Lepota žene

Našminkajte se za posao za 7 minuta: Evo kako do savršene dnevne šminke VIDEO

Želite savršenu dnevnu šminku u nekoliko minuta? Sledite ove sjajne trikove.

25.03.2024.

10:28

Izvor: Žena.hr

2
Našminkajte se za posao za 7 minuta: Evo kako do savršene dnevne šminke VIDEO
Prostock-studio/Shutterstock

Podeli:

Jutra su često užurbana, naročito ukoliko imate dete, a ako vam je kao i mnogim drugim ženama šminkanje na "to do" listi, obavezno pročitajte naredne redove.

Dnevna šminka za posao trebalo bi da bide jednostavna i istakne najbolje u tebi. Važno je postići elegantan prirodan izgled i sve to u što manje vremena. Retko ko ima volje i želje da se šminka pola sata ujutro. To želimo učiniti u pet ili sedam minuta i sa smeškom nastaviti dan i prigrliti obaveze.

Srećom, na društvenim mrežama, a naročito TikToku postoji niz saveta kako se brzo i efektno našminkati.  Nekoliko je ključnih koraka koje morate slediti za lagani dnevni makeup, a potkrepljeni su primerima s TikToka.

Korak 1 – priprema

Pre nanošenja šminke trebalo bi da se umijete i očistite lice, a potom nanesete tanak sloj hidratantne kreme. Važno je da koža bude hidratizovana, ali i da odaberete onu kremu koja će idealno odgovarati vašem tipu kože. Imate li suvu kožu, trebalo bi da birate kreme s bogatim i hranjivim formulama, a ako vam je pak koža mešovita ili masna, više će vam odgovarati kreme s gelastom teksturom. S druge strane, treba izbegavati kreme koje sadrže štetne sastojke poput parabena, parafina i alkohola, naročito ako vam je koža osjetljiva.

Korak 2 – baza

Na početku šminkanja nanesite laganu do srednje pokrivnu podlogu ili BB kremu – idealno sa zaštitnim faktorom. Razmažite je sunđerom ili četkicom. To će produžiti postojanost šminke, a po potrebi utapkajte korektor ispod očiju. Najbolje je odabrati jednu do dve svetliju nijansu kako bi posvetlila područje oko očiju i prekrila podočnjake i sitne bore. Za dodatnu blistavost nanesite korektor na čelo, nos i bradu, pa izblendajte.

@emilyjnewton What is the best BB Creme? What are the benefits of BB creme? #bbcream #bbcreamreview #veganmakeup #bestbbcream ♬ original sound - Emily Newton
@lookssbylivvv A beginner foundation tutorial!! How to apply foundation🥰 #easymakeuptutorial #beginnermakeup #foundationhack ♬ original sound - Looks By Liv

Korak 3 – obrazi

S rumenilom ne treba preterivati. Pripazite na to da boja ne bude previše koncentrisana na jednom području, a ton kože "zagrejte" bronzerom po izboru. Nanesite ga ispod jagodica i duž slepoočnica i vilice.  

@maggiexwilliams my current 10 minute natural makeup routine 💅🏼 #naturalmakeup #easymakeup ♬ original sound - Maggie Williams
@kbellbeauty For my beginner girlies!! A breakdown of base makeup 🫶🫶 #beginnermakeup #makeuptips #makeuptutorial #easymakeup ♬ original sound - Kaitlynn Bell

Korak 4 – obrve

Obrve uokviruju lice i ako ih pravilno oblikujete naglasiće vam oči, a u slučaju brzinskog jutarnjeg makeupa najbolji su izbor olovke za obrve. I nekoliko poteza može učiniti razliku.

@christendominique These brow tips🤌🏼🥵 Brow Frame Pencil @dominiquecosmetics Shade: Cool deep brown Brow Blowout Gel #dominiquecosmetics Brow powder @Sigma Beauty Shade: Medium #browtips #eyebrowtutorial #browmakeup #eyebrowtutorial #makeup #makeuptips ♬ Fantasy X Feel So Close Carter Walsh Mashup - CarterWalsh

Korak 5 – oči

Za nežan dnevni makeup nanesite toplu nijansu senke na pregib, zatim pređite neutralnom nijansom preko donjeg kapka. Umešajte. U ovom koraku dobro je koristiti paletu s puno mat smeđih nijansi kako biste pomešale više nijansi koje vam odgovaraju. Nanesite jedan sloj maskare na gornje i donje trepavice.

Korak 6 – usne

Neka usne budu zadnji korak u vašoj brzinskoj jutarnjoj rutini. Izaberi nežan ton koji se slaže s nijansom vaše kože. Poznato je pravilo da u poslovnom svetu valja izbegavati crveni ruž, zato su u poslovnim prilikama bolje diskretne, prirodne nijanse.

@beautybay The PERFECT lip liner shade 💋😍 @millieleer @nyxcosmetics_uk 'Natural' #liplinertutorial #lipliner #liptutorial ♬ original sound - BEAUTY BAY