Zdravlje žene

Saudijska Arabija prvi put na izboru za Mis sveta: Evo ko je lepotica bez hidžaba FOTO

Saudijska Arabija će ove godine prvi put u istoriji učestvovati na prestižnom, najvećem takmičenju lepote - Izboru za Mis Univerzuma.

04.04.2024.

18:41

Izvor: superžena

14
Saudijska Arabija prvi put na izboru za Mis sveta: Evo ko je lepotica bez hidžaba FOTO
Profimedia/Miss Universe/SIPA/2311190723

Podeli:

Ovu islamsku zemlju predstavljaće lepotica Rumi Alkatani kojoj je dozvoljeno da bude "obična" žena i pred svetom pokaže lice, kožu i dugu kosu.

Iako će Rumi zbog ovoga ući u istoriju, ona ima još mnogo toga čime je zaslužila da se predstavi svetu. Diplomirala je stomatologiju, govori tečno engleski i francuski, privržena je kulturi, umetnosti i nauci, a zaljubljenik je u putovanja i modu.

Prestižno takmičenje koje će biti održano u Meksiku ugostiće više od 90 žena iz raznih krajeva sveta, a sadržaće tri kategorije. Lepotice će prošetati u elegantnim haljinama, kupaćim kostimima i predstaviti svoju ličnost.

Rumi je sa 27 godina predstavljala Saudijsku Arabiju na međunarodnim takmičenjima kao što su Mis arapskog mira, Mis Azije i Mis Evrope.

Aktivna je u ekološkim projektima i na društvenim mrežama, te je nazivaju i influenserkom.

Dosadašnji koncept izbora za lepotu je definitivno promenjen, a ranije je veliku polemiku izazvao još jedan događaj, kada je za Mis Nemačke izabrana žena koja je pobedom razbila sve tradicionalne norme lepote.