Fitnes i dijeta

Kolinda Grabar-Kitarović konačno otkrila kako je smršala 30 kg

Bivša predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović je u novom intervjuu za portal 24sata.hr, između ostalog, otkrila i kako je izgubila neverovatnih 30 kilograma.

28.06.2024.

10:11

Izvor: 24sata.hr

10
Kolinda Grabar-Kitarović konačno otkrila kako je smršala 30 kg
Profimedia

Podeli:

"Ne brojim kalorije, nego pazim na glikemijski indeks hrane. Ne konzumiram dodatni šećer i kalorična pića. Dodatni šećer sam skroz izbacila iz ishrane, a redukovala sam so i skrob koliko mogu", rekla je za 24sata.hr.

Kako je dalje navela, konzumira velike količine maslinovog ulja i ne praktikuje dijete s niskim unosom kalorija. Namirnice bogate "praznim" kalorijama menja namirnicama bogatim hranljivim materijama bez obzira na broj kalorija. Takođe, obožava mediteransku kuhinju.

Na njenom jelovniku ima dosta primorskog povrća, boranije, graška, lisnatog povrća, bez skroba ili sa malo skroba, raznih salata, ribe, piletine, orašastih plodova, semenki, jogurta, kefira, palente. Crveno meso povremeno jede, poput odreska ili bolonjeza.

"Volim avokado, ali je kod nas teško pronaći dobar i dovoljno zreo avokado. Picu obožavam, ali je retko konzumiram, osim kada sam u dobrom društvu. Kada naručim picu, mora da bude 'nakrcana' povrćem. Sreća da povrće i salate zaista obožavam i ne mogu bez njih kao i bez dobre supe ili variva", navela je.

Profimedia

Otkrila je i trik zahvaljujući kojem je redukovala količinu testenine...

"Vrlo malo testenine pomešam sa rezancima od tikvice koje sama napravim. Malo ih posolim da puste vodu, procedim, a potom zagrejem u plehu na pek papiru - da ostanu hrskavi, a onda sve to pomešam sa bolonjez sosom . Obožavam i pašticadu, ali samo onu koju sama pravim. Srećom, ovo jelo je toliko komplikovano da se napravi i toliko vremena je potrebno za pripremu, da to retko pravim, jer šta je pašticada bez njoki?", rekla je.