Aktuelno

Šta zvezde poručuju do kraja jula: Škorpijama loš ljubavni period, Ribama stresno na poslu

Slobodni Rakovi će postati mnogo aktivniji, a Device u poslednjoj nedelji meseca mogu da očekuju prave rezultate kao i dobre prilike za napredovanje.

Subota, 10.07.2021.

12:40

Izvor: B92

Šta zvezde poručuju do kraja jula: Škorpijama loš ljubavni period, Ribama stresno na poslu
Foto: Profimedia

Podeli:

OVAN

Ljubav

Slobodnim Ovnovima jul može da podmeće prošlost i da ih njome sapliće – naročito će prva polovina meseca obilovati dešavanjima sa onima koje želite (ili možda ne želite) da zaboravite. Nešto što je prekinuto može se obnoviti i nastaviti – da li će vam doneti mir i stabilnost ili osećaj da ste samo ponovili grešku – videće se ubrzo. Takođe – avantura, flerta i letnjih dogodovština – koliko ti srce ište. No, simbolika je vrlo slična baš kao i kada je prošlost u pitanju – dobar početak ne znači da će i nastavak biti takav. Ako biste želeli da poslušate savet, on bi glasio – uživajte, ali se ne opterećujte time da li će i koliko trajati. Ovnovi koji su u braku uglavnom će imati dobar period – nekih koškanja može biti oko dece, planova ili finansija. Oni koji su u vezama – što više inata i tvrdoglavosti između partnera i vas – to manje mogućnosti da se opustite i uživate. Nestabilni odnosi mogu ući u svoju završnu fazu.

Posao

I finansijski deo, ali i opterećenost obavezama biće posebno naglašeni u prvoj polovini meseca. Novac brzo odlazi a obaveze naleću na vas – pa će ovo biti nešto zahtevniji period u kojem će povremeno biti teško sačuvati mir i hladnu glavu. Drugi deo jula je jednostavniji – mnogi od vas će se spakovati i zbrisati na godišnji odmor, a oni koji ostanu ipak će imati rasterećenje i više prilika da kuliraju na poslu. Ne bi trebalo da dođe do nekih značajnijih promena u poslovnom segmentu. Nije trenutak za promenu posla.

Zdravlje

Ako možete – odmarajte što više. Može i aktivni odmor, ali da se ne preforsirate i da ne precenite svoje snage – pogotovo u prvih desetak dana jula kada su moguće povrede i problemi sa kičmom.

BIK

Ljubav

Opozicija od strane retrogradnog Saturna i kvadrat od strane Urana na vašu vladarku Veneru – aspekti koji će biti prilično aktuelni u prvoj polovini meseca – slobodnim Bikovima će u talasima vraćati prošlost, ali im istovremeno donositi i „nesigurnu“ budućnost. Ni jedno ni drugo nije ono što vi priželjkujete, vama su potrebne stabilne emotivne priče u kojima znate na čemu ste i u kojima ne dolazi svaki čas do tumbanja i preokreta. Baš iz tog razloga – za vas bi preporuka bila da se izlazite, družite, uživate i u flertićima, da dozvolite sebi da zasijate – ali da ne očekujete previše i da se ne vezujete. Tek od poslednje nedelje meseca i kroz avgust – za vas dolazi povoljniji period za ljubav. Oni koji su zauzeti mogu dinamično da se raspravljaju, a mogu dinamično i da uživaju. Ukoliko izaberete ovo prvo – veći deo meseca će vam proći prilično uzavrelo i nestabilno. Izbor drugog garantuje opuštanje, ljubav, uživanje.

Posao

Prvih desetak dana meseca može vam doneti manje zabrinutosti oko finansija. Što se obaveza tiče – ukoliko ne uspete da pobegnete negde i odmorite malo – mogu se pokazati kao dosta zahtevne za vas. Takođe, nadređeni i starije kolege će vam tokom većeg dela jula, a naročito u prvoj polovini često otežavati i komplikovati radni dan. Ukoliko je to moguće – klonite se ozbiljnijih poslovnih odluka i poteza. Trudite se da zadržite hladnu glavu i svoj unutrašnji mir, jer će izazova biti.

Zdravlje Nervoza, stres – potrebno vam je rasterećenje i odmor. Stariji Bikovi mogu imati povremeno problema sa kičmom, želucem i krvnim sudovima.

BLIZANCI

Ljubav

Kada je komunikacija u pitanju, sa partnerom ćete ići iz krajnosti u krajnost. Postojaće periodi kada nećete moći da se dogovorite ni oko čega (naročito u prvoj polovini meseca) i svaka sitnica će biti razlog za inat i sujetu.....a postojaće i oni drugi – u kojima ćete funkcionisati savršeno i neki put se razumeti čak i bez reči. U ovim potonjim – uživaćete i u putovanjima i u odmoru i u zabavnim aktivnostima sa voljenom osobom. Poslednja dekada meseca donosi lepa dešavanja u domu za one koji su u braku, kod nekih početak zajedničkog života a kod drugih – sređivanje i renoviranje prostora u kojem žive. Slobodni Blizanci – mesec u kojem se nećete smirivati, nećete stati. Mnogo novih osoba će ući u vaš život – neke od njih će vas privući a neke vam mogu postati dobri prijatelji i imati uticaj na vaš dalji život. Nije baš savršen period za ozbiljnije ljubavne veze, ali za uživanje i strast svakako jeste.

Posao

Jul će vam doneti mnogobrojna poslovna putovanja i aktivnosti, mnogo sastanaka i komunikacije sa različitim osobama – neke od njih će vam doneti povoljnosti, a neke će vam doneti stres. Baš zbog velike količine dešavanja i vaše angažovanosti na više strana, kod vas će biti prisutna nervoza pa je u vama važnim dogovorima i bavljenju papirologijom i bitnim dokumentima potrebno imati hladnu glavu. Dobar period da predstavite sebe u najboljem svetlu i da pokrenete mnogo toga od važnosti.

Zdravlje

Budite pažljivi i oprezni u saobraćaju, bilo da ste vozač ili pešak. Drugi deo meseca donosi mogućnost pojačanih stomačnih problema, tako da vodite računa i o ishrani.

RAK

Ljubav

Mnogo toga će se rasvetliti, mnogo toga će vam postati jasnije, na mnoga pitanja o vašem partnerstvu koja su vam važna dobićete odgovore. Nekim Rakovima ovaj će mesec označiti konačni prekid odnosa sa partnerom, ali će zato kod drugih doći do „renoviranja“ veze u kojoj su i njenog postavljanja na stabilnije osnove. Ovo se neće dogoditi preko noći i može potrajati sve do poslednje nedelje meseca. Parovi koji nisu na ozbiljnim preispitivanjima temelja svoje veze imaće jedan uglavnom pomalo dosadan mesec u kojem će povremeno biti sitnih trzavica sa partnerom, ali u drugom delu jula i nekih lepših i opuštenijih dešavanja. Slobodni Rakovi – postaćete mnogo aktivniji, naročito od početka druge dekade jula. I u ovom periodu prošlost ima veliki uticaj na vas, pa čak i ako se ne vratite nekom od bivših partnera - možete ući u ljubavnu priču koja nosi jake elemente povezanosti sa prošlošću.

Posao

Opuštenost sa kojom ste u prethodnom periodu baratali svojim finansijama dovešće do toga da se u prvoj dekadi jula malo „stisnete“ i zaključate novčanik, iako će vas i dalje mnogo toga mamiti na trošak. Sunce i Merkur koji će tranzitirati kroz vaš znak doneće vam priliku da napravite promene, da poboljšate svoj način funkcionisanja i da se više aktivirate u pregovorima sa potencijalnim sastancima. Sebi ste najbolji savetnik ovih dana – vreme je da počnete da sprovodite svoje ideje i planove.

Zdravlje

Uglavnom dobra zdravstvena situacija. Nešto više računa povedite kada je ishrana u pitanju, kao i hidratacija. U prvom delu meseca čuvajte se sunčanice.

LAV

Ljubav

Opozicija Marsa i Venere sa Saturnom iz polja partnerstava nije ni malo jednostavan aspekt za one u brakovima i dužim emotivnim vezama i ukoliko ne budete sa mnogo svesnosti, strpljivi i tolerancije radili na odnosu sa voljenom osobom – u nekim slučajevima može doći do zahlađenja, distanciranosti, pa čak i prekida veze. Saturn je retrogradan trenutno i pokazuje da problemi nisu novi – oni već neko vreme traju i samo su potiskivani ili ste se partner i vi pravili da ih ne primećujete. Ukoliko oboje budete odgovorni i spremni na dogovor – drugi deo meseca će doneti spuštanje tenzije i više prilike da uživate zajedno, a ne samo da se preispitujete. Slobodni Lavovi – sa Marsom i Venerom u svom znaku vi pokazujete tendenciju da po pitanjima ljubavi idete napred i ostavite prošlost iza sebe. No, nove prilike trenutno bar nisu sjajne i ne obećavaju stabilnost, a prošlost se uporno provlači kroz vaše dane. Eventualno možete da ćapite neku avanturicu ili pak neku brzinsku pričicu.

Posao

Energije i snage imate više nego dovoljno i to je sada odlično – jer će vam itekako biti potrebno i jedno i drugo. Sigurno je da možete očekivati i teškoće i probleme i nesporazume i kontakte sa zahtevnim klijentima i saradnicima. Izazova će biti, ali ako budete funkcionisali pametno – iste ćete moći da rešite u svoju korist. Ako nešto vidite da ne ide, sačekajte malo pa pokušajte opet. Kada pregurate prvu polovinu meseca, već ćete lakše disati i tada vam ide jednostavniji i plodonosniji period.

Zdravlje

Kod starijih Lavova su mogući problemi sa kičmom i krvnim sudovima a mlađi bi trebali da se čuvaju povreda, ali i predugog boravka na suncu.

DEVICA

Ljubav

Segment prijatelja i izlazaka će biti vrlo aktivan tokom jula, pa se slobodnim Devicama preporučuje da se opuste i više nego inače uživaju u životu i zabavnim aktivnostima. Možete upoznati nekoga ko će vam se dopasti, ali ne bi bilo dobro zaletati se u emotivnu priču – sačekajte poslednjih nedelju dana jula koji donose prave pozicije planeta za nove ljubavne početke – u vaš znak će uploviti Venera i Mars i to jeste vreme da se novo ljubavno „seme“ posadi. Neki od vas će imati jake uticaje prošlosti maltene tokom celog meseca – pokušavali nešto ili ne – moguće je da će vam tek kraj jula „otvoriti oči“. Ukoliko vam se otvara mogućnost ulaska u tajnu priču, pogotovo u prvom delu jula – pokušajte da to izbegnete, jer nije trajno i doneće vam gomilu problema i stresa. Zauzete Device imaju mnogo toga da razgovaraju sa partnerom – potrebno je da rešite probleme iz prošlosti da biste kao par mogli da nastavite dalje.

Posao

U ovaj mesec ulazite pod velikim pritiskom – zapeli ste da neke situacije pokrenete ali koliko god da je vaš trud veliki, izgleda kao da sve stoji. Džabe je nervirati se i dizati tenziju i sebi i oko sebe – potrebno je da budete pametni i da sačekate – od ulaska u drugu dekadu meseca biće jednostavnije realizovati i rešiti ono što vas muči. Ne donosite odluke potaknuti nestrpljenjem i besom. Poslednja nedelja meseca vam donosi one, prave rezultate koje očekujete, kao i dobre prilike za napredovanje.

Zdravlje

Nemojte forsirati sebe, ni fizički a pogotovo ne mentalno. Potrebno vam je da se odmorite i rasteretite od svega. Oni sa hroničnim problemima mogu imati komplikacije i teškoće.

VAGA

Ljubav

Ni Vage u emotivnim i bračnim vezama ne mogu da tokom jula izbegnu Saturnovo „rešeto“ koje će propustiti samo odnose koji imaju stabilnost i zajedno sa njom – i osnovu da traju. Mnogi odnosi će u ovom periodu doći u fazu do pred sam kraj....ili će se taj kraj zaista i dogoditi jer će suštinske razlike početi da isplivavaju na videlo. Gro dešavanja će biti u prvoj polovini meseca, dok drugi deo jula ipak donosi opušteniju i vedriju atmosferu – naravno, kod onih parova koji su „preživeli“ teškoće i potrudili se da pronađu kompromis i razumevanje sa osobom koju vole. Slobodni pripadnici ovog znaka bi trebali da to i ostanu, makar do polovine meseca. Ne znači da nećete imati prilika – o, hoćete – i novih i starih, ali momenat da se nešto započne i obnovi nije baš najpovoljniji. Koliko god da ste privučeni, bilo novitetima bilo prošlošću – dajte priliku sebi da hladne glave donesete odluke koje se tiču emotivnih početaka.

Posao

Em drugi očekuju mnogo od vas em ste sada u prilici da se pokažete i dokažete jer vam se otvaraju poslovne šanse koje ste dugo priželjkivali. No, to dokazivanje neće biti baš lagano, pogotovo tokom prve polovine meseca. Suočićete se sa mnogobrojnim poslovnim izazovima i sa sporošću i preprekama baš u onim projektima koji su vam od najveće važnosti. U prvom delu meseca pokušajte da obuzdate svoju potrebu za troškarenjem, jer će prilivi biti neujednačeni i manji od uobičajenih.

Zdravlje

Uglavnom dobra zdravstvena situacija tokom većeg dela jula. Poslednjih desetak dana meseca mogu biti obojeni pojačanim mentalnim i fizičkim umorom a kod starijih – aktiviranjem hroničnih problema.

ŠKORPIJA

Ljubav

Tenzija koja će potrajati tokom prve polovine meseca prisutna je kod Škorpija u porodičnom segmentu i bračnim relacijama. Između partnera i vas postoji neslaganje po mnogim pitanjima, iako pokušavate da pronađete zajednički jezik i rešenje. Uz strpljenje, toleranciju i na prvom mestu – uz ljubav i posvećenost – itekako je moguće da se sve reši na zadovoljavajući način. Ostatak meseca će biti manje komplikovan po vas. Oni koji su u vezama – pitanja koja niste rešili a koja se tiču budućnosti i definisanja vašeg odnosa – ponovo će biti na dnevnom redu. Ukoliko je vaša veza stabilna, uspećete da pronađete rešenje. Ukoliko nije – pa....mnogi škorpionski odnosi će pući tokom jula. Slobodne Škorpije – otimanje od prošlosti će vam odvući dosta energije a uopšte nisam sigurna da ćete uspeti u tome. U svakom slučaju, za nove početke, bilo na starim bilo na novim osnovama – povoljna je tek poslednja nedelja jula.

Posao

Već neko vreme postoji napetost i tenzija kada je poslovni segment u pitanju i sigurno je da će se ovakav trend nastaviti i tokom jula, najpre njegovog prvog dela. U prvih nedelju dana meseca jako obratite pažnju na odnos sa saradnicima, šefovima, sa ugovorima koje sklapate. Mogući su i nagli prekidi saradničkih odnosa. I pored zahtevnih momenata koji se postavljaju ispred vas – vi uspevate da ostvarite rezultate kojima se nadate i da zablistate u ostatku meseca. Privatnicima slede problemi sa finansijama.

Zdravlje

Zdravstveni segment je opterećen u prvoj polovini jula. Čuvajte se predugog boravka na suncu, a moguće su i jake meteoropatske reakcije. Stariji mogu imati problema sa kičmom i krvnim sudovima.

STRELAC

Ljubav

Zajednički jezik će biti teško pronaći sa partnerom tokom prve polovine jula meseca. Voljena osoba će biti previše dramatična i komplikovana za vaš ukus, a ona će smatrati da ste vi teški i previše zahtevni. Možda ni jedno od vas dvoje nije u pravu, a možda ste oboje – suština je da ćete vrlo često pronalaziti razloge da zamerate što šta jedno drugom. Umesto što dozvoljavate da vas ovakve stvari potresaju, bolje je da pravite zajedničke planove – najpre one o putovanju i o odmoru. Jer, to bi vam oboma sada bilo potrebno i priuštilo vam više mira i opuštenosti. Drugi deo meseca je savršen da negde otputujete, a ako niste u mogućnosti – da više vremena provodite u nekim lepšim i zabavnijim aktivnostima. Slobodni Strelčevi – iako ćete imati priličan broj udvarača oko sebe, što novih što starih - ne preporučuje vam se da brzinski ulazite u emotivne priče. Dajte sebi priliku da vidite ko zaista zaslužuje da dobije vašu pažnju.

Posao

Tokom prve polovine jula mogući su problemi i tenzija vezani za dogovore, ugovore, poslovna putovanja, sa opremom i tehnikom a i kroz napetost u odnosu sa kolegama i saradnicima. Projekti koje ste započeli se odvijaju usporeno i sa teškoćama i trebaće vam dosta strpljenja i živaca da biste ih priveli kraju. Problemi sa dokumentacijom i dozvolama. Druga polovina meseca može pokazati da je sve ovo kroz šta ste prošli itekako vredelo truda jer vas u ovom periodu očekuju povoljnosti i dobre poslovne prilike.

Zdravlje

Nervoza i stres su dosta prisutni kod vas tokom jula. Pokušajte da se više opuštate i relaksirate, ali i da budete fizički aktivni – kroz plivanje, šetnju, lagane vežbe. Budite oprezni u saobraćaju.

JARAC

Ljubav

Prilično tenzije je prisutno kod vas u prvih desetak dana jula. Moguće je da partner i vi ne možete da se usaglasite po nekim pitanjima – finansijskim, onim koji se tiču tempa i budućnosti vašeg odnosa ili ste jednostavno oboje nervozni zbog ličnih problema i to prenosite u zajedničke trenutke. U svakom slučaju, u ovom periodu izbegavajte da se konfrontirate i pokušajte da se više opuštate zajedno i uživate. Skrenite misli lepim dešavanjima i planovima. Od polovine meseca situacija se dosta popravlja a poslednjih nedelju dana jula će doneti više emocija i strasti u vaš odnos. Slobodni Jarčevi – velike strasti trenutno vladaju vama – bilo da su vezane za osobu iz prošlosti ili nekog novog ko se pojavljuje. No, koliko god strast bila lepa, ona nije prava osnova za iole trajniju i ozbiljniju priču. Zato vam se ne savetuje da se brzinski zalećete u emotivne odnose, već da sačekate do poslednje dekade jula meseca.

Posao

Finansijski segment, problemi i troškovi, kao i teškoće kada je naplata u pitanju oduzimaće vam dosta vremena i živaca tokom prve polovine jula. Itekako je moguće da će i neki neplanirani izdaci ili računi koje ste zaboravili doći na dnevni red. Rešavajte polako i strpljivo jedno po jedno – na bolje u segmentu finansija krenuće u drugom delu meseca, a potpuna stabilizacija vas očekuje od kraja jula. Generalno gledano – jul je zahtevan i traži od vas potpunu fokusiranost na posao i obaveze koje imate.

Zdravlje

Problemi sa kostima, zglobovima, kičmom. Moguće su i povrede u brzini i nepažnji. Ovo je mesec u kojem je potrebno da se više odmarate i sklanjate od stresa.

VODOLIJA


Ljubav

Zbog prilično kompleksnih aspekata koje trpe vaša polja stabilnosti, porodice i partnerstava Vodolije bi sa dosta strpljenja trebale da koračaju kroz prvu polovinu meseca. I partner i vi ste pod pritiskom i u ovakvim situacijama trebalo bi pronaći kompromis i težiti lakšem i opuštenijem funkcionisanju – nije dobar trenutak da rešavate neku ozbiljniju problematiku, pogotovo ako ste se na istoj već saplitali u prethodnom periodu. Za vas dvoje bi bilo dobro da više emocija i pažnje pružite jedno drugom, ne inatite se. Drugi deo meseca donosi kod oboje bolje raspoloženje i više strasnih i lepih trenutaka. Slobodne Vodolije – ovo je mesec u kojem ste aktivniji i u kojem više osoba pokušava da skrene vašu pažnju na sebe. Dosta se sporo otvarate ka novim emotivnim mogućnostima, ali će to biti lakše u drugom delu meseca jer je u prvom delu jula ipak prošlost primarna i jako prisutna kod vas.

Posao

Nervoza i potencijalne konfliktne situacije sa saradnicima jako su prisutni u prvoj dekadi meseca. Ovo je period u kojem ne treba donositi nagle odluke, pogotovo ako su one izazvane pomenutim dešavanjima. I pored teskobe koja je prisutna, ovo jeste vreme u kojem se obim vašeg poslovanja pojačava i u kojem vas očekuje dosta sastanaka, pregovora, pa čak i poslovnih putovanja. Nemojte biti opušteni kada je finansijski segment u pitanju – prilivi će dolaziti u talasima, nešto sporije u prvom delu jula.

Zdravlje

Potrebno je da se što više opuštate, ali i imate blagu fizičku aktivnost. Čuvajte se sunca u prvoj dekadi jula. Stariji mogu trpeti hronične probleme u tom periodu.

RIBE

Ljubav

Određena problematika muči i partnera i vas. Moguće je da se ona vezuje i za obostrane lične teškoće, ali je evidentno da se velikim delom vezuje baš za vaš odnos koji je u prethodnom periodu imao prilične oscilacije i mnogo toga je ostalo nerešeno i nedorečeno. Kako ćete pregurati ovaj mesec zavisi mnogo i od stabilnosti vaše veze ali i od obostrane spremnosti da korektno i otvoreno, bez preterane drame i inata popričate o onome što vam predstavlja teškoću. Ljubavi i povezanosti ima, ali samo to nije dovoljno da bi vas održalo i sredilo situaciju. Do poslednje dekade jula mnogo toga će se znati i biti definisano – za neke period nakon toga donosi smirivanje, za druge – otrežnjenje i neprijatnosti. Slobodne Ribe – iako se u ovom periodu može pojaviti osoba koja bi privukla vašu pažnju, ne bi se trebalo zaletati u odnos – pogotovo ne ako on nosi bilo kakvu vrstu tajnosti sa sobom.

Posao

Glavni fokus za vas ovog meseca je baš na onome što se vezuje za posao i za radne aktivnosti. Stresa na poslu će biti, naglašeno tokom prve polovine jula ali će isto tako biti i dobrih šansi, novih poslovnih prilika i podrške od strane osoba koje su vam bitne. Radno okruženje i kolege, saradnici će vam crpeti snagu jer ćete morati da se bavite i stvarima koje nisu u vašem opisu posla. Sa nekim većim troškovima završavate u ovom mesecu i drugi deo jula je dosta stabilniji i sa boljim prilivima.

Zdravlje

Ribe koje imaju neke hronične probleme, trebale bi da budu opreznije tokom prvog dela meseca. Generalno gledano – skloni ste iscrpljivanju i stresu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare