Aktuelno

Šarmerke koje odmah osvajaju: Sve o ženama Vagama

Neodoljive, privlačne, racionalne, modne ikone... Sve što niste znali o ženama rođenim u znaku Vage.

08.10.2024.

17:55

Izvor: Zadovoljna.hr

0
Šarmerke koje odmah osvajaju: Sve o ženama Vagama
Look Studio/Shutterstock

Podeli:

Uopšteno o ženi Vagi

Žena Vaga otelovljuje pravednost, pravdu i ravnotežu te je krasi savršena sposobnost rasuđivanja, besprekornost i potpunost. Vage su društvene i imaju dar za komunikaciju te vole da su okružene prijateljima i porodicom. Harizmatična je i očaravajuća, zbog čega s neverovatnom prirodnom lakoćom privlači ljude ka sebi. Predstavlja jin i jang, odnosno ima fascinantnu ličnost koja je mešavina racionalnosti i logičnosti te nestalnih emocija.

Zbog toga će rado ući u neku raspravu i pobiti nečije mlako mišljenje, pri čemu će joj, uz njenu "hladnu glavu", pomoći i šarm. Međutim, uvek je otvorena za razmišljanja te će zbog svoje dobroćudne naravi priznati sopstvene greške ako je logičnim objašnjenjem možete uveriti da nije u pravu.

Seks i veze

Vaga traži čvrstu vezu i partnera koji će je obasipati malim znakovima pažnje, poput papirnih srca i svežeg cveća. Iako se čini da su smirene i staložene, kad se opuste, žene Vage mogu biti vrlo zaigrane i romantične, a idealnog ljubavnog partnera naći će u Vodoliji ili Blizancu. Međutim, umne igrice u ljubavi kod Vage su strogo zabranjene.

Ona će iskreno reći šta joj je na umu, što znači da će nekad biti i bolno iskrena. Vaga će izabranom muškarcu biti potpuno odana, a zauzvrat će tražiti podršku i savet. Seks doživljava kao mentalnu vežbu i voli dobro da prouči šta partner voli u krevetu. Ljubiteljka je zavođenja, duge predigre i dugog šaputanja na jastuku pre samog čina seksa.

Prijateljstvo

Zbog karakterne osobine da konstantno odmeravaju mogućnosti, žene Vage često su neodlučne. Njihove prijatelje takav karakter može frustrirati, primera radi kad ne može izabrati koji film želi da gleda. No njeno kolebanje u stvari ide u korist Vaginim prijateljima, jer kako uzima u obzir sopstveni ukus, potrebe i želje, paziće i na ukus, potrebe i želje svojih prijatelja.

Tu sposobnost imaju zahvaljujući svom poznatom osećanju za pravednost i zbog toga su Vage odlični prijatelji. Srdačna i ljubazna, kakva jeste, obožava da upoznaje ljude s kojima ima zajedničke interese. Neraskidivo prijateljstvo najpre će doživeti s Lavom ili Strelcem.

Izgled

Ženu Vagu prepoznaćete po eleganciji kojom zrači svaki njen pokret. Ona je savršeno prirodna, ljupka, graciozna i uvek samo svoja. Njene su spoljašnje karakteristike pravilne crte lica, rupice na obrazima, širok blistav osmeh, lepi zubi, vitak struk i naglašeni kukovi. Vaga je perfekcionista i uvek je sređena, s urednom frizurom, a njen celokupni izgled uvek je uravnotežen i suptilan.

Vagi se gotovo nikada neće dogoditi da nema šta da obuče ili da je obukla nešto potpuno pogrešno, jer će za odabir prave odevne kombinacije izdvojiti vreme. Urođeno joj je da zna kako da se obuče za svaku priliku i kako da se predstavi u najboljem svetlu gde god bila.

Stil

Vaga obožava modu, ali neće je slepo slediti, već će poslednji modni stil prilagoditi sebi tako da joj odeća što bolje pristaje. Čak i kada se obuče kao svi ostali, ova kreativka imaće na sebi nešto zbog čega će se isticati iz mase, poput neobičnog prstena ili unikatne narukvice. Najizbirljivija je kad je reč o dobrim, kvalitetnim farmerkama i posvetiće se potrazi za parom koji joj savršeno stoji. Ne voli da preteruje s modnim detaljima, a dobra torba ili cipele najviše će je usrećiti.

Žene Vage vole dugu kosu, ošišanu slojevito i prošaranu svetlim pramenovima. Šminka je lagana, prirodna i svetlucava, a u toaletnoj torbici neizostavan sjaj za usne s voćnim ukusom. Vaga neće izaći iz kuće ako na sebi nema barem kap parfema, jer je za mirisima jednostavno luda i voli da miriše lepo.

Stil kupovine

Vage kupuju studiozno i pažljivo, vole fine stvari pa će radije kupiti skuplju i kvalitetniju torbu nego jeftinu i manje kvalitetnu. Kad idu u šoping, obavezno će napraviti pauzu u kafiću kako bi razmislile o tome da li će kupiti određenu stvar ili odustati od kupovine. U svojoj omiljenoj prodavnici Vaga će se zbližiti s prodavcem i uvek ga pitati za savet.

Stilska ikona

Planeta Venera koji vlada Vagom obdarila je ovaj horoskopski znak izuzetnim osećanjem za estetiku i nepogrešivim okom za lepo. Stoga ne čudi da su na listama najbolje odevenih žena svih vremena i tri slavne Vage, glumice Gvinet Paltrou, Marion Kotijar i Brižit Bardo.

Modni svet osvojile su svojim otmenim i ženstvenim stilom koji nikad ne izlazi iz mode.

Stilske ikone rođene u ovom vazdušnom znaku su i Bela Hadid, Monika Beluči, Kejt Vinslet, Dakota Džonson, Ketrin Zita-Džouns i Ketrin Denev.

Idealan parfem

Za Vage su idealni parfemi naglašenih ženstvenih, pre svega cvetnih nota. Žena Vaga uvek ostavlja prepoznatljiv, ali ne i nametljiv mirisni trag.

Parfemi koji bi joj se mogli svideti su: Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540, Naomi Campbell Naomi Campbell, Valentino Valentina Eau De Parfum, Idole Lancôme.