Uspešne žene

Ona je novi Ajnštajn: Sa 14 godina konstruisala prototip aviona

Sa samo 14 godina Sabrina Pasterski konstruisala je prototip aviona, a časove upravljanja avionom uzima od desete. Danas, osam godina kasnije, ova Kubanka završila je MIT sa doktoratom s Harvarda, a o njoj bruji ceo naučni svet fizike i fizičara. Ispituje neke od najkompleksnijih problema i zagonetki, iste one koje su mučile Stivena Hokinga i Alberta Ajnštajna.

6 komentara

Paris Hilton: Nisam glupa plavuša

Kada ona ovih dana "Uh, to je opasno vruće", veća je verovatnoća da misli na ručak ili večeru koju je pristavila za sebe i svog dragog. Iako su je godinama gledali kao"kolovođu" najluđiš žurki, ona je danas ozbiljna poslovna žena. Sada radije provodi mirne večeri u svom raskošnom domu, nego što pravi zabavu gde god da se pojavi. Paris Hilton poručuje: Nisam glupa plavuša.

32 komentara

Uvreda ili kompliment: Seks i žensko telo prodaju sve

Krediti, hrana za mačke, ljude, lekovi, čak i slušni aparati- sve ovo prodaje seks. Verovali ili ne! Reklame su postale toliko eksplicitne u nameri da potrošače zavode, mame i asociraju na ljubavni zanos da nije redak slučaj da neke kampanje ostaju u arhivi zbog prenaglašenih stavova, a često su i meta napada feministkinja. Psiholog Svetlanka Knežević za portal „Super žena“ savetuje ženama da se ne vređaju i ne osećaju loše zbog ovakvih reklama. Marketinški stručnjaci upozoravaju da se u svemu ipak nađe mera.

22 komentara
prethodna strana 1 od 19 sledeca idi na stranu