Lepota žene

Četiri razloga zbog kojih vam parfem ne traje dugo

Sigurno znate da je važno na kom mestu držite parfem i kakav miris birate...

14.03.2024.

10:28

Izvor: Ženski magazin

1
Četiri razloga zbog kojih vam parfem ne traje dugo
MS_studio/Shutterstock

Podeli:

Uživanje u prefinjenim mirisima je kao umetnost. Zahteva pravilno rukovanje i negu kako bi se postigao savršeni rezultat. Savladavanje umetnosti nanošenja parfema ne podrazumeva samo njegovo nanošenje na pulsne tačke, već i stvaranje suptilne, ali dugotrajne arome koja će vas pratiti tokom dana.

Postoji nekoliko razloga zbog kojih vaš miris možda nema potrebnu izdržljivost, pa pročitajte koji su to razlozi u nastavku teksta.

Vaš omiljeni miris je travnati ili cvetni

Opšte pravilo je da mirisi u orijentalnim ili takozvanim drvenim kategorijama traju mnogo duže od citrusnih, cvetnih ili zelenih mirisa. Naravno, ako više volite lakši miris, i to je sasvim u redu.

Ne primenjujete miris na pravim mestima

Važna činjenica

Toplota pojačava miris, pa je najbolje da parfem prskate na mestima koja stvaraju najviše telesne toplote, kao što su pulsne tačke na vratu i zglobovima, čak i na gležnjevima i zadnjim stranama kolena. Prskanje direktno na kosu je odličan trik, jer su vaši pramenovi u osnovi ugrađeni difuzor (sa svakim češljanjem ili okretanjem kose oslobađaju se neke mirisne čestice).

Važno je napomenuti da, iako je u nama praktično ukorenjeno od malih nogu da trljamo zglobove jedan o drugi, to zapravo razbija miris, čineći da bledi brže nego što biste želeli.

Ne dajete koži dovoljno vlage

Postoji direktna korelacija između vašeg režima hidriranja kože i vremena trajanja vašeg mirisa, jer se miris ne uklapa dobro sa suvom kožom. Uverite se samo da vaša hidratantna krema nije mirisna, tako da se ne takmiči s vašim parfemom po izboru.

Ne čuvate svoj miris kako treba

Da li ste znali da mirisi imaju rok trajanja? Ako parfem promeni boju ili teksturu, verovatno je ostario i izgubio je deo svog integriteta. Prirodni sastojci će se razvijati i često će s vremenom postati jači, ali postoji tanka linija između snažnog mirisa i nečega što samo miriše pogrešno, pa obratite pažnju.

S druge strane, dok se svi mirisi na kraju pokvare (ili se barem znatno izmene), pravilno skladištenje je ključno za to da bočica traje. U idealnom slučaju, držite svoje mirise na hladnom, tamnom mestu (mada ne u frižideru) i dalje od klima-uređaja ili grejnih jedinica.