Praktični saveti

Tri trika da džigerica uvek bude mekana

Kuvari se uvek trude da omekšaju džigericu, kako bi bila sočnija i ukusnija. Čak i ako nemate uobičajene sastojke u koje se potapa, ovi trikovi će vam pomoći.

09.07.2024.

14:31

Izvor: Stvar ukusa/L.S.

0
Tri trika da džigerica uvek bude mekana
Timolina/Shutterstock

Podeli:

Uobičajeni načini da se džigerica omekša i samim time bude ukusnija za jelo naširoko su poznati i koriste ih svi kuvari. Uobičajeno je da se džigerica posipa sodom bikarbonom, potapa u mleko, kao i u sirće.

Možete da izaberete bilo koji od ovih načina, ali postoji i nekoliko trikova za koje možda niste znali. Još jedan način da džigerica bude mekana i sočna jeste ako ostavite da se marinira u kiseloj vodi.

1. Da li će džigerica ispasti mekana zavisi u velikoj meri od načina odmrzavanja. Poenta je da treba polako da se odmrzava, na donjoj polici frižidera.

2. Potrebno je da je isečete na velike komade. Ako je isečete na suviše sitne komadiće, pustiće sav sok i samim tim će biti tvrda.

3. Prilikom prženja džigerica se mora često okretati ili mešati. Možda će vam biti interesantno da spremite džigericu bez kapi ulja i bez potapanja u mleko. Takođe, ne treba da je pržite na jakoj vatri.