Recepti

Svi su ludi za ovom viralnom čokoladnom poslasticom: "Najhrskavije i najbolje ikad" VIDEO

Korisnici društvenih mreža oduševljeni su čokoladom koja spaja pistaći i hrskavi kadaif, a ovo je recept.

06.07.2024.

8:21

Izvor: Jutarnji.hr

8
Svi su ludi za ovom viralnom čokoladnom poslasticom: "Najhrskavije i najbolje ikad" VIDEO
Halinskyi Max/Shutterstock

Podeli:

Dubai čokolada još je jedan hit za koji se u svetu pročulo upravo zbog društvenih mreža. Reč je o kombinaciji čokolade, hrskavog kadaifa i pistaća, koji su upakovani u čokoladne pločice i, ono najbolje, ostaju neverovatno hrskave iznutra.

Ovaj desert postao je hit zahvaljujući poslastičarnici The Fix i jedan razlog više zašto ljudi za odmor ove godine biraju upravo Dubai. U videima u kojima korisnici društvenih mreža testiraju Dubai čokoladu često mogu čuti komentari kao što su: "Ovo je najbolja čokolada na svetu" i "Ovo je nešto najhrskavije što sam ikad probao".

Nije trebalo dugo ni da se gurmani s društvenih mreža i oni kojima je Dubai ipak predaleko dosete da bi ovakvu poslasticu vrlo lako mogli napraviti kod kuće. I onda je krenuo novi talas ludila. Na Guglu postoji trenutno više od 45 miliona rezultata za "Dubai chocolate recipe".

Veliki broj entuzijasta od potrebnih sastojaka pravi svoje kreacije, koriste različite vrste čokolade i kalupe za čokoladu i dobijaju najrazličitije rezultate, ali jedno ostaje isto – svi su i dalje oduševljeni hrskavo kremastom slatkom kombinacijom. A kako i ne bi kada je spoj sastojaka toliko dobar da s njim zaista ne možete previše pogrešiti. U nastavku donosimo recept za najjednostavniju varijantu ove poslastice koju ćete, jednom kada čujete hrskanje odmah želeti da ponovite.

@mariavehera257 @fixdessertchocolatier WOW, JUST WOW!!! Can’t explain how good these are! When a chocolate, a dessert and a piece of art meet this is what you get! 🍫 "Can't Get Knafeh of it," "Mind Your Own Busicoff," and "Crazy Over Caramel." Order on Instagram Chatfood or Deliveroo and let me know what’s your FIX? Instagram : fixdessertchocolatier #asmr #foodsounds #dubai #dubaidessert ♬ оригинальный звук - mariavehera257

Potrebno vam je:

- 400 g tamne, mlečne ili druge čokolade po izboru

- 30 g maslaca

- 150 g kadaifa

- oko 200 g krema ili maslaca od pistaća

Priprema:

Čokoladu rastopite i rasporedite je po kalupu u kojem ćete praviti čokoladice. Najbolja opcija je silikonski. Premažite kalup čokoladom i prevrnite ga kako bi čokolada prekrila i rubove. Kadaif usitnite. Na tiganju otopite malo maslaca i dodajte kadaif, pa ga pecite dok ne poprimi boju i postane hrskav. Krem ili maslac od pistaća kratko ugrejte kako bi postalo tečno i pomešajte s kadaifom. Napunite smesom kalupe u koje ste stavili čokoladu, prelijte s još čokolade i stavite na hladno kako bi se sve stisnulo. Kada je sve dobro ohlađeno, izvadite čokoladice iz kalupa i poslužite. Ostatak vratite u frižider i držite ih u frižideru do sledećeg posluživanja.

Savet više!

Ako pri ruci nemate silikonski kalup, možete koristiti i kalup za hleb koji ste obložili papirom za pečenje, a ovu poslasticu možete napraviti i u korpicama za mafine ili malim kalupima za led.