Praktični saveti

Smrdibube su opet tu: Evo nekoliko načina da ih se rešite, a jedan trik je veliki hit

Ponovo je najezda dosadnih smrdibuba kojih iz godine u godinu, čini se, ima sve više, a evo kako biste mogli da ih se otarasite.

10.04.2024.

9:06

Izvor: Večernji.hr

0
Smrdibube su opet tu: Evo nekoliko načina da ih se rešite, a jedan trik je veliki hit
Nenad Nedomacki/Shutterstock

Podeli:

Nalazimo ih na odeći koja se suši na balkonu, na prozorima, u kuhinji... Mogu se zavući svugde, ali ima načina kako ih se rešiti ili barem smanjiti njihov dolazak u dom.

Prvo i osnovno jeste da zaštitite svoje prozore i balkonska vrata. Ako nemate novca za skupe komarnike koji se ugrađuju na stolariju, uvek možete kupiti one jeftine mrežice i polepiti ih na okvire prozora koje često otvarate. Pobrinite se i da nemate nikakvu rupu na prozoru ili vratima, jer su smrdibube kao i komarci, kroz najmanju rupu će se uvući u vaš dom.

Kako biste sprečili njihov ulazak u vašu kuću, poslužite se trikom koji je mnoge iznenadio - žutim papirom. Naime, ove insekte privlači žuta boja, pa u dvorištu vaše kuće ili na balkonu stana polepite žuti papir na koji će ove dosadne bube dolaziti.

Umesto raznoraznim otrovnim sprejevima, rešite ih se potom jednostavnom mešavinom vode i sapuna. U određenu količinu vode sipajte jedan do dva posto tečnog sapuna i tom mešavinom poprskajte ove smrdljive insekte.