"Teško je danas upoznati kvalitetne muškarce, razmaženi su i nepouzdani"

Četvrtak, 01.07.2021.

15:56

Izvor: super zena

"Teško je danas upoznati kvalitetne muškarce, razmaženi su i nepouzdani" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

160 Komentari

Sortiraj po:

Nolina

pre 2 godine

"Intelekt, obrazovanje, informisanost, status, finansije, izgled - krajnje cu biti neskroman - vrh. Sve vrh."

"čovek koji je uredno, pa možda, čak, i s vrlo dobrim uspehom svršio školu, ali u pogledu kulturnog obrazovanja i moralnog vaspitanja nije stekao skoro ništa.
Bilo usled njegove urođene nesposobnosti ili zbog mana školskog sistema, nije dobio podstreka za duhovno samorazvijanje. On uopšte duhovne vrednosti ne razume i ne ceni. Sve ceni prema tome, koliko šta doprinosi uspehu u životu, a uspeh uzima u „čaršijskom” smislu, dakle sasvim materijalistički. S ostalim duhovnim vrednostima odbacuje i moralnu disciplinu, ali ne sasvim, jer prekršaji te discipline povlače krivičnu odgovornost. Ipak i u moralnom, kao i u kulturnom pogledu, on je u osnovi ostao primitivac. Neomekšan kulturom, a sa olabavljenom moralnom kočnicom ima sirove snage napretek. Školska diploma, kao ulaznica u krug inteligencije, dala mu je preterano visoko mišljenje o sebi samom."

citalac

pre 2 godine

@Nolina

Pozdrav za tebe! Ova volina sa misicima je advokat dugi niz godina, master pravnik i na doktorskim studijama. Verujem da bi volela da sam neotesani balkanoid zato sto bi se to ulkopilo sa tvojom percepcijom, ali avaj, malo sutra. Intelekt, obrazovanje, informisanost, status, finansije, izgled - krajnje cu biti neskroman - vrh. Sve vrh. Uz engleski koji govorim kao maternji, nabadam spanski i nemacki po malo. Ziveo i radio u inostranstvu pre advokature, na razlicitim kontinentima i u razlicitim socio/ekonomskim sredinama. Jbg nisam zadrig'o i ne pijem pivo/sedim u kladionici i ne radim za minimalac. Ljubim

Nolina

pre 2 godine

"Ja u javnosti, u sklopu svog lika i dela, govorim o ovim stvarima otovoreno a nisam video da neki od vas zenskih muskaraca nesto prigovara. Mozda zato sto izgledam kao da mogu da ti nanesem teske telesne povrede????"

*U stvarnosti "u sklopu lika i dela" lupeta gluposti, dokazuje da nista nije naucio od dede i da mu je preostalo samo i jedino da preti misicima jer mu je pretesko da razvija vijuge

citalc

pre 2 godine

' Da se uživo tako ponašaš (znam da ne smeš ) bio bi iznabadan od nas ostalih u istu. Petko.'

Petko burazeru, ne znam kako da te nazovem a da redakcija objavi komentar. Ti i tebi slicni ste sramota za muski rod. A to ko bi koga iznabadao, ne znam. Ja u javnosti, u sklopu svog lika i dela, govorim o ovim stvarima otovoreno a nisam video da neki od vas zenskih muskaraca nesto prigovara. Mozda zato sto izgledam kao da mogu da ti nanesem teske telesne povrede???? Ti i tebi slicni, zenski muskarci, mozete samo da iznabadate nekoga preko tastature, ovako, na forumu. Mozda bi vas, zenske muskarce, interesovala promena pola? Kapiram da bi tako mogli sa zenama da budete na istim talasnim duzinama, posto ste vrlo slicni.

Mozak na "ON"

pre 2 godine

"Zato se dosta muškaraca zadovoljava time da im žena bude makar lepa. Po principu, daj nek’ ima makar nešto"

Brat nas napaceni ne vidi vezu izmedju ovoga nacina biranja zena i toga sto na kraju svi oni zavrse kukajuci "da su sve zene povrsne, banalne i ulazu sve u izgled". Pa velike su sanse da te vase, birane po principu, da su "makar lepe" budu upravo takve, ali ne vidim zasto bismo saosecali s vasom patnjom, iskren da budem.

Nolina

pre 2 godine

Simpatican detalj: otkad je sin Dragan preuzeo na sebe pljuvacinu po zenama na ovim stranama nema onog "zene su uvek sa krmećim krmcima" tipa... Slucajnost ili ne?? :D

Mane @ Jr @ Dragan

pre 2 godine

Naiđem (ponekad) da pročitam neki tekst o muško-ženskim odnosima i komentare. Kakvog razuma ima, ima samo besa i frustracija. Žene su smirenije, ovde Dragan piše romane o lošim ženama a on savršenstvo. Uvek je to neki lik koji skače kao kengurčić kad pobesni i misli samo o sebi, samo je on u pravu, samo je on važan, ceo svet ne valja samo on valja. U stvarnosti, samoživi, bahati, nevaspitani stbor koga je (obavezno) šutnula neka na koju se ložio. Ima takvih i žena ali one ne komentarišu na taj način nego nastavljaju život. Imam jednog takvog, dobio je sve od roditelja, morao je SAMO da se potrudi da ga ne šutnu sa posla koji je dobio preko veze, ali, ostavila ga je žena kao i ovog mamlaza sa jezikom dužim od pet žena, ostavila ga je jer je bio zadrt i naporan. Zvocao, hteo sve da kontroliše, ona je ostavila posao jer nije imao ko da čuva decu (blizanci) - on je "poslovno" putovao a ona nije sve sama stizala. Onda je zvocao da ona živi na njegov račun, da on može naći mlađu, da ovo da ono. Razvod. Rezultat - ona lepo živi sa svojom decom cenim da će naći i drugog muža kada se oporavi, on ide okolo i ogovara je, trudi se da njoj, deci i njenima zagorča život. Sa lošim ljudima se NE MOŽE. Daš sve, oni ništa ne vide nego i dalje kao konji sa amom vide samo ono što su umislili.
Moja žena ima 47 i meni ima šta da ponudi, sem lepote ima i drugoh kvaliteta. Slepci kojima su žene "lepe" i ništa drugo treba da su sami do kraja života i da ćute. Smarate, ljudi, ovo je zaista previše.
Dragane, mnogo si ti umislio u svojoj glavi. Da se uživo tako ponašaš (znam da ne smeš ) bio bi iznabadan od nas ostalih u istu. Petko.

Yojimbo

pre 2 godine

Nije obrazovanje ni opravdanje da sebi dajes za pravo da procenjujes ko sme da ima visoke kriterijume i sta su nerealni kriterijumi, pa eto tebe to opet ne sprecava da to radis. Eto, ljudi su prosto zadrti, tvrdoglavi i misle da samo oni znaju sve najbolje, posledicno - u sukobu sa celim svetom, ali, bože moj, ne moze niko da vam zabrani da budete takvi.

Dragan

pre 2 godine

Ipak ću morati da ostavim još jedan komentar zbog preterano besnih komentatora nesposobnih da razumeju pročitan tekst, a pogotovo zbog muških komentatora koji vole da brane neodbranjivo žensko ponašanje i koji veruju da time pokazuju nekakav plemeniti odnos prema ženama. Ako na ovoj planeti ima beskorisnijih oblika života od sponzoruša koje pišu ovakve tekstove onda su to definitivno oni. @Mane, odakle tebi da ja ne mogu da nađem devojku kakvu želim samo ti znaš. Ti si, polazeći od sebe najverovatnije, zaključio da se ja ovde „žalim“ zato što meni nešto fali. Baš naprotiv. Moji komentari se zasnivaju na velikom iskustvu sa velikim brojem različitih žena. I ono što vrlo jasno vidim to je da su žene kakva je autorka ovog teksta sve češća pojava i ja o tome ovde pišem. @Yojimbo, bukvalno sam u svom komentaru napisao da su mi gotovo sve devojke bile visokoobrazovane. Nisi u stanju da iz toga zaključiš kakve sam devojke birao? Da, obrazovanje jeste kvalitet i kod muškarca i kod žena ali nije opravdanje za postavljanje apsurdno visokih standarda drugoj strani niti je opravdanje za zapostavljanje drugih životnih osobina neophodnih za ozbiljnu dugoročnu vezu ili brak. @Čekić, tebi prosto ne zna šta da odgovorim, već si ispao dovoljno glup. I za kraj, jedan zajednički savet svima vama. Poradite malo na veštini čitanja i razmišljanja o pročitanom pre nego što se odlučite na komentarisanje. Biće vam od koristi u daljem životu i radu. Pozdrav svima!

Blago rečeno.... užas

pre 2 godine

@Dragan - za sve si u pravu! Danas sam nehotice čuo razgovor dve koleginice (uzrasta 24 i 27 godina) kako razgovaraju o drugim devojkama i ženama. Jedna od njih je rekla "muka mi je od devojaka, od njihovih izvoljevanja, iživljavanja, očekivanja i dramaturgije. Muškarci kakvi god da su, su bar prizemniji i razumniji, i možeš se razumeti i dogovoriti sa njima". Odmah me je kupila svojim razmišljanjem. Zadnjih godina sve češće čujem slične komentare od starijih žena koje su svesne dešavanja u svom okruženju (ćerke, rođake,..). Isto važi i ovde u tvojim komentarima. Koliko god se trudio da im objasniš neke stvari i da im uprostis i svedes na logičan nivo, one će uvek naći neku "mrvicu" kako bi skrenule priču na stranu koja im odgovara. Što se ostalog tiče, više je i neprimeren objašnjavati se sa njima o visini njihovih ciljeva. Dovoljno je pogledati koliko parova ima u kojima je decko uspesan (inženjer, preduzetnik, radi u inostranstvu,..) a devojka doslovno ništa. A takvih obrnutih primera gotovo i da nema. Jel možeš da zamisliš jednu doktorku da je u vezi sa magacionerom? Mi momci nemamo izbor devojaka odgovarajućeg kvaliteta, pa nažalost pristajemo na sve. Najgore od svega je da je to njima potpuno normalno i da je to njihov nivo.

Čekić

pre 2 godine

"ona u tom pogledu nastupa kao istinski predstavnik modernih žena kojima je hobi ispijanje kafa i kukanje na muškarce"

Ti da si neki istinski kvalitet ne bi ni obracao paznju sta pise neko ko je predstavnik zena kojima je hobi ispijanje kafa i nikako te to ne bi doticalo. Isto tako od kvalitetne zene ne ocekujemo da se zanima sta smatra neki opskurni krimos ili napaljeni plejboj i koja su njegova htenja i lamentiranja. Dve strane iste medalje. Nego ti krivo sto ove sto ispijaju kafe i vise po salonima ne snize kriterijume da se nekako uklopis..

citalac

pre 2 godine

Ajde sto ima zena koje ne razumeju Dragana, to se on zena i ne ocekuje, ali sto postoje muskarci tipa Mane kojima takodje verujem nista nije jasno pa moraju da prave zenama drustvo...Dragan kaze: 1+1=2, zene kazu: nisi u pravu, danas je petak! Dragan kaze: Danas je petak, zene kazu: nisi u pravu, 13x13=169.....i takoooo u kruuuuuugg

Deda me je naucio jos dok sam klinac bio, pa cu da podelim sa vama:
'Dzabe ucis svinju da peva - samo gubis vreme. A i svinja se nervira.

Pozdrav za Dragana. Baki odavno nisam video da ih necije drmanje kaveza ovoliko izbacuje iz takta. To samo znaci da je istina. Jer istina boli. E to je 1+1 matematika.

Yojimbo

pre 2 godine

"Komentarisao sam samo da bi skrenuo pažnju ženama koje postavljaju ovako visoke zahteve a ne nude ništa za uzvrat što bi bilo vredno muškarcu."

Ao, covece, to sto ti mislis da bi bilo vredno tebi kao muskarcu, nije istovetno onome sto ja mislim da je vredno meni kao muskarcu, to je ono s čim ti imas problem. Tebi nije bitno i smatras da nije neki adut to sto je zena obrazovana i finansijski nezavisna, jer ti gledas druge kvalitete. Sve je to ok, ali ja sam smatrao (i nisam se pokajao) da su te osobine koje su tebi nebitne veoma bitne i trazio sam ih kod zene. Ne svesno po nekoj listi, ali uvek su mi se svidjale i muvao sam obrazovane sa nekim ciljevima u zivotu. Ne sporim da zene kojima je karijera na drugom ili desetom mestu imaju sta da ponude i da mogu da nadju nekoga kome ce to sto nude biti bitno. Svestan sam da moji kriterijumi nisu kriterijumi svih ostalih i to je ono sto vecina vas ne moze da skapira. Pusti ti sto neke ostaju same, njihov problem, i gomila nas muskih ostaje sama posle 40, moguce isto jer im nijedna nije valjala, pa jbg, takav je zivot. Nek trazi svak sta hoce, nisi ti nikakav policajac za "ko sme kakve kriterijume da ima". Stvarno je krajnje vreme da skapiras da nemas pravo da spocitavas bilo kome kakvi su im kriterijumi i da ubedjujes nekoga da to sto on/ona smatra da mu je obrazovanje plus u zivotu, zapravo nije, jer eto ti tako kazes

Mane

pre 2 godine

@ dragan
Čoveče, što si besan, frustriran, iskompleksiran?
Nisu mi jasni takvi ljudi, ima ražnih žena, nađi neku da nema ličnost, sirotu, neobrazovanu, da kuva, ćuti i trpi, sve svoje potroši na tebe, oma i takvih, a mani se svih onih koje ne možeš imati jer ih nikad ni nećeš moćo imati.
Ne znam zašto kukate, od milion žena ima bar jedna da hoće sa vama i da vam odgovara, nemoguće da nema, ako već hoćete da ste u vezi.
Ako nećete, onda umuknite više, svi vi koki se samo žalite, kukate, boga vam, svega vam, dosadili ste i bogu i narodu!
To što vi sami ne valjate nije razlog da mrzite ceo svet!

Vagica

pre 2 godine

Fascinantno je da, na ovakve tekstove u SuperŽeni, uvek neki uspešan, sposoban i predivan muškarac dođe i komentariše kako nijedna žena ne valja, a on savršen.
Kukolja ima svuda, zaobiđete ga i tražite spram sebe. Lako i jednostavno. Ne znam čemu filozofiranje o "svim" ženama kao zlicama, ni čemu svađanje sa pametnim ženama. On o jednim, druge mu objasne da mu otvore oči, ali, džaba. Svako vidi samo ono što hoće.

Dragan

pre 2 godine

OK, hajde da probam da svima koji se prave nevešti još jednom i poslednji put ukratko objasnim u čemu je stvar. Prvo, presmešno je čitati komentare žena koja tvrde da smo mi ti koji kukaju i nešto se žale a bukvalno svi ostavljamo komentare ispod teksta ŽENE koja je napisala tekst koji je ništa drugo do najuobičajenije kukumavčenje, i ona u tom pogledu nastupa kao istinski predstavnik modernih žena kojima je hobi ispijanje kafa i kukanje na muškarce. Ukoliko mi muškarci na nešto kukamo lista stvari na koje kukamo je jako kratka, ne zato što ne bismo mogli da tražimo mnogo više nego zato što se prvenstveno oslanjamo na sebe jer znamo da ne vredi mnogo tražiti od žena. Zato se dosta muškaraca zadovoljava time da im žena bude makar lepa. Po principu, daj nek’ ima makar nešto. Ja samo možda malo i pogrešio kad sam napisao da samo žene koje su visokoobrazovane i poslovno uspešne imaju visoke zahteve. Tekst koji komentarišemo zapravo dokazuje da čak i one žene koje realno ne vrede ništa imaju visoke zahteve, a to pravo daju sebi zato što misle da su mnogo lepe. Nažalost, ne shvataju da je lepota vrednost koja ima kratak rok trajanja. Svako ima pravo da traži šta hoće i ja to nikome ne sporim. Komentarisao sam samo da bi skrenuo pažnju ženama koje postavljaju ovako visoke zahteve a ne nude ništa za uzvrat što bi bilo vredno muškarcu. Niko ne može da vam oduzme to pravo ali rezultat vašeg ponašanja će uglavnom biti da u 40-im godinama pišete tekstove kao što je ovaj.

Visnja

pre 2 godine

Bravo, majstore! Konacno! Evo jedan kojem zene nisu potrebne, nece da se petlja s njima i proziveo ceo zivot srecan i veseo s "nakrivljenom kapom" sto se kaze!! Sve nas je bog pogledao kad je tebi dao da moz' da kuvas - jedan manje koji kuka.

Al' za malo... opet zbog necega kuka..

Dragan

pre 2 godine

(Jelena, 4. jul 2021 18:29)

Da, razumem u potpunosti. Vi žene ste tako vešti manipulatori, tako vešto izvrćete stvari u razgovoru i tako se dobro pravite da ne razumete šta vam se priča da vam tu zaista nema ravnog među muškarcima. Tvoje komentarisanje je pravi veleslalom između mojih argumenata. Prema tome, nema smisla igrati dalje tu igru sa tobom. Laku noć!

Yojimbo

pre 2 godine

"Drugim rečima, visokoobrazovana i finansijski samostalna žena ne bi gotovo nikad pristala da bude sa muškarcem koji bi rešio da preuzme isključivo poslove u domaćinstvu, oko dece i koji ne bi bio naročito obrazovan"
Zaista ne znam sto vas vredja sto zena koja moze da bira bira ono sto misli da je najbolje. I onaj muskarac koji moze da bira bira Margot Robi a ne Angelu Merkel, da probam plasticno da objasnim, ne znam sta nije jasno. Pored svih nesavrsenosti koje zene imaju, nasli ste da onima koje mogu da biraju prebacite sto nisu skromnije u izboru. Samo nas brukate ovde...

Podvlacenje crte

pre 2 godine

@Dragan - druže, svaka ti čast! Sve je tačno! Ne opterećuj se puno šta žene pišu, one i onako prihvate činjenice kako žele i komentarisu ono što im odgovara i kako im odgovara. Tvoji komentari su logicni, sledljivi, dosledni i lako razumljivi, a posebna je priča kako žene na to gledaju.

Dragan

pre 2 godine

(Visnja, 4. jul 2021 18:18)

Mora da se šališ sa ovim komentarom, zaista. Iskreno i bez trunčice sarkazma sažaljevam svakog muškarca koji zavisi od kulinarskih i ostalih domaćinskih veština modernih devojaka i žena. Taj je u ozbiljnom riziku da bukvalno umre od gladi ili trovanja hranom, a kuća će mu iznutra izgledati kao da je pala atomska bomba i na sve strane raznela žensko odelo, donji veš, njenu šminku i kozmetička sredstava. Do svoje 17-18 godine sam donekle zavisio od majke kad su te stvari u pitanju i od tad pa do danas se u tom pogledu više nikad ni na jednu jedinu ženu oslonio nisam. Nije da nisam hteo ali to praktično nije moguće pošto skoro ni jedna od mojih devojaka nije znala apsolutno ništa korisno u kuhinji i oko kuće da uradi. Sve one su naravno bile vrlo obrazovane i iz nekog razloga su umislile da im to daje jako veliku vrednost i da ništa drugo u životu ne moraju da znaju da rade niti iko sme to da im traži. Osamostaljivanje i potpuno preuzimanje odgovornosti za sopstvenu sudbinu je nešto sa čim vi imate problema i to jako velikih. Samo što ste toga blaženo nesvesne jer živite u iluzijama da posedujete neku veliku vrednost jer ste se „školovale i nećete više da nekome budete rob u kući“. Većina vas još uvek nije savladala veštinu samostalnog plaćanja računa u restoranu a kamoli nešto više.

Visnja

pre 2 godine

Dragan - da ne bude nikakve zabune moj komentar se odnosio na ovu izjavu: "Sve što mi treba da uradimo da bismo uspešno preživeli bez vas jeste da naučimo da se malo snađemo u kuhinji i oko veš mašine, a to i nije baš toliko teško nego većinu muškaraca malo mrzi"

A, lepo si se ti pronasao u izjavi, samo se pravis blesav da je kao upucena nekom drugom. Dakle, naucite, osamostalite se i prestanite da kukate. Onda cete konacno i formalno sami biti odgovorni za svoju sudbinu, pa ce valjda sve konacno biti na svom mestu. Nemojte da vas mrzi.

Jelena

pre 2 godine

 "Na drugoj strani, muškarci su često spremni da prihvate ženu koja u pogledu obrazovanja, poslovnog i finansijskog uspeha ne može ni iz daleka da im parira."
Pa? Ili im se takva zena svidela jer ima i drugih lepih osobina, ili nisu imali herca i sarma da pridju ili smuvaju neku obrazovaniju od njih. Legitimno i jedno i drugo. Niko ih puskom ne tera ni na sta. Svako odabere za sebe ono sto moze. Cenim da i sam ako mozes da biras drustvo, biraces najbolje za sebe bez obzira da li je veza ili socijalno okruzenje u globalu gledaces po nekim kriterijumima koji su bitni za tebe da budu najbolji. Dakle, sve je to prirodno...

Mastrangello

pre 2 godine

@Reziel

Zasto dobi onoliko minusa, nije mi jasno... Bas si razumno i neprepotentno pisao...

Mozes da nastavis i detaljnije i konkretnije, ja te pazljivo slusam, meni ovo mnogo znaci!

Nakon predstavljanja uz osmeh, pa i opustenog razgovora o svemu i svacemu, ja dalje... ne znam... ne umem... Ostane i zavrsi se na tome... Prosto, ne znam sta i kako reci... Verujem da mnoge i pomisle da nisam zainteresoan za vise od prijateljskog razgovora/odnosa, jer ne pokazujem to, jer ne znam kako, pa onda ni one ne saju signale...

Pakao, brate, pomagaj!

Nolina

pre 2 godine

"Zaista po pitanju naseg obrazovanja i posla i obezbedjivanja egzistencije savrseno nas zabole sta je to sto vas privlaci :D."

Apsolutno tacno!!!

Dragan

pre 2 godine

(Jelena, 4. jul 2021 09:12)

Tvoje obrazovanje nažalost nije imalo pozitivan efekat na tvoju funkcionalnu pismenost jer da jeste ti nikad ne bi iz mojih komentara izvlačila to što izvlačiš. A možda i nemaš problema sa funkcionalnom pismenošću već se baviš manipulisanjem i izvrtanjem što je tipično za pol koji insistira na „kvalitetnoj komunikaciji“. Ja nisam napisao da se žena školuje SAMO i ISKLJUČIVO da bi nama bila privlačna već da ona često veruje da je visoko obrazovanje čini privlačnijom i da je to velika zabluda. Drugim rečima, visokoobrazovana i finansijski samostalna žena ne bi gotovo nikad pristala da bude sa muškarcem koji bi rešio da preuzme isključivo poslove u domaćinstvu, oko dece i koji ne bi bio naročito obrazovan. Na drugoj strani, muškarci su često spremni da prihvate ženu koja u pogledu obrazovanja, poslovnog i finansijskog uspeha ne može ni iz daleka da im parira. Budi iskrena prema sebi pa razmisli da li će te ikad „spontano privući“ neki kamiondžija, zemljoradnik, čistač ulica i slično, bez obzira na to da li ima izvanredan karakter. O tome se radi. Žena koja se popne više na obrazovnoj i poslovnoj lestvici ne želi da gleda u pravcu takvih muškaraca ma kako oni dobri bili kao ljudi, dok je muškarac voljan da prihvati ženu koja mu se sviđa kao osoba bez obzira na to da li je ona čistačica, domaćica ili vlasnik multinacionalne kompanije.

Dragan

pre 2 godine

(Visnja, 4. jul 2021 09:00)

Ti ostavljaš komentar u kojem muškarcima poručuješ da prestanu da kukaju a taj komentar pišeš ispod teksta u kojem žena koja ne poseduje apsolutno nikakvu vrednost kuka na muškarce i popuje im kako da budu bolji. Malo je reći da si ti zbunjena. Ja nigde nisam napisao da se žene školuju samo zato da bi privukle muškarce već da mnoge od njih veruju da im to visoko obrazovanje koje su stekle daje za pravo da budu preterano zahtevne kad su muškarci u pitanju. Naravno, ti si sigurno u stanju da to vrlo lako razumeš iz mojih komentara ali u tipično ženskom duhu biraš da to ne činiš već raspravljaš sama sa sobom o nepostojećoj temi. Ovo što pričaš o nerazvijenom delu sveta je opet netačno pošto i tamo najteže poslove, kao i svuda na planeti, rade pretežno muškarci. Ukoliko ja u „zapadnom svetu“ živim lakše zahvaljujući eksploataciji tih ljudi to onda u podjednakoj meri važi i za tebe. Prema tome, ako bih hteo nekome da se poklonim poklonio bih se svim tim ljudima koji to trpe, naročito deci koja se koriste kao robovska radna snaga, a među njima ubedljivu većinu čine dečaci.

Visnja

pre 2 godine

Sta god da treba da naucite da prezivite bez zena, a tvrdite da nije mnogo, naucite vec jednom pa prestanite da kukate. Kad smo mogle mi tako glupe iz kuhinje, mozete valjda i vi tako pametni svetski ljudi. Zene koje su zelele da budu fin nezsvisne, radile su na tome vredno i to ostvarile. Mozete vi da mislite da je to radjeno zbog vas a ne da bi mogle lepo da zive od svog znanja i rada, ako vam je tako lakse, vasa stvar. Sto se tice najprljavijih od najprljavijih poslova, procitaj nesto o zivotu i radu zena i dece van naseg zapadnog sveta, gde je sve lepo i sareno, a bez cijeg rada bi jos lizao koverte pa, sto bi se reklo, "ustani i pokloni im se" ako si covek. Da ne pominjem da su na celu tih rudnika, zemalja gde se to odvija (i nastavi niz) muskarci..

Jelena

pre 2 godine

"Nikome od nas ne smeta ako je žena obrazovana i ima svoje prihode ali to nije ono što nas privlači."

Zaista po pitanju naseg obrazovanja i posla i obezbedjivanja egzistencije savrseno nas zabole sta je to sto vas privlaci :D.
Znam da ti je lakse da mislis da sam upisala fax, zaposlila se, pa posle ucila svasta jos najmanje 5 puta do sada da bih smuvala nekog muskarca, ali to mi nije bilo ni na kraj pameti spremajuci ispite :). Jeste, rusi se ceo tvoj koncept, ali sta da ti radim. Uvek mozes da zivis u iluzijama i da mislis da smo ja ili bilo koja to sve radile da bismo nekoga smuvale, tvoja stvar. Ima sasvim dovoljno zena koje uzivaju da budu dobre domacice, pa birajte njih. Problem resen. Mi smo odlucile da se biramo sa nekima koje spontano privlacimo ovakve kakve smo i svako ce nekoga naci. Opet, ne vidim razlog za nerviosu :D

Ravnopravnost

pre 2 godine

@Tacno ako i pomislite da date sansu nekom losijem od sebe eto vas na dnu caskom, povucice vas dole samo da bi on delovao sposobnije. Zli su i sebicni, unistice vam zivot samo da bi sebi delovali pametnije. Od nasih muskaraca treba bezati u sirokom luku, sve bolesnici.
(Natasa, 3. jul 2021 13:05)

Nase devojke samo gledaju nivo iznad sebe (obrazovanje, prihode, situiranost, ambicije, sve). A opet smatraju da je to njihov "nivo", iako su one ispod muskaraca po svim parametrima. Zle su i sebicne, samo gledaju svoje interese, unistice vam zivot samo da bi sebi obezbedile veći komfor u životu. Od nasih devojaka treba bezati u sirokom luku, sve bolesnice.

Onda moze i tako

pre 2 godine

@Tacno ako i pomislite da date sansu nekom losijem od sebe eto vas na dnu caskom, povucice vas dole samo da bi on delovao sposobnije. Zli su i sebicni, unistice vam zivot samo da bi sebi delovali pametnije. Od nasih muskaraca treba bezati u sirokom luku, sve bolesnici.
(Natasa, 3. jul 2021 13:05)

A zašto od nas treba bežati i zašto smo svi bolesnici? Bas smo svi bolesnici?

gledaj svoja posla

pre 2 godine

Tacno ako i pomislite da date sansu nekom losijem od sebe eto vas na dnu caskom, povucice vas dole samo da bi on delovao sposobnije. Zli su i sebicni, unistice vam zivot samo da bi sebi delovali pametnije. Od nasih muskaraca treba bezati u sirokom luku, sve bolesnici.
(Natasa, 3. jul 2021 13:05)

Dobro je što ti nisi obolela od mržnje, baš si slatkica sa takvim izjavama...samoća je teška stvar, razumem te.

Dragan

pre 2 godine

@Visnja,
Drage moje „moderne žene“, da nije „nesposobnih“ muškaraca koji obavljaju sijaset užasno neprijatnih i teških fizičkih poslova vi biste i dalje živele u pećinama, ukoliko biste uopšte preživele. Prema tome, spustite malo ton kad pričate o sposobnosti muškaraca i setite se da u realnosti u tom pogledu radikalno zaostajete. Sve što mi treba da uradimo da bismo uspešno preživeli bez vas jeste da naučimo da se malo snađemo u kuhinji i oko veš mašine, a to i nije baš toliko teško nego većinu muškaraca malo mrzi.

@Jelena,
Ne sporim da i ovo što si ti navela može da igra ulogu i ima značaj za ženu ali žene ITEKAKO veruju da im više obrazovanje automatski otvara put ka kvalitetnijim muškarcima a to je teška zabluda. Nikome od nas ne smeta ako je žena obrazovana i ima svoje prihode ali to nije ono što nas privlači. Međutim, mnoge žene veruju da im to daje za pravo da podignu svoje standarde do apsurda. Žene uglavnom žele muškarce koji su superiorniji od njih i što se žena više penje na lestvici obrazovanja i poslovnog uspeha ona samim tim sebi sužava broj potencijalnih partnera. Na drugoj strani, muškarac je uvek bio spreman da prihvati ženu koja nema u tom pogledu mnogo toga da ponudi pod uslovom da je dobra majka, domaćica i slično. Ovo što pričaš o samostalnom izdržavanju dece je u većini slučajeva netačno pošto žene uz pomoć suda u većini slučajeva od muškarca iznuđuju novac za izdržavanje deteta ako dođe do razvoda dok istovremeno to dete emotivno otuđuju od oca.

Capajev i praznina

pre 2 godine

Kod zena sam uocio jedan fenomen. Ma sta studirale, to sto studiraju, kao da ih ne interesuje van fakultetskih obaveza. Koliko god fakultet zahtevao siroko obrazovanje, njihov um to svede na zanat i van naucenog cesto nemaju pojma da to sokira. "Uspesne" zene su uspesne u tim svojim zanatima, ali van toga, razgovori sa njima se ne razlikuju od razgovora sa cistacicom. Zapravo, ogromna vecina zena ima neki za sve njih isti, bez obzira na obrazovanje, "zenski" nivo komunikacije. Takodje sam primetio, jos od vremena kada su poceli izlasci sa devojkama, da prazni likovi, likovi bez interesovanja, prvi pocinju da izlaze sa devojkama. Zasto je ovo bitno. Sto je covek obrazovaniji, ima bogat unutrasnje zivot, a jos i drustveni, to lakse pristaje da bude sam. U brakove ulaze ovi praznjikavi kojima stalno treba naka zabava od strane drugog, jer su prazni, a to nije moguce dugotrajno. A, jos ako su uspesni, mogu... Zato se brakovi sve lakse raspadaju, a radjaju se ljudi sa sve manjim obrazovanjem koje sticu u kuci, a sve funkcionalnijeg ustrojstva, usmereni ka uspehu. Takvi ljudi su ekstremno opasni!

Visnja

pre 2 godine

@Dragan, kakve god da su nam moderne zene moderni muskarci su takvi da - da su se rodili pre jednog veka 60% njih ne bi dozivelo 3. godinu zivota, 20% tih prezivelih tadasnja zena ne bi u zivotu ni pogledala, tako da, dobro imate ikakav pristup zenama. Sto bi se reklo "sidi di si jer..."

Jelena

pre 2 godine

" Iz perspektive većine muškaraca visoko obrazovanje, poslovni i finansijski uspeh žene nemaju veliku ulogu i to nije nešto što primarno privlači muškarca. Žene koje veruju da to privlači muškarce polaze od sebe pošto znaju da su takve stvari njima bitne prilikom odabira muškaraca."

Dakle, nijedna zena ne tezi visokom obrazovanju i finansijskom uspehu jer veruju da to privlaci muskarce. Potpuno pogresna postavka - obrazujemo se i radimo da bismo bile nezavisne finansijski i da niko ne moze da nam prebacuje da nas izdrzava. To nijedna zena ne vidi kao neki "mamac" za muskarce. To je vas nacin razmisljanja, jer ste svesni da ako ne ponudite novac nemate da ponudite nista drugo. Nas nacin razmisljanja je - finansijski sam nezavisna, mogu da izdrzavam sebe i decu ako se otac pokupi bez traga i glasa, a ako jos postoji neko s kim nam je lepo i pored koga smo ispunjene emotivno - super. Ako taj neko ne postoji, ili prestane da postoji u toj formi, nasa egzistencija nije ugrozena i idemo dalje ne zavisimo ni od koga. Ne vidim sta je tu sporno

Natasa

pre 2 godine

A ne, treba mi neki neobrazovan, ružan, smotan, umišljen, lenj, tupav, koga ću da vučem na grbači dok rađam decu, rintam, udešavam se da mu budem privlačmana dok on sedi i ništa ne radi, kao ovi komentatori. Ima odličnih muškaraca, što sigurno nisu ovi iz komentara koji bi sve na gotovo. Pravilo je, što je gadniji, gluplji, nevaspitaniji, misli da zaslužuje bolje. Ne može. Svi u svoje klase.
(Žensko, 2. jul 2021 08:44)

Tacno ako i pomislite da date sansu nekom losijem od sebe eto vas na dnu caskom, povucice vas dole samo da bi on delovao sposobnije. Zli su i sebicni, unistice vam zivot samo da bi sebi delovali pametnije. Od nasih muskaraca treba bezati u sirokom luku, sve bolesnici.

muškarci se ne poveravaju toliko majkama, koliko drugim muškarcima?

pre 2 godine

"Ko vaspitava muskarce?
Vaspitavaju ih majke, znaci vi zene.
Sta onda hocete, sta ste trazile to ste i dobile."
(Dott, 2. jul 2021 08:38)@

Mnogi od muškaraca imaju i očeve, ne samo majke da ih vaspitavaju; a tu je i (nekada jak) uticaj medija (tv kanala, interneta, drustvenih mreža...), te vršnjačke grupe...
Najlakše je sve svaliti na majke?

Od Vas sam očekivala manje površan...

Ravnopravnost

pre 2 godine

Evo i odgovora za silikonsku "gospodjetinu":
1. Naravno da ocekujemo ravnopravnost. Ako devojke mogu da kazu "ako mogu ja, onda mora da moze i on", onda i mi kazemo "ako mogu ja, onda mora da moze i ona". Do pre 20-30 godina retko ko je pominjao ravnopravnost izmedju polova. A onda su zene pocele da govore o emancipaciji, ravnopravnosti,... pa je red i da postujemo te zelje. Niko od njih ne trazi kozmetiku, same to sebi namecu.
2. Danas je tesko naci devojku sa kojom moze normalno da se razgovara, a kamoli nesto vise.
3. Ako neko i uspe da proprica sa nekom devojkom, moze ocekivati da ce ga vuci za nos na 100 razlicitih nacina (neodgovaranje na poruke, odlaganje druzenja (setnja, odlazak na kafu), testiranje, taktiziranje, unakrsno ispitivanje....)
4. On ce mozda i da igra igrice, ali ce zato ona da provede pola dana u sminkanju, sredjivanju, selfijima, fotosopiranju, filterima, izboru koju ce sliku da okaci, prati komentare,...
5. Momak sa manirima je nesto sto devojke toliko zele a u stvari im je odbojno. Kada im neko otvara vrata, pridrzava kaput i slicno, ume biti zamorno a i devojke se osecaju superiorno i umanjuju vrednost muskarca.
6. Tesno povezano sa tackom 3
7. I vi devojke ste iste po tom pitanju

Zakljucak: "gospodjetina" sve zaradjeno ulozi u izgled i ocekuje nekog spram sabe, dakle "milionera".

Ravnopravnost

pre 2 godine

@(Alex, 2. jul 2021 15:25) Meni se cini da mi trpimo njih. Njihovo ponašanje, igrice, manje prihode, stalna izvoljevanja, stalnu želju da nas menjaju,... Sta to znaci da ih prihvatimo kao ravnopravne partnere? Da li to znači da im "dopustimo" da one plate svoje piće, ručak, letovanje, da podelimo troskove zajedničkog života (stan, računi,..), da donosimo zajedničke odluke (a to su u stvari njihove odluke a one su nas ubedile da je to ispravno, pa dopustile nama da ispadne da smo ih mi doneli),... Címe se meri ta ravnopravnost?

U vezi i sa petoro dece

pre 2 godine

Sve singl devojke su veliki red flag. Prosto logički da vredi ne bi bila sama, kad malo zagrebeš vidiš o čemu se radi, psihički nestabilna, vucarala se sa barabama, nije ženstvena, nije vredna, opsednuta društvenim mrežama...
Koliko puta upoznaš devojku i oduševite ali se ispostavi da je u vezi pa normalno da je neko to prepoznao. Uzmite parking mesta uvek su slobodna ona mesta koja su loša tako i sa devojkama.
(true, 1. jul 2021 22:26)

Oprosti, ali mi devojke veoma često kaŸemo da smo u vezi nekome sa kim je bilo priče i poznavanja jer se ispostavi da nam se uopšte ne sviđa ,u prevodu , dileja ,tako da... ne budi tako naivan. :))))))

Idi begaj

pre 2 godine

@(na tu temu, 2. jul 2021 01:32)
Sva sreća pa su nam sve devojke "savršene". Evo, sve su samostalne, situirane, uspešne, ostvarene, stabilne,... A na javi, ne pamtim kada sam video da se neka devojka latila novčanika da plati ručak, da poveze dečka na posao, da se dečko useli u stan koji ona placa, da počasti dečka sa poklonom/letovanjem/izlaskom/večerom,... Skim god da pričam od muškog sveta, svi, ali doslovno svi se žale da ne mogu da nadju normalnu žensku osobu sa kojom za početak mogu normalno da komuniciraju, dakle bez ustezanja, igrica, kalkulacija, cimanja, odlaganja, natezanja,.... Ma neeeee, naše devojke su sjajne, ma prosto savršene.... Bolje da vas ne klasifikujem kao vi muškarce, tek će tu biti štošta da se kaže.

///

pre 2 godine

@Milica

Od svih prijateljica i poznanica koje imam samo za jednu znam da je uvek bila sama jer, sem toga što je dobra, nema ništa drugo čime bi privukla muškarce. Ostale su sve bile u dužim ili kraćim vezama, bez obzira na njihove fizičke ili karakterne manjkavosti. Tako da smarate sa tim pričama o vašim prezgodnim, prelepim, uspešnim prijateljicama za koje se niko ne interesuje.

Niš, a? (Možda niste dobro čuli, hehe)

pre 2 godine

@(123, 1. jul 2021 22:43)

Niste shvatili mozda..
Ne tvrde ni te žene da ne očekuju nista (da ne očekuju baš ništa, ne bi ni bile u tom braku?), već da ne očekuju/ zahtevaju baš mnogo nekih stvari (jer neki muškarci misle da je najviše o tome koliko su materijalno obezbeđeni i nabildovani), ali zato više insistiraju da imaju nešto drugo (poštenje, čast, intelekt, vernost, da su dobar roditeljski potencijal, da mogu biti uzor detetu, npr.)...

Ne znam ko to od ljudi traži ništa (ili "ništa) u jednom takvom odnosu? Poenta je u tome što se i to nešto, možda drastično razlikuje od osobe do osobe, a onda se ne može baš sa bilo kim...

Zenevljanin

pre 2 godine

Ove su posebne lujke, sto su "medjunarodna deca" koja zive u Zenevi, kao ova likusa Bay. Domace Svajcarkinje su skroz u drugom fazonu, od ovih medjunarodnih lujki sto su tu jer im roditelji rade za neku medjunarodnu ili multinacionalnu organizaciju. Pokusavaju da nadju nekoga medju istim takvim koji ostaju po 4-5 godina tu, pa idu 4-5 u London, pa u Singapur. Nema tu leba.

Alex

pre 2 godine

Pa , drustvo vremena su se promenila. Ženama u danasnjem okruženju, muškarci nisu preko potrebni. Ako nesto posebno ne žele decu, zašto bi nekog trpela pored sebe? Za neobavezan sex nikad nije problem. Mi i dan danas mislimo o ženama na stari način i to nam se lupa o glavu. Ili ćemo ih prihvatiti kao ravnopravne partnere u vezi ili sve sto vidimo po pitanju žena će biti na pornohub-u. Uostalom da je ponuda veća od potražnje, ne bi cvetala pornografija i prostitucija. Zakon ponude i potražnje.

DuckyDuck

pre 2 godine

Jednom sam na osnovu jutjubovih komicnih algoritama naleteo na videa ove zene i izneverovao sam.

Njena videa su kao vodic za prezivljavanje pomocu kameleonstva, odnosno kako kao zena postati "Talentovani gospodin Ripli"...

Najgore u svemu je to sto svoje tehnike manipulacije prodaje u paketu s nekim zdravim opstim istinama, pa to sve sto prica mozda na kraju i ume da se ucini suvislim.

Zamisli - skola visokog drustva?!

Da nisam za slobodu govora, ovakve jutjubere bih nekad voleo da mogu da zabranim.

Ubise se strucnjaci da objasne ljudima da ce najsrecniji biti kad prihvate sebe onakvim kakvi jesu, kad su autenticni i dosledni samima sebi, a ona uci kako da se bude "muljator". More...!

I nema to veze s tim da li je musko ili zensko. Postoje i kanali gde muskarci obucavaju druge muskarce slicnim nekim tehnikama i semama. Sve to skupa nije normalno, ali svako moze da ima jutjub kanal.

Dragan

pre 2 godine

Moderna žena je često jedna istinski tragikomična pojava. Jedna od najvećih iluzija koje ona ima jeste da joj to što je danas u proseku obrazovanija, ima sopstvene prihode, izgleda lepo (što su principu sve sasvim prosečne stvari) daje za pravo da postavlja izuzetno visoke zahteve muškarcima. Stvari izgledaju još gore kad se te mlade generacije devojaka i žena uporede sa starijim koje su zaista vrlo često bile, iako manje obrazovane, bez sopstvenih prihoda i slično, istinski stub porodice i domaćinstva. Moderne žene žive u iluziji da one više vrede od tih starih generacija žena i da samim tim imaju pravo da traže mnogo više od muškaraca nego njihove majke, bake i prabake. Iz perspektive većine muškaraca visoko obrazovanje, poslovni i finansijski uspeh žene nemaju veliku ulogu i to nije nešto što primarno privlači muškarca. Žene koje veruju da to privlači muškarce polaze od sebe pošto znaju da su takve stvari njima bitne prilikom odabira muškaraca. U realnosti, moderna žena, pošto više nije toliko posvećena majčinstvu, održavanju domaćinstva i slično, nije nikad imala manju vrednost za muškarca. Iz naše perspektive ovako visoki zahtevi takvih žena deluju urnebesno smešno.

Gile

pre 2 godine

@(Milica, 1. jul 2021 23:15) , ocito si jako sinngle i u potrazi za prebogatim lepotanom.... Srecno u potrazi, ali ne zaboravi da ti sat otkucava..tik tok tik tok...

joj

pre 2 godine

Iskopleksirana feministkinja, toliko......
(Alfa M, 1. jul 2021 23:08)

Feministkinja koja misli da muskarci i zene nikad nece biti jednaki? Cudan vam taj feminizam. Uostalom ne znam sta se bunite viprvi kukate na zene koje hocce da budu jednake, te ne valja se takmiciti s muskarcima, te sto zene ne rade u rudniku. Epa sad evo vam ove antifeministkinje pa se bakcite s njima.

123_ево_ме_опет_нисам_имао_времена

pre 2 godine

Данашње девојке су изузетне персоне, жао ми је што нисам довољно способан и успешан да их им парирао.

Pseudoharms

pre 2 godine

Ljudi su ostrašćeni po ovom pitanju i često donose ishitrene zaključke.

Danas ima dosta žena 30+, koje su same, isključivo svojom krivicom. Primer. Kod mene je radila devojka, prelepa, negovana, obrazovana, uspešna, ali sama. Moja supruga se sprijateljila sa njom i kaže, ona ima previsoke standarde. Mislim, ne kažem da ne treba da ih ima, ali, muškarci koji su njoj zanimljivi su, ili oženjeni, ili razvedeni, pa žive drugu mladost. I kaže ona mojoj supruzi, da, eto, ona nema sa kim da izađe. Pa ne bi imala ni moja žena, da se nije udala u 23.godini. I sada, kada je neko vidi, površno bi zaključio, da je dobro prošla, finansijski, a ni ja nisam za bacanje, međutim, ne vidi to, da se ona zaljubila u mene kada sam doručkovao pola hleba sa malom paštetom, bez jogurta. Ne vidi, da je radila najgluplje poslove, maltretirala se dok sam ja tražio naše mesto pod suncem i dok nisam stao na noge, da dve godine nije kupila nijedan komad odeće. Ne, neka žena će je danas videti, prepoznati torbicu, cipele, kaput i pomisliti - ja to hoću. E, pa ne ide to na silu, ne ide to tako.

To je mana naše generacije, svi sve hoće odmah i prečicu do sreće. Najbitnije je pronaći pravu OSOBU, sa kojom ćeš deliti život, a ako dođe do finansijske nadgradnje - tim bolje, ali, ako želiš odmah, sve, to jednostavno ne biva.

IQ130 Milutin

pre 2 godine

Pravi muskarci ne vole zene sa sminkom vec sa dusom, stvarno me ne interesuju zene koje utrose sat vremena za spremanje, meni je to dokaz niske inteligencije.

@true

pre 2 godine

Iz iskustva bogatog, skoro svaka singl devojka je sama jer to zeli. A skoro nijedna lepa singl nije stvarno sama, tu je ceta onih sa kojima ide na pica, razmenjuje poruke ili nesto vise ali nisu dovoljno dobri da bi bili u vezi. Tako da... Nema lepih singl a nezauzetuh veruj mi, samo su dosla vremena kada je i njima skroz dobro da budu samo u semama.

Tina

pre 2 godine

Sve tačno rečeno.
Muškarci su danas jako problematicni, nemogu da se porede sa ranijim generacijama muškaraca. Tada se znalo uvek i bilo sramota da muškarac ne plati piće ili večeru, a sad recimo ako plate ženi večeru na sastanku nazivaju je sponzorusom. Od takvih kojima je zao novca treba bežati glavom bez obzira. To su stipse.
To su po meni najgori muškarci.
Trenutno imam nekog ko je sušta suprotnost, i bas zato i ja insistiram da platim racun.
Al većina, i to u svetu, su stipse i. placu kad treba da plate devojci piće, pri tom ih nije sramota da ona plati.

simple people

pre 2 godine

@Milica

Od svih prijateljica i poznanica samo jednu znam da je oduvek bila sama ali ona, sem što je dobra osoba, nema ništa drugo čime bi privukla momka. Sve ostale su imale nekog u jednom trenutku, bez obzira na njihove fizičke ili karakterne manjkavosti. Dakle te ženske priče o prelepim, prepametnim i uspešnim prijateljicama kojima nikad niko ne prilazi su nerealne.

Žensko

pre 2 godine

A ne, treba mi neki neobrazovan, ružan, smotan, umišljen, lenj, tupav, koga ću da vučem na grbači dok rađam decu, rintam, udešavam se da mu budem privlačmana dok on sedi i ništa ne radi, kao ovi komentatori. Ima odličnih muškaraca, što sigurno nisu ovi iz komentara koji bi sve na gotovo. Pravilo je, što je gadniji, gluplji, nevaspitaniji, misli da zaslužuje bolje. Ne može. Svi u svoje klase.

Žensko

pre 2 godine

Još da kažem, muškarci su mnooogo gori u zahtevima, samo što imaju veći strah od samoće i osude okoline ako su sami, pa se ožene prvom koja hoće. Posle se pitaju što su nesrećni ceo život. Da nisu kalkulisali, da su se malo potrudili da nekoj koja im se sviđa ulepšaju i olakšaju život sve bi dobili deset puta više, jer - takve su žene. Happy wife - happy life.

Solar

pre 2 godine

Za one koji ne prate lik i delo Ane, ona je poreklom iz Svedske.
Divna je, propagira da zena treba da izgleda zenstveno nikako vulgarno. Ona istice da zene moraju imati manire, znati kako se ponasati u drustvu. Bonton se podrazumeva. Naravno da je muskarac taj koji uzima ulogu da finansijski obezbedi zenu i njihovo potomstvo. Zena za uzvrat nudi vernost, stabilnost, podrsku, porodicu i oslonac. Dakle, zena donosi mnogo. Deluje da ste zaboravili koliko moze da pruzi srecna i zadovoljna zena. Muskarci budite malo nezniji, zauzmite svoju ulogu odgovorno.

Александар

pre 2 godine

Некад није свако могао да пише и даје савете,данас сви знају све и пишу о свему.На пример на италијанској телевизији су пар жена које имају завршену основну школу,а зову их у свим емисијама.Знају све,о спорту,култури,политици,медицини итд.Ма нису оне криве,криви су они што манипулишу са њима,узму дебеле паре а њима баце коју коску.Тако је и овде,луде жене,не могу да нађу нормалне мушкарце,убедили су их да су много паметне а оне сада траже,генијалце са пуно пара и са мало искуства да их могу вртети како хоће.Толико из сунчане Италије,све вас лепо поздрављам.

Seljanka

pre 2 godine

Gospodja se žali na promenu rodnih uloga. Pod kvalitetnim misli na ulogu muškarca da priorotetno izdržava porodicu.
Ta rodna uloga nikad nije se u realnosti potpuno sprovela. Tradicionalno i kad žena nije radila gledao se njen miraz i nasledstvo, a očekivao njen doprinos u kući i radjanje i briga o potomstvu.

Generacije su još 30ih godina prošlog veka osvojile žensku emancipaciju, a 60ih godina prošlog veka seksualnom revolucijom probile led u smislu napuštanja tradicionalnih rodnih uloga.
Na snazi je princip ko se kako snadje, uloge su pomešane i bez jasnih obrisa.

Činjenica da je teže tako i muškarcima i ženama, ali s druge strane i lakše.

Ako se lepo dogovore, mogu da podelele medju sobom uloge kako žele, ako nisu iskompleksirani samo i da lepo žive neopterećeni šta će ko da kaže ako je njima lepo.

U današnje vreme suditi davno napuštenim rodnim ulogama je u najmanju ruku zastarelo.

Hrišćanstvo kaže: brak je sveta tajna, a to znači da svaki par ima svoju tajnu nit koja ih povezuje.

Reziel

pre 2 godine

Oženio sam se sa 34, moja supruga je sedam godina mladja. Od neke 17-18 sam intenzivno izlazio, i iskreno bio sam sa gomilom nekih devojaka, i ovakvih i onakvih. Neke su izgledale vrhunski, neke su bile lepe samo meni, neke mi nisu ni bile lepe ali su bile zanimljive.
Rodjen sam u BG-u, živeo sam kao otprilike srednja klasa, ne znam vozio sam sa 18 neku Corsicu, išao na more, imao da obrnem turu pića ponekad, solidno se oblačio. U svakom slučaju bilo je i daaaleko bogatijih od mene, koji nisu ni upola imali uspeha kod dama.
Neke su cimale mene, neke sam cimao ja. Moj moto je bio i tad i sad, moraš da probaš, da startuješ devojku pa da vidiš šta ćeš da bude. Najiskrenije, možda me je onako grubo odbilo najviše 15% dama, i to dobar broj jer sam bio previše cirke.

Naravno, start ne treba da bude neka turbo-seljana ili kliše, ali ne moraju se ni recitovati stihovi. Dovoljno je predstaviti se uz osmeh.
Gledam mlade momke kod mene u firmi, oni ni ne prilaze ženama, devojkama. Oni dodju u klub, bace pogled, za svaku devojku u svojoj glavi naprave model ponašanja i zašto ona "neće da bude sa njim", a da joj se nisu ni obratili. Mislim da je slično i sa devojkama, ali mogu da pričam iz sopstvene perspektive. Na kraju, sticem utisak da većina single osoba danas na osobe suprotnog pola gleda kao na neprijatelja. To je pogrešno, previše uslova, previše predrasuda i previše očekivanja.

Goran

pre 2 godine

@ mstr No
Evo ja. Zato sto moja od 38 godina izgleda lepse i mladje od vecine devojaka od 20tak godina. A o osobinama tek da ne govorim. Na jesen je zenim.

Marina

pre 2 godine

@ fl
Ne kazem da nema sponzorusa, ali to sto zene biraju muskarce koji su bar malo finansijski iznad njih to je cesto zato sto , a to znaju svi koji su imali to iskustvo, a medju njima sam i ja, da se muskarci cesto osecaju lose kada zena zaradjuje vise i vise ima. Onda to nagriza sve vise i vise, on pokusava da na neki nacin nadomesti " to sto je ona mocnija" pa pocinje da svrlja ili da je maltretira kako bi pokazao da je ipak on musko. To se desava u 80% slucajeva parova gde je zena finansijski jaca. Ima naravno i ona kategorija muskaraca kojima to ne smeta ali takvi su retki a i cesto se desava da su onda oni sponzoruse i namenski su trazili zene koje imaju dobre poslove i plate. Znam i takve slucajeve. U globalu najbolje je da zaradjuju priblizno, bar u pocetku veze -braka.

Samopoštovanje ne dolazi sa novcem, ali ga je dobro zaraditi bez pomoći "struktura"

pre 2 godine

Npr. ako debeli muškarac vozi golf 2, on je debeo i masan, ali ako kojim slučajem on vozi ferari onda je slatki meda.
(paceue, 1. jul 2021 21:43)

Ako vozi VW ima mnogo više problema od masnoće u krvi.

Stvari treba pojednostavljivati da bi se ogolila suština.
Manje od 5 % žena ima visoko samopoštovanje. Manje od 5 % muškaraca ima visoko samopoštovanje. Oni se pare međusobno.
Moj test je bio vrlo jednostavan. Pošto prvo veče služi da se međusobno impresioniramo, fizički, mentalno - nakon HAHA faze (humor je Burdž Kalifa za prvo veče) i dobijenog brmob, sledi (formalni) dogovor kada ću je pozvati. Zvao sam tačno u sekund i slušao promenu intonacije u glasu (pad tonusa želje i volje, želele su da poziv dođe mnogo kasnije, svesno ili podsvesno - u zavisnosti od dubine pada samopoštovanja).
Ovo se dešavalo u 9.6 od 10 slučajeva.
Naravno da bi moj iskreni prezir osetile vrlo brzo (boja glasa se menja, brži završetak uvek kulturnog razgovora). To bi ih momentalno pokrenulo - i eto meni lakog seksa, kada već devojka nije za ozbiljnu vezu (na teret njenog niskog samopoštovanja).
Jer nikako ne bi trebalo da verujete da se visoko samopoštovanje i nisko, sa bilo koje strane, trajno sparuju.
I kao vrlo mlad osetio sam da bih u takvom slučaju postao neka vrsta dnevne bolnice Laza Lazarević.
Što me ič nije interesovalo

Alfa muzjak

pre 2 godine

Sto je dobrih zena to su sa budalama.
Odnos dominantan submisivan jos vlada u vezama. Vazi i obrnuto sto je dobrih muskaraca...

прле

pre 2 godine

Читамо ја и жена заједно овај текст, док се деца играју у својој соби…итд

Poremećeni kriterijumi

pre 2 godine

A koji se to kvalitetan muskarac zabavlja sa zenama u kasnim tridesetim, kad moze da ima devojke u ranim dvadesetim...
(MstrNo, 1. jul 2021 20:14)

A koja se to 'kvalitetna' devojka zabavlja sa matorcima?

Neozbiljni vezista

pre 2 godine

Zasto devojke hoce samo "ozbiljne" veze?Mislim, bolju pricu imaju sa drugaricom nego sa mnom.Nadjemo se, poseksamo SE (nije tu ona samo objekat), mozemo nekada da izadjemo, ima vremena da se ozbiljno veze!

Neozbiljni vezista

pre 2 godine

Zasto devojke hoce samo "ozbiljne" veze?Mislim, bolju pricu imaju sa drugaricom nego sa mnom.Nadjemo se, poseksamo SE (nije tu ona samo objekat), mozemo nekada da izadjemo, ima vremena da se ozbiljno veze!

nucky thompson

pre 2 godine

@true, hajde ne lupaj. Ja sam imao 33 a moja sadasnja zena 35 kad smo se upoznali. Uskoro slavimo 14 godina braka, imamo divnu curicu i ja bih dao zivot za obe.

Marijana

pre 2 godine

Istina za nepouzdanost i razmaženost. Prostim našim jezikom, duva im, i kad te majka ne osposobi za život onda si kao veliki invalid, samo se kao vodiš kao zdrav.

na tu temu

pre 2 godine

Sve singl devojke su veliki red flag. Prosto logički da vredi ne bi bila sama, kad malo zagrebeš vidiš o čemu se radi, psihički nestabilna, vucarala se sa barabama, nije ženstvena, nije vredna, opsednuta društvenim mrežama...
Koliko puta upoznaš devojku i oduševite ali se ispostavi da je u vezi pa normalno da je neko to prepoznao. Uzmite parking mesta uvek su slobodna ona mesta koja su loša tako i sa devojkama.
(true, 1. jul 2021 22:26)

Hahaha, jel da? A da vidimo kakvi su muskarci u ponudi:

-mamin sin - bespogovorno slusa mamu i njena je zadnja
-gejmer - sedi za kompom 10 sati na dan i nema druga interesovanja
-luzer - ni sam ne zna sta bi, al da proba
-uspesni muskarac - citavih 2% cele populacije
-veciti mladic - samo zurke, da ga svi slusaju jer je umislio da je zanimljiv
-fini decko - 50% njih prikriveni sadisti, 50% njih nece prstom da mrdnu ni za sta
-dozivotni tata - ima decu i ne zna gde ce s njima
-manijak - vec je ubio nekog?

hmm, nisam srela drugacijeg od ovih.
I cini mi se, da bas zato sto samo same to je dokaz da smo vrlo stabilne psihicki. I ne padamo u ocaj i beznadje da se hvatamo za vase slamcice.

Natasa

pre 2 godine

A koji se to kvalitetan muskarac zabavlja sa zenama u kasnim tridesetim, kad moze da ima devojke u ranim dvadesetim...
(MstrNo, 1. jul 2021 20:14)

Kompleksi su odlika nezrelosti, ti ni ne znas sta znaci biti muskarac.
Pravi muskarci ne gledaju i ne broje godine, ni tudje ni svoje vec karakter. Podrazumeva se da su u pitanju normalne razlike u godinama, znaci do 15.
Treba da shvatite da te kafanske sale, tj pasivna agresija, izrecena kroz sovinisticko vredjanje i ponizavanje zene nije normalna stvar. I ne treba da bude.
Ovde je to zaostalo od neostvarenih i odbacenih primitivaca i dripaca. Uopste ne razmisljate sta govorite.

Aule

pre 2 godine

Obicno ovde ostavljam komentare protiv ovog new age ludila koje poprima obim pandemije koja je mnogo gora od aktuelne, i moram reci da mi strahovito prija da procitam komentare koje ostavlja Milica, Bogu hvala da jos uvek postoje takve zene, takvi ljudi.
Zaista osvezavajuce i ohrabrujuce! Nada jos uvek postoji!

Milorad

pre 2 godine

Sedamdeset i neke, jurile me dve doktorke, jedna doktorka medicine, druga nacelnica zubnih ordinacija u vojnom stacionaru, i sama normalno zubarka, isto su bile svoje, radile su za platu, a ja siromah, ni kucu svoju nisam imao i rekao sam im istinu. Obema to nije bilo vazno, ali meni blenti je bilo vazno, jer su bile od mene starije obe tu negde oko desetak godina. Obe su bile prirodno top zenske, koja se bavila silikonima i botoksima u ono vreme?a ove danas, sve udarene u glavu. Kako stvari stoje, najbolje da se covek ne zeni, i ovako se u proseku ne zeni ni udaje, polako na tenane seme nam se zatire. Za sve je kriva tupava emancipacija, svi su progledali, ali dzaba, kad ne vide dalje od nosa.

Sindjelic

pre 2 godine

Ja sam nasao pravu zenu, postenu, vrednu, dobru majku, prirodno lepu ali nista preterano, drzi do sebe, voli da je lepa, da se lepo obuce, zna da skuva bar 15-20 raznih jela, pasulj, sarma, zna da opremi celu slavu, slavski kolac hoce da unesi a ne da se kupi, voli cistu kucu, ne interesuju je silikoni, voli da pogleda sport, dobra je u krevetu a ne trazi preterano mnogo i svaki dan, opegla mi robu, stavice mi telfon na punjenje kad je prazan bez da joj kazem, voli da putuje kao i ja, voli da se mazi i da je u mom krilu, ne vara me 100 posto sam ubedjen. Moj rodjeni brat od prvog dana bez srece a mngo bolji covek od mene. Stvar srece ili znanja???

Milos Radunkovic

pre 2 godine

Жене су одувек биле такве. А ове данашње су поред свега још и у облацима где би живот на високој нози, а реално немају услова ни за најобичнини стандард, част малом броју изузетака.

Dunga

pre 2 godine

Sam sam zato što već dugo ne mogu da upoznam normalnu devojku. Pre izvesnog vremena sam mislio da sam je našao, ali ipak ništa nije bilo na kraju. Kao, nisam mislila da to hoćeš, a zvala me non-stop, pričala neke priče koje se ne pričaju ako hoćeš s nekim samo da se družiš. Očigledno nije načisto sama sa sobom. Ne znam da li je i dalje sama, ne zanima me. Ja jesam, ali radim na sebi, nije mi dosadno. Čitam, vežbam, družim se, ne gubim vreme. Najgluplje je padati u depresiju kad se tako nešto desi. Teško jeste i potrebno je dosta mentalne snage da se prebrodi takvo razočaranje.

bunga-b

pre 2 godine

Ova sa jeftinim estetskim radom na licu, u Ženevi odudara kao svaka balkanska seljanka. Srdacan pozdrav iz Ženeve, grada sa najlepšim, najprirodnijim i najelegantnijim ženama (devojkama) na svetu.

sistem

pre 2 godine

Samo ti budi sto dalje od nas. I pitam se sta ti dajes u vezi kad hoces da sve uzmes. Odnosno ti si kao neko ,ko nesto procenjuje i odlucuje da li ce da ostane ili ode. Ma vazi!

Milica

pre 2 godine

Kvalitetan muškarac se misli na bogat i lep jedan od 10.000. Realno muškaraca ima svuda ali 95% njih je devojkama nevidljivo o tome se radi.
Pogledajte knjige na koje devojke padaju kao 50 nijasni i slično uvek je tu neki ultra bogati lepotan sa mračnom trijadom ličnosti...
Onda kako bi opravdale svoje nerealne kriterijume žale se kako nema "pravih muškaraca", takva neka redovno odbija masu momaka.
Zapamtite jedno kad je devojka sama to je 100% njen izbor, ili želi nekog ko nju ne ili ima visoke kriterijume ne treba imati ni trunku osećanja na njihovu situaciju.
I da ne zaboravim kad je zvanično single ne računaju se razne kombinacije jer teško da su bez odnosa u najboljim godinama.
(trp, 01. jul 2021 22:08)

Žalosno je ako je kvalitetan muškarac obavezno bogataš, kao i kvalitetna devojka obavezno zgodna, npr. To su plitki ljudi i plaši me da je to nametnuto za buduće generacije. Imam 3 drugarice za koje iskreno ne znam da li su imale momke ikada. Imaju 35 godina. Sve tri su obrazovane, ljubazne, kvalitetne devojke, nezavisne, sposobne, rade na dobrim mestima. Jedna je malo povučena, skromna, oblaci se neupadljivo, ali je zanimljiva, barem meni. Druga ima neke kriterijume (ne govorim o bogatašima,), za mene su glupi kriterijumi, recimo, mora da ima stila i da se lepo oblaci, zaboga. Treća drugarica kaze da je smara kada se vidi sa nekim i to nije to. Ne znam kako moze da zna da nije to to, ako nije probala. Mislim da je problem mnogo kompleksniji. Ne traže sve bogataše, niti se ugledaju na ovakve, ali se sve više i više nude ovakvi nekvaliterni Ljudi i na sta ce da se ugledaju buduće generacije? Krivi smo i mi jer smo ovo sve na neki način prihvatili kao "normalno".

Срба

pre 2 godine

А, ја, рецимо, избегавам такве спонзоруше и силиконизоване накараде попут тебе..... напумпане усне, ботокс, хијалурон, тона шминке, вештачка плавуша, уображена, лења.....

Milica

pre 2 godine

Sve singl devojke su veliki red flag. Prosto logički da vredi ne bi bila sama, kad malo zagrebeš vidiš o čemu se radi, psihički nestabilna, vucarala se sa barabama, nije ženstvena, nije vredna, opsednuta društvenim mrežama...
Koliko puta upoznaš devojku i oduševite ali se ispostavi da je u vezi pa normalno da je neko to prepoznao. Uzmite parking mesta uvek su slobodna ona mesta koja su loša tako i sa devojkama.
(true, 01. jul 2021 22:26)

Tako i sa muškarcima. Ne znam po čemu bi to trebalo da muškarce gledamo kao bogove. Znas li koliko znam muškaraca koji su sami? Mnogo. Ali su ok momci. Znas koliko znam devojaka koje su same, a nisu iz tog opisa koji su naveo. Ne generalizuj. Ne sviđa mi se taj tvoj stav. Za tebe i sličnim tebi nijedna devojka nije dovoljno dobra. Moze biti da imaš ti problem.

Ložač kotlare

pre 2 godine

Ma jok. Ovo su prazne priče. Danas uopšte naći nekoga, bilo momka ili devojku, je čista sreća. Neko jednostavno ima sreće, a neko, nažalost, baš nema, što je naravno tužno, ali je tako. Zato je najbolje ne osudjivati druge, jer nikad čovek ne zna zašto je taj neko sam. Mislite o tome.

123

pre 2 godine

Na stranu njen komicni izgled, u pruncilu nije rekla ništa pogrešno. Zene koje imaju dobre brakove i veze znaju da postave standarde i očekivanja jasno i glasno, i muškarci ih rado ispunjavaju. I mnogo više cene ženu oko koje moraju da se trude. Tužno mi kad vidim žene koje se "hvale" kako ne traže ništa od muškarca i ništa ne očekuju, pa se posle pitaju zašto dobijaju jedno veliko ništa.

true

pre 2 godine

Sve singl devojke su veliki red flag. Prosto logički da vredi ne bi bila sama, kad malo zagrebeš vidiš o čemu se radi, psihički nestabilna, vucarala se sa barabama, nije ženstvena, nije vredna, opsednuta društvenim mrežama...
Koliko puta upoznaš devojku i oduševite ali se ispostavi da je u vezi pa normalno da je neko to prepoznao. Uzmite parking mesta uvek su slobodna ona mesta koja su loša tako i sa devojkama.

fl

pre 2 godine

Znate o čemu se radi, danas su devojke obrazovanije i dosta njih više zarađuje i time automatski sužavaju sebi izbor muškaraca.
Uzmite primer da je devojka lepog izgleda i da je uspešna u poslu pošto su devojke hipergamične, njoj treba neki koji je iznad nje statusno pre svega, a mora da bude i pristojnog izgleda...
Momak koji bi njoj igrao je verovatno u dužoj vezi ili u braku a ako nije a ima kvalitete onda ima neobavezne kombinacije. O tome se radi. Istraživanja su pokazala da devojke uvek idu marry up a ne marry down. Sad se priča o tome da današnje devojke nemaju mnogo pazi sad "ekonomski atraktivnih muškaraca" koji su materijal za brak, toliko o emancipaciji i ravnopravnosti.
Dobile ste to što ste tražile sa sve feminizmom i državnim politikama osnaživanja ali na svoju štetu.

trp

pre 2 godine

Kvalitetan muškarac se misli na bogat i lep jedan od 10.000. Realno muškaraca ima svuda ali 95% njih je devojkama nevidljivo o tome se radi.
Pogledajte knjige na koje devojke padaju kao 50 nijasni i slično uvek je tu neki ultra bogati lepotan sa mračnom trijadom ličnosti...
Onda kako bi opravdale svoje nerealne kriterijume žale se kako nema "pravih muškaraca", takva neka redovno odbija masu momaka.
Zapamtite jedno kad je devojka sama to je 100% njen izbor, ili želi nekog ko nju ne ili ima visoke kriterijume ne treba imati ni trunku osećanja na njihovu situaciju.
I da ne zaboravim kad je zvanično single ne računaju se razne kombinacije jer teško da su bez odnosa u najboljim godinama.

Milica

pre 2 godine

Jaos bre vise, dokle ce svaka ovakva žena imati glasan odjek? Čuj ne bi da deli račun? Šta bi falilo da platiš? Izvinite, ali nismo sve sponzoruše. Nikada se nisam sređivala i šminkala radi muškaraca, već radi sebe. Volim da izgledam pristojno, lepo, svedeno, umereno nasminkana...
Kad vidim ko se danas sve "pita " drago mi je da ne moram da tražim dečka/muža. Izgleda da sam to "obavila " na vreme. A Jeza me prođe kada pomislim kakvog partnera ce moja deca naći. Kakav će to da bude kvalitet muškarca i žene.

ldjidji

pre 2 godine

danas zene samo tipkaju po ekranu smartphone-a..bleje na instagramu gledaju šarenu lažu pa oće i one glamur mačke princa na belom konju ruckove po fensi mestima putovanja kolica...

paceue

pre 2 godine

Jedina razlika između žena i muškaraca je u tome da kada vidimo debelu ženu kako vozi npr. ferari, ona je za nas muškarce i dalje debela. Dok je kod žena sasvim suprotan slučaj. Npr. ako debeli muškarac vozi golf 2, on je debeo i masan, ali ako kojim slučajem on vozi ferari onda je slatki meda.

Zola

pre 2 godine

Sta ona ima da donese za sto?
To se nikad ne pita, vec samo kako muskarac treba da bude.da bi bio adekvatan za nju.
Prica da zene ne zaradjuju isto kao muskarci je takodje upitna.
Muskarci rade teze poslove, vise sati, opasnije.
Hoce da budu ravnopravne, ali samo gde to njima odgovara, na dobrim pozicijama, ali ne u rudniku ili gradjevini.
Ovoj da radi na gradjevini na 40 stepeni bi svi fileri poiskakali.
Ukratko, ako je muskarac uspjesan, sve drugo zene ce zanemariti.

Neo

pre 2 godine

Za neupućene, dotična je profesionalna sponzoruša. Bukvalno uči devojke kako da nađu i privuku sponzore i kako da iskorišćavaju muškarce. Sema je udata za bogataša ali ga nikad nije pokazala ni u javnosti ni na društvenim mrežama pa može da se zaljuči da se radi o bogatom dedi.

yosemite sam

pre 2 godine

Sta se lozite, samo je ogoljeno iznela ono sto svaka zena misli i kako razmislja. Slobodni ste da verujete da "ova moja nije takva" i tome slicno - u tome je i vic

комша

pre 2 godine

Лажна коса, лажне трепавице, лажне груди, лажне задњице, кила шминке и онда дође и каже да тражи правог мушкарца...

Ramon

pre 2 godine

Ko i uvek, pola pola. Nihov izgled je bolji, al s nase strane Budva, Thasos i Nesebar su postala sela, sad se mora u Dubai. Tacno, gubimo zajednicke interese, dok se neka posebna opet ne pojavi, pa mozemo i do Bahrejna. Nista novo, zaista. Nasa priroda je zaljubljivanje

Cile Mile

pre 2 godine

Kvalitetna žena je u kući, ne na instagramu i ostalim društvenim mrežama. Žene, pitate li se šta muškarci žele da biste od njega dobili ono što vam treba?

Nik Nik

pre 2 godine

Nasmeja me ova slatko. Baš sam posmislio da ovo naše globalno-kolonijalno društvo stremi ka jednakosti polova, kad ono medjutim... Saveti za ulazak u "visoko društvo" i onda prelazak na savete u vezi. Baš bih voleo da porazgovaram s njom na nekoj žurki na koje obožavam da idem s društvom a i sa ženom kad joj se ide.

Papučar

pre 2 godine

Kakva gomila gluposti i jeftine propagande koja uništava muško-ženske odnose.
Jedino je u pravu da muškarci i žene nikad neće biti isto (što je opet neviđena glupost pomisliti, a kamoli napisati). Otprilike riba sanja da bude kišna glista.
Pazi foru, da bi bile privlačne nekom troše više novca?!? A da probaš da ga smuvaš preko stomaka uz pomoć varjače? Možda otkine za tvojom kuhinjom.
Vrli zapadni svet, šta reći. Ako bi moglo da uložiš 100 dolara a da ti poraste 200 bez da se pomučiš. Strašno

mile

pre 2 godine

Za zene: ako imate usne kao ova persona ne prilazite mi nikako, odvratne ste u najavi. Onaj ko je uspeo da ove i ovakve usne proda kao nesto lepo treba da dobije Nobelovu nagradu momentalno. Ako vam i ostatak lica ima ovaj mackasti izgled poput miliona ostalih zena usled korekcije ociju, jagodica i ko zna cega sve ne prilazite nikako, odvratno je. Ako ste operisali poprsje mozete prici, ako sam dovoljno popio mozemo da se zanimamo dok pice deluje

little.miss.spring

pre 2 godine

O čemu priča ova žena? Pa, jedini razlog zbog kojeg volim što sam žena je upravo taj što je lakše naći i izaći na kraj s muškarcima negoli sa ženama.

Dr. Realan

pre 2 godine

Znači problem je u tome što muškarac ne podređuje sve ženi? Daleko mi lepa kuća od ovakvih kao što je ova, pa eto neka joj neka traži nekog bogatog papučara, takvih jeste jako malo.

Mige

pre 2 godine

Čini mi se da je to dosta plitko... s jedne strane hoćemo afirmaciju jednakosti, a sa druge, podela računa ne dolazi u obzir jer žene imaju veće troškove nege, i to da bi se dopale muškarcu!?
Slažem se da muškarac koji voli samo sport nije neki sagovornik za ženu, ali i žena koja dva puta nedeljno celodnevno obilazi uzduž i popreko tržne centre, nije nimalo zabavna partnerka.
Ne čitajte ovakve članke, slušajte pametne zene i muskarce. Upoznajte sebe i ne robujte ovakvim glupim stereotipima!

Aron

pre 2 godine

Ko je ova osoba sa daje savet? Po izgledu i frazama koje priča nalikuje nekom polusvetu a ne nekom koji se razume u muško ženske odnose. Tipa muškarac ne valja "Ako voli igrice" i "ako voli žurke". Mislim kakvi su to zaključci? Bukvalno kao neka klinka a ne zrela žena.

Franak

pre 2 godine

Sve mane prolaze kod zena ako je muskarac lep dok se ruznim muskarcima sve zamera. Nisu ni muskarci puno bolji prema zenama, da se razumemo...

Mige

pre 2 godine

Čini mi se da je to dosta plitko... s jedne strane hoćemo afirmaciju jednakosti, a sa druge, podela računa ne dolazi u obzir jer žene imaju veće troškove nege, i to da bi se dopale muškarcu!?
Slažem se da muškarac koji voli samo sport nije neki sagovornik za ženu, ali i žena koja dva puta nedeljno celodnevno obilazi uzduž i popreko tržne centre, nije nimalo zabavna partnerka.
Ne čitajte ovakve članke, slušajte pametne zene i muskarce. Upoznajte sebe i ne robujte ovakvim glupim stereotipima!

Dr. Realan

pre 2 godine

Znači problem je u tome što muškarac ne podređuje sve ženi? Daleko mi lepa kuća od ovakvih kao što je ova, pa eto neka joj neka traži nekog bogatog papučara, takvih jeste jako malo.

Aron

pre 2 godine

Ko je ova osoba sa daje savet? Po izgledu i frazama koje priča nalikuje nekom polusvetu a ne nekom koji se razume u muško ženske odnose. Tipa muškarac ne valja "Ako voli igrice" i "ako voli žurke". Mislim kakvi su to zaključci? Bukvalno kao neka klinka a ne zrela žena.

Franak

pre 2 godine

Sve mane prolaze kod zena ako je muskarac lep dok se ruznim muskarcima sve zamera. Nisu ni muskarci puno bolji prema zenama, da se razumemo...

Milica

pre 2 godine

Sve singl devojke su veliki red flag. Prosto logički da vredi ne bi bila sama, kad malo zagrebeš vidiš o čemu se radi, psihički nestabilna, vucarala se sa barabama, nije ženstvena, nije vredna, opsednuta društvenim mrežama...
Koliko puta upoznaš devojku i oduševite ali se ispostavi da je u vezi pa normalno da je neko to prepoznao. Uzmite parking mesta uvek su slobodna ona mesta koja su loša tako i sa devojkama.
(true, 01. jul 2021 22:26)

Tako i sa muškarcima. Ne znam po čemu bi to trebalo da muškarce gledamo kao bogove. Znas li koliko znam muškaraca koji su sami? Mnogo. Ali su ok momci. Znas koliko znam devojaka koje su same, a nisu iz tog opisa koji su naveo. Ne generalizuj. Ne sviđa mi se taj tvoj stav. Za tebe i sličnim tebi nijedna devojka nije dovoljno dobra. Moze biti da imaš ti problem.

little.miss.spring

pre 2 godine

O čemu priča ova žena? Pa, jedini razlog zbog kojeg volim što sam žena je upravo taj što je lakše naći i izaći na kraj s muškarcima negoli sa ženama.

Milica

pre 2 godine

Kvalitetan muškarac se misli na bogat i lep jedan od 10.000. Realno muškaraca ima svuda ali 95% njih je devojkama nevidljivo o tome se radi.
Pogledajte knjige na koje devojke padaju kao 50 nijasni i slično uvek je tu neki ultra bogati lepotan sa mračnom trijadom ličnosti...
Onda kako bi opravdale svoje nerealne kriterijume žale se kako nema "pravih muškaraca", takva neka redovno odbija masu momaka.
Zapamtite jedno kad je devojka sama to je 100% njen izbor, ili želi nekog ko nju ne ili ima visoke kriterijume ne treba imati ni trunku osećanja na njihovu situaciju.
I da ne zaboravim kad je zvanično single ne računaju se razne kombinacije jer teško da su bez odnosa u najboljim godinama.
(trp, 01. jul 2021 22:08)

Žalosno je ako je kvalitetan muškarac obavezno bogataš, kao i kvalitetna devojka obavezno zgodna, npr. To su plitki ljudi i plaši me da je to nametnuto za buduće generacije. Imam 3 drugarice za koje iskreno ne znam da li su imale momke ikada. Imaju 35 godina. Sve tri su obrazovane, ljubazne, kvalitetne devojke, nezavisne, sposobne, rade na dobrim mestima. Jedna je malo povučena, skromna, oblaci se neupadljivo, ali je zanimljiva, barem meni. Druga ima neke kriterijume (ne govorim o bogatašima,), za mene su glupi kriterijumi, recimo, mora da ima stila i da se lepo oblaci, zaboga. Treća drugarica kaze da je smara kada se vidi sa nekim i to nije to. Ne znam kako moze da zna da nije to to, ako nije probala. Mislim da je problem mnogo kompleksniji. Ne traže sve bogataše, niti se ugledaju na ovakve, ali se sve više i više nude ovakvi nekvaliterni Ljudi i na sta ce da se ugledaju buduće generacije? Krivi smo i mi jer smo ovo sve na neki način prihvatili kao "normalno".

paceue

pre 2 godine

Jedina razlika između žena i muškaraca je u tome da kada vidimo debelu ženu kako vozi npr. ferari, ona je za nas muškarce i dalje debela. Dok je kod žena sasvim suprotan slučaj. Npr. ako debeli muškarac vozi golf 2, on je debeo i masan, ali ako kojim slučajem on vozi ferari onda je slatki meda.

Ložač kotlare

pre 2 godine

Ma jok. Ovo su prazne priče. Danas uopšte naći nekoga, bilo momka ili devojku, je čista sreća. Neko jednostavno ima sreće, a neko, nažalost, baš nema, što je naravno tužno, ali je tako. Zato je najbolje ne osudjivati druge, jer nikad čovek ne zna zašto je taj neko sam. Mislite o tome.

Milica

pre 2 godine

Jaos bre vise, dokle ce svaka ovakva žena imati glasan odjek? Čuj ne bi da deli račun? Šta bi falilo da platiš? Izvinite, ali nismo sve sponzoruše. Nikada se nisam sređivala i šminkala radi muškaraca, već radi sebe. Volim da izgledam pristojno, lepo, svedeno, umereno nasminkana...
Kad vidim ko se danas sve "pita " drago mi je da ne moram da tražim dečka/muža. Izgleda da sam to "obavila " na vreme. A Jeza me prođe kada pomislim kakvog partnera ce moja deca naći. Kakav će to da bude kvalitet muškarca i žene.

Срба

pre 2 godine

А, ја, рецимо, избегавам такве спонзоруше и силиконизоване накараде попут тебе..... напумпане усне, ботокс, хијалурон, тона шминке, вештачка плавуша, уображена, лења.....

комша

pre 2 godine

Лажна коса, лажне трепавице, лажне груди, лажне задњице, кила шминке и онда дође и каже да тражи правог мушкарца...

fl

pre 2 godine

Znate o čemu se radi, danas su devojke obrazovanije i dosta njih više zarađuje i time automatski sužavaju sebi izbor muškaraca.
Uzmite primer da je devojka lepog izgleda i da je uspešna u poslu pošto su devojke hipergamične, njoj treba neki koji je iznad nje statusno pre svega, a mora da bude i pristojnog izgleda...
Momak koji bi njoj igrao je verovatno u dužoj vezi ili u braku a ako nije a ima kvalitete onda ima neobavezne kombinacije. O tome se radi. Istraživanja su pokazala da devojke uvek idu marry up a ne marry down. Sad se priča o tome da današnje devojke nemaju mnogo pazi sad "ekonomski atraktivnih muškaraca" koji su materijal za brak, toliko o emancipaciji i ravnopravnosti.
Dobile ste to što ste tražile sa sve feminizmom i državnim politikama osnaživanja ali na svoju štetu.

trp

pre 2 godine

Kvalitetan muškarac se misli na bogat i lep jedan od 10.000. Realno muškaraca ima svuda ali 95% njih je devojkama nevidljivo o tome se radi.
Pogledajte knjige na koje devojke padaju kao 50 nijasni i slično uvek je tu neki ultra bogati lepotan sa mračnom trijadom ličnosti...
Onda kako bi opravdale svoje nerealne kriterijume žale se kako nema "pravih muškaraca", takva neka redovno odbija masu momaka.
Zapamtite jedno kad je devojka sama to je 100% njen izbor, ili želi nekog ko nju ne ili ima visoke kriterijume ne treba imati ni trunku osećanja na njihovu situaciju.
I da ne zaboravim kad je zvanično single ne računaju se razne kombinacije jer teško da su bez odnosa u najboljim godinama.

Neo

pre 2 godine

Za neupućene, dotična je profesionalna sponzoruša. Bukvalno uči devojke kako da nađu i privuku sponzore i kako da iskorišćavaju muškarce. Sema je udata za bogataša ali ga nikad nije pokazala ni u javnosti ni na društvenim mrežama pa može da se zaljuči da se radi o bogatom dedi.

mile

pre 2 godine

Za zene: ako imate usne kao ova persona ne prilazite mi nikako, odvratne ste u najavi. Onaj ko je uspeo da ove i ovakve usne proda kao nesto lepo treba da dobije Nobelovu nagradu momentalno. Ako vam i ostatak lica ima ovaj mackasti izgled poput miliona ostalih zena usled korekcije ociju, jagodica i ko zna cega sve ne prilazite nikako, odvratno je. Ako ste operisali poprsje mozete prici, ako sam dovoljno popio mozemo da se zanimamo dok pice deluje

Zola

pre 2 godine

Sta ona ima da donese za sto?
To se nikad ne pita, vec samo kako muskarac treba da bude.da bi bio adekvatan za nju.
Prica da zene ne zaradjuju isto kao muskarci je takodje upitna.
Muskarci rade teze poslove, vise sati, opasnije.
Hoce da budu ravnopravne, ali samo gde to njima odgovara, na dobrim pozicijama, ali ne u rudniku ili gradjevini.
Ovoj da radi na gradjevini na 40 stepeni bi svi fileri poiskakali.
Ukratko, ako je muskarac uspjesan, sve drugo zene ce zanemariti.

ldjidji

pre 2 godine

danas zene samo tipkaju po ekranu smartphone-a..bleje na instagramu gledaju šarenu lažu pa oće i one glamur mačke princa na belom konju ruckove po fensi mestima putovanja kolica...

123

pre 2 godine

Na stranu njen komicni izgled, u pruncilu nije rekla ništa pogrešno. Zene koje imaju dobre brakove i veze znaju da postave standarde i očekivanja jasno i glasno, i muškarci ih rado ispunjavaju. I mnogo više cene ženu oko koje moraju da se trude. Tužno mi kad vidim žene koje se "hvale" kako ne traže ništa od muškarca i ništa ne očekuju, pa se posle pitaju zašto dobijaju jedno veliko ništa.

yosemite sam

pre 2 godine

Sta se lozite, samo je ogoljeno iznela ono sto svaka zena misli i kako razmislja. Slobodni ste da verujete da "ova moja nije takva" i tome slicno - u tome je i vic

true

pre 2 godine

Sve singl devojke su veliki red flag. Prosto logički da vredi ne bi bila sama, kad malo zagrebeš vidiš o čemu se radi, psihički nestabilna, vucarala se sa barabama, nije ženstvena, nije vredna, opsednuta društvenim mrežama...
Koliko puta upoznaš devojku i oduševite ali se ispostavi da je u vezi pa normalno da je neko to prepoznao. Uzmite parking mesta uvek su slobodna ona mesta koja su loša tako i sa devojkama.

Cile Mile

pre 2 godine

Kvalitetna žena je u kući, ne na instagramu i ostalim društvenim mrežama. Žene, pitate li se šta muškarci žele da biste od njega dobili ono što vam treba?

Papučar

pre 2 godine

Kakva gomila gluposti i jeftine propagande koja uništava muško-ženske odnose.
Jedino je u pravu da muškarci i žene nikad neće biti isto (što je opet neviđena glupost pomisliti, a kamoli napisati). Otprilike riba sanja da bude kišna glista.
Pazi foru, da bi bile privlačne nekom troše više novca?!? A da probaš da ga smuvaš preko stomaka uz pomoć varjače? Možda otkine za tvojom kuhinjom.
Vrli zapadni svet, šta reći. Ako bi moglo da uložiš 100 dolara a da ti poraste 200 bez da se pomučiš. Strašno

Nik Nik

pre 2 godine

Nasmeja me ova slatko. Baš sam posmislio da ovo naše globalno-kolonijalno društvo stremi ka jednakosti polova, kad ono medjutim... Saveti za ulazak u "visoko društvo" i onda prelazak na savete u vezi. Baš bih voleo da porazgovaram s njom na nekoj žurki na koje obožavam da idem s društvom a i sa ženom kad joj se ide.

Pseudoharms

pre 2 godine

Ljudi su ostrašćeni po ovom pitanju i često donose ishitrene zaključke.

Danas ima dosta žena 30+, koje su same, isključivo svojom krivicom. Primer. Kod mene je radila devojka, prelepa, negovana, obrazovana, uspešna, ali sama. Moja supruga se sprijateljila sa njom i kaže, ona ima previsoke standarde. Mislim, ne kažem da ne treba da ih ima, ali, muškarci koji su njoj zanimljivi su, ili oženjeni, ili razvedeni, pa žive drugu mladost. I kaže ona mojoj supruzi, da, eto, ona nema sa kim da izađe. Pa ne bi imala ni moja žena, da se nije udala u 23.godini. I sada, kada je neko vidi, površno bi zaključio, da je dobro prošla, finansijski, a ni ja nisam za bacanje, međutim, ne vidi to, da se ona zaljubila u mene kada sam doručkovao pola hleba sa malom paštetom, bez jogurta. Ne vidi, da je radila najgluplje poslove, maltretirala se dok sam ja tražio naše mesto pod suncem i dok nisam stao na noge, da dve godine nije kupila nijedan komad odeće. Ne, neka žena će je danas videti, prepoznati torbicu, cipele, kaput i pomisliti - ja to hoću. E, pa ne ide to na silu, ne ide to tako.

To je mana naše generacije, svi sve hoće odmah i prečicu do sreće. Najbitnije je pronaći pravu OSOBU, sa kojom ćeš deliti život, a ako dođe do finansijske nadgradnje - tim bolje, ali, ako želiš odmah, sve, to jednostavno ne biva.

Yojimbo

pre 2 godine

"Drugim rečima, visokoobrazovana i finansijski samostalna žena ne bi gotovo nikad pristala da bude sa muškarcem koji bi rešio da preuzme isključivo poslove u domaćinstvu, oko dece i koji ne bi bio naročito obrazovan"
Zaista ne znam sto vas vredja sto zena koja moze da bira bira ono sto misli da je najbolje. I onaj muskarac koji moze da bira bira Margot Robi a ne Angelu Merkel, da probam plasticno da objasnim, ne znam sta nije jasno. Pored svih nesavrsenosti koje zene imaju, nasli ste da onima koje mogu da biraju prebacite sto nisu skromnije u izboru. Samo nas brukate ovde...

Jelena

pre 2 godine

"Nikome od nas ne smeta ako je žena obrazovana i ima svoje prihode ali to nije ono što nas privlači."

Zaista po pitanju naseg obrazovanja i posla i obezbedjivanja egzistencije savrseno nas zabole sta je to sto vas privlaci :D.
Znam da ti je lakse da mislis da sam upisala fax, zaposlila se, pa posle ucila svasta jos najmanje 5 puta do sada da bih smuvala nekog muskarca, ali to mi nije bilo ni na kraj pameti spremajuci ispite :). Jeste, rusi se ceo tvoj koncept, ali sta da ti radim. Uvek mozes da zivis u iluzijama i da mislis da smo ja ili bilo koja to sve radile da bismo nekoga smuvale, tvoja stvar. Ima sasvim dovoljno zena koje uzivaju da budu dobre domacice, pa birajte njih. Problem resen. Mi smo odlucile da se biramo sa nekima koje spontano privlacimo ovakve kakve smo i svako ce nekoga naci. Opet, ne vidim razlog za nerviosu :D

Jelena

pre 2 godine

" Iz perspektive većine muškaraca visoko obrazovanje, poslovni i finansijski uspeh žene nemaju veliku ulogu i to nije nešto što primarno privlači muškarca. Žene koje veruju da to privlači muškarce polaze od sebe pošto znaju da su takve stvari njima bitne prilikom odabira muškaraca."

Dakle, nijedna zena ne tezi visokom obrazovanju i finansijskom uspehu jer veruju da to privlaci muskarce. Potpuno pogresna postavka - obrazujemo se i radimo da bismo bile nezavisne finansijski i da niko ne moze da nam prebacuje da nas izdrzava. To nijedna zena ne vidi kao neki "mamac" za muskarce. To je vas nacin razmisljanja, jer ste svesni da ako ne ponudite novac nemate da ponudite nista drugo. Nas nacin razmisljanja je - finansijski sam nezavisna, mogu da izdrzavam sebe i decu ako se otac pokupi bez traga i glasa, a ako jos postoji neko s kim nam je lepo i pored koga smo ispunjene emotivno - super. Ako taj neko ne postoji, ili prestane da postoji u toj formi, nasa egzistencija nije ugrozena i idemo dalje ne zavisimo ni od koga. Ne vidim sta je tu sporno

Visnja

pre 2 godine

@Dragan, kakve god da su nam moderne zene moderni muskarci su takvi da - da su se rodili pre jednog veka 60% njih ne bi dozivelo 3. godinu zivota, 20% tih prezivelih tadasnja zena ne bi u zivotu ni pogledala, tako da, dobro imate ikakav pristup zenama. Sto bi se reklo "sidi di si jer..."

Visnja

pre 2 godine

Sta god da treba da naucite da prezivite bez zena, a tvrdite da nije mnogo, naucite vec jednom pa prestanite da kukate. Kad smo mogle mi tako glupe iz kuhinje, mozete valjda i vi tako pametni svetski ljudi. Zene koje su zelele da budu fin nezsvisne, radile su na tome vredno i to ostvarile. Mozete vi da mislite da je to radjeno zbog vas a ne da bi mogle lepo da zive od svog znanja i rada, ako vam je tako lakse, vasa stvar. Sto se tice najprljavijih od najprljavijih poslova, procitaj nesto o zivotu i radu zena i dece van naseg zapadnog sveta, gde je sve lepo i sareno, a bez cijeg rada bi jos lizao koverte pa, sto bi se reklo, "ustani i pokloni im se" ako si covek. Da ne pominjem da su na celu tih rudnika, zemalja gde se to odvija (i nastavi niz) muskarci..

Ramon

pre 2 godine

Ko i uvek, pola pola. Nihov izgled je bolji, al s nase strane Budva, Thasos i Nesebar su postala sela, sad se mora u Dubai. Tacno, gubimo zajednicke interese, dok se neka posebna opet ne pojavi, pa mozemo i do Bahrejna. Nista novo, zaista. Nasa priroda je zaljubljivanje

Mozak na "ON"

pre 2 godine

"Zato se dosta muškaraca zadovoljava time da im žena bude makar lepa. Po principu, daj nek’ ima makar nešto"

Brat nas napaceni ne vidi vezu izmedju ovoga nacina biranja zena i toga sto na kraju svi oni zavrse kukajuci "da su sve zene povrsne, banalne i ulazu sve u izgled". Pa velike su sanse da te vase, birane po principu, da su "makar lepe" budu upravo takve, ali ne vidim zasto bismo saosecali s vasom patnjom, iskren da budem.

Dragan

pre 2 godine

Moderna žena je često jedna istinski tragikomična pojava. Jedna od najvećih iluzija koje ona ima jeste da joj to što je danas u proseku obrazovanija, ima sopstvene prihode, izgleda lepo (što su principu sve sasvim prosečne stvari) daje za pravo da postavlja izuzetno visoke zahteve muškarcima. Stvari izgledaju još gore kad se te mlade generacije devojaka i žena uporede sa starijim koje su zaista vrlo često bile, iako manje obrazovane, bez sopstvenih prihoda i slično, istinski stub porodice i domaćinstva. Moderne žene žive u iluziji da one više vrede od tih starih generacija žena i da samim tim imaju pravo da traže mnogo više od muškaraca nego njihove majke, bake i prabake. Iz perspektive većine muškaraca visoko obrazovanje, poslovni i finansijski uspeh žene nemaju veliku ulogu i to nije nešto što primarno privlači muškarca. Žene koje veruju da to privlači muškarce polaze od sebe pošto znaju da su takve stvari njima bitne prilikom odabira muškaraca. U realnosti, moderna žena, pošto više nije toliko posvećena majčinstvu, održavanju domaćinstva i slično, nije nikad imala manju vrednost za muškarca. Iz naše perspektive ovako visoki zahtevi takvih žena deluju urnebesno smešno.

Mane @ Jr @ Dragan

pre 2 godine

Naiđem (ponekad) da pročitam neki tekst o muško-ženskim odnosima i komentare. Kakvog razuma ima, ima samo besa i frustracija. Žene su smirenije, ovde Dragan piše romane o lošim ženama a on savršenstvo. Uvek je to neki lik koji skače kao kengurčić kad pobesni i misli samo o sebi, samo je on u pravu, samo je on važan, ceo svet ne valja samo on valja. U stvarnosti, samoživi, bahati, nevaspitani stbor koga je (obavezno) šutnula neka na koju se ložio. Ima takvih i žena ali one ne komentarišu na taj način nego nastavljaju život. Imam jednog takvog, dobio je sve od roditelja, morao je SAMO da se potrudi da ga ne šutnu sa posla koji je dobio preko veze, ali, ostavila ga je žena kao i ovog mamlaza sa jezikom dužim od pet žena, ostavila ga je jer je bio zadrt i naporan. Zvocao, hteo sve da kontroliše, ona je ostavila posao jer nije imao ko da čuva decu (blizanci) - on je "poslovno" putovao a ona nije sve sama stizala. Onda je zvocao da ona živi na njegov račun, da on može naći mlađu, da ovo da ono. Razvod. Rezultat - ona lepo živi sa svojom decom cenim da će naći i drugog muža kada se oporavi, on ide okolo i ogovara je, trudi se da njoj, deci i njenima zagorča život. Sa lošim ljudima se NE MOŽE. Daš sve, oni ništa ne vide nego i dalje kao konji sa amom vide samo ono što su umislili.
Moja žena ima 47 i meni ima šta da ponudi, sem lepote ima i drugoh kvaliteta. Slepci kojima su žene "lepe" i ništa drugo treba da su sami do kraja života i da ćute. Smarate, ljudi, ovo je zaista previše.
Dragane, mnogo si ti umislio u svojoj glavi. Da se uživo tako ponašaš (znam da ne smeš ) bio bi iznabadan od nas ostalih u istu. Petko.

Jelena

pre 2 godine

 "Na drugoj strani, muškarci su često spremni da prihvate ženu koja u pogledu obrazovanja, poslovnog i finansijskog uspeha ne može ni iz daleka da im parira."
Pa? Ili im se takva zena svidela jer ima i drugih lepih osobina, ili nisu imali herca i sarma da pridju ili smuvaju neku obrazovaniju od njih. Legitimno i jedno i drugo. Niko ih puskom ne tera ni na sta. Svako odabere za sebe ono sto moze. Cenim da i sam ako mozes da biras drustvo, biraces najbolje za sebe bez obzira da li je veza ili socijalno okruzenje u globalu gledaces po nekim kriterijumima koji su bitni za tebe da budu najbolji. Dakle, sve je to prirodno...

Visnja

pre 2 godine

Bravo, majstore! Konacno! Evo jedan kojem zene nisu potrebne, nece da se petlja s njima i proziveo ceo zivot srecan i veseo s "nakrivljenom kapom" sto se kaze!! Sve nas je bog pogledao kad je tebi dao da moz' da kuvas - jedan manje koji kuka.

Al' za malo... opet zbog necega kuka..

Natasa

pre 2 godine

A koji se to kvalitetan muskarac zabavlja sa zenama u kasnim tridesetim, kad moze da ima devojke u ranim dvadesetim...
(MstrNo, 1. jul 2021 20:14)

Kompleksi su odlika nezrelosti, ti ni ne znas sta znaci biti muskarac.
Pravi muskarci ne gledaju i ne broje godine, ni tudje ni svoje vec karakter. Podrazumeva se da su u pitanju normalne razlike u godinama, znaci do 15.
Treba da shvatite da te kafanske sale, tj pasivna agresija, izrecena kroz sovinisticko vredjanje i ponizavanje zene nije normalna stvar. I ne treba da bude.
Ovde je to zaostalo od neostvarenih i odbacenih primitivaca i dripaca. Uopste ne razmisljate sta govorite.

Visnja

pre 2 godine

Dragan - da ne bude nikakve zabune moj komentar se odnosio na ovu izjavu: "Sve što mi treba da uradimo da bismo uspešno preživeli bez vas jeste da naučimo da se malo snađemo u kuhinji i oko veš mašine, a to i nije baš toliko teško nego većinu muškaraca malo mrzi"

A, lepo si se ti pronasao u izjavi, samo se pravis blesav da je kao upucena nekom drugom. Dakle, naucite, osamostalite se i prestanite da kukate. Onda cete konacno i formalno sami biti odgovorni za svoju sudbinu, pa ce valjda sve konacno biti na svom mestu. Nemojte da vas mrzi.

Nolina

pre 2 godine

"Intelekt, obrazovanje, informisanost, status, finansije, izgled - krajnje cu biti neskroman - vrh. Sve vrh."

"čovek koji je uredno, pa možda, čak, i s vrlo dobrim uspehom svršio školu, ali u pogledu kulturnog obrazovanja i moralnog vaspitanja nije stekao skoro ništa.
Bilo usled njegove urođene nesposobnosti ili zbog mana školskog sistema, nije dobio podstreka za duhovno samorazvijanje. On uopšte duhovne vrednosti ne razume i ne ceni. Sve ceni prema tome, koliko šta doprinosi uspehu u životu, a uspeh uzima u „čaršijskom” smislu, dakle sasvim materijalistički. S ostalim duhovnim vrednostima odbacuje i moralnu disciplinu, ali ne sasvim, jer prekršaji te discipline povlače krivičnu odgovornost. Ipak i u moralnom, kao i u kulturnom pogledu, on je u osnovi ostao primitivac. Neomekšan kulturom, a sa olabavljenom moralnom kočnicom ima sirove snage napretek. Školska diploma, kao ulaznica u krug inteligencije, dala mu je preterano visoko mišljenje o sebi samom."

Žensko

pre 2 godine

A ne, treba mi neki neobrazovan, ružan, smotan, umišljen, lenj, tupav, koga ću da vučem na grbači dok rađam decu, rintam, udešavam se da mu budem privlačmana dok on sedi i ništa ne radi, kao ovi komentatori. Ima odličnih muškaraca, što sigurno nisu ovi iz komentara koji bi sve na gotovo. Pravilo je, što je gadniji, gluplji, nevaspitaniji, misli da zaslužuje bolje. Ne može. Svi u svoje klase.

Čekić

pre 2 godine

"ona u tom pogledu nastupa kao istinski predstavnik modernih žena kojima je hobi ispijanje kafa i kukanje na muškarce"

Ti da si neki istinski kvalitet ne bi ni obracao paznju sta pise neko ko je predstavnik zena kojima je hobi ispijanje kafa i nikako te to ne bi doticalo. Isto tako od kvalitetne zene ne ocekujemo da se zanima sta smatra neki opskurni krimos ili napaljeni plejboj i koja su njegova htenja i lamentiranja. Dve strane iste medalje. Nego ti krivo sto ove sto ispijaju kafe i vise po salonima ne snize kriterijume da se nekako uklopis..

Yojimbo

pre 2 godine

Nije obrazovanje ni opravdanje da sebi dajes za pravo da procenjujes ko sme da ima visoke kriterijume i sta su nerealni kriterijumi, pa eto tebe to opet ne sprecava da to radis. Eto, ljudi su prosto zadrti, tvrdoglavi i misle da samo oni znaju sve najbolje, posledicno - u sukobu sa celim svetom, ali, bože moj, ne moze niko da vam zabrani da budete takvi.

Nolina

pre 2 godine

Simpatican detalj: otkad je sin Dragan preuzeo na sebe pljuvacinu po zenama na ovim stranama nema onog "zene su uvek sa krmećim krmcima" tipa... Slucajnost ili ne?? :D

Mane

pre 2 godine

@ dragan
Čoveče, što si besan, frustriran, iskompleksiran?
Nisu mi jasni takvi ljudi, ima ražnih žena, nađi neku da nema ličnost, sirotu, neobrazovanu, da kuva, ćuti i trpi, sve svoje potroši na tebe, oma i takvih, a mani se svih onih koje ne možeš imati jer ih nikad ni nećeš moćo imati.
Ne znam zašto kukate, od milion žena ima bar jedna da hoće sa vama i da vam odgovara, nemoguće da nema, ako već hoćete da ste u vezi.
Ako nećete, onda umuknite više, svi vi koki se samo žalite, kukate, boga vam, svega vam, dosadili ste i bogu i narodu!
To što vi sami ne valjate nije razlog da mrzite ceo svet!

Goran

pre 2 godine

@ mstr No
Evo ja. Zato sto moja od 38 godina izgleda lepse i mladje od vecine devojaka od 20tak godina. A o osobinama tek da ne govorim. Na jesen je zenim.

DuckyDuck

pre 2 godine

Jednom sam na osnovu jutjubovih komicnih algoritama naleteo na videa ove zene i izneverovao sam.

Njena videa su kao vodic za prezivljavanje pomocu kameleonstva, odnosno kako kao zena postati "Talentovani gospodin Ripli"...

Najgore u svemu je to sto svoje tehnike manipulacije prodaje u paketu s nekim zdravim opstim istinama, pa to sve sto prica mozda na kraju i ume da se ucini suvislim.

Zamisli - skola visokog drustva?!

Da nisam za slobodu govora, ovakve jutjubere bih nekad voleo da mogu da zabranim.

Ubise se strucnjaci da objasne ljudima da ce najsrecniji biti kad prihvate sebe onakvim kakvi jesu, kad su autenticni i dosledni samima sebi, a ona uci kako da se bude "muljator". More...!

I nema to veze s tim da li je musko ili zensko. Postoje i kanali gde muskarci obucavaju druge muskarce slicnim nekim tehnikama i semama. Sve to skupa nije normalno, ali svako moze da ima jutjub kanal.

Nolina

pre 2 godine

"Ja u javnosti, u sklopu svog lika i dela, govorim o ovim stvarima otovoreno a nisam video da neki od vas zenskih muskaraca nesto prigovara. Mozda zato sto izgledam kao da mogu da ti nanesem teske telesne povrede????"

*U stvarnosti "u sklopu lika i dela" lupeta gluposti, dokazuje da nista nije naucio od dede i da mu je preostalo samo i jedino da preti misicima jer mu je pretesko da razvija vijuge

Reziel

pre 2 godine

Oženio sam se sa 34, moja supruga je sedam godina mladja. Od neke 17-18 sam intenzivno izlazio, i iskreno bio sam sa gomilom nekih devojaka, i ovakvih i onakvih. Neke su izgledale vrhunski, neke su bile lepe samo meni, neke mi nisu ni bile lepe ali su bile zanimljive.
Rodjen sam u BG-u, živeo sam kao otprilike srednja klasa, ne znam vozio sam sa 18 neku Corsicu, išao na more, imao da obrnem turu pića ponekad, solidno se oblačio. U svakom slučaju bilo je i daaaleko bogatijih od mene, koji nisu ni upola imali uspeha kod dama.
Neke su cimale mene, neke sam cimao ja. Moj moto je bio i tad i sad, moraš da probaš, da startuješ devojku pa da vidiš šta ćeš da bude. Najiskrenije, možda me je onako grubo odbilo najviše 15% dama, i to dobar broj jer sam bio previše cirke.

Naravno, start ne treba da bude neka turbo-seljana ili kliše, ali ne moraju se ni recitovati stihovi. Dovoljno je predstaviti se uz osmeh.
Gledam mlade momke kod mene u firmi, oni ni ne prilaze ženama, devojkama. Oni dodju u klub, bace pogled, za svaku devojku u svojoj glavi naprave model ponašanja i zašto ona "neće da bude sa njim", a da joj se nisu ni obratili. Mislim da je slično i sa devojkama, ali mogu da pričam iz sopstvene perspektive. Na kraju, sticem utisak da većina single osoba danas na osobe suprotnog pola gleda kao na neprijatelja. To je pogrešno, previše uslova, previše predrasuda i previše očekivanja.

@true

pre 2 godine

Iz iskustva bogatog, skoro svaka singl devojka je sama jer to zeli. A skoro nijedna lepa singl nije stvarno sama, tu je ceta onih sa kojima ide na pica, razmenjuje poruke ili nesto vise ali nisu dovoljno dobri da bi bili u vezi. Tako da... Nema lepih singl a nezauzetuh veruj mi, samo su dosla vremena kada je i njima skroz dobro da budu samo u semama.

IQ130 Milutin

pre 2 godine

Pravi muskarci ne vole zene sa sminkom vec sa dusom, stvarno me ne interesuju zene koje utrose sat vremena za spremanje, meni je to dokaz niske inteligencije.

Vagica

pre 2 godine

Fascinantno je da, na ovakve tekstove u SuperŽeni, uvek neki uspešan, sposoban i predivan muškarac dođe i komentariše kako nijedna žena ne valja, a on savršen.
Kukolja ima svuda, zaobiđete ga i tražite spram sebe. Lako i jednostavno. Ne znam čemu filozofiranje o "svim" ženama kao zlicama, ni čemu svađanje sa pametnim ženama. On o jednim, druge mu objasne da mu otvore oči, ali, džaba. Svako vidi samo ono što hoće.

Yojimbo

pre 2 godine

"Komentarisao sam samo da bi skrenuo pažnju ženama koje postavljaju ovako visoke zahteve a ne nude ništa za uzvrat što bi bilo vredno muškarcu."

Ao, covece, to sto ti mislis da bi bilo vredno tebi kao muskarcu, nije istovetno onome sto ja mislim da je vredno meni kao muskarcu, to je ono s čim ti imas problem. Tebi nije bitno i smatras da nije neki adut to sto je zena obrazovana i finansijski nezavisna, jer ti gledas druge kvalitete. Sve je to ok, ali ja sam smatrao (i nisam se pokajao) da su te osobine koje su tebi nebitne veoma bitne i trazio sam ih kod zene. Ne svesno po nekoj listi, ali uvek su mi se svidjale i muvao sam obrazovane sa nekim ciljevima u zivotu. Ne sporim da zene kojima je karijera na drugom ili desetom mestu imaju sta da ponude i da mogu da nadju nekoga kome ce to sto nude biti bitno. Svestan sam da moji kriterijumi nisu kriterijumi svih ostalih i to je ono sto vecina vas ne moze da skapira. Pusti ti sto neke ostaju same, njihov problem, i gomila nas muskih ostaje sama posle 40, moguce isto jer im nijedna nije valjala, pa jbg, takav je zivot. Nek trazi svak sta hoce, nisi ti nikakav policajac za "ko sme kakve kriterijume da ima". Stvarno je krajnje vreme da skapiras da nemas pravo da spocitavas bilo kome kakvi su im kriterijumi i da ubedjujes nekoga da to sto on/ona smatra da mu je obrazovanje plus u zivotu, zapravo nije, jer eto ti tako kazes

Dunga

pre 2 godine

Sam sam zato što već dugo ne mogu da upoznam normalnu devojku. Pre izvesnog vremena sam mislio da sam je našao, ali ipak ništa nije bilo na kraju. Kao, nisam mislila da to hoćeš, a zvala me non-stop, pričala neke priče koje se ne pričaju ako hoćeš s nekim samo da se družiš. Očigledno nije načisto sama sa sobom. Ne znam da li je i dalje sama, ne zanima me. Ja jesam, ali radim na sebi, nije mi dosadno. Čitam, vežbam, družim se, ne gubim vreme. Najgluplje je padati u depresiju kad se tako nešto desi. Teško jeste i potrebno je dosta mentalne snage da se prebrodi takvo razočaranje.

Alex

pre 2 godine

Pa , drustvo vremena su se promenila. Ženama u danasnjem okruženju, muškarci nisu preko potrebni. Ako nesto posebno ne žele decu, zašto bi nekog trpela pored sebe? Za neobavezan sex nikad nije problem. Mi i dan danas mislimo o ženama na stari način i to nam se lupa o glavu. Ili ćemo ih prihvatiti kao ravnopravne partnere u vezi ili sve sto vidimo po pitanju žena će biti na pornohub-u. Uostalom da je ponuda veća od potražnje, ne bi cvetala pornografija i prostitucija. Zakon ponude i potražnje.

Capajev i praznina

pre 2 godine

Kod zena sam uocio jedan fenomen. Ma sta studirale, to sto studiraju, kao da ih ne interesuje van fakultetskih obaveza. Koliko god fakultet zahtevao siroko obrazovanje, njihov um to svede na zanat i van naucenog cesto nemaju pojma da to sokira. "Uspesne" zene su uspesne u tim svojim zanatima, ali van toga, razgovori sa njima se ne razlikuju od razgovora sa cistacicom. Zapravo, ogromna vecina zena ima neki za sve njih isti, bez obzira na obrazovanje, "zenski" nivo komunikacije. Takodje sam primetio, jos od vremena kada su poceli izlasci sa devojkama, da prazni likovi, likovi bez interesovanja, prvi pocinju da izlaze sa devojkama. Zasto je ovo bitno. Sto je covek obrazovaniji, ima bogat unutrasnje zivot, a jos i drustveni, to lakse pristaje da bude sam. U brakove ulaze ovi praznjikavi kojima stalno treba naka zabava od strane drugog, jer su prazni, a to nije moguce dugotrajno. A, jos ako su uspesni, mogu... Zato se brakovi sve lakse raspadaju, a radjaju se ljudi sa sve manjim obrazovanjem koje sticu u kuci, a sve funkcionalnijeg ustrojstva, usmereni ka uspehu. Takvi ljudi su ekstremno opasni!

Ravnopravnost

pre 2 godine

@Tacno ako i pomislite da date sansu nekom losijem od sebe eto vas na dnu caskom, povucice vas dole samo da bi on delovao sposobnije. Zli su i sebicni, unistice vam zivot samo da bi sebi delovali pametnije. Od nasih muskaraca treba bezati u sirokom luku, sve bolesnici.
(Natasa, 3. jul 2021 13:05)

Nase devojke samo gledaju nivo iznad sebe (obrazovanje, prihode, situiranost, ambicije, sve). A opet smatraju da je to njihov "nivo", iako su one ispod muskaraca po svim parametrima. Zle su i sebicne, samo gledaju svoje interese, unistice vam zivot samo da bi sebi obezbedile veći komfor u životu. Od nasih devojaka treba bezati u sirokom luku, sve bolesnice.

citalac

pre 2 godine

Ajde sto ima zena koje ne razumeju Dragana, to se on zena i ne ocekuje, ali sto postoje muskarci tipa Mane kojima takodje verujem nista nije jasno pa moraju da prave zenama drustvo...Dragan kaze: 1+1=2, zene kazu: nisi u pravu, danas je petak! Dragan kaze: Danas je petak, zene kazu: nisi u pravu, 13x13=169.....i takoooo u kruuuuuugg

Deda me je naucio jos dok sam klinac bio, pa cu da podelim sa vama:
'Dzabe ucis svinju da peva - samo gubis vreme. A i svinja se nervira.

Pozdrav za Dragana. Baki odavno nisam video da ih necije drmanje kaveza ovoliko izbacuje iz takta. To samo znaci da je istina. Jer istina boli. E to je 1+1 matematika.

na tu temu

pre 2 godine

Sve singl devojke su veliki red flag. Prosto logički da vredi ne bi bila sama, kad malo zagrebeš vidiš o čemu se radi, psihički nestabilna, vucarala se sa barabama, nije ženstvena, nije vredna, opsednuta društvenim mrežama...
Koliko puta upoznaš devojku i oduševite ali se ispostavi da je u vezi pa normalno da je neko to prepoznao. Uzmite parking mesta uvek su slobodna ona mesta koja su loša tako i sa devojkama.
(true, 1. jul 2021 22:26)

Hahaha, jel da? A da vidimo kakvi su muskarci u ponudi:

-mamin sin - bespogovorno slusa mamu i njena je zadnja
-gejmer - sedi za kompom 10 sati na dan i nema druga interesovanja
-luzer - ni sam ne zna sta bi, al da proba
-uspesni muskarac - citavih 2% cele populacije
-veciti mladic - samo zurke, da ga svi slusaju jer je umislio da je zanimljiv
-fini decko - 50% njih prikriveni sadisti, 50% njih nece prstom da mrdnu ni za sta
-dozivotni tata - ima decu i ne zna gde ce s njima
-manijak - vec je ubio nekog?

hmm, nisam srela drugacijeg od ovih.
I cini mi se, da bas zato sto samo same to je dokaz da smo vrlo stabilne psihicki. I ne padamo u ocaj i beznadje da se hvatamo za vase slamcice.

Poremećeni kriterijumi

pre 2 godine

A koji se to kvalitetan muskarac zabavlja sa zenama u kasnim tridesetim, kad moze da ima devojke u ranim dvadesetim...
(MstrNo, 1. jul 2021 20:14)

A koja se to 'kvalitetna' devojka zabavlja sa matorcima?

Marina

pre 2 godine

@ fl
Ne kazem da nema sponzorusa, ali to sto zene biraju muskarce koji su bar malo finansijski iznad njih to je cesto zato sto , a to znaju svi koji su imali to iskustvo, a medju njima sam i ja, da se muskarci cesto osecaju lose kada zena zaradjuje vise i vise ima. Onda to nagriza sve vise i vise, on pokusava da na neki nacin nadomesti " to sto je ona mocnija" pa pocinje da svrlja ili da je maltretira kako bi pokazao da je ipak on musko. To se desava u 80% slucajeva parova gde je zena finansijski jaca. Ima naravno i ona kategorija muskaraca kojima to ne smeta ali takvi su retki a i cesto se desava da su onda oni sponzoruse i namenski su trazili zene koje imaju dobre poslove i plate. Znam i takve slucajeve. U globalu najbolje je da zaradjuju priblizno, bar u pocetku veze -braka.

Blago rečeno.... užas

pre 2 godine

@Dragan - za sve si u pravu! Danas sam nehotice čuo razgovor dve koleginice (uzrasta 24 i 27 godina) kako razgovaraju o drugim devojkama i ženama. Jedna od njih je rekla "muka mi je od devojaka, od njihovih izvoljevanja, iživljavanja, očekivanja i dramaturgije. Muškarci kakvi god da su, su bar prizemniji i razumniji, i možeš se razumeti i dogovoriti sa njima". Odmah me je kupila svojim razmišljanjem. Zadnjih godina sve češće čujem slične komentare od starijih žena koje su svesne dešavanja u svom okruženju (ćerke, rođake,..). Isto važi i ovde u tvojim komentarima. Koliko god se trudio da im objasniš neke stvari i da im uprostis i svedes na logičan nivo, one će uvek naći neku "mrvicu" kako bi skrenule priču na stranu koja im odgovara. Što se ostalog tiče, više je i neprimeren objašnjavati se sa njima o visini njihovih ciljeva. Dovoljno je pogledati koliko parova ima u kojima je decko uspesan (inženjer, preduzetnik, radi u inostranstvu,..) a devojka doslovno ništa. A takvih obrnutih primera gotovo i da nema. Jel možeš da zamisliš jednu doktorku da je u vezi sa magacionerom? Mi momci nemamo izbor devojaka odgovarajućeg kvaliteta, pa nažalost pristajemo na sve. Najgore od svega je da je to njima potpuno normalno i da je to njihov nivo.

Žensko

pre 2 godine

Još da kažem, muškarci su mnooogo gori u zahtevima, samo što imaju veći strah od samoće i osude okoline ako su sami, pa se ožene prvom koja hoće. Posle se pitaju što su nesrećni ceo život. Da nisu kalkulisali, da su se malo potrudili da nekoj koja im se sviđa ulepšaju i olakšaju život sve bi dobili deset puta više, jer - takve su žene. Happy wife - happy life.

Nolina

pre 2 godine

"Zaista po pitanju naseg obrazovanja i posla i obezbedjivanja egzistencije savrseno nas zabole sta je to sto vas privlaci :D."

Apsolutno tacno!!!

Mastrangello

pre 2 godine

@Reziel

Zasto dobi onoliko minusa, nije mi jasno... Bas si razumno i neprepotentno pisao...

Mozes da nastavis i detaljnije i konkretnije, ja te pazljivo slusam, meni ovo mnogo znaci!

Nakon predstavljanja uz osmeh, pa i opustenog razgovora o svemu i svacemu, ja dalje... ne znam... ne umem... Ostane i zavrsi se na tome... Prosto, ne znam sta i kako reci... Verujem da mnoge i pomisle da nisam zainteresoan za vise od prijateljskog razgovora/odnosa, jer ne pokazujem to, jer ne znam kako, pa onda ni one ne saju signale...

Pakao, brate, pomagaj!

Zenevljanin

pre 2 godine

Ove su posebne lujke, sto su "medjunarodna deca" koja zive u Zenevi, kao ova likusa Bay. Domace Svajcarkinje su skroz u drugom fazonu, od ovih medjunarodnih lujki sto su tu jer im roditelji rade za neku medjunarodnu ili multinacionalnu organizaciju. Pokusavaju da nadju nekoga medju istim takvim koji ostaju po 4-5 godina tu, pa idu 4-5 u London, pa u Singapur. Nema tu leba.

///

pre 2 godine

@Milica

Od svih prijateljica i poznanica koje imam samo za jednu znam da je uvek bila sama jer, sem toga što je dobra, nema ništa drugo čime bi privukla muškarce. Ostale su sve bile u dužim ili kraćim vezama, bez obzira na njihove fizičke ili karakterne manjkavosti. Tako da smarate sa tim pričama o vašim prezgodnim, prelepim, uspešnim prijateljicama za koje se niko ne interesuje.

Александар

pre 2 godine

Некад није свако могао да пише и даје савете,данас сви знају све и пишу о свему.На пример на италијанској телевизији су пар жена које имају завршену основну школу,а зову их у свим емисијама.Знају све,о спорту,култури,политици,медицини итд.Ма нису оне криве,криви су они што манипулишу са њима,узму дебеле паре а њима баце коју коску.Тако је и овде,луде жене,не могу да нађу нормалне мушкарце,убедили су их да су много паметне а оне сада траже,генијалце са пуно пара и са мало искуства да их могу вртети како хоће.Толико из сунчане Италије,све вас лепо поздрављам.

123_ево_ме_опет_нисам_имао_времена

pre 2 godine

Данашње девојке су изузетне персоне, жао ми је што нисам довољно способан и успешан да их им парирао.

Gile

pre 2 godine

@(Milica, 1. jul 2021 23:15) , ocito si jako sinngle i u potrazi za prebogatim lepotanom.... Srecno u potrazi, ali ne zaboravi da ti sat otkucava..tik tok tik tok...

nucky thompson

pre 2 godine

@true, hajde ne lupaj. Ja sam imao 33 a moja sadasnja zena 35 kad smo se upoznali. Uskoro slavimo 14 godina braka, imamo divnu curicu i ja bih dao zivot za obe.

Seljanka

pre 2 godine

Gospodja se žali na promenu rodnih uloga. Pod kvalitetnim misli na ulogu muškarca da priorotetno izdržava porodicu.
Ta rodna uloga nikad nije se u realnosti potpuno sprovela. Tradicionalno i kad žena nije radila gledao se njen miraz i nasledstvo, a očekivao njen doprinos u kući i radjanje i briga o potomstvu.

Generacije su još 30ih godina prošlog veka osvojile žensku emancipaciju, a 60ih godina prošlog veka seksualnom revolucijom probile led u smislu napuštanja tradicionalnih rodnih uloga.
Na snazi je princip ko se kako snadje, uloge su pomešane i bez jasnih obrisa.

Činjenica da je teže tako i muškarcima i ženama, ali s druge strane i lakše.

Ako se lepo dogovore, mogu da podelele medju sobom uloge kako žele, ako nisu iskompleksirani samo i da lepo žive neopterećeni šta će ko da kaže ako je njima lepo.

U današnje vreme suditi davno napuštenim rodnim ulogama je u najmanju ruku zastarelo.

Hrišćanstvo kaže: brak je sveta tajna, a to znači da svaki par ima svoju tajnu nit koja ih povezuje.

gledaj svoja posla

pre 2 godine

Tacno ako i pomislite da date sansu nekom losijem od sebe eto vas na dnu caskom, povucice vas dole samo da bi on delovao sposobnije. Zli su i sebicni, unistice vam zivot samo da bi sebi delovali pametnije. Od nasih muskaraca treba bezati u sirokom luku, sve bolesnici.
(Natasa, 3. jul 2021 13:05)

Dobro je što ti nisi obolela od mržnje, baš si slatkica sa takvim izjavama...samoća je teška stvar, razumem te.

Dragan

pre 2 godine

Ipak ću morati da ostavim još jedan komentar zbog preterano besnih komentatora nesposobnih da razumeju pročitan tekst, a pogotovo zbog muških komentatora koji vole da brane neodbranjivo žensko ponašanje i koji veruju da time pokazuju nekakav plemeniti odnos prema ženama. Ako na ovoj planeti ima beskorisnijih oblika života od sponzoruša koje pišu ovakve tekstove onda su to definitivno oni. @Mane, odakle tebi da ja ne mogu da nađem devojku kakvu želim samo ti znaš. Ti si, polazeći od sebe najverovatnije, zaključio da se ja ovde „žalim“ zato što meni nešto fali. Baš naprotiv. Moji komentari se zasnivaju na velikom iskustvu sa velikim brojem različitih žena. I ono što vrlo jasno vidim to je da su žene kakva je autorka ovog teksta sve češća pojava i ja o tome ovde pišem. @Yojimbo, bukvalno sam u svom komentaru napisao da su mi gotovo sve devojke bile visokoobrazovane. Nisi u stanju da iz toga zaključiš kakve sam devojke birao? Da, obrazovanje jeste kvalitet i kod muškarca i kod žena ali nije opravdanje za postavljanje apsurdno visokih standarda drugoj strani niti je opravdanje za zapostavljanje drugih životnih osobina neophodnih za ozbiljnu dugoročnu vezu ili brak. @Čekić, tebi prosto ne zna šta da odgovorim, već si ispao dovoljno glup. I za kraj, jedan zajednički savet svima vama. Poradite malo na veštini čitanja i razmišljanja o pročitanom pre nego što se odlučite na komentarisanje. Biće vam od koristi u daljem životu i radu. Pozdrav svima!

Tina

pre 2 godine

Sve tačno rečeno.
Muškarci su danas jako problematicni, nemogu da se porede sa ranijim generacijama muškaraca. Tada se znalo uvek i bilo sramota da muškarac ne plati piće ili večeru, a sad recimo ako plate ženi večeru na sastanku nazivaju je sponzorusom. Od takvih kojima je zao novca treba bežati glavom bez obzira. To su stipse.
To su po meni najgori muškarci.
Trenutno imam nekog ko je sušta suprotnost, i bas zato i ja insistiram da platim racun.
Al većina, i to u svetu, su stipse i. placu kad treba da plate devojci piće, pri tom ih nije sramota da ona plati.

Dragan

pre 2 godine

(Jelena, 4. jul 2021 09:12)

Tvoje obrazovanje nažalost nije imalo pozitivan efekat na tvoju funkcionalnu pismenost jer da jeste ti nikad ne bi iz mojih komentara izvlačila to što izvlačiš. A možda i nemaš problema sa funkcionalnom pismenošću već se baviš manipulisanjem i izvrtanjem što je tipično za pol koji insistira na „kvalitetnoj komunikaciji“. Ja nisam napisao da se žena školuje SAMO i ISKLJUČIVO da bi nama bila privlačna već da ona često veruje da je visoko obrazovanje čini privlačnijom i da je to velika zabluda. Drugim rečima, visokoobrazovana i finansijski samostalna žena ne bi gotovo nikad pristala da bude sa muškarcem koji bi rešio da preuzme isključivo poslove u domaćinstvu, oko dece i koji ne bi bio naročito obrazovan. Na drugoj strani, muškarci su često spremni da prihvate ženu koja u pogledu obrazovanja, poslovnog i finansijskog uspeha ne može ni iz daleka da im parira. Budi iskrena prema sebi pa razmisli da li će te ikad „spontano privući“ neki kamiondžija, zemljoradnik, čistač ulica i slično, bez obzira na to da li ima izvanredan karakter. O tome se radi. Žena koja se popne više na obrazovnoj i poslovnoj lestvici ne želi da gleda u pravcu takvih muškaraca ma kako oni dobri bili kao ljudi, dok je muškarac voljan da prihvati ženu koja mu se sviđa kao osoba bez obzira na to da li je ona čistačica, domaćica ili vlasnik multinacionalne kompanije.

Milorad

pre 2 godine

Sedamdeset i neke, jurile me dve doktorke, jedna doktorka medicine, druga nacelnica zubnih ordinacija u vojnom stacionaru, i sama normalno zubarka, isto su bile svoje, radile su za platu, a ja siromah, ni kucu svoju nisam imao i rekao sam im istinu. Obema to nije bilo vazno, ali meni blenti je bilo vazno, jer su bile od mene starije obe tu negde oko desetak godina. Obe su bile prirodno top zenske, koja se bavila silikonima i botoksima u ono vreme?a ove danas, sve udarene u glavu. Kako stvari stoje, najbolje da se covek ne zeni, i ovako se u proseku ne zeni ni udaje, polako na tenane seme nam se zatire. Za sve je kriva tupava emancipacija, svi su progledali, ali dzaba, kad ne vide dalje od nosa.

Natasa

pre 2 godine

A ne, treba mi neki neobrazovan, ružan, smotan, umišljen, lenj, tupav, koga ću da vučem na grbači dok rađam decu, rintam, udešavam se da mu budem privlačmana dok on sedi i ništa ne radi, kao ovi komentatori. Ima odličnih muškaraca, što sigurno nisu ovi iz komentara koji bi sve na gotovo. Pravilo je, što je gadniji, gluplji, nevaspitaniji, misli da zaslužuje bolje. Ne može. Svi u svoje klase.
(Žensko, 2. jul 2021 08:44)

Tacno ako i pomislite da date sansu nekom losijem od sebe eto vas na dnu caskom, povucice vas dole samo da bi on delovao sposobnije. Zli su i sebicni, unistice vam zivot samo da bi sebi delovali pametnije. Od nasih muskaraca treba bezati u sirokom luku, sve bolesnici.

Ravnopravnost

pre 2 godine

Evo i odgovora za silikonsku "gospodjetinu":
1. Naravno da ocekujemo ravnopravnost. Ako devojke mogu da kazu "ako mogu ja, onda mora da moze i on", onda i mi kazemo "ako mogu ja, onda mora da moze i ona". Do pre 20-30 godina retko ko je pominjao ravnopravnost izmedju polova. A onda su zene pocele da govore o emancipaciji, ravnopravnosti,... pa je red i da postujemo te zelje. Niko od njih ne trazi kozmetiku, same to sebi namecu.
2. Danas je tesko naci devojku sa kojom moze normalno da se razgovara, a kamoli nesto vise.
3. Ako neko i uspe da proprica sa nekom devojkom, moze ocekivati da ce ga vuci za nos na 100 razlicitih nacina (neodgovaranje na poruke, odlaganje druzenja (setnja, odlazak na kafu), testiranje, taktiziranje, unakrsno ispitivanje....)
4. On ce mozda i da igra igrice, ali ce zato ona da provede pola dana u sminkanju, sredjivanju, selfijima, fotosopiranju, filterima, izboru koju ce sliku da okaci, prati komentare,...
5. Momak sa manirima je nesto sto devojke toliko zele a u stvari im je odbojno. Kada im neko otvara vrata, pridrzava kaput i slicno, ume biti zamorno a i devojke se osecaju superiorno i umanjuju vrednost muskarca.
6. Tesno povezano sa tackom 3
7. I vi devojke ste iste po tom pitanju

Zakljucak: "gospodjetina" sve zaradjeno ulozi u izgled i ocekuje nekog spram sabe, dakle "milionera".

muškarci se ne poveravaju toliko majkama, koliko drugim muškarcima?

pre 2 godine

"Ko vaspitava muskarce?
Vaspitavaju ih majke, znaci vi zene.
Sta onda hocete, sta ste trazile to ste i dobile."
(Dott, 2. jul 2021 08:38)@

Mnogi od muškaraca imaju i očeve, ne samo majke da ih vaspitavaju; a tu je i (nekada jak) uticaj medija (tv kanala, interneta, drustvenih mreža...), te vršnjačke grupe...
Najlakše je sve svaliti na majke?

Od Vas sam očekivala manje površan...

Dragan

pre 2 godine

@Visnja,
Drage moje „moderne žene“, da nije „nesposobnih“ muškaraca koji obavljaju sijaset užasno neprijatnih i teških fizičkih poslova vi biste i dalje živele u pećinama, ukoliko biste uopšte preživele. Prema tome, spustite malo ton kad pričate o sposobnosti muškaraca i setite se da u realnosti u tom pogledu radikalno zaostajete. Sve što mi treba da uradimo da bismo uspešno preživeli bez vas jeste da naučimo da se malo snađemo u kuhinji i oko veš mašine, a to i nije baš toliko teško nego većinu muškaraca malo mrzi.

@Jelena,
Ne sporim da i ovo što si ti navela može da igra ulogu i ima značaj za ženu ali žene ITEKAKO veruju da im više obrazovanje automatski otvara put ka kvalitetnijim muškarcima a to je teška zabluda. Nikome od nas ne smeta ako je žena obrazovana i ima svoje prihode ali to nije ono što nas privlači. Međutim, mnoge žene veruju da im to daje za pravo da podignu svoje standarde do apsurda. Žene uglavnom žele muškarce koji su superiorniji od njih i što se žena više penje na lestvici obrazovanja i poslovnog uspeha ona samim tim sebi sužava broj potencijalnih partnera. Na drugoj strani, muškarac je uvek bio spreman da prihvati ženu koja nema u tom pogledu mnogo toga da ponudi pod uslovom da je dobra majka, domaćica i slično. Ovo što pričaš o samostalnom izdržavanju dece je u većini slučajeva netačno pošto žene uz pomoć suda u većini slučajeva od muškarca iznuđuju novac za izdržavanje deteta ako dođe do razvoda dok istovremeno to dete emotivno otuđuju od oca.

Dragan

pre 2 godine

(Visnja, 4. jul 2021 18:18)

Mora da se šališ sa ovim komentarom, zaista. Iskreno i bez trunčice sarkazma sažaljevam svakog muškarca koji zavisi od kulinarskih i ostalih domaćinskih veština modernih devojaka i žena. Taj je u ozbiljnom riziku da bukvalno umre od gladi ili trovanja hranom, a kuća će mu iznutra izgledati kao da je pala atomska bomba i na sve strane raznela žensko odelo, donji veš, njenu šminku i kozmetička sredstava. Do svoje 17-18 godine sam donekle zavisio od majke kad su te stvari u pitanju i od tad pa do danas se u tom pogledu više nikad ni na jednu jedinu ženu oslonio nisam. Nije da nisam hteo ali to praktično nije moguće pošto skoro ni jedna od mojih devojaka nije znala apsolutno ništa korisno u kuhinji i oko kuće da uradi. Sve one su naravno bile vrlo obrazovane i iz nekog razloga su umislile da im to daje jako veliku vrednost i da ništa drugo u životu ne moraju da znaju da rade niti iko sme to da im traži. Osamostaljivanje i potpuno preuzimanje odgovornosti za sopstvenu sudbinu je nešto sa čim vi imate problema i to jako velikih. Samo što ste toga blaženo nesvesne jer živite u iluzijama da posedujete neku veliku vrednost jer ste se „školovale i nećete više da nekome budete rob u kući“. Većina vas još uvek nije savladala veštinu samostalnog plaćanja računa u restoranu a kamoli nešto više.

joj

pre 2 godine

Iskopleksirana feministkinja, toliko......
(Alfa M, 1. jul 2021 23:08)

Feministkinja koja misli da muskarci i zene nikad nece biti jednaki? Cudan vam taj feminizam. Uostalom ne znam sta se bunite viprvi kukate na zene koje hocce da budu jednake, te ne valja se takmiciti s muskarcima, te sto zene ne rade u rudniku. Epa sad evo vam ove antifeministkinje pa se bakcite s njima.

Idi begaj

pre 2 godine

@(na tu temu, 2. jul 2021 01:32)
Sva sreća pa su nam sve devojke "savršene". Evo, sve su samostalne, situirane, uspešne, ostvarene, stabilne,... A na javi, ne pamtim kada sam video da se neka devojka latila novčanika da plati ručak, da poveze dečka na posao, da se dečko useli u stan koji ona placa, da počasti dečka sa poklonom/letovanjem/izlaskom/večerom,... Skim god da pričam od muškog sveta, svi, ali doslovno svi se žale da ne mogu da nadju normalnu žensku osobu sa kojom za početak mogu normalno da komuniciraju, dakle bez ustezanja, igrica, kalkulacija, cimanja, odlaganja, natezanja,.... Ma neeeee, naše devojke su sjajne, ma prosto savršene.... Bolje da vas ne klasifikujem kao vi muškarce, tek će tu biti štošta da se kaže.

Onda moze i tako

pre 2 godine

@Tacno ako i pomislite da date sansu nekom losijem od sebe eto vas na dnu caskom, povucice vas dole samo da bi on delovao sposobnije. Zli su i sebicni, unistice vam zivot samo da bi sebi delovali pametnije. Od nasih muskaraca treba bezati u sirokom luku, sve bolesnici.
(Natasa, 3. jul 2021 13:05)

A zašto od nas treba bežati i zašto smo svi bolesnici? Bas smo svi bolesnici?

Podvlacenje crte

pre 2 godine

@Dragan - druže, svaka ti čast! Sve je tačno! Ne opterećuj se puno šta žene pišu, one i onako prihvate činjenice kako žele i komentarisu ono što im odgovara i kako im odgovara. Tvoji komentari su logicni, sledljivi, dosledni i lako razumljivi, a posebna je priča kako žene na to gledaju.

Dragan

pre 2 godine

(Jelena, 4. jul 2021 18:29)

Da, razumem u potpunosti. Vi žene ste tako vešti manipulatori, tako vešto izvrćete stvari u razgovoru i tako se dobro pravite da ne razumete šta vam se priča da vam tu zaista nema ravnog među muškarcima. Tvoje komentarisanje je pravi veleslalom između mojih argumenata. Prema tome, nema smisla igrati dalje tu igru sa tobom. Laku noć!

Sindjelic

pre 2 godine

Ja sam nasao pravu zenu, postenu, vrednu, dobru majku, prirodno lepu ali nista preterano, drzi do sebe, voli da je lepa, da se lepo obuce, zna da skuva bar 15-20 raznih jela, pasulj, sarma, zna da opremi celu slavu, slavski kolac hoce da unesi a ne da se kupi, voli cistu kucu, ne interesuju je silikoni, voli da pogleda sport, dobra je u krevetu a ne trazi preterano mnogo i svaki dan, opegla mi robu, stavice mi telfon na punjenje kad je prazan bez da joj kazem, voli da putuje kao i ja, voli da se mazi i da je u mom krilu, ne vara me 100 posto sam ubedjen. Moj rodjeni brat od prvog dana bez srece a mngo bolji covek od mene. Stvar srece ili znanja???

Marijana

pre 2 godine

Istina za nepouzdanost i razmaženost. Prostim našim jezikom, duva im, i kad te majka ne osposobi za život onda si kao veliki invalid, samo se kao vodiš kao zdrav.

Alfa muzjak

pre 2 godine

Sto je dobrih zena to su sa budalama.
Odnos dominantan submisivan jos vlada u vezama. Vazi i obrnuto sto je dobrih muskaraca...

Ravnopravnost

pre 2 godine

@(Alex, 2. jul 2021 15:25) Meni se cini da mi trpimo njih. Njihovo ponašanje, igrice, manje prihode, stalna izvoljevanja, stalnu želju da nas menjaju,... Sta to znaci da ih prihvatimo kao ravnopravne partnere? Da li to znači da im "dopustimo" da one plate svoje piće, ručak, letovanje, da podelimo troskove zajedničkog života (stan, računi,..), da donosimo zajedničke odluke (a to su u stvari njihove odluke a one su nas ubedile da je to ispravno, pa dopustile nama da ispadne da smo ih mi doneli),... Címe se meri ta ravnopravnost?

sistem

pre 2 godine

Samo ti budi sto dalje od nas. I pitam se sta ti dajes u vezi kad hoces da sve uzmes. Odnosno ti si kao neko ,ko nesto procenjuje i odlucuje da li ce da ostane ili ode. Ma vazi!

Milos Radunkovic

pre 2 godine

Жене су одувек биле такве. А ове данашње су поред свега још и у облацима где би живот на високој нози, а реално немају услова ни за најобичнини стандард, част малом броју изузетака.

bunga-b

pre 2 godine

Ova sa jeftinim estetskim radom na licu, u Ženevi odudara kao svaka balkanska seljanka. Srdacan pozdrav iz Ženeve, grada sa najlepšim, najprirodnijim i najelegantnijim ženama (devojkama) na svetu.

Solar

pre 2 godine

Za one koji ne prate lik i delo Ane, ona je poreklom iz Svedske.
Divna je, propagira da zena treba da izgleda zenstveno nikako vulgarno. Ona istice da zene moraju imati manire, znati kako se ponasati u drustvu. Bonton se podrazumeva. Naravno da je muskarac taj koji uzima ulogu da finansijski obezbedi zenu i njihovo potomstvo. Zena za uzvrat nudi vernost, stabilnost, podrsku, porodicu i oslonac. Dakle, zena donosi mnogo. Deluje da ste zaboravili koliko moze da pruzi srecna i zadovoljna zena. Muskarci budite malo nezniji, zauzmite svoju ulogu odgovorno.

simple people

pre 2 godine

@Milica

Od svih prijateljica i poznanica samo jednu znam da je oduvek bila sama ali ona, sem što je dobra osoba, nema ništa drugo čime bi privukla momka. Sve ostale su imale nekog u jednom trenutku, bez obzira na njihove fizičke ili karakterne manjkavosti. Dakle te ženske priče o prelepim, prepametnim i uspešnim prijateljicama kojima nikad niko ne prilazi su nerealne.

Dragan

pre 2 godine

OK, hajde da probam da svima koji se prave nevešti još jednom i poslednji put ukratko objasnim u čemu je stvar. Prvo, presmešno je čitati komentare žena koja tvrde da smo mi ti koji kukaju i nešto se žale a bukvalno svi ostavljamo komentare ispod teksta ŽENE koja je napisala tekst koji je ništa drugo do najuobičajenije kukumavčenje, i ona u tom pogledu nastupa kao istinski predstavnik modernih žena kojima je hobi ispijanje kafa i kukanje na muškarce. Ukoliko mi muškarci na nešto kukamo lista stvari na koje kukamo je jako kratka, ne zato što ne bismo mogli da tražimo mnogo više nego zato što se prvenstveno oslanjamo na sebe jer znamo da ne vredi mnogo tražiti od žena. Zato se dosta muškaraca zadovoljava time da im žena bude makar lepa. Po principu, daj nek’ ima makar nešto. Ja samo možda malo i pogrešio kad sam napisao da samo žene koje su visokoobrazovane i poslovno uspešne imaju visoke zahteve. Tekst koji komentarišemo zapravo dokazuje da čak i one žene koje realno ne vrede ništa imaju visoke zahteve, a to pravo daju sebi zato što misle da su mnogo lepe. Nažalost, ne shvataju da je lepota vrednost koja ima kratak rok trajanja. Svako ima pravo da traži šta hoće i ja to nikome ne sporim. Komentarisao sam samo da bi skrenuo pažnju ženama koje postavljaju ovako visoke zahteve a ne nude ništa za uzvrat što bi bilo vredno muškarcu. Niko ne može da vam oduzme to pravo ali rezultat vašeg ponašanja će uglavnom biti da u 40-im godinama pišete tekstove kao što je ovaj.

U vezi i sa petoro dece

pre 2 godine

Sve singl devojke su veliki red flag. Prosto logički da vredi ne bi bila sama, kad malo zagrebeš vidiš o čemu se radi, psihički nestabilna, vucarala se sa barabama, nije ženstvena, nije vredna, opsednuta društvenim mrežama...
Koliko puta upoznaš devojku i oduševite ali se ispostavi da je u vezi pa normalno da je neko to prepoznao. Uzmite parking mesta uvek su slobodna ona mesta koja su loša tako i sa devojkama.
(true, 1. jul 2021 22:26)

Oprosti, ali mi devojke veoma često kaŸemo da smo u vezi nekome sa kim je bilo priče i poznavanja jer se ispostavi da nam se uopšte ne sviđa ,u prevodu , dileja ,tako da... ne budi tako naivan. :))))))

Dragan

pre 2 godine

(Visnja, 4. jul 2021 09:00)

Ti ostavljaš komentar u kojem muškarcima poručuješ da prestanu da kukaju a taj komentar pišeš ispod teksta u kojem žena koja ne poseduje apsolutno nikakvu vrednost kuka na muškarce i popuje im kako da budu bolji. Malo je reći da si ti zbunjena. Ja nigde nisam napisao da se žene školuju samo zato da bi privukle muškarce već da mnoge od njih veruju da im to visoko obrazovanje koje su stekle daje za pravo da budu preterano zahtevne kad su muškarci u pitanju. Naravno, ti si sigurno u stanju da to vrlo lako razumeš iz mojih komentara ali u tipično ženskom duhu biraš da to ne činiš već raspravljaš sama sa sobom o nepostojećoj temi. Ovo što pričaš o nerazvijenom delu sveta je opet netačno pošto i tamo najteže poslove, kao i svuda na planeti, rade pretežno muškarci. Ukoliko ja u „zapadnom svetu“ živim lakše zahvaljujući eksploataciji tih ljudi to onda u podjednakoj meri važi i za tebe. Prema tome, ako bih hteo nekome da se poklonim poklonio bih se svim tim ljudima koji to trpe, naročito deci koja se koriste kao robovska radna snaga, a među njima ubedljivu većinu čine dečaci.

citalc

pre 2 godine

' Da se uživo tako ponašaš (znam da ne smeš ) bio bi iznabadan od nas ostalih u istu. Petko.'

Petko burazeru, ne znam kako da te nazovem a da redakcija objavi komentar. Ti i tebi slicni ste sramota za muski rod. A to ko bi koga iznabadao, ne znam. Ja u javnosti, u sklopu svog lika i dela, govorim o ovim stvarima otovoreno a nisam video da neki od vas zenskih muskaraca nesto prigovara. Mozda zato sto izgledam kao da mogu da ti nanesem teske telesne povrede???? Ti i tebi slicni, zenski muskarci, mozete samo da iznabadate nekoga preko tastature, ovako, na forumu. Mozda bi vas, zenske muskarce, interesovala promena pola? Kapiram da bi tako mogli sa zenama da budete na istim talasnim duzinama, posto ste vrlo slicni.

Aule

pre 2 godine

Obicno ovde ostavljam komentare protiv ovog new age ludila koje poprima obim pandemije koja je mnogo gora od aktuelne, i moram reci da mi strahovito prija da procitam komentare koje ostavlja Milica, Bogu hvala da jos uvek postoje takve zene, takvi ljudi.
Zaista osvezavajuce i ohrabrujuce! Nada jos uvek postoji!

прле

pre 2 godine

Читамо ја и жена заједно овај текст, док се деца играју у својој соби…итд

Samopoštovanje ne dolazi sa novcem, ali ga je dobro zaraditi bez pomoći "struktura"

pre 2 godine

Npr. ako debeli muškarac vozi golf 2, on je debeo i masan, ali ako kojim slučajem on vozi ferari onda je slatki meda.
(paceue, 1. jul 2021 21:43)

Ako vozi VW ima mnogo više problema od masnoće u krvi.

Stvari treba pojednostavljivati da bi se ogolila suština.
Manje od 5 % žena ima visoko samopoštovanje. Manje od 5 % muškaraca ima visoko samopoštovanje. Oni se pare međusobno.
Moj test je bio vrlo jednostavan. Pošto prvo veče služi da se međusobno impresioniramo, fizički, mentalno - nakon HAHA faze (humor je Burdž Kalifa za prvo veče) i dobijenog brmob, sledi (formalni) dogovor kada ću je pozvati. Zvao sam tačno u sekund i slušao promenu intonacije u glasu (pad tonusa želje i volje, želele su da poziv dođe mnogo kasnije, svesno ili podsvesno - u zavisnosti od dubine pada samopoštovanja).
Ovo se dešavalo u 9.6 od 10 slučajeva.
Naravno da bi moj iskreni prezir osetile vrlo brzo (boja glasa se menja, brži završetak uvek kulturnog razgovora). To bi ih momentalno pokrenulo - i eto meni lakog seksa, kada već devojka nije za ozbiljnu vezu (na teret njenog niskog samopoštovanja).
Jer nikako ne bi trebalo da verujete da se visoko samopoštovanje i nisko, sa bilo koje strane, trajno sparuju.
I kao vrlo mlad osetio sam da bih u takvom slučaju postao neka vrsta dnevne bolnice Laza Lazarević.
Što me ič nije interesovalo

Niš, a? (Možda niste dobro čuli, hehe)

pre 2 godine

@(123, 1. jul 2021 22:43)

Niste shvatili mozda..
Ne tvrde ni te žene da ne očekuju nista (da ne očekuju baš ništa, ne bi ni bile u tom braku?), već da ne očekuju/ zahtevaju baš mnogo nekih stvari (jer neki muškarci misle da je najviše o tome koliko su materijalno obezbeđeni i nabildovani), ali zato više insistiraju da imaju nešto drugo (poštenje, čast, intelekt, vernost, da su dobar roditeljski potencijal, da mogu biti uzor detetu, npr.)...

Ne znam ko to od ljudi traži ništa (ili "ništa) u jednom takvom odnosu? Poenta je u tome što se i to nešto, možda drastično razlikuje od osobe do osobe, a onda se ne može baš sa bilo kim...

citalac

pre 2 godine

@Nolina

Pozdrav za tebe! Ova volina sa misicima je advokat dugi niz godina, master pravnik i na doktorskim studijama. Verujem da bi volela da sam neotesani balkanoid zato sto bi se to ulkopilo sa tvojom percepcijom, ali avaj, malo sutra. Intelekt, obrazovanje, informisanost, status, finansije, izgled - krajnje cu biti neskroman - vrh. Sve vrh. Uz engleski koji govorim kao maternji, nabadam spanski i nemacki po malo. Ziveo i radio u inostranstvu pre advokature, na razlicitim kontinentima i u razlicitim socio/ekonomskim sredinama. Jbg nisam zadrig'o i ne pijem pivo/sedim u kladionici i ne radim za minimalac. Ljubim

Neozbiljni vezista

pre 2 godine

Zasto devojke hoce samo "ozbiljne" veze?Mislim, bolju pricu imaju sa drugaricom nego sa mnom.Nadjemo se, poseksamo SE (nije tu ona samo objekat), mozemo nekada da izadjemo, ima vremena da se ozbiljno veze!

Neozbiljni vezista

pre 2 godine

Zasto devojke hoce samo "ozbiljne" veze?Mislim, bolju pricu imaju sa drugaricom nego sa mnom.Nadjemo se, poseksamo SE (nije tu ona samo objekat), mozemo nekada da izadjemo, ima vremena da se ozbiljno veze!

true

pre 2 godine

Sve singl devojke su veliki red flag. Prosto logički da vredi ne bi bila sama, kad malo zagrebeš vidiš o čemu se radi, psihički nestabilna, vucarala se sa barabama, nije ženstvena, nije vredna, opsednuta društvenim mrežama...
Koliko puta upoznaš devojku i oduševite ali se ispostavi da je u vezi pa normalno da je neko to prepoznao. Uzmite parking mesta uvek su slobodna ona mesta koja su loša tako i sa devojkama.

123

pre 2 godine

Na stranu njen komicni izgled, u pruncilu nije rekla ništa pogrešno. Zene koje imaju dobre brakove i veze znaju da postave standarde i očekivanja jasno i glasno, i muškarci ih rado ispunjavaju. I mnogo više cene ženu oko koje moraju da se trude. Tužno mi kad vidim žene koje se "hvale" kako ne traže ništa od muškarca i ništa ne očekuju, pa se posle pitaju zašto dobijaju jedno veliko ništa.

Milica

pre 2 godine

Sve singl devojke su veliki red flag. Prosto logički da vredi ne bi bila sama, kad malo zagrebeš vidiš o čemu se radi, psihički nestabilna, vucarala se sa barabama, nije ženstvena, nije vredna, opsednuta društvenim mrežama...
Koliko puta upoznaš devojku i oduševite ali se ispostavi da je u vezi pa normalno da je neko to prepoznao. Uzmite parking mesta uvek su slobodna ona mesta koja su loša tako i sa devojkama.
(true, 01. jul 2021 22:26)

Tako i sa muškarcima. Ne znam po čemu bi to trebalo da muškarce gledamo kao bogove. Znas li koliko znam muškaraca koji su sami? Mnogo. Ali su ok momci. Znas koliko znam devojaka koje su same, a nisu iz tog opisa koji su naveo. Ne generalizuj. Ne sviđa mi se taj tvoj stav. Za tebe i sličnim tebi nijedna devojka nije dovoljno dobra. Moze biti da imaš ti problem.

fl

pre 2 godine

Znate o čemu se radi, danas su devojke obrazovanije i dosta njih više zarađuje i time automatski sužavaju sebi izbor muškaraca.
Uzmite primer da je devojka lepog izgleda i da je uspešna u poslu pošto su devojke hipergamične, njoj treba neki koji je iznad nje statusno pre svega, a mora da bude i pristojnog izgleda...
Momak koji bi njoj igrao je verovatno u dužoj vezi ili u braku a ako nije a ima kvalitete onda ima neobavezne kombinacije. O tome se radi. Istraživanja su pokazala da devojke uvek idu marry up a ne marry down. Sad se priča o tome da današnje devojke nemaju mnogo pazi sad "ekonomski atraktivnih muškaraca" koji su materijal za brak, toliko o emancipaciji i ravnopravnosti.
Dobile ste to što ste tražile sa sve feminizmom i državnim politikama osnaživanja ali na svoju štetu.

Dr. Realan

pre 2 godine

Znači problem je u tome što muškarac ne podređuje sve ženi? Daleko mi lepa kuća od ovakvih kao što je ova, pa eto neka joj neka traži nekog bogatog papučara, takvih jeste jako malo.

trp

pre 2 godine

Kvalitetan muškarac se misli na bogat i lep jedan od 10.000. Realno muškaraca ima svuda ali 95% njih je devojkama nevidljivo o tome se radi.
Pogledajte knjige na koje devojke padaju kao 50 nijasni i slično uvek je tu neki ultra bogati lepotan sa mračnom trijadom ličnosti...
Onda kako bi opravdale svoje nerealne kriterijume žale se kako nema "pravih muškaraca", takva neka redovno odbija masu momaka.
Zapamtite jedno kad je devojka sama to je 100% njen izbor, ili želi nekog ko nju ne ili ima visoke kriterijume ne treba imati ni trunku osećanja na njihovu situaciju.
I da ne zaboravim kad je zvanično single ne računaju se razne kombinacije jer teško da su bez odnosa u najboljim godinama.

paceue

pre 2 godine

Jedina razlika između žena i muškaraca je u tome da kada vidimo debelu ženu kako vozi npr. ferari, ona je za nas muškarce i dalje debela. Dok je kod žena sasvim suprotan slučaj. Npr. ako debeli muškarac vozi golf 2, on je debeo i masan, ali ako kojim slučajem on vozi ferari onda je slatki meda.

Franak

pre 2 godine

Sve mane prolaze kod zena ako je muskarac lep dok se ruznim muskarcima sve zamera. Nisu ni muskarci puno bolji prema zenama, da se razumemo...

Cile Mile

pre 2 godine

Kvalitetna žena je u kući, ne na instagramu i ostalim društvenim mrežama. Žene, pitate li se šta muškarci žele da biste od njega dobili ono što vam treba?

Papučar

pre 2 godine

Kakva gomila gluposti i jeftine propagande koja uništava muško-ženske odnose.
Jedino je u pravu da muškarci i žene nikad neće biti isto (što je opet neviđena glupost pomisliti, a kamoli napisati). Otprilike riba sanja da bude kišna glista.
Pazi foru, da bi bile privlačne nekom troše više novca?!? A da probaš da ga smuvaš preko stomaka uz pomoć varjače? Možda otkine za tvojom kuhinjom.
Vrli zapadni svet, šta reći. Ako bi moglo da uložiš 100 dolara a da ti poraste 200 bez da se pomučiš. Strašno

little.miss.spring

pre 2 godine

O čemu priča ova žena? Pa, jedini razlog zbog kojeg volim što sam žena je upravo taj što je lakše naći i izaći na kraj s muškarcima negoli sa ženama.

Dragan

pre 2 godine

Moderna žena je često jedna istinski tragikomična pojava. Jedna od najvećih iluzija koje ona ima jeste da joj to što je danas u proseku obrazovanija, ima sopstvene prihode, izgleda lepo (što su principu sve sasvim prosečne stvari) daje za pravo da postavlja izuzetno visoke zahteve muškarcima. Stvari izgledaju još gore kad se te mlade generacije devojaka i žena uporede sa starijim koje su zaista vrlo često bile, iako manje obrazovane, bez sopstvenih prihoda i slično, istinski stub porodice i domaćinstva. Moderne žene žive u iluziji da one više vrede od tih starih generacija žena i da samim tim imaju pravo da traže mnogo više od muškaraca nego njihove majke, bake i prabake. Iz perspektive većine muškaraca visoko obrazovanje, poslovni i finansijski uspeh žene nemaju veliku ulogu i to nije nešto što primarno privlači muškarca. Žene koje veruju da to privlači muškarce polaze od sebe pošto znaju da su takve stvari njima bitne prilikom odabira muškaraca. U realnosti, moderna žena, pošto više nije toliko posvećena majčinstvu, održavanju domaćinstva i slično, nije nikad imala manju vrednost za muškarca. Iz naše perspektive ovako visoki zahtevi takvih žena deluju urnebesno smešno.

Aron

pre 2 godine

Ko je ova osoba sa daje savet? Po izgledu i frazama koje priča nalikuje nekom polusvetu a ne nekom koji se razume u muško ženske odnose. Tipa muškarac ne valja "Ako voli igrice" i "ako voli žurke". Mislim kakvi su to zaključci? Bukvalno kao neka klinka a ne zrela žena.

Zola

pre 2 godine

Sta ona ima da donese za sto?
To se nikad ne pita, vec samo kako muskarac treba da bude.da bi bio adekvatan za nju.
Prica da zene ne zaradjuju isto kao muskarci je takodje upitna.
Muskarci rade teze poslove, vise sati, opasnije.
Hoce da budu ravnopravne, ali samo gde to njima odgovara, na dobrim pozicijama, ali ne u rudniku ili gradjevini.
Ovoj da radi na gradjevini na 40 stepeni bi svi fileri poiskakali.
Ukratko, ako je muskarac uspjesan, sve drugo zene ce zanemariti.

Milica

pre 2 godine

Jaos bre vise, dokle ce svaka ovakva žena imati glasan odjek? Čuj ne bi da deli račun? Šta bi falilo da platiš? Izvinite, ali nismo sve sponzoruše. Nikada se nisam sređivala i šminkala radi muškaraca, već radi sebe. Volim da izgledam pristojno, lepo, svedeno, umereno nasminkana...
Kad vidim ko se danas sve "pita " drago mi je da ne moram da tražim dečka/muža. Izgleda da sam to "obavila " na vreme. A Jeza me prođe kada pomislim kakvog partnera ce moja deca naći. Kakav će to da bude kvalitet muškarca i žene.

Solar

pre 2 godine

Za one koji ne prate lik i delo Ane, ona je poreklom iz Svedske.
Divna je, propagira da zena treba da izgleda zenstveno nikako vulgarno. Ona istice da zene moraju imati manire, znati kako se ponasati u drustvu. Bonton se podrazumeva. Naravno da je muskarac taj koji uzima ulogu da finansijski obezbedi zenu i njihovo potomstvo. Zena za uzvrat nudi vernost, stabilnost, podrsku, porodicu i oslonac. Dakle, zena donosi mnogo. Deluje da ste zaboravili koliko moze da pruzi srecna i zadovoljna zena. Muskarci budite malo nezniji, zauzmite svoju ulogu odgovorno.

Gile

pre 2 godine

@(Milica, 1. jul 2021 23:15) , ocito si jako sinngle i u potrazi za prebogatim lepotanom.... Srecno u potrazi, ali ne zaboravi da ti sat otkucava..tik tok tik tok...

Visnja

pre 2 godine

@Dragan, kakve god da su nam moderne zene moderni muskarci su takvi da - da su se rodili pre jednog veka 60% njih ne bi dozivelo 3. godinu zivota, 20% tih prezivelih tadasnja zena ne bi u zivotu ni pogledala, tako da, dobro imate ikakav pristup zenama. Sto bi se reklo "sidi di si jer..."

yosemite sam

pre 2 godine

Sta se lozite, samo je ogoljeno iznela ono sto svaka zena misli i kako razmislja. Slobodni ste da verujete da "ova moja nije takva" i tome slicno - u tome je i vic

Milica

pre 2 godine

Kvalitetan muškarac se misli na bogat i lep jedan od 10.000. Realno muškaraca ima svuda ali 95% njih je devojkama nevidljivo o tome se radi.
Pogledajte knjige na koje devojke padaju kao 50 nijasni i slično uvek je tu neki ultra bogati lepotan sa mračnom trijadom ličnosti...
Onda kako bi opravdale svoje nerealne kriterijume žale se kako nema "pravih muškaraca", takva neka redovno odbija masu momaka.
Zapamtite jedno kad je devojka sama to je 100% njen izbor, ili želi nekog ko nju ne ili ima visoke kriterijume ne treba imati ni trunku osećanja na njihovu situaciju.
I da ne zaboravim kad je zvanično single ne računaju se razne kombinacije jer teško da su bez odnosa u najboljim godinama.
(trp, 01. jul 2021 22:08)

Žalosno je ako je kvalitetan muškarac obavezno bogataš, kao i kvalitetna devojka obavezno zgodna, npr. To su plitki ljudi i plaši me da je to nametnuto za buduće generacije. Imam 3 drugarice za koje iskreno ne znam da li su imale momke ikada. Imaju 35 godina. Sve tri su obrazovane, ljubazne, kvalitetne devojke, nezavisne, sposobne, rade na dobrim mestima. Jedna je malo povučena, skromna, oblaci se neupadljivo, ali je zanimljiva, barem meni. Druga ima neke kriterijume (ne govorim o bogatašima,), za mene su glupi kriterijumi, recimo, mora da ima stila i da se lepo oblaci, zaboga. Treća drugarica kaze da je smara kada se vidi sa nekim i to nije to. Ne znam kako moze da zna da nije to to, ako nije probala. Mislim da je problem mnogo kompleksniji. Ne traže sve bogataše, niti se ugledaju na ovakve, ali se sve više i više nude ovakvi nekvaliterni Ljudi i na sta ce da se ugledaju buduće generacije? Krivi smo i mi jer smo ovo sve na neki način prihvatili kao "normalno".

Tina

pre 2 godine

Sve tačno rečeno.
Muškarci su danas jako problematicni, nemogu da se porede sa ranijim generacijama muškaraca. Tada se znalo uvek i bilo sramota da muškarac ne plati piće ili večeru, a sad recimo ako plate ženi večeru na sastanku nazivaju je sponzorusom. Od takvih kojima je zao novca treba bežati glavom bez obzira. To su stipse.
To su po meni najgori muškarci.
Trenutno imam nekog ko je sušta suprotnost, i bas zato i ja insistiram da platim racun.
Al većina, i to u svetu, su stipse i. placu kad treba da plate devojci piće, pri tom ih nije sramota da ona plati.

Jelena

pre 2 godine

"Nikome od nas ne smeta ako je žena obrazovana i ima svoje prihode ali to nije ono što nas privlači."

Zaista po pitanju naseg obrazovanja i posla i obezbedjivanja egzistencije savrseno nas zabole sta je to sto vas privlaci :D.
Znam da ti je lakse da mislis da sam upisala fax, zaposlila se, pa posle ucila svasta jos najmanje 5 puta do sada da bih smuvala nekog muskarca, ali to mi nije bilo ni na kraj pameti spremajuci ispite :). Jeste, rusi se ceo tvoj koncept, ali sta da ti radim. Uvek mozes da zivis u iluzijama i da mislis da smo ja ili bilo koja to sve radile da bismo nekoga smuvale, tvoja stvar. Ima sasvim dovoljno zena koje uzivaju da budu dobre domacice, pa birajte njih. Problem resen. Mi smo odlucile da se biramo sa nekima koje spontano privlacimo ovakve kakve smo i svako ce nekoga naci. Opet, ne vidim razlog za nerviosu :D

Natasa

pre 2 godine

A ne, treba mi neki neobrazovan, ružan, smotan, umišljen, lenj, tupav, koga ću da vučem na grbači dok rađam decu, rintam, udešavam se da mu budem privlačmana dok on sedi i ništa ne radi, kao ovi komentatori. Ima odličnih muškaraca, što sigurno nisu ovi iz komentara koji bi sve na gotovo. Pravilo je, što je gadniji, gluplji, nevaspitaniji, misli da zaslužuje bolje. Ne može. Svi u svoje klase.
(Žensko, 2. jul 2021 08:44)

Tacno ako i pomislite da date sansu nekom losijem od sebe eto vas na dnu caskom, povucice vas dole samo da bi on delovao sposobnije. Zli su i sebicni, unistice vam zivot samo da bi sebi delovali pametnije. Od nasih muskaraca treba bezati u sirokom luku, sve bolesnici.

Vagica

pre 2 godine

Fascinantno je da, na ovakve tekstove u SuperŽeni, uvek neki uspešan, sposoban i predivan muškarac dođe i komentariše kako nijedna žena ne valja, a on savršen.
Kukolja ima svuda, zaobiđete ga i tražite spram sebe. Lako i jednostavno. Ne znam čemu filozofiranje o "svim" ženama kao zlicama, ni čemu svađanje sa pametnim ženama. On o jednim, druge mu objasne da mu otvore oči, ali, džaba. Svako vidi samo ono što hoće.

Mige

pre 2 godine

Čini mi se da je to dosta plitko... s jedne strane hoćemo afirmaciju jednakosti, a sa druge, podela računa ne dolazi u obzir jer žene imaju veće troškove nege, i to da bi se dopale muškarcu!?
Slažem se da muškarac koji voli samo sport nije neki sagovornik za ženu, ali i žena koja dva puta nedeljno celodnevno obilazi uzduž i popreko tržne centre, nije nimalo zabavna partnerka.
Ne čitajte ovakve članke, slušajte pametne zene i muskarce. Upoznajte sebe i ne robujte ovakvim glupim stereotipima!

mile

pre 2 godine

Za zene: ako imate usne kao ova persona ne prilazite mi nikako, odvratne ste u najavi. Onaj ko je uspeo da ove i ovakve usne proda kao nesto lepo treba da dobije Nobelovu nagradu momentalno. Ako vam i ostatak lica ima ovaj mackasti izgled poput miliona ostalih zena usled korekcije ociju, jagodica i ko zna cega sve ne prilazite nikako, odvratno je. Ako ste operisali poprsje mozete prici, ako sam dovoljno popio mozemo da se zanimamo dok pice deluje

Neozbiljni vezista

pre 2 godine

Zasto devojke hoce samo "ozbiljne" veze?Mislim, bolju pricu imaju sa drugaricom nego sa mnom.Nadjemo se, poseksamo SE (nije tu ona samo objekat), mozemo nekada da izadjemo, ima vremena da se ozbiljno veze!

ldjidji

pre 2 godine

danas zene samo tipkaju po ekranu smartphone-a..bleje na instagramu gledaju šarenu lažu pa oće i one glamur mačke princa na belom konju ruckove po fensi mestima putovanja kolica...

Срба

pre 2 godine

А, ја, рецимо, избегавам такве спонзоруше и силиконизоване накараде попут тебе..... напумпане усне, ботокс, хијалурон, тона шминке, вештачка плавуша, уображена, лења.....

Poremećeni kriterijumi

pre 2 godine

A koji se to kvalitetan muskarac zabavlja sa zenama u kasnim tridesetim, kad moze da ima devojke u ranim dvadesetim...
(MstrNo, 1. jul 2021 20:14)

A koja se to 'kvalitetna' devojka zabavlja sa matorcima?

Jelena

pre 2 godine

" Iz perspektive većine muškaraca visoko obrazovanje, poslovni i finansijski uspeh žene nemaju veliku ulogu i to nije nešto što primarno privlači muškarca. Žene koje veruju da to privlači muškarce polaze od sebe pošto znaju da su takve stvari njima bitne prilikom odabira muškaraca."

Dakle, nijedna zena ne tezi visokom obrazovanju i finansijskom uspehu jer veruju da to privlaci muskarce. Potpuno pogresna postavka - obrazujemo se i radimo da bismo bile nezavisne finansijski i da niko ne moze da nam prebacuje da nas izdrzava. To nijedna zena ne vidi kao neki "mamac" za muskarce. To je vas nacin razmisljanja, jer ste svesni da ako ne ponudite novac nemate da ponudite nista drugo. Nas nacin razmisljanja je - finansijski sam nezavisna, mogu da izdrzavam sebe i decu ako se otac pokupi bez traga i glasa, a ako jos postoji neko s kim nam je lepo i pored koga smo ispunjene emotivno - super. Ako taj neko ne postoji, ili prestane da postoji u toj formi, nasa egzistencija nije ugrozena i idemo dalje ne zavisimo ni od koga. Ne vidim sta je tu sporno

Dragan

pre 2 godine

(Visnja, 4. jul 2021 18:18)

Mora da se šališ sa ovim komentarom, zaista. Iskreno i bez trunčice sarkazma sažaljevam svakog muškarca koji zavisi od kulinarskih i ostalih domaćinskih veština modernih devojaka i žena. Taj je u ozbiljnom riziku da bukvalno umre od gladi ili trovanja hranom, a kuća će mu iznutra izgledati kao da je pala atomska bomba i na sve strane raznela žensko odelo, donji veš, njenu šminku i kozmetička sredstava. Do svoje 17-18 godine sam donekle zavisio od majke kad su te stvari u pitanju i od tad pa do danas se u tom pogledu više nikad ni na jednu jedinu ženu oslonio nisam. Nije da nisam hteo ali to praktično nije moguće pošto skoro ni jedna od mojih devojaka nije znala apsolutno ništa korisno u kuhinji i oko kuće da uradi. Sve one su naravno bile vrlo obrazovane i iz nekog razloga su umislile da im to daje jako veliku vrednost i da ništa drugo u životu ne moraju da znaju da rade niti iko sme to da im traži. Osamostaljivanje i potpuno preuzimanje odgovornosti za sopstvenu sudbinu je nešto sa čim vi imate problema i to jako velikih. Samo što ste toga blaženo nesvesne jer živite u iluzijama da posedujete neku veliku vrednost jer ste se „školovale i nećete više da nekome budete rob u kući“. Većina vas još uvek nije savladala veštinu samostalnog plaćanja računa u restoranu a kamoli nešto više.

Mane

pre 2 godine

@ dragan
Čoveče, što si besan, frustriran, iskompleksiran?
Nisu mi jasni takvi ljudi, ima ražnih žena, nađi neku da nema ličnost, sirotu, neobrazovanu, da kuva, ćuti i trpi, sve svoje potroši na tebe, oma i takvih, a mani se svih onih koje ne možeš imati jer ih nikad ni nećeš moćo imati.
Ne znam zašto kukate, od milion žena ima bar jedna da hoće sa vama i da vam odgovara, nemoguće da nema, ako već hoćete da ste u vezi.
Ako nećete, onda umuknite više, svi vi koki se samo žalite, kukate, boga vam, svega vam, dosadili ste i bogu i narodu!
To što vi sami ne valjate nije razlog da mrzite ceo svet!

Yojimbo

pre 2 godine

"Komentarisao sam samo da bi skrenuo pažnju ženama koje postavljaju ovako visoke zahteve a ne nude ništa za uzvrat što bi bilo vredno muškarcu."

Ao, covece, to sto ti mislis da bi bilo vredno tebi kao muskarcu, nije istovetno onome sto ja mislim da je vredno meni kao muskarcu, to je ono s čim ti imas problem. Tebi nije bitno i smatras da nije neki adut to sto je zena obrazovana i finansijski nezavisna, jer ti gledas druge kvalitete. Sve je to ok, ali ja sam smatrao (i nisam se pokajao) da su te osobine koje su tebi nebitne veoma bitne i trazio sam ih kod zene. Ne svesno po nekoj listi, ali uvek su mi se svidjale i muvao sam obrazovane sa nekim ciljevima u zivotu. Ne sporim da zene kojima je karijera na drugom ili desetom mestu imaju sta da ponude i da mogu da nadju nekoga kome ce to sto nude biti bitno. Svestan sam da moji kriterijumi nisu kriterijumi svih ostalih i to je ono sto vecina vas ne moze da skapira. Pusti ti sto neke ostaju same, njihov problem, i gomila nas muskih ostaje sama posle 40, moguce isto jer im nijedna nije valjala, pa jbg, takav je zivot. Nek trazi svak sta hoce, nisi ti nikakav policajac za "ko sme kakve kriterijume da ima". Stvarno je krajnje vreme da skapiras da nemas pravo da spocitavas bilo kome kakvi su im kriterijumi i da ubedjujes nekoga da to sto on/ona smatra da mu je obrazovanje plus u zivotu, zapravo nije, jer eto ti tako kazes

Dragan

pre 2 godine

Ipak ću morati da ostavim još jedan komentar zbog preterano besnih komentatora nesposobnih da razumeju pročitan tekst, a pogotovo zbog muških komentatora koji vole da brane neodbranjivo žensko ponašanje i koji veruju da time pokazuju nekakav plemeniti odnos prema ženama. Ako na ovoj planeti ima beskorisnijih oblika života od sponzoruša koje pišu ovakve tekstove onda su to definitivno oni. @Mane, odakle tebi da ja ne mogu da nađem devojku kakvu želim samo ti znaš. Ti si, polazeći od sebe najverovatnije, zaključio da se ja ovde „žalim“ zato što meni nešto fali. Baš naprotiv. Moji komentari se zasnivaju na velikom iskustvu sa velikim brojem različitih žena. I ono što vrlo jasno vidim to je da su žene kakva je autorka ovog teksta sve češća pojava i ja o tome ovde pišem. @Yojimbo, bukvalno sam u svom komentaru napisao da su mi gotovo sve devojke bile visokoobrazovane. Nisi u stanju da iz toga zaključiš kakve sam devojke birao? Da, obrazovanje jeste kvalitet i kod muškarca i kod žena ali nije opravdanje za postavljanje apsurdno visokih standarda drugoj strani niti je opravdanje za zapostavljanje drugih životnih osobina neophodnih za ozbiljnu dugoročnu vezu ili brak. @Čekić, tebi prosto ne zna šta da odgovorim, već si ispao dovoljno glup. I za kraj, jedan zajednički savet svima vama. Poradite malo na veštini čitanja i razmišljanja o pročitanom pre nego što se odlučite na komentarisanje. Biće vam od koristi u daljem životu i radu. Pozdrav svima!

Mane @ Jr @ Dragan

pre 2 godine

Naiđem (ponekad) da pročitam neki tekst o muško-ženskim odnosima i komentare. Kakvog razuma ima, ima samo besa i frustracija. Žene su smirenije, ovde Dragan piše romane o lošim ženama a on savršenstvo. Uvek je to neki lik koji skače kao kengurčić kad pobesni i misli samo o sebi, samo je on u pravu, samo je on važan, ceo svet ne valja samo on valja. U stvarnosti, samoživi, bahati, nevaspitani stbor koga je (obavezno) šutnula neka na koju se ložio. Ima takvih i žena ali one ne komentarišu na taj način nego nastavljaju život. Imam jednog takvog, dobio je sve od roditelja, morao je SAMO da se potrudi da ga ne šutnu sa posla koji je dobio preko veze, ali, ostavila ga je žena kao i ovog mamlaza sa jezikom dužim od pet žena, ostavila ga je jer je bio zadrt i naporan. Zvocao, hteo sve da kontroliše, ona je ostavila posao jer nije imao ko da čuva decu (blizanci) - on je "poslovno" putovao a ona nije sve sama stizala. Onda je zvocao da ona živi na njegov račun, da on može naći mlađu, da ovo da ono. Razvod. Rezultat - ona lepo živi sa svojom decom cenim da će naći i drugog muža kada se oporavi, on ide okolo i ogovara je, trudi se da njoj, deci i njenima zagorča život. Sa lošim ljudima se NE MOŽE. Daš sve, oni ništa ne vide nego i dalje kao konji sa amom vide samo ono što su umislili.
Moja žena ima 47 i meni ima šta da ponudi, sem lepote ima i drugoh kvaliteta. Slepci kojima su žene "lepe" i ništa drugo treba da su sami do kraja života i da ćute. Smarate, ljudi, ovo je zaista previše.
Dragane, mnogo si ti umislio u svojoj glavi. Da se uživo tako ponašaš (znam da ne smeš ) bio bi iznabadan od nas ostalih u istu. Petko.

Reziel

pre 2 godine

Oženio sam se sa 34, moja supruga je sedam godina mladja. Od neke 17-18 sam intenzivno izlazio, i iskreno bio sam sa gomilom nekih devojaka, i ovakvih i onakvih. Neke su izgledale vrhunski, neke su bile lepe samo meni, neke mi nisu ni bile lepe ali su bile zanimljive.
Rodjen sam u BG-u, živeo sam kao otprilike srednja klasa, ne znam vozio sam sa 18 neku Corsicu, išao na more, imao da obrnem turu pića ponekad, solidno se oblačio. U svakom slučaju bilo je i daaaleko bogatijih od mene, koji nisu ni upola imali uspeha kod dama.
Neke su cimale mene, neke sam cimao ja. Moj moto je bio i tad i sad, moraš da probaš, da startuješ devojku pa da vidiš šta ćeš da bude. Najiskrenije, možda me je onako grubo odbilo najviše 15% dama, i to dobar broj jer sam bio previše cirke.

Naravno, start ne treba da bude neka turbo-seljana ili kliše, ali ne moraju se ni recitovati stihovi. Dovoljno je predstaviti se uz osmeh.
Gledam mlade momke kod mene u firmi, oni ni ne prilaze ženama, devojkama. Oni dodju u klub, bace pogled, za svaku devojku u svojoj glavi naprave model ponašanja i zašto ona "neće da bude sa njim", a da joj se nisu ni obratili. Mislim da je slično i sa devojkama, ali mogu da pričam iz sopstvene perspektive. Na kraju, sticem utisak da većina single osoba danas na osobe suprotnog pola gleda kao na neprijatelja. To je pogrešno, previše uslova, previše predrasuda i previše očekivanja.

U vezi i sa petoro dece

pre 2 godine

Sve singl devojke su veliki red flag. Prosto logički da vredi ne bi bila sama, kad malo zagrebeš vidiš o čemu se radi, psihički nestabilna, vucarala se sa barabama, nije ženstvena, nije vredna, opsednuta društvenim mrežama...
Koliko puta upoznaš devojku i oduševite ali se ispostavi da je u vezi pa normalno da je neko to prepoznao. Uzmite parking mesta uvek su slobodna ona mesta koja su loša tako i sa devojkama.
(true, 1. jul 2021 22:26)

Oprosti, ali mi devojke veoma često kaŸemo da smo u vezi nekome sa kim je bilo priče i poznavanja jer se ispostavi da nam se uopšte ne sviđa ,u prevodu , dileja ,tako da... ne budi tako naivan. :))))))

Dragan

pre 2 godine

@Visnja,
Drage moje „moderne žene“, da nije „nesposobnih“ muškaraca koji obavljaju sijaset užasno neprijatnih i teških fizičkih poslova vi biste i dalje živele u pećinama, ukoliko biste uopšte preživele. Prema tome, spustite malo ton kad pričate o sposobnosti muškaraca i setite se da u realnosti u tom pogledu radikalno zaostajete. Sve što mi treba da uradimo da bismo uspešno preživeli bez vas jeste da naučimo da se malo snađemo u kuhinji i oko veš mašine, a to i nije baš toliko teško nego većinu muškaraca malo mrzi.

@Jelena,
Ne sporim da i ovo što si ti navela može da igra ulogu i ima značaj za ženu ali žene ITEKAKO veruju da im više obrazovanje automatski otvara put ka kvalitetnijim muškarcima a to je teška zabluda. Nikome od nas ne smeta ako je žena obrazovana i ima svoje prihode ali to nije ono što nas privlači. Međutim, mnoge žene veruju da im to daje za pravo da podignu svoje standarde do apsurda. Žene uglavnom žele muškarce koji su superiorniji od njih i što se žena više penje na lestvici obrazovanja i poslovnog uspeha ona samim tim sebi sužava broj potencijalnih partnera. Na drugoj strani, muškarac je uvek bio spreman da prihvati ženu koja nema u tom pogledu mnogo toga da ponudi pod uslovom da je dobra majka, domaćica i slično. Ovo što pričaš o samostalnom izdržavanju dece je u većini slučajeva netačno pošto žene uz pomoć suda u većini slučajeva od muškarca iznuđuju novac za izdržavanje deteta ako dođe do razvoda dok istovremeno to dete emotivno otuđuju od oca.

Čekić

pre 2 godine

"ona u tom pogledu nastupa kao istinski predstavnik modernih žena kojima je hobi ispijanje kafa i kukanje na muškarce"

Ti da si neki istinski kvalitet ne bi ni obracao paznju sta pise neko ko je predstavnik zena kojima je hobi ispijanje kafa i nikako te to ne bi doticalo. Isto tako od kvalitetne zene ne ocekujemo da se zanima sta smatra neki opskurni krimos ili napaljeni plejboj i koja su njegova htenja i lamentiranja. Dve strane iste medalje. Nego ti krivo sto ove sto ispijaju kafe i vise po salonima ne snize kriterijume da se nekako uklopis..

Ramon

pre 2 godine

Ko i uvek, pola pola. Nihov izgled je bolji, al s nase strane Budva, Thasos i Nesebar su postala sela, sad se mora u Dubai. Tacno, gubimo zajednicke interese, dok se neka posebna opet ne pojavi, pa mozemo i do Bahrejna. Nista novo, zaista. Nasa priroda je zaljubljivanje

Sindjelic

pre 2 godine

Ja sam nasao pravu zenu, postenu, vrednu, dobru majku, prirodno lepu ali nista preterano, drzi do sebe, voli da je lepa, da se lepo obuce, zna da skuva bar 15-20 raznih jela, pasulj, sarma, zna da opremi celu slavu, slavski kolac hoce da unesi a ne da se kupi, voli cistu kucu, ne interesuju je silikoni, voli da pogleda sport, dobra je u krevetu a ne trazi preterano mnogo i svaki dan, opegla mi robu, stavice mi telfon na punjenje kad je prazan bez da joj kazem, voli da putuje kao i ja, voli da se mazi i da je u mom krilu, ne vara me 100 posto sam ubedjen. Moj rodjeni brat od prvog dana bez srece a mngo bolji covek od mene. Stvar srece ili znanja???

na tu temu

pre 2 godine

Sve singl devojke su veliki red flag. Prosto logički da vredi ne bi bila sama, kad malo zagrebeš vidiš o čemu se radi, psihički nestabilna, vucarala se sa barabama, nije ženstvena, nije vredna, opsednuta društvenim mrežama...
Koliko puta upoznaš devojku i oduševite ali se ispostavi da je u vezi pa normalno da je neko to prepoznao. Uzmite parking mesta uvek su slobodna ona mesta koja su loša tako i sa devojkama.
(true, 1. jul 2021 22:26)

Hahaha, jel da? A da vidimo kakvi su muskarci u ponudi:

-mamin sin - bespogovorno slusa mamu i njena je zadnja
-gejmer - sedi za kompom 10 sati na dan i nema druga interesovanja
-luzer - ni sam ne zna sta bi, al da proba
-uspesni muskarac - citavih 2% cele populacije
-veciti mladic - samo zurke, da ga svi slusaju jer je umislio da je zanimljiv
-fini decko - 50% njih prikriveni sadisti, 50% njih nece prstom da mrdnu ni za sta
-dozivotni tata - ima decu i ne zna gde ce s njima
-manijak - vec je ubio nekog?

hmm, nisam srela drugacijeg od ovih.
I cini mi se, da bas zato sto samo same to je dokaz da smo vrlo stabilne psihicki. I ne padamo u ocaj i beznadje da se hvatamo za vase slamcice.

Neozbiljni vezista

pre 2 godine

Zasto devojke hoce samo "ozbiljne" veze?Mislim, bolju pricu imaju sa drugaricom nego sa mnom.Nadjemo se, poseksamo SE (nije tu ona samo objekat), mozemo nekada da izadjemo, ima vremena da se ozbiljno veze!

Samopoštovanje ne dolazi sa novcem, ali ga je dobro zaraditi bez pomoći "struktura"

pre 2 godine

Npr. ako debeli muškarac vozi golf 2, on je debeo i masan, ali ako kojim slučajem on vozi ferari onda je slatki meda.
(paceue, 1. jul 2021 21:43)

Ako vozi VW ima mnogo više problema od masnoće u krvi.

Stvari treba pojednostavljivati da bi se ogolila suština.
Manje od 5 % žena ima visoko samopoštovanje. Manje od 5 % muškaraca ima visoko samopoštovanje. Oni se pare međusobno.
Moj test je bio vrlo jednostavan. Pošto prvo veče služi da se međusobno impresioniramo, fizički, mentalno - nakon HAHA faze (humor je Burdž Kalifa za prvo veče) i dobijenog brmob, sledi (formalni) dogovor kada ću je pozvati. Zvao sam tačno u sekund i slušao promenu intonacije u glasu (pad tonusa želje i volje, želele su da poziv dođe mnogo kasnije, svesno ili podsvesno - u zavisnosti od dubine pada samopoštovanja).
Ovo se dešavalo u 9.6 od 10 slučajeva.
Naravno da bi moj iskreni prezir osetile vrlo brzo (boja glasa se menja, brži završetak uvek kulturnog razgovora). To bi ih momentalno pokrenulo - i eto meni lakog seksa, kada već devojka nije za ozbiljnu vezu (na teret njenog niskog samopoštovanja).
Jer nikako ne bi trebalo da verujete da se visoko samopoštovanje i nisko, sa bilo koje strane, trajno sparuju.
I kao vrlo mlad osetio sam da bih u takvom slučaju postao neka vrsta dnevne bolnice Laza Lazarević.
Što me ič nije interesovalo

Žensko

pre 2 godine

Još da kažem, muškarci su mnooogo gori u zahtevima, samo što imaju veći strah od samoće i osude okoline ako su sami, pa se ožene prvom koja hoće. Posle se pitaju što su nesrećni ceo život. Da nisu kalkulisali, da su se malo potrudili da nekoj koja im se sviđa ulepšaju i olakšaju život sve bi dobili deset puta više, jer - takve su žene. Happy wife - happy life.

simple people

pre 2 godine

@Milica

Od svih prijateljica i poznanica samo jednu znam da je oduvek bila sama ali ona, sem što je dobra osoba, nema ništa drugo čime bi privukla momka. Sve ostale su imale nekog u jednom trenutku, bez obzira na njihove fizičke ili karakterne manjkavosti. Dakle te ženske priče o prelepim, prepametnim i uspešnim prijateljicama kojima nikad niko ne prilazi su nerealne.

Pseudoharms

pre 2 godine

Ljudi su ostrašćeni po ovom pitanju i često donose ishitrene zaključke.

Danas ima dosta žena 30+, koje su same, isključivo svojom krivicom. Primer. Kod mene je radila devojka, prelepa, negovana, obrazovana, uspešna, ali sama. Moja supruga se sprijateljila sa njom i kaže, ona ima previsoke standarde. Mislim, ne kažem da ne treba da ih ima, ali, muškarci koji su njoj zanimljivi su, ili oženjeni, ili razvedeni, pa žive drugu mladost. I kaže ona mojoj supruzi, da, eto, ona nema sa kim da izađe. Pa ne bi imala ni moja žena, da se nije udala u 23.godini. I sada, kada je neko vidi, površno bi zaključio, da je dobro prošla, finansijski, a ni ja nisam za bacanje, međutim, ne vidi to, da se ona zaljubila u mene kada sam doručkovao pola hleba sa malom paštetom, bez jogurta. Ne vidi, da je radila najgluplje poslove, maltretirala se dok sam ja tražio naše mesto pod suncem i dok nisam stao na noge, da dve godine nije kupila nijedan komad odeće. Ne, neka žena će je danas videti, prepoznati torbicu, cipele, kaput i pomisliti - ja to hoću. E, pa ne ide to na silu, ne ide to tako.

To je mana naše generacije, svi sve hoće odmah i prečicu do sreće. Najbitnije je pronaći pravu OSOBU, sa kojom ćeš deliti život, a ako dođe do finansijske nadgradnje - tim bolje, ali, ako želiš odmah, sve, to jednostavno ne biva.

Visnja

pre 2 godine

Sta god da treba da naucite da prezivite bez zena, a tvrdite da nije mnogo, naucite vec jednom pa prestanite da kukate. Kad smo mogle mi tako glupe iz kuhinje, mozete valjda i vi tako pametni svetski ljudi. Zene koje su zelele da budu fin nezsvisne, radile su na tome vredno i to ostvarile. Mozete vi da mislite da je to radjeno zbog vas a ne da bi mogle lepo da zive od svog znanja i rada, ako vam je tako lakse, vasa stvar. Sto se tice najprljavijih od najprljavijih poslova, procitaj nesto o zivotu i radu zena i dece van naseg zapadnog sveta, gde je sve lepo i sareno, a bez cijeg rada bi jos lizao koverte pa, sto bi se reklo, "ustani i pokloni im se" ako si covek. Da ne pominjem da su na celu tih rudnika, zemalja gde se to odvija (i nastavi niz) muskarci..

Dragan

pre 2 godine

(Jelena, 4. jul 2021 18:29)

Da, razumem u potpunosti. Vi žene ste tako vešti manipulatori, tako vešto izvrćete stvari u razgovoru i tako se dobro pravite da ne razumete šta vam se priča da vam tu zaista nema ravnog među muškarcima. Tvoje komentarisanje je pravi veleslalom između mojih argumenata. Prema tome, nema smisla igrati dalje tu igru sa tobom. Laku noć!

Yojimbo

pre 2 godine

"Drugim rečima, visokoobrazovana i finansijski samostalna žena ne bi gotovo nikad pristala da bude sa muškarcem koji bi rešio da preuzme isključivo poslove u domaćinstvu, oko dece i koji ne bi bio naročito obrazovan"
Zaista ne znam sto vas vredja sto zena koja moze da bira bira ono sto misli da je najbolje. I onaj muskarac koji moze da bira bira Margot Robi a ne Angelu Merkel, da probam plasticno da objasnim, ne znam sta nije jasno. Pored svih nesavrsenosti koje zene imaju, nasli ste da onima koje mogu da biraju prebacite sto nisu skromnije u izboru. Samo nas brukate ovde...

Visnja

pre 2 godine

Bravo, majstore! Konacno! Evo jedan kojem zene nisu potrebne, nece da se petlja s njima i proziveo ceo zivot srecan i veseo s "nakrivljenom kapom" sto se kaze!! Sve nas je bog pogledao kad je tebi dao da moz' da kuvas - jedan manje koji kuka.

Al' za malo... opet zbog necega kuka..

Ložač kotlare

pre 2 godine

Ma jok. Ovo su prazne priče. Danas uopšte naći nekoga, bilo momka ili devojku, je čista sreća. Neko jednostavno ima sreće, a neko, nažalost, baš nema, što je naravno tužno, ali je tako. Zato je najbolje ne osudjivati druge, jer nikad čovek ne zna zašto je taj neko sam. Mislite o tome.

Niš, a? (Možda niste dobro čuli, hehe)

pre 2 godine

@(123, 1. jul 2021 22:43)

Niste shvatili mozda..
Ne tvrde ni te žene da ne očekuju nista (da ne očekuju baš ništa, ne bi ni bile u tom braku?), već da ne očekuju/ zahtevaju baš mnogo nekih stvari (jer neki muškarci misle da je najviše o tome koliko su materijalno obezbeđeni i nabildovani), ali zato više insistiraju da imaju nešto drugo (poštenje, čast, intelekt, vernost, da su dobar roditeljski potencijal, da mogu biti uzor detetu, npr.)...

Ne znam ko to od ljudi traži ništa (ili "ništa) u jednom takvom odnosu? Poenta je u tome što se i to nešto, možda drastično razlikuje od osobe do osobe, a onda se ne može baš sa bilo kim...

Idi begaj

pre 2 godine

@(na tu temu, 2. jul 2021 01:32)
Sva sreća pa su nam sve devojke "savršene". Evo, sve su samostalne, situirane, uspešne, ostvarene, stabilne,... A na javi, ne pamtim kada sam video da se neka devojka latila novčanika da plati ručak, da poveze dečka na posao, da se dečko useli u stan koji ona placa, da počasti dečka sa poklonom/letovanjem/izlaskom/večerom,... Skim god da pričam od muškog sveta, svi, ali doslovno svi se žale da ne mogu da nadju normalnu žensku osobu sa kojom za početak mogu normalno da komuniciraju, dakle bez ustezanja, igrica, kalkulacija, cimanja, odlaganja, natezanja,.... Ma neeeee, naše devojke su sjajne, ma prosto savršene.... Bolje da vas ne klasifikujem kao vi muškarce, tek će tu biti štošta da se kaže.

Ravnopravnost

pre 2 godine

@Tacno ako i pomislite da date sansu nekom losijem od sebe eto vas na dnu caskom, povucice vas dole samo da bi on delovao sposobnije. Zli su i sebicni, unistice vam zivot samo da bi sebi delovali pametnije. Od nasih muskaraca treba bezati u sirokom luku, sve bolesnici.
(Natasa, 3. jul 2021 13:05)

Nase devojke samo gledaju nivo iznad sebe (obrazovanje, prihode, situiranost, ambicije, sve). A opet smatraju da je to njihov "nivo", iako su one ispod muskaraca po svim parametrima. Zle su i sebicne, samo gledaju svoje interese, unistice vam zivot samo da bi sebi obezbedile veći komfor u životu. Od nasih devojaka treba bezati u sirokom luku, sve bolesnice.

Žensko

pre 2 godine

A ne, treba mi neki neobrazovan, ružan, smotan, umišljen, lenj, tupav, koga ću da vučem na grbači dok rađam decu, rintam, udešavam se da mu budem privlačmana dok on sedi i ništa ne radi, kao ovi komentatori. Ima odličnih muškaraca, što sigurno nisu ovi iz komentara koji bi sve na gotovo. Pravilo je, što je gadniji, gluplji, nevaspitaniji, misli da zaslužuje bolje. Ne može. Svi u svoje klase.

joj

pre 2 godine

Iskopleksirana feministkinja, toliko......
(Alfa M, 1. jul 2021 23:08)

Feministkinja koja misli da muskarci i zene nikad nece biti jednaki? Cudan vam taj feminizam. Uostalom ne znam sta se bunite viprvi kukate na zene koje hocce da budu jednake, te ne valja se takmiciti s muskarcima, te sto zene ne rade u rudniku. Epa sad evo vam ove antifeministkinje pa se bakcite s njima.

Alex

pre 2 godine

Pa , drustvo vremena su se promenila. Ženama u danasnjem okruženju, muškarci nisu preko potrebni. Ako nesto posebno ne žele decu, zašto bi nekog trpela pored sebe? Za neobavezan sex nikad nije problem. Mi i dan danas mislimo o ženama na stari način i to nam se lupa o glavu. Ili ćemo ih prihvatiti kao ravnopravne partnere u vezi ili sve sto vidimo po pitanju žena će biti na pornohub-u. Uostalom da je ponuda veća od potražnje, ne bi cvetala pornografija i prostitucija. Zakon ponude i potražnje.

Visnja

pre 2 godine

Dragan - da ne bude nikakve zabune moj komentar se odnosio na ovu izjavu: "Sve što mi treba da uradimo da bismo uspešno preživeli bez vas jeste da naučimo da se malo snađemo u kuhinji i oko veš mašine, a to i nije baš toliko teško nego većinu muškaraca malo mrzi"

A, lepo si se ti pronasao u izjavi, samo se pravis blesav da je kao upucena nekom drugom. Dakle, naucite, osamostalite se i prestanite da kukate. Onda cete konacno i formalno sami biti odgovorni za svoju sudbinu, pa ce valjda sve konacno biti na svom mestu. Nemojte da vas mrzi.

Mastrangello

pre 2 godine

@Reziel

Zasto dobi onoliko minusa, nije mi jasno... Bas si razumno i neprepotentno pisao...

Mozes da nastavis i detaljnije i konkretnije, ja te pazljivo slusam, meni ovo mnogo znaci!

Nakon predstavljanja uz osmeh, pa i opustenog razgovora o svemu i svacemu, ja dalje... ne znam... ne umem... Ostane i zavrsi se na tome... Prosto, ne znam sta i kako reci... Verujem da mnoge i pomisle da nisam zainteresoan za vise od prijateljskog razgovora/odnosa, jer ne pokazujem to, jer ne znam kako, pa onda ni one ne saju signale...

Pakao, brate, pomagaj!

Podvlacenje crte

pre 2 godine

@Dragan - druže, svaka ti čast! Sve je tačno! Ne opterećuj se puno šta žene pišu, one i onako prihvate činjenice kako žele i komentarisu ono što im odgovara i kako im odgovara. Tvoji komentari su logicni, sledljivi, dosledni i lako razumljivi, a posebna je priča kako žene na to gledaju.

Dragan

pre 2 godine

OK, hajde da probam da svima koji se prave nevešti još jednom i poslednji put ukratko objasnim u čemu je stvar. Prvo, presmešno je čitati komentare žena koja tvrde da smo mi ti koji kukaju i nešto se žale a bukvalno svi ostavljamo komentare ispod teksta ŽENE koja je napisala tekst koji je ništa drugo do najuobičajenije kukumavčenje, i ona u tom pogledu nastupa kao istinski predstavnik modernih žena kojima je hobi ispijanje kafa i kukanje na muškarce. Ukoliko mi muškarci na nešto kukamo lista stvari na koje kukamo je jako kratka, ne zato što ne bismo mogli da tražimo mnogo više nego zato što se prvenstveno oslanjamo na sebe jer znamo da ne vredi mnogo tražiti od žena. Zato se dosta muškaraca zadovoljava time da im žena bude makar lepa. Po principu, daj nek’ ima makar nešto. Ja samo možda malo i pogrešio kad sam napisao da samo žene koje su visokoobrazovane i poslovno uspešne imaju visoke zahteve. Tekst koji komentarišemo zapravo dokazuje da čak i one žene koje realno ne vrede ništa imaju visoke zahteve, a to pravo daju sebi zato što misle da su mnogo lepe. Nažalost, ne shvataju da je lepota vrednost koja ima kratak rok trajanja. Svako ima pravo da traži šta hoće i ja to nikome ne sporim. Komentarisao sam samo da bi skrenuo pažnju ženama koje postavljaju ovako visoke zahteve a ne nude ništa za uzvrat što bi bilo vredno muškarcu. Niko ne može da vam oduzme to pravo ali rezultat vašeg ponašanja će uglavnom biti da u 40-im godinama pišete tekstove kao što je ovaj.

Nolina

pre 2 godine

Simpatican detalj: otkad je sin Dragan preuzeo na sebe pljuvacinu po zenama na ovim stranama nema onog "zene su uvek sa krmećim krmcima" tipa... Slucajnost ili ne?? :D

Mozak na "ON"

pre 2 godine

"Zato se dosta muškaraca zadovoljava time da im žena bude makar lepa. Po principu, daj nek’ ima makar nešto"

Brat nas napaceni ne vidi vezu izmedju ovoga nacina biranja zena i toga sto na kraju svi oni zavrse kukajuci "da su sve zene povrsne, banalne i ulazu sve u izgled". Pa velike su sanse da te vase, birane po principu, da su "makar lepe" budu upravo takve, ali ne vidim zasto bismo saosecali s vasom patnjom, iskren da budem.

citalc

pre 2 godine

' Da se uživo tako ponašaš (znam da ne smeš ) bio bi iznabadan od nas ostalih u istu. Petko.'

Petko burazeru, ne znam kako da te nazovem a da redakcija objavi komentar. Ti i tebi slicni ste sramota za muski rod. A to ko bi koga iznabadao, ne znam. Ja u javnosti, u sklopu svog lika i dela, govorim o ovim stvarima otovoreno a nisam video da neki od vas zenskih muskaraca nesto prigovara. Mozda zato sto izgledam kao da mogu da ti nanesem teske telesne povrede???? Ti i tebi slicni, zenski muskarci, mozete samo da iznabadate nekoga preko tastature, ovako, na forumu. Mozda bi vas, zenske muskarce, interesovala promena pola? Kapiram da bi tako mogli sa zenama da budete na istim talasnim duzinama, posto ste vrlo slicni.

Neo

pre 2 godine

Za neupućene, dotična je profesionalna sponzoruša. Bukvalno uči devojke kako da nađu i privuku sponzore i kako da iskorišćavaju muškarce. Sema je udata za bogataša ali ga nikad nije pokazala ni u javnosti ni na društvenim mrežama pa može da se zaljuči da se radi o bogatom dedi.

muškarci se ne poveravaju toliko majkama, koliko drugim muškarcima?

pre 2 godine

"Ko vaspitava muskarce?
Vaspitavaju ih majke, znaci vi zene.
Sta onda hocete, sta ste trazile to ste i dobile."
(Dott, 2. jul 2021 08:38)@

Mnogi od muškaraca imaju i očeve, ne samo majke da ih vaspitavaju; a tu je i (nekada jak) uticaj medija (tv kanala, interneta, drustvenih mreža...), te vršnjačke grupe...
Najlakše je sve svaliti na majke?

Od Vas sam očekivala manje površan...

Dragan

pre 2 godine

(Jelena, 4. jul 2021 09:12)

Tvoje obrazovanje nažalost nije imalo pozitivan efekat na tvoju funkcionalnu pismenost jer da jeste ti nikad ne bi iz mojih komentara izvlačila to što izvlačiš. A možda i nemaš problema sa funkcionalnom pismenošću već se baviš manipulisanjem i izvrtanjem što je tipično za pol koji insistira na „kvalitetnoj komunikaciji“. Ja nisam napisao da se žena školuje SAMO i ISKLJUČIVO da bi nama bila privlačna već da ona često veruje da je visoko obrazovanje čini privlačnijom i da je to velika zabluda. Drugim rečima, visokoobrazovana i finansijski samostalna žena ne bi gotovo nikad pristala da bude sa muškarcem koji bi rešio da preuzme isključivo poslove u domaćinstvu, oko dece i koji ne bi bio naročito obrazovan. Na drugoj strani, muškarci su često spremni da prihvate ženu koja u pogledu obrazovanja, poslovnog i finansijskog uspeha ne može ni iz daleka da im parira. Budi iskrena prema sebi pa razmisli da li će te ikad „spontano privući“ neki kamiondžija, zemljoradnik, čistač ulica i slično, bez obzira na to da li ima izvanredan karakter. O tome se radi. Žena koja se popne više na obrazovnoj i poslovnoj lestvici ne želi da gleda u pravcu takvih muškaraca ma kako oni dobri bili kao ljudi, dok je muškarac voljan da prihvati ženu koja mu se sviđa kao osoba bez obzira na to da li je ona čistačica, domaćica ili vlasnik multinacionalne kompanije.

citalac

pre 2 godine

Ajde sto ima zena koje ne razumeju Dragana, to se on zena i ne ocekuje, ali sto postoje muskarci tipa Mane kojima takodje verujem nista nije jasno pa moraju da prave zenama drustvo...Dragan kaze: 1+1=2, zene kazu: nisi u pravu, danas je petak! Dragan kaze: Danas je petak, zene kazu: nisi u pravu, 13x13=169.....i takoooo u kruuuuuugg

Deda me je naucio jos dok sam klinac bio, pa cu da podelim sa vama:
'Dzabe ucis svinju da peva - samo gubis vreme. A i svinja se nervira.

Pozdrav za Dragana. Baki odavno nisam video da ih necije drmanje kaveza ovoliko izbacuje iz takta. To samo znaci da je istina. Jer istina boli. E to je 1+1 matematika.

Nik Nik

pre 2 godine

Nasmeja me ova slatko. Baš sam posmislio da ovo naše globalno-kolonijalno društvo stremi ka jednakosti polova, kad ono medjutim... Saveti za ulazak u "visoko društvo" i onda prelazak na savete u vezi. Baš bih voleo da porazgovaram s njom na nekoj žurki na koje obožavam da idem s društvom a i sa ženom kad joj se ide.

Jelena

pre 2 godine

 "Na drugoj strani, muškarci su često spremni da prihvate ženu koja u pogledu obrazovanja, poslovnog i finansijskog uspeha ne može ni iz daleka da im parira."
Pa? Ili im se takva zena svidela jer ima i drugih lepih osobina, ili nisu imali herca i sarma da pridju ili smuvaju neku obrazovaniju od njih. Legitimno i jedno i drugo. Niko ih puskom ne tera ni na sta. Svako odabere za sebe ono sto moze. Cenim da i sam ako mozes da biras drustvo, biraces najbolje za sebe bez obzira da li je veza ili socijalno okruzenje u globalu gledaces po nekim kriterijumima koji su bitni za tebe da budu najbolji. Dakle, sve je to prirodno...

Blago rečeno.... užas

pre 2 godine

@Dragan - za sve si u pravu! Danas sam nehotice čuo razgovor dve koleginice (uzrasta 24 i 27 godina) kako razgovaraju o drugim devojkama i ženama. Jedna od njih je rekla "muka mi je od devojaka, od njihovih izvoljevanja, iživljavanja, očekivanja i dramaturgije. Muškarci kakvi god da su, su bar prizemniji i razumniji, i možeš se razumeti i dogovoriti sa njima". Odmah me je kupila svojim razmišljanjem. Zadnjih godina sve češće čujem slične komentare od starijih žena koje su svesne dešavanja u svom okruženju (ćerke, rođake,..). Isto važi i ovde u tvojim komentarima. Koliko god se trudio da im objasniš neke stvari i da im uprostis i svedes na logičan nivo, one će uvek naći neku "mrvicu" kako bi skrenule priču na stranu koja im odgovara. Što se ostalog tiče, više je i neprimeren objašnjavati se sa njima o visini njihovih ciljeva. Dovoljno je pogledati koliko parova ima u kojima je decko uspesan (inženjer, preduzetnik, radi u inostranstvu,..) a devojka doslovno ništa. A takvih obrnutih primera gotovo i da nema. Jel možeš da zamisliš jednu doktorku da je u vezi sa magacionerom? Mi momci nemamo izbor devojaka odgovarajućeg kvaliteta, pa nažalost pristajemo na sve. Najgore od svega je da je to njima potpuno normalno i da je to njihov nivo.

комша

pre 2 godine

Лажна коса, лажне трепавице, лажне груди, лажне задњице, кила шминке и онда дође и каже да тражи правог мушкарца...

123_ево_ме_опет_нисам_имао_времена

pre 2 godine

Данашње девојке су изузетне персоне, жао ми је што нисам довољно способан и успешан да их им парирао.

Ravnopravnost

pre 2 godine

Evo i odgovora za silikonsku "gospodjetinu":
1. Naravno da ocekujemo ravnopravnost. Ako devojke mogu da kazu "ako mogu ja, onda mora da moze i on", onda i mi kazemo "ako mogu ja, onda mora da moze i ona". Do pre 20-30 godina retko ko je pominjao ravnopravnost izmedju polova. A onda su zene pocele da govore o emancipaciji, ravnopravnosti,... pa je red i da postujemo te zelje. Niko od njih ne trazi kozmetiku, same to sebi namecu.
2. Danas je tesko naci devojku sa kojom moze normalno da se razgovara, a kamoli nesto vise.
3. Ako neko i uspe da proprica sa nekom devojkom, moze ocekivati da ce ga vuci za nos na 100 razlicitih nacina (neodgovaranje na poruke, odlaganje druzenja (setnja, odlazak na kafu), testiranje, taktiziranje, unakrsno ispitivanje....)
4. On ce mozda i da igra igrice, ali ce zato ona da provede pola dana u sminkanju, sredjivanju, selfijima, fotosopiranju, filterima, izboru koju ce sliku da okaci, prati komentare,...
5. Momak sa manirima je nesto sto devojke toliko zele a u stvari im je odbojno. Kada im neko otvara vrata, pridrzava kaput i slicno, ume biti zamorno a i devojke se osecaju superiorno i umanjuju vrednost muskarca.
6. Tesno povezano sa tackom 3
7. I vi devojke ste iste po tom pitanju

Zakljucak: "gospodjetina" sve zaradjeno ulozi u izgled i ocekuje nekog spram sabe, dakle "milionera".

Dragan

pre 2 godine

(Visnja, 4. jul 2021 09:00)

Ti ostavljaš komentar u kojem muškarcima poručuješ da prestanu da kukaju a taj komentar pišeš ispod teksta u kojem žena koja ne poseduje apsolutno nikakvu vrednost kuka na muškarce i popuje im kako da budu bolji. Malo je reći da si ti zbunjena. Ja nigde nisam napisao da se žene školuju samo zato da bi privukle muškarce već da mnoge od njih veruju da im to visoko obrazovanje koje su stekle daje za pravo da budu preterano zahtevne kad su muškarci u pitanju. Naravno, ti si sigurno u stanju da to vrlo lako razumeš iz mojih komentara ali u tipično ženskom duhu biraš da to ne činiš već raspravljaš sama sa sobom o nepostojećoj temi. Ovo što pričaš o nerazvijenom delu sveta je opet netačno pošto i tamo najteže poslove, kao i svuda na planeti, rade pretežno muškarci. Ukoliko ja u „zapadnom svetu“ živim lakše zahvaljujući eksploataciji tih ljudi to onda u podjednakoj meri važi i za tebe. Prema tome, ako bih hteo nekome da se poklonim poklonio bih se svim tim ljudima koji to trpe, naročito deci koja se koriste kao robovska radna snaga, a među njima ubedljivu većinu čine dečaci.

Nolina

pre 2 godine

"Intelekt, obrazovanje, informisanost, status, finansije, izgled - krajnje cu biti neskroman - vrh. Sve vrh."

"čovek koji je uredno, pa možda, čak, i s vrlo dobrim uspehom svršio školu, ali u pogledu kulturnog obrazovanja i moralnog vaspitanja nije stekao skoro ništa.
Bilo usled njegove urođene nesposobnosti ili zbog mana školskog sistema, nije dobio podstreka za duhovno samorazvijanje. On uopšte duhovne vrednosti ne razume i ne ceni. Sve ceni prema tome, koliko šta doprinosi uspehu u životu, a uspeh uzima u „čaršijskom” smislu, dakle sasvim materijalistički. S ostalim duhovnim vrednostima odbacuje i moralnu disciplinu, ali ne sasvim, jer prekršaji te discipline povlače krivičnu odgovornost. Ipak i u moralnom, kao i u kulturnom pogledu, on je u osnovi ostao primitivac. Neomekšan kulturom, a sa olabavljenom moralnom kočnicom ima sirove snage napretek. Školska diploma, kao ulaznica u krug inteligencije, dala mu je preterano visoko mišljenje o sebi samom."

Natasa

pre 2 godine

A koji se to kvalitetan muskarac zabavlja sa zenama u kasnim tridesetim, kad moze da ima devojke u ranim dvadesetim...
(MstrNo, 1. jul 2021 20:14)

Kompleksi su odlika nezrelosti, ti ni ne znas sta znaci biti muskarac.
Pravi muskarci ne gledaju i ne broje godine, ni tudje ni svoje vec karakter. Podrazumeva se da su u pitanju normalne razlike u godinama, znaci do 15.
Treba da shvatite da te kafanske sale, tj pasivna agresija, izrecena kroz sovinisticko vredjanje i ponizavanje zene nije normalna stvar. I ne treba da bude.
Ovde je to zaostalo od neostvarenih i odbacenih primitivaca i dripaca. Uopste ne razmisljate sta govorite.

Capajev i praznina

pre 2 godine

Kod zena sam uocio jedan fenomen. Ma sta studirale, to sto studiraju, kao da ih ne interesuje van fakultetskih obaveza. Koliko god fakultet zahtevao siroko obrazovanje, njihov um to svede na zanat i van naucenog cesto nemaju pojma da to sokira. "Uspesne" zene su uspesne u tim svojim zanatima, ali van toga, razgovori sa njima se ne razlikuju od razgovora sa cistacicom. Zapravo, ogromna vecina zena ima neki za sve njih isti, bez obzira na obrazovanje, "zenski" nivo komunikacije. Takodje sam primetio, jos od vremena kada su poceli izlasci sa devojkama, da prazni likovi, likovi bez interesovanja, prvi pocinju da izlaze sa devojkama. Zasto je ovo bitno. Sto je covek obrazovaniji, ima bogat unutrasnje zivot, a jos i drustveni, to lakse pristaje da bude sam. U brakove ulaze ovi praznjikavi kojima stalno treba naka zabava od strane drugog, jer su prazni, a to nije moguce dugotrajno. A, jos ako su uspesni, mogu... Zato se brakovi sve lakse raspadaju, a radjaju se ljudi sa sve manjim obrazovanjem koje sticu u kuci, a sve funkcionalnijeg ustrojstva, usmereni ka uspehu. Takvi ljudi su ekstremno opasni!

Nolina

pre 2 godine

"Zaista po pitanju naseg obrazovanja i posla i obezbedjivanja egzistencije savrseno nas zabole sta je to sto vas privlaci :D."

Apsolutno tacno!!!

Yojimbo

pre 2 godine

Nije obrazovanje ni opravdanje da sebi dajes za pravo da procenjujes ko sme da ima visoke kriterijume i sta su nerealni kriterijumi, pa eto tebe to opet ne sprecava da to radis. Eto, ljudi su prosto zadrti, tvrdoglavi i misle da samo oni znaju sve najbolje, posledicno - u sukobu sa celim svetom, ali, bože moj, ne moze niko da vam zabrani da budete takvi.

прле

pre 2 godine

Читамо ја и жена заједно овај текст, док се деца играју у својој соби…итд

Marina

pre 2 godine

@ fl
Ne kazem da nema sponzorusa, ali to sto zene biraju muskarce koji su bar malo finansijski iznad njih to je cesto zato sto , a to znaju svi koji su imali to iskustvo, a medju njima sam i ja, da se muskarci cesto osecaju lose kada zena zaradjuje vise i vise ima. Onda to nagriza sve vise i vise, on pokusava da na neki nacin nadomesti " to sto je ona mocnija" pa pocinje da svrlja ili da je maltretira kako bi pokazao da je ipak on musko. To se desava u 80% slucajeva parova gde je zena finansijski jaca. Ima naravno i ona kategorija muskaraca kojima to ne smeta ali takvi su retki a i cesto se desava da su onda oni sponzoruse i namenski su trazili zene koje imaju dobre poslove i plate. Znam i takve slucajeve. U globalu najbolje je da zaradjuju priblizno, bar u pocetku veze -braka.

Александар

pre 2 godine

Некад није свако могао да пише и даје савете,данас сви знају све и пишу о свему.На пример на италијанској телевизији су пар жена које имају завршену основну школу,а зову их у свим емисијама.Знају све,о спорту,култури,политици,медицини итд.Ма нису оне криве,криви су они што манипулишу са њима,узму дебеле паре а њима баце коју коску.Тако је и овде,луде жене,не могу да нађу нормалне мушкарце,убедили су их да су много паметне а оне сада траже,генијалце са пуно пара и са мало искуства да их могу вртети како хоће.Толико из сунчане Италије,све вас лепо поздрављам.

@true

pre 2 godine

Iz iskustva bogatog, skoro svaka singl devojka je sama jer to zeli. A skoro nijedna lepa singl nije stvarno sama, tu je ceta onih sa kojima ide na pica, razmenjuje poruke ili nesto vise ali nisu dovoljno dobri da bi bili u vezi. Tako da... Nema lepih singl a nezauzetuh veruj mi, samo su dosla vremena kada je i njima skroz dobro da budu samo u semama.

///

pre 2 godine

@Milica

Od svih prijateljica i poznanica koje imam samo za jednu znam da je uvek bila sama jer, sem toga što je dobra, nema ništa drugo čime bi privukla muškarce. Ostale su sve bile u dužim ili kraćim vezama, bez obzira na njihove fizičke ili karakterne manjkavosti. Tako da smarate sa tim pričama o vašim prezgodnim, prelepim, uspešnim prijateljicama za koje se niko ne interesuje.

Nolina

pre 2 godine

"Ja u javnosti, u sklopu svog lika i dela, govorim o ovim stvarima otovoreno a nisam video da neki od vas zenskih muskaraca nesto prigovara. Mozda zato sto izgledam kao da mogu da ti nanesem teske telesne povrede????"

*U stvarnosti "u sklopu lika i dela" lupeta gluposti, dokazuje da nista nije naucio od dede i da mu je preostalo samo i jedino da preti misicima jer mu je pretesko da razvija vijuge

citalac

pre 2 godine

@Nolina

Pozdrav za tebe! Ova volina sa misicima je advokat dugi niz godina, master pravnik i na doktorskim studijama. Verujem da bi volela da sam neotesani balkanoid zato sto bi se to ulkopilo sa tvojom percepcijom, ali avaj, malo sutra. Intelekt, obrazovanje, informisanost, status, finansije, izgled - krajnje cu biti neskroman - vrh. Sve vrh. Uz engleski koji govorim kao maternji, nabadam spanski i nemacki po malo. Ziveo i radio u inostranstvu pre advokature, na razlicitim kontinentima i u razlicitim socio/ekonomskim sredinama. Jbg nisam zadrig'o i ne pijem pivo/sedim u kladionici i ne radim za minimalac. Ljubim

Milorad

pre 2 godine

Sedamdeset i neke, jurile me dve doktorke, jedna doktorka medicine, druga nacelnica zubnih ordinacija u vojnom stacionaru, i sama normalno zubarka, isto su bile svoje, radile su za platu, a ja siromah, ni kucu svoju nisam imao i rekao sam im istinu. Obema to nije bilo vazno, ali meni blenti je bilo vazno, jer su bile od mene starije obe tu negde oko desetak godina. Obe su bile prirodno top zenske, koja se bavila silikonima i botoksima u ono vreme?a ove danas, sve udarene u glavu. Kako stvari stoje, najbolje da se covek ne zeni, i ovako se u proseku ne zeni ni udaje, polako na tenane seme nam se zatire. Za sve je kriva tupava emancipacija, svi su progledali, ali dzaba, kad ne vide dalje od nosa.

Ravnopravnost

pre 2 godine

@(Alex, 2. jul 2021 15:25) Meni se cini da mi trpimo njih. Njihovo ponašanje, igrice, manje prihode, stalna izvoljevanja, stalnu želju da nas menjaju,... Sta to znaci da ih prihvatimo kao ravnopravne partnere? Da li to znači da im "dopustimo" da one plate svoje piće, ručak, letovanje, da podelimo troskove zajedničkog života (stan, računi,..), da donosimo zajedničke odluke (a to su u stvari njihove odluke a one su nas ubedile da je to ispravno, pa dopustile nama da ispadne da smo ih mi doneli),... Címe se meri ta ravnopravnost?

bunga-b

pre 2 godine

Ova sa jeftinim estetskim radom na licu, u Ženevi odudara kao svaka balkanska seljanka. Srdacan pozdrav iz Ženeve, grada sa najlepšim, najprirodnijim i najelegantnijim ženama (devojkama) na svetu.

Marijana

pre 2 godine

Istina za nepouzdanost i razmaženost. Prostim našim jezikom, duva im, i kad te majka ne osposobi za život onda si kao veliki invalid, samo se kao vodiš kao zdrav.

Alfa muzjak

pre 2 godine

Sto je dobrih zena to su sa budalama.
Odnos dominantan submisivan jos vlada u vezama. Vazi i obrnuto sto je dobrih muskaraca...

Onda moze i tako

pre 2 godine

@Tacno ako i pomislite da date sansu nekom losijem od sebe eto vas na dnu caskom, povucice vas dole samo da bi on delovao sposobnije. Zli su i sebicni, unistice vam zivot samo da bi sebi delovali pametnije. Od nasih muskaraca treba bezati u sirokom luku, sve bolesnici.
(Natasa, 3. jul 2021 13:05)

A zašto od nas treba bežati i zašto smo svi bolesnici? Bas smo svi bolesnici?

Milos Radunkovic

pre 2 godine

Жене су одувек биле такве. А ове данашње су поред свега још и у облацима где би живот на високој нози, а реално немају услова ни за најобичнини стандард, част малом броју изузетака.

Seljanka

pre 2 godine

Gospodja se žali na promenu rodnih uloga. Pod kvalitetnim misli na ulogu muškarca da priorotetno izdržava porodicu.
Ta rodna uloga nikad nije se u realnosti potpuno sprovela. Tradicionalno i kad žena nije radila gledao se njen miraz i nasledstvo, a očekivao njen doprinos u kući i radjanje i briga o potomstvu.

Generacije su još 30ih godina prošlog veka osvojile žensku emancipaciju, a 60ih godina prošlog veka seksualnom revolucijom probile led u smislu napuštanja tradicionalnih rodnih uloga.
Na snazi je princip ko se kako snadje, uloge su pomešane i bez jasnih obrisa.

Činjenica da je teže tako i muškarcima i ženama, ali s druge strane i lakše.

Ako se lepo dogovore, mogu da podelele medju sobom uloge kako žele, ako nisu iskompleksirani samo i da lepo žive neopterećeni šta će ko da kaže ako je njima lepo.

U današnje vreme suditi davno napuštenim rodnim ulogama je u najmanju ruku zastarelo.

Hrišćanstvo kaže: brak je sveta tajna, a to znači da svaki par ima svoju tajnu nit koja ih povezuje.

Goran

pre 2 godine

@ mstr No
Evo ja. Zato sto moja od 38 godina izgleda lepse i mladje od vecine devojaka od 20tak godina. A o osobinama tek da ne govorim. Na jesen je zenim.

IQ130 Milutin

pre 2 godine

Pravi muskarci ne vole zene sa sminkom vec sa dusom, stvarno me ne interesuju zene koje utrose sat vremena za spremanje, meni je to dokaz niske inteligencije.

Zenevljanin

pre 2 godine

Ove su posebne lujke, sto su "medjunarodna deca" koja zive u Zenevi, kao ova likusa Bay. Domace Svajcarkinje su skroz u drugom fazonu, od ovih medjunarodnih lujki sto su tu jer im roditelji rade za neku medjunarodnu ili multinacionalnu organizaciju. Pokusavaju da nadju nekoga medju istim takvim koji ostaju po 4-5 godina tu, pa idu 4-5 u London, pa u Singapur. Nema tu leba.

sistem

pre 2 godine

Samo ti budi sto dalje od nas. I pitam se sta ti dajes u vezi kad hoces da sve uzmes. Odnosno ti si kao neko ,ko nesto procenjuje i odlucuje da li ce da ostane ili ode. Ma vazi!

Aule

pre 2 godine

Obicno ovde ostavljam komentare protiv ovog new age ludila koje poprima obim pandemije koja je mnogo gora od aktuelne, i moram reci da mi strahovito prija da procitam komentare koje ostavlja Milica, Bogu hvala da jos uvek postoje takve zene, takvi ljudi.
Zaista osvezavajuce i ohrabrujuce! Nada jos uvek postoji!

nucky thompson

pre 2 godine

@true, hajde ne lupaj. Ja sam imao 33 a moja sadasnja zena 35 kad smo se upoznali. Uskoro slavimo 14 godina braka, imamo divnu curicu i ja bih dao zivot za obe.

gledaj svoja posla

pre 2 godine

Tacno ako i pomislite da date sansu nekom losijem od sebe eto vas na dnu caskom, povucice vas dole samo da bi on delovao sposobnije. Zli su i sebicni, unistice vam zivot samo da bi sebi delovali pametnije. Od nasih muskaraca treba bezati u sirokom luku, sve bolesnici.
(Natasa, 3. jul 2021 13:05)

Dobro je što ti nisi obolela od mržnje, baš si slatkica sa takvim izjavama...samoća je teška stvar, razumem te.

Dunga

pre 2 godine

Sam sam zato što već dugo ne mogu da upoznam normalnu devojku. Pre izvesnog vremena sam mislio da sam je našao, ali ipak ništa nije bilo na kraju. Kao, nisam mislila da to hoćeš, a zvala me non-stop, pričala neke priče koje se ne pričaju ako hoćeš s nekim samo da se družiš. Očigledno nije načisto sama sa sobom. Ne znam da li je i dalje sama, ne zanima me. Ja jesam, ali radim na sebi, nije mi dosadno. Čitam, vežbam, družim se, ne gubim vreme. Najgluplje je padati u depresiju kad se tako nešto desi. Teško jeste i potrebno je dosta mentalne snage da se prebrodi takvo razočaranje.

DuckyDuck

pre 2 godine

Jednom sam na osnovu jutjubovih komicnih algoritama naleteo na videa ove zene i izneverovao sam.

Njena videa su kao vodic za prezivljavanje pomocu kameleonstva, odnosno kako kao zena postati "Talentovani gospodin Ripli"...

Najgore u svemu je to sto svoje tehnike manipulacije prodaje u paketu s nekim zdravim opstim istinama, pa to sve sto prica mozda na kraju i ume da se ucini suvislim.

Zamisli - skola visokog drustva?!

Da nisam za slobodu govora, ovakve jutjubere bih nekad voleo da mogu da zabranim.

Ubise se strucnjaci da objasne ljudima da ce najsrecniji biti kad prihvate sebe onakvim kakvi jesu, kad su autenticni i dosledni samima sebi, a ona uci kako da se bude "muljator". More...!

I nema to veze s tim da li je musko ili zensko. Postoje i kanali gde muskarci obucavaju druge muskarce slicnim nekim tehnikama i semama. Sve to skupa nije normalno, ali svako moze da ima jutjub kanal.