Aktuelno

Da li ste rođeni tokom dana ili noći? Vreme rođenja utiče na vašu sudbinu

Vreme rođenja ne otkriva samo koji ste znak u horoskopu, već može da ukaže i na mnoge druge stvari.

Četvrtak, 09.06.2022.

15:12

Izvor: B92

Da li ste rođeni tokom dana ili noći? Vreme rođenja utiče na vašu sudbinu
Foto: Shyntartanya/Shutterstock

Podeli:

Rođeni ste preko dana, što znači da položaj sunca ima ključnu ulogu u vašoj ličnosti i na to kakav vam je karakter.

Seksi osobine svakog znaka: Blizanci privlače kao magnet, a zašto se Bikovi tako visoko kotiraju?

"Oni rođeni kad je sunce na svom vrhuncu; znači u podne i blizu podne; odlikuju odvažnost hrabrost i otvorenost", kaže astrolog Kejsi Bad.

Kod onih koji su pak rođeni noću, te osobe su, kaže Bad, rezervisane i introvertne.

Ovi horoskopski znaci upoznaće nekog posebnog u junu

"Sunce na dnu astrološke kuće osobu čini osetljivom i rezervisanom", kaže astrolog i objašnjava kakav uticaj mesec ima na našu ličnost.

"Sa suncem dole i mesecom iznad glave, kaže ona, uticaj sunca je u suštini 'prigušen' ili ublažen. Ne kažem da nema nimalo uticaja, ali 'relativni uticaj Meseca je malo jači ili očigledniji", objašnjava ona.

Tajne seksualne maštarije svakog horoskopskog znaka: Ribe vole stopala, Škorpije su mazohisti

Ako ste rođeni noću (mesec je u gornjoj polovini vaše karte), "mesec postaje vaš svetlosni vođa", primećuje astrolog Čani Nikolas, dodajući da je mesec oličenje energije koju mi dobijamo od našeg sunčanog položaja.

"I sunce i mesec su neverovatno važni, ne postoje jedno bez drugog. Baš kao mesec na nebu, mesec na našoj karti odražava svetlost našeg sunca", objašnjava Nikolas.

Noćne bebe, ako ste se ikada osećali kao da više rezonujete sa svojim mesečevim znakom, možda je ovo razlog zašto. Kao što Nikolas kaže, znak, kuća i aspekti meseca u vašoj karti postaju "posebno važni u pogledu ostvarivanja svrhe vašeg života"

I dok Bad primećuje da su sve astrološke karte veoma nijansirane, razlika u dnevnim i noćnim kartama može se smatrati opštim pravilom za tumačenje vaše astrološke karte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.