Zdravlje žene

U Srbiju je stigla nova nada – magazin "Plodnost"

U Srbiji je pokrenut magazin Plodnost, prva i jedina publikacija posvećena isključivo pitanjima plodnosti, neplodnosti i reproduktivnog zdravlja.

08.10.2024.

11:01

Izvor: superžena

0
U Srbiju je stigla nova nada – magazin "Plodnost"
IVF Centar/Promo

Podeli:

Ova specijalizovana publikacija, u izdanju IVF centra, nastala je kao odgovor na rastuću potrebu za edukacijom i informisanjem o ovim ključnim pitanjima, a namenjena je svim pojedincima i parovima koji traže pouzdane i sveobuhvatne informacije.

Povodom pokretanja magazina, 7. oktobra 2024. godine održana je svečanost kojoj su prisustvovali stručnjaci iz oblasti medicine, predstavnici medija i mnogobrojni podržavaoci ove važne teme. Svečanost je pružila priliku za otvoren dijalog i razmenu iskustava, sa ciljem podizanja svesti o značaju reproduktivnog zdravlja u društvu.

Magazin donosi stručne tekstove iz oblasti ginekologije, urologije, psihologije i nutricionizma, a autori su vodeći stručnjaci u ovim oblastima. Kroz tematski bogate članke, "Plodnost" obuhvata teme poput seksualnog obrazovanja, planiranja porodice, prevencije bolesti, redovnih pregleda i tehnika lečenja neplodnosti. Čitaoci će imati priliku da se upoznaju sa najnovijim istraživanjima, medicinskim tretmanima i inspirativnim pričama ljudi koji su uspešno prevazišli izazove na putu ka roditeljstvu.

IVF Centar/Promo

Sandra Jovanović, glavna urednica magazina "Plodnost" i predsednica Udruženja IVF centar, istakla je značaj ove publikacije za društvo: "Plodnost je tema od vitalnog značaja, ne samo za pojedince, već i za celu zajednicu. Kroz ovaj magazin želimo stvoriti prostor za otvoren razgovor i pružiti podršku svima koji se suočavaju s izazovima na putu do bebe, ali i onima koji žele da saznaju više o svojoj plodnosti. Važno je da se na vreme informišemo o reproduktivnom zdravlju, jer znanje može biti presudno. Naš cilj je da podignemo svest o važnosti reproduktivnog zdravlja, motivišemo ljude da brinu o svom zdravlju i aktivno traže načine za ostvarenje svojih snova o roditeljstvu".

Pored stručnih članaka, magazin nudi i prostor za razmenu iskustava i diskusiju o tabu temama u vezi sa seksualnim i reproduktivnim zdravljem. Fokus je na edukaciji, prevenciji i podršci, uz poseban akcenat koji je stavljen na informisanje o mogućnostima lečenja neplodnosti i najnovijim medicinskim dostignućima.

Magazin "Plodnost" je dostupan na kioscima širom Srbije, a takođe se može poručiti putem sajta IVF centra na kućnu adresu. Magazin pruža čitaocima priliku da se informišu i doprinesu širenju svesti o važnosti reproduktivnog zdravlja.