Lepota žene

Svet je poludeo: Održava se prvo takmičenje za mis veštačke inteligencije FOTO

"Fanvue" platforma pokrenula je prvi svetski izbor lepote sa veštačkom inteligencijom, gde će se AI modeli takmičiti za šansu da osvoje nagradu u vrednosti od 20.000 dolara.

18.04.2024.

16:03

Izvor: superžena/ona.rs

4
Svet je poludeo: Održava se prvo takmičenje za mis veštačke inteligencije FOTO
Halay Alex/Shutterstock

Podeli:

Takmičenje bi trebalo da se održi sledećeg meseca, a sudije će ocenjivati kompjuterski generisane devojke na osnovu njihove lepote, tehničkih karakteristika i uticaja na publiku na društvenim platformama.

Kreatori ovog izbora za mis kažu da bi ova ceremonija mogla da bude ekvivalent Oskaru u svetu tehnologije.

"Trenutno je veoma uzbudljivo vreme, a uz pomoć naše platforme, došlo je do eksponencijalnog rasta u broju AI kreatora koji se pojavljuju, povećavaju broj svojih pratilaca i monetizuju sadržaj", izjavio je Vil Monang, jedan od suosnivača ovog takmičenja:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aitana Lopez✨| Virtual Soul (@fit_aitana)

"Mis AI je samo jedna nagrada kao deo programa, a ciljamo da WAICAs postane "Oskar" za stvaraoce veštačke inteligencije".

Sudije na ovom takmičenju biće dva internet poznata kompjuterizovana modela, Emili Pelegrini i Atiana Lopez, koje su obe postale viralne prošle godine jer su mnogi bili zapanjeni koliko (zastrašujuće) izgledaju prirodno i životno. 

Emili Pelegrini je prošle godine postala viralna, nakon što su joj fudbaleri i poznate ličnosti navodno slali poruke, verujući da je prava devojka u pitanju, kako prenosi "Mirror".

Pored dve AI devojke na ovom događaju će suditi i savetnik za odnose s javnošću lorda Alana Šugara, Endrju Blok, i jedini britanski istoričar izbora, Seli En Foset. Seli En je takođe bila glavni sudija u stvarnom takmičenju za Mis Velike Britanije u poslednjih deset godina, a Mis AI je sada neočekivani preokret u njenoj karijeri.

"Kao jedna od retkih svetskih istoričara tradicionalnih festivala, zaista je uzbudljivo biti uključen u dodelu nagrada koja deluje tako futuristički", izjavila je Seli En Foset i dodala:

"Velikom brzinom sam morala da proširim znanje o kreatorima veštačke inteligencije i prilično je neverovatno šta je sve moguće da urade. Zanimljivo je da postoji toliko mnogo paralela između takmičara u stvarnom životu i kreatora veštačke inteligencije i načina na koji oni stupaju u kontakt sa svojom publikom. Ne mogu da dočekam da procenim učesnike zajedno sa ostalim sudijama".

Inače, Fanvue je trenutno vodeća platforma društvenhi mreža za kreatore sadržaja generisanog veštačkom inteligencijom, a očekuje se da će njihov "biznis" premašiti granicu od milijardu dolara u 2024. godini.