Aktuelno

Trenutno je retrogradno čak pet planeta, proverite šta vas čeka

Astrolozi veruju da ova situacija utiče na svaki horoskopski znak, a u nastavku možete proveriti čega bi najviše trebalo da se pazite.

12.09.2024.

20:44

Izvor: Zadovoljna.hr

1
Trenutno je retrogradno čak pet planeta, proverite šta vas čeka
New Africa/Shutterstock

Podeli:

Za retrogradni Merkur ste verovatno čuli – i osetili ga na svojoj koži. Ako vam ovih dana baš ništa ne ide od ruke, nemojte se previše brinuto, jer za to postoji dobar razlog.

Period u godini kada je Merkur retrogradan obično je povezano s lošim životnim odlukama, dramama na radnom mestu, problemima u vezama ili pojavljivanjem bivših partnera, kašnjenjem letova, banalnim ozledama i drugim poteškoćama.

Međutim, trenutno je retrogradno čak pet planeta! Osim Merkura, u drugom smeru se okreću Saturn, Uran, Neptun i Pluton.

1. Ovan

Pazite na impulsivne odluke u karijeri i vezama. Merkur može uneti zabunu u komunikaciju, dok Uran može izazvati nagle promene koje podstiču ishitrene reakcije. Zadržite strpljenje i izbegavajte nagle poteze. Pokušajte da se vodite starom uzrečicom: Ispeci, pa reci!

2. Bik

Izbegavajte finansijske proizvode i nemojte biti tvrdoglavi. Retrogradni Uran može uneti nestabilnost u područje finansija, dok vas Saturn tera na preispitivanje dugoročnih planova. Budite oprezni s novcem, a pokušajte i poslušati savet drugih ljudi.

3. Blizanci

Pazite na zastoje u komunikaciji i planiranju. Merkur, vaš vladar, retrogradno izaziva zbunjenost, nesporazume i tehničke poteškoće. Nemojte žuriti s važnim odlukama ili ugovorima. Sve će doći na svoje, nekad stvari moraju ići svojim tempom.

4. Rak

Čuvajte emocionalnu stabilnost i privatnost. Retrogradni Pluton može izneti na površinu stare emotivne rane, dok Saturn podstiče da preispitate bliske odnose. Radite na unutrašnjoj snazi, ali izbegavajte drastične odluke u vezama. Slušajte sebe.

5. Lav

Izbegavajte sukobe na poslu i u društvenim krugovima. Retrogradni Uran i Saturn mogu doneti napetost na radnom mestu i u prijateljstvima. Budite pažljivi u izražavanju svojih ambicija i želja. Zapamtite da uspeh nije uspeh ako ste nekoga zakinuli.

6. Devica

Čuvajte se nesporazuma. Merkur direktno utiče na vas, donoseći poteškoće u svakodnevnim obavezama i rutini. Proveravajte sve dvaput i budite oprezni u međuljudskim odnosima. Dobro je biti iskren, ali treba drugima da objasnite svoje motive kako vas ne bi shvatili na pogrešan način.

7. Vaga

Nemojte biti nesigurni u ljubavnim i porodičnim odnosima. Retrogradni Saturn može vas naterati da preispitate svoje temelje u odnosima, dok Neptun unosi konfuziju u emotivna pitanja. Budite jasni u komunikaciji i nemojte bežati od stvarnih problema. Ako je brak na vidiku, budite sigurni da to zaista želite.

8. Škorpija

Pazite na unutrašnje konflikte i kontrolu nad samim sobom. Retrogradni Pluton, vaš vladar, vraća vas prema dubljim, nerešenim pitanjima iz prošlosti. Emocionalna kontrola i introspektivni rad biće ključni da ne zapadnete u previše intenzivne situacije.

9. Strelac

Pripazite na nerealna očekivanja. Retrogradni Neptun može zamagliti vašu percepciju, posebno u vezi s porodičnim odnosima. Iako treba da negujete avanturistički duh, nemojte da zaboravite gde su vaši koreni. Pazite na prevelike troškove.

10. Jarac

Pazite na stagnaciju u karijeri i ličnim ciljevima. Retrogradni Saturn i Pluton mogu vas suočiti s izazovima na poslu, stvarajući osećaj stagnacije ili preispitivanja ciljeva. Nemojte donositi ishitrene odluke i dati otkaz, jer biste mogli da požalite. Strpljenje i prilagodljivost pomoći će vam da prođete kroz te faze.

11. Vodolija

Izbegavajte sukobe s autoritetima i preispitivanje sebe. Retrogradni Uran i Saturn mogu uneti osećaj nezadovoljstva, posebno u pogledu slobode i ličnih ciljeva. Pazite da ne započnete nepotrebne konflikte s nadređenima ili partnerima.

12. Ribe

Pazite da vas neko ne prevari. Retrogradni Neptun, vaš vladar, može uneti zbrku u vaš svakodnevni život, posebno u odnosima. Čuvajte se iluzija, i budite sigurni da jasno izražavate svoja osećanja. Nemojte biti lakoverni, jer biste mogli da se opečete.