Praktični saveti

Znate li zašto korpe za veš imaju rupice? Ovakav odgovor sigurno niste očekivali

Misteriju je razotkrila stručnjakinja za pranje veša Patriša Ričardson.

22.04.2024.

13:45

Izvor: 24sedam.rs/K. O.

4
Znate li zašto korpe za veš imaju rupice? Ovakav odgovor sigurno niste očekivali
Evgeny Atamanenko/Shutterstock

Podeli:

Mnoge stvari u domu radimo mehanički, čak i ne razmišljajući o njima. Pranje i kačenje veša sigurno spadaju u jedan od takvih kućnih poslova i sigurno vam se čini da ste i vi u začaranom krugu - pranje, sušenje, slaganje.

Dok ste svoj veš iz mašine prebacivali u korpu da biste ga okačili verovatno se niste zapitali zašto vaša korpa za veš ima rupice. Razlog koji stoji iza ove misterije otkrila je stručnjakinja za pranje veša Patriša Ričardson.

Prema njenim rečima, korpe za veš imaju ove rupe jer ih one čine lakšima za nošenje kada su pune odeće. Dovoljno je da se prisetite i onih starih pletenih korpi za veš, pa će vam ova pretpostavka ima još više smisla. One su, recimo, imale prirodne rupe.

"Kada su proizvođači počeli da prave jeftinije, plastične alternative, verovatno su pokušali da naprave korpe nalik pletenim, dodajući im rupice", kaže Ričardson.

Korpe za prljav veš imaju sličnu svrhu, a rupice imaju i zbog ventilacije jer se u njih ubacuje odeća koja je mokra i prljava. Ono što je u neku ruku nedostatak ovih korpi jeste to što one ne mogu da se koriste višenamenski.