Sedam tipova žena kojih se muškarci plaše

Nedelja, 13.02.2022.

15:19

Izvor: miss7

Sedam tipova žena kojih se muškarci plaše IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

149 Komentari

Sortiraj po:

Potpuno ludilo

pre 2 godine

"Svaki lažov uvek po automatizmu za druge misli da su lažovi. Ni sa tobom ne može biti drugačije. Jedino što ti preostaje jeste da se lažno prevrćeš od lažnog smeha. Nikakve kontraargumente nemaš, sve što imaš su lažne optužbe što si lepo pokazala u svom prethodnom komentaru. Sama dokazuješ svu jad i bedu svog karaktera, je ne moram mnogo da se trudim."
(Dragan, 17. februar 2022 15:03)

Bukvalno te uhvatila da lazes, pokusaj vadjenja sa "cuvam privatnost tako sto izmisljam broj dece" ti bio ocajan i jos si besan, vredjas ti nekoga nazivas lazovom! Pa svaka cast, zaista

Potpuno ludilo

pre 2 godine

Da, bilo jedno dete, decak (i cilj mu je bio da ga nauci da su zene zlo, ali to je ludilo za sebe). Takodje, to dete je bilo vise kod njega nego kod mame, a sad odjednom deca oteta i ne vidja ih, i gola i bosa.
(Potpuno ludilo, 16. februar 2022 23:58)

"Mentalno i duševno stanje vas žena je zaista tužno."

Cisto da vidis koliko si zaslepljen mrznjom prema zenama - ovaj konkretno komentar je napisao muskarac. Ne smes da preskaces terapiju

Vlado

pre 2 godine

"U tome je razlika između mene, i muškaraca generalno, i vas žena. Vama je vaš pol ispred pravde i upravo je to izvor vaše večite inferiornosti."

Stvarno bi bilo dobro kad bi govorio u svoje ime. Eventualno u ime jos trojice\cetvorice upornih pacenika koji pisu ogorcene komentare. Svaki normalan otac i suprug vidi sve probleme kroz koje prolaze trudnice, porodilje i buduce majke a koje ti je jedna komentatorka nacrtala. Dodaj tome sijaset drugih problema koji su rasprostranjeni na ovim prostorima i dolazis do toga da milioni ljudi svakog dana udruzenim snagama pokusavaju da se odrze iznad vode a ne da bedno vagaju ko je koliko para doneo u kucu. Ako neces da delis imovinu, ne ulazi u brak, ne pravi decu, trosi sve na sebe i sve ok. Kukate bre ko neke strinke kao da cete u grob da nosite kuce i stanove a moralisete nesto. Sponzorusa se prepozna nakon tri sastanka, nemam razumevanje za toliku kuknjavu da vas stalno neke sponzoruse pljackaju. Kao da vam sve pusku drze na celo da placate koktele i idete na egzoticna letovanja.

Marko

pre 2 godine

@Kuknjava i samo kuknjava

Sto se tice sistema - apdolutno ste u pravu. Moja supruga bila zrtva bar 70% nabrojanog kao i mnoge druge. Ko to nece da vidi ili je zlonameran ili je glup.
Oni koji pricaju da je sistem naklonjen zenama i majcinstvu nemaju pojma i nikad od njih pravi patner i roditelj

Dragan

pre 2 godine

Prevrnuh se od smeha. Pustite ljude da diskutuju o istinitom životu, a Vi se vratite u svoj svet laži i zamišljanja. Nit Vam ide diskusija, nit imate puno dodira sa stvarnim svetom. Postoji mesto za to, nije internet.
(Mila, 17. februar 2022 11:20)

Svaki lažov uvek po automatizmu za druge misli da su lažovi. Ni sa tobom ne može biti drugačije. Jedino što ti preostaje jeste da se lažno prevrćeš od lažnog smeha. Nikakve kontraargumente nemaš, sve što imaš su lažne optužbe što si lepo pokazala u svom prethodnom komentaru. Sama dokazuješ svu jad i bedu svog karaktera, je ne moram mnogo da se trudim.

@Dragan

pre 2 godine

Dragane, mozete vi da upakujete kako god zelite vase misljenje, cinjenica jeste da vi ne volite a i ne postujete zene. Iz kojih god razloga... ogorceni ste. Pitam se da li sebe ili nas ubedjujete da ste u pravu kada obrazlozavate vas stav. Mozda je vasa bivsa zena zaista takva kakvom je opisujete ali nije u redu ubedjivati ljude da su sve zene takve i praviti projekciju na osnovu vaseg propalog braka. Ja bih vam preporucila da posetite psihologa, za vase dobro.

Mila

pre 2 godine

(Dragan, 17. februar 2022 09:30)

Prevrnuh se od smeha. Pustite ljude da diskutuju o istinitom životu, a Vi se vratite u svoj svet laži i zamišljanja. Nit Vam ide diskusija, nit imate puno dodira sa stvarnim svetom. Postoji mesto za to, nije internet.

Dragan

pre 2 godine

(Din Martin, 16. februar 2022 15:58)

Mislim, prijatelju moj, da si ti san snova svake moderne žene. Naivan, ne naročito inteligntan, veruješ u neku smešnu idiličnu sliku žene koja ne postoji u realnom svetu, spreman da po svaku cenu braniš ženu čak iako vidiš da ona nije u pravu, spreman da braniš nepravedne zakone koji diskriminišu muškarca, nesposoban da shvatiš da je žena sama odgovorna za svoj lični život i ponašanje a da nije „proizvod“ muškarca… Ja sad mogu da ti kažem da sam prema svojoj bivšoj ženi bio najbolji što sam mogao, ali ti bi rekao da lažem jer ne možeš da shvatiš da žena može da bude najgora moguća prema onome ko je najbolji prema njoj. Stavljaš isključivo teret na mene kad je u pitanju uspostavljanje normalnog odnosa sa bivšom ženom. Ne pada ti na kraj pameti da makar i deo tereta staviš na nju, kao da je ona dete a ne odrasla osoba. Prave prilike naravno ne poznajaš i samim tim ne znaš da sam ja bio taj koji se od početka borio da održi neke normalne odnose čak i dok je moja žena pravila najgore moguće stvari, fizički vro ozbiljno nasrtala na mene, udarala i psihički se iživljavala nad decom (što i dalje povremeno radi), pravila scene koje samo u filmovima možeš da vidiš... Ali, naravno, sve to je moja krivica. Mislim da bi mogao da u engleskom rečniku potražiš reč, simp. Tamo verovatno stoji tvoja slika.

Dragan

pre 2 godine

„Vi ne morate da se vencavate, ima sad raznih zajednica, nece ni zene sve udaju. Mozes da imas decu i bez braka, ima ih toliko. A zena ako zeli decu, bogami mora kroz sve ovo da prodje, ovo ne moze da se zaobidje i da se nadje neki drugi nacin, ali vama je na prvom mestu hocu li biti opljackan. Nemoj da potpusujes i resen ti problem.“
(Kuknjava i samo kuknjava, 17. februar 2022 09:27)

Ovo je bukvalno ono što ja savetujem muškarcima u mojim komentarima. Zar ti je bila potrebna tolika rasprava da bi to razumela? Ja ne zagovaram nikakav rat protiv žena, sprovođenje osveta niti bilo šta slično. Naprotiv, savetujem muškarcima da se manu vas i vaših problema pošto vi očigledno niste zainteresovane za naše probleme. To jest, da se manu braka sa vama zato što nije moguće uspostaviti taj odnos tako da očeva ravnopravna prava na odgajanje dece budu zaštićena ukoliko dođe do razvoda. Isto tako, muškarčeva imovina je ugrožena, da se ne ponavljam. Prema tome, u pitanju je ugovor koji je isključivo a našu štetu i zato ne treba ulaziti u njega. Ja ne savetujem da se sa vama ženama prekinu prijateljske, poslovne pa ni romantične veze. Međutim, dok je zakon diskriminatoran prema nama treba ga odbaciti. Da je situacija obrnuta i da zakon i sudska praksa na ovakav način diskriminišu ženu ja bih podržao žensku stranu. U tome je razlika između mene, i muškaraca generalno, i vas žena. Vama je vaš pol ispred pravde i upravo je to izvor vaše večite inferiornosti.

Dragan

pre 2 godine

Otkud sad deca u množini? Već mesecima kad uđem viđam iste ovakve Vaše komentare, ali bukvalno uvek do sad je jedno dete bilo u pitanju :)
(Mila, 16. februar 2022 16:49)

Da, bilo jedno dete, decak (i cilj mu je bio da ga nauci da su zene zlo, ali to je ludilo za sebe). Takodje, to dete je bilo vise kod njega nego kod mame, a sad odjednom deca oteta i ne vidja ih, i gola i bosa.
(Potpuno ludilo, 16. februar 2022 23:58)

Mentalno i duševno stanje vas žena je zaista tužno. Umesto da obratite pažnju na ključne stvari vi pokušavate da komentatora uhvatite u laži i na taj način se izvučete. Bedno i jadno! Da, neke stvari sam promenio u mojim komentarima, kao što je na primer moje ime, tačan broj moje dece, njihova imena ne želim da spominjem... ALi, to radim zato što želim da zaštitim svoju privatnost i privatnost svoje dece. Sve ostalo je sto posto tačno. Da, deca su bila više kod mene dok sud po nalogu socijalnog nije presudio u korist majke pošto smo bili duže razvdvojeni pre konačne presude. Dok su deca mogla da biraju, iako su tad bili mlađi, jedva da su išli kod majke iako im ja nikad nisam branio. Naprotiv, nikad im ništa ružno o majci rekao nisam i uvek sam pokušavao da ih podstaknem da imaju kontakt i sa njom. A sad kad su mi deca bukavalno oteta i viđam ih samo povremeno dešava se ovo o čemu sam pričao. Naravno, svako ko dobronamerno čita moje komantare bi sam mogao da poveže ove kockice. Nažalost, među vama ženama nema dobronamernih.

Kuknjava i samo kuknjava

pre 2 godine

Sto se sistema tice, zaista ali zaista nema mesta da se kaze da sistem stiti zene, ali vi to ne zelite da vidite.
Ako ne krene jos za vreme fakulteta, posle toga krece horor - kod zaposlenja se gledaju godine, ispipava se bracno stanje pa ako si udata u reproduktivnom dobu i ako vec nemas decu, mozes da se pozdravis sa prolaskom. Ako si zaposlena pa zatrudnis moras informaciju da krijes k'o zmija noge jer ces dobiti otkaz i velikom broju slucajeva (cast retkim dobrim poslodavcima).
Ako nekako protiris do bolovanja, otkaz sledi po povratku, ili kad nemaju osnova za otkaz onda maltretiranje i mobing. Trudnicko, ako slucajno imas rupu uvradnom stazu u poslednjih 18 meseci - smesno, uvredljivo, prima se po par hiljada.
Preduzetnice posebno zakinute, prakticno je nemoguce da zadrze biznis ako nemaju ogromnu podrsku porodice.

Ako se ne daj boze dete rodi sa nekom manom u 90% slucajeva otac otperja, ako je zena na minimalcu nema prava ni da deciji, ni na pomoc pa vi vidite kako se placa stan, racuni, klopa i lekovi sa nasim minimalcem.
Da ne kazem da se gomila oceva prijavi na minimalac ili cak na crno pa placa onih najmanjih 5000 din ako ga i za to ujure.
U porodilistima neverovatan tretman, da ne pozelis da se ikad tamo vratis. I ne zbog hrane ili tako neceg glupog, grubi, ponizavajuci, ako postoji neki problem idu do odvratnog, ako nadjes jednu empaticnu sestru, tetkicu ili nekoga da ti se nadje srecan si kao malo dete. Prva trudnoca komplikovana, porodjaj isto, najveca trauma mi je iz porodilista. Do zadnjeg se pravili ludi i pricali kako dramim i kako sam razmazena da smo na kraju i dete i ja jedva preziveli. Posle svi cute, prave se ludi. Nikome da se zalis. Drugi put je muz bio sa mnom na porodjaju, i gle cuda umeju da se suzdrze od ponizavajucih komentara, dok je on tu. Ko bi rekao. I na kraju zene opet kazu ma dobro da smo zive i da je sve proslo. Ne idemo da se svetimo. Niko se nikad nije osvrnuo na sve te pojave, a one su svakodnevne. Svaku pojavu od navedenih sam dozivela ili ja sama ili neko iz mog bliskog okruzenja, nista nije ismisljeno. A vi kazete da nas sistem stiti, i gledate samo razvod jer vas samo imovina zanima. Vi ne morate da se vencavate, ima sad raznih zajednica, nece ni zene sve udaju. Mozes da imas decu i bez braka, ima ih toliko. A zena ako zeli decu, bogami mora kroz sve ovo da prodje, ovo ne moze da se zaobidje i da se nadje neki drugi nacin, ali vama je na prvom mestu hocu li biti opljackan. Nemoj da potpusujes i resen ti problem

Potpuno ludilo

pre 2 godine

Otkud sad deca u množini? Već mesecima kad uđem viđam iste ovakve Vaše komentare, ali bukvalno uvek do sad je jedno dete bilo u pitanju :)
(Mila, 16. februar 2022 16:49)

Da, bilo jedno dete, decak (i cilj mu je bio da ga nauci da su zene zlo, ali to je ludilo za sebe). Takodje, to dete je bilo vise kod njega nego kod mame, a sad odjednom deca oteta i ne vidja ih, i gola i bosa.

Mila

pre 2 godine

(Dragan, 16. februar 2022 11:52)

Otkud sad deca u množini? Već mesecima kad uđem viđam iste ovakve Vaše komentare, ali bukvalno uvek do sad je jedno dete bilo u pitanju :)

Din Martin

pre 2 godine

@ Dragan
Sine Dragane, znao si kakvi su zakoni pre nego što si se oženio. Znao si da je sve stečwno u braku ZAJEDNIČKO. Nema sada kukanja kako je ona "uzela", kako nije ona zaradila. Nije, ali je u braku sa tobom bila kada ti jesi, i znao si kakav je zakon, to nije tajna.
Nema šta da se žališ. Lepo je neka žena napisala da pokušaš da stvoriš neki normalan odnos zarad te vaše dece jer ste im oboje roditelji. Krivica nikada nije samo na jednoj strani, ti verovatno sebe ne možeš realno da sagledaš. Ako si i jedan posto od ovoga kakav si sada bio prema supruzi, majci svoje dece, i godinama je tako tretirao, onda si dobio svoj proizvod, ništa drugo.
@ svim muškarcima: čuvajte svoje žene koje su majke vaše dece, sa njima se možete razići ali ćete ceo život biti u kontaktu zbog dece. Nekad nešto i istrpite, progutajte, nekad im pustite da bude po njihovom. Nije ni njima lako, ni njih nije mazio život, ne treba im najbliži muškarac da je grub i bahat, mazite ih i volite bar vi. Žene to umeju stostruko da vrate, to da se tretiraju kao jedine i voljene. Ako ne možete, ako ste samoživi i egoistični, ne ženite se i ne pravite decu.

Kuknjava i samo kuknjava

pre 2 godine

Pa dobro onda, daj da nama bude dostupno i nesto sto zene rade eonima, na primer kukanje i nezadovoljstvo. Moracete da trpite da i vama nesto smeta, sta ces, zivot nije prica o suncokretima u zemlji jednoroga i ruzicastih oblaka, kako su nase princeze izgleda umislile.
Hoce na cvet da sleti i pcela, ali i ona zelena muva, mora suncokretcic malo i to da istrpi, jak i ostvaren suncokretcic, malo smrducka posle muve, ali je jaci.
(Aule, 16. februar 2022 03:20)

Vala kukate za sve pare, nista drugo i ne radite.
Ne znam sta si hteo ovom trapavom paralelom sa suncokretom i muvom, ali da se nekad osvrnes oko sebe i naucis nesto o svetu, umesto sto si skoncentrisan samo na sebe naucio bi osnove prirode i drustva pa se ne bi blamirao.
Na cvece slecu pcele, leptirici i od zelenih insekata hoce bumbar na cvet. Ona zelena muva ide na nesto drugo, tako da to na sta ona slece nije jaki i ostvareni suncokret, ma koliko ga neko ubedjivao da jeste. Ili ma koliko ono sebe ubedjivalo da je cvet :). Suncokret ne smrducka posle oprasivanja, ne znam gde si to video. Mozda bi ti u svakom smislu pomoglo da uzgojis neku bastu, svasta bi naucio i psihicki se rasteretio

Trajko Rogatica

pre 2 godine

@ Dragan
Što si se razvodio? Zanima me čime si oterao tu ženu. Alimentacija za decu je zakonom određena i nije velika, obično majke troše više, i njihovo ulaganje u decu je veće.
Kalva imovina ti je oteta? Kuća koju ste zaradili u braku? Zašto si se ženio i pravio decu?
Zašto mrziš tu ženu? To je majka tvoje dece, ti si je birao. Nisi ti sada najvažniji nego ta deca. Imovina nije tvoja nego zajednička, pripada i toj deci.

---------

Evo je jos jedna luda i bezgresna hahaha.

Dragan

pre 2 godine

@Maša,

Tvoj komentar je ništa drugo do čitav niz predrasuda o konkretnom pojedinačnom slučaju o kojem ne znaš ništa. Ali, hajde ukratko da odgovorim na svako tvoje pitanje. „Oterao“ sam tu ženu zbog njenog ekstremnog psihički nestabilnog stanja, konstantnog izazivanja scena, fizičkog nasrtanja na mene, nenormalnog trošenja para, ugrožavanja moje dece, lažnih prijava za nasilje, lažnih prijava za odvođenje dece... Spisak je beskonačan, ovo je samo siže. Visina alimentacije zavisi od muškarčevih primanja i može da bude poprilično visoka kao što je to u mom slučaju. Dok smo bili u braku ja sam dodatno izgradio i kupio brojne stvari i nekretnine na šta je ona polagala pravo samo zato što je bila u braku sa mnom iako ni dinar u to uložila nije. Sva moja imovina pripada mojoj deci i sa tim nemam nikakvih problema, ali moja bivša žena je od strane zakona tretirana kao da je i ona moje dete. Ne bih se nikad bunio zbog visine alimentacije kad bih znao da sav taj novac ide na moju decu. U realnosti, ona ga uglavnom troši na sebe, deca mi dolaze bukvalno gladna i nedovoljno obučena od nje. Ja im sve to obezbeđujem samostalno. Moja deca bukvalno preklinju da se nikad ne vrate kod nje i neprekidno pitaju kad će o tome moći sama da odluče. Ona uništava život svima nama, naročito mojoj deci, sve uz direktnu podršku institucija. Da, ja sam pogrešio zato što sam je odabrao, ali da li moja deca i ja za to treba da plaćamo ceo život? Da li ti je sada malo jasnije?

Aule

pre 2 godine

Jedina sto je "feminizam" doneo jeste da je takvo ponasanje dostupno i zenama. Do skora je muskarac imao kategorije ova je za zabavu, ova za zenidbu ili dobar sam muz i otac pa sta ako imam i sa strane i ostale "moralne norme". Niste se bunili i sve je bilo na svom mestu. Ne secam se da ste dizali revolucije jer je postojao stav ova je samo za krevet a ova je za kucu, tako da nemoj sad da mi se predstavljas kao moralna gromada koja pripada rodu cveckica ;). Njuskaj koga hoces, tvoja stvar, ili nemoj, opet tvoja stvar. U tome je cela poenta
(Kuknjava i samo kuknjava, 15. februar 2022 15:19)

Pa dobro onda, daj da nama bude dostupno i nesto sto zene rade eonima, na primer kukanje i nezadovoljstvo. Moracete da trpite da i vama nesto smeta, sta ces, zivot nije prica o suncokretima u zemlji jednoroga i ruzicastih oblaka, kako su nase princeze izgleda umislile.
Hoce na cvet da sleti i pcela, ali i ona zelena muva, mora suncokretcic malo i to da istrpi, jak i ostvaren suncokretcic, malo smrducka posle muve, ali je jaci.

Trajko Rogatica

pre 2 godine

@Dragan - opet isto - mi moderne zene nismo za brak i zivot s nama je kocka. Ok. Svako ko tako misli nek se ne zeni, nek zivi sam, nek trosi svoje novce sam, nek si sazida i piramidu ako hoce, pa da sve svoje ponese "na onaj svet". Sve legitimno, samo kad bi prestali da kukate sto se onaj drugi ne premetne u nesto sto je vama po volji. To je tako neproduktivno i zalosno je slusati odrasle ljude da stalno kukaju kako su oni zlatni a suprotni pol zao i pokvaren
(Kuknjava i samo kuknjava, 15. februar 2022 22:23)

Pa sestro slatka, kome bre ti trebas tako ostecena, sem za seks?
Mozda komsiji, da ne mora daleko da ide.
A crkavam od smeja od ovih zena, stalno pricaju kako kukamo a ne prodje dan a da mi se ne zaglunu usi od njihovih ugrozenih prava.
I to sve neki psiholozi iz sigurnih kuca i sa bezbednih tavana, udruzenja za zastitu zenskih lokni i podsuknje i sta ti ja znam, svakoj nesto smeta i na nesto se zali, a zapravo im ceo svet stalno igra pipirevku, a one i dalje kukaju.
A onda dodje ova "hrabra" da se pravi blesava i soli nam pamet kako mi kukamo.
E sad je samo zamisljam kada joj neko zakine dinar za grisine na kasi ili kod frizera...frkce, pusta nokte i sigurno nije dama, haha, komedija od zene. A dosadna kao zemljani sud.

Dragan

pre 2 godine

(Kuknjava i samo kuknjava, 15. februar 2022 22:23)

Nije mi baš jasno čemu rasprava sa mnom ukoliko nemaš želju da pročitaš ono što ja pišem. Jedino ti je prva rečenica u komentaru u vezi sa onim što sam ja napisao. Da, ULAZAK U BRAK sa vama je kocka, ali ne zato što možete da se razvedete kad god vam se prohte i bez bilo kakvog ozbiljnog razloga, iako ni to nije dobra stvar, već zato što cenu vaše odluke da se razvedete plaća gotovo isključivo muškarac. Nikad nigde nisam tražio da se vi „premetnete u nešto što je nama po volji“. Nikad mi ne bi palo na pamet ni da se bavim time. Vi idete u pravcu u kojem idete i budućnosti će stvari sa vama biti sve gore. Ali, to je put koji ste izabrale i ja vam želim srećan put i sve najbolje. Moj savet je bio namenjen muškarcima, da se prilagode novom vremenu, prilagode vama i zaštite sebe a puste vas da same snosite odgovornost za svoje odluke. Ne mislim da smo mi svi zlatni a baš svaka žena zla, ali definitivno mislim da sistem pogoduje ženama manipulatorima i aktivno ih podstiče. Onda kad budete bile voljne da svoju odluku da se razvedete ne sprovodite na muškarčevu štetu, ali i štetu svoje dece, ja ću vam poverovati da se razvodite iz opravdanih razloga. Sve do tad za mene ćete biti jeftine manipulatorke kojima razvod služi za izvlačenje koristi i sprovođenje osvete nad bivšim muževima. A dok ste takve i sve dok je sistem takav brak sa vama nema nikakvog smisla.

Marica u potoku

pre 2 godine

Komentari k'o i uvek... Pročitala sam samo nekoliko, nemam vremena za sve. Previše razmišljanja, previše računanja, previše kukanja, previše prebacivanja krivice, premalo zrelosti, previše filozofiranja. Život može biti lep ako ga takvim napravite. Ne stalno, ali, u suštini može, mada ne može sa ovakvim mislima, rečima i postupcima. To niko ne voli.
Upoznala sam samo dva muškarca tog tipa, što moja sestra kaže, više su tetkice nego muškarci. Samo bi se svađali sa ženama, nadmudrivali, isterivali neku pravdu. Obojica su sami, svaka pobegne od njih.

Maša

pre 2 godine

@ Dragan
Što si se razvodio? Zanima me čime si oterao tu ženu. Alimentacija za decu je zakonom određena i nije velika, obično majke troše više, i njihovo ulaganje u decu je veće.
Kalva imovina ti je oteta? Kuća koju ste zaradili u braku? Zašto si se ženio i pravio decu?
Zašto mrziš tu ženu? To je majka tvoje dece, ti si je birao. Nisi ti sada najvažniji nego ta deca. Imovina nije tvoja nego zajednička, pripada i toj deci.
Pokušaj da napraviš sebi normalan mindset a ne taj nasilni i kukajući. Naptavi. ormalan odnos sa bivšom ženom i decom, nije ni njima lamo sa tobom takvim, upropastićeš im živote. I sebi ćeš upropastiti.
Sve se može kad se hoće, kako znaš da kažeš za žene, primeni na sebe - nisi ti više važan, deci treba napraviti da im je dobro, a za decu je najvažnija majka. Dete sam razvedenih roditelja, odrastala sa majkom, ali je otac uvek bio prisutan (i za mene i za nju) i imali su dobar odnos. Sve se može kad se hoće.

Kuknjava i samo kuknjava

pre 2 godine

@Dragan - opet isto - mi moderne zene nismo za brak i zivot s nama je kocka. Ok. Svako ko tako misli nek se ne zeni, nek zivi sam, nek trosi svoje novce sam, nek si sazida i piramidu ako hoce, pa da sve svoje ponese "na onaj svet". Sve legitimno, samo kad bi prestali da kukate sto se onaj drugi ne premetne u nesto sto je vama po volji. To je tako neproduktivno i zalosno je slusati odrasle ljude da stalno kukaju kako su oni zlatni a suprotni pol zao i pokvaren

Kolt 15 GAP

pre 2 godine

@Plasljivko

E pa ako kod te prodjes, test si polozio.
Ja upravo takve najvise volim. To su one koje ce te, ako zasluzis, najvise voleti i postovati.

Vlado

pre 2 godine

Da skratim, uzmi tinder pa ces videti koliko ih je
(Peter, 14. februar 2022 17:30)

Pa dobro, niko to ne spori. Sporno je - sto to tebe pogadja i gde ti vidis problem? Lepo je receno, treba im sex, tamo su, cenim, i muskarci kojima treba sex idealno, zar ne? Ti muskarci svakako ne zele razvedene s decom, kao ni mnogi drugi, njima vise ne treba veza, svakome ok. Ti sto tebi treba emotivna povezanost da bi imao sex je takodje ok, meni ne treba, recimo, ako ima hemije. Ja smatram da je i to ok, i ne mislim da mi treba strucno lice. Dakle, ne vidim problem evo nas dvojica smo dva razlicita tipa, dve zene takodje mogu da budu razlicite, nismo mi centar univerzuma ni merilo stvari, zar ne?

Kuknjava i samo kuknjava

pre 2 godine

@Peter - sex za jedno vece postoji, to sto se ti pravis blesav, tvoja stvar. Muskarci se njime hvale na sva zvona, cak su se pravile i viber grupe gde je hiljade njih razmenjivalo komentare, detalje, prostakluke opise i brojeve telefona devojaka sa kojima su bili. Ne jedan ili dva neko desetine hiljada tvojih sunarodnika tvog pola i upravo na ovim stranama nam je objasnjavano da je to normalno, da se momci tako ponasaju i da su krive devojke koje s njima spavaju. Sta je za vas normalno, ne bih uopste raspravljala.

Da se vratimo na pocetak - neobavezan sex postoji, praktikuju ga svi koji zele i mogu, nije obavezan ni za koga, ko god uziva u njemu i nalazi voljnog partnera, dok niko nikoga ne zavlaci, njegova sloboda da bira sta ce i kako ce. Jedini problem je sto ako postoji za muskarce mora da postoji i za zene. Ko hoce nek izvoli, ko nece ne mora. Stvar je toliko prosta

Jedina sto je "feminizam" doneo jeste da je takvo ponasanje dostupno i zenama. Do skora je muskarac imao kategorije ova je za zabavu, ova za zenidbu ili dobar sam muz i otac pa sta ako imam i sa strane i ostale "moralne norme". Niste se bunili i sve je bilo na svom mestu. Ne secam se da ste dizali revolucije jer je postojao stav ova je samo za krevet a ova je za kucu, tako da nemoj sad da mi se predstavljas kao moralna gromada koja pripada rodu cveckica ;). Njuskaj koga hoces, tvoja stvar, ili nemoj, opet tvoja stvar. U tome je cela poenta

Peter

pre 2 godine

A strucno lice ce ti, objasniti kako "normalno" ne postoji onako kako ga mi zamisljamo.Imam strucno lice u porodici.Salu na stranu, za sex je dovoljna hemija i uzbudjenje, to nije duboka emotivna povezanost i da je tako niko ne bi imao sex ni na 10 a ne ne daj boze na prvom sastanku.A i ta povezanost ne bi znacila da bi sex bio dobar.A svi smo naucili, prvenstveno od muskaraca, a sex za jedno vece moze i da je vrlo cesto i mnogo dobar.
(Kuknjava i samo kuknjava)

Strucno lice treba nesto i da zaradi,neretko eksperimentise i jos mnogo toga ali se na svim geografskim sirinama uglavnom poprilicno precizno zna sta su moralne norme i sta ne spada u prihvaceno i pozeljno ponasanje i za to uvek ima dovoljno razloga.Za nekoga su i pissing i scat normalni pa nam ne pada na pamet to da radimo tj vecina to nece raditi.Ocigledno vucete duboke frustracije a sama izjava da ste od muskaraca naucili da je sex za jedno vece dobar i pozeljan.Nijedanog prijatelja nemam da se bavi takvim stvarima, ja licno ne bih mogao da pipam,gledam mirisem nekog nepoznatog cije higijenske navike ne znam i nemam bilo kakvu bliskost sa tom osobom.Podlegli ste liberalnoj propagandi koja upravo ima za cilj sludjivanje i podelu naroda,a nista bolje nego kada se unisti porodica i zajednica kao jezgro dustva.Tada se najlakse vlada jer ne postoji ni smisao ni zelja za otporom i svaka nakaradna ideja lako prolazi.Tako se popili i feminizam,a godine od kojih niko ne moze da pobegne ce vam na kraju sve reci same.

Pametnica do pametnice

pre 2 godine

Ja ne znam kako vi ovde koji znate sve, upoznali svaki tip zene, dosli do zakljucka da su sve manipulatorke, prevarantkinje, lose i proracunate stalno i iznova upadate u situacije gde izvucete deblji kraj.

Ako ste vec sve to spoznali, shvatili, proziveli i dokazali, ako ste tako pametni, sto se dovodite u situacije da ste povredjeni, izigrani, omalovazeni i sta sve jos ne nabrajate. I sto zaboga stalno kukate i trazite nesto ne znate ni sami sta

Ja, da sam tako pametna, da sve znam, najmanje sto bih uradila jeste - koristila to znanje da ne upadam u iste zamke i da ne budem besna, frustrirana, iskompleksirana i veciti pacenik

Dragan

pre 2 godine

@Kuknjava i samo kuknjava,

Nisi sposobna da objektivno sagledaš situaciju iz muškog ugla jer jednostavno nemaš empatije prema muškarcima. Kažeš: „kad sam bila povredjena, a jesam, nisam krivila sve muskarce…nego lepo odes, trazis da te ostavi ma miru…“ Upravo se o tome radi ja kao muškarac nakon razvoda NE MOGU jednostavno da odem i tražim da me ostavi na miru. U tome i jeste problem. Deca su mi oteta i to mi je hiljadu puta bitnije od novca, a pored toga mi je oteta i imovina i svakog meseca mi se otima novac koji moja bivša uglavnom troši na sebe a ne na moju decu. Ja za razliku od tebe ne mogu tek tako da krenem dalje. Možda bih mogao kad ne bih voleo svoju decu ali nisam takav. Sve sam već lepo objasnio u prethodnim komentarima. Nije problem što vi žene možete da se razvedete niti mi hoćemo da nas neko gleda kao bogove. Problem je u tome što nama razvod uništava život a vama omogućava da nastavite dalje sa lakoćom i po potrebi da još gomili muškaraca uništite život. I sve to uz direktnu podršku sistema i države. Da li je svaka žena takva i da li će svaka žena to uraditi? Naravno da ne, ali zašto bi se muškarac kockao svojim životom, životom svoje dece, svojom imovinom samo zbog ženskih lažnih priča o romantičnoj ljubavi i ženske prevrtljivosti? Vi moderne žene više niste za brak. Prosto niste zato jer uvek sebe stavljate na prvo mesto a ne porodicu. Zato vas muškarci sve manje žele i zato su komentari o vama uglavnom negativni a ne zbog neke ničim izazvane mizogenije.

Kuknjava i samo kuknjava

pre 2 godine

Normalno ljudsko bice ima potrebu za emotivnom bliskoscu pa tek onda moze da ima polni odnos sa nekim. Ponovicu normalni ljudsko bice i to je dobrim delom ono sto nas razlikuje od zivotinja. I to ti kazem kao muskarac. Ako neko izjavi da je sex jednako nnpr vezbi za razgibavanje, onda je odavno vreme za posetu nekom strucnom licu. Iz takve predpostavke krecu i vasi ostali rezoni.
(Mwki, 15. februar 2022 00:08)

A strucno lice ce ti, objasniti kako "normalno" ne postoji onako kako ga mi zamisljamo. Imam strucno lice u porodici. Salu na stranu, za sex je dovoljna hemija i uzbudjenje, to nije duboka emotivna povezanost i da je tako niko ne bi imao sex ni na 10 a ne ne daj boze na prvom sastanku. A i ta povezanost ne bi znacila da bi sex bio dobar. A svi smo naucili, prvenstveno od muskaraca, da sex za jedno vece moze i da je vrlo cesto i mnogo dobar. Neke zene birale da isprobaju, svidelo im se, sve ih je vise, nece da se petljaju dalje, pogotovo ako su razvedene, a tesko koji muskarac i hoce ozbiljno s njima i eto resenja. Ljubav, postovanje, bliskost to mozes da dobijes od okoline (deca, prijatelji, braca, sestre..), sex dobijas od ljubavnika i to je ono sto ljubavnika razlikuje od okoline. Kad je sve ok taj ljubavnik je zivotni saputnik, ali moze biti i povremeno vidjanje od koga dobijas samo flert i sex i svako ode na svoju stranu do sledeceg vidjanja. Pa muskarci mogu godinama da imaju i brak i ljubavnicu pa im nista ne fali i ne salju ih drugari kod strucnog lica nego cujemo ovde ako nema kod kuce, trazicu drugde i svi ih tapsu po ramenu ;)

Kuknjava i samo kuknjava

pre 2 godine

@Dragan - pa stvarno ste smesni, kada ono sto vi ovde pisete godinama ponovi zena onda odmah nastupa situacija "sad necu ni kako ja hocu" svojstvena trogodisnjem detetu ??. Veoma zrelo i odgovorni. Evo elaboriracu, nemojte imati nista formalno sa zenama, one su manipulatori, tu su da vas pokradu i orobe, drustvo ih stiti, sluze se ucenama a ucenjuju uglavnom romanticne i iskrene muskarce. Je li ti sad lakse? Opet se sve svede na jedno, ne zenite se i bez ozbiljnih veza.
Ja sam svoju misao o ovome rekla i tako i zivim. Nije problem i da ponovim - kad sam bila povredjena, a jesam, nisam krivila sve muskarce, nisam kukala da su mi svi krivi i nisam sedela i plakala "a sto je on ovakav i sto nije drugaciji" nego lepo odes, trazis da te ostavi ma miru, jer nekad nece ni to i ides dalje. Kad ne mislis da su svi skotovi onda su stvari drugacije. Nisi pun besa, pa ste srecni i vi i novi partner, i deca, i okruzenje, i dobra zabava i dobar sex i taj deo zivota je ispunjen i s te strane si spokojan. Sto se materijalnog tice, posto te to najvise zanima, zajedno otplacujemo kredit za stan, vidis moze i to. Naravno, to ne bi moglo da ja ne radim, ali sreca pa moj muz nije od onih koji sebe vrednuje kroz to da li mu zena zaradjuje ili ne i kako to utice na "kako ga zena gleda". Odrastao, zreo covek, ne treba mu svakodnevna potvrda da je bog, daleko bilo, sto rece neko. To bi bila agonija i naravno da ne bismo ni bili zajedno. I tu ne bi ni bilo zaljubljenosti, takav covek ne treba ljubav, vec potvrdu, a to je jako naporno.
Dakle, ako zaista mislite sve to o zenama, a deluje da ste tvrdih stavova, nema potrebe da se zenite i da imate ista ozbiljno sa bilo kim i gotovo. Resili ste problem!

Peter

pre 2 godine

Jao bože, eno sve mi je o životu objasnio lik koji misli da kod ljudi postoji “hipergamija”.

Ne postoji.

Ako bi kojim slučajem postojala, to bi zapravo bilo sjajno jer je za zdravo potomstvo potrebna genetska raznovrsnost. Upravo zbog toga iz incesta ne nastaju zdrava deca. Dakle, da hipergamija zaista postoji, promiskuitetne žene rađale bi zdraviju decu.

E sad, to što vi niste dorasli ženama sa zdravim seksualnim apetitom koje mogu da biraju pa možete lako da im dosadite - to je zaista samo problem vaših kompleksa, nedoraslosti, nesposobnosti za kvalitetan seks itd. Zdravi, pravi i zreli muškarci nemaju taj problem.

Naravno, slobodan si da mi pronađeš genom osobe koja ima bar 2 tate usled hipergamije. Srećno sa tim.
(Bdbdb, 14. februar 2022 18:11)

Ne blamiraj se nego potrazi na internetu sta taj termin znaci

Dragan

pre 2 godine

@Kuknjava i samo kuknjava,

Ko god bude hteo moj savet taj će morati u celosti da ga pročita. Neće mu biti potrebna tvoja ekscerpcija mog teksta. Pogotovo kad se uzme u obzir da je tvoja ekscerpcija manipulatorska s obzirom na to da uklanja sve ostalo što je jako bitno kako bi bila pravilno shvaćena. Ali, od žene ništa drugo ne bi trebalo ni očekivati. Manipulacija je vaše glavno i jedino oružje, a činjenice su vaš najveći neprijatelj. Možda bi ipak mogla da pokušaš da formulišeš neku svoju originalnu misao o svemu? A, da! Sad se setih. Ne možeš. Žensko si. Jedino što imaš su manipulacije, unižavanje muškaraca koji se ne slažu sa tobom i laži. Sve to i pored toga potpuno odsustvo bilo kakve sposobnosti za samokritiku i refleksiju. Možda će se za nekoliko hiljada godina evolucije to promeniti? Mada, verovatnije je da neće.

Mwki

pre 2 godine

To nije partner to se seksualna kombinacija i ne deli se nista sem sexa. Neobavezan sex moze jednako da ima i singl i razvedena osoba jer se ne deli nista drugo i nema se drugih ocekivanja. Partnera za ozbiljniju vezu gde se dele i obaveze i problemi i lepe stvari ce razvedena zena tesko naci jer "necete prikolice". Teza da zene idu tek kad nadju nesto "sigurno" ne stoji.

(Kuknjava i samo kuknjava, 14. februar 2022 22:55)

Normalno ljudsko bice ima potrebu za emotivnom bliskoscu pa tek onda moze da ima polni odnos sa nekim. Ponovicu normalni ljudsko bice i to je dobrim delom ono sto nas razlikuje od zivotinja. I to ti kazem kao muskarac. Ako neko izjavi da je sex jednako nnpr vezbi za razgibavanje, onda je odavno vreme za posetu nekom strucnom licu. Iz takve predpostavke krecu i vasi ostali rezoni.

Kuknjava i samo kuknjava

pre 2 godine

"Moj savet svim muškarcima, a njega i sam vrlo uspešno primenjujem u životu nakon razvoda, jeste da se klone formalnih veza sa ženama"

Evo da se slozim s ovim dobrim covekom ovde i da dam glas za ovaj predlog. Najbolje bi bilo da se vi ovde pridrzavate cvrsto ovog saveta i bicete mnogo srecniji - i vi i vasa okolina

Kuknjava i samo kuknjava

pre 2 godine

"I to su partneri, ne samo muzevi. Kad se malo smire strasti i kada ostanu same ili sa decom, ne biraju mnogo i to svako sa minimumom zivotnog iskustva jako dobro zna"

To nije partner to se seksualna kombinacija i ne deli se nista sem sexa. Neobavezan sex moze jednako da ima i singl i razvedena osoba jer se ne deli nista drugo i nema se drugih ocekivanja. Partnera za ozbiljniju vezu gde se dele i obaveze i problemi i lepe stvari ce razvedena zena tesko naci jer "necete prikolice". Teza da zene idu tek kad nadju nesto "sigurno" ne stoji.

A, ona koja se razvede, realno, sem sexa i nema potrebu da se petlja u nove veze i probleme i najcesce to ni ne zele. I naravno da ce koristiti sve sto je dostupno kao i muskarci da pronadju sta ko zeli - sex ili nesto vise. Sta je tu cudno? I vrv hoce lakse ulaziti u te odnose jer - sta je briga, nece s njim imati nista ozbiljno, ne zeli ga ni za muza ni za decka. I to je jasno i drugoj strani, i ja tu ne vidim nista sporno.

Vi ste samo besni sto sad i zene mogu nesto sto je bilo rezervisano samo za vas i ne mozete to da svarite

AlexP

pre 2 godine

Ne plašim se ni jedne vrste žena a ovakve sa ove liste ljubazno zamolim da me zaobiđu. Volim inteligentne žene koje su sigurne u sebe i znaju šta hoće (moje mišljenje je da većina žena generalno ne zna šta hoće). Volim žene koje nisu povodljive i koje imaju zdrav razum. Volim da su ekonomski samostalne jer znaju sta je rad i cene novac koji zarade ("trophy wives" generalno imaju veoma pogrešan odnos prema novcu jer ga ne zarađuju). Muškarci, uprkos svom ludilu u društvu, budite dobri ljudi, iskreni, poštujte žene, budite sigurni u sebe i svoje sposobnosti i život će biti bolji.

Djoka

pre 2 godine

@ Marijana, 14. februar 2022 13:50

E pa ja imam manire! Uvek sam ih i imao, ali dama vise nema odavno! Tako da sam odustao od toga i vise ne prilazim. Sad se ponasam kao idijot, pravim budalu od sebe i startujem sve sto je zensko i hoda na dve noge. Totalno mi je nebitno ko je & sta hoce... pa ako upali - upali. Ako ne, teraj dalje. Tako je to izgleda vec jedno dobro vreme, samo sam ja to kasno shvatio. I sto je jos zanimljivo, ovaj nacin zaista pali...

sale

pre 2 godine

Znaci cim muskarcu ne odgovara neki tip zene, vi izvlacite zakljucak da se on nje plasi. Na primer, ako vidim da zena ocekuje luksuzan zivot, putovanja i besomucno trosenje mog novca, ako je udaljim od sebe to je krunski dokaz da je se plasim? Ha ha ha. Ne. To znaci da sam pametan.

Bdbdb

pre 2 godine

Jao bože, eno sve mi je o životu objasnio lik koji misli da kod ljudi postoji “hipergamija”.

Ne postoji.

Ako bi kojim slučajem postojala, to bi zapravo bilo sjajno jer je za zdravo potomstvo potrebna genetska raznovrsnost. Upravo zbog toga iz incesta ne nastaju zdrava deca. Dakle, da hipergamija zaista postoji, promiskuitetne žene rađale bi zdraviju decu.

E sad, to što vi niste dorasli ženama sa zdravim seksualnim apetitom koje mogu da biraju pa možete lako da im dosadite - to je zaista samo problem vaših kompleksa, nedoraslosti, nesposobnosti za kvalitetan seks itd. Zdravi, pravi i zreli muškarci nemaju taj problem.

Naravno, slobodan si da mi pronađeš genom osobe koja ima bar 2 tate usled hipergamije. Srećno sa tim.

Dragan

pre 2 godine

Nema potrebe ni za kukanjima ni za odlaskom u Avganistan, a još manje imamo potrebe da slušamo žene sa našeg podneblja da nas optužuju kako smo "balkanci". Koliko smo mi balkanci toliko su one balkanke ali ih egoizam i narcisoidnost sprečava da to vide. Moj savet svim muškarcima, a njega i sam vrlo uspešno primenjujem u životu nakon razvoda, jeste da se klone formalnih veza sa ženama. Druženje, izlaženje, zabava, seks... sve je to OK, ali držite ženu na distanci i ne ulazite u bilo kakav oblik kohabitacije sa njom. Rizik je suviše veliki za nas, potencijalni gubici veliki, potencijalna dobit mala ili nikakva. Prosto se treba prilagoditi novom vremenu čiji su glavni kreatori upravo žene. One su glavni zagovornici sistema u kojem svako može da izađe iz braka kako god kad god mu se prohte iz bilo kog, ma kako trivijalnog razloga. Treba im to i dati ali na taj način da same snose sve posledice svojih slobodnih odluka. S obzirom da ovde toliko insistiraju na svojoj samostalnosti onda im to treba i dati. Ukoliko muškarac sklopi brak onda će on neizostavno uvek biti taj koji će plaćati veliku cenu ženine slobodne odluke da ga ostavi. Ja razumem zašto se žene zalažu za brak. Njima sve to ide na korist. Ali, šta će to nama? Šta će više nama to kog đavola? Ništa od toga nemamo, samo nam se otima i još nam se preko dele uvrede. To je moj savet muškarcima. Pustite ih da budu ono što tvrde da hoće da budu, samostalne i slobodne.

Peter

pre 2 godine

Kao i sve drugo apsolutno netacno, pa bas ovi tvoji "sapatnici" ovde su se izjasnili da u zivotu ne bi nista sa zenom koja ima "prikolice" kako su nazvali decu. Toliko o sirokogrudosti i "davanju" i svaka vam je stvar takva. Ima dosta, nazalost, zena koje nisu nezavisne pa birajte njih, ili nemojte nikoga, kako vas je volja. Stanite iza svojih stavova i prestanite da kukate. Ja kad sam nailazila na muskarce s kojima nisam mogla da se usaglasim, ja sam lepo odlazila i jedino sto sam trazila jeste da me ostavi na miru. Nisam sedela i kukala sto je on ovakav ili onakav ili krivila sve zato sto je neki Pera Peric bio varalica. Da sam mislila da su svi losi jer sam imala par losih iskustava ne bih se ni udala ni imala porodicu, nego bih vrv sad kukala u suprotnom smeru. Ali vi sedite i kukajte, to ce bas uroditi plodom
(Kuknjava i samo kuknjava, 14. februar 2022 12:30)

Ocigledno ne pricamo istim jezikom. Naravno da ne zele muskarci nista "ozbiljno" sa onima koje imaju decu ali to ne menja stvari da ce se redjati ko zna koliko njih iz prostog razloga sto napaljenici i presretaci znaju da tu imaju vecu prodju. Niko i ne kaze da je razvod dobar i da ce na kraju biti dobro,ono sto kazemo jeste da na jednu zenu uvek ide ko zna koliko njih koji zele da se isprazne. I to su partneri, ne samo muzevi. Kad se malo smire strasti i kada ostanu same ili sa decom, ne biraju mnogo i to svako sa minimumom zivotnog iskustva jako dobro zna. Da skratim, uzmi tinder pa ces videti koliko ih je

Lea

pre 2 godine

Dragan, 14. februar 2022 11:05

Da se nadamo da Dragan ima dvadesetak godina, pa da razumemo da se neiskustvo maskira izmaštanim opštim mestima. U suprotnom, joj greote!

Očevidac

pre 2 godine

Malo iskusniji muskarci beže od žena koje imaju prijatelje sa povlasticama. Iskustvo muškaraca sa takvim ženama, čiju slobodu ne osporavam, je poražavajuće. One nisu spremne za monogamnu vezu već idu na opciju da se udaju za nekok kojim će moći da manipulišu. Takve žene su nesreća za svakog normalnog muškarca.

Boles'

pre 2 godine

Može "nestati na nekoliko dana" jer ima grip, ili koronu ili neki drugi zdravstveni problem. Oporavlja se od operacije i slično. Ko te stvari ne shvata namerno jednostavno je zlonamerna budala koja se pravi da ne razume i piše posle ovakve stvari. U stvari, izmišlja i ogovara. Koliko je sebično da neko ne može da istrpi par dana da ne vidi drugu osobu koja je možda bolesna, oporavlja se i slično. Nego brže bolje posvađaj se i reci sve najgore. A šta ako se tebi, ne daj bože dogodi da moraš biti nekoliko dana ili par nedelja sam (sama). Znači, ne treba ni tebe niko da razume, nego brže bolje ostavi, prevari, posvađa se i slično?

Aule

pre 2 godine

A zasto muskarci beze od zena koje su svoje? To ih plasi? Uznemiruje? Ne znaju sa time da se nose? Nisu u mogucnosti da diriguju pravila, vrte je oko malog prsta, ozene se da prebrinu i tu brigu a svrljaju, koriste je u svrhu sluzavke po kuci, plase se da ce svakog trenutka ona otici ukoliko ne dobija ljubav, posvecenost, postovanje, zajednicko ostvarenje ciljeva, ... jer joj se moze, ne samo usled finansijske obezbedjenosti, vec i zbog nacina razmisljanja, sposobnosti da uzvrati, ode i bude srecna ukoliko pored tog jednog nije.

Pa nije zivot jedan muskarac, zene su to shvatile. Svako zelim najbolje za sebe i u tome nema niceg loseg. A to danasnje muskarci plasi/uzasava/udaljava/vredja...?
(ZaSvePlasljivce, 14. februar 2022 12:56)

Izvinite, ali zasto bi iko, muskarac ili zena zeleo da pored sebe ima osobu ciji je zivotni moto "Moze mi se"?
Po cemu tacno ste vi taj ultimativni autoritet koji odredjuje necije kvalitete, uz podrazumevanu nepogresivost vaseg suda?
Cime tacno vi to zavredjujete? Zato sto ste zena?
Zasto bi neko ikada imao poverenja u vas?
Stabilnost?
Ne ide to bas tako draga moja, niti ce ikada ici.

Peter

pre 2 godine

I ja sam razveden, nista sto smo uneli u brak nije mi oduzeto. Zuveli smo kod mene, kucu sam nasledio od roditelja, razveli smo se, ona ne zivi vise ovde, nije bilo govora da postoji mogucnost da mi uzme kucu. Dete je uglavnom s njom, mogu da ga vidjam kad i koliko hocu, bude i kod mene kad mozemo, i meni odgovara da je s njom ja zbog posla vise putujem. Sad smo super, bilo je burno kad smo se razilazili, ali sad smo oboje neuporedivo srecniji, smireniji, bolji ljudi i bolji roditelji.
(Jurij Gagarin, 14. februar 2022 12:38)

Divan si na vise nacina. Na prvom koliko ti je brak bio bitan kada ga kao zena tako nonsalantno otpises i kazes da ti odgovara a ti da zbopg posla putujes. A na drugom mestu, o cemu govoris i koje je to stanje svesti kada kazes da ti nije uzela kucu koja je od tvojih roditelja. Normalno da nije, o tome niko i ne razmislja mada imaju i thenologiju za to a to ce ti svaki advokat ispricati za par minuta. Lazna prijava nasilja, udaljavanje muskarca iz njegove kuce i to se desava na dnevnom nivou

Stariji zavodnik prve klase

pre 2 godine

Bio sam sa toliko tudjih devojaka i zena, raznih godista, morao da odbijam bratovljevu zenu, da je sasvim jasno sta mislim o braku!

Kikilišur

pre 2 godine

Ljudi, u komentarima postoji bitna zamena teza a takodje ima i dosta inputiranja.
Nije nikakav problem emancipovana žena koja zaradjuje,mislim da te dve činjenice nisu problem nijednom normalnom muškarcu.

Ono što jeste problem kod većine takvih žena je što gotovo uvek poseduju dve loše osobine : bahatost i aroganciju.
Naime, činjenica je da su žene van "karijere" neuporedivo pitomije i lakše se sa njima dogovori čovek.

Ove što ganjaju karijeru i jure poslove po svaku cenu,da bi tobože bile od nekoga samostalne,umeju da budu,i uglavnom jesu,veoma teške,neposvećene muškarcu i porodici i to je ono što deprimira naše muškarce,koji kao tradicionalno vaspitani ljudi to ne mogu da prihvate.
Ovo je neko moje vidjenje,iz iskustva,zašto dolazi do velikih problema i zašto je sve više žena,pa i muškaraca bez stalnog partnera.

Ukratko,previše ambiciozne žene nisu za porodicu i kuću,eto to je začkoljica. Ne znači da su one zbog toga loše,ali fakat je da tu žene nema. Iz njenih ruku se nećeš nakusati čorbe.
Bud'te pozdravljeni :-)

Notorious

pre 2 godine

Ljudi ovde zaboravljaju jednu bitnu stvar - a to je da su zene povlascene, u svakom smislu.
Zasto? Pa naprosto jer spram onoga sto donose drustvu, mimo radjanja i odgajanja dece, sto je neosporno jedna od najbitnijih stavki, svet u svemu drugome moze i bez njih, odnosno muskarci mogu da obavljaju sve zenske poslove a obrnuto i nije bas slucaj.
Drustvo im daje veci znacaj nego sto one realno imaju, i stiti ih, a one, kao vrhunski oportunisti i egoisti to koriste, cas su jake i nezavisne, cas bespomocne, slabe i ranjive, uvek su zrtve necega i nekoga, a nikada krivci nizasta.
Krasi ih i strahovita arogancija, slicno tinejdzerima koji su u necemu dobri i ocekuju pohvale i divljenje od sviju, i to je skroz u redu za tinejdzere, mene cudi kako ih nije sramota da tu vrstu tapsanja po ramenu ocekuju i sa 50 godina. :)
Nipodastavaju muskarce neprestano jer imaju zaledjinu drzave, sto je posledica feminacisticke propagande koja se besomucno sprovodi, sve dok ne udare svojom lepom glavicom o zid, kada im se sva ta arogancija, nerealna ocekivanja i sopstvena precenjenost ne vrate kao bumerang, bilo da je to izazvano konacnim suocavanjem sa sopstvenom prosecnoscu, bilo da ih neki muskarac, nazalost milom ili silom stavi na pravo mesto.
A muskarcima u sve vecem broju ne pada napamet da trose svoje vreme i energiju na nepouzdane, neiskrene, nestabilne i nedosledne osobe opterecene svime sto dolazi spolja, osobe kojima su koncepti samokriticnosti i introspekcije strani, kojima se svest i egzistencija vrte oko samospoznaje i manipulacije samo jednim organom. Svet je toliko vise toga od vas.

mali Mićko

pre 2 godine

Nema ovo veze. Kao što je neko već rekao, sve sa liste su udate.
Muškarci se plaše pametnih i nezavisnih žena i od njih beže. Ovima ostalima ne mogu da vide mane dok se ne ožene.

U kukanju

pre 2 godine

I u cemu je sad problem?
(Trazeno - dobijeno, 14. februar 2022 08:29)

Problem je sto samo kukate. Vi sta god da uradite kukate kako onaj drugi nije ovakav ili onakav. Pa nije, nadji nekog ko ti odgovara takav kakav je, a ne da kukate ovde 100 g sto su zene sponzoruse, pa sto zaradjuju, pa sto su u losim brakovima, pa sto se razvode, pa sto nece da spavaju lako sa svima, pa sto hoce sa svima... Nista vam ne valja, nikad zadovoljni i uvek neko drugi kriv

sio

pre 2 godine

Sve je bilo u redu, i niko se nije plasio nijedne sve dok razne NVO, pa posle drzave, nisu poceli da uredjuju brakove. Dok je svako iz braka iznosio sta je uneo i ono cemu je koliko doprineo, sve je bilo u redu.
A sada svaka prvo gleda koliko ce moci da iznese.

Stanko -obicaji su stariji od zakona !

pre 2 godine

Svima kojima zene prave probleme savetujem da presele u Iran, Afganistan, Jemen, Saudijsku Arabiju, Pakistan ..... ( ima ih jos ) - garantujem Vam da necete imati te probleme - Ali - necete znati ni kako izgleda komsinica jer su pokrivene i sakrivene ! Kada Vam vec toliko ne valjaju ove nase !

Marijana

pre 2 godine

Moja drugarica je rekla jako primetnu stvar kod naših muškaraca. Nemaju manire i pusti su. Poradite na sebi pa nećete biti zadrti balkanci. Ovo je replika na jedan ovde komentar.

ZaSvePlasljivce

pre 2 godine

A zasto muskarci beze od zena koje su svoje? To ih plasi? Uznemiruje? Ne znaju sa time da se nose? Nisu u mogucnosti da diriguju pravila, vrte je oko malog prsta, ozene se da prebrinu i tu brigu a svrljaju, koriste je u svrhu sluzavke po kuci, plase se da ce svakog trenutka ona otici ukoliko ne dobija ljubav, posvecenost, postovanje, zajednicko ostvarenje ciljeva, ... jer joj se moze, ne samo usled finansijske obezbedjenosti, vec i zbog nacina razmisljanja, sposobnosti da uzvrati, ode i bude srecna ukoliko pored tog jednog nije.

Pa nije zivot jedan muskarac, zene su to shvatile. Svako zelim najbolje za sebe i u tome nema niceg loseg. A to danasnje muskarci plasi/uzasava/udaljava/vredja...?

Kuknjava i samo kuknjava

pre 2 godine

Drugo, lakše pronalazi novog partnera uz malo ili ni malo truda.

Kao i sve drugo apsolutno netacno, pa bas ovi tvoji "sapatnici" ovde su se izjasnili da u zivotu ne bi nista sa zenom koja ima "prikolice" kako su nazvali decu. Toliko o sirokogrudosti i "davanju" i svaka vam je stvar takva. Ima dosta, nazalost, zena koje nisu nezavisne pa birajte njih, ili nemojte nikoga, kako vas je volja. Stanite iza svojih stavova i prestanite da kukate. Ja kad sam nailazila na muskarce s kojima nisam mogla da se usaglasim, ja sam lepo odlazila i jedino sto sam trazila jeste da me ostavi na miru. Nisam sedela i kukala sto je on ovakav ili onakav ili krivila sve zato sto je neki Pera Peric bio varalica. Da sam mislila da su svi losi jer sam imala par losih iskustava ne bih se ni udala ni imala porodicu, nego bih vrv sad kukala u suprotnom smeru. Ali vi sedite i kukajte, to ce bas uroditi plodom

E, moj profesore

pre 2 godine

@Pfor. Zivkovic - pa desava se ono sto komentatori i sami kazu: sve im smeta. Smeta im sto zena radi jer ga ne gleda kao i spasitelja, smeta sto moze da ode kad hoce, jer on nije navikao da zenu zadrzi icim osim ucenom - fizickom ili finansijskom. Opet, ne bi ni oni bas neku da izdrzavaju jer em znaju da ne mogu em ih onda nazivaju sponzorusama.
Odredjeni broj muskaraca prosto ne moze da se prilagodi i da se pomiri da nema vise 10 zena koje se boje da ne ostanu same i samo cekaju njega da se odluci koju ce.

Nista vise ne pada s neba, a veliki broj nas nije vaspitavan da se trudi vise nego sto on misli da mora i onda rascep.

Ne bih moju "finansijski samostalnu" zenu menjao za 10 "zavisnih". I nikakvo zadovoljstvo ne bih osecao da zivimo zajedno znajuci da je to zato sto ona nema drugi izbor vec je sa mnom sto mora

Jurij Gagarin

pre 2 godine

@Dragane - advokat te je za.ebao ako si opljackan. Pomiri se s tim, jeste zena ti je baksuz i to je tacno, baksuza ima koliko hices, ali za pljacku je kriv advokat.

I ja sam razveden, nista sto smo uneli u brak nije mi oduzeto. Zuveli smo kod mene, kucu sam nasledio od roditelja, razveli smo se, ona ne zivi vise ovde, nije bilo govora da postoji mogucnost da mi uzme kucu. Dete je uglavnom s njom, mogu da ga vidjam kad i koliko hocu, bude i kod mene kad mozemo, i meni odgovara da je s njom ja zbog posla vise putujem. Sad smo super, bilo je burno kad smo se razilazili, ali sad smo oboje neuporedivo srecniji, smireniji, bolji ljudi i bolji roditelji.

Natasa

pre 2 godine

@Trazeno - dobijeno
Nije isto emancipovan muskarac i muskarac koji mrzi sve zene jer ne dobija vise nista na tacni. Emancipovane i svoje ljude niko ne kritikuje.

Kritikujemo i ne zelimo da imamo ista sa ovima "ne treba da bude finansijaki nezavisna jer moze da ode (!!!) da raskine i da se razvede i ne gleda u mene kao u bozanstvo :).

Takvima sleduju ove iz teksta, i ne znam sto se bunite. Necete neku racionalnu, uravnotezenu, nezavisnu koju cete zadrzati ljubavlju i postovanjem, hocete da vas gledaju kao boga, da ne zaradjuju, da su s vama sto moraju - pa trpite posledice.

Sreca pa ima sve vise normalnih muskaraca koji znaju da im ne treba ni fizicka ni finansijska nadmoc da bi neko bio s njima. Nije mekan muskarac onaj koji je emancipovan, nego onaj sto bi da se zena ne pita nista, da ne zaradjuje, da bude primorana da ostane s nekim i takvi sad kukaju sto je takvih zena sve manje. I kukace do kraja svog veka jer znaju da ne mogu nista ako nema nekog vida prisile

Dragan

pre 2 godine

Da li bi ekonomska nezavisnost žene sama po sebi trebalo da bude problem? Teoretski gledano, naravno da ne, čak bi u svakom pogledu trebalo da predstavlja prednost za sve, ženu, muškarca, decu, društvo u celini. Zašto u praksi to često nije tako? Prosto zato što je žena u proseku preveliki egocentrik za tako nešto. Ona nije sklona davanju već uglavnom uzimanju. Isto tako, što je žena ekonomski uspešnija sve je izbirljivija prema muškarcima pošto ona uvek hoće nekog ko zarađuje isto ili više od nje. Time se krug potencijalnih muških partnera za nju sve više sužava što uspešnija postaje. Nisu muškarci ti koji beže od takvih žena zbog njihove ekonomske samostalnosti već zbog nesnosne arogancije koja ih odlikuje. Zašto žene mnogo lakše i češće pokreću razvod nego muškarci? Naravno, one će hteti da nas ubede da je to tako zato što su hrabrije. U realnosti žena to lakše radi zato što razvodom malo gubi a često puno dobija. Prvo, emotivno se manje vezuje za muškarca nego muškarac za nju. Drugo, lakše pronalazi novog partnera uz malo ili ni malo truda. Treće, i najvažnije, prilikom razvoda uzima sve za sebe, decu, novac i imovinu koju najčešće nije realno stekla. Ni jednom jedinom muškarcu na planeti Zemlji ne smeta to što žena ima pravo da se razvede. Naprotiv, odlazak žene iz muškarčevog života mu je najčešće njena najveća usluga. Ono što muškarcima smeta je OTIMAČINA koja se u slučaju razvoda sprovodi nad njima.

Zlatko

pre 2 godine

Naslov "Sedam tipova žena kojih se muškarci plaše" a tekst samo opisuje sedam različitih ponašanja. Nekad se to zvalo zdrav razum a sad se zove strah. Svi smo mi drugačiji i ako se pokušava život u dvoje treba da prihvatimo i dobro i loše. Ovo u tekstu je opisano samo loše. Šta je dobro? Ako se to dobija zauzvrat stalno, ako se ne pokazuje ništa dobro, niko to neće da trpi. Sve može da se razume u nekom trenutku, i u tom datom trenutku a i trenutnom periodu treba pružiti podršku, ali ako se to ispoljava stalno niko to neće da trpi. I to nema veze sa strahom. Npr prva iz liste. Ako ti značim pokaži mi to. Nemoj da nestaneš na par dana bez ikakvog objašnjenja i ja da gatam u pasulj šta se dešava i zbog čega ćutiš. Ako je to način da mi pokažeš da ti značim, pogrešan je način. Ako te nešto muči a ja ti značim, kaži mi šta je pa da vidimo šta mogu da uradim. Ako to nestajanje počne da se ponavlja niko to neće da trpi i normalno da će druga strana da se izvuče iz toga. To nije strah. Isti je primer sa svim ostalim navedenim oblicima ponašanja. Jedno je žuta minuta a nešto sasvim drugo je "žuta godina". Ako pokušavamo da se bolje upoznamo a kasnije i da zajedno živimo, poštedi me raznih psiholoških igrica, nije život partija pokera. I još nešto, ako žene "omalovažavaju i željne su kontrolisanja" kako se to zove ako ispoljava muškarac? Čisto sumnjam da je "omalovažavanje i kontrolisanje" pre će biti "psihičko zlostavljanje".

Trazeno - dobijeno

pre 2 godine

@Nisu žene toliko postale teške,koliko smo mi muškarci postali mekani.
(Legolas, 13. februar 2022 17:12)

Muskarci su postali takvi zato sto su zene tako trazile.
Nas su nazivale zadrtim balkancima, balkanoidima i kromanjoncima, a one fine, depilirane, mekane i "razumne" zapadnjake pravim i emancipovanim muskarcima, na koje treba da se ugledamo.

I u cemu je sad problem?

Srboljub

pre 2 godine

Ja volim žene i jako me privlače u svakom pogledu. Onaj osećaj kada pričate ili ste u kontaktu sa neverovatno lepom ženom zbog koje prosto ne možete da sredite misli i na koju stalno posle mislite i tražite načine kako da joj pridjete je po meni jedan od najlepših stvari u životu. E ali već na koraku kada se toj ženi približite i kada ta lepota, harizma i privlačnost predju u drugi plan, dolazite do dela zbog koga su se ratovi vodili i oko čega je bazirano 90% svetske književnosti. Hoće, neće, a možda i bi, hladi, greje, igra igrice, a onda je i sama zbunjena, ali joj godi i svidja joj se a ti izigravaj majmuna i samo budi nežan i strpljiv, pa možda na kraju nešto i bude.

iskustvo

pre 2 godine

Možete misliti kakav stav tek ima onaj muškarac od 50 godina?!
Otuda i ovakvi tužni i ogorčeni komentari muškaraca na ama baš svaku vest sa ovom tematikom.
(Prof. Živković)
Imam 43. Nisam se zenio i ozbiljno oklevam.Letimican pogled na okolinu i na zivote prijatelja jasno govori da su ti muskarci sebi upropastili zivote,a kada ih ucene sa decom,sve postaje jedna jeziva patnja koja se neretko zavrsi u crnoj hronici a nakon tog zenskog emotivnog iznurivanja,problema i pretnji.Moje iskustvo govori bas ono sto je neko dole napisao.U danasnje vreme nisu u stanju da vole.Dok su mladje,imate neke sanse,kada predju nekih 37,to krece izivljavanje i silovanje logike i razuma.Jaka feministicka propaganda kojoj nema kraja nasilno menja prirodan i uspostavljen sistem.Mene ot podseca na ono kad je naglo dozvojen uvoz automobila sa zapada,a mase sele iz Zastave u mnogo drugacija vozila,i onda je doslo do pogibija i porasta udesa i smrti u velkom procentu.Elem,poticem iz porodice gde se nikada niko nije delio na musko i zensko tako da mi je dodano nejasna ta feministicka halabuka.Finansijski dobro stojim,imam sve ono sto se danas smatra statusnim simbolima i voleo bih sa nekime iskreno sve to da delim.Ali takve nema. Spremnost na svadju,nadmetanje,stalne nestabilnosti su nesto sto zene rade.Napomenucu da nikada nisam imao posla sa pijanim,drogiranim ili onima koje varaju. A situacija je opet slicna ovoj u Ukrajni. Cega sve ima, ne zelim jednostavno ni da saznam. Mir nema cenu.

Kler Frejzer

pre 2 godine

Muskarac istinski romantik...najvece zlo su ekonomski nezavisne zene...sta sve ne procitah pa da se prekrstim i levom i desnom! Znaci ne odgovara vam zena koja zaradjuje jer ste tako izgubili moc da vam ona bude potcinjena. I to jeste istina, ma sta vi napisali ovde. Skoro citam neki clanak o udovici sa 4 ili 5 dece (zaboravila sam koliko) koja nije radila jer je CUVALA decu. Muza strefila srcka, nema vise plate i sta sad? Bice porodicna penzija ali ona nije ili sposobna da radi ili nije htela. I sad vi meni tvrdite da je bolje da u svim brakovima koji su, sto se tice novcanih primanja neka srednja kategorija, samo da muz radi a da ona eto bude domacica i cuva decu. Da bi brak kao institucija bio ono sto je nekada. Ali zasto? U svakoj zajednici postoji momenat kad ti je svega preko glave. Muskarci su aljkaviji, nemarni, nemaju osecaj kada treba pomoci. Neki nece da se bave decom npr. Da li mislite da zena sve to treba cutke da trpi? Nikad ne bih dopustila sebi da ostanem bez primanja. Osamostalila sam se mnogo ranije nego neki i takvu me je suprug i upoznao. I svidela sam mu se zbog toga. Stvaramo sve zajedno, u tome se i sastoji ta mala zajednica zvana brak. A vi zagledajte ponekad sta je sve ta zena uradila, koliko je vaseg udela u tome i da li je umorna od obaveza pa zato zvoca. Nije tesko biti fin

mek

pre 2 godine

Svako treba da može da ode kad hoće.Štos je u tome da izgradiš odnos u kome vam je oboma lepo i nikome se ne ide.
(Bdbdh)

To je u teoriji samo i prosto mi je neverovatno da neko veruje da je zivot teorija.Sustina je u razlicitom poimanju sta znaci dobar odnos.Da prevedem, sve zene koje znam su brakove i veze razbucale zbog teskih gluposti,potpuno besvesne posledica ili onoga sta imaju.Poreklo takvog ponasanja koje je sada vec praksa a ne izuzetak se moze traziti na mnogo strana.Npr zato sto ih od malih nogu rodbina i roditelji obasipaju time da je posebna,najlepsa,princeza,trt mrt, pa njihova percepcija realnosti je sasvim drugacija(ceo zivot ceka princa na belom konju). Osim toga,na jednu zenu ide 10 napaljenika te misle da mogu bolje.Tu nema mira ni srece i pametan muskarac to zna te unapred bira onu koja ce imati manje sanse da impulsivno reaguje i napravi nepopravljivu glupost svojstvenu zenama,dok se ne prizove pameti.Da opet prevedem,koju ce nesto spreciti ili barem usporiti u rasturanju zajednice.Cega sam se nagledao,i sta zene rade,ovakvo rezonovanje je samo jedan od nacina da smanjite sansu da budete povredjeni i da bacite zivotni trud.U osnovi je ovo samo jedan od failsafe mehanizama.Sve poznanice i drugarice koje su bile u poziciji da ovo urade su to uradile bez izuzetaka.Ni tucene, ni prevarene niti bilo sta bitno.U mom slucaju,zaradjujem bas mnogo za nase uslove, sve delim sa zenom ali ovakvu ne zelim.Wikipedia, termin "hipergamija".Odavno objasnjeno

Jovana

pre 2 godine

Drage moje, ako im smeta to kakve vi jeste ili to što zaradjujete platu ili imate svoj biznis, takvi vas ne zaslužuju pa bežite što pre. Kad ima ljubavi, onda će te voleti i kad si nadrndana i kad si ljubomorna, a ako svašta nešto počne da mu smeta, to samo znači da se ne uklapate u kalup koji vam je namenio i kako vas je zamislio. Bežite od toga. Žak Prever kaže: Ljubav je jako jednostavna.

muzika

pre 2 godine

Ja ne razumem na koga su svi ovi ljudi ogorčeni u komentarima. Shvatite jednom da ako je žena jedna ili muškarac jedan, svako od njih će ako se zaljubi, biti zaljubljen u jednu osobu. Uglavnom je tako. Svi drugi mogu da se uvrede, čak i da pišu ogorčene tekstove (ili da to rade druge zavidne žene), ali niko od nas se ludo ne zaljubljuje u deset osoba. Za svakoga ima poneko. Ali to je ugl. jedna osoba. Nema tu ljutnje što se meni ne bi dopao neki deda, ili ne znam... što se ja ne bih udavala za ovog Legolasa. I što je neko lenj da ako, npr. želi od svoje devojke oralni seks za pamćenje izdepilira malo intimnu zonu ponekad.

🙂

pre 2 godine

Sve bi seke ljubile mornare. 😉 Dragane, ti si jedan veliki ženomrzac. Ovo u tekstu su velike bljuvotine nekog ljubomornog, zavidnog, beskrupuloznog, negativnog, željnog kontrolisanja kome svako treba da kaže "ne". Eto ti ga. A ova devojka na fotografiji, a i ovaj dečko deluju kao lep par. ❤️

Silvester

pre 2 godine

Zene koje su ekonomski samostalne su najvece zlo.
(SDJ, 13. februar 2022 18:30)

Hahaha, ne valja ekonomski nezavisna, ne valja sponzorusa, vi biste neku potcinjenu i nesposobnu koja obozava siromahe. Srecno u potrazi, mozda je i nadjete. I da bude lepa, podrazumeva se!
(Ja, 13. februar 2022 23:12)

Ti si prijatelju klasičan beta muškarac, što bi se prostim narodnim jezikom reklo šonja. Tebi bi odgovarala neka nesrećnica, bez škole, bez imovine, bez rodbine, bez posla, bez prihoda, sliku da ima ton da nema, da se nad njim iživljavaš i lečiš svoje komplekse. Povremeno bi je oplavljivao jer je supu servirala vruću ili nedovoljno posoljenu, a ona jadnica morala bi da trpi jer nema gde. Prijateljski savet, ne ženi se, nemoj da unesrećiš još nekog pored sebe. Žene ostavi onima koji znaju sa njima i ne smeta im jaka žena. Nesreća je što nisi jedini, što vas je 90% takvih.

Dejan

pre 2 godine

Zene koje su ekonomski samostalne su najvece zlo.
(SDJ, 13. februar 2022 18:30)

Jes', vala, zamisli ne zavisi od tebe i moze da ode kad hoce, sto rece jedan - tragedija.

Ili jos gore - ne gleda te kao bozanstvo i ti gubis svoju vrednost!

Strasno sta nam rade!

Yojimbo

pre 2 godine

Zene na Nas gledaju kao na kucne ljubimce,od majke,sestre,devojke nebitno,najvise vole da imaju svoj uticaj I cim primete da nemaju kontrolu to im se uopste ne svidja...Ako mislite da Nisam u pravu imate onda Jos puno da ucite...
(Sve je samo bajka, 13. februar 2022 21:27)

Nista ne brini, ti si skroz u pravu. Mirno spavaj

Ana

pre 2 godine

Muskarci se boje razlicitih tipova zena, a zene se boje samo jednog tipa muskarca - onaj koji provodi isuvise vremena u citanju i komentarisanju rubrike Super zena :)

Madame X

pre 2 godine

Поразно ми је колико је код нас овако импотентних коментара, типа главни проблем је што су жене независне и могу да оду.

Тужна сам баш. Жалосно.

Kvocijenti

pre 2 godine

Znaci anti-strasilo treba da ima osobine suprotne navedenim u tekstu. Ako se sve to sabere dobijete damu koja vam potpuno otvoreno saopstava bez tajni ko je, pri tom nema nikakve emocionalne dileme-tome nema mesta u njenom domenu, dakle stabilna; postuje vas taman onoliko koliko zasluzite u osgovarajucoj protivvrednosti, cilj joj apsolutno nije udaja, ne zali se i nema ocekivanja, a kamoli previsoka jer musterija je uvek u pravu i savrseno pozeljan tip muskarca i naravno da nikada nije ljubomorna. Sve se fino uklopi u profil zene koja se bavi prodajom ljubavi. Al nekako smo vec znali da muskarci takav bespogovorni tretman najvise vole.

Madame X

pre 2 godine

U svakom slucaju, statistika je neumoljiva, 80% a mozda vise brakova rasturaju zene.
(keki, 13. februar 2022 20:43)

Да, зато што имају храбрости да оду док ће многи мушкарци јести и шта се не једе само да му је скувано и опеглано или зато што их неко бије па не би више да трпе, док је с друге стране њему супер да има боксерску врећу.

Ограђујем се, не сви мушкарци и не све жене, чисто дајем одговор на ову премудру "статистику".

Ja

pre 2 godine

Zene koje su ekonomski samostalne su najvece zlo.
(SDJ, 13. februar 2022 18:30)

Hahaha, ne valja ekonomski nezavisna, ne valja sponzorusa, vi biste neku potcinjenu i nesposobnu koja obozava siromahe. Srecno u potrazi, mozda je i nadjete. I da bude lepa, podrazumeva se!

Dragan

pre 2 godine

Od svih navedenih kategorija u današnje vreme apsolutno dominiraju emocionalno nestabilne i one sa previsokim zahtevima. Mnoge žene se često bune ovde u komentarima i inače zbog toga što im se zamera na visokim standardima. Imaju običaj da kažu kako muškarcima isto niko ne brani da imaju visoke standarde. Zašto muškarcima „smetaju“ visoki ženski standardi? Prvo, zato što su u većini slučajeva neralni i uvek prevazilaze one standarde koje žena postavlja sama sebi. Ipak, glavni razlog zbog kojeg muškarcima to „smeta“ je upravo zato što to najubediljvije dokazuje da žene nemaju nikakve istinske emocije prema nama. Kad se čovek iskreno zaljubljuje to mu se dešava sasvim spontano i on u takvoj situaciji nije u stanju da razmišlja o bilo kakvim standardima. Zato se muškarci zaljubljuju u lepe žene prijatnog karaktera jer je to sve što je potrebno za iskreno zaljubljivanje. Muškarac je jedini istinski romantik, naravno na svoju veliku štetu, dok je žena jedan hladni pragmatik sa ček-listom koju muškarac mora da ispuni, ali ga ona ni tad iskreno ne voli iako ga je zbog njegove utilitarnosti izabrala. Mnoge od njih će ovde prigovarati zbog muškaraca koji "kukaju" na sve ovo. Prigovaraju jer žele muškarce koji sve ovo ćutke prihvataju na svoju štetu a na njihovu korist. Za njih su to "pravi muškarci". Oni što ćute i igraju ulogu mašine u službi žena i koji ženu posmatraju isključivo kroz romantične naočare i zauvek ostaju slepi za njenu pravu prirodu.

Kala Baster

pre 2 godine

Ne plašim se žena. Volim žene a i znam s njima izaći na kraj.
(jest, 13. februar 2022 23:04)

Ma bravo za tebe,ti si naš heroj.
Neka si se ti dodvorio drugoj strani. Da,mi ostali ne volimo žene,baš. Upravo je u tome problem,lepo si napisao,u "izlaženju na kraj".
Čim moraš sa njom da "izlaziš na kraj" tu sreće nema.

Volim i ja žene i to veoma,ali da su mi se smučile,jesu,i umorio sam se od "izlaženja na kraj" sa njima. To,to "izlaženje na kraj" je koren svih problema. Jer neće da te poštuje lepo kao muškarca,i da se ponaša normalno,nego ti svaki dan jede džigericu,zakera, laže, maže i farba. Sve bude u redu jedno godinu dana,plafon,u početku i onda,kada padnu maske, kreće igranka.

Onda nadje posao, dobije platu od 50.000 i više joj nisi potreban. Misli da je Boga uhvatila za bradu,da ne upotrebim onaj originalni izraz :-)

Sve u svemu, sve više ih ima samih u nekim godinama kada trebaju odavno majke da budu,ali ko će da ženi baksuza,neće niko ko je imalo pametan.
Čast onim baš malobrojnim izuzecima kojih,ipak, negde,još uvek ima,ali ih je premalo da bismo ih svi uspeli sresti. Laku noć!!

Nenen

pre 2 godine

Legolas, prijatelju, a i vi što mislite da je baš pametan jer mu smeta muška depilacija: posmatraj sve ljude kao ljude, nevezano za pol, i meri im postupke ljudskim aršinima i sve postaje mnogo jednostavnije. Baš je onako potresno plitka i nebitna stavka da l se nekoj osobi sviđa da pušta brke ili ih brije, i gle čuda to važi za oba pola.

Mož misliti, mere muževnost i ženstvenost, a ljudskost ni ne znaju šta je.

Prof. Živković

pre 2 godine

Ja ne znam da li se iko ikada zapitao zbog čega su na svakoj vesti na temu muško ženskih odnosa, komentari muškaraca prepuni loših iskustava, ogorčenja i razočarenja?
Nemoguće je da svi ti muškarci lažu.

Izgleda da se nešto mnogo loše dešava u muško ženskim odnosima,i kako vreme pokazuje, ispada da su žene emancipacijom i nezavisnošću potpuno izgubile kompas,i mnogo više izgubile nego što su dobile. Dobile su neke pare a izgubile ljubav i toplinu doma.
Nedavno sretnem komšijinog sina,momak ima 24 godine,upitam ga za devojke,on mi kaže : "One su zlo, gubljenje vremena, trošenje energije i urušavanje zdravlja".
Hej bre,momak od 24 godine ima takav stav o ženama?! Znači on je već tako jako mlad,imao veoma loša iskustva sa ženama.

Možete misliti kakav stav tek ima onaj muškarac od 50 godina?!
Otuda i ovakvi tužni i ogorčeni komentari muškaraca na ama baš svaku vest sa ovom tematikom.
Ja imam neke zrelije godine,i pamtim neka druga vremena,a i posao mi je da radim sa ljudima,i moram da priznam,bez najmanje namere da uvredim neku ženu,da se nikada nisu ovako loše i bahato ponašale kao unazad recimo 15 ili 20 godina. U razgovoru sa muškarcima raznih uzrasta, jednostavno ne možeš ništa lepo o ženama da čuješ. Kako će ovo da se raspetlja,samo dragi Bog zna.

Igor

pre 2 godine

Zene koje su ekonomski samostalne su najvece zlo.
(SDJ, 13. februar 2022 18:30)

A to vazi za tebe i slicne tebi koji znaju da ne mogu da namaknu nista ukoliko nekoga ne ucine finansijski zavisnim.

Ja imam super iskustvo sa finansijski nezavisnom zenom, kao i vecina drugara. Nije stres zarade samo na jednome, ako bi se meni sutra nesto desilo znam da je sposobna da odgoji decu, super primer za decu, super za porodicu, super za budzet. Svaka preporuka

Vlado

pre 2 godine

Žene su gejtkiperi veze, braka, seksa i snose punu odgovornost za solo status.
(trp, 13. februar 2022 17:15)

Pricaj u svoje ime. Mozda ti ne odlucujes o svom zivotu, ja, bogami osvom odlucujem.

Svasta, svako odgovara za sebe, osim roditelja, on odgovara za dete. Ali, dve odrasle osobe - svko za sebe i to sto skidate svu odgovornost sa sebe i stavljate se u poziciju fikusa gde cekas da te neko "zalije" to je tvoj problem i zbog toga ste i frustrirani ipuni besa.

Cuj, da ja nisam odgovoran za svoj status nego neka zena kojoj ni ime ne znamo.

Bdbdh

pre 2 godine

Iju, bože, zamisli koliko čovek treba da nema ama baš nijedan kvalitet u životu i koliko je nesposoban za građenje zravog odnosa, ako se plaši žene sa platom jer “ta može da ode kad hoće”?!

Svako treba da može da ode kad hoće. Štos je u tome da izgradiš odnos u kome vam je oboma lepo i nikome se ne ide. Bukvalno ne razumem zašto živite te nesrećne živote u kojima znate samo za moranje i trpljenje, mrzite ženu, nerviraju vas deca, mrzite i švalerku al bar se umače... Strahota. Žao mi vas je, a s druge strane, sposobne žene vas i tako i tako ni ne primećuju, pa bar ne možete da im naudite tako nesretni.

Dejanmi

pre 2 godine

Ko nije upoznao ili se zabavljao sa bar jednom od svih ovih tipova zena je na....o u zivotu.
Najvece bogatsvo jednog muskarca je da se na vreme zabavlja sa svim ovim "tipovima" zena pa taman i da bude povredjen. Bar ce nesto nauciti. Kad imas jednu srednjolsku ljubav koja te skartira nakon par godina fakulteta i zaletis se na prvu poslije toga mozes jako veliku gresku da napravis.. Saraj dok si mlad, jer sve zene to rade, razlika je samo koliko dobro to sakriju..

Sanja

pre 2 godine

Svaka spada u jednu od kategorija... one su samo gubljenje vremena i energije.
(Petar89, 13. februar 2022 17:24)

Teb je bar lako, obidjes ih i cao. Niko te puskom ne tera da budes s nekim

Zivela nezavisnost

pre 2 godine

@Nemanja i ostali, mislim da ima sasvim dovoljno zena koje jos uvek zele da budu domacice i da imaju muskarca da ga uzdizu i slusaju. Sasvim legitimno. Uvek mozete da birate njih.
Ove nezavisne ostavite nezavisnima kojima nije fetis da ga nego gleda iz zablje perspektive (daleko bilo)
Ne znate sta propustate, ali tim bolje po vas, prozivecete zivit srecni

Madame X

pre 2 godine

Neko je napisao finansijski samostalne zene. Apsolutno se slazem. Ne nije problem sto je zena samostalna i ne zavisi od muskarca vec sto joj ta samostalnost prividno daje moc a kroz tu moc ispoljava masculine osobine muskarca, prestaje da bude zenstvena, podredjena i potpuno se gubi u ulozi zene. Te masculine osobine umanjuju vaznost i velicinu muskarca i na njega gledaju bez postovanja i sa visine. Zalosno
(Nemanja, 13. februar 2022 20:34)

Мушкарац или је важан или није важан. Ако му то што је жена финансијски независна умањује "важност и величину" онда он нема ни важности ни величине.

Да има величину онда једна независна жена не би могла да га пољуља. Проблем је у томе што данас мушкарац мора да се потруди око тога какав је човек, колико је способан, на шта личи, јер више није довољно да има само ки*у.

Sve je samo bajka

pre 2 godine

Zene na Nas gledaju kao na kucne ljubimce,od majke,sestre,devojke nebitno,najvise vole da imaju svoj uticaj I cim primete da nemaju kontrolu to im se uopste ne svidja...Ako mislite da Nisam u pravu imate onda Jos puno da ucite...

keki

pre 2 godine

Kako je neko dole rekao, svako pametan bezi od finansijski nezavisne zene. Nalozene, natripovane feminizom, cim im se nesto ne dopadne, odma ce rasturiti brak ili vezu. E zato mi muskarci ne volimo takve osobe, da vam prevedem,a ne zbog kolicine novca. U svakom slucaju, statistika je neumoljiva, 80% a mozda vise brakova rasturaju zene.

kognitivna disonanca

pre 2 godine

To su sve, uopšteno, loše karakterne osobine. Pre bih rekao da se, i muškarci, i žene, klone takvih osoba, pre nego da ih se plaše

Počinje proleće

pre 2 godine

Ja npr. ne pušim generalno, ali kad sam pod velikim stresom, dešavalo se da zapalim. Jedno vreme sam i pušila, iako pre toga dugo nisam. Imala sam utisak da me cigareta smiruje. Mada znam da nije dobro i volela bih potpuno da ih ukinem sebi. Jedno 2, 3 puta sam zbog dečka jednog pušila. Koliko je to užasno!

gandra

pre 2 godine

Pod "Žene koje imaju samo jedan cilj – da se udaju" bih dodao sebični cilj da budu bilo sa kim kako bi on služio kao figura koja ispunjava potrebu da imaju partnera, a ne sa konkretnim muškarcem koji bi im odgovarao zbog svojih osobina, izgleda itd.
Znači princip daj šta daš pa makar uništile i svoje i tudje živote zbog straha od samoće, sebičnih ispunjenja i osude okoline.
Čim se isključivo iz sebičnosti i neiskreno ulazi u bilo kakav odnos (prijateljski, ljubavni, kolegojalni, porodični itd.) to je zagarantovan promašaj.

Rob Lowe

pre 2 godine

Ja ne volim žene koje slušaju narodnu muziku, izlivaju nokte, vise na Instagramu, izlaze na splavove, pumpaju usne, gledaju Pink i prate Farme, Zadruge itd...

Nemanja

pre 2 godine

Neko je napisao finansijski samostalne zene. Apsolutno se slazem. Ne nije problem sto je zena samostalna i ne zavisi od muskarca vec sto joj ta samostalnost prividno daje moc a kroz tu moc ispoljava masculine osobine muskarca, prestaje da bude zenstvena, podredjena i potpuno se gubi u ulozi zene. Te masculine osobine umanjuju vaznost i velicinu muskarca i na njega gledaju bez postovanja i sa visine. Zalosno

Hm..

pre 2 godine

Je l vole mušksrci žene? :) Posle svakakvih komentara na ovom portalu, ovo pitanje se logično nametnulo ;)
Meni je stvarno žao koliko vas ima negativno iskustvo, oseća se ogorčenje. Srećno ;)

Čeki opinionista del cazzo

pre 2 godine

Prepoznah neke od dijagnoza...

Ovaj tekst treba odštampati, plastificirati i povremeno upoređivati sa potencijalnom sparing-partnerkom...

Madame X

pre 2 godine

8. zene ekoje ne piju i ne puse "strejtare"
(Manco, 13. februar 2022 17:56)

Е шта ћеш, таквој треба нешто слично, чврст карактер и озбиљан човек, а то није лако.

За твоју утеху свака рупа нађе закрпу па ћеш и ти наћи алкохоличарку која базди на дуван.

Čovek

pre 2 godine

Žene koje imaju samo jedan cilj – da se udaju


Ne, ne plasimo ih se, do duse ni sa jedne sa liste se ne plasimo nego ih izbegavamo jer mir i psihičko zdravlje nema cenu. Ali ove za udaju ne izbegavamo ostalo da. Muskarci se plase automehaničara i zubara zapamtite to.

Kikilišur

pre 2 godine

Ne plašim se nego se užasavam žena koje puše,piju i psuju. Zaista se plašim i odmah pobegnem od takvih.
Takvo štogod nije vredno pažnje.

Legolas

pre 2 godine

Pa da je ovo tako i tačno muškarci bi večito bili u "strahu".
Nisu žene toliko postale teške,koliko smo mi muškarci postali mekani.
Žena je ulbila i ostala žena,a nekako se deformacija u nama desila,mi smo se više "pomerili"ka njima.
Pa i mi zakeramo dobacujemo ogovaramo.
Žene budite to što jeste,jer niste vi počele da puštate bradu i dlake,već smo počeli da brijemo i depiliramo tamo gde kad bi nas stari naši videli takve,tačno bi ih u grob oterali.

Rob Lowe

pre 2 godine

Ja ne volim žene koje slušaju narodnu muziku, izlivaju nokte, vise na Instagramu, izlaze na splavove, pumpaju usne, gledaju Pink i prate Farme, Zadruge itd...

Hm..

pre 2 godine

Je l vole mušksrci žene? :) Posle svakakvih komentara na ovom portalu, ovo pitanje se logično nametnulo ;)
Meni je stvarno žao koliko vas ima negativno iskustvo, oseća se ogorčenje. Srećno ;)

Ja

pre 2 godine

Zene koje su ekonomski samostalne su najvece zlo.
(SDJ, 13. februar 2022 18:30)

Hahaha, ne valja ekonomski nezavisna, ne valja sponzorusa, vi biste neku potcinjenu i nesposobnu koja obozava siromahe. Srecno u potrazi, mozda je i nadjete. I da bude lepa, podrazumeva se!

Madame X

pre 2 godine

8. zene ekoje ne piju i ne puse "strejtare"
(Manco, 13. februar 2022 17:56)

Е шта ћеш, таквој треба нешто слично, чврст карактер и озбиљан човек, а то није лако.

За твоју утеху свака рупа нађе закрпу па ћеш и ти наћи алкохоличарку која базди на дуван.

Igor

pre 2 godine

Zene koje su ekonomski samostalne su najvece zlo.
(SDJ, 13. februar 2022 18:30)

A to vazi za tebe i slicne tebi koji znaju da ne mogu da namaknu nista ukoliko nekoga ne ucine finansijski zavisnim.

Ja imam super iskustvo sa finansijski nezavisnom zenom, kao i vecina drugara. Nije stres zarade samo na jednome, ako bi se meni sutra nesto desilo znam da je sposobna da odgoji decu, super primer za decu, super za porodicu, super za budzet. Svaka preporuka

Legolas

pre 2 godine

Pa da je ovo tako i tačno muškarci bi večito bili u "strahu".
Nisu žene toliko postale teške,koliko smo mi muškarci postali mekani.
Žena je ulbila i ostala žena,a nekako se deformacija u nama desila,mi smo se više "pomerili"ka njima.
Pa i mi zakeramo dobacujemo ogovaramo.
Žene budite to što jeste,jer niste vi počele da puštate bradu i dlake,već smo počeli da brijemo i depiliramo tamo gde kad bi nas stari naši videli takve,tačno bi ih u grob oterali.

Madame X

pre 2 godine

Neko je napisao finansijski samostalne zene. Apsolutno se slazem. Ne nije problem sto je zena samostalna i ne zavisi od muskarca vec sto joj ta samostalnost prividno daje moc a kroz tu moc ispoljava masculine osobine muskarca, prestaje da bude zenstvena, podredjena i potpuno se gubi u ulozi zene. Te masculine osobine umanjuju vaznost i velicinu muskarca i na njega gledaju bez postovanja i sa visine. Zalosno
(Nemanja, 13. februar 2022 20:34)

Мушкарац или је важан или није важан. Ако му то што је жена финансијски независна умањује "важност и величину" онда он нема ни важности ни величине.

Да има величину онда једна независна жена не би могла да га пољуља. Проблем је у томе што данас мушкарац мора да се потруди око тога какав је човек, колико је способан, на шта личи, јер више није довољно да има само ки*у.

Bdbdh

pre 2 godine

Iju, bože, zamisli koliko čovek treba da nema ama baš nijedan kvalitet u životu i koliko je nesposoban za građenje zravog odnosa, ako se plaši žene sa platom jer “ta može da ode kad hoće”?!

Svako treba da može da ode kad hoće. Štos je u tome da izgradiš odnos u kome vam je oboma lepo i nikome se ne ide. Bukvalno ne razumem zašto živite te nesrećne živote u kojima znate samo za moranje i trpljenje, mrzite ženu, nerviraju vas deca, mrzite i švalerku al bar se umače... Strahota. Žao mi vas je, a s druge strane, sposobne žene vas i tako i tako ni ne primećuju, pa bar ne možete da im naudite tako nesretni.

Prof. Živković

pre 2 godine

Ja ne znam da li se iko ikada zapitao zbog čega su na svakoj vesti na temu muško ženskih odnosa, komentari muškaraca prepuni loših iskustava, ogorčenja i razočarenja?
Nemoguće je da svi ti muškarci lažu.

Izgleda da se nešto mnogo loše dešava u muško ženskim odnosima,i kako vreme pokazuje, ispada da su žene emancipacijom i nezavisnošću potpuno izgubile kompas,i mnogo više izgubile nego što su dobile. Dobile su neke pare a izgubile ljubav i toplinu doma.
Nedavno sretnem komšijinog sina,momak ima 24 godine,upitam ga za devojke,on mi kaže : "One su zlo, gubljenje vremena, trošenje energije i urušavanje zdravlja".
Hej bre,momak od 24 godine ima takav stav o ženama?! Znači on je već tako jako mlad,imao veoma loša iskustva sa ženama.

Možete misliti kakav stav tek ima onaj muškarac od 50 godina?!
Otuda i ovakvi tužni i ogorčeni komentari muškaraca na ama baš svaku vest sa ovom tematikom.
Ja imam neke zrelije godine,i pamtim neka druga vremena,a i posao mi je da radim sa ljudima,i moram da priznam,bez najmanje namere da uvredim neku ženu,da se nikada nisu ovako loše i bahato ponašale kao unazad recimo 15 ili 20 godina. U razgovoru sa muškarcima raznih uzrasta, jednostavno ne možeš ništa lepo o ženama da čuješ. Kako će ovo da se raspetlja,samo dragi Bog zna.

Čovek

pre 2 godine

Žene koje imaju samo jedan cilj – da se udaju


Ne, ne plasimo ih se, do duse ni sa jedne sa liste se ne plasimo nego ih izbegavamo jer mir i psihičko zdravlje nema cenu. Ali ove za udaju ne izbegavamo ostalo da. Muskarci se plase automehaničara i zubara zapamtite to.

Kala Baster

pre 2 godine

Ne plašim se žena. Volim žene a i znam s njima izaći na kraj.
(jest, 13. februar 2022 23:04)

Ma bravo za tebe,ti si naš heroj.
Neka si se ti dodvorio drugoj strani. Da,mi ostali ne volimo žene,baš. Upravo je u tome problem,lepo si napisao,u "izlaženju na kraj".
Čim moraš sa njom da "izlaziš na kraj" tu sreće nema.

Volim i ja žene i to veoma,ali da su mi se smučile,jesu,i umorio sam se od "izlaženja na kraj" sa njima. To,to "izlaženje na kraj" je koren svih problema. Jer neće da te poštuje lepo kao muškarca,i da se ponaša normalno,nego ti svaki dan jede džigericu,zakera, laže, maže i farba. Sve bude u redu jedno godinu dana,plafon,u početku i onda,kada padnu maske, kreće igranka.

Onda nadje posao, dobije platu od 50.000 i više joj nisi potreban. Misli da je Boga uhvatila za bradu,da ne upotrebim onaj originalni izraz :-)

Sve u svemu, sve više ih ima samih u nekim godinama kada trebaju odavno majke da budu,ali ko će da ženi baksuza,neće niko ko je imalo pametan.
Čast onim baš malobrojnim izuzecima kojih,ipak, negde,još uvek ima,ali ih je premalo da bismo ih svi uspeli sresti. Laku noć!!

Zivela nezavisnost

pre 2 godine

@Nemanja i ostali, mislim da ima sasvim dovoljno zena koje jos uvek zele da budu domacice i da imaju muskarca da ga uzdizu i slusaju. Sasvim legitimno. Uvek mozete da birate njih.
Ove nezavisne ostavite nezavisnima kojima nije fetis da ga nego gleda iz zablje perspektive (daleko bilo)
Ne znate sta propustate, ali tim bolje po vas, prozivecete zivit srecni

gandra

pre 2 godine

Pod "Žene koje imaju samo jedan cilj – da se udaju" bih dodao sebični cilj da budu bilo sa kim kako bi on služio kao figura koja ispunjava potrebu da imaju partnera, a ne sa konkretnim muškarcem koji bi im odgovarao zbog svojih osobina, izgleda itd.
Znači princip daj šta daš pa makar uništile i svoje i tudje živote zbog straha od samoće, sebičnih ispunjenja i osude okoline.
Čim se isključivo iz sebičnosti i neiskreno ulazi u bilo kakav odnos (prijateljski, ljubavni, kolegojalni, porodični itd.) to je zagarantovan promašaj.

Sanja

pre 2 godine

Svaka spada u jednu od kategorija... one su samo gubljenje vremena i energije.
(Petar89, 13. februar 2022 17:24)

Teb je bar lako, obidjes ih i cao. Niko te puskom ne tera da budes s nekim

kognitivna disonanca

pre 2 godine

To su sve, uopšteno, loše karakterne osobine. Pre bih rekao da se, i muškarci, i žene, klone takvih osoba, pre nego da ih se plaše

Kikilišur

pre 2 godine

Ne plašim se nego se užasavam žena koje puše,piju i psuju. Zaista se plašim i odmah pobegnem od takvih.
Takvo štogod nije vredno pažnje.

Sve je samo bajka

pre 2 godine

Zene na Nas gledaju kao na kucne ljubimce,od majke,sestre,devojke nebitno,najvise vole da imaju svoj uticaj I cim primete da nemaju kontrolu to im se uopste ne svidja...Ako mislite da Nisam u pravu imate onda Jos puno da ucite...

Dragan

pre 2 godine

Od svih navedenih kategorija u današnje vreme apsolutno dominiraju emocionalno nestabilne i one sa previsokim zahtevima. Mnoge žene se često bune ovde u komentarima i inače zbog toga što im se zamera na visokim standardima. Imaju običaj da kažu kako muškarcima isto niko ne brani da imaju visoke standarde. Zašto muškarcima „smetaju“ visoki ženski standardi? Prvo, zato što su u većini slučajeva neralni i uvek prevazilaze one standarde koje žena postavlja sama sebi. Ipak, glavni razlog zbog kojeg muškarcima to „smeta“ je upravo zato što to najubediljvije dokazuje da žene nemaju nikakve istinske emocije prema nama. Kad se čovek iskreno zaljubljuje to mu se dešava sasvim spontano i on u takvoj situaciji nije u stanju da razmišlja o bilo kakvim standardima. Zato se muškarci zaljubljuju u lepe žene prijatnog karaktera jer je to sve što je potrebno za iskreno zaljubljivanje. Muškarac je jedini istinski romantik, naravno na svoju veliku štetu, dok je žena jedan hladni pragmatik sa ček-listom koju muškarac mora da ispuni, ali ga ona ni tad iskreno ne voli iako ga je zbog njegove utilitarnosti izabrala. Mnoge od njih će ovde prigovarati zbog muškaraca koji "kukaju" na sve ovo. Prigovaraju jer žele muškarce koji sve ovo ćutke prihvataju na svoju štetu a na njihovu korist. Za njih su to "pravi muškarci". Oni što ćute i igraju ulogu mašine u službi žena i koji ženu posmatraju isključivo kroz romantične naočare i zauvek ostaju slepi za njenu pravu prirodu.

Vlado

pre 2 godine

Žene su gejtkiperi veze, braka, seksa i snose punu odgovornost za solo status.
(trp, 13. februar 2022 17:15)

Pricaj u svoje ime. Mozda ti ne odlucujes o svom zivotu, ja, bogami osvom odlucujem.

Svasta, svako odgovara za sebe, osim roditelja, on odgovara za dete. Ali, dve odrasle osobe - svko za sebe i to sto skidate svu odgovornost sa sebe i stavljate se u poziciju fikusa gde cekas da te neko "zalije" to je tvoj problem i zbog toga ste i frustrirani ipuni besa.

Cuj, da ja nisam odgovoran za svoj status nego neka zena kojoj ni ime ne znamo.

U kukanju

pre 2 godine

I u cemu je sad problem?
(Trazeno - dobijeno, 14. februar 2022 08:29)

Problem je sto samo kukate. Vi sta god da uradite kukate kako onaj drugi nije ovakav ili onakav. Pa nije, nadji nekog ko ti odgovara takav kakav je, a ne da kukate ovde 100 g sto su zene sponzoruse, pa sto zaradjuju, pa sto su u losim brakovima, pa sto se razvode, pa sto nece da spavaju lako sa svima, pa sto hoce sa svima... Nista vam ne valja, nikad zadovoljni i uvek neko drugi kriv

Nenen

pre 2 godine

Legolas, prijatelju, a i vi što mislite da je baš pametan jer mu smeta muška depilacija: posmatraj sve ljude kao ljude, nevezano za pol, i meri im postupke ljudskim aršinima i sve postaje mnogo jednostavnije. Baš je onako potresno plitka i nebitna stavka da l se nekoj osobi sviđa da pušta brke ili ih brije, i gle čuda to važi za oba pola.

Mož misliti, mere muževnost i ženstvenost, a ljudskost ni ne znaju šta je.

Kler Frejzer

pre 2 godine

Muskarac istinski romantik...najvece zlo su ekonomski nezavisne zene...sta sve ne procitah pa da se prekrstim i levom i desnom! Znaci ne odgovara vam zena koja zaradjuje jer ste tako izgubili moc da vam ona bude potcinjena. I to jeste istina, ma sta vi napisali ovde. Skoro citam neki clanak o udovici sa 4 ili 5 dece (zaboravila sam koliko) koja nije radila jer je CUVALA decu. Muza strefila srcka, nema vise plate i sta sad? Bice porodicna penzija ali ona nije ili sposobna da radi ili nije htela. I sad vi meni tvrdite da je bolje da u svim brakovima koji su, sto se tice novcanih primanja neka srednja kategorija, samo da muz radi a da ona eto bude domacica i cuva decu. Da bi brak kao institucija bio ono sto je nekada. Ali zasto? U svakoj zajednici postoji momenat kad ti je svega preko glave. Muskarci su aljkaviji, nemarni, nemaju osecaj kada treba pomoci. Neki nece da se bave decom npr. Da li mislite da zena sve to treba cutke da trpi? Nikad ne bih dopustila sebi da ostanem bez primanja. Osamostalila sam se mnogo ranije nego neki i takvu me je suprug i upoznao. I svidela sam mu se zbog toga. Stvaramo sve zajedno, u tome se i sastoji ta mala zajednica zvana brak. A vi zagledajte ponekad sta je sve ta zena uradila, koliko je vaseg udela u tome i da li je umorna od obaveza pa zato zvoca. Nije tesko biti fin

Stanko -obicaji su stariji od zakona !

pre 2 godine

Svima kojima zene prave probleme savetujem da presele u Iran, Afganistan, Jemen, Saudijsku Arabiju, Pakistan ..... ( ima ih jos ) - garantujem Vam da necete imati te probleme - Ali - necete znati ni kako izgleda komsinica jer su pokrivene i sakrivene ! Kada Vam vec toliko ne valjaju ove nase !

E, moj profesore

pre 2 godine

@Pfor. Zivkovic - pa desava se ono sto komentatori i sami kazu: sve im smeta. Smeta im sto zena radi jer ga ne gleda kao i spasitelja, smeta sto moze da ode kad hoce, jer on nije navikao da zenu zadrzi icim osim ucenom - fizickom ili finansijskom. Opet, ne bi ni oni bas neku da izdrzavaju jer em znaju da ne mogu em ih onda nazivaju sponzorusama.
Odredjeni broj muskaraca prosto ne moze da se prilagodi i da se pomiri da nema vise 10 zena koje se boje da ne ostanu same i samo cekaju njega da se odluci koju ce.

Nista vise ne pada s neba, a veliki broj nas nije vaspitavan da se trudi vise nego sto on misli da mora i onda rascep.

Ne bih moju "finansijski samostalnu" zenu menjao za 10 "zavisnih". I nikakvo zadovoljstvo ne bih osecao da zivimo zajedno znajuci da je to zato sto ona nema drugi izbor vec je sa mnom sto mora

keki

pre 2 godine

Kako je neko dole rekao, svako pametan bezi od finansijski nezavisne zene. Nalozene, natripovane feminizom, cim im se nesto ne dopadne, odma ce rasturiti brak ili vezu. E zato mi muskarci ne volimo takve osobe, da vam prevedem,a ne zbog kolicine novca. U svakom slucaju, statistika je neumoljiva, 80% a mozda vise brakova rasturaju zene.

Dejanmi

pre 2 godine

Ko nije upoznao ili se zabavljao sa bar jednom od svih ovih tipova zena je na....o u zivotu.
Najvece bogatsvo jednog muskarca je da se na vreme zabavlja sa svim ovim "tipovima" zena pa taman i da bude povredjen. Bar ce nesto nauciti. Kad imas jednu srednjolsku ljubav koja te skartira nakon par godina fakulteta i zaletis se na prvu poslije toga mozes jako veliku gresku da napravis.. Saraj dok si mlad, jer sve zene to rade, razlika je samo koliko dobro to sakriju..

ZaSvePlasljivce

pre 2 godine

A zasto muskarci beze od zena koje su svoje? To ih plasi? Uznemiruje? Ne znaju sa time da se nose? Nisu u mogucnosti da diriguju pravila, vrte je oko malog prsta, ozene se da prebrinu i tu brigu a svrljaju, koriste je u svrhu sluzavke po kuci, plase se da ce svakog trenutka ona otici ukoliko ne dobija ljubav, posvecenost, postovanje, zajednicko ostvarenje ciljeva, ... jer joj se moze, ne samo usled finansijske obezbedjenosti, vec i zbog nacina razmisljanja, sposobnosti da uzvrati, ode i bude srecna ukoliko pored tog jednog nije.

Pa nije zivot jedan muskarac, zene su to shvatile. Svako zelim najbolje za sebe i u tome nema niceg loseg. A to danasnje muskarci plasi/uzasava/udaljava/vredja...?

Madame X

pre 2 godine

Поразно ми је колико је код нас овако импотентних коментара, типа главни проблем је што су жене независне и могу да оду.

Тужна сам баш. Жалосно.

Jovana

pre 2 godine

Drage moje, ako im smeta to kakve vi jeste ili to što zaradjujete platu ili imate svoj biznis, takvi vas ne zaslužuju pa bežite što pre. Kad ima ljubavi, onda će te voleti i kad si nadrndana i kad si ljubomorna, a ako svašta nešto počne da mu smeta, to samo znači da se ne uklapate u kalup koji vam je namenio i kako vas je zamislio. Bežite od toga. Žak Prever kaže: Ljubav je jako jednostavna.

Dejan

pre 2 godine

Zene koje su ekonomski samostalne su najvece zlo.
(SDJ, 13. februar 2022 18:30)

Jes', vala, zamisli ne zavisi od tebe i moze da ode kad hoce, sto rece jedan - tragedija.

Ili jos gore - ne gleda te kao bozanstvo i ti gubis svoju vrednost!

Strasno sta nam rade!

Marijana

pre 2 godine

Moja drugarica je rekla jako primetnu stvar kod naših muškaraca. Nemaju manire i pusti su. Poradite na sebi pa nećete biti zadrti balkanci. Ovo je replika na jedan ovde komentar.

Ana

pre 2 godine

Muskarci se boje razlicitih tipova zena, a zene se boje samo jednog tipa muskarca - onaj koji provodi isuvise vremena u citanju i komentarisanju rubrike Super zena :)

Natasa

pre 2 godine

@Trazeno - dobijeno
Nije isto emancipovan muskarac i muskarac koji mrzi sve zene jer ne dobija vise nista na tacni. Emancipovane i svoje ljude niko ne kritikuje.

Kritikujemo i ne zelimo da imamo ista sa ovima "ne treba da bude finansijaki nezavisna jer moze da ode (!!!) da raskine i da se razvede i ne gleda u mene kao u bozanstvo :).

Takvima sleduju ove iz teksta, i ne znam sto se bunite. Necete neku racionalnu, uravnotezenu, nezavisnu koju cete zadrzati ljubavlju i postovanjem, hocete da vas gledaju kao boga, da ne zaradjuju, da su s vama sto moraju - pa trpite posledice.

Sreca pa ima sve vise normalnih muskaraca koji znaju da im ne treba ni fizicka ni finansijska nadmoc da bi neko bio s njima. Nije mekan muskarac onaj koji je emancipovan, nego onaj sto bi da se zena ne pita nista, da ne zaradjuje, da bude primorana da ostane s nekim i takvi sad kukaju sto je takvih zena sve manje. I kukace do kraja svog veka jer znaju da ne mogu nista ako nema nekog vida prisile

Jurij Gagarin

pre 2 godine

@Dragane - advokat te je za.ebao ako si opljackan. Pomiri se s tim, jeste zena ti je baksuz i to je tacno, baksuza ima koliko hices, ali za pljacku je kriv advokat.

I ja sam razveden, nista sto smo uneli u brak nije mi oduzeto. Zuveli smo kod mene, kucu sam nasledio od roditelja, razveli smo se, ona ne zivi vise ovde, nije bilo govora da postoji mogucnost da mi uzme kucu. Dete je uglavnom s njom, mogu da ga vidjam kad i koliko hocu, bude i kod mene kad mozemo, i meni odgovara da je s njom ja zbog posla vise putujem. Sad smo super, bilo je burno kad smo se razilazili, ali sad smo oboje neuporedivo srecniji, smireniji, bolji ljudi i bolji roditelji.

iskustvo

pre 2 godine

Možete misliti kakav stav tek ima onaj muškarac od 50 godina?!
Otuda i ovakvi tužni i ogorčeni komentari muškaraca na ama baš svaku vest sa ovom tematikom.
(Prof. Živković)
Imam 43. Nisam se zenio i ozbiljno oklevam.Letimican pogled na okolinu i na zivote prijatelja jasno govori da su ti muskarci sebi upropastili zivote,a kada ih ucene sa decom,sve postaje jedna jeziva patnja koja se neretko zavrsi u crnoj hronici a nakon tog zenskog emotivnog iznurivanja,problema i pretnji.Moje iskustvo govori bas ono sto je neko dole napisao.U danasnje vreme nisu u stanju da vole.Dok su mladje,imate neke sanse,kada predju nekih 37,to krece izivljavanje i silovanje logike i razuma.Jaka feministicka propaganda kojoj nema kraja nasilno menja prirodan i uspostavljen sistem.Mene ot podseca na ono kad je naglo dozvojen uvoz automobila sa zapada,a mase sele iz Zastave u mnogo drugacija vozila,i onda je doslo do pogibija i porasta udesa i smrti u velkom procentu.Elem,poticem iz porodice gde se nikada niko nije delio na musko i zensko tako da mi je dodano nejasna ta feministicka halabuka.Finansijski dobro stojim,imam sve ono sto se danas smatra statusnim simbolima i voleo bih sa nekime iskreno sve to da delim.Ali takve nema. Spremnost na svadju,nadmetanje,stalne nestabilnosti su nesto sto zene rade.Napomenucu da nikada nisam imao posla sa pijanim,drogiranim ili onima koje varaju. A situacija je opet slicna ovoj u Ukrajni. Cega sve ima, ne zelim jednostavno ni da saznam. Mir nema cenu.

Kuknjava i samo kuknjava

pre 2 godine

Drugo, lakše pronalazi novog partnera uz malo ili ni malo truda.

Kao i sve drugo apsolutno netacno, pa bas ovi tvoji "sapatnici" ovde su se izjasnili da u zivotu ne bi nista sa zenom koja ima "prikolice" kako su nazvali decu. Toliko o sirokogrudosti i "davanju" i svaka vam je stvar takva. Ima dosta, nazalost, zena koje nisu nezavisne pa birajte njih, ili nemojte nikoga, kako vas je volja. Stanite iza svojih stavova i prestanite da kukate. Ja kad sam nailazila na muskarce s kojima nisam mogla da se usaglasim, ja sam lepo odlazila i jedino sto sam trazila jeste da me ostavi na miru. Nisam sedela i kukala sto je on ovakav ili onakav ili krivila sve zato sto je neki Pera Peric bio varalica. Da sam mislila da su svi losi jer sam imala par losih iskustava ne bih se ni udala ni imala porodicu, nego bih vrv sad kukala u suprotnom smeru. Ali vi sedite i kukajte, to ce bas uroditi plodom

Nemanja

pre 2 godine

Neko je napisao finansijski samostalne zene. Apsolutno se slazem. Ne nije problem sto je zena samostalna i ne zavisi od muskarca vec sto joj ta samostalnost prividno daje moc a kroz tu moc ispoljava masculine osobine muskarca, prestaje da bude zenstvena, podredjena i potpuno se gubi u ulozi zene. Te masculine osobine umanjuju vaznost i velicinu muskarca i na njega gledaju bez postovanja i sa visine. Zalosno

🙂

pre 2 godine

Sve bi seke ljubile mornare. 😉 Dragane, ti si jedan veliki ženomrzac. Ovo u tekstu su velike bljuvotine nekog ljubomornog, zavidnog, beskrupuloznog, negativnog, željnog kontrolisanja kome svako treba da kaže "ne". Eto ti ga. A ova devojka na fotografiji, a i ovaj dečko deluju kao lep par. ❤️

Silvester

pre 2 godine

Zene koje su ekonomski samostalne su najvece zlo.
(SDJ, 13. februar 2022 18:30)

Hahaha, ne valja ekonomski nezavisna, ne valja sponzorusa, vi biste neku potcinjenu i nesposobnu koja obozava siromahe. Srecno u potrazi, mozda je i nadjete. I da bude lepa, podrazumeva se!
(Ja, 13. februar 2022 23:12)

Ti si prijatelju klasičan beta muškarac, što bi se prostim narodnim jezikom reklo šonja. Tebi bi odgovarala neka nesrećnica, bez škole, bez imovine, bez rodbine, bez posla, bez prihoda, sliku da ima ton da nema, da se nad njim iživljavaš i lečiš svoje komplekse. Povremeno bi je oplavljivao jer je supu servirala vruću ili nedovoljno posoljenu, a ona jadnica morala bi da trpi jer nema gde. Prijateljski savet, ne ženi se, nemoj da unesrećiš još nekog pored sebe. Žene ostavi onima koji znaju sa njima i ne smeta im jaka žena. Nesreća je što nisi jedini, što vas je 90% takvih.

Kvocijenti

pre 2 godine

Znaci anti-strasilo treba da ima osobine suprotne navedenim u tekstu. Ako se sve to sabere dobijete damu koja vam potpuno otvoreno saopstava bez tajni ko je, pri tom nema nikakve emocionalne dileme-tome nema mesta u njenom domenu, dakle stabilna; postuje vas taman onoliko koliko zasluzite u osgovarajucoj protivvrednosti, cilj joj apsolutno nije udaja, ne zali se i nema ocekivanja, a kamoli previsoka jer musterija je uvek u pravu i savrseno pozeljan tip muskarca i naravno da nikada nije ljubomorna. Sve se fino uklopi u profil zene koja se bavi prodajom ljubavi. Al nekako smo vec znali da muskarci takav bespogovorni tretman najvise vole.

Vlado

pre 2 godine

"U tome je razlika između mene, i muškaraca generalno, i vas žena. Vama je vaš pol ispred pravde i upravo je to izvor vaše večite inferiornosti."

Stvarno bi bilo dobro kad bi govorio u svoje ime. Eventualno u ime jos trojice\cetvorice upornih pacenika koji pisu ogorcene komentare. Svaki normalan otac i suprug vidi sve probleme kroz koje prolaze trudnice, porodilje i buduce majke a koje ti je jedna komentatorka nacrtala. Dodaj tome sijaset drugih problema koji su rasprostranjeni na ovim prostorima i dolazis do toga da milioni ljudi svakog dana udruzenim snagama pokusavaju da se odrze iznad vode a ne da bedno vagaju ko je koliko para doneo u kucu. Ako neces da delis imovinu, ne ulazi u brak, ne pravi decu, trosi sve na sebe i sve ok. Kukate bre ko neke strinke kao da cete u grob da nosite kuce i stanove a moralisete nesto. Sponzorusa se prepozna nakon tri sastanka, nemam razumevanje za toliku kuknjavu da vas stalno neke sponzoruse pljackaju. Kao da vam sve pusku drze na celo da placate koktele i idete na egzoticna letovanja.

Čeki opinionista del cazzo

pre 2 godine

Prepoznah neke od dijagnoza...

Ovaj tekst treba odštampati, plastificirati i povremeno upoređivati sa potencijalnom sparing-partnerkom...

Madame X

pre 2 godine

U svakom slucaju, statistika je neumoljiva, 80% a mozda vise brakova rasturaju zene.
(keki, 13. februar 2022 20:43)

Да, зато што имају храбрости да оду док ће многи мушкарци јести и шта се не једе само да му је скувано и опеглано или зато што их неко бије па не би више да трпе, док је с друге стране њему супер да има боксерску врећу.

Ограђујем се, не сви мушкарци и не све жене, чисто дајем одговор на ову премудру "статистику".

Dragan

pre 2 godine

Da li bi ekonomska nezavisnost žene sama po sebi trebalo da bude problem? Teoretski gledano, naravno da ne, čak bi u svakom pogledu trebalo da predstavlja prednost za sve, ženu, muškarca, decu, društvo u celini. Zašto u praksi to često nije tako? Prosto zato što je žena u proseku preveliki egocentrik za tako nešto. Ona nije sklona davanju već uglavnom uzimanju. Isto tako, što je žena ekonomski uspešnija sve je izbirljivija prema muškarcima pošto ona uvek hoće nekog ko zarađuje isto ili više od nje. Time se krug potencijalnih muških partnera za nju sve više sužava što uspešnija postaje. Nisu muškarci ti koji beže od takvih žena zbog njihove ekonomske samostalnosti već zbog nesnosne arogancije koja ih odlikuje. Zašto žene mnogo lakše i češće pokreću razvod nego muškarci? Naravno, one će hteti da nas ubede da je to tako zato što su hrabrije. U realnosti žena to lakše radi zato što razvodom malo gubi a često puno dobija. Prvo, emotivno se manje vezuje za muškarca nego muškarac za nju. Drugo, lakše pronalazi novog partnera uz malo ili ni malo truda. Treće, i najvažnije, prilikom razvoda uzima sve za sebe, decu, novac i imovinu koju najčešće nije realno stekla. Ni jednom jedinom muškarcu na planeti Zemlji ne smeta to što žena ima pravo da se razvede. Naprotiv, odlazak žene iz muškarčevog života mu je najčešće njena najveća usluga. Ono što muškarcima smeta je OTIMAČINA koja se u slučaju razvoda sprovodi nad njima.

Yojimbo

pre 2 godine

Zene na Nas gledaju kao na kucne ljubimce,od majke,sestre,devojke nebitno,najvise vole da imaju svoj uticaj I cim primete da nemaju kontrolu to im se uopste ne svidja...Ako mislite da Nisam u pravu imate onda Jos puno da ucite...
(Sve je samo bajka, 13. februar 2022 21:27)

Nista ne brini, ti si skroz u pravu. Mirno spavaj

Marko

pre 2 godine

@Kuknjava i samo kuknjava

Sto se tice sistema - apdolutno ste u pravu. Moja supruga bila zrtva bar 70% nabrojanog kao i mnoge druge. Ko to nece da vidi ili je zlonameran ili je glup.
Oni koji pricaju da je sistem naklonjen zenama i majcinstvu nemaju pojma i nikad od njih pravi patner i roditelj

Pametnica do pametnice

pre 2 godine

Ja ne znam kako vi ovde koji znate sve, upoznali svaki tip zene, dosli do zakljucka da su sve manipulatorke, prevarantkinje, lose i proracunate stalno i iznova upadate u situacije gde izvucete deblji kraj.

Ako ste vec sve to spoznali, shvatili, proziveli i dokazali, ako ste tako pametni, sto se dovodite u situacije da ste povredjeni, izigrani, omalovazeni i sta sve jos ne nabrajate. I sto zaboga stalno kukate i trazite nesto ne znate ni sami sta

Ja, da sam tako pametna, da sve znam, najmanje sto bih uradila jeste - koristila to znanje da ne upadam u iste zamke i da ne budem besna, frustrirana, iskompleksirana i veciti pacenik

Zlatko

pre 2 godine

Naslov "Sedam tipova žena kojih se muškarci plaše" a tekst samo opisuje sedam različitih ponašanja. Nekad se to zvalo zdrav razum a sad se zove strah. Svi smo mi drugačiji i ako se pokušava život u dvoje treba da prihvatimo i dobro i loše. Ovo u tekstu je opisano samo loše. Šta je dobro? Ako se to dobija zauzvrat stalno, ako se ne pokazuje ništa dobro, niko to neće da trpi. Sve može da se razume u nekom trenutku, i u tom datom trenutku a i trenutnom periodu treba pružiti podršku, ali ako se to ispoljava stalno niko to neće da trpi. I to nema veze sa strahom. Npr prva iz liste. Ako ti značim pokaži mi to. Nemoj da nestaneš na par dana bez ikakvog objašnjenja i ja da gatam u pasulj šta se dešava i zbog čega ćutiš. Ako je to način da mi pokažeš da ti značim, pogrešan je način. Ako te nešto muči a ja ti značim, kaži mi šta je pa da vidimo šta mogu da uradim. Ako to nestajanje počne da se ponavlja niko to neće da trpi i normalno da će druga strana da se izvuče iz toga. To nije strah. Isti je primer sa svim ostalim navedenim oblicima ponašanja. Jedno je žuta minuta a nešto sasvim drugo je "žuta godina". Ako pokušavamo da se bolje upoznamo a kasnije i da zajedno živimo, poštedi me raznih psiholoških igrica, nije život partija pokera. I još nešto, ako žene "omalovažavaju i željne su kontrolisanja" kako se to zove ako ispoljava muškarac? Čisto sumnjam da je "omalovažavanje i kontrolisanje" pre će biti "psihičko zlostavljanje".

sale

pre 2 godine

Znaci cim muskarcu ne odgovara neki tip zene, vi izvlacite zakljucak da se on nje plasi. Na primer, ako vidim da zena ocekuje luksuzan zivot, putovanja i besomucno trosenje mog novca, ako je udaljim od sebe to je krunski dokaz da je se plasim? Ha ha ha. Ne. To znaci da sam pametan.

Kuknjava i samo kuknjava

pre 2 godine

@Peter - sex za jedno vece postoji, to sto se ti pravis blesav, tvoja stvar. Muskarci se njime hvale na sva zvona, cak su se pravile i viber grupe gde je hiljade njih razmenjivalo komentare, detalje, prostakluke opise i brojeve telefona devojaka sa kojima su bili. Ne jedan ili dva neko desetine hiljada tvojih sunarodnika tvog pola i upravo na ovim stranama nam je objasnjavano da je to normalno, da se momci tako ponasaju i da su krive devojke koje s njima spavaju. Sta je za vas normalno, ne bih uopste raspravljala.

Da se vratimo na pocetak - neobavezan sex postoji, praktikuju ga svi koji zele i mogu, nije obavezan ni za koga, ko god uziva u njemu i nalazi voljnog partnera, dok niko nikoga ne zavlaci, njegova sloboda da bira sta ce i kako ce. Jedini problem je sto ako postoji za muskarce mora da postoji i za zene. Ko hoce nek izvoli, ko nece ne mora. Stvar je toliko prosta

Jedina sto je "feminizam" doneo jeste da je takvo ponasanje dostupno i zenama. Do skora je muskarac imao kategorije ova je za zabavu, ova za zenidbu ili dobar sam muz i otac pa sta ako imam i sa strane i ostale "moralne norme". Niste se bunili i sve je bilo na svom mestu. Ne secam se da ste dizali revolucije jer je postojao stav ova je samo za krevet a ova je za kucu, tako da nemoj sad da mi se predstavljas kao moralna gromada koja pripada rodu cveckica ;). Njuskaj koga hoces, tvoja stvar, ili nemoj, opet tvoja stvar. U tome je cela poenta

muzika

pre 2 godine

Ja ne razumem na koga su svi ovi ljudi ogorčeni u komentarima. Shvatite jednom da ako je žena jedna ili muškarac jedan, svako od njih će ako se zaljubi, biti zaljubljen u jednu osobu. Uglavnom je tako. Svi drugi mogu da se uvrede, čak i da pišu ogorčene tekstove (ili da to rade druge zavidne žene), ali niko od nas se ludo ne zaljubljuje u deset osoba. Za svakoga ima poneko. Ali to je ugl. jedna osoba. Nema tu ljutnje što se meni ne bi dopao neki deda, ili ne znam... što se ja ne bih udavala za ovog Legolasa. I što je neko lenj da ako, npr. želi od svoje devojke oralni seks za pamćenje izdepilira malo intimnu zonu ponekad.

AlexP

pre 2 godine

Ne plašim se ni jedne vrste žena a ovakve sa ove liste ljubazno zamolim da me zaobiđu. Volim inteligentne žene koje su sigurne u sebe i znaju šta hoće (moje mišljenje je da većina žena generalno ne zna šta hoće). Volim žene koje nisu povodljive i koje imaju zdrav razum. Volim da su ekonomski samostalne jer znaju sta je rad i cene novac koji zarade ("trophy wives" generalno imaju veoma pogrešan odnos prema novcu jer ga ne zarađuju). Muškarci, uprkos svom ludilu u društvu, budite dobri ljudi, iskreni, poštujte žene, budite sigurni u sebe i svoje sposobnosti i život će biti bolji.

Kuknjava i samo kuknjava

pre 2 godine

"I to su partneri, ne samo muzevi. Kad se malo smire strasti i kada ostanu same ili sa decom, ne biraju mnogo i to svako sa minimumom zivotnog iskustva jako dobro zna"

To nije partner to se seksualna kombinacija i ne deli se nista sem sexa. Neobavezan sex moze jednako da ima i singl i razvedena osoba jer se ne deli nista drugo i nema se drugih ocekivanja. Partnera za ozbiljniju vezu gde se dele i obaveze i problemi i lepe stvari ce razvedena zena tesko naci jer "necete prikolice". Teza da zene idu tek kad nadju nesto "sigurno" ne stoji.

A, ona koja se razvede, realno, sem sexa i nema potrebu da se petlja u nove veze i probleme i najcesce to ni ne zele. I naravno da ce koristiti sve sto je dostupno kao i muskarci da pronadju sta ko zeli - sex ili nesto vise. Sta je tu cudno? I vrv hoce lakse ulaziti u te odnose jer - sta je briga, nece s njim imati nista ozbiljno, ne zeli ga ni za muza ni za decka. I to je jasno i drugoj strani, i ja tu ne vidim nista sporno.

Vi ste samo besni sto sad i zene mogu nesto sto je bilo rezervisano samo za vas i ne mozete to da svarite

Kuknjava i samo kuknjava

pre 2 godine

"Moj savet svim muškarcima, a njega i sam vrlo uspešno primenjujem u životu nakon razvoda, jeste da se klone formalnih veza sa ženama"

Evo da se slozim s ovim dobrim covekom ovde i da dam glas za ovaj predlog. Najbolje bi bilo da se vi ovde pridrzavate cvrsto ovog saveta i bicete mnogo srecniji - i vi i vasa okolina

Kuknjava i samo kuknjava

pre 2 godine

Normalno ljudsko bice ima potrebu za emotivnom bliskoscu pa tek onda moze da ima polni odnos sa nekim. Ponovicu normalni ljudsko bice i to je dobrim delom ono sto nas razlikuje od zivotinja. I to ti kazem kao muskarac. Ako neko izjavi da je sex jednako nnpr vezbi za razgibavanje, onda je odavno vreme za posetu nekom strucnom licu. Iz takve predpostavke krecu i vasi ostali rezoni.
(Mwki, 15. februar 2022 00:08)

A strucno lice ce ti, objasniti kako "normalno" ne postoji onako kako ga mi zamisljamo. Imam strucno lice u porodici. Salu na stranu, za sex je dovoljna hemija i uzbudjenje, to nije duboka emotivna povezanost i da je tako niko ne bi imao sex ni na 10 a ne ne daj boze na prvom sastanku. A i ta povezanost ne bi znacila da bi sex bio dobar. A svi smo naucili, prvenstveno od muskaraca, da sex za jedno vece moze i da je vrlo cesto i mnogo dobar. Neke zene birale da isprobaju, svidelo im se, sve ih je vise, nece da se petljaju dalje, pogotovo ako su razvedene, a tesko koji muskarac i hoce ozbiljno s njima i eto resenja. Ljubav, postovanje, bliskost to mozes da dobijes od okoline (deca, prijatelji, braca, sestre..), sex dobijas od ljubavnika i to je ono sto ljubavnika razlikuje od okoline. Kad je sve ok taj ljubavnik je zivotni saputnik, ali moze biti i povremeno vidjanje od koga dobijas samo flert i sex i svako ode na svoju stranu do sledeceg vidjanja. Pa muskarci mogu godinama da imaju i brak i ljubavnicu pa im nista ne fali i ne salju ih drugari kod strucnog lica nego cujemo ovde ako nema kod kuce, trazicu drugde i svi ih tapsu po ramenu ;)

@Dragan

pre 2 godine

Dragane, mozete vi da upakujete kako god zelite vase misljenje, cinjenica jeste da vi ne volite a i ne postujete zene. Iz kojih god razloga... ogorceni ste. Pitam se da li sebe ili nas ubedjujete da ste u pravu kada obrazlozavate vas stav. Mozda je vasa bivsa zena zaista takva kakvom je opisujete ali nije u redu ubedjivati ljude da su sve zene takve i praviti projekciju na osnovu vaseg propalog braka. Ja bih vam preporucila da posetite psihologa, za vase dobro.

Potpuno ludilo

pre 2 godine

"Svaki lažov uvek po automatizmu za druge misli da su lažovi. Ni sa tobom ne može biti drugačije. Jedino što ti preostaje jeste da se lažno prevrćeš od lažnog smeha. Nikakve kontraargumente nemaš, sve što imaš su lažne optužbe što si lepo pokazala u svom prethodnom komentaru. Sama dokazuješ svu jad i bedu svog karaktera, je ne moram mnogo da se trudim."
(Dragan, 17. februar 2022 15:03)

Bukvalno te uhvatila da lazes, pokusaj vadjenja sa "cuvam privatnost tako sto izmisljam broj dece" ti bio ocajan i jos si besan, vredjas ti nekoga nazivas lazovom! Pa svaka cast, zaista

Trazeno - dobijeno

pre 2 godine

@Nisu žene toliko postale teške,koliko smo mi muškarci postali mekani.
(Legolas, 13. februar 2022 17:12)

Muskarci su postali takvi zato sto su zene tako trazile.
Nas su nazivale zadrtim balkancima, balkanoidima i kromanjoncima, a one fine, depilirane, mekane i "razumne" zapadnjake pravim i emancipovanim muskarcima, na koje treba da se ugledamo.

I u cemu je sad problem?

Kuknjava i samo kuknjava

pre 2 godine

@Dragan - pa stvarno ste smesni, kada ono sto vi ovde pisete godinama ponovi zena onda odmah nastupa situacija "sad necu ni kako ja hocu" svojstvena trogodisnjem detetu ??. Veoma zrelo i odgovorni. Evo elaboriracu, nemojte imati nista formalno sa zenama, one su manipulatori, tu su da vas pokradu i orobe, drustvo ih stiti, sluze se ucenama a ucenjuju uglavnom romanticne i iskrene muskarce. Je li ti sad lakse? Opet se sve svede na jedno, ne zenite se i bez ozbiljnih veza.
Ja sam svoju misao o ovome rekla i tako i zivim. Nije problem i da ponovim - kad sam bila povredjena, a jesam, nisam krivila sve muskarce, nisam kukala da su mi svi krivi i nisam sedela i plakala "a sto je on ovakav i sto nije drugaciji" nego lepo odes, trazis da te ostavi ma miru, jer nekad nece ni to i ides dalje. Kad ne mislis da su svi skotovi onda su stvari drugacije. Nisi pun besa, pa ste srecni i vi i novi partner, i deca, i okruzenje, i dobra zabava i dobar sex i taj deo zivota je ispunjen i s te strane si spokojan. Sto se materijalnog tice, posto te to najvise zanima, zajedno otplacujemo kredit za stan, vidis moze i to. Naravno, to ne bi moglo da ja ne radim, ali sreca pa moj muz nije od onih koji sebe vrednuje kroz to da li mu zena zaradjuje ili ne i kako to utice na "kako ga zena gleda". Odrastao, zreo covek, ne treba mu svakodnevna potvrda da je bog, daleko bilo, sto rece neko. To bi bila agonija i naravno da ne bismo ni bili zajedno. I tu ne bi ni bilo zaljubljenosti, takav covek ne treba ljubav, vec potvrdu, a to je jako naporno.
Dakle, ako zaista mislite sve to o zenama, a deluje da ste tvrdih stavova, nema potrebe da se zenite i da imate ista ozbiljno sa bilo kim i gotovo. Resili ste problem!

Potpuno ludilo

pre 2 godine

Da, bilo jedno dete, decak (i cilj mu je bio da ga nauci da su zene zlo, ali to je ludilo za sebe). Takodje, to dete je bilo vise kod njega nego kod mame, a sad odjednom deca oteta i ne vidja ih, i gola i bosa.
(Potpuno ludilo, 16. februar 2022 23:58)

"Mentalno i duševno stanje vas žena je zaista tužno."

Cisto da vidis koliko si zaslepljen mrznjom prema zenama - ovaj konkretno komentar je napisao muskarac. Ne smes da preskaces terapiju

Kuknjava i samo kuknjava

pre 2 godine

Pa dobro onda, daj da nama bude dostupno i nesto sto zene rade eonima, na primer kukanje i nezadovoljstvo. Moracete da trpite da i vama nesto smeta, sta ces, zivot nije prica o suncokretima u zemlji jednoroga i ruzicastih oblaka, kako su nase princeze izgleda umislile.
Hoce na cvet da sleti i pcela, ali i ona zelena muva, mora suncokretcic malo i to da istrpi, jak i ostvaren suncokretcic, malo smrducka posle muve, ali je jaci.
(Aule, 16. februar 2022 03:20)

Vala kukate za sve pare, nista drugo i ne radite.
Ne znam sta si hteo ovom trapavom paralelom sa suncokretom i muvom, ali da se nekad osvrnes oko sebe i naucis nesto o svetu, umesto sto si skoncentrisan samo na sebe naucio bi osnove prirode i drustva pa se ne bi blamirao.
Na cvece slecu pcele, leptirici i od zelenih insekata hoce bumbar na cvet. Ona zelena muva ide na nesto drugo, tako da to na sta ona slece nije jaki i ostvareni suncokret, ma koliko ga neko ubedjivao da jeste. Ili ma koliko ono sebe ubedjivalo da je cvet :). Suncokret ne smrducka posle oprasivanja, ne znam gde si to video. Mozda bi ti u svakom smislu pomoglo da uzgojis neku bastu, svasta bi naucio i psihicki se rasteretio

Kuknjava i samo kuknjava

pre 2 godine

Sto se sistema tice, zaista ali zaista nema mesta da se kaze da sistem stiti zene, ali vi to ne zelite da vidite.
Ako ne krene jos za vreme fakulteta, posle toga krece horor - kod zaposlenja se gledaju godine, ispipava se bracno stanje pa ako si udata u reproduktivnom dobu i ako vec nemas decu, mozes da se pozdravis sa prolaskom. Ako si zaposlena pa zatrudnis moras informaciju da krijes k'o zmija noge jer ces dobiti otkaz i velikom broju slucajeva (cast retkim dobrim poslodavcima).
Ako nekako protiris do bolovanja, otkaz sledi po povratku, ili kad nemaju osnova za otkaz onda maltretiranje i mobing. Trudnicko, ako slucajno imas rupu uvradnom stazu u poslednjih 18 meseci - smesno, uvredljivo, prima se po par hiljada.
Preduzetnice posebno zakinute, prakticno je nemoguce da zadrze biznis ako nemaju ogromnu podrsku porodice.

Ako se ne daj boze dete rodi sa nekom manom u 90% slucajeva otac otperja, ako je zena na minimalcu nema prava ni da deciji, ni na pomoc pa vi vidite kako se placa stan, racuni, klopa i lekovi sa nasim minimalcem.
Da ne kazem da se gomila oceva prijavi na minimalac ili cak na crno pa placa onih najmanjih 5000 din ako ga i za to ujure.
U porodilistima neverovatan tretman, da ne pozelis da se ikad tamo vratis. I ne zbog hrane ili tako neceg glupog, grubi, ponizavajuci, ako postoji neki problem idu do odvratnog, ako nadjes jednu empaticnu sestru, tetkicu ili nekoga da ti se nadje srecan si kao malo dete. Prva trudnoca komplikovana, porodjaj isto, najveca trauma mi je iz porodilista. Do zadnjeg se pravili ludi i pricali kako dramim i kako sam razmazena da smo na kraju i dete i ja jedva preziveli. Posle svi cute, prave se ludi. Nikome da se zalis. Drugi put je muz bio sa mnom na porodjaju, i gle cuda umeju da se suzdrze od ponizavajucih komentara, dok je on tu. Ko bi rekao. I na kraju zene opet kazu ma dobro da smo zive i da je sve proslo. Ne idemo da se svetimo. Niko se nikad nije osvrnuo na sve te pojave, a one su svakodnevne. Svaku pojavu od navedenih sam dozivela ili ja sama ili neko iz mog bliskog okruzenja, nista nije ismisljeno. A vi kazete da nas sistem stiti, i gledate samo razvod jer vas samo imovina zanima. Vi ne morate da se vencavate, ima sad raznih zajednica, nece ni zene sve udaju. Mozes da imas decu i bez braka, ima ih toliko. A zena ako zeli decu, bogami mora kroz sve ovo da prodje, ovo ne moze da se zaobidje i da se nadje neki drugi nacin, ali vama je na prvom mestu hocu li biti opljackan. Nemoj da potpusujes i resen ti problem

Kuknjava i samo kuknjava

pre 2 godine

@Dragan - opet isto - mi moderne zene nismo za brak i zivot s nama je kocka. Ok. Svako ko tako misli nek se ne zeni, nek zivi sam, nek trosi svoje novce sam, nek si sazida i piramidu ako hoce, pa da sve svoje ponese "na onaj svet". Sve legitimno, samo kad bi prestali da kukate sto se onaj drugi ne premetne u nesto sto je vama po volji. To je tako neproduktivno i zalosno je slusati odrasle ljude da stalno kukaju kako su oni zlatni a suprotni pol zao i pokvaren

mek

pre 2 godine

Svako treba da može da ode kad hoće.Štos je u tome da izgradiš odnos u kome vam je oboma lepo i nikome se ne ide.
(Bdbdh)

To je u teoriji samo i prosto mi je neverovatno da neko veruje da je zivot teorija.Sustina je u razlicitom poimanju sta znaci dobar odnos.Da prevedem, sve zene koje znam su brakove i veze razbucale zbog teskih gluposti,potpuno besvesne posledica ili onoga sta imaju.Poreklo takvog ponasanja koje je sada vec praksa a ne izuzetak se moze traziti na mnogo strana.Npr zato sto ih od malih nogu rodbina i roditelji obasipaju time da je posebna,najlepsa,princeza,trt mrt, pa njihova percepcija realnosti je sasvim drugacija(ceo zivot ceka princa na belom konju). Osim toga,na jednu zenu ide 10 napaljenika te misle da mogu bolje.Tu nema mira ni srece i pametan muskarac to zna te unapred bira onu koja ce imati manje sanse da impulsivno reaguje i napravi nepopravljivu glupost svojstvenu zenama,dok se ne prizove pameti.Da opet prevedem,koju ce nesto spreciti ili barem usporiti u rasturanju zajednice.Cega sam se nagledao,i sta zene rade,ovakvo rezonovanje je samo jedan od nacina da smanjite sansu da budete povredjeni i da bacite zivotni trud.U osnovi je ovo samo jedan od failsafe mehanizama.Sve poznanice i drugarice koje su bile u poziciji da ovo urade su to uradile bez izuzetaka.Ni tucene, ni prevarene niti bilo sta bitno.U mom slucaju,zaradjujem bas mnogo za nase uslove, sve delim sa zenom ali ovakvu ne zelim.Wikipedia, termin "hipergamija".Odavno objasnjeno

Djoka

pre 2 godine

@ Marijana, 14. februar 2022 13:50

E pa ja imam manire! Uvek sam ih i imao, ali dama vise nema odavno! Tako da sam odustao od toga i vise ne prilazim. Sad se ponasam kao idijot, pravim budalu od sebe i startujem sve sto je zensko i hoda na dve noge. Totalno mi je nebitno ko je & sta hoce... pa ako upali - upali. Ako ne, teraj dalje. Tako je to izgleda vec jedno dobro vreme, samo sam ja to kasno shvatio. I sto je jos zanimljivo, ovaj nacin zaista pali...

Marica u potoku

pre 2 godine

Komentari k'o i uvek... Pročitala sam samo nekoliko, nemam vremena za sve. Previše razmišljanja, previše računanja, previše kukanja, previše prebacivanja krivice, premalo zrelosti, previše filozofiranja. Život može biti lep ako ga takvim napravite. Ne stalno, ali, u suštini može, mada ne može sa ovakvim mislima, rečima i postupcima. To niko ne voli.
Upoznala sam samo dva muškarca tog tipa, što moja sestra kaže, više su tetkice nego muškarci. Samo bi se svađali sa ženama, nadmudrivali, isterivali neku pravdu. Obojica su sami, svaka pobegne od njih.

Srboljub

pre 2 godine

Ja volim žene i jako me privlače u svakom pogledu. Onaj osećaj kada pričate ili ste u kontaktu sa neverovatno lepom ženom zbog koje prosto ne možete da sredite misli i na koju stalno posle mislite i tražite načine kako da joj pridjete je po meni jedan od najlepših stvari u životu. E ali već na koraku kada se toj ženi približite i kada ta lepota, harizma i privlačnost predju u drugi plan, dolazite do dela zbog koga su se ratovi vodili i oko čega je bazirano 90% svetske književnosti. Hoće, neće, a možda i bi, hladi, greje, igra igrice, a onda je i sama zbunjena, ali joj godi i svidja joj se a ti izigravaj majmuna i samo budi nežan i strpljiv, pa možda na kraju nešto i bude.

Lea

pre 2 godine

Dragan, 14. februar 2022 11:05

Da se nadamo da Dragan ima dvadesetak godina, pa da razumemo da se neiskustvo maskira izmaštanim opštim mestima. U suprotnom, joj greote!

Očevidac

pre 2 godine

Malo iskusniji muskarci beže od žena koje imaju prijatelje sa povlasticama. Iskustvo muškaraca sa takvim ženama, čiju slobodu ne osporavam, je poražavajuće. One nisu spremne za monogamnu vezu već idu na opciju da se udaju za nekok kojim će moći da manipulišu. Takve žene su nesreća za svakog normalnog muškarca.

Mila

pre 2 godine

(Dragan, 17. februar 2022 09:30)

Prevrnuh se od smeha. Pustite ljude da diskutuju o istinitom životu, a Vi se vratite u svoj svet laži i zamišljanja. Nit Vam ide diskusija, nit imate puno dodira sa stvarnim svetom. Postoji mesto za to, nije internet.

Počinje proleće

pre 2 godine

Ja npr. ne pušim generalno, ali kad sam pod velikim stresom, dešavalo se da zapalim. Jedno vreme sam i pušila, iako pre toga dugo nisam. Imala sam utisak da me cigareta smiruje. Mada znam da nije dobro i volela bih potpuno da ih ukinem sebi. Jedno 2, 3 puta sam zbog dečka jednog pušila. Koliko je to užasno!

mali Mićko

pre 2 godine

Nema ovo veze. Kao što je neko već rekao, sve sa liste su udate.
Muškarci se plaše pametnih i nezavisnih žena i od njih beže. Ovima ostalima ne mogu da vide mane dok se ne ožene.

Dragan

pre 2 godine

Nema potrebe ni za kukanjima ni za odlaskom u Avganistan, a još manje imamo potrebe da slušamo žene sa našeg podneblja da nas optužuju kako smo "balkanci". Koliko smo mi balkanci toliko su one balkanke ali ih egoizam i narcisoidnost sprečava da to vide. Moj savet svim muškarcima, a njega i sam vrlo uspešno primenjujem u životu nakon razvoda, jeste da se klone formalnih veza sa ženama. Druženje, izlaženje, zabava, seks... sve je to OK, ali držite ženu na distanci i ne ulazite u bilo kakav oblik kohabitacije sa njom. Rizik je suviše veliki za nas, potencijalni gubici veliki, potencijalna dobit mala ili nikakva. Prosto se treba prilagoditi novom vremenu čiji su glavni kreatori upravo žene. One su glavni zagovornici sistema u kojem svako može da izađe iz braka kako god kad god mu se prohte iz bilo kog, ma kako trivijalnog razloga. Treba im to i dati ali na taj način da same snose sve posledice svojih slobodnih odluka. S obzirom da ovde toliko insistiraju na svojoj samostalnosti onda im to treba i dati. Ukoliko muškarac sklopi brak onda će on neizostavno uvek biti taj koji će plaćati veliku cenu ženine slobodne odluke da ga ostavi. Ja razumem zašto se žene zalažu za brak. Njima sve to ide na korist. Ali, šta će to nama? Šta će više nama to kog đavola? Ništa od toga nemamo, samo nam se otima i još nam se preko dele uvrede. To je moj savet muškarcima. Pustite ih da budu ono što tvrde da hoće da budu, samostalne i slobodne.

Dragan

pre 2 godine

@Kuknjava i samo kuknjava,

Nisi sposobna da objektivno sagledaš situaciju iz muškog ugla jer jednostavno nemaš empatije prema muškarcima. Kažeš: „kad sam bila povredjena, a jesam, nisam krivila sve muskarce…nego lepo odes, trazis da te ostavi ma miru…“ Upravo se o tome radi ja kao muškarac nakon razvoda NE MOGU jednostavno da odem i tražim da me ostavi na miru. U tome i jeste problem. Deca su mi oteta i to mi je hiljadu puta bitnije od novca, a pored toga mi je oteta i imovina i svakog meseca mi se otima novac koji moja bivša uglavnom troši na sebe a ne na moju decu. Ja za razliku od tebe ne mogu tek tako da krenem dalje. Možda bih mogao kad ne bih voleo svoju decu ali nisam takav. Sve sam već lepo objasnio u prethodnim komentarima. Nije problem što vi žene možete da se razvedete niti mi hoćemo da nas neko gleda kao bogove. Problem je u tome što nama razvod uništava život a vama omogućava da nastavite dalje sa lakoćom i po potrebi da još gomili muškaraca uništite život. I sve to uz direktnu podršku sistema i države. Da li je svaka žena takva i da li će svaka žena to uraditi? Naravno da ne, ali zašto bi se muškarac kockao svojim životom, životom svoje dece, svojom imovinom samo zbog ženskih lažnih priča o romantičnoj ljubavi i ženske prevrtljivosti? Vi moderne žene više niste za brak. Prosto niste zato jer uvek sebe stavljate na prvo mesto a ne porodicu. Zato vas muškarci sve manje žele i zato su komentari o vama uglavnom negativni a ne zbog neke ničim izazvane mizogenije.

Maša

pre 2 godine

@ Dragan
Što si se razvodio? Zanima me čime si oterao tu ženu. Alimentacija za decu je zakonom određena i nije velika, obično majke troše više, i njihovo ulaganje u decu je veće.
Kalva imovina ti je oteta? Kuća koju ste zaradili u braku? Zašto si se ženio i pravio decu?
Zašto mrziš tu ženu? To je majka tvoje dece, ti si je birao. Nisi ti sada najvažniji nego ta deca. Imovina nije tvoja nego zajednička, pripada i toj deci.
Pokušaj da napraviš sebi normalan mindset a ne taj nasilni i kukajući. Naptavi. ormalan odnos sa bivšom ženom i decom, nije ni njima lamo sa tobom takvim, upropastićeš im živote. I sebi ćeš upropastiti.
Sve se može kad se hoće, kako znaš da kažeš za žene, primeni na sebe - nisi ti više važan, deci treba napraviti da im je dobro, a za decu je najvažnija majka. Dete sam razvedenih roditelja, odrastala sa majkom, ali je otac uvek bio prisutan (i za mene i za nju) i imali su dobar odnos. Sve se može kad se hoće.

Vlado

pre 2 godine

Da skratim, uzmi tinder pa ces videti koliko ih je
(Peter, 14. februar 2022 17:30)

Pa dobro, niko to ne spori. Sporno je - sto to tebe pogadja i gde ti vidis problem? Lepo je receno, treba im sex, tamo su, cenim, i muskarci kojima treba sex idealno, zar ne? Ti muskarci svakako ne zele razvedene s decom, kao ni mnogi drugi, njima vise ne treba veza, svakome ok. Ti sto tebi treba emotivna povezanost da bi imao sex je takodje ok, meni ne treba, recimo, ako ima hemije. Ja smatram da je i to ok, i ne mislim da mi treba strucno lice. Dakle, ne vidim problem evo nas dvojica smo dva razlicita tipa, dve zene takodje mogu da budu razlicite, nismo mi centar univerzuma ni merilo stvari, zar ne?

Bdbdb

pre 2 godine

Jao bože, eno sve mi je o životu objasnio lik koji misli da kod ljudi postoji “hipergamija”.

Ne postoji.

Ako bi kojim slučajem postojala, to bi zapravo bilo sjajno jer je za zdravo potomstvo potrebna genetska raznovrsnost. Upravo zbog toga iz incesta ne nastaju zdrava deca. Dakle, da hipergamija zaista postoji, promiskuitetne žene rađale bi zdraviju decu.

E sad, to što vi niste dorasli ženama sa zdravim seksualnim apetitom koje mogu da biraju pa možete lako da im dosadite - to je zaista samo problem vaših kompleksa, nedoraslosti, nesposobnosti za kvalitetan seks itd. Zdravi, pravi i zreli muškarci nemaju taj problem.

Naravno, slobodan si da mi pronađeš genom osobe koja ima bar 2 tate usled hipergamije. Srećno sa tim.

Din Martin

pre 2 godine

@ Dragan
Sine Dragane, znao si kakvi su zakoni pre nego što si se oženio. Znao si da je sve stečwno u braku ZAJEDNIČKO. Nema sada kukanja kako je ona "uzela", kako nije ona zaradila. Nije, ali je u braku sa tobom bila kada ti jesi, i znao si kakav je zakon, to nije tajna.
Nema šta da se žališ. Lepo je neka žena napisala da pokušaš da stvoriš neki normalan odnos zarad te vaše dece jer ste im oboje roditelji. Krivica nikada nije samo na jednoj strani, ti verovatno sebe ne možeš realno da sagledaš. Ako si i jedan posto od ovoga kakav si sada bio prema supruzi, majci svoje dece, i godinama je tako tretirao, onda si dobio svoj proizvod, ništa drugo.
@ svim muškarcima: čuvajte svoje žene koje su majke vaše dece, sa njima se možete razići ali ćete ceo život biti u kontaktu zbog dece. Nekad nešto i istrpite, progutajte, nekad im pustite da bude po njihovom. Nije ni njima lako, ni njih nije mazio život, ne treba im najbliži muškarac da je grub i bahat, mazite ih i volite bar vi. Žene to umeju stostruko da vrate, to da se tretiraju kao jedine i voljene. Ako ne možete, ako ste samoživi i egoistični, ne ženite se i ne pravite decu.

Notorious

pre 2 godine

Ljudi ovde zaboravljaju jednu bitnu stvar - a to je da su zene povlascene, u svakom smislu.
Zasto? Pa naprosto jer spram onoga sto donose drustvu, mimo radjanja i odgajanja dece, sto je neosporno jedna od najbitnijih stavki, svet u svemu drugome moze i bez njih, odnosno muskarci mogu da obavljaju sve zenske poslove a obrnuto i nije bas slucaj.
Drustvo im daje veci znacaj nego sto one realno imaju, i stiti ih, a one, kao vrhunski oportunisti i egoisti to koriste, cas su jake i nezavisne, cas bespomocne, slabe i ranjive, uvek su zrtve necega i nekoga, a nikada krivci nizasta.
Krasi ih i strahovita arogancija, slicno tinejdzerima koji su u necemu dobri i ocekuju pohvale i divljenje od sviju, i to je skroz u redu za tinejdzere, mene cudi kako ih nije sramota da tu vrstu tapsanja po ramenu ocekuju i sa 50 godina. :)
Nipodastavaju muskarce neprestano jer imaju zaledjinu drzave, sto je posledica feminacisticke propagande koja se besomucno sprovodi, sve dok ne udare svojom lepom glavicom o zid, kada im se sva ta arogancija, nerealna ocekivanja i sopstvena precenjenost ne vrate kao bumerang, bilo da je to izazvano konacnim suocavanjem sa sopstvenom prosecnoscu, bilo da ih neki muskarac, nazalost milom ili silom stavi na pravo mesto.
A muskarcima u sve vecem broju ne pada napamet da trose svoje vreme i energiju na nepouzdane, neiskrene, nestabilne i nedosledne osobe opterecene svime sto dolazi spolja, osobe kojima su koncepti samokriticnosti i introspekcije strani, kojima se svest i egzistencija vrte oko samospoznaje i manipulacije samo jednim organom. Svet je toliko vise toga od vas.

Kikilišur

pre 2 godine

Ljudi, u komentarima postoji bitna zamena teza a takodje ima i dosta inputiranja.
Nije nikakav problem emancipovana žena koja zaradjuje,mislim da te dve činjenice nisu problem nijednom normalnom muškarcu.

Ono što jeste problem kod većine takvih žena je što gotovo uvek poseduju dve loše osobine : bahatost i aroganciju.
Naime, činjenica je da su žene van "karijere" neuporedivo pitomije i lakše se sa njima dogovori čovek.

Ove što ganjaju karijeru i jure poslove po svaku cenu,da bi tobože bile od nekoga samostalne,umeju da budu,i uglavnom jesu,veoma teške,neposvećene muškarcu i porodici i to je ono što deprimira naše muškarce,koji kao tradicionalno vaspitani ljudi to ne mogu da prihvate.
Ovo je neko moje vidjenje,iz iskustva,zašto dolazi do velikih problema i zašto je sve više žena,pa i muškaraca bez stalnog partnera.

Ukratko,previše ambiciozne žene nisu za porodicu i kuću,eto to je začkoljica. Ne znači da su one zbog toga loše,ali fakat je da tu žene nema. Iz njenih ruku se nećeš nakusati čorbe.
Bud'te pozdravljeni :-)

Mwki

pre 2 godine

To nije partner to se seksualna kombinacija i ne deli se nista sem sexa. Neobavezan sex moze jednako da ima i singl i razvedena osoba jer se ne deli nista drugo i nema se drugih ocekivanja. Partnera za ozbiljniju vezu gde se dele i obaveze i problemi i lepe stvari ce razvedena zena tesko naci jer "necete prikolice". Teza da zene idu tek kad nadju nesto "sigurno" ne stoji.

(Kuknjava i samo kuknjava, 14. februar 2022 22:55)

Normalno ljudsko bice ima potrebu za emotivnom bliskoscu pa tek onda moze da ima polni odnos sa nekim. Ponovicu normalni ljudsko bice i to je dobrim delom ono sto nas razlikuje od zivotinja. I to ti kazem kao muskarac. Ako neko izjavi da je sex jednako nnpr vezbi za razgibavanje, onda je odavno vreme za posetu nekom strucnom licu. Iz takve predpostavke krecu i vasi ostali rezoni.

Mila

pre 2 godine

(Dragan, 16. februar 2022 11:52)

Otkud sad deca u množini? Već mesecima kad uđem viđam iste ovakve Vaše komentare, ali bukvalno uvek do sad je jedno dete bilo u pitanju :)

Dragan

pre 2 godine

@Maša,

Tvoj komentar je ništa drugo do čitav niz predrasuda o konkretnom pojedinačnom slučaju o kojem ne znaš ništa. Ali, hajde ukratko da odgovorim na svako tvoje pitanje. „Oterao“ sam tu ženu zbog njenog ekstremnog psihički nestabilnog stanja, konstantnog izazivanja scena, fizičkog nasrtanja na mene, nenormalnog trošenja para, ugrožavanja moje dece, lažnih prijava za nasilje, lažnih prijava za odvođenje dece... Spisak je beskonačan, ovo je samo siže. Visina alimentacije zavisi od muškarčevih primanja i može da bude poprilično visoka kao što je to u mom slučaju. Dok smo bili u braku ja sam dodatno izgradio i kupio brojne stvari i nekretnine na šta je ona polagala pravo samo zato što je bila u braku sa mnom iako ni dinar u to uložila nije. Sva moja imovina pripada mojoj deci i sa tim nemam nikakvih problema, ali moja bivša žena je od strane zakona tretirana kao da je i ona moje dete. Ne bih se nikad bunio zbog visine alimentacije kad bih znao da sav taj novac ide na moju decu. U realnosti, ona ga uglavnom troši na sebe, deca mi dolaze bukvalno gladna i nedovoljno obučena od nje. Ja im sve to obezbeđujem samostalno. Moja deca bukvalno preklinju da se nikad ne vrate kod nje i neprekidno pitaju kad će o tome moći sama da odluče. Ona uništava život svima nama, naročito mojoj deci, sve uz direktnu podršku institucija. Da, ja sam pogrešio zato što sam je odabrao, ali da li moja deca i ja za to treba da plaćamo ceo život? Da li ti je sada malo jasnije?

Potpuno ludilo

pre 2 godine

Otkud sad deca u množini? Već mesecima kad uđem viđam iste ovakve Vaše komentare, ali bukvalno uvek do sad je jedno dete bilo u pitanju :)
(Mila, 16. februar 2022 16:49)

Da, bilo jedno dete, decak (i cilj mu je bio da ga nauci da su zene zlo, ali to je ludilo za sebe). Takodje, to dete je bilo vise kod njega nego kod mame, a sad odjednom deca oteta i ne vidja ih, i gola i bosa.

Dragan

pre 2 godine

@Kuknjava i samo kuknjava,

Ko god bude hteo moj savet taj će morati u celosti da ga pročita. Neće mu biti potrebna tvoja ekscerpcija mog teksta. Pogotovo kad se uzme u obzir da je tvoja ekscerpcija manipulatorska s obzirom na to da uklanja sve ostalo što je jako bitno kako bi bila pravilno shvaćena. Ali, od žene ništa drugo ne bi trebalo ni očekivati. Manipulacija je vaše glavno i jedino oružje, a činjenice su vaš najveći neprijatelj. Možda bi ipak mogla da pokušaš da formulišeš neku svoju originalnu misao o svemu? A, da! Sad se setih. Ne možeš. Žensko si. Jedino što imaš su manipulacije, unižavanje muškaraca koji se ne slažu sa tobom i laži. Sve to i pored toga potpuno odsustvo bilo kakve sposobnosti za samokritiku i refleksiju. Možda će se za nekoliko hiljada godina evolucije to promeniti? Mada, verovatnije je da neće.

Peter

pre 2 godine

Jao bože, eno sve mi je o životu objasnio lik koji misli da kod ljudi postoji “hipergamija”.

Ne postoji.

Ako bi kojim slučajem postojala, to bi zapravo bilo sjajno jer je za zdravo potomstvo potrebna genetska raznovrsnost. Upravo zbog toga iz incesta ne nastaju zdrava deca. Dakle, da hipergamija zaista postoji, promiskuitetne žene rađale bi zdraviju decu.

E sad, to što vi niste dorasli ženama sa zdravim seksualnim apetitom koje mogu da biraju pa možete lako da im dosadite - to je zaista samo problem vaših kompleksa, nedoraslosti, nesposobnosti za kvalitetan seks itd. Zdravi, pravi i zreli muškarci nemaju taj problem.

Naravno, slobodan si da mi pronađeš genom osobe koja ima bar 2 tate usled hipergamije. Srećno sa tim.
(Bdbdb, 14. februar 2022 18:11)

Ne blamiraj se nego potrazi na internetu sta taj termin znaci

Trajko Rogatica

pre 2 godine

@Dragan - opet isto - mi moderne zene nismo za brak i zivot s nama je kocka. Ok. Svako ko tako misli nek se ne zeni, nek zivi sam, nek trosi svoje novce sam, nek si sazida i piramidu ako hoce, pa da sve svoje ponese "na onaj svet". Sve legitimno, samo kad bi prestali da kukate sto se onaj drugi ne premetne u nesto sto je vama po volji. To je tako neproduktivno i zalosno je slusati odrasle ljude da stalno kukaju kako su oni zlatni a suprotni pol zao i pokvaren
(Kuknjava i samo kuknjava, 15. februar 2022 22:23)

Pa sestro slatka, kome bre ti trebas tako ostecena, sem za seks?
Mozda komsiji, da ne mora daleko da ide.
A crkavam od smeja od ovih zena, stalno pricaju kako kukamo a ne prodje dan a da mi se ne zaglunu usi od njihovih ugrozenih prava.
I to sve neki psiholozi iz sigurnih kuca i sa bezbednih tavana, udruzenja za zastitu zenskih lokni i podsuknje i sta ti ja znam, svakoj nesto smeta i na nesto se zali, a zapravo im ceo svet stalno igra pipirevku, a one i dalje kukaju.
A onda dodje ova "hrabra" da se pravi blesava i soli nam pamet kako mi kukamo.
E sad je samo zamisljam kada joj neko zakine dinar za grisine na kasi ili kod frizera...frkce, pusta nokte i sigurno nije dama, haha, komedija od zene. A dosadna kao zemljani sud.

sio

pre 2 godine

Sve je bilo u redu, i niko se nije plasio nijedne sve dok razne NVO, pa posle drzave, nisu poceli da uredjuju brakove. Dok je svako iz braka iznosio sta je uneo i ono cemu je koliko doprineo, sve je bilo u redu.
A sada svaka prvo gleda koliko ce moci da iznese.

Aule

pre 2 godine

A zasto muskarci beze od zena koje su svoje? To ih plasi? Uznemiruje? Ne znaju sa time da se nose? Nisu u mogucnosti da diriguju pravila, vrte je oko malog prsta, ozene se da prebrinu i tu brigu a svrljaju, koriste je u svrhu sluzavke po kuci, plase se da ce svakog trenutka ona otici ukoliko ne dobija ljubav, posvecenost, postovanje, zajednicko ostvarenje ciljeva, ... jer joj se moze, ne samo usled finansijske obezbedjenosti, vec i zbog nacina razmisljanja, sposobnosti da uzvrati, ode i bude srecna ukoliko pored tog jednog nije.

Pa nije zivot jedan muskarac, zene su to shvatile. Svako zelim najbolje za sebe i u tome nema niceg loseg. A to danasnje muskarci plasi/uzasava/udaljava/vredja...?
(ZaSvePlasljivce, 14. februar 2022 12:56)

Izvinite, ali zasto bi iko, muskarac ili zena zeleo da pored sebe ima osobu ciji je zivotni moto "Moze mi se"?
Po cemu tacno ste vi taj ultimativni autoritet koji odredjuje necije kvalitete, uz podrazumevanu nepogresivost vaseg suda?
Cime tacno vi to zavredjujete? Zato sto ste zena?
Zasto bi neko ikada imao poverenja u vas?
Stabilnost?
Ne ide to bas tako draga moja, niti ce ikada ici.

Boles'

pre 2 godine

Može "nestati na nekoliko dana" jer ima grip, ili koronu ili neki drugi zdravstveni problem. Oporavlja se od operacije i slično. Ko te stvari ne shvata namerno jednostavno je zlonamerna budala koja se pravi da ne razume i piše posle ovakve stvari. U stvari, izmišlja i ogovara. Koliko je sebično da neko ne može da istrpi par dana da ne vidi drugu osobu koja je možda bolesna, oporavlja se i slično. Nego brže bolje posvađaj se i reci sve najgore. A šta ako se tebi, ne daj bože dogodi da moraš biti nekoliko dana ili par nedelja sam (sama). Znači, ne treba ni tebe niko da razume, nego brže bolje ostavi, prevari, posvađa se i slično?

Peter

pre 2 godine

Kao i sve drugo apsolutno netacno, pa bas ovi tvoji "sapatnici" ovde su se izjasnili da u zivotu ne bi nista sa zenom koja ima "prikolice" kako su nazvali decu. Toliko o sirokogrudosti i "davanju" i svaka vam je stvar takva. Ima dosta, nazalost, zena koje nisu nezavisne pa birajte njih, ili nemojte nikoga, kako vas je volja. Stanite iza svojih stavova i prestanite da kukate. Ja kad sam nailazila na muskarce s kojima nisam mogla da se usaglasim, ja sam lepo odlazila i jedino sto sam trazila jeste da me ostavi na miru. Nisam sedela i kukala sto je on ovakav ili onakav ili krivila sve zato sto je neki Pera Peric bio varalica. Da sam mislila da su svi losi jer sam imala par losih iskustava ne bih se ni udala ni imala porodicu, nego bih vrv sad kukala u suprotnom smeru. Ali vi sedite i kukajte, to ce bas uroditi plodom
(Kuknjava i samo kuknjava, 14. februar 2022 12:30)

Ocigledno ne pricamo istim jezikom. Naravno da ne zele muskarci nista "ozbiljno" sa onima koje imaju decu ali to ne menja stvari da ce se redjati ko zna koliko njih iz prostog razloga sto napaljenici i presretaci znaju da tu imaju vecu prodju. Niko i ne kaze da je razvod dobar i da ce na kraju biti dobro,ono sto kazemo jeste da na jednu zenu uvek ide ko zna koliko njih koji zele da se isprazne. I to su partneri, ne samo muzevi. Kad se malo smire strasti i kada ostanu same ili sa decom, ne biraju mnogo i to svako sa minimumom zivotnog iskustva jako dobro zna. Da skratim, uzmi tinder pa ces videti koliko ih je

Peter

pre 2 godine

A strucno lice ce ti, objasniti kako "normalno" ne postoji onako kako ga mi zamisljamo.Imam strucno lice u porodici.Salu na stranu, za sex je dovoljna hemija i uzbudjenje, to nije duboka emotivna povezanost i da je tako niko ne bi imao sex ni na 10 a ne ne daj boze na prvom sastanku.A i ta povezanost ne bi znacila da bi sex bio dobar.A svi smo naucili, prvenstveno od muskaraca, a sex za jedno vece moze i da je vrlo cesto i mnogo dobar.
(Kuknjava i samo kuknjava)

Strucno lice treba nesto i da zaradi,neretko eksperimentise i jos mnogo toga ali se na svim geografskim sirinama uglavnom poprilicno precizno zna sta su moralne norme i sta ne spada u prihvaceno i pozeljno ponasanje i za to uvek ima dovoljno razloga.Za nekoga su i pissing i scat normalni pa nam ne pada na pamet to da radimo tj vecina to nece raditi.Ocigledno vucete duboke frustracije a sama izjava da ste od muskaraca naucili da je sex za jedno vece dobar i pozeljan.Nijedanog prijatelja nemam da se bavi takvim stvarima, ja licno ne bih mogao da pipam,gledam mirisem nekog nepoznatog cije higijenske navike ne znam i nemam bilo kakvu bliskost sa tom osobom.Podlegli ste liberalnoj propagandi koja upravo ima za cilj sludjivanje i podelu naroda,a nista bolje nego kada se unisti porodica i zajednica kao jezgro dustva.Tada se najlakse vlada jer ne postoji ni smisao ni zelja za otporom i svaka nakaradna ideja lako prolazi.Tako se popili i feminizam,a godine od kojih niko ne moze da pobegne ce vam na kraju sve reci same.

Dragan

pre 2 godine

(Kuknjava i samo kuknjava, 15. februar 2022 22:23)

Nije mi baš jasno čemu rasprava sa mnom ukoliko nemaš želju da pročitaš ono što ja pišem. Jedino ti je prva rečenica u komentaru u vezi sa onim što sam ja napisao. Da, ULAZAK U BRAK sa vama je kocka, ali ne zato što možete da se razvedete kad god vam se prohte i bez bilo kakvog ozbiljnog razloga, iako ni to nije dobra stvar, već zato što cenu vaše odluke da se razvedete plaća gotovo isključivo muškarac. Nikad nigde nisam tražio da se vi „premetnete u nešto što je nama po volji“. Nikad mi ne bi palo na pamet ni da se bavim time. Vi idete u pravcu u kojem idete i budućnosti će stvari sa vama biti sve gore. Ali, to je put koji ste izabrale i ja vam želim srećan put i sve najbolje. Moj savet je bio namenjen muškarcima, da se prilagode novom vremenu, prilagode vama i zaštite sebe a puste vas da same snosite odgovornost za svoje odluke. Ne mislim da smo mi svi zlatni a baš svaka žena zla, ali definitivno mislim da sistem pogoduje ženama manipulatorima i aktivno ih podstiče. Onda kad budete bile voljne da svoju odluku da se razvedete ne sprovodite na muškarčevu štetu, ali i štetu svoje dece, ja ću vam poverovati da se razvodite iz opravdanih razloga. Sve do tad za mene ćete biti jeftine manipulatorke kojima razvod služi za izvlačenje koristi i sprovođenje osvete nad bivšim muževima. A dok ste takve i sve dok je sistem takav brak sa vama nema nikakvog smisla.

Aule

pre 2 godine

Jedina sto je "feminizam" doneo jeste da je takvo ponasanje dostupno i zenama. Do skora je muskarac imao kategorije ova je za zabavu, ova za zenidbu ili dobar sam muz i otac pa sta ako imam i sa strane i ostale "moralne norme". Niste se bunili i sve je bilo na svom mestu. Ne secam se da ste dizali revolucije jer je postojao stav ova je samo za krevet a ova je za kucu, tako da nemoj sad da mi se predstavljas kao moralna gromada koja pripada rodu cveckica ;). Njuskaj koga hoces, tvoja stvar, ili nemoj, opet tvoja stvar. U tome je cela poenta
(Kuknjava i samo kuknjava, 15. februar 2022 15:19)

Pa dobro onda, daj da nama bude dostupno i nesto sto zene rade eonima, na primer kukanje i nezadovoljstvo. Moracete da trpite da i vama nesto smeta, sta ces, zivot nije prica o suncokretima u zemlji jednoroga i ruzicastih oblaka, kako su nase princeze izgleda umislile.
Hoce na cvet da sleti i pcela, ali i ona zelena muva, mora suncokretcic malo i to da istrpi, jak i ostvaren suncokretcic, malo smrducka posle muve, ali je jaci.

Dragan

pre 2 godine

„Vi ne morate da se vencavate, ima sad raznih zajednica, nece ni zene sve udaju. Mozes da imas decu i bez braka, ima ih toliko. A zena ako zeli decu, bogami mora kroz sve ovo da prodje, ovo ne moze da se zaobidje i da se nadje neki drugi nacin, ali vama je na prvom mestu hocu li biti opljackan. Nemoj da potpusujes i resen ti problem.“
(Kuknjava i samo kuknjava, 17. februar 2022 09:27)

Ovo je bukvalno ono što ja savetujem muškarcima u mojim komentarima. Zar ti je bila potrebna tolika rasprava da bi to razumela? Ja ne zagovaram nikakav rat protiv žena, sprovođenje osveta niti bilo šta slično. Naprotiv, savetujem muškarcima da se manu vas i vaših problema pošto vi očigledno niste zainteresovane za naše probleme. To jest, da se manu braka sa vama zato što nije moguće uspostaviti taj odnos tako da očeva ravnopravna prava na odgajanje dece budu zaštićena ukoliko dođe do razvoda. Isto tako, muškarčeva imovina je ugrožena, da se ne ponavljam. Prema tome, u pitanju je ugovor koji je isključivo a našu štetu i zato ne treba ulaziti u njega. Ja ne savetujem da se sa vama ženama prekinu prijateljske, poslovne pa ni romantične veze. Međutim, dok je zakon diskriminatoran prema nama treba ga odbaciti. Da je situacija obrnuta i da zakon i sudska praksa na ovakav način diskriminišu ženu ja bih podržao žensku stranu. U tome je razlika između mene, i muškaraca generalno, i vas žena. Vama je vaš pol ispred pravde i upravo je to izvor vaše večite inferiornosti.

Peter

pre 2 godine

I ja sam razveden, nista sto smo uneli u brak nije mi oduzeto. Zuveli smo kod mene, kucu sam nasledio od roditelja, razveli smo se, ona ne zivi vise ovde, nije bilo govora da postoji mogucnost da mi uzme kucu. Dete je uglavnom s njom, mogu da ga vidjam kad i koliko hocu, bude i kod mene kad mozemo, i meni odgovara da je s njom ja zbog posla vise putujem. Sad smo super, bilo je burno kad smo se razilazili, ali sad smo oboje neuporedivo srecniji, smireniji, bolji ljudi i bolji roditelji.
(Jurij Gagarin, 14. februar 2022 12:38)

Divan si na vise nacina. Na prvom koliko ti je brak bio bitan kada ga kao zena tako nonsalantno otpises i kazes da ti odgovara a ti da zbopg posla putujes. A na drugom mestu, o cemu govoris i koje je to stanje svesti kada kazes da ti nije uzela kucu koja je od tvojih roditelja. Normalno da nije, o tome niko i ne razmislja mada imaju i thenologiju za to a to ce ti svaki advokat ispricati za par minuta. Lazna prijava nasilja, udaljavanje muskarca iz njegove kuce i to se desava na dnevnom nivou

Stariji zavodnik prve klase

pre 2 godine

Bio sam sa toliko tudjih devojaka i zena, raznih godista, morao da odbijam bratovljevu zenu, da je sasvim jasno sta mislim o braku!

Trajko Rogatica

pre 2 godine

@ Dragan
Što si se razvodio? Zanima me čime si oterao tu ženu. Alimentacija za decu je zakonom određena i nije velika, obično majke troše više, i njihovo ulaganje u decu je veće.
Kalva imovina ti je oteta? Kuća koju ste zaradili u braku? Zašto si se ženio i pravio decu?
Zašto mrziš tu ženu? To je majka tvoje dece, ti si je birao. Nisi ti sada najvažniji nego ta deca. Imovina nije tvoja nego zajednička, pripada i toj deci.

---------

Evo je jos jedna luda i bezgresna hahaha.

Dragan

pre 2 godine

Otkud sad deca u množini? Već mesecima kad uđem viđam iste ovakve Vaše komentare, ali bukvalno uvek do sad je jedno dete bilo u pitanju :)
(Mila, 16. februar 2022 16:49)

Da, bilo jedno dete, decak (i cilj mu je bio da ga nauci da su zene zlo, ali to je ludilo za sebe). Takodje, to dete je bilo vise kod njega nego kod mame, a sad odjednom deca oteta i ne vidja ih, i gola i bosa.
(Potpuno ludilo, 16. februar 2022 23:58)

Mentalno i duševno stanje vas žena je zaista tužno. Umesto da obratite pažnju na ključne stvari vi pokušavate da komentatora uhvatite u laži i na taj način se izvučete. Bedno i jadno! Da, neke stvari sam promenio u mojim komentarima, kao što je na primer moje ime, tačan broj moje dece, njihova imena ne želim da spominjem... ALi, to radim zato što želim da zaštitim svoju privatnost i privatnost svoje dece. Sve ostalo je sto posto tačno. Da, deca su bila više kod mene dok sud po nalogu socijalnog nije presudio u korist majke pošto smo bili duže razvdvojeni pre konačne presude. Dok su deca mogla da biraju, iako su tad bili mlađi, jedva da su išli kod majke iako im ja nikad nisam branio. Naprotiv, nikad im ništa ružno o majci rekao nisam i uvek sam pokušavao da ih podstaknem da imaju kontakt i sa njom. A sad kad su mi deca bukavalno oteta i viđam ih samo povremeno dešava se ovo o čemu sam pričao. Naravno, svako ko dobronamerno čita moje komantare bi sam mogao da poveže ove kockice. Nažalost, među vama ženama nema dobronamernih.

Dragan

pre 2 godine

(Din Martin, 16. februar 2022 15:58)

Mislim, prijatelju moj, da si ti san snova svake moderne žene. Naivan, ne naročito inteligntan, veruješ u neku smešnu idiličnu sliku žene koja ne postoji u realnom svetu, spreman da po svaku cenu braniš ženu čak iako vidiš da ona nije u pravu, spreman da braniš nepravedne zakone koji diskriminišu muškarca, nesposoban da shvatiš da je žena sama odgovorna za svoj lični život i ponašanje a da nije „proizvod“ muškarca… Ja sad mogu da ti kažem da sam prema svojoj bivšoj ženi bio najbolji što sam mogao, ali ti bi rekao da lažem jer ne možeš da shvatiš da žena može da bude najgora moguća prema onome ko je najbolji prema njoj. Stavljaš isključivo teret na mene kad je u pitanju uspostavljanje normalnog odnosa sa bivšom ženom. Ne pada ti na kraj pameti da makar i deo tereta staviš na nju, kao da je ona dete a ne odrasla osoba. Prave prilike naravno ne poznajaš i samim tim ne znaš da sam ja bio taj koji se od početka borio da održi neke normalne odnose čak i dok je moja žena pravila najgore moguće stvari, fizički vro ozbiljno nasrtala na mene, udarala i psihički se iživljavala nad decom (što i dalje povremeno radi), pravila scene koje samo u filmovima možeš da vidiš... Ali, naravno, sve to je moja krivica. Mislim da bi mogao da u engleskom rečniku potražiš reč, simp. Tamo verovatno stoji tvoja slika.

Kolt 15 GAP

pre 2 godine

@Plasljivko

E pa ako kod te prodjes, test si polozio.
Ja upravo takve najvise volim. To su one koje ce te, ako zasluzis, najvise voleti i postovati.

Dragan

pre 2 godine

Prevrnuh se od smeha. Pustite ljude da diskutuju o istinitom životu, a Vi se vratite u svoj svet laži i zamišljanja. Nit Vam ide diskusija, nit imate puno dodira sa stvarnim svetom. Postoji mesto za to, nije internet.
(Mila, 17. februar 2022 11:20)

Svaki lažov uvek po automatizmu za druge misli da su lažovi. Ni sa tobom ne može biti drugačije. Jedino što ti preostaje jeste da se lažno prevrćeš od lažnog smeha. Nikakve kontraargumente nemaš, sve što imaš su lažne optužbe što si lepo pokazala u svom prethodnom komentaru. Sama dokazuješ svu jad i bedu svog karaktera, je ne moram mnogo da se trudim.

keki

pre 2 godine

Kako je neko dole rekao, svako pametan bezi od finansijski nezavisne zene. Nalozene, natripovane feminizom, cim im se nesto ne dopadne, odma ce rasturiti brak ili vezu. E zato mi muskarci ne volimo takve osobe, da vam prevedem,a ne zbog kolicine novca. U svakom slucaju, statistika je neumoljiva, 80% a mozda vise brakova rasturaju zene.

Nemanja

pre 2 godine

Neko je napisao finansijski samostalne zene. Apsolutno se slazem. Ne nije problem sto je zena samostalna i ne zavisi od muskarca vec sto joj ta samostalnost prividno daje moc a kroz tu moc ispoljava masculine osobine muskarca, prestaje da bude zenstvena, podredjena i potpuno se gubi u ulozi zene. Te masculine osobine umanjuju vaznost i velicinu muskarca i na njega gledaju bez postovanja i sa visine. Zalosno

Kala Baster

pre 2 godine

Ne plašim se žena. Volim žene a i znam s njima izaći na kraj.
(jest, 13. februar 2022 23:04)

Ma bravo za tebe,ti si naš heroj.
Neka si se ti dodvorio drugoj strani. Da,mi ostali ne volimo žene,baš. Upravo je u tome problem,lepo si napisao,u "izlaženju na kraj".
Čim moraš sa njom da "izlaziš na kraj" tu sreće nema.

Volim i ja žene i to veoma,ali da su mi se smučile,jesu,i umorio sam se od "izlaženja na kraj" sa njima. To,to "izlaženje na kraj" je koren svih problema. Jer neće da te poštuje lepo kao muškarca,i da se ponaša normalno,nego ti svaki dan jede džigericu,zakera, laže, maže i farba. Sve bude u redu jedno godinu dana,plafon,u početku i onda,kada padnu maske, kreće igranka.

Onda nadje posao, dobije platu od 50.000 i više joj nisi potreban. Misli da je Boga uhvatila za bradu,da ne upotrebim onaj originalni izraz :-)

Sve u svemu, sve više ih ima samih u nekim godinama kada trebaju odavno majke da budu,ali ko će da ženi baksuza,neće niko ko je imalo pametan.
Čast onim baš malobrojnim izuzecima kojih,ipak, negde,još uvek ima,ali ih je premalo da bismo ih svi uspeli sresti. Laku noć!!

Legolas

pre 2 godine

Pa da je ovo tako i tačno muškarci bi večito bili u "strahu".
Nisu žene toliko postale teške,koliko smo mi muškarci postali mekani.
Žena je ulbila i ostala žena,a nekako se deformacija u nama desila,mi smo se više "pomerili"ka njima.
Pa i mi zakeramo dobacujemo ogovaramo.
Žene budite to što jeste,jer niste vi počele da puštate bradu i dlake,već smo počeli da brijemo i depiliramo tamo gde kad bi nas stari naši videli takve,tačno bi ih u grob oterali.

Čeki opinionista del cazzo

pre 2 godine

Prepoznah neke od dijagnoza...

Ovaj tekst treba odštampati, plastificirati i povremeno upoređivati sa potencijalnom sparing-partnerkom...

Dragan

pre 2 godine

Od svih navedenih kategorija u današnje vreme apsolutno dominiraju emocionalno nestabilne i one sa previsokim zahtevima. Mnoge žene se često bune ovde u komentarima i inače zbog toga što im se zamera na visokim standardima. Imaju običaj da kažu kako muškarcima isto niko ne brani da imaju visoke standarde. Zašto muškarcima „smetaju“ visoki ženski standardi? Prvo, zato što su u većini slučajeva neralni i uvek prevazilaze one standarde koje žena postavlja sama sebi. Ipak, glavni razlog zbog kojeg muškarcima to „smeta“ je upravo zato što to najubediljvije dokazuje da žene nemaju nikakve istinske emocije prema nama. Kad se čovek iskreno zaljubljuje to mu se dešava sasvim spontano i on u takvoj situaciji nije u stanju da razmišlja o bilo kakvim standardima. Zato se muškarci zaljubljuju u lepe žene prijatnog karaktera jer je to sve što je potrebno za iskreno zaljubljivanje. Muškarac je jedini istinski romantik, naravno na svoju veliku štetu, dok je žena jedan hladni pragmatik sa ček-listom koju muškarac mora da ispuni, ali ga ona ni tad iskreno ne voli iako ga je zbog njegove utilitarnosti izabrala. Mnoge od njih će ovde prigovarati zbog muškaraca koji "kukaju" na sve ovo. Prigovaraju jer žele muškarce koji sve ovo ćutke prihvataju na svoju štetu a na njihovu korist. Za njih su to "pravi muškarci". Oni što ćute i igraju ulogu mašine u službi žena i koji ženu posmatraju isključivo kroz romantične naočare i zauvek ostaju slepi za njenu pravu prirodu.

Kikilišur

pre 2 godine

Ne plašim se nego se užasavam žena koje puše,piju i psuju. Zaista se plašim i odmah pobegnem od takvih.
Takvo štogod nije vredno pažnje.

Prof. Živković

pre 2 godine

Ja ne znam da li se iko ikada zapitao zbog čega su na svakoj vesti na temu muško ženskih odnosa, komentari muškaraca prepuni loših iskustava, ogorčenja i razočarenja?
Nemoguće je da svi ti muškarci lažu.

Izgleda da se nešto mnogo loše dešava u muško ženskim odnosima,i kako vreme pokazuje, ispada da su žene emancipacijom i nezavisnošću potpuno izgubile kompas,i mnogo više izgubile nego što su dobile. Dobile su neke pare a izgubile ljubav i toplinu doma.
Nedavno sretnem komšijinog sina,momak ima 24 godine,upitam ga za devojke,on mi kaže : "One su zlo, gubljenje vremena, trošenje energije i urušavanje zdravlja".
Hej bre,momak od 24 godine ima takav stav o ženama?! Znači on je već tako jako mlad,imao veoma loša iskustva sa ženama.

Možete misliti kakav stav tek ima onaj muškarac od 50 godina?!
Otuda i ovakvi tužni i ogorčeni komentari muškaraca na ama baš svaku vest sa ovom tematikom.
Ja imam neke zrelije godine,i pamtim neka druga vremena,a i posao mi je da radim sa ljudima,i moram da priznam,bez najmanje namere da uvredim neku ženu,da se nikada nisu ovako loše i bahato ponašale kao unazad recimo 15 ili 20 godina. U razgovoru sa muškarcima raznih uzrasta, jednostavno ne možeš ništa lepo o ženama da čuješ. Kako će ovo da se raspetlja,samo dragi Bog zna.

Dragan

pre 2 godine

Da li bi ekonomska nezavisnost žene sama po sebi trebalo da bude problem? Teoretski gledano, naravno da ne, čak bi u svakom pogledu trebalo da predstavlja prednost za sve, ženu, muškarca, decu, društvo u celini. Zašto u praksi to često nije tako? Prosto zato što je žena u proseku preveliki egocentrik za tako nešto. Ona nije sklona davanju već uglavnom uzimanju. Isto tako, što je žena ekonomski uspešnija sve je izbirljivija prema muškarcima pošto ona uvek hoće nekog ko zarađuje isto ili više od nje. Time se krug potencijalnih muških partnera za nju sve više sužava što uspešnija postaje. Nisu muškarci ti koji beže od takvih žena zbog njihove ekonomske samostalnosti već zbog nesnosne arogancije koja ih odlikuje. Zašto žene mnogo lakše i češće pokreću razvod nego muškarci? Naravno, one će hteti da nas ubede da je to tako zato što su hrabrije. U realnosti žena to lakše radi zato što razvodom malo gubi a često puno dobija. Prvo, emotivno se manje vezuje za muškarca nego muškarac za nju. Drugo, lakše pronalazi novog partnera uz malo ili ni malo truda. Treće, i najvažnije, prilikom razvoda uzima sve za sebe, decu, novac i imovinu koju najčešće nije realno stekla. Ni jednom jedinom muškarcu na planeti Zemlji ne smeta to što žena ima pravo da se razvede. Naprotiv, odlazak žene iz muškarčevog života mu je najčešće njena najveća usluga. Ono što muškarcima smeta je OTIMAČINA koja se u slučaju razvoda sprovodi nad njima.

Sve je samo bajka

pre 2 godine

Zene na Nas gledaju kao na kucne ljubimce,od majke,sestre,devojke nebitno,najvise vole da imaju svoj uticaj I cim primete da nemaju kontrolu to im se uopste ne svidja...Ako mislite da Nisam u pravu imate onda Jos puno da ucite...

mek

pre 2 godine

Svako treba da može da ode kad hoće.Štos je u tome da izgradiš odnos u kome vam je oboma lepo i nikome se ne ide.
(Bdbdh)

To je u teoriji samo i prosto mi je neverovatno da neko veruje da je zivot teorija.Sustina je u razlicitom poimanju sta znaci dobar odnos.Da prevedem, sve zene koje znam su brakove i veze razbucale zbog teskih gluposti,potpuno besvesne posledica ili onoga sta imaju.Poreklo takvog ponasanja koje je sada vec praksa a ne izuzetak se moze traziti na mnogo strana.Npr zato sto ih od malih nogu rodbina i roditelji obasipaju time da je posebna,najlepsa,princeza,trt mrt, pa njihova percepcija realnosti je sasvim drugacija(ceo zivot ceka princa na belom konju). Osim toga,na jednu zenu ide 10 napaljenika te misle da mogu bolje.Tu nema mira ni srece i pametan muskarac to zna te unapred bira onu koja ce imati manje sanse da impulsivno reaguje i napravi nepopravljivu glupost svojstvenu zenama,dok se ne prizove pameti.Da opet prevedem,koju ce nesto spreciti ili barem usporiti u rasturanju zajednice.Cega sam se nagledao,i sta zene rade,ovakvo rezonovanje je samo jedan od nacina da smanjite sansu da budete povredjeni i da bacite zivotni trud.U osnovi je ovo samo jedan od failsafe mehanizama.Sve poznanice i drugarice koje su bile u poziciji da ovo urade su to uradile bez izuzetaka.Ni tucene, ni prevarene niti bilo sta bitno.U mom slucaju,zaradjujem bas mnogo za nase uslove, sve delim sa zenom ali ovakvu ne zelim.Wikipedia, termin "hipergamija".Odavno objasnjeno

Dejanmi

pre 2 godine

Ko nije upoznao ili se zabavljao sa bar jednom od svih ovih tipova zena je na....o u zivotu.
Najvece bogatsvo jednog muskarca je da se na vreme zabavlja sa svim ovim "tipovima" zena pa taman i da bude povredjen. Bar ce nesto nauciti. Kad imas jednu srednjolsku ljubav koja te skartira nakon par godina fakulteta i zaletis se na prvu poslije toga mozes jako veliku gresku da napravis.. Saraj dok si mlad, jer sve zene to rade, razlika je samo koliko dobro to sakriju..

Trazeno - dobijeno

pre 2 godine

@Nisu žene toliko postale teške,koliko smo mi muškarci postali mekani.
(Legolas, 13. februar 2022 17:12)

Muskarci su postali takvi zato sto su zene tako trazile.
Nas su nazivale zadrtim balkancima, balkanoidima i kromanjoncima, a one fine, depilirane, mekane i "razumne" zapadnjake pravim i emancipovanim muskarcima, na koje treba da se ugledamo.

I u cemu je sad problem?

iskustvo

pre 2 godine

Možete misliti kakav stav tek ima onaj muškarac od 50 godina?!
Otuda i ovakvi tužni i ogorčeni komentari muškaraca na ama baš svaku vest sa ovom tematikom.
(Prof. Živković)
Imam 43. Nisam se zenio i ozbiljno oklevam.Letimican pogled na okolinu i na zivote prijatelja jasno govori da su ti muskarci sebi upropastili zivote,a kada ih ucene sa decom,sve postaje jedna jeziva patnja koja se neretko zavrsi u crnoj hronici a nakon tog zenskog emotivnog iznurivanja,problema i pretnji.Moje iskustvo govori bas ono sto je neko dole napisao.U danasnje vreme nisu u stanju da vole.Dok su mladje,imate neke sanse,kada predju nekih 37,to krece izivljavanje i silovanje logike i razuma.Jaka feministicka propaganda kojoj nema kraja nasilno menja prirodan i uspostavljen sistem.Mene ot podseca na ono kad je naglo dozvojen uvoz automobila sa zapada,a mase sele iz Zastave u mnogo drugacija vozila,i onda je doslo do pogibija i porasta udesa i smrti u velkom procentu.Elem,poticem iz porodice gde se nikada niko nije delio na musko i zensko tako da mi je dodano nejasna ta feministicka halabuka.Finansijski dobro stojim,imam sve ono sto se danas smatra statusnim simbolima i voleo bih sa nekime iskreno sve to da delim.Ali takve nema. Spremnost na svadju,nadmetanje,stalne nestabilnosti su nesto sto zene rade.Napomenucu da nikada nisam imao posla sa pijanim,drogiranim ili onima koje varaju. A situacija je opet slicna ovoj u Ukrajni. Cega sve ima, ne zelim jednostavno ni da saznam. Mir nema cenu.

Srboljub

pre 2 godine

Ja volim žene i jako me privlače u svakom pogledu. Onaj osećaj kada pričate ili ste u kontaktu sa neverovatno lepom ženom zbog koje prosto ne možete da sredite misli i na koju stalno posle mislite i tražite načine kako da joj pridjete je po meni jedan od najlepših stvari u životu. E ali već na koraku kada se toj ženi približite i kada ta lepota, harizma i privlačnost predju u drugi plan, dolazite do dela zbog koga su se ratovi vodili i oko čega je bazirano 90% svetske književnosti. Hoće, neće, a možda i bi, hladi, greje, igra igrice, a onda je i sama zbunjena, ali joj godi i svidja joj se a ti izigravaj majmuna i samo budi nežan i strpljiv, pa možda na kraju nešto i bude.

Počinje proleće

pre 2 godine

Ja npr. ne pušim generalno, ali kad sam pod velikim stresom, dešavalo se da zapalim. Jedno vreme sam i pušila, iako pre toga dugo nisam. Imala sam utisak da me cigareta smiruje. Mada znam da nije dobro i volela bih potpuno da ih ukinem sebi. Jedno 2, 3 puta sam zbog dečka jednog pušila. Koliko je to užasno!

Madame X

pre 2 godine

8. zene ekoje ne piju i ne puse "strejtare"
(Manco, 13. februar 2022 17:56)

Е шта ћеш, таквој треба нешто слично, чврст карактер и озбиљан човек, а то није лако.

За твоју утеху свака рупа нађе закрпу па ћеш и ти наћи алкохоличарку која базди на дуван.

Dragan

pre 2 godine

@Kuknjava i samo kuknjava,

Nisi sposobna da objektivno sagledaš situaciju iz muškog ugla jer jednostavno nemaš empatije prema muškarcima. Kažeš: „kad sam bila povredjena, a jesam, nisam krivila sve muskarce…nego lepo odes, trazis da te ostavi ma miru…“ Upravo se o tome radi ja kao muškarac nakon razvoda NE MOGU jednostavno da odem i tražim da me ostavi na miru. U tome i jeste problem. Deca su mi oteta i to mi je hiljadu puta bitnije od novca, a pored toga mi je oteta i imovina i svakog meseca mi se otima novac koji moja bivša uglavnom troši na sebe a ne na moju decu. Ja za razliku od tebe ne mogu tek tako da krenem dalje. Možda bih mogao kad ne bih voleo svoju decu ali nisam takav. Sve sam već lepo objasnio u prethodnim komentarima. Nije problem što vi žene možete da se razvedete niti mi hoćemo da nas neko gleda kao bogove. Problem je u tome što nama razvod uništava život a vama omogućava da nastavite dalje sa lakoćom i po potrebi da još gomili muškaraca uništite život. I sve to uz direktnu podršku sistema i države. Da li je svaka žena takva i da li će svaka žena to uraditi? Naravno da ne, ali zašto bi se muškarac kockao svojim životom, životom svoje dece, svojom imovinom samo zbog ženskih lažnih priča o romantičnoj ljubavi i ženske prevrtljivosti? Vi moderne žene više niste za brak. Prosto niste zato jer uvek sebe stavljate na prvo mesto a ne porodicu. Zato vas muškarci sve manje žele i zato su komentari o vama uglavnom negativni a ne zbog neke ničim izazvane mizogenije.

Čovek

pre 2 godine

Žene koje imaju samo jedan cilj – da se udaju


Ne, ne plasimo ih se, do duse ni sa jedne sa liste se ne plasimo nego ih izbegavamo jer mir i psihičko zdravlje nema cenu. Ali ove za udaju ne izbegavamo ostalo da. Muskarci se plase automehaničara i zubara zapamtite to.

Dragan

pre 2 godine

@Kuknjava i samo kuknjava,

Ko god bude hteo moj savet taj će morati u celosti da ga pročita. Neće mu biti potrebna tvoja ekscerpcija mog teksta. Pogotovo kad se uzme u obzir da je tvoja ekscerpcija manipulatorska s obzirom na to da uklanja sve ostalo što je jako bitno kako bi bila pravilno shvaćena. Ali, od žene ništa drugo ne bi trebalo ni očekivati. Manipulacija je vaše glavno i jedino oružje, a činjenice su vaš najveći neprijatelj. Možda bi ipak mogla da pokušaš da formulišeš neku svoju originalnu misao o svemu? A, da! Sad se setih. Ne možeš. Žensko si. Jedino što imaš su manipulacije, unižavanje muškaraca koji se ne slažu sa tobom i laži. Sve to i pored toga potpuno odsustvo bilo kakve sposobnosti za samokritiku i refleksiju. Možda će se za nekoliko hiljada godina evolucije to promeniti? Mada, verovatnije je da neće.

Peter

pre 2 godine

Kao i sve drugo apsolutno netacno, pa bas ovi tvoji "sapatnici" ovde su se izjasnili da u zivotu ne bi nista sa zenom koja ima "prikolice" kako su nazvali decu. Toliko o sirokogrudosti i "davanju" i svaka vam je stvar takva. Ima dosta, nazalost, zena koje nisu nezavisne pa birajte njih, ili nemojte nikoga, kako vas je volja. Stanite iza svojih stavova i prestanite da kukate. Ja kad sam nailazila na muskarce s kojima nisam mogla da se usaglasim, ja sam lepo odlazila i jedino sto sam trazila jeste da me ostavi na miru. Nisam sedela i kukala sto je on ovakav ili onakav ili krivila sve zato sto je neki Pera Peric bio varalica. Da sam mislila da su svi losi jer sam imala par losih iskustava ne bih se ni udala ni imala porodicu, nego bih vrv sad kukala u suprotnom smeru. Ali vi sedite i kukajte, to ce bas uroditi plodom
(Kuknjava i samo kuknjava, 14. februar 2022 12:30)

Ocigledno ne pricamo istim jezikom. Naravno da ne zele muskarci nista "ozbiljno" sa onima koje imaju decu ali to ne menja stvari da ce se redjati ko zna koliko njih iz prostog razloga sto napaljenici i presretaci znaju da tu imaju vecu prodju. Niko i ne kaze da je razvod dobar i da ce na kraju biti dobro,ono sto kazemo jeste da na jednu zenu uvek ide ko zna koliko njih koji zele da se isprazne. I to su partneri, ne samo muzevi. Kad se malo smire strasti i kada ostanu same ili sa decom, ne biraju mnogo i to svako sa minimumom zivotnog iskustva jako dobro zna. Da skratim, uzmi tinder pa ces videti koliko ih je

Dragan

pre 2 godine

@Maša,

Tvoj komentar je ništa drugo do čitav niz predrasuda o konkretnom pojedinačnom slučaju o kojem ne znaš ništa. Ali, hajde ukratko da odgovorim na svako tvoje pitanje. „Oterao“ sam tu ženu zbog njenog ekstremnog psihički nestabilnog stanja, konstantnog izazivanja scena, fizičkog nasrtanja na mene, nenormalnog trošenja para, ugrožavanja moje dece, lažnih prijava za nasilje, lažnih prijava za odvođenje dece... Spisak je beskonačan, ovo je samo siže. Visina alimentacije zavisi od muškarčevih primanja i može da bude poprilično visoka kao što je to u mom slučaju. Dok smo bili u braku ja sam dodatno izgradio i kupio brojne stvari i nekretnine na šta je ona polagala pravo samo zato što je bila u braku sa mnom iako ni dinar u to uložila nije. Sva moja imovina pripada mojoj deci i sa tim nemam nikakvih problema, ali moja bivša žena je od strane zakona tretirana kao da je i ona moje dete. Ne bih se nikad bunio zbog visine alimentacije kad bih znao da sav taj novac ide na moju decu. U realnosti, ona ga uglavnom troši na sebe, deca mi dolaze bukvalno gladna i nedovoljno obučena od nje. Ja im sve to obezbeđujem samostalno. Moja deca bukvalno preklinju da se nikad ne vrate kod nje i neprekidno pitaju kad će o tome moći sama da odluče. Ona uništava život svima nama, naročito mojoj deci, sve uz direktnu podršku institucija. Da, ja sam pogrešio zato što sam je odabrao, ali da li moja deca i ja za to treba da plaćamo ceo život? Da li ti je sada malo jasnije?

Stariji zavodnik prve klase

pre 2 godine

Bio sam sa toliko tudjih devojaka i zena, raznih godista, morao da odbijam bratovljevu zenu, da je sasvim jasno sta mislim o braku!

Dragan

pre 2 godine

Nema potrebe ni za kukanjima ni za odlaskom u Avganistan, a još manje imamo potrebe da slušamo žene sa našeg podneblja da nas optužuju kako smo "balkanci". Koliko smo mi balkanci toliko su one balkanke ali ih egoizam i narcisoidnost sprečava da to vide. Moj savet svim muškarcima, a njega i sam vrlo uspešno primenjujem u životu nakon razvoda, jeste da se klone formalnih veza sa ženama. Druženje, izlaženje, zabava, seks... sve je to OK, ali držite ženu na distanci i ne ulazite u bilo kakav oblik kohabitacije sa njom. Rizik je suviše veliki za nas, potencijalni gubici veliki, potencijalna dobit mala ili nikakva. Prosto se treba prilagoditi novom vremenu čiji su glavni kreatori upravo žene. One su glavni zagovornici sistema u kojem svako može da izađe iz braka kako god kad god mu se prohte iz bilo kog, ma kako trivijalnog razloga. Treba im to i dati ali na taj način da same snose sve posledice svojih slobodnih odluka. S obzirom da ovde toliko insistiraju na svojoj samostalnosti onda im to treba i dati. Ukoliko muškarac sklopi brak onda će on neizostavno uvek biti taj koji će plaćati veliku cenu ženine slobodne odluke da ga ostavi. Ja razumem zašto se žene zalažu za brak. Njima sve to ide na korist. Ali, šta će to nama? Šta će više nama to kog đavola? Ništa od toga nemamo, samo nam se otima i još nam se preko dele uvrede. To je moj savet muškarcima. Pustite ih da budu ono što tvrde da hoće da budu, samostalne i slobodne.

Aule

pre 2 godine

Jedina sto je "feminizam" doneo jeste da je takvo ponasanje dostupno i zenama. Do skora je muskarac imao kategorije ova je za zabavu, ova za zenidbu ili dobar sam muz i otac pa sta ako imam i sa strane i ostale "moralne norme". Niste se bunili i sve je bilo na svom mestu. Ne secam se da ste dizali revolucije jer je postojao stav ova je samo za krevet a ova je za kucu, tako da nemoj sad da mi se predstavljas kao moralna gromada koja pripada rodu cveckica ;). Njuskaj koga hoces, tvoja stvar, ili nemoj, opet tvoja stvar. U tome je cela poenta
(Kuknjava i samo kuknjava, 15. februar 2022 15:19)

Pa dobro onda, daj da nama bude dostupno i nesto sto zene rade eonima, na primer kukanje i nezadovoljstvo. Moracete da trpite da i vama nesto smeta, sta ces, zivot nije prica o suncokretima u zemlji jednoroga i ruzicastih oblaka, kako su nase princeze izgleda umislile.
Hoce na cvet da sleti i pcela, ali i ona zelena muva, mora suncokretcic malo i to da istrpi, jak i ostvaren suncokretcic, malo smrducka posle muve, ali je jaci.

Kikilišur

pre 2 godine

Ljudi, u komentarima postoji bitna zamena teza a takodje ima i dosta inputiranja.
Nije nikakav problem emancipovana žena koja zaradjuje,mislim da te dve činjenice nisu problem nijednom normalnom muškarcu.

Ono što jeste problem kod većine takvih žena je što gotovo uvek poseduju dve loše osobine : bahatost i aroganciju.
Naime, činjenica je da su žene van "karijere" neuporedivo pitomije i lakše se sa njima dogovori čovek.

Ove što ganjaju karijeru i jure poslove po svaku cenu,da bi tobože bile od nekoga samostalne,umeju da budu,i uglavnom jesu,veoma teške,neposvećene muškarcu i porodici i to je ono što deprimira naše muškarce,koji kao tradicionalno vaspitani ljudi to ne mogu da prihvate.
Ovo je neko moje vidjenje,iz iskustva,zašto dolazi do velikih problema i zašto je sve više žena,pa i muškaraca bez stalnog partnera.

Ukratko,previše ambiciozne žene nisu za porodicu i kuću,eto to je začkoljica. Ne znači da su one zbog toga loše,ali fakat je da tu žene nema. Iz njenih ruku se nećeš nakusati čorbe.
Bud'te pozdravljeni :-)

Trajko Rogatica

pre 2 godine

@Dragan - opet isto - mi moderne zene nismo za brak i zivot s nama je kocka. Ok. Svako ko tako misli nek se ne zeni, nek zivi sam, nek trosi svoje novce sam, nek si sazida i piramidu ako hoce, pa da sve svoje ponese "na onaj svet". Sve legitimno, samo kad bi prestali da kukate sto se onaj drugi ne premetne u nesto sto je vama po volji. To je tako neproduktivno i zalosno je slusati odrasle ljude da stalno kukaju kako su oni zlatni a suprotni pol zao i pokvaren
(Kuknjava i samo kuknjava, 15. februar 2022 22:23)

Pa sestro slatka, kome bre ti trebas tako ostecena, sem za seks?
Mozda komsiji, da ne mora daleko da ide.
A crkavam od smeja od ovih zena, stalno pricaju kako kukamo a ne prodje dan a da mi se ne zaglunu usi od njihovih ugrozenih prava.
I to sve neki psiholozi iz sigurnih kuca i sa bezbednih tavana, udruzenja za zastitu zenskih lokni i podsuknje i sta ti ja znam, svakoj nesto smeta i na nesto se zali, a zapravo im ceo svet stalno igra pipirevku, a one i dalje kukaju.
A onda dodje ova "hrabra" da se pravi blesava i soli nam pamet kako mi kukamo.
E sad je samo zamisljam kada joj neko zakine dinar za grisine na kasi ili kod frizera...frkce, pusta nokte i sigurno nije dama, haha, komedija od zene. A dosadna kao zemljani sud.

Marijana

pre 2 godine

Moja drugarica je rekla jako primetnu stvar kod naših muškaraca. Nemaju manire i pusti su. Poradite na sebi pa nećete biti zadrti balkanci. Ovo je replika na jedan ovde komentar.

Aule

pre 2 godine

A zasto muskarci beze od zena koje su svoje? To ih plasi? Uznemiruje? Ne znaju sa time da se nose? Nisu u mogucnosti da diriguju pravila, vrte je oko malog prsta, ozene se da prebrinu i tu brigu a svrljaju, koriste je u svrhu sluzavke po kuci, plase se da ce svakog trenutka ona otici ukoliko ne dobija ljubav, posvecenost, postovanje, zajednicko ostvarenje ciljeva, ... jer joj se moze, ne samo usled finansijske obezbedjenosti, vec i zbog nacina razmisljanja, sposobnosti da uzvrati, ode i bude srecna ukoliko pored tog jednog nije.

Pa nije zivot jedan muskarac, zene su to shvatile. Svako zelim najbolje za sebe i u tome nema niceg loseg. A to danasnje muskarci plasi/uzasava/udaljava/vredja...?
(ZaSvePlasljivce, 14. februar 2022 12:56)

Izvinite, ali zasto bi iko, muskarac ili zena zeleo da pored sebe ima osobu ciji je zivotni moto "Moze mi se"?
Po cemu tacno ste vi taj ultimativni autoritet koji odredjuje necije kvalitete, uz podrazumevanu nepogresivost vaseg suda?
Cime tacno vi to zavredjujete? Zato sto ste zena?
Zasto bi neko ikada imao poverenja u vas?
Stabilnost?
Ne ide to bas tako draga moja, niti ce ikada ici.

Ja

pre 2 godine

Zene koje su ekonomski samostalne su najvece zlo.
(SDJ, 13. februar 2022 18:30)

Hahaha, ne valja ekonomski nezavisna, ne valja sponzorusa, vi biste neku potcinjenu i nesposobnu koja obozava siromahe. Srecno u potrazi, mozda je i nadjete. I da bude lepa, podrazumeva se!

Notorious

pre 2 godine

Ljudi ovde zaboravljaju jednu bitnu stvar - a to je da su zene povlascene, u svakom smislu.
Zasto? Pa naprosto jer spram onoga sto donose drustvu, mimo radjanja i odgajanja dece, sto je neosporno jedna od najbitnijih stavki, svet u svemu drugome moze i bez njih, odnosno muskarci mogu da obavljaju sve zenske poslove a obrnuto i nije bas slucaj.
Drustvo im daje veci znacaj nego sto one realno imaju, i stiti ih, a one, kao vrhunski oportunisti i egoisti to koriste, cas su jake i nezavisne, cas bespomocne, slabe i ranjive, uvek su zrtve necega i nekoga, a nikada krivci nizasta.
Krasi ih i strahovita arogancija, slicno tinejdzerima koji su u necemu dobri i ocekuju pohvale i divljenje od sviju, i to je skroz u redu za tinejdzere, mene cudi kako ih nije sramota da tu vrstu tapsanja po ramenu ocekuju i sa 50 godina. :)
Nipodastavaju muskarce neprestano jer imaju zaledjinu drzave, sto je posledica feminacisticke propagande koja se besomucno sprovodi, sve dok ne udare svojom lepom glavicom o zid, kada im se sva ta arogancija, nerealna ocekivanja i sopstvena precenjenost ne vrate kao bumerang, bilo da je to izazvano konacnim suocavanjem sa sopstvenom prosecnoscu, bilo da ih neki muskarac, nazalost milom ili silom stavi na pravo mesto.
A muskarcima u sve vecem broju ne pada napamet da trose svoje vreme i energiju na nepouzdane, neiskrene, nestabilne i nedosledne osobe opterecene svime sto dolazi spolja, osobe kojima su koncepti samokriticnosti i introspekcije strani, kojima se svest i egzistencija vrte oko samospoznaje i manipulacije samo jednim organom. Svet je toliko vise toga od vas.

Dragan

pre 2 godine

„Vi ne morate da se vencavate, ima sad raznih zajednica, nece ni zene sve udaju. Mozes da imas decu i bez braka, ima ih toliko. A zena ako zeli decu, bogami mora kroz sve ovo da prodje, ovo ne moze da se zaobidje i da se nadje neki drugi nacin, ali vama je na prvom mestu hocu li biti opljackan. Nemoj da potpusujes i resen ti problem.“
(Kuknjava i samo kuknjava, 17. februar 2022 09:27)

Ovo je bukvalno ono što ja savetujem muškarcima u mojim komentarima. Zar ti je bila potrebna tolika rasprava da bi to razumela? Ja ne zagovaram nikakav rat protiv žena, sprovođenje osveta niti bilo šta slično. Naprotiv, savetujem muškarcima da se manu vas i vaših problema pošto vi očigledno niste zainteresovane za naše probleme. To jest, da se manu braka sa vama zato što nije moguće uspostaviti taj odnos tako da očeva ravnopravna prava na odgajanje dece budu zaštićena ukoliko dođe do razvoda. Isto tako, muškarčeva imovina je ugrožena, da se ne ponavljam. Prema tome, u pitanju je ugovor koji je isključivo a našu štetu i zato ne treba ulaziti u njega. Ja ne savetujem da se sa vama ženama prekinu prijateljske, poslovne pa ni romantične veze. Međutim, dok je zakon diskriminatoran prema nama treba ga odbaciti. Da je situacija obrnuta i da zakon i sudska praksa na ovakav način diskriminišu ženu ja bih podržao žensku stranu. U tome je razlika između mene, i muškaraca generalno, i vas žena. Vama je vaš pol ispred pravde i upravo je to izvor vaše večite inferiornosti.

Djoka

pre 2 godine

@ Marijana, 14. februar 2022 13:50

E pa ja imam manire! Uvek sam ih i imao, ali dama vise nema odavno! Tako da sam odustao od toga i vise ne prilazim. Sad se ponasam kao idijot, pravim budalu od sebe i startujem sve sto je zensko i hoda na dve noge. Totalno mi je nebitno ko je & sta hoce... pa ako upali - upali. Ako ne, teraj dalje. Tako je to izgleda vec jedno dobro vreme, samo sam ja to kasno shvatio. I sto je jos zanimljivo, ovaj nacin zaista pali...

Dragan

pre 2 godine

Prevrnuh se od smeha. Pustite ljude da diskutuju o istinitom životu, a Vi se vratite u svoj svet laži i zamišljanja. Nit Vam ide diskusija, nit imate puno dodira sa stvarnim svetom. Postoji mesto za to, nije internet.
(Mila, 17. februar 2022 11:20)

Svaki lažov uvek po automatizmu za druge misli da su lažovi. Ni sa tobom ne može biti drugačije. Jedino što ti preostaje jeste da se lažno prevrćeš od lažnog smeha. Nikakve kontraargumente nemaš, sve što imaš su lažne optužbe što si lepo pokazala u svom prethodnom komentaru. Sama dokazuješ svu jad i bedu svog karaktera, je ne moram mnogo da se trudim.

Madame X

pre 2 godine

Neko je napisao finansijski samostalne zene. Apsolutno se slazem. Ne nije problem sto je zena samostalna i ne zavisi od muskarca vec sto joj ta samostalnost prividno daje moc a kroz tu moc ispoljava masculine osobine muskarca, prestaje da bude zenstvena, podredjena i potpuno se gubi u ulozi zene. Te masculine osobine umanjuju vaznost i velicinu muskarca i na njega gledaju bez postovanja i sa visine. Zalosno
(Nemanja, 13. februar 2022 20:34)

Мушкарац или је важан или није важан. Ако му то што је жена финансијски независна умањује "важност и величину" онда он нема ни важности ни величине.

Да има величину онда једна независна жена не би могла да га пољуља. Проблем је у томе што данас мушкарац мора да се потруди око тога какав је човек, колико је способан, на шта личи, јер више није довољно да има само ки*у.

sio

pre 2 godine

Sve je bilo u redu, i niko se nije plasio nijedne sve dok razne NVO, pa posle drzave, nisu poceli da uredjuju brakove. Dok je svako iz braka iznosio sta je uneo i ono cemu je koliko doprineo, sve je bilo u redu.
A sada svaka prvo gleda koliko ce moci da iznese.

Dragan

pre 2 godine

(Din Martin, 16. februar 2022 15:58)

Mislim, prijatelju moj, da si ti san snova svake moderne žene. Naivan, ne naročito inteligntan, veruješ u neku smešnu idiličnu sliku žene koja ne postoji u realnom svetu, spreman da po svaku cenu braniš ženu čak iako vidiš da ona nije u pravu, spreman da braniš nepravedne zakone koji diskriminišu muškarca, nesposoban da shvatiš da je žena sama odgovorna za svoj lični život i ponašanje a da nije „proizvod“ muškarca… Ja sad mogu da ti kažem da sam prema svojoj bivšoj ženi bio najbolji što sam mogao, ali ti bi rekao da lažem jer ne možeš da shvatiš da žena može da bude najgora moguća prema onome ko je najbolji prema njoj. Stavljaš isključivo teret na mene kad je u pitanju uspostavljanje normalnog odnosa sa bivšom ženom. Ne pada ti na kraj pameti da makar i deo tereta staviš na nju, kao da je ona dete a ne odrasla osoba. Prave prilike naravno ne poznajaš i samim tim ne znaš da sam ja bio taj koji se od početka borio da održi neke normalne odnose čak i dok je moja žena pravila najgore moguće stvari, fizički vro ozbiljno nasrtala na mene, udarala i psihički se iživljavala nad decom (što i dalje povremeno radi), pravila scene koje samo u filmovima možeš da vidiš... Ali, naravno, sve to je moja krivica. Mislim da bi mogao da u engleskom rečniku potražiš reč, simp. Tamo verovatno stoji tvoja slika.

Stanko -obicaji su stariji od zakona !

pre 2 godine

Svima kojima zene prave probleme savetujem da presele u Iran, Afganistan, Jemen, Saudijsku Arabiju, Pakistan ..... ( ima ih jos ) - garantujem Vam da necete imati te probleme - Ali - necete znati ni kako izgleda komsinica jer su pokrivene i sakrivene ! Kada Vam vec toliko ne valjaju ove nase !

Peter

pre 2 godine

A strucno lice ce ti, objasniti kako "normalno" ne postoji onako kako ga mi zamisljamo.Imam strucno lice u porodici.Salu na stranu, za sex je dovoljna hemija i uzbudjenje, to nije duboka emotivna povezanost i da je tako niko ne bi imao sex ni na 10 a ne ne daj boze na prvom sastanku.A i ta povezanost ne bi znacila da bi sex bio dobar.A svi smo naucili, prvenstveno od muskaraca, a sex za jedno vece moze i da je vrlo cesto i mnogo dobar.
(Kuknjava i samo kuknjava)

Strucno lice treba nesto i da zaradi,neretko eksperimentise i jos mnogo toga ali se na svim geografskim sirinama uglavnom poprilicno precizno zna sta su moralne norme i sta ne spada u prihvaceno i pozeljno ponasanje i za to uvek ima dovoljno razloga.Za nekoga su i pissing i scat normalni pa nam ne pada na pamet to da radimo tj vecina to nece raditi.Ocigledno vucete duboke frustracije a sama izjava da ste od muskaraca naucili da je sex za jedno vece dobar i pozeljan.Nijedanog prijatelja nemam da se bavi takvim stvarima, ja licno ne bih mogao da pipam,gledam mirisem nekog nepoznatog cije higijenske navike ne znam i nemam bilo kakvu bliskost sa tom osobom.Podlegli ste liberalnoj propagandi koja upravo ima za cilj sludjivanje i podelu naroda,a nista bolje nego kada se unisti porodica i zajednica kao jezgro dustva.Tada se najlakse vlada jer ne postoji ni smisao ni zelja za otporom i svaka nakaradna ideja lako prolazi.Tako se popili i feminizam,a godine od kojih niko ne moze da pobegne ce vam na kraju sve reci same.

Dragan

pre 2 godine

(Kuknjava i samo kuknjava, 15. februar 2022 22:23)

Nije mi baš jasno čemu rasprava sa mnom ukoliko nemaš želju da pročitaš ono što ja pišem. Jedino ti je prva rečenica u komentaru u vezi sa onim što sam ja napisao. Da, ULAZAK U BRAK sa vama je kocka, ali ne zato što možete da se razvedete kad god vam se prohte i bez bilo kakvog ozbiljnog razloga, iako ni to nije dobra stvar, već zato što cenu vaše odluke da se razvedete plaća gotovo isključivo muškarac. Nikad nigde nisam tražio da se vi „premetnete u nešto što je nama po volji“. Nikad mi ne bi palo na pamet ni da se bavim time. Vi idete u pravcu u kojem idete i budućnosti će stvari sa vama biti sve gore. Ali, to je put koji ste izabrale i ja vam želim srećan put i sve najbolje. Moj savet je bio namenjen muškarcima, da se prilagode novom vremenu, prilagode vama i zaštite sebe a puste vas da same snosite odgovornost za svoje odluke. Ne mislim da smo mi svi zlatni a baš svaka žena zla, ali definitivno mislim da sistem pogoduje ženama manipulatorima i aktivno ih podstiče. Onda kad budete bile voljne da svoju odluku da se razvedete ne sprovodite na muškarčevu štetu, ali i štetu svoje dece, ja ću vam poverovati da se razvodite iz opravdanih razloga. Sve do tad za mene ćete biti jeftine manipulatorke kojima razvod služi za izvlačenje koristi i sprovođenje osvete nad bivšim muževima. A dok ste takve i sve dok je sistem takav brak sa vama nema nikakvog smisla.

Trajko Rogatica

pre 2 godine

@ Dragan
Što si se razvodio? Zanima me čime si oterao tu ženu. Alimentacija za decu je zakonom određena i nije velika, obično majke troše više, i njihovo ulaganje u decu je veće.
Kalva imovina ti je oteta? Kuća koju ste zaradili u braku? Zašto si se ženio i pravio decu?
Zašto mrziš tu ženu? To je majka tvoje dece, ti si je birao. Nisi ti sada najvažniji nego ta deca. Imovina nije tvoja nego zajednička, pripada i toj deci.

---------

Evo je jos jedna luda i bezgresna hahaha.

Dragan

pre 2 godine

Otkud sad deca u množini? Već mesecima kad uđem viđam iste ovakve Vaše komentare, ali bukvalno uvek do sad je jedno dete bilo u pitanju :)
(Mila, 16. februar 2022 16:49)

Da, bilo jedno dete, decak (i cilj mu je bio da ga nauci da su zene zlo, ali to je ludilo za sebe). Takodje, to dete je bilo vise kod njega nego kod mame, a sad odjednom deca oteta i ne vidja ih, i gola i bosa.
(Potpuno ludilo, 16. februar 2022 23:58)

Mentalno i duševno stanje vas žena je zaista tužno. Umesto da obratite pažnju na ključne stvari vi pokušavate da komentatora uhvatite u laži i na taj način se izvučete. Bedno i jadno! Da, neke stvari sam promenio u mojim komentarima, kao što je na primer moje ime, tačan broj moje dece, njihova imena ne želim da spominjem... ALi, to radim zato što želim da zaštitim svoju privatnost i privatnost svoje dece. Sve ostalo je sto posto tačno. Da, deca su bila više kod mene dok sud po nalogu socijalnog nije presudio u korist majke pošto smo bili duže razvdvojeni pre konačne presude. Dok su deca mogla da biraju, iako su tad bili mlađi, jedva da su išli kod majke iako im ja nikad nisam branio. Naprotiv, nikad im ništa ružno o majci rekao nisam i uvek sam pokušavao da ih podstaknem da imaju kontakt i sa njom. A sad kad su mi deca bukavalno oteta i viđam ih samo povremeno dešava se ovo o čemu sam pričao. Naravno, svako ko dobronamerno čita moje komantare bi sam mogao da poveže ove kockice. Nažalost, među vama ženama nema dobronamernih.

Silvester

pre 2 godine

Zene koje su ekonomski samostalne su najvece zlo.
(SDJ, 13. februar 2022 18:30)

Hahaha, ne valja ekonomski nezavisna, ne valja sponzorusa, vi biste neku potcinjenu i nesposobnu koja obozava siromahe. Srecno u potrazi, mozda je i nadjete. I da bude lepa, podrazumeva se!
(Ja, 13. februar 2022 23:12)

Ti si prijatelju klasičan beta muškarac, što bi se prostim narodnim jezikom reklo šonja. Tebi bi odgovarala neka nesrećnica, bez škole, bez imovine, bez rodbine, bez posla, bez prihoda, sliku da ima ton da nema, da se nad njim iživljavaš i lečiš svoje komplekse. Povremeno bi je oplavljivao jer je supu servirala vruću ili nedovoljno posoljenu, a ona jadnica morala bi da trpi jer nema gde. Prijateljski savet, ne ženi se, nemoj da unesrećiš još nekog pored sebe. Žene ostavi onima koji znaju sa njima i ne smeta im jaka žena. Nesreća je što nisi jedini, što vas je 90% takvih.

ZaSvePlasljivce

pre 2 godine

A zasto muskarci beze od zena koje su svoje? To ih plasi? Uznemiruje? Ne znaju sa time da se nose? Nisu u mogucnosti da diriguju pravila, vrte je oko malog prsta, ozene se da prebrinu i tu brigu a svrljaju, koriste je u svrhu sluzavke po kuci, plase se da ce svakog trenutka ona otici ukoliko ne dobija ljubav, posvecenost, postovanje, zajednicko ostvarenje ciljeva, ... jer joj se moze, ne samo usled finansijske obezbedjenosti, vec i zbog nacina razmisljanja, sposobnosti da uzvrati, ode i bude srecna ukoliko pored tog jednog nije.

Pa nije zivot jedan muskarac, zene su to shvatile. Svako zelim najbolje za sebe i u tome nema niceg loseg. A to danasnje muskarci plasi/uzasava/udaljava/vredja...?

Peter

pre 2 godine

I ja sam razveden, nista sto smo uneli u brak nije mi oduzeto. Zuveli smo kod mene, kucu sam nasledio od roditelja, razveli smo se, ona ne zivi vise ovde, nije bilo govora da postoji mogucnost da mi uzme kucu. Dete je uglavnom s njom, mogu da ga vidjam kad i koliko hocu, bude i kod mene kad mozemo, i meni odgovara da je s njom ja zbog posla vise putujem. Sad smo super, bilo je burno kad smo se razilazili, ali sad smo oboje neuporedivo srecniji, smireniji, bolji ljudi i bolji roditelji.
(Jurij Gagarin, 14. februar 2022 12:38)

Divan si na vise nacina. Na prvom koliko ti je brak bio bitan kada ga kao zena tako nonsalantno otpises i kazes da ti odgovara a ti da zbopg posla putujes. A na drugom mestu, o cemu govoris i koje je to stanje svesti kada kazes da ti nije uzela kucu koja je od tvojih roditelja. Normalno da nije, o tome niko i ne razmislja mada imaju i thenologiju za to a to ce ti svaki advokat ispricati za par minuta. Lazna prijava nasilja, udaljavanje muskarca iz njegove kuce i to se desava na dnevnom nivou

Hm..

pre 2 godine

Je l vole mušksrci žene? :) Posle svakakvih komentara na ovom portalu, ovo pitanje se logično nametnulo ;)
Meni je stvarno žao koliko vas ima negativno iskustvo, oseća se ogorčenje. Srećno ;)

Madame X

pre 2 godine

U svakom slucaju, statistika je neumoljiva, 80% a mozda vise brakova rasturaju zene.
(keki, 13. februar 2022 20:43)

Да, зато што имају храбрости да оду док ће многи мушкарци јести и шта се не једе само да му је скувано и опеглано или зато што их неко бије па не би више да трпе, док је с друге стране њему супер да има боксерску врећу.

Ограђујем се, не сви мушкарци и не све жене, чисто дајем одговор на ову премудру "статистику".

E, moj profesore

pre 2 godine

@Pfor. Zivkovic - pa desava se ono sto komentatori i sami kazu: sve im smeta. Smeta im sto zena radi jer ga ne gleda kao i spasitelja, smeta sto moze da ode kad hoce, jer on nije navikao da zenu zadrzi icim osim ucenom - fizickom ili finansijskom. Opet, ne bi ni oni bas neku da izdrzavaju jer em znaju da ne mogu em ih onda nazivaju sponzorusama.
Odredjeni broj muskaraca prosto ne moze da se prilagodi i da se pomiri da nema vise 10 zena koje se boje da ne ostanu same i samo cekaju njega da se odluci koju ce.

Nista vise ne pada s neba, a veliki broj nas nije vaspitavan da se trudi vise nego sto on misli da mora i onda rascep.

Ne bih moju "finansijski samostalnu" zenu menjao za 10 "zavisnih". I nikakvo zadovoljstvo ne bih osecao da zivimo zajedno znajuci da je to zato sto ona nema drugi izbor vec je sa mnom sto mora

Kuknjava i samo kuknjava

pre 2 godine

Drugo, lakše pronalazi novog partnera uz malo ili ni malo truda.

Kao i sve drugo apsolutno netacno, pa bas ovi tvoji "sapatnici" ovde su se izjasnili da u zivotu ne bi nista sa zenom koja ima "prikolice" kako su nazvali decu. Toliko o sirokogrudosti i "davanju" i svaka vam je stvar takva. Ima dosta, nazalost, zena koje nisu nezavisne pa birajte njih, ili nemojte nikoga, kako vas je volja. Stanite iza svojih stavova i prestanite da kukate. Ja kad sam nailazila na muskarce s kojima nisam mogla da se usaglasim, ja sam lepo odlazila i jedino sto sam trazila jeste da me ostavi na miru. Nisam sedela i kukala sto je on ovakav ili onakav ili krivila sve zato sto je neki Pera Peric bio varalica. Da sam mislila da su svi losi jer sam imala par losih iskustava ne bih se ni udala ni imala porodicu, nego bih vrv sad kukala u suprotnom smeru. Ali vi sedite i kukajte, to ce bas uroditi plodom

Peter

pre 2 godine

Jao bože, eno sve mi je o životu objasnio lik koji misli da kod ljudi postoji “hipergamija”.

Ne postoji.

Ako bi kojim slučajem postojala, to bi zapravo bilo sjajno jer je za zdravo potomstvo potrebna genetska raznovrsnost. Upravo zbog toga iz incesta ne nastaju zdrava deca. Dakle, da hipergamija zaista postoji, promiskuitetne žene rađale bi zdraviju decu.

E sad, to što vi niste dorasli ženama sa zdravim seksualnim apetitom koje mogu da biraju pa možete lako da im dosadite - to je zaista samo problem vaših kompleksa, nedoraslosti, nesposobnosti za kvalitetan seks itd. Zdravi, pravi i zreli muškarci nemaju taj problem.

Naravno, slobodan si da mi pronađeš genom osobe koja ima bar 2 tate usled hipergamije. Srećno sa tim.
(Bdbdb, 14. februar 2022 18:11)

Ne blamiraj se nego potrazi na internetu sta taj termin znaci

Madame X

pre 2 godine

Поразно ми је колико је код нас овако импотентних коментара, типа главни проблем је што су жене независне и могу да оду.

Тужна сам баш. Жалосно.

🙂

pre 2 godine

Sve bi seke ljubile mornare. 😉 Dragane, ti si jedan veliki ženomrzac. Ovo u tekstu su velike bljuvotine nekog ljubomornog, zavidnog, beskrupuloznog, negativnog, željnog kontrolisanja kome svako treba da kaže "ne". Eto ti ga. A ova devojka na fotografiji, a i ovaj dečko deluju kao lep par. ❤️

Kler Frejzer

pre 2 godine

Muskarac istinski romantik...najvece zlo su ekonomski nezavisne zene...sta sve ne procitah pa da se prekrstim i levom i desnom! Znaci ne odgovara vam zena koja zaradjuje jer ste tako izgubili moc da vam ona bude potcinjena. I to jeste istina, ma sta vi napisali ovde. Skoro citam neki clanak o udovici sa 4 ili 5 dece (zaboravila sam koliko) koja nije radila jer je CUVALA decu. Muza strefila srcka, nema vise plate i sta sad? Bice porodicna penzija ali ona nije ili sposobna da radi ili nije htela. I sad vi meni tvrdite da je bolje da u svim brakovima koji su, sto se tice novcanih primanja neka srednja kategorija, samo da muz radi a da ona eto bude domacica i cuva decu. Da bi brak kao institucija bio ono sto je nekada. Ali zasto? U svakoj zajednici postoji momenat kad ti je svega preko glave. Muskarci su aljkaviji, nemarni, nemaju osecaj kada treba pomoci. Neki nece da se bave decom npr. Da li mislite da zena sve to treba cutke da trpi? Nikad ne bih dopustila sebi da ostanem bez primanja. Osamostalila sam se mnogo ranije nego neki i takvu me je suprug i upoznao. I svidela sam mu se zbog toga. Stvaramo sve zajedno, u tome se i sastoji ta mala zajednica zvana brak. A vi zagledajte ponekad sta je sve ta zena uradila, koliko je vaseg udela u tome i da li je umorna od obaveza pa zato zvoca. Nije tesko biti fin

Jovana

pre 2 godine

Drage moje, ako im smeta to kakve vi jeste ili to što zaradjujete platu ili imate svoj biznis, takvi vas ne zaslužuju pa bežite što pre. Kad ima ljubavi, onda će te voleti i kad si nadrndana i kad si ljubomorna, a ako svašta nešto počne da mu smeta, to samo znači da se ne uklapate u kalup koji vam je namenio i kako vas je zamislio. Bežite od toga. Žak Prever kaže: Ljubav je jako jednostavna.

Kuknjava i samo kuknjava

pre 2 godine

@Peter - sex za jedno vece postoji, to sto se ti pravis blesav, tvoja stvar. Muskarci se njime hvale na sva zvona, cak su se pravile i viber grupe gde je hiljade njih razmenjivalo komentare, detalje, prostakluke opise i brojeve telefona devojaka sa kojima su bili. Ne jedan ili dva neko desetine hiljada tvojih sunarodnika tvog pola i upravo na ovim stranama nam je objasnjavano da je to normalno, da se momci tako ponasaju i da su krive devojke koje s njima spavaju. Sta je za vas normalno, ne bih uopste raspravljala.

Da se vratimo na pocetak - neobavezan sex postoji, praktikuju ga svi koji zele i mogu, nije obavezan ni za koga, ko god uziva u njemu i nalazi voljnog partnera, dok niko nikoga ne zavlaci, njegova sloboda da bira sta ce i kako ce. Jedini problem je sto ako postoji za muskarce mora da postoji i za zene. Ko hoce nek izvoli, ko nece ne mora. Stvar je toliko prosta

Jedina sto je "feminizam" doneo jeste da je takvo ponasanje dostupno i zenama. Do skora je muskarac imao kategorije ova je za zabavu, ova za zenidbu ili dobar sam muz i otac pa sta ako imam i sa strane i ostale "moralne norme". Niste se bunili i sve je bilo na svom mestu. Ne secam se da ste dizali revolucije jer je postojao stav ova je samo za krevet a ova je za kucu, tako da nemoj sad da mi se predstavljas kao moralna gromada koja pripada rodu cveckica ;). Njuskaj koga hoces, tvoja stvar, ili nemoj, opet tvoja stvar. U tome je cela poenta

Vlado

pre 2 godine

Žene su gejtkiperi veze, braka, seksa i snose punu odgovornost za solo status.
(trp, 13. februar 2022 17:15)

Pricaj u svoje ime. Mozda ti ne odlucujes o svom zivotu, ja, bogami osvom odlucujem.

Svasta, svako odgovara za sebe, osim roditelja, on odgovara za dete. Ali, dve odrasle osobe - svko za sebe i to sto skidate svu odgovornost sa sebe i stavljate se u poziciju fikusa gde cekas da te neko "zalije" to je tvoj problem i zbog toga ste i frustrirani ipuni besa.

Cuj, da ja nisam odgovoran za svoj status nego neka zena kojoj ni ime ne znamo.

U kukanju

pre 2 godine

I u cemu je sad problem?
(Trazeno - dobijeno, 14. februar 2022 08:29)

Problem je sto samo kukate. Vi sta god da uradite kukate kako onaj drugi nije ovakav ili onakav. Pa nije, nadji nekog ko ti odgovara takav kakav je, a ne da kukate ovde 100 g sto su zene sponzoruse, pa sto zaradjuju, pa sto su u losim brakovima, pa sto se razvode, pa sto nece da spavaju lako sa svima, pa sto hoce sa svima... Nista vam ne valja, nikad zadovoljni i uvek neko drugi kriv

Bdbdb

pre 2 godine

Jao bože, eno sve mi je o životu objasnio lik koji misli da kod ljudi postoji “hipergamija”.

Ne postoji.

Ako bi kojim slučajem postojala, to bi zapravo bilo sjajno jer je za zdravo potomstvo potrebna genetska raznovrsnost. Upravo zbog toga iz incesta ne nastaju zdrava deca. Dakle, da hipergamija zaista postoji, promiskuitetne žene rađale bi zdraviju decu.

E sad, to što vi niste dorasli ženama sa zdravim seksualnim apetitom koje mogu da biraju pa možete lako da im dosadite - to je zaista samo problem vaših kompleksa, nedoraslosti, nesposobnosti za kvalitetan seks itd. Zdravi, pravi i zreli muškarci nemaju taj problem.

Naravno, slobodan si da mi pronađeš genom osobe koja ima bar 2 tate usled hipergamije. Srećno sa tim.

Kuknjava i samo kuknjava

pre 2 godine

"I to su partneri, ne samo muzevi. Kad se malo smire strasti i kada ostanu same ili sa decom, ne biraju mnogo i to svako sa minimumom zivotnog iskustva jako dobro zna"

To nije partner to se seksualna kombinacija i ne deli se nista sem sexa. Neobavezan sex moze jednako da ima i singl i razvedena osoba jer se ne deli nista drugo i nema se drugih ocekivanja. Partnera za ozbiljniju vezu gde se dele i obaveze i problemi i lepe stvari ce razvedena zena tesko naci jer "necete prikolice". Teza da zene idu tek kad nadju nesto "sigurno" ne stoji.

A, ona koja se razvede, realno, sem sexa i nema potrebu da se petlja u nove veze i probleme i najcesce to ni ne zele. I naravno da ce koristiti sve sto je dostupno kao i muskarci da pronadju sta ko zeli - sex ili nesto vise. Sta je tu cudno? I vrv hoce lakse ulaziti u te odnose jer - sta je briga, nece s njim imati nista ozbiljno, ne zeli ga ni za muza ni za decka. I to je jasno i drugoj strani, i ja tu ne vidim nista sporno.

Vi ste samo besni sto sad i zene mogu nesto sto je bilo rezervisano samo za vas i ne mozete to da svarite

Zivela nezavisnost

pre 2 godine

@Nemanja i ostali, mislim da ima sasvim dovoljno zena koje jos uvek zele da budu domacice i da imaju muskarca da ga uzdizu i slusaju. Sasvim legitimno. Uvek mozete da birate njih.
Ove nezavisne ostavite nezavisnima kojima nije fetis da ga nego gleda iz zablje perspektive (daleko bilo)
Ne znate sta propustate, ali tim bolje po vas, prozivecete zivit srecni

Yojimbo

pre 2 godine

Zene na Nas gledaju kao na kucne ljubimce,od majke,sestre,devojke nebitno,najvise vole da imaju svoj uticaj I cim primete da nemaju kontrolu to im se uopste ne svidja...Ako mislite da Nisam u pravu imate onda Jos puno da ucite...
(Sve je samo bajka, 13. februar 2022 21:27)

Nista ne brini, ti si skroz u pravu. Mirno spavaj

Očevidac

pre 2 godine

Malo iskusniji muskarci beže od žena koje imaju prijatelje sa povlasticama. Iskustvo muškaraca sa takvim ženama, čiju slobodu ne osporavam, je poražavajuće. One nisu spremne za monogamnu vezu već idu na opciju da se udaju za nekok kojim će moći da manipulišu. Takve žene su nesreća za svakog normalnog muškarca.

Natasa

pre 2 godine

@Trazeno - dobijeno
Nije isto emancipovan muskarac i muskarac koji mrzi sve zene jer ne dobija vise nista na tacni. Emancipovane i svoje ljude niko ne kritikuje.

Kritikujemo i ne zelimo da imamo ista sa ovima "ne treba da bude finansijaki nezavisna jer moze da ode (!!!) da raskine i da se razvede i ne gleda u mene kao u bozanstvo :).

Takvima sleduju ove iz teksta, i ne znam sto se bunite. Necete neku racionalnu, uravnotezenu, nezavisnu koju cete zadrzati ljubavlju i postovanjem, hocete da vas gledaju kao boga, da ne zaradjuju, da su s vama sto moraju - pa trpite posledice.

Sreca pa ima sve vise normalnih muskaraca koji znaju da im ne treba ni fizicka ni finansijska nadmoc da bi neko bio s njima. Nije mekan muskarac onaj koji je emancipovan, nego onaj sto bi da se zena ne pita nista, da ne zaradjuje, da bude primorana da ostane s nekim i takvi sad kukaju sto je takvih zena sve manje. I kukace do kraja svog veka jer znaju da ne mogu nista ako nema nekog vida prisile

Kuknjava i samo kuknjava

pre 2 godine

Normalno ljudsko bice ima potrebu za emotivnom bliskoscu pa tek onda moze da ima polni odnos sa nekim. Ponovicu normalni ljudsko bice i to je dobrim delom ono sto nas razlikuje od zivotinja. I to ti kazem kao muskarac. Ako neko izjavi da je sex jednako nnpr vezbi za razgibavanje, onda je odavno vreme za posetu nekom strucnom licu. Iz takve predpostavke krecu i vasi ostali rezoni.
(Mwki, 15. februar 2022 00:08)

A strucno lice ce ti, objasniti kako "normalno" ne postoji onako kako ga mi zamisljamo. Imam strucno lice u porodici. Salu na stranu, za sex je dovoljna hemija i uzbudjenje, to nije duboka emotivna povezanost i da je tako niko ne bi imao sex ni na 10 a ne ne daj boze na prvom sastanku. A i ta povezanost ne bi znacila da bi sex bio dobar. A svi smo naucili, prvenstveno od muskaraca, da sex za jedno vece moze i da je vrlo cesto i mnogo dobar. Neke zene birale da isprobaju, svidelo im se, sve ih je vise, nece da se petljaju dalje, pogotovo ako su razvedene, a tesko koji muskarac i hoce ozbiljno s njima i eto resenja. Ljubav, postovanje, bliskost to mozes da dobijes od okoline (deca, prijatelji, braca, sestre..), sex dobijas od ljubavnika i to je ono sto ljubavnika razlikuje od okoline. Kad je sve ok taj ljubavnik je zivotni saputnik, ali moze biti i povremeno vidjanje od koga dobijas samo flert i sex i svako ode na svoju stranu do sledeceg vidjanja. Pa muskarci mogu godinama da imaju i brak i ljubavnicu pa im nista ne fali i ne salju ih drugari kod strucnog lica nego cujemo ovde ako nema kod kuce, trazicu drugde i svi ih tapsu po ramenu ;)

Rob Lowe

pre 2 godine

Ja ne volim žene koje slušaju narodnu muziku, izlivaju nokte, vise na Instagramu, izlaze na splavove, pumpaju usne, gledaju Pink i prate Farme, Zadruge itd...

Igor

pre 2 godine

Zene koje su ekonomski samostalne su najvece zlo.
(SDJ, 13. februar 2022 18:30)

A to vazi za tebe i slicne tebi koji znaju da ne mogu da namaknu nista ukoliko nekoga ne ucine finansijski zavisnim.

Ja imam super iskustvo sa finansijski nezavisnom zenom, kao i vecina drugara. Nije stres zarade samo na jednome, ako bi se meni sutra nesto desilo znam da je sposobna da odgoji decu, super primer za decu, super za porodicu, super za budzet. Svaka preporuka

Bdbdh

pre 2 godine

Iju, bože, zamisli koliko čovek treba da nema ama baš nijedan kvalitet u životu i koliko je nesposoban za građenje zravog odnosa, ako se plaši žene sa platom jer “ta može da ode kad hoće”?!

Svako treba da može da ode kad hoće. Štos je u tome da izgradiš odnos u kome vam je oboma lepo i nikome se ne ide. Bukvalno ne razumem zašto živite te nesrećne živote u kojima znate samo za moranje i trpljenje, mrzite ženu, nerviraju vas deca, mrzite i švalerku al bar se umače... Strahota. Žao mi vas je, a s druge strane, sposobne žene vas i tako i tako ni ne primećuju, pa bar ne možete da im naudite tako nesretni.

Nenen

pre 2 godine

Legolas, prijatelju, a i vi što mislite da je baš pametan jer mu smeta muška depilacija: posmatraj sve ljude kao ljude, nevezano za pol, i meri im postupke ljudskim aršinima i sve postaje mnogo jednostavnije. Baš je onako potresno plitka i nebitna stavka da l se nekoj osobi sviđa da pušta brke ili ih brije, i gle čuda to važi za oba pola.

Mož misliti, mere muževnost i ženstvenost, a ljudskost ni ne znaju šta je.

muzika

pre 2 godine

Ja ne razumem na koga su svi ovi ljudi ogorčeni u komentarima. Shvatite jednom da ako je žena jedna ili muškarac jedan, svako od njih će ako se zaljubi, biti zaljubljen u jednu osobu. Uglavnom je tako. Svi drugi mogu da se uvrede, čak i da pišu ogorčene tekstove (ili da to rade druge zavidne žene), ali niko od nas se ludo ne zaljubljuje u deset osoba. Za svakoga ima poneko. Ali to je ugl. jedna osoba. Nema tu ljutnje što se meni ne bi dopao neki deda, ili ne znam... što se ja ne bih udavala za ovog Legolasa. I što je neko lenj da ako, npr. želi od svoje devojke oralni seks za pamćenje izdepilira malo intimnu zonu ponekad.

sale

pre 2 godine

Znaci cim muskarcu ne odgovara neki tip zene, vi izvlacite zakljucak da se on nje plasi. Na primer, ako vidim da zena ocekuje luksuzan zivot, putovanja i besomucno trosenje mog novca, ako je udaljim od sebe to je krunski dokaz da je se plasim? Ha ha ha. Ne. To znaci da sam pametan.

Kuknjava i samo kuknjava

pre 2 godine

@Dragan - pa stvarno ste smesni, kada ono sto vi ovde pisete godinama ponovi zena onda odmah nastupa situacija "sad necu ni kako ja hocu" svojstvena trogodisnjem detetu ??. Veoma zrelo i odgovorni. Evo elaboriracu, nemojte imati nista formalno sa zenama, one su manipulatori, tu su da vas pokradu i orobe, drustvo ih stiti, sluze se ucenama a ucenjuju uglavnom romanticne i iskrene muskarce. Je li ti sad lakse? Opet se sve svede na jedno, ne zenite se i bez ozbiljnih veza.
Ja sam svoju misao o ovome rekla i tako i zivim. Nije problem i da ponovim - kad sam bila povredjena, a jesam, nisam krivila sve muskarce, nisam kukala da su mi svi krivi i nisam sedela i plakala "a sto je on ovakav i sto nije drugaciji" nego lepo odes, trazis da te ostavi ma miru, jer nekad nece ni to i ides dalje. Kad ne mislis da su svi skotovi onda su stvari drugacije. Nisi pun besa, pa ste srecni i vi i novi partner, i deca, i okruzenje, i dobra zabava i dobar sex i taj deo zivota je ispunjen i s te strane si spokojan. Sto se materijalnog tice, posto te to najvise zanima, zajedno otplacujemo kredit za stan, vidis moze i to. Naravno, to ne bi moglo da ja ne radim, ali sreca pa moj muz nije od onih koji sebe vrednuje kroz to da li mu zena zaradjuje ili ne i kako to utice na "kako ga zena gleda". Odrastao, zreo covek, ne treba mu svakodnevna potvrda da je bog, daleko bilo, sto rece neko. To bi bila agonija i naravno da ne bismo ni bili zajedno. I tu ne bi ni bilo zaljubljenosti, takav covek ne treba ljubav, vec potvrdu, a to je jako naporno.
Dakle, ako zaista mislite sve to o zenama, a deluje da ste tvrdih stavova, nema potrebe da se zenite i da imate ista ozbiljno sa bilo kim i gotovo. Resili ste problem!

Zlatko

pre 2 godine

Naslov "Sedam tipova žena kojih se muškarci plaše" a tekst samo opisuje sedam različitih ponašanja. Nekad se to zvalo zdrav razum a sad se zove strah. Svi smo mi drugačiji i ako se pokušava život u dvoje treba da prihvatimo i dobro i loše. Ovo u tekstu je opisano samo loše. Šta je dobro? Ako se to dobija zauzvrat stalno, ako se ne pokazuje ništa dobro, niko to neće da trpi. Sve može da se razume u nekom trenutku, i u tom datom trenutku a i trenutnom periodu treba pružiti podršku, ali ako se to ispoljava stalno niko to neće da trpi. I to nema veze sa strahom. Npr prva iz liste. Ako ti značim pokaži mi to. Nemoj da nestaneš na par dana bez ikakvog objašnjenja i ja da gatam u pasulj šta se dešava i zbog čega ćutiš. Ako je to način da mi pokažeš da ti značim, pogrešan je način. Ako te nešto muči a ja ti značim, kaži mi šta je pa da vidimo šta mogu da uradim. Ako to nestajanje počne da se ponavlja niko to neće da trpi i normalno da će druga strana da se izvuče iz toga. To nije strah. Isti je primer sa svim ostalim navedenim oblicima ponašanja. Jedno je žuta minuta a nešto sasvim drugo je "žuta godina". Ako pokušavamo da se bolje upoznamo a kasnije i da zajedno živimo, poštedi me raznih psiholoških igrica, nije život partija pokera. I još nešto, ako žene "omalovažavaju i željne su kontrolisanja" kako se to zove ako ispoljava muškarac? Čisto sumnjam da je "omalovažavanje i kontrolisanje" pre će biti "psihičko zlostavljanje".

Pametnica do pametnice

pre 2 godine

Ja ne znam kako vi ovde koji znate sve, upoznali svaki tip zene, dosli do zakljucka da su sve manipulatorke, prevarantkinje, lose i proracunate stalno i iznova upadate u situacije gde izvucete deblji kraj.

Ako ste vec sve to spoznali, shvatili, proziveli i dokazali, ako ste tako pametni, sto se dovodite u situacije da ste povredjeni, izigrani, omalovazeni i sta sve jos ne nabrajate. I sto zaboga stalno kukate i trazite nesto ne znate ni sami sta

Ja, da sam tako pametna, da sve znam, najmanje sto bih uradila jeste - koristila to znanje da ne upadam u iste zamke i da ne budem besna, frustrirana, iskompleksirana i veciti pacenik

Maša

pre 2 godine

@ Dragan
Što si se razvodio? Zanima me čime si oterao tu ženu. Alimentacija za decu je zakonom određena i nije velika, obično majke troše više, i njihovo ulaganje u decu je veće.
Kalva imovina ti je oteta? Kuća koju ste zaradili u braku? Zašto si se ženio i pravio decu?
Zašto mrziš tu ženu? To je majka tvoje dece, ti si je birao. Nisi ti sada najvažniji nego ta deca. Imovina nije tvoja nego zajednička, pripada i toj deci.
Pokušaj da napraviš sebi normalan mindset a ne taj nasilni i kukajući. Naptavi. ormalan odnos sa bivšom ženom i decom, nije ni njima lamo sa tobom takvim, upropastićeš im živote. I sebi ćeš upropastiti.
Sve se može kad se hoće, kako znaš da kažeš za žene, primeni na sebe - nisi ti više važan, deci treba napraviti da im je dobro, a za decu je najvažnija majka. Dete sam razvedenih roditelja, odrastala sa majkom, ali je otac uvek bio prisutan (i za mene i za nju) i imali su dobar odnos. Sve se može kad se hoće.

Mwki

pre 2 godine

To nije partner to se seksualna kombinacija i ne deli se nista sem sexa. Neobavezan sex moze jednako da ima i singl i razvedena osoba jer se ne deli nista drugo i nema se drugih ocekivanja. Partnera za ozbiljniju vezu gde se dele i obaveze i problemi i lepe stvari ce razvedena zena tesko naci jer "necete prikolice". Teza da zene idu tek kad nadju nesto "sigurno" ne stoji.

(Kuknjava i samo kuknjava, 14. februar 2022 22:55)

Normalno ljudsko bice ima potrebu za emotivnom bliskoscu pa tek onda moze da ima polni odnos sa nekim. Ponovicu normalni ljudsko bice i to je dobrim delom ono sto nas razlikuje od zivotinja. I to ti kazem kao muskarac. Ako neko izjavi da je sex jednako nnpr vezbi za razgibavanje, onda je odavno vreme za posetu nekom strucnom licu. Iz takve predpostavke krecu i vasi ostali rezoni.

Marica u potoku

pre 2 godine

Komentari k'o i uvek... Pročitala sam samo nekoliko, nemam vremena za sve. Previše razmišljanja, previše računanja, previše kukanja, previše prebacivanja krivice, premalo zrelosti, previše filozofiranja. Život može biti lep ako ga takvim napravite. Ne stalno, ali, u suštini može, mada ne može sa ovakvim mislima, rečima i postupcima. To niko ne voli.
Upoznala sam samo dva muškarca tog tipa, što moja sestra kaže, više su tetkice nego muškarci. Samo bi se svađali sa ženama, nadmudrivali, isterivali neku pravdu. Obojica su sami, svaka pobegne od njih.

Vlado

pre 2 godine

"U tome je razlika između mene, i muškaraca generalno, i vas žena. Vama je vaš pol ispred pravde i upravo je to izvor vaše večite inferiornosti."

Stvarno bi bilo dobro kad bi govorio u svoje ime. Eventualno u ime jos trojice\cetvorice upornih pacenika koji pisu ogorcene komentare. Svaki normalan otac i suprug vidi sve probleme kroz koje prolaze trudnice, porodilje i buduce majke a koje ti je jedna komentatorka nacrtala. Dodaj tome sijaset drugih problema koji su rasprostranjeni na ovim prostorima i dolazis do toga da milioni ljudi svakog dana udruzenim snagama pokusavaju da se odrze iznad vode a ne da bedno vagaju ko je koliko para doneo u kucu. Ako neces da delis imovinu, ne ulazi u brak, ne pravi decu, trosi sve na sebe i sve ok. Kukate bre ko neke strinke kao da cete u grob da nosite kuce i stanove a moralisete nesto. Sponzorusa se prepozna nakon tri sastanka, nemam razumevanje za toliku kuknjavu da vas stalno neke sponzoruse pljackaju. Kao da vam sve pusku drze na celo da placate koktele i idete na egzoticna letovanja.

Kuknjava i samo kuknjava

pre 2 godine

"Moj savet svim muškarcima, a njega i sam vrlo uspešno primenjujem u životu nakon razvoda, jeste da se klone formalnih veza sa ženama"

Evo da se slozim s ovim dobrim covekom ovde i da dam glas za ovaj predlog. Najbolje bi bilo da se vi ovde pridrzavate cvrsto ovog saveta i bicete mnogo srecniji - i vi i vasa okolina

Kuknjava i samo kuknjava

pre 2 godine

@Dragan - opet isto - mi moderne zene nismo za brak i zivot s nama je kocka. Ok. Svako ko tako misli nek se ne zeni, nek zivi sam, nek trosi svoje novce sam, nek si sazida i piramidu ako hoce, pa da sve svoje ponese "na onaj svet". Sve legitimno, samo kad bi prestali da kukate sto se onaj drugi ne premetne u nesto sto je vama po volji. To je tako neproduktivno i zalosno je slusati odrasle ljude da stalno kukaju kako su oni zlatni a suprotni pol zao i pokvaren

Sanja

pre 2 godine

Svaka spada u jednu od kategorija... one su samo gubljenje vremena i energije.
(Petar89, 13. februar 2022 17:24)

Teb je bar lako, obidjes ih i cao. Niko te puskom ne tera da budes s nekim

Lea

pre 2 godine

Dragan, 14. februar 2022 11:05

Da se nadamo da Dragan ima dvadesetak godina, pa da razumemo da se neiskustvo maskira izmaštanim opštim mestima. U suprotnom, joj greote!

Marko

pre 2 godine

@Kuknjava i samo kuknjava

Sto se tice sistema - apdolutno ste u pravu. Moja supruga bila zrtva bar 70% nabrojanog kao i mnoge druge. Ko to nece da vidi ili je zlonameran ili je glup.
Oni koji pricaju da je sistem naklonjen zenama i majcinstvu nemaju pojma i nikad od njih pravi patner i roditelj

gandra

pre 2 godine

Pod "Žene koje imaju samo jedan cilj – da se udaju" bih dodao sebični cilj da budu bilo sa kim kako bi on služio kao figura koja ispunjava potrebu da imaju partnera, a ne sa konkretnim muškarcem koji bi im odgovarao zbog svojih osobina, izgleda itd.
Znači princip daj šta daš pa makar uništile i svoje i tudje živote zbog straha od samoće, sebičnih ispunjenja i osude okoline.
Čim se isključivo iz sebičnosti i neiskreno ulazi u bilo kakav odnos (prijateljski, ljubavni, kolegojalni, porodični itd.) to je zagarantovan promašaj.

Dejan

pre 2 godine

Zene koje su ekonomski samostalne su najvece zlo.
(SDJ, 13. februar 2022 18:30)

Jes', vala, zamisli ne zavisi od tebe i moze da ode kad hoce, sto rece jedan - tragedija.

Ili jos gore - ne gleda te kao bozanstvo i ti gubis svoju vrednost!

Strasno sta nam rade!

Jurij Gagarin

pre 2 godine

@Dragane - advokat te je za.ebao ako si opljackan. Pomiri se s tim, jeste zena ti je baksuz i to je tacno, baksuza ima koliko hices, ali za pljacku je kriv advokat.

I ja sam razveden, nista sto smo uneli u brak nije mi oduzeto. Zuveli smo kod mene, kucu sam nasledio od roditelja, razveli smo se, ona ne zivi vise ovde, nije bilo govora da postoji mogucnost da mi uzme kucu. Dete je uglavnom s njom, mogu da ga vidjam kad i koliko hocu, bude i kod mene kad mozemo, i meni odgovara da je s njom ja zbog posla vise putujem. Sad smo super, bilo je burno kad smo se razilazili, ali sad smo oboje neuporedivo srecniji, smireniji, bolji ljudi i bolji roditelji.

Kolt 15 GAP

pre 2 godine

@Plasljivko

E pa ako kod te prodjes, test si polozio.
Ja upravo takve najvise volim. To su one koje ce te, ako zasluzis, najvise voleti i postovati.

Kuknjava i samo kuknjava

pre 2 godine

Pa dobro onda, daj da nama bude dostupno i nesto sto zene rade eonima, na primer kukanje i nezadovoljstvo. Moracete da trpite da i vama nesto smeta, sta ces, zivot nije prica o suncokretima u zemlji jednoroga i ruzicastih oblaka, kako su nase princeze izgleda umislile.
Hoce na cvet da sleti i pcela, ali i ona zelena muva, mora suncokretcic malo i to da istrpi, jak i ostvaren suncokretcic, malo smrducka posle muve, ali je jaci.
(Aule, 16. februar 2022 03:20)

Vala kukate za sve pare, nista drugo i ne radite.
Ne znam sta si hteo ovom trapavom paralelom sa suncokretom i muvom, ali da se nekad osvrnes oko sebe i naucis nesto o svetu, umesto sto si skoncentrisan samo na sebe naucio bi osnove prirode i drustva pa se ne bi blamirao.
Na cvece slecu pcele, leptirici i od zelenih insekata hoce bumbar na cvet. Ona zelena muva ide na nesto drugo, tako da to na sta ona slece nije jaki i ostvareni suncokret, ma koliko ga neko ubedjivao da jeste. Ili ma koliko ono sebe ubedjivalo da je cvet :). Suncokret ne smrducka posle oprasivanja, ne znam gde si to video. Mozda bi ti u svakom smislu pomoglo da uzgojis neku bastu, svasta bi naucio i psihicki se rasteretio

Kuknjava i samo kuknjava

pre 2 godine

Sto se sistema tice, zaista ali zaista nema mesta da se kaze da sistem stiti zene, ali vi to ne zelite da vidite.
Ako ne krene jos za vreme fakulteta, posle toga krece horor - kod zaposlenja se gledaju godine, ispipava se bracno stanje pa ako si udata u reproduktivnom dobu i ako vec nemas decu, mozes da se pozdravis sa prolaskom. Ako si zaposlena pa zatrudnis moras informaciju da krijes k'o zmija noge jer ces dobiti otkaz i velikom broju slucajeva (cast retkim dobrim poslodavcima).
Ako nekako protiris do bolovanja, otkaz sledi po povratku, ili kad nemaju osnova za otkaz onda maltretiranje i mobing. Trudnicko, ako slucajno imas rupu uvradnom stazu u poslednjih 18 meseci - smesno, uvredljivo, prima se po par hiljada.
Preduzetnice posebno zakinute, prakticno je nemoguce da zadrze biznis ako nemaju ogromnu podrsku porodice.

Ako se ne daj boze dete rodi sa nekom manom u 90% slucajeva otac otperja, ako je zena na minimalcu nema prava ni da deciji, ni na pomoc pa vi vidite kako se placa stan, racuni, klopa i lekovi sa nasim minimalcem.
Da ne kazem da se gomila oceva prijavi na minimalac ili cak na crno pa placa onih najmanjih 5000 din ako ga i za to ujure.
U porodilistima neverovatan tretman, da ne pozelis da se ikad tamo vratis. I ne zbog hrane ili tako neceg glupog, grubi, ponizavajuci, ako postoji neki problem idu do odvratnog, ako nadjes jednu empaticnu sestru, tetkicu ili nekoga da ti se nadje srecan si kao malo dete. Prva trudnoca komplikovana, porodjaj isto, najveca trauma mi je iz porodilista. Do zadnjeg se pravili ludi i pricali kako dramim i kako sam razmazena da smo na kraju i dete i ja jedva preziveli. Posle svi cute, prave se ludi. Nikome da se zalis. Drugi put je muz bio sa mnom na porodjaju, i gle cuda umeju da se suzdrze od ponizavajucih komentara, dok je on tu. Ko bi rekao. I na kraju zene opet kazu ma dobro da smo zive i da je sve proslo. Ne idemo da se svetimo. Niko se nikad nije osvrnuo na sve te pojave, a one su svakodnevne. Svaku pojavu od navedenih sam dozivela ili ja sama ili neko iz mog bliskog okruzenja, nista nije ismisljeno. A vi kazete da nas sistem stiti, i gledate samo razvod jer vas samo imovina zanima. Vi ne morate da se vencavate, ima sad raznih zajednica, nece ni zene sve udaju. Mozes da imas decu i bez braka, ima ih toliko. A zena ako zeli decu, bogami mora kroz sve ovo da prodje, ovo ne moze da se zaobidje i da se nadje neki drugi nacin, ali vama je na prvom mestu hocu li biti opljackan. Nemoj da potpusujes i resen ti problem

Mila

pre 2 godine

(Dragan, 17. februar 2022 09:30)

Prevrnuh se od smeha. Pustite ljude da diskutuju o istinitom životu, a Vi se vratite u svoj svet laži i zamišljanja. Nit Vam ide diskusija, nit imate puno dodira sa stvarnim svetom. Postoji mesto za to, nije internet.

Ana

pre 2 godine

Muskarci se boje razlicitih tipova zena, a zene se boje samo jednog tipa muskarca - onaj koji provodi isuvise vremena u citanju i komentarisanju rubrike Super zena :)

Kvocijenti

pre 2 godine

Znaci anti-strasilo treba da ima osobine suprotne navedenim u tekstu. Ako se sve to sabere dobijete damu koja vam potpuno otvoreno saopstava bez tajni ko je, pri tom nema nikakve emocionalne dileme-tome nema mesta u njenom domenu, dakle stabilna; postuje vas taman onoliko koliko zasluzite u osgovarajucoj protivvrednosti, cilj joj apsolutno nije udaja, ne zali se i nema ocekivanja, a kamoli previsoka jer musterija je uvek u pravu i savrseno pozeljan tip muskarca i naravno da nikada nije ljubomorna. Sve se fino uklopi u profil zene koja se bavi prodajom ljubavi. Al nekako smo vec znali da muskarci takav bespogovorni tretman najvise vole.

Din Martin

pre 2 godine

@ Dragan
Sine Dragane, znao si kakvi su zakoni pre nego što si se oženio. Znao si da je sve stečwno u braku ZAJEDNIČKO. Nema sada kukanja kako je ona "uzela", kako nije ona zaradila. Nije, ali je u braku sa tobom bila kada ti jesi, i znao si kakav je zakon, to nije tajna.
Nema šta da se žališ. Lepo je neka žena napisala da pokušaš da stvoriš neki normalan odnos zarad te vaše dece jer ste im oboje roditelji. Krivica nikada nije samo na jednoj strani, ti verovatno sebe ne možeš realno da sagledaš. Ako si i jedan posto od ovoga kakav si sada bio prema supruzi, majci svoje dece, i godinama je tako tretirao, onda si dobio svoj proizvod, ništa drugo.
@ svim muškarcima: čuvajte svoje žene koje su majke vaše dece, sa njima se možete razići ali ćete ceo život biti u kontaktu zbog dece. Nekad nešto i istrpite, progutajte, nekad im pustite da bude po njihovom. Nije ni njima lako, ni njih nije mazio život, ne treba im najbliži muškarac da je grub i bahat, mazite ih i volite bar vi. Žene to umeju stostruko da vrate, to da se tretiraju kao jedine i voljene. Ako ne možete, ako ste samoživi i egoistični, ne ženite se i ne pravite decu.

@Dragan

pre 2 godine

Dragane, mozete vi da upakujete kako god zelite vase misljenje, cinjenica jeste da vi ne volite a i ne postujete zene. Iz kojih god razloga... ogorceni ste. Pitam se da li sebe ili nas ubedjujete da ste u pravu kada obrazlozavate vas stav. Mozda je vasa bivsa zena zaista takva kakvom je opisujete ali nije u redu ubedjivati ljude da su sve zene takve i praviti projekciju na osnovu vaseg propalog braka. Ja bih vam preporucila da posetite psihologa, za vase dobro.

Potpuno ludilo

pre 2 godine

Da, bilo jedno dete, decak (i cilj mu je bio da ga nauci da su zene zlo, ali to je ludilo za sebe). Takodje, to dete je bilo vise kod njega nego kod mame, a sad odjednom deca oteta i ne vidja ih, i gola i bosa.
(Potpuno ludilo, 16. februar 2022 23:58)

"Mentalno i duševno stanje vas žena je zaista tužno."

Cisto da vidis koliko si zaslepljen mrznjom prema zenama - ovaj konkretno komentar je napisao muskarac. Ne smes da preskaces terapiju

Potpuno ludilo

pre 2 godine

"Svaki lažov uvek po automatizmu za druge misli da su lažovi. Ni sa tobom ne može biti drugačije. Jedino što ti preostaje jeste da se lažno prevrćeš od lažnog smeha. Nikakve kontraargumente nemaš, sve što imaš su lažne optužbe što si lepo pokazala u svom prethodnom komentaru. Sama dokazuješ svu jad i bedu svog karaktera, je ne moram mnogo da se trudim."
(Dragan, 17. februar 2022 15:03)

Bukvalno te uhvatila da lazes, pokusaj vadjenja sa "cuvam privatnost tako sto izmisljam broj dece" ti bio ocajan i jos si besan, vredjas ti nekoga nazivas lazovom! Pa svaka cast, zaista

Boles'

pre 2 godine

Može "nestati na nekoliko dana" jer ima grip, ili koronu ili neki drugi zdravstveni problem. Oporavlja se od operacije i slično. Ko te stvari ne shvata namerno jednostavno je zlonamerna budala koja se pravi da ne razume i piše posle ovakve stvari. U stvari, izmišlja i ogovara. Koliko je sebično da neko ne može da istrpi par dana da ne vidi drugu osobu koja je možda bolesna, oporavlja se i slično. Nego brže bolje posvađaj se i reci sve najgore. A šta ako se tebi, ne daj bože dogodi da moraš biti nekoliko dana ili par nedelja sam (sama). Znači, ne treba ni tebe niko da razume, nego brže bolje ostavi, prevari, posvađa se i slično?

AlexP

pre 2 godine

Ne plašim se ni jedne vrste žena a ovakve sa ove liste ljubazno zamolim da me zaobiđu. Volim inteligentne žene koje su sigurne u sebe i znaju šta hoće (moje mišljenje je da većina žena generalno ne zna šta hoće). Volim žene koje nisu povodljive i koje imaju zdrav razum. Volim da su ekonomski samostalne jer znaju sta je rad i cene novac koji zarade ("trophy wives" generalno imaju veoma pogrešan odnos prema novcu jer ga ne zarađuju). Muškarci, uprkos svom ludilu u društvu, budite dobri ljudi, iskreni, poštujte žene, budite sigurni u sebe i svoje sposobnosti i život će biti bolji.

Vlado

pre 2 godine

Da skratim, uzmi tinder pa ces videti koliko ih je
(Peter, 14. februar 2022 17:30)

Pa dobro, niko to ne spori. Sporno je - sto to tebe pogadja i gde ti vidis problem? Lepo je receno, treba im sex, tamo su, cenim, i muskarci kojima treba sex idealno, zar ne? Ti muskarci svakako ne zele razvedene s decom, kao ni mnogi drugi, njima vise ne treba veza, svakome ok. Ti sto tebi treba emotivna povezanost da bi imao sex je takodje ok, meni ne treba, recimo, ako ima hemije. Ja smatram da je i to ok, i ne mislim da mi treba strucno lice. Dakle, ne vidim problem evo nas dvojica smo dva razlicita tipa, dve zene takodje mogu da budu razlicite, nismo mi centar univerzuma ni merilo stvari, zar ne?

kognitivna disonanca

pre 2 godine

To su sve, uopšteno, loše karakterne osobine. Pre bih rekao da se, i muškarci, i žene, klone takvih osoba, pre nego da ih se plaše

mali Mićko

pre 2 godine

Nema ovo veze. Kao što je neko već rekao, sve sa liste su udate.
Muškarci se plaše pametnih i nezavisnih žena i od njih beže. Ovima ostalima ne mogu da vide mane dok se ne ožene.

Mila

pre 2 godine

(Dragan, 16. februar 2022 11:52)

Otkud sad deca u množini? Već mesecima kad uđem viđam iste ovakve Vaše komentare, ali bukvalno uvek do sad je jedno dete bilo u pitanju :)

Potpuno ludilo

pre 2 godine

Otkud sad deca u množini? Već mesecima kad uđem viđam iste ovakve Vaše komentare, ali bukvalno uvek do sad je jedno dete bilo u pitanju :)
(Mila, 16. februar 2022 16:49)

Da, bilo jedno dete, decak (i cilj mu je bio da ga nauci da su zene zlo, ali to je ludilo za sebe). Takodje, to dete je bilo vise kod njega nego kod mame, a sad odjednom deca oteta i ne vidja ih, i gola i bosa.