Praktični saveti

Trikom od 30 sekundi očistite staklo tuš kabine: "Nikad ovo nisam videla"

Tuš kabine su praktične, ali potrebno je redovno da ih čistimo, a ovo je jedan od lakših načina.

08.08.2024.

8:51

Izvor: Jutarnji.hr

6
Trikom od 30 sekundi očistite staklo tuš kabine: "Nikad ovo nisam videla"
Kinek00/Shutterstock

Podeli:

Jedna mama iz Kvinslenda otkrila je svoj trik za čišćenje ružnih ostataka kalcijuma i kamenca na staklu kupatilske tuš kabine za koji joj je potrebno, kako je napisala na Fejsbuku, samo 30 sekundi.

Ona koristi mešavinu limunske kiseline i vruće vode u koju umače papirne peškire te ih "lepi" na kupatilsku staklenu stenu, ostavlja pola minuta te zatim laganim pokretima trlja ostatke. I tvrdi da nikad nije imala čišće staklene površine u domu.

Na društvenim mrežama podelila je i tačan razmer za pripremu svog sredstva za čišćenje: u posudu sipa četvrtinu šolje limunske kiseline te sipa tri četvrtine vruće vode. Dodala je da se limunska kiselina može koristiti i za uklanjanje naslaga u kuvalu za vodu, a pritom nije štetna za okolinu i ukućane, piše Daily mail.

Većina drugih mama zahvalilo joj se na jednostavnom triku, neke su rekle da to nikad nisu videle i obećale da će isprobati tokom sledećeg velikog čišćenja. Međutim, bilo je i onih koji su bili skeptični te tvrdili da slaganje papirnatih peškira oduzima puno vremena, a i puno ubrusa.