i u subvencijonisanim stranim kompanijama koje su neprofitabilne za državu. Onda taj novac troše na usluge u kafićima, radnjama, buticima, kafanama... Zatim ovi preko poreza uplaćuju novac u budžet i tako u krug. A sve gubitke nadoknadjujemo zaduživanjima od MMF i Svetske Banke. Zato mi u Srbiji imamo puno vremena dpk ljudi na Zapadu ne znaju gde im je glava. Ovde ti za posao treba veza jer to nije pravo već privilegija. A tek u javnom sektoru u, arhivu, policiji, zdravstvu to je već plemstvo

ikac klisa

pre 3 godine

Kaze lik na tviteru: 3 nedelje sam u kamionu, nisam se tusirao, video familiju, glava u torbi po belosvetkim putevima da bi se otplatio kredit i nahranila familija. Ali izdrzi mama legendo.
Tesko je svima, radi svoj posao i ne drami.

Peđa

pre 3 godine

Čist seksizam.. Kad će neko da se više pobuni protiv ovog stereotipa i omalovažavanja modernih muškaraca koji su pod izuzetnim pritiskom.

Majkl Džondar

pre 3 godine

Dok muškarci nemaju posla van posla, tako. Da neće možda kao u Nemačkoj da traže da im se plati što čuvaju sopstvenu decu i sa njima mora da rade? Nemoj da imaš decu ako ne možeš.

Iggy_ID

pre 3 godine

Jesu li te mame same birale za koga će se udati ili su im roditelji ugovorili brak sa 'panjevima'? Sledeći put kada požele da kukaju i jadaju se neka stanu pred ogledalo, a ne pred kamere i prijatelje. Jesu li se njihovi partneri drugačije ponašali pre braka?

Darko

pre 3 godine

Moja žena nije zaposlena, a ja jesam, i ipak posle posla i u pauzi od posla i ja radim i po kući, usisavam, često spremim ručak i večeru, sam sebi pravim doručak, i čistim i perem sudove, i ne prljam nego sklanjam za sobom, a itekako zamenim pelene, uspavljujem bebu, hranim je i zabavljam, pa ipak nekad ima ručka nekad nema, ipak je često sve prljavo, razbacano, mrzi je da opere sudove, a kad je prozovem radi toga i kažem kako si tako lenja, ona se poziva na ove članke gde su žene lavice koje imaju po sto ruku. Pravda za muževe

boban

pre 3 godine

jesi li ti stonoga,storuka?Masina za pranje vesa,sudova itd.80%muskaraca kuva ili se porodice hrane kako ko i kako gde(roditelji na poslu,deca u skolama).U svakom vecem mestu ima dostava,picerije,cevabdzinice i hiljadu nacina koje svi koristimo.Stp ovo pisem .U nemalom broju muskarci kuvaju,supruge dodju umorne sposla,malo da se odmore ,pa ukljuce masinu za ves i pocinje prica o mucu i nepostovanju statusa u braku.A garantujem da su zasticenije od belih medveda.Medjutim danas svaka politicka partija"mora"da imaizvestan procenat zena.Cemu to vodi.Pa pogledajte prepotenciju istih.

bokelini77

pre 3 godine

Joj kakva kuknjava,pa naravno da imas obavezu da podizes decu.Ako neces da kuvas i da radis bilo sta po kuci pa kakva si onda to zena?!Svi moji drugari koji su u brakovima pomazu u kuci itekako, mnogi kuvaju i usisavaju i to vise nego njihove zene.Pritom muskarci i rade dok zene na porodiljskom. To vreme ispijanja piva i gledanja tv-a dok zena radi je odavno proslo.Zato zene, nema kukanja jer niste u pravu...

otac i majka, i baba i deda

pre 3 godine

koliko je ova prica smesna i na granici realnog i fantazije, pa to je neverovatno.
Danas u vremenu kom zivimo gde je patrijarhat odavno uvenuo, a ocevi preuzeli skoro sve, ako ne i sve famozne zenske poslove.
Pa samo je istina u ovom tekstu, da otac ne moze da rodi i nista vise.

Polidor

pre 3 godine

Ili da nadju muzeve koji ce barem podjednako da doprinose u porodici kao i zene. Najlakse je udati se, roditi decu i onda kukati kao da vas je neko na to primoravao i kao da su vam drugi birali zivotnog partnera i oca za vasu decu. Preuzmite odgovornost i bez kukanja. Cerke ucite da pametnije biraju, a i sinove.

baltazar

pre 3 godine

A ima li neki Centar za tate da istraži koliko poslova oni imaju, za koje su plaćeni a za koje nisu, i ko radi online školu sa decom?

Osim toga, šta tačno treba da znači ono da "znamo da tate ne mogu da rode decu i da ih gaje"? Evo ja nisam ni znao da ne mogu da ih gajim, kao otac...

English

pre 3 godine

Да су нам живе и здраве маме. Има маме које размажу своју децу и после им крив ђаво а има и оне које чврстом руком спроводе ред и закон у кући. Искрено и једне и друге су 100% у праву. Свака зна шта је најбоље за своје дете, а не тамо неки шведски модели или бангладешки. Живеле маме.

pedja

pre 3 godine

Necu ni da citam text dalje od naslova koji je samo jos jedan u nizu takvih......
Svaka cast zenama ali vise mi je muka od ove kuknjave zene ovo zene ono.....

Eto tako

pre 3 godine

Posto ocevi samo bleje i ne rade nista? Ma da. Manite se ovakvih gluposti treceg talasa feminizma. Nikome nikada nije bilo tako tesko kao zenama u evropskim zemljama u 21. veku. Nema te patnje koja moze da se poredi sa time. Da je stvarno toliko lose stanje ne bi stigle kad da kukaju. Zauzeta osoba nema vremena za blejanje po kaficima i kukanje kako joj je tesko. Ako vec ima lenjog muza ili beka se razvede i olaksa sebi zivot ili neka ga dovede u red. A u 99% slucajeva zaduzenja su podeljena i OBA roditelja ucestvuju u odgoju SVOJE dece.

Dr

pre 3 godine

Brakovi se razvode, veze su sve krace, ljudi su sve sebicniji i nesrecniji. Dobar brak je retkost. Mediji i novac su ucinili svoje. Odgajili smo generacije sebicnjaka. Ko ce praviti kompromis u braku, ko ce nesebicno
brinuti o drugom? Ko ce hteti decu?
Eto to su pitanja, a ne ovo...
Radile su i moja baka i majka i moja zena radi. Sta je sad tu problem? Zena je napravljena da bude stub porodice, od Boga, evolucijom, svojim sposobnostima. Muskarac to moze, ali ne radi dovoljno dobro. Mozgovi nam se razlikuju, samo zena ima sposobnost za multitasking.

Darko

pre 3 godine

Moja žena nije zaposlena, a ja jesam, i ipak posle posla i u pauzi od posla i ja radim i po kući, usisavam, često spremim ručak i večeru, sam sebi pravim doručak, i čistim i perem sudove, i ne prljam nego sklanjam za sobom, a itekako zamenim pelene, uspavljujem bebu, hranim je i zabavljam, pa ipak nekad ima ručka nekad nema, ipak je često sve prljavo, razbacano, mrzi je da opere sudove, a kad je prozovem radi toga i kažem kako si tako lenja, ona se poziva na ove članke gde su žene lavice koje imaju po sto ruku. Pravda za muževe

Iggy_ID

pre 3 godine

Jesu li te mame same birale za koga će se udati ili su im roditelji ugovorili brak sa 'panjevima'? Sledeći put kada požele da kukaju i jadaju se neka stanu pred ogledalo, a ne pred kamere i prijatelje. Jesu li se njihovi partneri drugačije ponašali pre braka?

Peđa

pre 3 godine

Čist seksizam.. Kad će neko da se više pobuni protiv ovog stereotipa i omalovažavanja modernih muškaraca koji su pod izuzetnim pritiskom.

Предраг

pre 3 godine

а очеви нису ништа радили, баш ништа? Ево, ја сам сваки дан ишао у продавницу, пеглао, деца су завршила факултете, па им нисам радио домаће, сређивао по кући, обновио електричне инсталације ...

Polidor

pre 3 godine

Ili da nadju muzeve koji ce barem podjednako da doprinose u porodici kao i zene. Najlakse je udati se, roditi decu i onda kukati kao da vas je neko na to primoravao i kao da su vam drugi birali zivotnog partnera i oca za vasu decu. Preuzmite odgovornost i bez kukanja. Cerke ucite da pametnije biraju, a i sinove.

baltazar

pre 3 godine

A ima li neki Centar za tate da istraži koliko poslova oni imaju, za koje su plaćeni a za koje nisu, i ko radi online školu sa decom?

Osim toga, šta tačno treba da znači ono da "znamo da tate ne mogu da rode decu i da ih gaje"? Evo ja nisam ni znao da ne mogu da ih gajim, kao otac...

Boža

pre 3 godine

Ranije žene nisu bile zaposlene,pa su stizale da obave kućne poslove. Dacom su se bavilimalo ili ni malo.Sada je neophodno da se posao deli.

bokelini77

pre 3 godine

Joj kakva kuknjava,pa naravno da imas obavezu da podizes decu.Ako neces da kuvas i da radis bilo sta po kuci pa kakva si onda to zena?!Svi moji drugari koji su u brakovima pomazu u kuci itekako, mnogi kuvaju i usisavaju i to vise nego njihove zene.Pritom muskarci i rade dok zene na porodiljskom. To vreme ispijanja piva i gledanja tv-a dok zena radi je odavno proslo.Zato zene, nema kukanja jer niste u pravu...

Jelena

pre 3 godine

Ne polarizujte svaku raspravu. Nisu ni sve zene a ni svi muskarci isti. Niko me nije terao da imam decu. Nista mi nije tesko, samo neka su svi zivi i zdravi. Ali stvarno sam, posebno sada, pucala po savovima. Nije moj muz lenj, nisam ni ja, ali od jednom smo postali i ucitelji i kuvari i sve. A plus min 10 sati dnevno posao. Imala sam komsiku koja mi je stalno govorila: taj sto se izborio za zenska prava, tebi je j... mater. Ne, nisam karijerista, samo pokusavam da nas odrzim nad vodom. Tesko je vreme, ja svog muza volim i pokusavam da ga odbremenim koliko mogu.

Marko Okram

pre 3 godine

Ne ocekuje se, nego same od sebe ocekuju. Da svetski mocnici pre sto godina nisu pod maskom zenskih prava zeleli da udvostruce radnu snagu, danas bi samo to i radile - bile majke.

No, neko je odlucio da nas je previse i da treba smanjiti prirodni prirastaj, pa danas zene imaju - zenska prava, muske obaveze i majcinsku duznost.

Eto tako

pre 3 godine

Posto ocevi samo bleje i ne rade nista? Ma da. Manite se ovakvih gluposti treceg talasa feminizma. Nikome nikada nije bilo tako tesko kao zenama u evropskim zemljama u 21. veku. Nema te patnje koja moze da se poredi sa time. Da je stvarno toliko lose stanje ne bi stigle kad da kukaju. Zauzeta osoba nema vremena za blejanje po kaficima i kukanje kako joj je tesko. Ako vec ima lenjog muza ili beka se razvede i olaksa sebi zivot ili neka ga dovede u red. A u 99% slucajeva zaduzenja su podeljena i OBA roditelja ucestvuju u odgoju SVOJE dece.

otac i majka, i baba i deda

pre 3 godine

koliko je ova prica smesna i na granici realnog i fantazije, pa to je neverovatno.
Danas u vremenu kom zivimo gde je patrijarhat odavno uvenuo, a ocevi preuzeli skoro sve, ako ne i sve famozne zenske poslove.
Pa samo je istina u ovom tekstu, da otac ne moze da rodi i nista vise.

Cica

pre 3 godine

Preterujete. I ja sam žena i majka, ćerka i snaha, radila sam 8 sati od kuće, brinula o dvoje dece, ručku, nabavku smo zajedno rešavali i razvoz namirnica do naših roditelja. Koliko sam ja potegla, potegao je i suprug. On je još svakog dana išao na posao. Dogovor kuću gradi, zahvalni smo jedno drugom za sve što uradimo za našu malu porodicu. Ovi tekstovi služe samo da posvadjaju supružnike, a ne da ih zbliže.

pedja

pre 3 godine

Necu ni da citam text dalje od naslova koji je samo jos jedan u nizu takvih......
Svaka cast zenama ali vise mi je muka od ove kuknjave zene ovo zene ono.....

fds

pre 3 godine

"feminiskinje vise vole da se deca ne radjaju,da zene glume muskarce i "uspešne osobe",ali u rudnik nece da udju,feminiskinje bi da budu muskarci ali u kancelariji,ne i da rade fizicke poslove u rudniku."

Ne znam kako da ti kažem, ali žene mogu do sutra u rudnik, ali šanse nema da održe trudnoću u rudniku. Tako da zaista ne vidim poentu da ti se dokazujemo po rudnicima na uštrb rađanja. Takođe, jako te pozdravljaju
žene astronauti, žene hirurzi, žene farmeri, žene milioneri koje su u isto vreme i majke... Da pogađam, ti nisi toliko kul, nisi baš nešto sposoban ni oko dece, ali baš im zavidiš jako iako ni ti ne radiš u rudniku, zar ne?

Svi su isti

pre 3 godine

Jesu li te mame same birale za koga će se udati ili su im roditelji ugovorili brak sa 'panjevima'?
(Iggy_ID, 27. maj 2020 15:07)
Evo objasni to @Darku dole koji se zali na zenu koja ne radi a nema rucka i prljavo je.
I muskarci kukaju stalno na zene a sami ih biraju. Nema tu razlike.

Vagica

pre 3 godine

Od većine komentara mi je baš muka. Užasni ste. Pola ih se pravi blesavo, četvrtina jeste blesava, osmina ostavlja komentare mržnje, osmina ostavi normalan komentar.

boban

pre 3 godine

jesi li ti stonoga,storuka?Masina za pranje vesa,sudova itd.80%muskaraca kuva ili se porodice hrane kako ko i kako gde(roditelji na poslu,deca u skolama).U svakom vecem mestu ima dostava,picerije,cevabdzinice i hiljadu nacina koje svi koristimo.Stp ovo pisem .U nemalom broju muskarci kuvaju,supruge dodju umorne sposla,malo da se odmore ,pa ukljuce masinu za ves i pocinje prica o mucu i nepostovanju statusa u braku.A garantujem da su zasticenije od belih medveda.Medjutim danas svaka politicka partija"mora"da imaizvestan procenat zena.Cemu to vodi.Pa pogledajte prepotenciju istih.

Auh

pre 3 godine

Rubrika za super-tetkice muškog roda.
Uf, da ste žensko samo par dana, pevali bi drugu pesmu, suprotnu od ove. Jedino Je @Marko Okram rekao istinu - dobile su ženska prava, muške obaveze i majčinsku dužnost (i prema mužu jer je uglavnom infantilan).
Srećan sam što sam nornalan i što imam normalnu ženu. Pi kakvi ste

English

pre 3 godine

Да су нам живе и здраве маме. Има маме које размажу своју децу и после им крив ђаво а има и оне које чврстом руком спроводе ред и закон у кући. Искрено и једне и друге су 100% у праву. Свака зна шта је најбоље за своје дете, а не тамо неки шведски модели или бангладешки. Живеле маме.

sima strahota

pre 3 godine

danas zena rodi jedno dijete, misli, istice i gdje god moze NAPISE :ZENA, MAJKA, KRALJICA.
MUZ ritna po cijeli dan dok njena majka ili svekrva odgajaju to dijete. visi na telefonu,
ispija kafe i gleda zadrugu, parove i sl. 98 % vremena je boli glava jer je dijete nervira.ima razna pomagala, kadice, sjedalice, tute, krevetce, ljuljacke, ogradice, kolica 10 u 1 (koja kostaju kao polovan njemacki automobil) muzilice, prehranu i prihranu,masine za ves i sudje itd. Njena baba imala 10-oro djece, muz u ratu. kucni poslovi, basta, ljetina, stoka, ogrev itd. bez struje, vode, automobila, ostala cistog obraza i postovana od svih. nije ocima vidjela drugo selo a ne more i planine svake godine.
nikada niti rijec protiv svog muza ma kakav bio (bilo ih je dosta da nisu bili dobri muzevi) i nikada nije Rekla da je ZENA, MAJKA, KRALJICA, LAVICA I SL. IZMISLJENA GLUPOST

Ducato

pre 3 godine

Ja kao muž, suprug i otac učestvujem u svakom danu u svakom poslu u kući i sa decom. Manite vi te muževe i iskoračite iz balkanike.

Dr

pre 3 godine

Brakovi se razvode, veze su sve krace, ljudi su sve sebicniji i nesrecniji. Dobar brak je retkost. Mediji i novac su ucinili svoje. Odgajili smo generacije sebicnjaka. Ko ce praviti kompromis u braku, ko ce nesebicno
brinuti o drugom? Ko ce hteti decu?
Eto to su pitanja, a ne ovo...
Radile su i moja baka i majka i moja zena radi. Sta je sad tu problem? Zena je napravljena da bude stub porodice, od Boga, evolucijom, svojim sposobnostima. Muskarac to moze, ali ne radi dovoljno dobro. Mozgovi nam se razlikuju, samo zena ima sposobnost za multitasking.

zare

pre 3 godine

Zato se muzevi postarajte da zaradjujete 2,3x ili vise i zena ce biti presrecna da uvek moze deci da kupuje krpice, igracke, slatkise. Radite po kuci "muske poslove" sve u i oko kuce mora biti popravljeno i ispravno.
Sa druge strane bicete uvek u cistom stanu sa ruckom svakog dana i decom sitom i vaspitanom.
Samo podela poslova i svi srecni i zdovoljni.

II

pre 3 godine

(Dr, 27. maj 2020 13:43)

Za sedenje sa decom i rad na njihovim skolskim zadacima nije potrebna sposobnost za multitasking. Samo volja, koncentracija i posvecenost. Znam mnogo tata koji sa uspehom to rade bez da ih bilo ko poziva ili proziva. Jednostavno su posveceni i predani svojoj porodici i svojoj deci. Ne zele da budu iskljuceni iz vaspitavanja svoje dece i njihovog odrastanja. I da, da bude sumnje, pisem o tatama iz Srbije.

ikac klisa

pre 3 godine

Kaze lik na tviteru: 3 nedelje sam u kamionu, nisam se tusirao, video familiju, glava u torbi po belosvetkim putevima da bi se otplatio kredit i nahranila familija. Ali izdrzi mama legendo.
Tesko je svima, radi svoj posao i ne drami.

Hdtv

pre 3 godine

Odem na posao ujutru, posle na drugi posao, dodjem kuci u 20-21h, sudovi neretko nesredjeni, sve po kuci razbacano, moram to da radim u po noci I ako sam 10-12h na nogama skoro svaki dan, dodje mi slobodan dan kuvam, usisavam igram se sa detetom, milina odmor. A posle mi kuka kako joj je tesko sa malim itd, rucak na stolu jednom u dva meseca, sex jednom u mesec dana... Kad je radila neki period kad joj je isteklo porodiljsko ja bio sa klincem po ceo dan par meseci jer smo bili suprotne smene, mali uvek rucka ne zeza, zaspi na vreme, pokupim ga iz vrtica posle posla I sa njim do nekih 20h dok ne zaspi, I posle imam vremena I za sebe I za sve zivo, a ona nista ne moze, kao da nemamo isto dete I ne zivimo u istoj kuci.

Kiki

pre 3 godine

Ova primadona misli da je meni lako da se po ceo dan premeštam sa kreveta na krevet dok žena sređuje, i paralelno da pijem sedmo pivo!?!

Gong

pre 3 godine

Kad dođeš sa posla ženi koja ne ide na posao, to je za nju kao da si upravo ustao iz kreveta. Spava kad i dete ujutru kad kreneš na posao, budi se posle popodnevne dremke kad se vratiš, uvali ti dete dok ne popije kafu i dođe sebi, odu da prošetaju dok ti spremiš večeru, nahraniš dete, hoćeš da iskuliraš do kupanja deteta, pa ti kaže "Nikad se ne igraš sa detetom", okupaš dete, uspavljuješ ga, za to vreme se ona sređuje, uključiš TV da pogledaš neki sport, nadvije se nad tobom i kaže da nikad nema vremena da iskulira i da hoće da gleda neki film, ti odeš iz dnevne, a kada nekada prođeš ko kuhinje, vidiš da gleda TLC, uhvati je ponoć/01:00, umorna i neraspoložena, jer joj "treba 10 sati sna"... Ma, neka su nam žive i zdrave! Gledaš je i ponosan si jer si nekom spasio život! :)

dusan

pre 3 godine

ово је постало сурово доба матријахата ...да ли је потребно да вам неко посебно плати или ода приѕнање што бринете о сопственој деци ...а то што вам супруг помаже или не помаже је цисто ваш избор...волео бих да се побуните о одлуци која вас по закону гура у политику 30 % , јер ви сте равнопревне и нема потребе за негативном дискриминацијом. ако хоћете да се према вама понашамо као према слабијем полу , то вас обавезује да будете даме , а не .....

Jefimija

pre 3 godine

Evo za sve vas razmazene mamine sinove sto tripujete da nesto radite ostanite 7 dana sami sa detetom i pri tom radite sve u kuci i idite na posao (kao i svaka zena), pa se onda javite.
Vi sto izmisljate kako cepate drva, popravljate kola, cevi po kuci ne vidim da to radite svaki dan, a da budem iskrena ne znam ni jednog koji cepa drva i unosi ugalj.
I ne nemamo sve pomoc od mame i svekrve, evo ja nemam ni od koga pomoc sa malim detetom, cak i popravljam po kuci sitne kvarove a moj muz mamin sincic je vecito umoran od kancelarije 8sati dnevno mozes misliti

Baja st. Patak

pre 3 godine

Dok mame sede u Centru za mame, tate na poslu. Ne mnogo - deset, petnaest sati... šta sve mame mogu da ispričaju za to vreme?...

Aron

pre 3 godine

Hdtv, 27. maj 2020 16:30)

Ne znam što se bunis što radiš dva posla? Treba da budeš srecan što uopšte imaš posao. Ovde mnogi ljudi nemogu da nađu bilo kskav posao jer he veliko siromaštvi. Tako da mnogi moraju da idu u inostranstvo kako bi preživeli. Ovde godišnje iz zemlje ode 50 000 ljudi.

besposličar

pre 3 godine

Valjda ste htele ravnopravnost i šljakicu, gde je sad zapelo? Evo ja sam juče radio 16h, danas ceo dan u nabavkama, sređivanjima i čišćenjima, još da izađem pred kamere da kmečim kako mi je mnogo teško, evo suza suzu roni. E da, ovo je muški svet htele to ili ne. ;)

Slavica

pre 3 godine

Sa bivšim koga nisam videla 15 god ponovo neki kontakt; troje dece iz dva braka, najstarije ne viđa jer mu bivša ne dozvoljava, ovo drugo dvoje blizanaca su pripala njemu jer mu pa ta druga žena bila 20 god. mlađa (19 god kad je rodila),švrćka se briga je za klince, kaže meni ti mi trebaš, što te nisam onda oženio al sam se zahebo ali nema veze sad si tu, odmah te plodim nema šta da čeka..uz obavezno 'sad si moja i božija' i 'što, šta bi ti falilo?' E prisetila sam se što smo razišli. Ne zbog dece, zajednice nego što mu je karakter ni za glavu ni za rep bio i ostao.

Majkl Džondar

pre 3 godine

Dok muškarci nemaju posla van posla, tako. Da neće možda kao u Nemačkoj da traže da im se plati što čuvaju sopstvenu decu i sa njima mora da rade? Nemoj da imaš decu ako ne možeš.

Aron

pre 3 godine

Preterivanje u ovoj konstataciji o stanju majki i njihovoj prezauzetosti. U Srbiji su skoro svi poslovi veštački i u javnom i u privatnom sektoru. Mi smo jedna zatvorena sredina i generalno ovfe ljudi malo rade i uglavnom se dosadjuju. Na primer ovde ljudi rade u prosveti, sudstvu, zdravstvu, agencijama... Takođe i u subvencijonisanim stranim kompanijama koje su neprofitabilne za državu. Onda taj novac troše na usluge u kafićima, radnjama, buticima, kafanama... Zatim ovi preko poreza uplaćuju novac u budžet i tako u krug. A sve gubitke nadoknadjujemo zaduživanjima od MMF i Svetske Banke. Zato mi u Srbiji imamo puno vremena dpk ljudi na Zapadu ne znaju gde im je glava. Ovde ti za posao treba veza jer to nije pravo već privilegija. A tek u javnom sektoru u, arhivu, policiji, zdravstvu to je već plemstvo

Boki

pre 3 godine

zene su najsrecnije kada imaju obavezu oko kuce i dece.


feminiskinje vise vole da se deca ne radjaju,da zene glume muskarce i "uspešne osobe",ali u rudnik nece da udju,feminiskinje bi da budu muskarci ali u kancelariji,ne i da rade fizicke poslove u rudniku.

feminiskinje nemaju decu
feminiskinje su na raznim sajtovima za odrasle,one su na televiziji i skidaju se za pate.to nisu zene,zene civaju kucu,decu,zene su stub porodice.

hvala na objavljenom komentaru

Sale sa magistrale

pre 3 godine

Uzaludni virtelni drugari, imam pitanje - Da li ikom drugom smeta kako su u Srbiji preveli seriju "Desparate Housewifes" sa "Ocajne Domacice"? Ja mislim da bi malo prirodniji prevod bio "Domacice u Ocaju"...

Kuca-Covek (Houseman??)

Marijana

pre 3 godine

U potpisu Dr, ja više nisam sposobna za multitasking, jer sam pod stresom, rad, rad, malo odmora i uživanja, i eto pucanja po svim šavovima.

Nale

pre 3 godine

....Gledaš je i ponosan si jer si nekom spasio život! :)

(Gong, 27. maj 2020 20:04)

Ziv ti nama bio, spasitelju! Jesam zensko, al' razumem.

da li je moguce...

pre 3 godine

Evo za sve vas razmazene mamine sinove sto tripujete da nesto radite ostanite 7 dana sami sa detetom i pri tom radite sve u kuci i idite na posao (kao i svaka zena), pa se onda javite.
Vi sto izmisljate kako cepate drva, popravljate kola, cevi po kuci ne vidim da to radite svaki dan, a da budem iskrena ne znam ni jednog koji cepa drva i unosi ugalj.
I ne nemamo sve pomoc od mame i svekrve, evo ja nemam ni od koga pomoc sa malim detetom, cak i popravljam po kuci sitne kvarove a moj muz mamin sincic je vecito umoran od kancelarije 8sati dnevno mozes misliti
(Jefimija, 28. maj 2020 14:54)

Zahvaljujemo se na glasu.

Pa zivis li sama ili ne? Cas si sama, cas imas muza maminog sincica...sto si se udavala onda, rodila si dete da bi mogla da kukas, sta li?

Drugo, sjasite malo sa tim sta "mora" a sta realno treba da se uradi, ionako ste nasiroko poznate po realnosti i manjku emotivnih ispada i bespotrebne histerije, ali zamalo.

Jako mi je zao sto velika vecina vas i dalje slobodno vreme koristi za mentalnu masturbaciju i maltretiranje umesto da zapravo i uzivate u njemu, evo npr. vreme provedeno sa detetom nikada nisam dozivljavao kao nesto sto se navodi kao stavka spiska za kuknjavu i pravljenje zrtvom, a supruga i ja delimo sve obaveze, i ne, ne cepamo drva ali ja kuvam i peglam iako sam sin jedinac.

Kako objasnjavas taj paradoks, vecita zrtvo?

boban

pre 3 godine

jesi li ti stonoga,storuka?Masina za pranje vesa,sudova itd.80%muskaraca kuva ili se porodice hrane kako ko i kako gde(roditelji na poslu,deca u skolama).U svakom vecem mestu ima dostava,picerije,cevabdzinice i hiljadu nacina koje svi koristimo.Stp ovo pisem .U nemalom broju muskarci kuvaju,supruge dodju umorne sposla,malo da se odmore ,pa ukljuce masinu za ves i pocinje prica o mucu i nepostovanju statusa u braku.A garantujem da su zasticenije od belih medveda.Medjutim danas svaka politicka partija"mora"da imaizvestan procenat zena.Cemu to vodi.Pa pogledajte prepotenciju istih.

bokelini77

pre 3 godine

Joj kakva kuknjava,pa naravno da imas obavezu da podizes decu.Ako neces da kuvas i da radis bilo sta po kuci pa kakva si onda to zena?!Svi moji drugari koji su u brakovima pomazu u kuci itekako, mnogi kuvaju i usisavaju i to vise nego njihove zene.Pritom muskarci i rade dok zene na porodiljskom. To vreme ispijanja piva i gledanja tv-a dok zena radi je odavno proslo.Zato zene, nema kukanja jer niste u pravu...

sima strahota

pre 3 godine

danas zena rodi jedno dijete, misli, istice i gdje god moze NAPISE :ZENA, MAJKA, KRALJICA.
MUZ ritna po cijeli dan dok njena majka ili svekrva odgajaju to dijete. visi na telefonu,
ispija kafe i gleda zadrugu, parove i sl. 98 % vremena je boli glava jer je dijete nervira.ima razna pomagala, kadice, sjedalice, tute, krevetce, ljuljacke, ogradice, kolica 10 u 1 (koja kostaju kao polovan njemacki automobil) muzilice, prehranu i prihranu,masine za ves i sudje itd. Njena baba imala 10-oro djece, muz u ratu. kucni poslovi, basta, ljetina, stoka, ogrev itd. bez struje, vode, automobila, ostala cistog obraza i postovana od svih. nije ocima vidjela drugo selo a ne more i planine svake godine.
nikada niti rijec protiv svog muza ma kakav bio (bilo ih je dosta da nisu bili dobri muzevi) i nikada nije Rekla da je ZENA, MAJKA, KRALJICA, LAVICA I SL. IZMISLJENA GLUPOST

Gong

pre 3 godine

Kad dođeš sa posla ženi koja ne ide na posao, to je za nju kao da si upravo ustao iz kreveta. Spava kad i dete ujutru kad kreneš na posao, budi se posle popodnevne dremke kad se vratiš, uvali ti dete dok ne popije kafu i dođe sebi, odu da prošetaju dok ti spremiš večeru, nahraniš dete, hoćeš da iskuliraš do kupanja deteta, pa ti kaže "Nikad se ne igraš sa detetom", okupaš dete, uspavljuješ ga, za to vreme se ona sređuje, uključiš TV da pogledaš neki sport, nadvije se nad tobom i kaže da nikad nema vremena da iskulira i da hoće da gleda neki film, ti odeš iz dnevne, a kada nekada prođeš ko kuhinje, vidiš da gleda TLC, uhvati je ponoć/01:00, umorna i neraspoložena, jer joj "treba 10 sati sna"... Ma, neka su nam žive i zdrave! Gledaš je i ponosan si jer si nekom spasio život! :)

besposličar

pre 3 godine

Valjda ste htele ravnopravnost i šljakicu, gde je sad zapelo? Evo ja sam juče radio 16h, danas ceo dan u nabavkama, sređivanjima i čišćenjima, još da izađem pred kamere da kmečim kako mi je mnogo teško, evo suza suzu roni. E da, ovo je muški svet htele to ili ne. ;)

Dr

pre 3 godine

Brakovi se razvode, veze su sve krace, ljudi su sve sebicniji i nesrecniji. Dobar brak je retkost. Mediji i novac su ucinili svoje. Odgajili smo generacije sebicnjaka. Ko ce praviti kompromis u braku, ko ce nesebicno
brinuti o drugom? Ko ce hteti decu?
Eto to su pitanja, a ne ovo...
Radile su i moja baka i majka i moja zena radi. Sta je sad tu problem? Zena je napravljena da bude stub porodice, od Boga, evolucijom, svojim sposobnostima. Muskarac to moze, ali ne radi dovoljno dobro. Mozgovi nam se razlikuju, samo zena ima sposobnost za multitasking.

Peđa

pre 3 godine

Čist seksizam.. Kad će neko da se više pobuni protiv ovog stereotipa i omalovažavanja modernih muškaraca koji su pod izuzetnim pritiskom.

Boki

pre 3 godine

zene su najsrecnije kada imaju obavezu oko kuce i dece.


feminiskinje vise vole da se deca ne radjaju,da zene glume muskarce i "uspešne osobe",ali u rudnik nece da udju,feminiskinje bi da budu muskarci ali u kancelariji,ne i da rade fizicke poslove u rudniku.

feminiskinje nemaju decu
feminiskinje su na raznim sajtovima za odrasle,one su na televiziji i skidaju se za pate.to nisu zene,zene civaju kucu,decu,zene su stub porodice.

hvala na objavljenom komentaru

otac i majka, i baba i deda

pre 3 godine

koliko je ova prica smesna i na granici realnog i fantazije, pa to je neverovatno.
Danas u vremenu kom zivimo gde je patrijarhat odavno uvenuo, a ocevi preuzeli skoro sve, ako ne i sve famozne zenske poslove.
Pa samo je istina u ovom tekstu, da otac ne moze da rodi i nista vise.

Darko

pre 3 godine

Moja žena nije zaposlena, a ja jesam, i ipak posle posla i u pauzi od posla i ja radim i po kući, usisavam, često spremim ručak i večeru, sam sebi pravim doručak, i čistim i perem sudove, i ne prljam nego sklanjam za sobom, a itekako zamenim pelene, uspavljujem bebu, hranim je i zabavljam, pa ipak nekad ima ručka nekad nema, ipak je često sve prljavo, razbacano, mrzi je da opere sudove, a kad je prozovem radi toga i kažem kako si tako lenja, ona se poziva na ove članke gde su žene lavice koje imaju po sto ruku. Pravda za muževe

pedja

pre 3 godine

Necu ni da citam text dalje od naslova koji je samo jos jedan u nizu takvih......
Svaka cast zenama ali vise mi je muka od ove kuknjave zene ovo zene ono.....

Marko Okram

pre 3 godine

Ne ocekuje se, nego same od sebe ocekuju. Da svetski mocnici pre sto godina nisu pod maskom zenskih prava zeleli da udvostruce radnu snagu, danas bi samo to i radile - bile majke.

No, neko je odlucio da nas je previse i da treba smanjiti prirodni prirastaj, pa danas zene imaju - zenska prava, muske obaveze i majcinsku duznost.

dusan

pre 3 godine

ово је постало сурово доба матријахата ...да ли је потребно да вам неко посебно плати или ода приѕнање што бринете о сопственој деци ...а то што вам супруг помаже или не помаже је цисто ваш избор...волео бих да се побуните о одлуци која вас по закону гура у политику 30 % , јер ви сте равнопревне и нема потребе за негативном дискриминацијом. ако хоћете да се према вама понашамо као према слабијем полу , то вас обавезује да будете даме , а не .....

Eto tako

pre 3 godine

Posto ocevi samo bleje i ne rade nista? Ma da. Manite se ovakvih gluposti treceg talasa feminizma. Nikome nikada nije bilo tako tesko kao zenama u evropskim zemljama u 21. veku. Nema te patnje koja moze da se poredi sa time. Da je stvarno toliko lose stanje ne bi stigle kad da kukaju. Zauzeta osoba nema vremena za blejanje po kaficima i kukanje kako joj je tesko. Ako vec ima lenjog muza ili beka se razvede i olaksa sebi zivot ili neka ga dovede u red. A u 99% slucajeva zaduzenja su podeljena i OBA roditelja ucestvuju u odgoju SVOJE dece.

Baja st. Patak

pre 3 godine

Dok mame sede u Centru za mame, tate na poslu. Ne mnogo - deset, petnaest sati... šta sve mame mogu da ispričaju za to vreme?...

Iggy_ID

pre 3 godine

Jesu li te mame same birale za koga će se udati ili su im roditelji ugovorili brak sa 'panjevima'? Sledeći put kada požele da kukaju i jadaju se neka stanu pred ogledalo, a ne pred kamere i prijatelje. Jesu li se njihovi partneri drugačije ponašali pre braka?

Cica

pre 3 godine

Preterujete. I ja sam žena i majka, ćerka i snaha, radila sam 8 sati od kuće, brinula o dvoje dece, ručku, nabavku smo zajedno rešavali i razvoz namirnica do naših roditelja. Koliko sam ja potegla, potegao je i suprug. On je još svakog dana išao na posao. Dogovor kuću gradi, zahvalni smo jedno drugom za sve što uradimo za našu malu porodicu. Ovi tekstovi služe samo da posvadjaju supružnike, a ne da ih zbliže.

Kiki

pre 3 godine

Ova primadona misli da je meni lako da se po ceo dan premeštam sa kreveta na krevet dok žena sređuje, i paralelno da pijem sedmo pivo!?!

Предраг

pre 3 godine

а очеви нису ништа радили, баш ништа? Ево, ја сам сваки дан ишао у продавницу, пеглао, деца су завршила факултете, па им нисам радио домаће, сређивао по кући, обновио електричне инсталације ...

Majkl Džondar

pre 3 godine

Dok muškarci nemaju posla van posla, tako. Da neće možda kao u Nemačkoj da traže da im se plati što čuvaju sopstvenu decu i sa njima mora da rade? Nemoj da imaš decu ako ne možeš.

Hdtv

pre 3 godine

Odem na posao ujutru, posle na drugi posao, dodjem kuci u 20-21h, sudovi neretko nesredjeni, sve po kuci razbacano, moram to da radim u po noci I ako sam 10-12h na nogama skoro svaki dan, dodje mi slobodan dan kuvam, usisavam igram se sa detetom, milina odmor. A posle mi kuka kako joj je tesko sa malim itd, rucak na stolu jednom u dva meseca, sex jednom u mesec dana... Kad je radila neki period kad joj je isteklo porodiljsko ja bio sa klincem po ceo dan par meseci jer smo bili suprotne smene, mali uvek rucka ne zeza, zaspi na vreme, pokupim ga iz vrtica posle posla I sa njim do nekih 20h dok ne zaspi, I posle imam vremena I za sebe I za sve zivo, a ona nista ne moze, kao da nemamo isto dete I ne zivimo u istoj kuci.

ikac klisa

pre 3 godine

Kaze lik na tviteru: 3 nedelje sam u kamionu, nisam se tusirao, video familiju, glava u torbi po belosvetkim putevima da bi se otplatio kredit i nahranila familija. Ali izdrzi mama legendo.
Tesko je svima, radi svoj posao i ne drami.

Aron

pre 3 godine

Preterivanje u ovoj konstataciji o stanju majki i njihovoj prezauzetosti. U Srbiji su skoro svi poslovi veštački i u javnom i u privatnom sektoru. Mi smo jedna zatvorena sredina i generalno ovfe ljudi malo rade i uglavnom se dosadjuju. Na primer ovde ljudi rade u prosveti, sudstvu, zdravstvu, agencijama... Takođe i u subvencijonisanim stranim kompanijama koje su neprofitabilne za državu. Onda taj novac troše na usluge u kafićima, radnjama, buticima, kafanama... Zatim ovi preko poreza uplaćuju novac u budžet i tako u krug. A sve gubitke nadoknadjujemo zaduživanjima od MMF i Svetske Banke. Zato mi u Srbiji imamo puno vremena dpk ljudi na Zapadu ne znaju gde im je glava. Ovde ti za posao treba veza jer to nije pravo već privilegija. A tek u javnom sektoru u, arhivu, policiji, zdravstvu to je već plemstvo

baltazar

pre 3 godine

A ima li neki Centar za tate da istraži koliko poslova oni imaju, za koje su plaćeni a za koje nisu, i ko radi online školu sa decom?

Osim toga, šta tačno treba da znači ono da "znamo da tate ne mogu da rode decu i da ih gaje"? Evo ja nisam ni znao da ne mogu da ih gajim, kao otac...

Auh

pre 3 godine

Rubrika za super-tetkice muškog roda.
Uf, da ste žensko samo par dana, pevali bi drugu pesmu, suprotnu od ove. Jedino Je @Marko Okram rekao istinu - dobile su ženska prava, muške obaveze i majčinsku dužnost (i prema mužu jer je uglavnom infantilan).
Srećan sam što sam nornalan i što imam normalnu ženu. Pi kakvi ste

fds

pre 3 godine

"feminiskinje vise vole da se deca ne radjaju,da zene glume muskarce i "uspešne osobe",ali u rudnik nece da udju,feminiskinje bi da budu muskarci ali u kancelariji,ne i da rade fizicke poslove u rudniku."

Ne znam kako da ti kažem, ali žene mogu do sutra u rudnik, ali šanse nema da održe trudnoću u rudniku. Tako da zaista ne vidim poentu da ti se dokazujemo po rudnicima na uštrb rađanja. Takođe, jako te pozdravljaju
žene astronauti, žene hirurzi, žene farmeri, žene milioneri koje su u isto vreme i majke... Da pogađam, ti nisi toliko kul, nisi baš nešto sposoban ni oko dece, ali baš im zavidiš jako iako ni ti ne radiš u rudniku, zar ne?

zare

pre 3 godine

Zato se muzevi postarajte da zaradjujete 2,3x ili vise i zena ce biti presrecna da uvek moze deci da kupuje krpice, igracke, slatkise. Radite po kuci "muske poslove" sve u i oko kuce mora biti popravljeno i ispravno.
Sa druge strane bicete uvek u cistom stanu sa ruckom svakog dana i decom sitom i vaspitanom.
Samo podela poslova i svi srecni i zdovoljni.

Sale sa magistrale

pre 3 godine

Uzaludni virtelni drugari, imam pitanje - Da li ikom drugom smeta kako su u Srbiji preveli seriju "Desparate Housewifes" sa "Ocajne Domacice"? Ja mislim da bi malo prirodniji prevod bio "Domacice u Ocaju"...

Kuca-Covek (Houseman??)

English

pre 3 godine

Да су нам живе и здраве маме. Има маме које размажу своју децу и после им крив ђаво а има и оне које чврстом руком спроводе ред и закон у кући. Искрено и једне и друге су 100% у праву. Свака зна шта је најбоље за своје дете, а не тамо неки шведски модели или бангладешки. Живеле маме.

Aron

pre 3 godine

Hdtv, 27. maj 2020 16:30)

Ne znam što se bunis što radiš dva posla? Treba da budeš srecan što uopšte imaš posao. Ovde mnogi ljudi nemogu da nađu bilo kskav posao jer he veliko siromaštvi. Tako da mnogi moraju da idu u inostranstvo kako bi preživeli. Ovde godišnje iz zemlje ode 50 000 ljudi.

Polidor

pre 3 godine

Ili da nadju muzeve koji ce barem podjednako da doprinose u porodici kao i zene. Najlakse je udati se, roditi decu i onda kukati kao da vas je neko na to primoravao i kao da su vam drugi birali zivotnog partnera i oca za vasu decu. Preuzmite odgovornost i bez kukanja. Cerke ucite da pametnije biraju, a i sinove.

Boža

pre 3 godine

Ranije žene nisu bile zaposlene,pa su stizale da obave kućne poslove. Dacom su se bavilimalo ili ni malo.Sada je neophodno da se posao deli.

Vagica

pre 3 godine

Od većine komentara mi je baš muka. Užasni ste. Pola ih se pravi blesavo, četvrtina jeste blesava, osmina ostavlja komentare mržnje, osmina ostavi normalan komentar.

Jelena

pre 3 godine

Ne polarizujte svaku raspravu. Nisu ni sve zene a ni svi muskarci isti. Niko me nije terao da imam decu. Nista mi nije tesko, samo neka su svi zivi i zdravi. Ali stvarno sam, posebno sada, pucala po savovima. Nije moj muz lenj, nisam ni ja, ali od jednom smo postali i ucitelji i kuvari i sve. A plus min 10 sati dnevno posao. Imala sam komsiku koja mi je stalno govorila: taj sto se izborio za zenska prava, tebi je j... mater. Ne, nisam karijerista, samo pokusavam da nas odrzim nad vodom. Tesko je vreme, ja svog muza volim i pokusavam da ga odbremenim koliko mogu.

da li je moguce...

pre 3 godine

Evo za sve vas razmazene mamine sinove sto tripujete da nesto radite ostanite 7 dana sami sa detetom i pri tom radite sve u kuci i idite na posao (kao i svaka zena), pa se onda javite.
Vi sto izmisljate kako cepate drva, popravljate kola, cevi po kuci ne vidim da to radite svaki dan, a da budem iskrena ne znam ni jednog koji cepa drva i unosi ugalj.
I ne nemamo sve pomoc od mame i svekrve, evo ja nemam ni od koga pomoc sa malim detetom, cak i popravljam po kuci sitne kvarove a moj muz mamin sincic je vecito umoran od kancelarije 8sati dnevno mozes misliti
(Jefimija, 28. maj 2020 14:54)

Zahvaljujemo se na glasu.

Pa zivis li sama ili ne? Cas si sama, cas imas muza maminog sincica...sto si se udavala onda, rodila si dete da bi mogla da kukas, sta li?

Drugo, sjasite malo sa tim sta "mora" a sta realno treba da se uradi, ionako ste nasiroko poznate po realnosti i manjku emotivnih ispada i bespotrebne histerije, ali zamalo.

Jako mi je zao sto velika vecina vas i dalje slobodno vreme koristi za mentalnu masturbaciju i maltretiranje umesto da zapravo i uzivate u njemu, evo npr. vreme provedeno sa detetom nikada nisam dozivljavao kao nesto sto se navodi kao stavka spiska za kuknjavu i pravljenje zrtvom, a supruga i ja delimo sve obaveze, i ne, ne cepamo drva ali ja kuvam i peglam iako sam sin jedinac.

Kako objasnjavas taj paradoks, vecita zrtvo?

Jefimija

pre 3 godine

Evo za sve vas razmazene mamine sinove sto tripujete da nesto radite ostanite 7 dana sami sa detetom i pri tom radite sve u kuci i idite na posao (kao i svaka zena), pa se onda javite.
Vi sto izmisljate kako cepate drva, popravljate kola, cevi po kuci ne vidim da to radite svaki dan, a da budem iskrena ne znam ni jednog koji cepa drva i unosi ugalj.
I ne nemamo sve pomoc od mame i svekrve, evo ja nemam ni od koga pomoc sa malim detetom, cak i popravljam po kuci sitne kvarove a moj muz mamin sincic je vecito umoran od kancelarije 8sati dnevno mozes misliti

Svi su isti

pre 3 godine

Jesu li te mame same birale za koga će se udati ili su im roditelji ugovorili brak sa 'panjevima'?
(Iggy_ID, 27. maj 2020 15:07)
Evo objasni to @Darku dole koji se zali na zenu koja ne radi a nema rucka i prljavo je.
I muskarci kukaju stalno na zene a sami ih biraju. Nema tu razlike.

Ducato

pre 3 godine

Ja kao muž, suprug i otac učestvujem u svakom danu u svakom poslu u kući i sa decom. Manite vi te muževe i iskoračite iz balkanike.

Nale

pre 3 godine

....Gledaš je i ponosan si jer si nekom spasio život! :)

(Gong, 27. maj 2020 20:04)

Ziv ti nama bio, spasitelju! Jesam zensko, al' razumem.

II

pre 3 godine

(Dr, 27. maj 2020 13:43)

Za sedenje sa decom i rad na njihovim skolskim zadacima nije potrebna sposobnost za multitasking. Samo volja, koncentracija i posvecenost. Znam mnogo tata koji sa uspehom to rade bez da ih bilo ko poziva ili proziva. Jednostavno su posveceni i predani svojoj porodici i svojoj deci. Ne zele da budu iskljuceni iz vaspitavanja svoje dece i njihovog odrastanja. I da, da bude sumnje, pisem o tatama iz Srbije.

Slavica

pre 3 godine

Sa bivšim koga nisam videla 15 god ponovo neki kontakt; troje dece iz dva braka, najstarije ne viđa jer mu bivša ne dozvoljava, ovo drugo dvoje blizanaca su pripala njemu jer mu pa ta druga žena bila 20 god. mlađa (19 god kad je rodila),švrćka se briga je za klince, kaže meni ti mi trebaš, što te nisam onda oženio al sam se zahebo ali nema veze sad si tu, odmah te plodim nema šta da čeka..uz obavezno 'sad si moja i božija' i 'što, šta bi ti falilo?' E prisetila sam se što smo razišli. Ne zbog dece, zajednice nego što mu je karakter ni za glavu ni za rep bio i ostao.

Marijana

pre 3 godine

U potpisu Dr, ja više nisam sposobna za multitasking, jer sam pod stresom, rad, rad, malo odmora i uživanja, i eto pucanja po svim šavovima.