Lepota žene

Odzvonilo botoksu? Kora od banane čini čuda, ovaj trik se masovno širi mrežama VIDEO

Ovaj "tretman" nazivaju alternativom injekcijama botoksa protiv starenja.

28.04.2024.

9:05

Izvor: superžena/večernji.hr

2
Odzvonilo botoksu? Kora od banane čini čuda, ovaj trik se masovno širi mrežama VIDEO
Bigc Studio/Shutterstock

Podeli:

U slučaju da se plašite estetskih korekcija ili jednostavno želite da ih izbegnete, mnogi korisnici mreža komentarišu da kora od banane ima slično dejstvo kao i botoks.

Kejti Džejn Hjuz, šminkerka iz Njujorka, usudila se da proba ovaj trik. Ona je objavila video na TikToku u kojem isprobava ovaj trend, kako bi proverila njegovu istinitost.

Trljanje kore o koži lica učinilo ju je mekšom, a pore suženijim, tvrdi Kejti .

Ova šminkerka je oduševljena trendom, zbog čega je izjavila da će ga ubuduće primenjivati.

Međutim, doktori nisu toliko uvereni u efekat banane.

"Ne postoji namirnica koja će vam dati isti rezultat kao botoks kada ga ubrizgate", rekla je dermatološkinja iz Toronta dr Greta Jadav.

"Još uvek nema zvaničnih naučnih dokaza koji bi upućivali na to da će trljanje kore od banane na lice pomoći kod bora, podočnjaka ili upala", dodala je specijalizant dermatologije dr Tejlor Bulok sa klinike Klivlend.

Dr Jadav je izjavila da, iako kora od banane ima antimikrobna svojstva, dobrobiti su toliko male da ih verovatno nećete ni primetiti. Umesto toga, doktorka je preporučila proizvod za kožu bez recepta poput seruma sa vitaminom C. Uprkos tom mišljenju, korisnici društvenih mreža masovno su počeli da primenjuju ovaj trik.