Iz muškog ugla

Čak 98 odsto muškaraca želi ovo, ali većina žena to nikad neće uraditi

Ekspertkinja za veze Jana Hoking nedavno je otkrila da mnoge žene ne vole da rade ono što muškarci zaista žele, piše Dejli star.

06.03.2024.

18:52

Izvor: Krstarica/A.J.

0
Čak 98 odsto muškaraca želi ovo, ali većina žena to nikad neće uraditi
LightField Studios/Shutterstock

Podeli:

Nije tajna da se muškarci i žene razlikuju. Imaju različite poglede na život i emocije. Jana je otkrila da postoji jedna stvar oko koje se često ne slažu.

Kao što već znate, ova godina je prestupna i širom sveta je običaj da žene preuzmu kontrolu i zaprose svoje partnere 29. februara. Jana je pre par godina rekla da je neprikladno da žena napravi prvi potez, a donekle se tako oseća i danas.

U svojoj nedavnoj kolumni za news.com.au, rekla je da se većina žena drži uloga sa kojima su odgajane tokom svog života.

"Iz nekog razloga, većina nas ima tendenciju da se drži ustaljenih uloga sa kojima smo odgajani zahvaljujući bajkama koje se vrte oko čekanja da naš princ dođe i obori nas s nogu", napisala je ona. Da li žena prvo treba da kontaktira muškarca?

Jana je otkrila da ponekad zna da napravi prvi potez i da je imala dosta sreće. „Prva sam kontaktirala svog poslednjeg dečka i bilo je tako dobro što smo izlazili godinu dana. Raskinuli smo kada nas je posao odveo u različite gradove. I dalje mi povremeno nedostaje“, istakla je ona.

"Mi žene preuzimamo kontrolu nad svojim finansijama, karijerama i životnim aranžmanima. Zašto još uvek oklevamo da preuzmemo kontrolu nad našim ljubavnim životima", upitala je ona.

Jana je tada otkrila da je u anketi koju je sprovela preko svog Instagram profila 98 odsto muškaraca priznalo da bi volelo da žena napravi prvi korak.

Nedavno istraživanje farmaceutske kompanije Merck sa više od 2.000 učesnika između 18 i 40 godina otkrilo je da samo jedna od deset žena zaista napravi prvi korak. Jana je rekla da su mnoge žene verovatno zbog ovoga propustile mnoge romantične prilike, pa je vredno razmisliti.

"Dakle, žene, izađite iz svoje zone komfora i napravite prvi korak", istakla je ona.