Uspešne žene

I Kijanu Rivs je očaran devojkom iz Podgorice: Umetnica osvaja svetsku scenu FOTO

Slikarka iz Podgorice, Hajdana Hajdi Kostić, svojim delima osvojila je region ali i mnoge svetske face.

17.10.2024.

19:43

Izvor: RINA

0
I Kijanu Rivs je očaran devojkom iz Podgorice: Umetnica osvaja svetsku scenu FOTO
RINA

Podeli:

Njene slike u svojim kolekcijama sada imaju zvezde poput Kijanu Rivsa, Džona Malkoviča, Williama iz Black Eyed Peasa. Sve to joj je dalo vetar u leđa, pa su samostalne izložbe počele da se nižu.

Na red je došao i Beograd gde 17. oktobra ima izložbu svojih dela u Transform art galeriji. Izložba "Fuzija" otvara vrata u svet gde se susreću čovek i veštačka inteligencija, istražujući njihov dinamičan, i ponekad izazovan odnos.

Kroz optimizam i veru u sinergiju tehnologije i ljudske kreativnosti, izložba istražuje potencijal da iz tog sadejstva nastanu čuda.

"Više slika velikog formata podstaknuće vas da razmislite o važnoj temi - integraciji čoveka i veštačke inteligencije, i posledicama tog procesa. Već moćna a tek na početku, veštačka inteligencija postaje snažan alat - koji može promeniti svet, na bolje, ali nažalost i na gore. Moć je u nama, i treba razmisliti kako je iskoristiti i učiti iz grešaka prošlosti", poručuje umetnica kojoj je ovo peta samostalna izložba u Beogradu.

Hajdana Kostić Hajdi je slikarka i dipl. grafička dizajnerka iz Crne Gore. Nacionalna je pobednica na Red Bull dodele art takmičenju 2023 I TEDx Podgorica govornica iste godine. Univerzitet Oksford je objavio njen rad na svojim društvenim mrežama.

RINA

Dobila je priznanje javnosti kada je ispunila svoj izazov "365" koji je podrazumevao crtanje i objavljivanje jednog rada dnevno tokom godinu dana. Ona je to radila 800 dana zaredom. Organizovala je više dobrotvornih izložbi i skupila više od 30 hiljada evra za različite svrhe: za pomoć pojedincima, ratom ugroženim ljudima i Psihijatrijskoj klinici u glavnom gradu Crne Gore.

Trenutno sarađuje sa hotelom od 5 zvezdica u Londonu na dekoraciji njihovih prostora svojim ilustracijama. 

U Transform art galeriji u Beogradu, moći ćete videti slike koje promatraju aktuelnu temu veštačke inteligencije i njenog odnosa sa čovekom. Otvaranje izložbe "Fuzija" je 17.oktobra u 19 časova. Izložbu je sufinansiralo Ministarstvo kulture i medija Crne Gore. Izložba će biti otvorena do 5. novembra.