Šta mame dečaka nikada ne bi trebalo da rade

Subota, 19.02.2022.

07:33

Izvor: hayat.ba

Šta mame deèaka nikada ne bi trebalo da rade IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

31 Komentari

Sortiraj po:

Mi

pre 2 godine

Kada vidim razmazeno deriste bez obzira na pol, kako se dernja i vristi, dodje mi da prebijem roditelje. A sve se cesce desava. Kao zeni i maj(k)i decaka smeta mi novi nacin roditeljstva gde se muskost u bilo kom obliku smatra necim losim. Ovo ovde napisano je po meni ravno kastraciji. Isto nije primereno ni za devojcice iz istih razloga: recept za narcisa. Malo vise samokontrole, discipline, ambicije. Deca koje nauce da se kontrolisu naucice da cene sebe i ljude oko njih. Ne treba deci pricati da su lepi i pametni i da im nista ne fali. Ma gde ste vi to videli u jednoj osobi na ovoj planeti??? Deca se uce ljubavi, postovanju, samopostovanju, iskrenosti i stabilnosti od roditelja koji se tako ponasaju i koji su takvi. A ako imate problem, umesto glumatanja priznajte deci, pokazite im kako se vi nosite sa svojim manama. Dakle, manje price, manje rekulturizacije- vise rada na sebi da budete vi primer svojoj deci kako se zivi.

Anja

pre 2 godine

Sve ovo što ste naveli rade očevi a ne majke. Majke razmaze sina, to da, ali sve navedeno iz teksta (zahtevanje da ne plaču, da uvek budu jaki, da budu uspešni u sportu) to rade očevi. A tek o neprimerenim šalama na račun polnog organa da ne pričamo, svaki dan čujemo za novorodjeno dete da kažu ,,kuronja”. Treba stvarno biti mentalno poremećen da svog sina nazivaš po polnom organu, a to je jako prisutno, i opet u 99,9% slučajeva to rade očevi.

kopiranosatvitera

pre 2 godine

Nadam se da ovo retko postoji. Imam i sina i ćerku, mali su ali uvek vodimo računa o njihovim osećanjima. Pa kako ce oboje znati da potraže pomoć od nas ako im mi narusimo poverenje i povredimo osećanja u ranom detinjstvu? Mrzim to da čujem, ti si decak ne treba da plačeš, samo devojčice plaču. Volite ih, grlite ih, mazite ih, tesite ih, moraju znati kod koga im je najlepše i najsigurnije. Tako se gradi poverenje i uvek ce doci kod nas da traže podršku I pomoć. Živimo u strašnom vremenu, strašne stvari deca doživljavaju, mnogi ne smeju roditeljima da se požale. Moramo uvek za njih vremena da nađemo.

and I feel fine

pre 2 godine

Strasno! Ja sam u cetvrtom razredu osnovne znao sta necu studirati, u osmom sta hocu! Da mi je mama rekla da mogu sve da naucim, smejao bih joj se sa deset godina!A, gluposti da sam najlepsi na svetu i ne znam sta jos, ciste debilnost.Doslo je vreme kretena i zena!This is the end of the world as we know it

jes da bude

pre 2 godine

@Moja supruga priča sinovima kako nikada ne treba da pokazuju emocije. Koristi svaku zgodnu priliku da im ukaže kako im je otac mlakonja.
(putar, 19. februar 2022 08:39)

To nije zena, to je gonic robova.
(Vladimir, 19. februar 2022 15:08)

Vidis da je u pravu supruga. Da nisi mlakonja ne bi smela tako ni da pomisli a kamo li da prica sinovima. I ne, ne mislim da treba fizicki da se obracunas sa suprugom.

Ja

pre 2 godine

Isto tretiramo i ćerku i sina. Neka plaču kad im se plače, neka se smeju kad im je do smeha. U vrtiću su mi sina učili da plaču samo male bebe. On ima dve godine. Rekla sam mu da svi plaču, i veliki i mali. Zatim su preinačili da samo devojčice plaču. Pa sam otišla na otvorena vrata.

cs

pre 2 godine

Ja mislim da devojčice treba vaspitavati kao dečake, a ne obrnuto. Zašto da ne učim ćerku da ne plače za svaku sitnicu nego da bude emotivno jaka, da treba da ide na sport, da se bori, da treba da nauči sama da odgovori? A ne samo da tužaka za svaku sitnicu i traži pomoć. Da prihvati da je žena sutra i da će dobijati komplimente i imati udvarače, da reši to odmah sama kad joj se neko ne sviđa, da izgradi stav gde joj niko neće ni prilaziti sa nebuloznim ponudama. Treba li da izraste u plačljivu manipulatorku, koja će samo plakati i govoriti da je žrtva, koja neće ni na sport radi figure nego se zatezati kod hirurga, i kojoj će ceo život trebati neka zaštita, porodice ili društva, medija i sl., jer ju je neko uvredio? Ako žene žele ravnopravnost trebaju malo biti i muško, a ne da od muškaraca samo pravimo žensko. Lepša je žena ona koja nije razmažena, koja je fizički i psihički jaka, koja ima takav stav da joj ni ne smeš reći neku glupost. Takva ima više poštovanja kod svih muškaraca. Od njih se i takozvani predatori plaše jer takva im nije lak plen. To je ona za*ebana za koju se govori "ne pokušavaj sa njom te gluposti, ima da te opegla na prvu".

Москва Сити

pre 2 godine

Mnogo bi dobra doneo zakon po kojem bi samohrane majke koje se ne udaju u roku od godinu dana od prestanka braka, bile stavljene pod starateljstvo Crkve u pogledu vaspitanja dece...
(Jr, 19. februar 2022 11:20)

Vi imate žešći problem u glavi !

Vagica

pre 2 godine

Deca najviše oponašaju roditelje, malo manje slušaju šta im se govori, posebno ako je to u suprotbosti sa ponašanjem roditelja. Roditelji treba da se ponašaju na određeni način, onako kakva žele da im budu deca, i deca će biti takva jer tako uče. To što roditelji usade se nikada ne može izbiti iz glave.

...

pre 2 godine

Da od njih prave "razlog" da drže muža uz sebe, a toga na svakom koraku, naravno, sve zbog para. Tu ti dečaci i pne žene koje će jednog dana biti pored njih najviše ispaštaju. Izem ti takve brakove, ni ne ženi mi se kada vidim kako su svi prošli, znam samo jedan normalan brak.

pizza pametnica

pre 2 godine

Ovo je tema koja me zanima. Slazem se sa tekstom, pogotovu za strahove. Mom sinu govorim da je on jaci od mraka (samo upali svetlo), jaci od buke (samo zapusi usi)... Ako ga boli da place, ako je ljut da kaze zasto, ako nesto ne ume, da trazi pomoc. Govorim mu da je pametan i da moze sve da nauci. Govorim mu da je lep. Govorim mu da kada nesto ne voli da kaze NE. I kada neko njemu kaze NE, da mora da stane. Govorim mu da ga volim i da cu ga voleti ma sta da uradi na ovome svetu, da ga volim i kada se ljutim. I sve to milion puta do sada i jos cu milijardu miliona puta.

Jovke

pre 2 godine

Najvažnije je da roditelji nauče svoju decu,samopoštovanju.Ali ne na egoistični način,već da sami sebe poštuju toliko da ne čine sebi zlo,niti da to dozvole drugima.Jer čovek ako ne voli sebe on može biti samo se na putu propasti.Dzaba zdravlje,novac lepota ako u sebi imaš onog crva koji ti govori da si bezvredan...

Rade

pre 2 godine

@Ana
Budi srećna dok su "pribrani metiljavci". Sa ovakvim zakonima i primenom istih, a tek sa klerofašističkim, feminističkim pre svega tzv. Socijalnim službama i sudstvom i opštim sistemom, zašto bi se muškarać uopšte ženio? Da postane taoc sistema? Pa nisu ni muškarci više budale. Pozdrav i sve najbolje.

Saša

pre 2 godine

Puno filozofije za ništa. I jedno i drugo je ljudsko biće koje treba učiti i voleti na isti način. Kod nas je normalno da su muškarci emotivno zakržljali pa ne znaju da reaguju na neke normalne pojave u životu. Recimo kako se ponašati kada nekom bliskom neko umre. Većina ne zna ni šta da radi na venčanjima i krštenjima. To normalno ponašanje nije nikako. Sada smo došli u fazu gde mladi muškarac ne zna ni da zaplače, ni da se opere, ni da sastavi ormar, ni da zna šta će od života.... kod nas kao uvek iz jedne krajnosti u drugu. Svet nije crno bele boje.

MM

pre 2 godine

Moja supruga priča sinovima kako nikada ne treba da pokazuju emocije. Koristi svaku zgodnu priliku da im ukaže kako im je otac mlakonja.
(putar, 19. februar 2022 08:39)

Onda ste ozenili bezdusnicu ,izvinjavam se ali tako je..

Руска Душа

pre 2 godine

Већину наведеног треба очеви да раде.
Најважније је поштовати свако дете, њихов свет и проблеме које имају у одређеном узрасту, без обзира што мислимо да са годину, две он нема жеља или ствари које му сметају.
Ако се отац правилно поставио у породици, има поверење и подршку своје лепше половине, не лаже, има став, заштитнички је постављен ка целој породици, када нешто обећа то и испуни, онда се дечаци лако изграде, гледајући његову фигуру, подразумева се уз посвећивање сваком понаособ барем 10 минта дневно.
Није то много времена, колико год да имамо обавеза.
Е сад је посебна прича шта све утиче да би се отац правилно поставио, то је нека друга тема а није све у новцу и статусу у друштву, највише је у избору партнера и непрестаног рада на себи.

a

pre 2 godine

Imam slucaj u familiji,klinac je voleo cveće kad je imao 12,13 godina,generalno biljke su mu bile zanimljive. Kad je rekao to meni pred roditeljima, oni su poceli da mu se smeju i rekli su kako je to nenormalno za decaka?! Elem,meni je to skroz ok. Gde pise da su biljke za devojke? Uglavnom, kad je napunio 15 godina,poceo je da vozi motor,da se kasno vraca kuci,da se svadja sa svojima i kad mu je majka jednom rekla "zašto mi sine radis ovo " mali je odgovorio "zato sto je normalno da decaci to rade,bolje bi bilo da mi se jos uvek svidja cvece,jel da?" ,ona je ucutala ,a meni je bilo malo drago iskreno.
Poenta je,vaspitanje se razlikuje u zavisnosti od dece,ali svi imaju pravo na emocije, suze,itd.

Brigate Rosse

pre 2 godine

Ne treba da ih uce da budu mamini sinovi.Treba da ih ohrabruju da se osamostale.Ne treba da im komentarisu devojke ili zene.Kada postanu samostalni,treba da ih ostave na miru sa neootrebnim savetima i da ih puste da vode svoj zivot.

a

pre 2 godine

Imam slucaj u familiji,klinac je voleo cveće kad je imao 12,13 godina,generalno biljke su mu bile zanimljive. Kad je rekao to meni pred roditeljima, oni su poceli da mu se smeju i rekli su kako je to nenormalno za decaka?! Elem,meni je to skroz ok. Gde pise da su biljke za devojke? Uglavnom, kad je napunio 15 godina,poceo je da vozi motor,da se kasno vraca kuci,da se svadja sa svojima i kad mu je majka jednom rekla "zašto mi sine radis ovo " mali je odgovorio "zato sto je normalno da decaci to rade,bolje bi bilo da mi se jos uvek svidja cvece,jel da?" ,ona je ucutala ,a meni je bilo malo drago iskreno.
Poenta je,vaspitanje se razlikuje u zavisnosti od dece,ali svi imaju pravo na emocije, suze,itd.

Brigate Rosse

pre 2 godine

Ne treba da ih uce da budu mamini sinovi.Treba da ih ohrabruju da se osamostale.Ne treba da im komentarisu devojke ili zene.Kada postanu samostalni,treba da ih ostave na miru sa neootrebnim savetima i da ih puste da vode svoj zivot.

MM

pre 2 godine

Moja supruga priča sinovima kako nikada ne treba da pokazuju emocije. Koristi svaku zgodnu priliku da im ukaže kako im je otac mlakonja.
(putar, 19. februar 2022 08:39)

Onda ste ozenili bezdusnicu ,izvinjavam se ali tako je..

Руска Душа

pre 2 godine

Већину наведеног треба очеви да раде.
Најважније је поштовати свако дете, њихов свет и проблеме које имају у одређеном узрасту, без обзира што мислимо да са годину, две он нема жеља или ствари које му сметају.
Ако се отац правилно поставио у породици, има поверење и подршку своје лепше половине, не лаже, има став, заштитнички је постављен ка целој породици, када нешто обећа то и испуни, онда се дечаци лако изграде, гледајући његову фигуру, подразумева се уз посвећивање сваком понаособ барем 10 минта дневно.
Није то много времена, колико год да имамо обавеза.
Е сад је посебна прича шта све утиче да би се отац правилно поставио, то је нека друга тема а није све у новцу и статусу у друштву, највише је у избору партнера и непрестаног рада на себи.

pizza pametnica

pre 2 godine

Ovo je tema koja me zanima. Slazem se sa tekstom, pogotovu za strahove. Mom sinu govorim da je on jaci od mraka (samo upali svetlo), jaci od buke (samo zapusi usi)... Ako ga boli da place, ako je ljut da kaze zasto, ako nesto ne ume, da trazi pomoc. Govorim mu da je pametan i da moze sve da nauci. Govorim mu da je lep. Govorim mu da kada nesto ne voli da kaze NE. I kada neko njemu kaze NE, da mora da stane. Govorim mu da ga volim i da cu ga voleti ma sta da uradi na ovome svetu, da ga volim i kada se ljutim. I sve to milion puta do sada i jos cu milijardu miliona puta.

Jovke

pre 2 godine

Najvažnije je da roditelji nauče svoju decu,samopoštovanju.Ali ne na egoistični način,već da sami sebe poštuju toliko da ne čine sebi zlo,niti da to dozvole drugima.Jer čovek ako ne voli sebe on može biti samo se na putu propasti.Dzaba zdravlje,novac lepota ako u sebi imaš onog crva koji ti govori da si bezvredan...

Saša

pre 2 godine

Puno filozofije za ništa. I jedno i drugo je ljudsko biće koje treba učiti i voleti na isti način. Kod nas je normalno da su muškarci emotivno zakržljali pa ne znaju da reaguju na neke normalne pojave u životu. Recimo kako se ponašati kada nekom bliskom neko umre. Većina ne zna ni šta da radi na venčanjima i krštenjima. To normalno ponašanje nije nikako. Sada smo došli u fazu gde mladi muškarac ne zna ni da zaplače, ni da se opere, ni da sastavi ormar, ni da zna šta će od života.... kod nas kao uvek iz jedne krajnosti u drugu. Svet nije crno bele boje.

Rade

pre 2 godine

@Ana
Budi srećna dok su "pribrani metiljavci". Sa ovakvim zakonima i primenom istih, a tek sa klerofašističkim, feminističkim pre svega tzv. Socijalnim službama i sudstvom i opštim sistemom, zašto bi se muškarać uopšte ženio? Da postane taoc sistema? Pa nisu ni muškarci više budale. Pozdrav i sve najbolje.

Vagica

pre 2 godine

Deca najviše oponašaju roditelje, malo manje slušaju šta im se govori, posebno ako je to u suprotbosti sa ponašanjem roditelja. Roditelji treba da se ponašaju na određeni način, onako kakva žele da im budu deca, i deca će biti takva jer tako uče. To što roditelji usade se nikada ne može izbiti iz glave.

Ja

pre 2 godine

Isto tretiramo i ćerku i sina. Neka plaču kad im se plače, neka se smeju kad im je do smeha. U vrtiću su mi sina učili da plaču samo male bebe. On ima dve godine. Rekla sam mu da svi plaču, i veliki i mali. Zatim su preinačili da samo devojčice plaču. Pa sam otišla na otvorena vrata.

Москва Сити

pre 2 godine

Mnogo bi dobra doneo zakon po kojem bi samohrane majke koje se ne udaju u roku od godinu dana od prestanka braka, bile stavljene pod starateljstvo Crkve u pogledu vaspitanja dece...
(Jr, 19. februar 2022 11:20)

Vi imate žešći problem u glavi !

cs

pre 2 godine

Ja mislim da devojčice treba vaspitavati kao dečake, a ne obrnuto. Zašto da ne učim ćerku da ne plače za svaku sitnicu nego da bude emotivno jaka, da treba da ide na sport, da se bori, da treba da nauči sama da odgovori? A ne samo da tužaka za svaku sitnicu i traži pomoć. Da prihvati da je žena sutra i da će dobijati komplimente i imati udvarače, da reši to odmah sama kad joj se neko ne sviđa, da izgradi stav gde joj niko neće ni prilaziti sa nebuloznim ponudama. Treba li da izraste u plačljivu manipulatorku, koja će samo plakati i govoriti da je žrtva, koja neće ni na sport radi figure nego se zatezati kod hirurga, i kojoj će ceo život trebati neka zaštita, porodice ili društva, medija i sl., jer ju je neko uvredio? Ako žene žele ravnopravnost trebaju malo biti i muško, a ne da od muškaraca samo pravimo žensko. Lepša je žena ona koja nije razmažena, koja je fizički i psihički jaka, koja ima takav stav da joj ni ne smeš reći neku glupost. Takva ima više poštovanja kod svih muškaraca. Od njih se i takozvani predatori plaše jer takva im nije lak plen. To je ona za*ebana za koju se govori "ne pokušavaj sa njom te gluposti, ima da te opegla na prvu".

Anja

pre 2 godine

Sve ovo što ste naveli rade očevi a ne majke. Majke razmaze sina, to da, ali sve navedeno iz teksta (zahtevanje da ne plaču, da uvek budu jaki, da budu uspešni u sportu) to rade očevi. A tek o neprimerenim šalama na račun polnog organa da ne pričamo, svaki dan čujemo za novorodjeno dete da kažu ,,kuronja”. Treba stvarno biti mentalno poremećen da svog sina nazivaš po polnom organu, a to je jako prisutno, i opet u 99,9% slučajeva to rade očevi.

kopiranosatvitera

pre 2 godine

Nadam se da ovo retko postoji. Imam i sina i ćerku, mali su ali uvek vodimo računa o njihovim osećanjima. Pa kako ce oboje znati da potraže pomoć od nas ako im mi narusimo poverenje i povredimo osećanja u ranom detinjstvu? Mrzim to da čujem, ti si decak ne treba da plačeš, samo devojčice plaču. Volite ih, grlite ih, mazite ih, tesite ih, moraju znati kod koga im je najlepše i najsigurnije. Tako se gradi poverenje i uvek ce doci kod nas da traže podršku I pomoć. Živimo u strašnom vremenu, strašne stvari deca doživljavaju, mnogi ne smeju roditeljima da se požale. Moramo uvek za njih vremena da nađemo.

...

pre 2 godine

Da od njih prave "razlog" da drže muža uz sebe, a toga na svakom koraku, naravno, sve zbog para. Tu ti dečaci i pne žene koje će jednog dana biti pored njih najviše ispaštaju. Izem ti takve brakove, ni ne ženi mi se kada vidim kako su svi prošli, znam samo jedan normalan brak.

jes da bude

pre 2 godine

@Moja supruga priča sinovima kako nikada ne treba da pokazuju emocije. Koristi svaku zgodnu priliku da im ukaže kako im je otac mlakonja.
(putar, 19. februar 2022 08:39)

To nije zena, to je gonic robova.
(Vladimir, 19. februar 2022 15:08)

Vidis da je u pravu supruga. Da nisi mlakonja ne bi smela tako ni da pomisli a kamo li da prica sinovima. I ne, ne mislim da treba fizicki da se obracunas sa suprugom.

and I feel fine

pre 2 godine

Strasno! Ja sam u cetvrtom razredu osnovne znao sta necu studirati, u osmom sta hocu! Da mi je mama rekla da mogu sve da naucim, smejao bih joj se sa deset godina!A, gluposti da sam najlepsi na svetu i ne znam sta jos, ciste debilnost.Doslo je vreme kretena i zena!This is the end of the world as we know it

Mi

pre 2 godine

Kada vidim razmazeno deriste bez obzira na pol, kako se dernja i vristi, dodje mi da prebijem roditelje. A sve se cesce desava. Kao zeni i maj(k)i decaka smeta mi novi nacin roditeljstva gde se muskost u bilo kom obliku smatra necim losim. Ovo ovde napisano je po meni ravno kastraciji. Isto nije primereno ni za devojcice iz istih razloga: recept za narcisa. Malo vise samokontrole, discipline, ambicije. Deca koje nauce da se kontrolisu naucice da cene sebe i ljude oko njih. Ne treba deci pricati da su lepi i pametni i da im nista ne fali. Ma gde ste vi to videli u jednoj osobi na ovoj planeti??? Deca se uce ljubavi, postovanju, samopostovanju, iskrenosti i stabilnosti od roditelja koji se tako ponasaju i koji su takvi. A ako imate problem, umesto glumatanja priznajte deci, pokazite im kako se vi nosite sa svojim manama. Dakle, manje price, manje rekulturizacije- vise rada na sebi da budete vi primer svojoj deci kako se zivi.

Rade

pre 2 godine

@Ana
Budi srećna dok su "pribrani metiljavci". Sa ovakvim zakonima i primenom istih, a tek sa klerofašističkim, feminističkim pre svega tzv. Socijalnim službama i sudstvom i opštim sistemom, zašto bi se muškarać uopšte ženio? Da postane taoc sistema? Pa nisu ni muškarci više budale. Pozdrav i sve najbolje.

and I feel fine

pre 2 godine

Strasno! Ja sam u cetvrtom razredu osnovne znao sta necu studirati, u osmom sta hocu! Da mi je mama rekla da mogu sve da naucim, smejao bih joj se sa deset godina!A, gluposti da sam najlepsi na svetu i ne znam sta jos, ciste debilnost.Doslo je vreme kretena i zena!This is the end of the world as we know it

...

pre 2 godine

Da od njih prave "razlog" da drže muža uz sebe, a toga na svakom koraku, naravno, sve zbog para. Tu ti dečaci i pne žene koje će jednog dana biti pored njih najviše ispaštaju. Izem ti takve brakove, ni ne ženi mi se kada vidim kako su svi prošli, znam samo jedan normalan brak.

jes da bude

pre 2 godine

@Moja supruga priča sinovima kako nikada ne treba da pokazuju emocije. Koristi svaku zgodnu priliku da im ukaže kako im je otac mlakonja.
(putar, 19. februar 2022 08:39)

To nije zena, to je gonic robova.
(Vladimir, 19. februar 2022 15:08)

Vidis da je u pravu supruga. Da nisi mlakonja ne bi smela tako ni da pomisli a kamo li da prica sinovima. I ne, ne mislim da treba fizicki da se obracunas sa suprugom.

cs

pre 2 godine

Ja mislim da devojčice treba vaspitavati kao dečake, a ne obrnuto. Zašto da ne učim ćerku da ne plače za svaku sitnicu nego da bude emotivno jaka, da treba da ide na sport, da se bori, da treba da nauči sama da odgovori? A ne samo da tužaka za svaku sitnicu i traži pomoć. Da prihvati da je žena sutra i da će dobijati komplimente i imati udvarače, da reši to odmah sama kad joj se neko ne sviđa, da izgradi stav gde joj niko neće ni prilaziti sa nebuloznim ponudama. Treba li da izraste u plačljivu manipulatorku, koja će samo plakati i govoriti da je žrtva, koja neće ni na sport radi figure nego se zatezati kod hirurga, i kojoj će ceo život trebati neka zaštita, porodice ili društva, medija i sl., jer ju je neko uvredio? Ako žene žele ravnopravnost trebaju malo biti i muško, a ne da od muškaraca samo pravimo žensko. Lepša je žena ona koja nije razmažena, koja je fizički i psihički jaka, koja ima takav stav da joj ni ne smeš reći neku glupost. Takva ima više poštovanja kod svih muškaraca. Od njih se i takozvani predatori plaše jer takva im nije lak plen. To je ona za*ebana za koju se govori "ne pokušavaj sa njom te gluposti, ima da te opegla na prvu".

Brigate Rosse

pre 2 godine

Ne treba da ih uce da budu mamini sinovi.Treba da ih ohrabruju da se osamostale.Ne treba da im komentarisu devojke ili zene.Kada postanu samostalni,treba da ih ostave na miru sa neootrebnim savetima i da ih puste da vode svoj zivot.

pizza pametnica

pre 2 godine

Ovo je tema koja me zanima. Slazem se sa tekstom, pogotovu za strahove. Mom sinu govorim da je on jaci od mraka (samo upali svetlo), jaci od buke (samo zapusi usi)... Ako ga boli da place, ako je ljut da kaze zasto, ako nesto ne ume, da trazi pomoc. Govorim mu da je pametan i da moze sve da nauci. Govorim mu da je lep. Govorim mu da kada nesto ne voli da kaze NE. I kada neko njemu kaze NE, da mora da stane. Govorim mu da ga volim i da cu ga voleti ma sta da uradi na ovome svetu, da ga volim i kada se ljutim. I sve to milion puta do sada i jos cu milijardu miliona puta.

Руска Душа

pre 2 godine

Већину наведеног треба очеви да раде.
Најважније је поштовати свако дете, њихов свет и проблеме које имају у одређеном узрасту, без обзира што мислимо да са годину, две он нема жеља или ствари које му сметају.
Ако се отац правилно поставио у породици, има поверење и подршку своје лепше половине, не лаже, има став, заштитнички је постављен ка целој породици, када нешто обећа то и испуни, онда се дечаци лако изграде, гледајући његову фигуру, подразумева се уз посвећивање сваком понаособ барем 10 минта дневно.
Није то много времена, колико год да имамо обавеза.
Е сад је посебна прича шта све утиче да би се отац правилно поставио, то је нека друга тема а није све у новцу и статусу у друштву, највише је у избору партнера и непрестаног рада на себи.

MM

pre 2 godine

Moja supruga priča sinovima kako nikada ne treba da pokazuju emocije. Koristi svaku zgodnu priliku da im ukaže kako im je otac mlakonja.
(putar, 19. februar 2022 08:39)

Onda ste ozenili bezdusnicu ,izvinjavam se ali tako je..

Saša

pre 2 godine

Puno filozofije za ništa. I jedno i drugo je ljudsko biće koje treba učiti i voleti na isti način. Kod nas je normalno da su muškarci emotivno zakržljali pa ne znaju da reaguju na neke normalne pojave u životu. Recimo kako se ponašati kada nekom bliskom neko umre. Većina ne zna ni šta da radi na venčanjima i krštenjima. To normalno ponašanje nije nikako. Sada smo došli u fazu gde mladi muškarac ne zna ni da zaplače, ni da se opere, ni da sastavi ormar, ni da zna šta će od života.... kod nas kao uvek iz jedne krajnosti u drugu. Svet nije crno bele boje.

Vagica

pre 2 godine

Deca najviše oponašaju roditelje, malo manje slušaju šta im se govori, posebno ako je to u suprotbosti sa ponašanjem roditelja. Roditelji treba da se ponašaju na određeni način, onako kakva žele da im budu deca, i deca će biti takva jer tako uče. To što roditelji usade se nikada ne može izbiti iz glave.

Ja

pre 2 godine

Isto tretiramo i ćerku i sina. Neka plaču kad im se plače, neka se smeju kad im je do smeha. U vrtiću su mi sina učili da plaču samo male bebe. On ima dve godine. Rekla sam mu da svi plaču, i veliki i mali. Zatim su preinačili da samo devojčice plaču. Pa sam otišla na otvorena vrata.

a

pre 2 godine

Imam slucaj u familiji,klinac je voleo cveće kad je imao 12,13 godina,generalno biljke su mu bile zanimljive. Kad je rekao to meni pred roditeljima, oni su poceli da mu se smeju i rekli su kako je to nenormalno za decaka?! Elem,meni je to skroz ok. Gde pise da su biljke za devojke? Uglavnom, kad je napunio 15 godina,poceo je da vozi motor,da se kasno vraca kuci,da se svadja sa svojima i kad mu je majka jednom rekla "zašto mi sine radis ovo " mali je odgovorio "zato sto je normalno da decaci to rade,bolje bi bilo da mi se jos uvek svidja cvece,jel da?" ,ona je ucutala ,a meni je bilo malo drago iskreno.
Poenta je,vaspitanje se razlikuje u zavisnosti od dece,ali svi imaju pravo na emocije, suze,itd.

Москва Сити

pre 2 godine

Mnogo bi dobra doneo zakon po kojem bi samohrane majke koje se ne udaju u roku od godinu dana od prestanka braka, bile stavljene pod starateljstvo Crkve u pogledu vaspitanja dece...
(Jr, 19. februar 2022 11:20)

Vi imate žešći problem u glavi !

Jovke

pre 2 godine

Najvažnije je da roditelji nauče svoju decu,samopoštovanju.Ali ne na egoistični način,već da sami sebe poštuju toliko da ne čine sebi zlo,niti da to dozvole drugima.Jer čovek ako ne voli sebe on može biti samo se na putu propasti.Dzaba zdravlje,novac lepota ako u sebi imaš onog crva koji ti govori da si bezvredan...

Anja

pre 2 godine

Sve ovo što ste naveli rade očevi a ne majke. Majke razmaze sina, to da, ali sve navedeno iz teksta (zahtevanje da ne plaču, da uvek budu jaki, da budu uspešni u sportu) to rade očevi. A tek o neprimerenim šalama na račun polnog organa da ne pričamo, svaki dan čujemo za novorodjeno dete da kažu ,,kuronja”. Treba stvarno biti mentalno poremećen da svog sina nazivaš po polnom organu, a to je jako prisutno, i opet u 99,9% slučajeva to rade očevi.

Mi

pre 2 godine

Kada vidim razmazeno deriste bez obzira na pol, kako se dernja i vristi, dodje mi da prebijem roditelje. A sve se cesce desava. Kao zeni i maj(k)i decaka smeta mi novi nacin roditeljstva gde se muskost u bilo kom obliku smatra necim losim. Ovo ovde napisano je po meni ravno kastraciji. Isto nije primereno ni za devojcice iz istih razloga: recept za narcisa. Malo vise samokontrole, discipline, ambicije. Deca koje nauce da se kontrolisu naucice da cene sebe i ljude oko njih. Ne treba deci pricati da su lepi i pametni i da im nista ne fali. Ma gde ste vi to videli u jednoj osobi na ovoj planeti??? Deca se uce ljubavi, postovanju, samopostovanju, iskrenosti i stabilnosti od roditelja koji se tako ponasaju i koji su takvi. A ako imate problem, umesto glumatanja priznajte deci, pokazite im kako se vi nosite sa svojim manama. Dakle, manje price, manje rekulturizacije- vise rada na sebi da budete vi primer svojoj deci kako se zivi.

kopiranosatvitera

pre 2 godine

Nadam se da ovo retko postoji. Imam i sina i ćerku, mali su ali uvek vodimo računa o njihovim osećanjima. Pa kako ce oboje znati da potraže pomoć od nas ako im mi narusimo poverenje i povredimo osećanja u ranom detinjstvu? Mrzim to da čujem, ti si decak ne treba da plačeš, samo devojčice plaču. Volite ih, grlite ih, mazite ih, tesite ih, moraju znati kod koga im je najlepše i najsigurnije. Tako se gradi poverenje i uvek ce doci kod nas da traže podršku I pomoć. Živimo u strašnom vremenu, strašne stvari deca doživljavaju, mnogi ne smeju roditeljima da se požale. Moramo uvek za njih vremena da nađemo.