Praktični saveti

Zaboravite dosadno peglanje: Trik s ova 2 sastojka će vam ispraviti odeću

Trik koji provereno "radi" i koji će vas lišiti muke s peglanjem - odeća je odmah spremna za nošenje!

22.10.2024.

14:09

Izvor: Fashion.hr

0
Zaboravite dosadno peglanje: Trik s ova 2 sastojka će vam ispraviti odeću
Africa Studio/Shutterstock

Podeli:

Peglanje je jedna od onih kućnih obaveza koje retko ko voli. Bilo kod kuće ili na putovanju, proces ispravljanja zgužvane odeće često je naporan i vremenski zahtevan.

Suočeni s gomilom naboranog veša nakon pranja, mnogi od nas oklevaju, tražeći bilo kakav način da izbegnu peglu. Posebno je izazovno kada smo na putu – niko ne želi da nosi peglu ili se bori s nezgodnim naborima u koferu. Srećom, u doba interneta, rešenja su na dohvat ruke za gotovo sve, pa čak i za ovu frustraciju.

Društvene mreže prepune su trikova za svakodnevne probleme, a dok su neki od njih korisni, mnogi su jednostavno neuspešni. Međutim, jedan trik s omekšivačem i vodom pokazao se kao pravi hit. Ovaj jednostavan postupak osvojio je korisnike širom sveta, jer stvarno deluje! Ne samo da je brz i delotvoran, već je i izuzetno praktičan, pogotovo kada nemate vremena ili volje za peglanje. Mnogi su ga isprobali i uverili se da zaista funkcioniše – odeća izgleda uredno i sveže, a nabori nestaju bez puno truda.

Recept je jednostavan: sve što vam je potrebno je omekšivač za veš i voda. Pomešajte omekišavač i vodu u razmeri 1:3 te sipajte tečnost u flašicu s raspršivačem. Zgužvanu odeću lagano poprskajte s tom mešavinom tako da tkanina postane blago vlažna. Zatim rukama nežno ispravite nabore i pustite da odeća miruje oko pet minuta. Kako se tkanina suši, nabori se opuštaju, a vaša odeća postaje ravna i spremna za nošenje – bez peglanja!